❓ آیا #ماه_رمضان سال بعد را درک خواهیم کرد؟
💠 عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ الْبَرْقِيِّ قَالَ: حَدَّثَنِي أَبِي عَنْ جَدِّهِ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ علیه السلام قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلّی الله علیه و آله: مَنْ لَمْ يُغْفَرْ لَهُ فِي شَهْرِ رَمَضَانَ لَمْ يُغْفَرْ لَهُ إِلَى قَابِلٍ ، فَأَيُّكُمْ يَثِقُ بِبُلُوغِ شَهْرِ رَمَضَانٍ قَابِلٍ؟ صُومُوهُ صِيَامَ مَنْ يَرَى أَنَّهُ لَا يَصُومُ بَعْدَهُ أَبَداً ، فَكَمْ مِنْ صَائِمٍ لَهُ عَاماً أَوَّلَ أَمْسَى عَامَكُمْ هَذَا فِي الْقَبْرِ مَدْفُوناً ، وَ أَصْبَحَ فِي التُّرَابِ وَحِيداً فَرِيداً !
🔹حضرت مجتبی علیه السلام از #رسول_خدا صلّی الله علیه و آله نقل می کند که فرمود:
🔸کسی که در ماه #رمضان آمرزیده نشود، امیدی به آمرزش او تا سال بعد نیست. کدام یک از شما مطمئن است که ماه رمضان سال آینده را درک می کند؟ پس همچون کسی روزه بگیرید که ابداً روزه سال بعد را درک نخواهد کرد. پس چه بسیار #روزه دارانی که یک سال را برای روزه داری در اختیار داشته اند، امّا امسال در قبر مدفون اند و در تنهایی، سر بر خاک نهاده اند.
📚 فضائل الأشهر الثلاثة، ص117.
🆔 @islam_history
📌 ابوحمزه ثمالی
🔰ثابت بن دینار ثُمالی، مشهور به #ابوحمزه_ثمالی، راوی، محدّث و مفسر امامی قرن دوم و از اصحاب #امام_سجاد، #امام_باقر و امام_صادق علیهم السلام بود.
🔰ابوحمزه دعایی از امام #زین_العابدین علیه السلام نقل کرده است که در سحرهای ماه #رمضان خوانده میشود و به دعای ابوحمزه ثمالی مشهور است.
🔰#فضل_بن_شاذان از #امام_رضا علیه السلام روایت کرده است که ابوحمزه در زمان خود مانند #سلمان در زمانش و در روایتی دیگر مانند #لقمان در زمانش بوده است.
🔰از آثار او میتوان به کتاب هایی چون: تفسیرالقرآن، کتاب النوادر، رسالة الحقوق عن علی بن الحسین علیهما السلام، اشاره کرد.
📚 الامالی (شیخ صدوق)، ص۳۶۸-۳۷۵.
📚 من لایحضره الفقیه، ج ۲، ص۳۷۶-۳۸۱.
📚 مصباح المتهجد، ص۵۸۲-۶۰۴.
📚 بررسی سبکشناسانه دعای ابوحمزه ثمالی، ۱۳۹۴ش، ص ۱۱۵.
🆔 @islam_history
هدایت شده از تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
📌 دعای مجیر
این دعا در بین دعاها از جایگاه بلندى برخوردار است و از حضرت رسول صلى الله علیه و آله #روایت شده و دعایى است که #جبرئیل براى آن حضرت هنگامى که در مقام #ابراهیم مشغول نماز بودند آورد و کفعمى در «بلد الامین» و «مصباح» این #دعا را ذکر نموده و در حاشیه آن به فضیلت آن اشاره کرده، از جمله اینکه هر که این دعا را در «ایام البیض» [روزهاى سیزدهم و چهارهم و پانزدهم] ماه #رمضان بخواند گناهش آمرزیده میشود، هرچند به عدد دانههاى باران و برگهاى درختان و ریگهاى بیابان باشد. و خواندن آن براى شفاى بیمار و اداى دین و بىنیازى و توانگرى و رفع غم و اندوه سودمند است.
📚 مفاتیح الجنان.
🆔 @islam_history
هدایت شده از تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
❤️ صلّیاللهعلیکیاأباعبدالله...
🕊حضرتفرمود: ...این ذکر را ۳مرتبه بگو؛ چرا که سلام از نزدیک و دور به ایشان میرسد!
🌙 #شبزیارتی
🆔 @islam_history
هدایت شده از تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
📌 مثل #امام_حسن علیه السلام
🔰#حسن بن #علي عليهما السلام گوسفندي داشت که موجب خرسندي ايشان بود.
🔰روزي ديد که پاي اين حيوان شکسته است، به غلام فرمودند: چه کسي پاي او را شکسته است؟ غلام گفت من.
💠 سوال کرد: چرا؟ گفت چون مي خواستم شما را غمگين بسازم.
👈 امام حسن عليه السلام فرمود: اما من تو را خوشحال مي کنم، در راه خداوند متعال آزاد شدي.
📚 الخوارزمي، مقتل الحسين عليه السلام، ج۱، ص۱۸۵.
🆔 @islam_history
📌 چرا امامت از نسل امام حسن علیه السلام ادامه پیدا نکرد؟
1⃣ مفضل می گوید: به #امام_صادق علیه السلام عرض کردم چه شد که امامت در فرزندان #امام_حسین علیه السلام قرار گرفت و فرزندان #امام_حسن علیه السلام #امام نشدند با این که هر دو پسر پیامبر صلی الله علیه و آله و نواده او و سرور جوانان اهل بهشتند.
💠 فرمود #موسى و #هارون علیهماالسلام هر دو #پیامبر و رسول و برادر بودند خداوند نبوت را در نژاد هارون قرار داد نه موسى! هیچ کس نمى تواند بگوید چرا چنین کرد امامت همان خلافت خدا است کسى نمیتواند بگوید چرا خداوند در فرزندان امام حسین علیه السلام قرار داد و بفرزندان امام حسن علیه السلام نداد زیرا در کار خود حکیم است از او نمی توان پرسید چرا چنین کردى. مردم مورد بازخواست قرار میگیرند در کارهاى خود.
📚 #بحارالانوار، جلد 63،ص 66.
2⃣ از آن جایی که حضرت #امام_باقر علیه السلام حاصل #ازدواج #امام_سجاد علیه السلام و #فاطمه دختر امام حسن علیه السلام است؛ در نتیجه نسل امامت به طور مشترک از حسنین علیهماالسلام ادامه پیدا کرد. مؤید این سخن، عبارتی است در زیارتنامه #حضرت_معصومه سلام الله علیها که خطاب به حضرت عرضه می داریم:... السلام علیک یا بنت الحسن و الحسین ...
🆔 @islam_history
🌅 بشارت به موعود آخرین در کلام امام مجتبی علیه السلام...
امام حسن مجتبی علیه السلام فرمودند :
💠 آیا نمی دانید که هر یک از ما امامان بیعت با طغیانگر زمان برگردنش نهاده می شود ، مگر #قائم ما که عیسی فرزند مریم پشت سر او نماز می گزارد ...
خداوند او را از نظرها پنهان ...و عمرش را در دوران غیبتش طولانی می گرداند ؛ آنگاه او را با قدرت خود به صورت جوانی که کمتر از چهل سال داشته باشد ، آشکار می سازد . تا بدانند خداوند بر همه چیز تواناست.
📚بحارالانوار ۱۳۲/۵۱
🆔 @islam_history
📌 قتل عايشه
🔰در شب هفدهم ماه #رمضان در سال ۵۸ ه در #مدينه ، عايشه دختر #ابوبكر به دست #معاويه كشته شد، و به سزاى اعمالش رسيد.
🔰پيامبر صلى الله عليه و آله دوست داشت تا زنده است مرگ و دفن عايشه را ببيند.
🔰 #ابن_ابى_الحديد مى گويد: اگر خليفه دوم به جاى #على عليه السلام بود هر آينه عايشه را قطعه قطعه مى كرد.
🔰معاويه چون خواست براى پسرش #يزيد از مردم بيعت بگيرد، #عايشه انكار آن كرد و معاويه را تهديد كرد و گفت: برادرم محمد را كشتى ، و براى يزيد بيعت مى گيرى؟ معاويه ترسيد كه مبادا او ايجاد فتنه كند. لذا در خانه خود چاهى كند و آن را پر از آهك كرد و فرش قيمتى بر روى آن پهن نمود و عايشه را وقت #نماز عشا به خانه خود خواندم وقتى عايشه وارد شد، معاويه او را به نشستن بر آن تخت تعارف كرد. همين كه روى آنشست ، فرو رفت و به چاه افتاد و هلاك شد. معاويه در چاه چندين نيزه مسموم تعبيه كرده بود و هنگامى كه عايشه در چاه افتاد فورا كار او ساخته شد.
🔰عايشه در زمان حيات پيامبر صلى الله عليه و آله با آن حضرت رفتار نامناسبى داشت، همچنین با #اميرالمومنين عليه السلام و حضرت صديقه عليها السلام و همسران پيامبر صلى الله عليه و آله رفتارهاى زشت و كينه توزانه اى روا داشت، واقعه #جمل و كشته شدن حدود بيست هزار نفر از مسلمين به خاطر فتنه او از كارهاى معروف اوست.
🔰وقتى #حضرت_زهرا عليها السلام به #شهادت رسيد، همسران #رسول_خدا صلى الله عليه و آله براى سر سلامتى اميرالمؤمنين آمدند جز عايشه كه اظهار مريضى كرد و سخنى گفت كه دلالت بر خوشحالى او داشت.
🔰از مشخص ترين نشانه هاى بغض و كينه او نسبت به اميرالمؤمنين عليه السلام اين بود كه غلامش را "عبد الرحمن" نام نهاد و گفت : اين نام گذارى را به خاطر محبتم به قاتل #على_بن_ابى_طالب يعنى عبد الرحمن بن ملجم انجامد دادم.
منابع
📚 مستدرك سفينه البحار، ج۵، ص٢١٤.
📚 شرح #نهج_البلاغه ابن ابى الحديد، ج١٧ ص٢٥٤.و ج۹، ص۱۹۸.
📚 مسند احمد، #صحيح_بخارى ، صحيح نسائى ، السيره الحلبيه ، صحيح مسلم باب الغيره من كتاب العشره .
📚 رياحين الشريعه، ج٢، ص٣٥٧.
🆔 @islam_history
💠 اوصاف #عایشه از پیامبر صلی الله علیه و آله
🆔 @islam_history
هدایت شده از تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
📌 شهید ایرانی روز #عاشورا
🏴 غلامی که #امام_حسین علیهالسلام همانند #علی اکبرش صورت روی صورت او گذاشت...
🔰در منابع مربوط به قیام امام حسین علیه السلام، از غلامی ترک با تبار ایرانی، سخن به میان آمده است که در #کربلا به #شهادت رسید.برخی او را واضح و برخی دیگر اسلم بن عمرو خوانده اند.
🔰نقل شده است که وی قاری #قرآن، دانای به زبان عربی و در مواقعی کاتب امام حسین علیه السلام بوده است. هنگام هجرت امام حسین علیه السلام از #مدینه به #مکه و از آنجا به کربلا، همراه آن حضرت بود. روز عاشورا از امام علیه السلام اذن میدان گرفت و آهنگ پیکار کرد.
🔰سماوی رجز زیر را به این غلام نسبت داده است:أَمیری حُسَیْن وَنِعْمَ الْامیر • سُرورُ فُؤادَ البَشیرِ النَّذیر.فرمانده من حسین علیه السلام است؛ و چه خوب فرماندهی! -همانا او- مایه شادمانی قلب رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم است.
🔰غلام پس از مبارزه ای شجاعانه و کشتن شماری از آن قوم تبهکار، سرانجام بر اثر فراوانی جراحات بر زمین افتاد و با اندک توانی که در بدن داشت، به سوی امام حسین علیه السلام اشاره کرد. حضرت به بالین وی آمد، و دست در گردنش انداخت، و صورت بر صورت او گذاشت. غلام چشم گشوده، با دیدن امام علیه السلام تبسّمی کرد و گفت: «مثل من -سعادتمند- کیست که فرزند #رسول_خدا صلی الله علیه و آله و سلم صورتش را بر صورتم نهاده است!» و آنگاه به دیدار پروردگار شتافت.
📚 مامقانی، عبدالله، تنقیح المقال، ج۹، ص۳۲۶.
📚 سماوی، محمد بن طاهر، إبصار العین فی أنصار الحسین علیهالسلام، ص۹۵-۹۶.
🆔 @islam_history
هدایت شده از تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام
📌 دم مرگ
🔰روزی حارث همدانی به حضور #امام_علی علیهالسّلام آمد، #امام از علت آمدن او جویا شد او گفت:
🔰عشق و علاقه به شما مرا به اینجا کشانیده!
💠 حضرت فرمود: ای حارث تو مرا دوست داری؟
🔰گفت: بلی والله یا #امیرالمومنین!
💠 حضرت فرمود: بدان که هیچ بندهای از دوستان ما نمیمیرد مگر این که در هنگام مردن مرا آن طوری که دوست دارد میبیند چون ببینی مرا که دشمنان خود را از حوض کوثر دور میکنم خوشحال خواهی شد، و چون ببینی که بر صراط میگذرم و (علم محمد) به دست من است و پیش حضرت رسول صلیاللهعلیهوآلهوسلّم میروم چنان مرا خواهی دید که مشعوف و مسرور میشوی!
📚 شیخ طوسی، امالی، ج۱، ص۴۸.
🆔 @islam_history