◽️عرفان اهل بیتی(ع) راهگشای مشکلات اندیشهای و معرفتی
🔸 آیتالله رضا رمضانی، دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در نخستین هماندیشی همایش عرفان اهلبیتی عنوان کرد:
◾️ بنده معتقدم که باید لجنهای برای بحث عرفان اهل بیتی(ع) تشکیل شود و به تعبیر علامه جوادی آملی چند قرن در این زمینه فعالیت لازم است. نظامنامه و طرحنامهای برای عرفان اهل بیتی ایجاد و تفاوت آن با عرفان مصطلح هم روشن و نقاط تمایز آن بیان شود.
🔻 همانطور که شیعه قرائت ناب از اسلام محمدی(ص) است عرفان اهل بیت(ع) هم راهگشای حل مشکلات اندیشهای و معرفتی ما خواهد بود.
#سخنرانی
#عرفان_اهل_بیتی
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | تلاش برای دستیابی به قدرت و تشکیل حکومت
🔹 سلفیگری جدید، به ویژه از زمان شکلگیری وهابیت در حجاز، ماهیت سیاسی بیشتری به خود گرفته و برای کسب قدرت سیاسی تلاش کرده است. امروزه این جریان همچنان با جدیت تلاش میکند تا از طریق دستیابی به قدرت سیاسی و ورود به حوزه حکومت اهداف مورد نظر خویش را تحقق بخشد.
🔹 جریان وهابیت در حجاز از طریق اتحاد با آل سعود این هدف را دنبال کرد و جریانهای تکفیری امروزی نیز از طریق ایجاد آشوب و ناامنی در عراق و سوریه و تلاش برای گسترش ناامنی به مناطق دیگر هدف اصلی خود را دستیابی به قدرت سیاسی قرار داد و به طور آشکار از حکومت تحت امر خویش در عراق و شام سخن گفت و برای رسیدن به این مقصود از هیچ تلاشی فروگذار نکرد.
📖 برگرفته از کتاب سلفیگرایی عوامل و پیامدهای سیاسی، نوشته #محمد_ملک_زاده، عضو گروه سیاست پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/19876
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | علم انسان به خدا در تفکر فارابی
🔸 مسئله علم انسان به خدا با وجود اینکه در طول تاریخ دیرپای فلسفه و الهیات، سابقهای کهن دارد، اما همچنان ذهن متفکران دینی بهویژه فلاسفه دین و حتی برخی از معرفتشناسان معاصر را به خود مشغول داشته است. در این میان، فارابی معتقد است که قوای ادارکی بشر در شناخت اشیا و بهویژه خدا با محدودیتها و موانع مهمی مواجه است و ایجاد صورت معقول خدا در ذهن یا عقل انسان مشکلاتی جدی به همراه دارد.
🔸 همچنین نامها و اوصافی که خدا با آنها نامیده میشود، بهنحوی معنادار هستند و سخنگفتن از خدا بهگونهای که هم معتبر باشد و هم به مشکلات کلامی نینجامد، نهایتاً با زبان اشتراک معنوی امکانپذیر است. فارابی در کنار بیان فلسفی علم انسان به خدا، میکوشد تبیین عرفانی از آن نیز ارائه دهد و اگر فصوصالحکم را از آنِ وی بدانیم، او بحث مشبعی را به روش عرفا در باب موانع و محدودیتهای شناخت عقلیِ انسان از خدا و لزوم شناخت شهودیِ انسان از او مطرح کرده است.
✍️ #مهدی_عباس_زاده، عضو هیئت علمی گروه معرفتشناسی پژوهشکده حکمت و دینپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔖 برگرفته از شماره 99 فصلنامه علمی پژوهشی «قبسات» پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_مقاله
📌 جهت دانلود کامل مقاله به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ b2n.ir/g14780
🆔 @iictchannel
🔹درس گفتار "تاریخچه فقه سیاسی"
🎙 با حضور:
حجت الاسلام دکتر #سیدسجاد_ایزدهی
(رئیس پژوهشکده نظام های اسلامی پژوهشگاه)
📆 چهارشنبه 30 شهریور تا سه شنبه 5 مهر ماه 1401، ساعت 17:20
📺 پخش زنده و مستقیم از شبکه چهارم سیما
#تبلیغ
#فعالیت_اعضا
🆔 @iictchannel
▫️موجسواری مدعیان دفاع از حقوق زنان بر روی احساسات مردم!
‼️ تاملی بر درگذشت تصادفی مهسا امینی؛
✍️ نوشتاری از حجتالاسلام و المسلمین #محمد_ملک_زاده عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه
▪️هیاهوی مشترک و هماهنگ طیف یادشده با رسانههای ضد انقلاب و وابستگان به اسرائیل و آمریکا و انگلیس برای متهم نمودن سپاه و نیروی انتظامی ایران درحالی است که به اعتراف رسمی مقامات آمریکایی سالانه بیش از هزار شهروند آمریکا و عمدتاً سیاهپوست در خیابانهای این کشور به دست پلیس کشته میشوند؛ زنان بیدفاع در غرب مورد وحشیانهترین حملات پلیس قرار میگیرند؛ تیراندازیهای پیدرپی منجر به قتل صدها نفر از زنان و مردان و کودکان را در آمریکا و انگلیس و رژیم صهیونیستی به کام مرگ میکشاند...
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/mojsavari
#یادداشت
🆔 @iictchannel
🔹 همایش ملی "سیره سیاسی امام رضا(ع)"
🎙 با حضور اعضای هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه:
🔻 #محسن_مهاجرنیا / "حکمت سیاسی امام رضا(ع)"
🔻 #سیدسجاد_ایزدهی / "جایگاه تعامل با حاکم جائر در سیره سیاسی امام رضا(ع)"
🔻 #سیدکاظم_سیدباقری / "عدالت در سیره سیاسی امام رضا(ع)"
📅 شنبه دوم و دوشنبه چهارم مهرماه، ساعت 8
🏢 سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی
📌 حضور مجازی از طریق:
🌐 webinar.aqr.ir/qom
#تبلیغ
#فعالیت_اعضا
🆔 @iictchannel
◽️آموزههای کاربردی عرفان اهل بیتی استخراج شود
🔸 حجتالاسلام والمسلمین علی شیروانی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در نخستین هماندیشی همایش عرفان اهلبیتی مطرح کرد:
◾️استخراج آموزههای کاربردی از مکتوبات غنی عرفای شیعه و پیرو اهل بیت(ع) برای جلب و جذب جوانان و عموم علاقمندان به معنویت دینی در جامعه لازم است. ما میراث معنوی غنی داریم ولی در عرضه ان ضعیف هستیم در حالی که میبینیم امروزه در کشور ما در سطح وسیعی کتاب هایی در معرفی و ترویج معنویت های غیر اصیل و غیر اسلامی در قالب هایی جذاب و کاربردی برای استفاده عمومی ترجمه یا تالیف و منتشر می شود و به خورد جوانان میدهند.
🔻انتشار وسیع این قبیل اثار نشان از نیاز فراوان جامعه به معنویت است و ما موظفیم این عطش را با آب زلال معنویت و عرفان اصیل برگرفته از سخنان و راهنماییهای اهل بیت علیهم السلام و عالمان راستین پیرو ایشان پاسخ گوییم.
#سخنرانی
#عرفان_اهل_بیتی
🆔 @iictchannel
◽️غربی بودن ملاک تخطئه یک تفکر نیست
🔸 حجتالاسلام دکتر #علیرضا_قائمی_نیا مدیر قطب علمی فلسفه دین اسلامی پژوهشگاه در گفتگویی عنوان کرد:
◾️ما میگوییم چون غرب سیاسی بد است هرچه در غرب علمی هست سکولار و بهدردنخور است، من غرب فکری را صد درصد درست نمیدانم و باید نگاه انتقادی نسبت به آن داشت. به عبارت دیگر نباید قضیه را سیاه و سفید دید و گفت علم غربی یا کلا باطل است یا کلا صحیح. طبیعتا علم غربی حاصل تلاشهای بشری است، بعضیهایش درست است بعضیهایش درست نیست.
🔻 از طرفی دیگر برخی اندیشههای جدید که در حوزه مطرح میشود را دانشگاهیان قبول نمیکنند، برخی اندیشههای جدید که در دانشگاه مطرح میشود را حوزویان قبول نمیکنند. پس این جریان فقط میان غرب و ایران وجود ندارد بلکه در نهاد دوگانه حوزه و دانشگاه هم وجود دارد و این خیلی خطرناک است و موجب عقبماندگی کشور ما شده است.
#مصاحبه
🆔 @iictchannel
🔻 هم اکنون در سایت خبرگزاری رسا بخوانید...
📚 معرفی کتاب «درآمدی بر اندیشه فرهنگی #آیت_الله_خامنه_ای»
✍🏼 به قلم #مهدی_جمشیدی
🔍 لینک معرفی کتاب:
🌐 rasanews.ir/0031CL
#آثار
#معرفی_کتاب
🆔 @iictchannel
▫️عرفان اهل بیتی در امتداد عرفان دینی تاریخی
✍️ نوشتاری از حجتالاسلام و المسلمین #علی_فضلی مدیر گروه عرفان پژوهشگاه
▪️عرفان اهل بیتی نوین در امتداد عرفان دینی موجود در تاریخ عرفان اسلامی قرار دارد تا جنبۀ حدیثی متون عرفانی را به سطح جنبۀ قرآنی آن متون برساند و توسعه یابد و تقویت کند. چنان که میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در رسالۀ لقاء الله، علامه طباطبایی در رسالۀ الولایه، علامه حسن زادۀ آملی در رسالۀ لقاء الله و دیگر آثار جدیدی که امروز در حوزۀ عرفان دینی نوشته شده و توجه ویژهای به روایات انجام گرفته است و امید است که این امر مهم ادامه یابد و برداشتهای عرفانی از متون روایی گسترش یابد و این سیر تاریخی به درخشش چشمگیری برسد.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/erfan-e
#یادداشت
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | تحلیلی بر نظریه تمثل در متون دینی
◽️ تمثل، ظهور شیء برای انسان به صورتی است که انسان با آن مألوف و مأنوس بوده و با غرضی که ظهور به خاطر آن است، مناسب میباشد. تمثل از قبیل تبدیل و انقلاب چیزی به چیز دیگر نیست، بلکه متمثل بدون آنکه در ذات و حقیقت خود دگرگون شود، در صورتی در ظرف ادراک بیننده ظهور مییابد؛ بنابراین تمثل غیر از تشکل است. تمثل شیء برای انسان، ظهور آن شی برای انسان است به صورتی که وی با آن مألوف و مأنوس بوده و با غرض ظهور مناسبت دارد.
◽️ تمثل «الف» برای «ب» در فلان صورت، تصور «الف» نزد «ب» بهصورتی چنان است، درحالیکه «الف» در واقع همان «الف» است نه آنکه «الف»، «ب» گردیده باشد. بر این اساس، تمثل فرشته مجرد به صورت انسان، ظهور وی در صورت انسان برای مشاهده کننده است. پس فرشته مجرد در ظرف مشاهده و ادراک، صورت انسان دارد و در خود و خارج از ظرف مشاهده و ادراک، فرشته مجرد است در نتیجه تمثل با تشكل فرق دارد.
✍️ #محمد_علی_اردستانی، عضو گروه فلسفه پژوهشکده حکمت و دینپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔖 برگرفته از شماره 99 فصلنامه علمی - پژوهشی «قبسات» پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_مقاله
📌 جهت دانلود کامل مقاله به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ b2n.ir/f59579
🆔 @iictchannel
هدایت شده از بلاغ مبین l غلامرضا پیوندی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید | آیا می دانید راز عدد ۴۰ چیست؟
👤 حجت الاسلام دکتر #غلامرضا_پیوندی:
◻️ در منابع دینی ما، عدد ۴۰ یک خاصیت ویژهای دارد؛ مثلاً اگر کسی ۴۰ روز بتواند عملش را خالص بکند، خداوند حکمت را از قلبش بر زبانش جاری میکند. میتوانیم این نکته را به لحاظ قرآنی هم دنبال کنیم، که هرچیزی یک ظاهری دارد و یک باطنی دارد و ما باید راجب باطن قضایا هم فکر کنیم.
◻️ عدد چهل میتواند یک رمزی باشد در عالم هستی که شما بتوانید مثلاً بحث اربعین را یک نماد قرار بدهید برای تلألو و تجلی شیعه در عالم هستی و انشالله آمادگی برای ظهور حضرت حجت با این حرکت میلیونی که شیعیان در حرکت به سوی قبر سیدالشهداء انجام میدهند.
#پادکست
➡️ @Balagh_Mobin_P
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | ارضای حس بینهایتخواهی
🔹انسان، روحی بینهایتجو دارد و با رسیدن به هر کمالی احساس میکند این، چیزی نیست که او را اشباع کند و به دنبال كمال بالاتری است. در واقع آنچه که انسان را رنج میدهد، خلأ وجودی اوست. خلئی که بر اثر آن، انسان، جهان و آنچه را که در آن است، کم و ناچیز مییابد؛ اما دین با طرح مسئله خدا، پاسخگوی تنهایی و دغدغههای وجودی انسان است. فقط خداست که میتواند تشنگی روح بینهایتجوی آدمی را سیراب کند.
🔹دین آمده است تا انسان را با خدای بینهایت آشنا کند: «انسان در میان دو بینهایت قرار گرفته است: بینهایت بالا که او را تا حد تشبیه به خدا میرساند و بینهایت پایین که به جهت فرورفتن شخصیت به یک موضوع مادی ناچیز، تا پستترین نقطه تنزل میکند». انسان برای رسیدن به سمت بینهایت بالای وجودش، باید به خدا تکیه کند؛ زیرا این تکیه، در حقیقت، عظمتدادن به شخصیت انسان است.
📖 برگرفته از کتاب دین و معنویت، نوشته #محمود_مقدمی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/16449
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | عارفان برای دستیابی به حقایق فقط به تجربههای شهودی خود بسنده نمیکردند
✍🏻حجتالاسلام و المسلمین #علی_فضلی مدیر گروه عرفان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
◽️اینگونه نبود که عارفان برای دستیابی به آن حقایق و دقایق فقط به تجربههای سلوکی و شهودی خود بسنده کنند. بلکه هم آنچه را که از کتاب و سنت استخراج و اصطیاد و استنباط و اجتهاد کردند، تجربه نمودند و هم پس از تجربه یافتههای خود را به کتاب و سنت عرضه میکردند تا صدق و خطای آن تجربه را به سنجش درآورند و برای سنجش نیز باز از اصول استنباط و اجتهاد بهره گرفتند و البته روشن است که برای چنین اجتهادی خود آنان مناسب هستند.
#یادداشت
🆔 @iictchannel
F.A._.pdf
4.3M
💯🗒 #بخوانید
🔰 مقایسه نظمهای مردمسالار از حیث ظرفیتشناسی مشارکت سیاسی
✍️ حجت الاسلام دکتر #سیدسجاد_ایزدهی
📌 چکیده:
💢 با وجود اینکه در نظامهای مردمسالار، مردم رکن اساسی در تعیین کارگزاران و تصمیمسازیها قلمداد میشوند، گونة مشارکت سیاسی آنان در نظمهای سیاسی متفاوت، متناسب با مبانی و ساختار آن نظم سیاسی، رویکردی متفاوت یافته و دچار قبض و بسط میشود.
🔸 این مقاله ضمن تبیین و توصیف مؤلفههای سه گونه نظام سیاسی «خلافت جدید»، «سلطنت مشروطه» و «مردمسالاری دینی»، جایگاه مردم و ظرفیتهای هرکدام از این نظامهای سیاسی در خصوص مشارکت سیاسی مردم را بررسی و مقایسه کرده است؛ و گونه سوم را در تأمین منافع مادی و معنوی مردم ترجیح میدهد.
#مقاله
🆔 @iictchannel
◽️ضرورت پرداختن به عرفان شیعی
🔸 حجتالاسلام والمسلمین مسعود آذربایجانی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در نخستین هماندیشی همایش عرفان اهلبیتی عنوان کرد:
◾️در روایات اهل بیت(ع) مضامین عرفانی زیادی مطرح است که این نوع موارد میتواند ما را به عرفان اهل بیتی رهنمون کند.
🔻 قرائت شیعی کاملترین و عمیقترین قرائت برای رسیدن به توحید حقیقی است و این دلیلی بر ضرورت پرداختن به این مباحث است.
#سخنرانی
#عرفان_اهل_بیتی
🆔 @iictchannel
🔹 «بررسی شبهات پیرامون هفته دفاع مقدس»
⁉️ آیا ایران آغازگر جنگ تحمیلی بود؟
⁉️ چرا ایران پس از فتح خرمشهر، صلح را نپذیرفت؟
⁉️ علل و اهداف رژیم بعث عراق از جنگ با ایران چه بود؟
🎙با حضور:
حجت الاسلام دکتر #محمد_ملک_زاده
(عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه)
📆 چهارشنبه 30 شهریور 1401، ساعت 18:00
❇️ پخش با اینترنت رایگان:
🌐 heyatonline.ir/pasokh.tv
#تبلیغ
🆔 @iictchannel
▫️ گزارشی از نامهای پیامبر اکرم (ص) در قرآن مجید
🔖 نوشتاری مستخرج از مقاله ای از گروه تاریخ دانشنامه قرآن شناسی
✍️ به قلم #غلامحسن_محرمی و سید محمد امام؛
▪️حضرت محمد آخرین پیامبر (ص) و فرستاده خدا میباشد که معجزۀ جاودان او قرآن است. خدای سبحان برای آن حضرت نامهای را در قرآن ذکر کرده است که در آستانه فرارسیدن سالروز رحلت آن حضرت، در این نوشتار گزارشی از نامهای ایشان بر اساس آیات قرآن ارائه میشود...
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/d-quran
#یادداشت
#دانشنامه
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | عرفان اهل بیتی(ع) راهگشای مشکلات اندیشهای و معرفتی
👤 آیتالله #رضا_رمضانی، دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در نخستین هماندیشی همایش عرفان اهلبیتی عنوان کرد:
💠 هدف عرفان اهل بیت(ع) رسیدن به مراتب مختلف توحید است و راههایی را که برای تحقق آن ذکر کردهاند ابتدا راه معرفت، دوم التزام خاص به شریعت در مسیر نیل به معرفتِ شهودی و سوم ولایت است و ما برای رسیدن به حقیقتِ توحید چارهای نداریم جز اینکه از این راهها استفاده کنیم.
💎 رشد عرفانی انسان را بینیاز از شریعت نمیکند. حتی در بعثت، هم آدمیان در مرتبه خودشان از انسانِ حسی به انسانِ عقلی و انسانِ شهودی سلوک پیدا میکنند. بنابراین انسان اگر یک قدم از شریعت عدول کند نمیتواند به سلوک برسد و هرقدر در عرفان جلوتر برود نیاز او به شریعت بیشتر هم خواهد شد. البته شریعت و ولایتی که در نظام فکری اهل بیت تعریف شده مدنظر ما هست.
#سخنرانی
🆔 @iictchannel
هدایت شده از آیت الله علی اکبر رشاد
#خبر
🔸 پیام آیت الله رشاد خطاب به سیاسیون، روحانیون، اساتید حوزه و دانشگاه، و جوانان انقلابی، در پی حوادث اخیر
🔰 حضرات سیاستمدار! آقایان روحانی! و جوانان انقلابی!
🔻بیشک باید این ماجرا (درگذشت بانوی جوان در پایگاه پلیس) «با دقت و سرعت»، بررسی و حقيقت امر روشن گردد، و در «صورت احراز قصور یا تقصیر»، ضمن اعلام صریح و اعلان سریع، «طبق قانون و شرع» با عامل یا عاملان این حادثه «برخورد قاطع» صورت بپذیرد.
🔻 در شرائطی که طبقاتی از جامعه از مضایق معیشتي «حاصل از تحریمها»، تحولات جهاني «ناشی از جنگ اوکراین»، و احیانا «سوء مدیریت برخي مسؤولان» رنج میبرند، و «نهاد جامعه ملتهب است»، نباید احساسات آحاد آن را تحریک کرد ؟، تا آنکه ان شاء الله کشور عزیزمان از این تنگهها و تنگناهای بسلامت گذر کند؟
⚜️ بیشتر بخوانید:
🌐 rashad.ir/gershad
🆔 @Rashad_ir
🖼 #عکس_نوشت | آزادی ارزش و روش
🔹 باید به یاد داشت که آزادی هم ارزش است و هم روش؛ ارزش امری است که مفید، خواستنی یا تحسینکردنی باشد برای شخص، گروه یا جامعه ای. ارزشها، بنیادیترین ساحتهای اندیشه و فرهنگها به شمار میآیند و نقشی کلیدی در حیات اجتماعی بازی میکنند. ارزشها، خوب یا بد، مناسب یا غيرمناسب، شایست و ناشایست، ضروری یا غیرضروری را بیان میدارند، این ایدهها هنگامی که در نظامی از معیارها و ملاکها، برای ارزیابی ارزش اخلاقی و شایستگی رفتار، سازماندهی میشوند، یک نظام ارزشی را پدید میآورند.
🔹 با این مبنا، آزادی، ارزشی است که ملاک و معیار را در اختیار تیزبینان جامعه قرار میدهد تا بتوانند رفتار حاکمان و کارگزاران سیاسی را ارزشگذاری کند و به گاه نیاز، رفتارهایی که از سوی حاکمان به پایمالی حقوق شهروندان میانجامد را به چالش بکشند.
📖 برگرفته از کتاب عدالت سیاسی در قرآن کریم، نوشته #سیدکاظم_سیدباقری، مدیر گروه سیاست پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/6336
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | تأملی در امکان یا امتناع هنر ارزشی
◼️ خلق اثر هنری فارغ از ارزش ممکن نیست؛ چه آنکه در واقع اتحاد بین تعهد و زیبایی در آثار هنری دیروز و امروز در حد غایی خود رخ داده است و در ساحت نظری نیز تحقق ایده «هنر برای هنر» که معارض اصلی ایده «هنر متعهد» به ارزش است، به ادله متعدد مخدوش و ابطالپذیر است و خلع «غایت»، «فایده»، «معنا» و امثال آن از اثری هنر ممکن نیست.
◼️ از سوی دیگر دین هنر را به مثابه فعل هنرمند، صراحتا به ارزشی و غیرارزشی تقسیم میکند، از هنر مذموم و محمود میگوید و از «بایستگی تعهد» در هنر سخن بهمیان میآورد و در ارزشگذاری هنر، اصالت را به معنا میدهد. همچنین دانسته شد هر چه وزن تعمیق و کشف بیشتر باشد، محصول، به هنر مطلوب نزدیکتر است و طبیعی است هنر ارزشی نیز بسته به اینکه در سطح بماند یا عمق پیدا شد، درونزاد باشد یا تحمیلی میتواند فاخر یا نازل باشد.
✍️ #حامد_رشاد، عضو گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔖 برگرفته از شماره 99 فصلنامه علمی - پژوهشی «قبسات» پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_مقاله
📌 جهت دانلود کامل مقاله به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ b2n.ir/q49588
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | تاثیر ساختاری بر عملکرد افراد
🔸 نظریه ساختار براساس این نظریه، عملکرد افراد ممکن است تحت تأثیر مجموعه و ساختاری باشد که درون آن قرار گرفتهاند؛ یعنی هر ساختار با ویژگیهای مخصوص به خود ممکن است انسانها را به کنشی خاص وادارد. بر اساس مکتب اصالت ساخت، افراد اغلب بر خلاف خواست خود در درون تنگناها و شیوههای کنش محدود شدهای قرار دارند.
🔸 بر اساس نظریه ساختاری، میتوان تحلیل کرد که گروههای خشونتطلب اقدام به خشونت را به عنوان یک شیوه استراتژیک و تحت تأثیر ساختاری که درون آن قرار گرفتهاند انتخاب میکنند. مثلا یک گروه با ساختار معین دارای ارزشهای جمعی مخصوص به خود است، مانند مقدس دانستن توسل به خشونت و زور برای رسیدن به اهداف مورد نظر، از این رو، افراد درون این ساختار این اقدامات را از بین گروهی از جایگزینها انتخاب میکنند.
📖 برگرفته از کتاب سلفیگرایی عوامل و پیامدهای سیاسی، نوشته #محمد_ملک_زاده، عضو گروه سیاست پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/19876
🆔 @iictchannel
🔰 پیامبر رحمت صلى الله عليه و آله:
🔸 هركه برادر مؤمنش با او مشورت كند و او صادقانه راهنماييش نكند، خداوند عقلش را از او بگيرد.
📚 ميزان الحكمه، جلد6، صفحه 94
#حدیث_هفته
🆔 @iictchannel
▫️ جایگاه علمی امام حسن مجتبی علیه السلام در تفسیر قرآن
🔖 نوشتاری مستخرج از مقاله ای از گروه قرآن و اهل بیت(ع) دانشنامه قرآن شناسی
✍️ به قلم #محمد_عابدی؛
▪️گزارش هایی از برتری دانش تفسیری امام حسن(ع) در منابع شیعه و اهل سنت بیان شده است. از جمله فخر رازی ذیل آیه دوم سوره نصر، از تفسیر امام در مورد «ناس» یاد میکند و این که امام علی (ع) بعد از بیان فرزندش، بین دو چشمش را بوسید و آیه «اللهُ أَعْلَمُ حَيْثُ يَجْعَلُ رِسالَتَهُ» را قرائت فرمود...
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/d-quran-2
#یادداشت
#دانشنامه
🆔 @iictchannel