💥 آیا طالبان سبب شد آمریکا از افغانستان خارج شود؟ (٢)
✡ کانونهای خصوصی، بودجهٔ نظامی آمریکا و طالبان
1⃣ از مه ۱۹۸۸ خروج ارتش شوروی از #افغانستان آغاز شد و در فوریه ۱۹۸۹ به پایان رسید. در این زمان اتحاد شوروی درگیر تشدید بحران درونی بود که در ۲۶ دسامبر ۱۹۹۱ به انحلال آن انجامید ولی کمکهای مالی و غذایی و تجهیزاتی جمهوری روسیه به حکومت حزب دمکراتیک خلق، به رهبری دکتر #محمد_نجیبالله، ادامه یافت. در ژانویه ۱۹۹۲ دولت یلتسین در روسیه این کمکها را قطع کرد و نیروی هوایی افغانستان بهدلیل فقدان سوخت توان مقابله با حملات #مجاهدین را از دست داد و دولت نجیبالله فروپاشید.
2⃣ طبق طرح سازمان ملل، که مورد پذیرش نجیبالله بود، قرار بود برای انتقال مسالمتآمیز قدرت در کابل دولت انتقالی تشکیل شود ولی دستجات «مجاهدین»، به فرماندهی #احمد_شاه_مسعود و #عبدالرشید_دوستم، از ژنرالهای حکومت نجیبالله که اخیراً فرصتطلبانه به «مجاهدین» پیوسته بود، و سایرین در آوریل ۱۹۹۲ کابل را تصرف کردند. از این زمان جنگ میان «مجاهدین» بر سر کابل آغاز شد که ۴سال و ۴ماه به درازا کشید و سرانجام به تسلط طالبان بر کابل انجامید.
3⃣ #طالبان در سپتامبر ١٩٩۴ تأسیس شد و در کوران جنگ قدرت میان «مجاهدین»، با حمایت گستردهٔ سرویس آی.اس.آی. پاکستان، در سپتامبر ١٩٩۶ #کابل را به تصرف درآورد و حکومت خود را مستقر کرد. در پی حادثهٔ ١١ سپتامبر ٢٠٠١، طالبان به همدستی با #القاعده متهم شد؛ از اکتبر افغانستان مورد حمله آمریکا و متحدانش قرار گرفت و تا اوایل دسامبر ٢٠٠١ به سلطهٔ طالبان بر آخرین شهر تحت حاکمیتش، قندهار، پایان داده شد. این شروع حضور نظامی ٢٠سالهٔ آمریکا در افغانستان است.
4⃣ در سال ۲۰۰۱ آمریکا به افغانستان لشکرکشی نکرد تا این کشور را ضمیمهٔ خاک خود یا مستعمرهٔ خود کند. تهاجم نظامی به افغانستان، و عراق، با اهداف مالی رخ داد و پس از دستیابی به حداکثر نتایج مطلوب، به سود #کانونها و کمپانیهای ذینفع، در زمانی که پس از تأخیرهای مکرر، تداوم بیشتر جنگ ممکن نبود به پایان رسید. از این منظر، جنگ ٢٠سالهٔ افغانستان پروژهای سودآور بود.
5⃣ سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا بجز در مقاطع اولیهٔ تاریخ آن، جنگ با سرخپوستان و تصرف سرزمینهای آنان و جنگ با مکزیک (۱۸۴۶- ۱۸۴۸)، که به انضمام کالیفرنیا و تکزاس و نیومکزیکو و یوتا و نوادا و آریزونا و کلرادوی غربی به ایالات متحده انجامید، و برخی موارد دیگر، بهطور عمده «توسعهطلبی سرزمینی» یا «استعمار کلاسیک» نبود؛ «امپریالیستی» بود. تأکید کنم که #امپریالیسم ساختهٔ مارکسیسم نیست بلکه مفهومی است متعلق به سدهٔ ١٩ میلادی که در سیاست بریتانیا رایج شد و سپس جان اتکینسون هابسون، اقتصاددان انگلیسی، در کتاب تأثیرگذار خود (۱۹۰۲) برای توصیف سیاست جهانگستری دولتهای کاپیتالیستی غرب بهکار گرفت و بعد کسانی چون رزا لوکزامبورگ (۱۹۱۳) و کائوتسکی (۱۹۱۴) و لنین (۱۹۱۷) ایدهٔ هابسون را اخذ کرده و تأویل مارکسیستی خود را از امپریالیسم ارائه دادند.
6⃣ سیاست امپریالیستی معطوف به کسب سود مالی است، به شکلهای مختلف، و متفاوت است با توسعهطلبی سرزمینی که در پی منضم کردن سرزمینهای بهطور عمده همجوار است، مانند توسعهطلبی روسیه تزاری در شرق یا گسترش عثمانی تا قلب اروپا، و استعمار کلاسیک اروپایی (مدل اسپانیا و پرتغال و هلند و بریتانیا و فرانسه و سایرین).
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
💥 آیا طالبان سبب شد آمریکا از افغانستان خارج شود؟ (٣)
✡ کانونهای خصوصی، بودجهٔ نظامی آمریکا و طالبان
1⃣ اگر هدف از جنگ ٢٠سالهٔ آمریکا در #افغانستان و #عراق، کسب سود مالی بود، خسارات عظیم این جنگ را چگونه میتوان توضیح داد که تریلیونها دلار برای دولت آمریکا هزینه داشت؟
2⃣ پاسخ را باید در نوع رابطهٔ بخش خصوصی و دولت در ایالات متحده آمریکا و سایر کشورهای غربی یافت. این همان رابطهای است که در تحقیق پنج جلدی #زرسالاران کوشیدم خاستگاه و سیر تطور تاریخی آن را بیان کنم.
3⃣ در آمریکا و غرب، #کانونهای_خصوصی بسیار قدرتمندند و گاه حتی، در تعارض با #منافع_ملی، تلاش میکنند بر سیاست خارجی و داخلی به سود خود تأثیر گذارند. بخش مهمی از #اقتصاد_کاپیتالیستی آمریکا بر انواع کمپانیهای مرتبط با نظامیگری استوار است که برای تداوم حیات و کسب سود بیشتر، به ایجاد #کانونهای_تنش نیاز دارد. این همان پدیدهای است که ژنرال #دوایت_آیزنهاور، فرمانده ارتش آمریکا در اروپا در جنگ جهانی دوم و ٣۴مین رئیسجمهور ایالات متحده، در نطق خداحافظی خود (۱۷ ژانویه ۱۹۶۱) آن را «مجتمع نظامی- صنعتی» Military–industrial complex نامید که در دوران جنگ جهانی به قدرت فراوان دست یافته و تهدیدی برای آیندهٔ دمکراسی آمریکایی بهشمار میرود.
4⃣ محل اصلی تغذیهٔ این #شبکه قدرتمند بودجهٔ دولت فدرال آمریکا، بهعنوان مهمترین منبع مالی جهان، است که برای سال مالی ۲۰۲۲ به ۶تریلیون دلار رسیده است! این شبکه برای ارتزاق از این منبع به وجود کانونهای #بحران و #جنگ نیاز دارد تا افزایش بودجهٔ نظامی قابل توجیه شود.
5⃣ در دوران ۴۵سالهٔ #جنگ_سرد، که رقابت تسلیحاتی با اتحاد شوروی موجّه مینمود، بودجهٔ نظامی آمریکا رو به افزایش بود تا در سال پایانی ریاستجمهوری #رونالد_ریگان (۱۹۸۵) به اوج خود، به رقم ۴۲۹.۸میلیارد دلار، رسید. انحلال اتحاد شوروی (۱۹۹۱) دستاویز فوق برای افزایش بودجهٔ نظامی آمریکا را از میان برد ولی با حادثهٔ ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ و اعلام دوران #جنگ_با_ترور از سوی #جرج_واکر_بوش و #تونی_بلر نخستوزیر بریتانیا، و تهاجم نظامی به افغانستان و عراق این فرایند از سر گرفته شد و طی دوران ٢٠سالهٔ پسین ادامه یافت. در شروع این دوران (۲۰۰۱) بودجهٔ وزارت دفاع آمریکا ۳۱۰میلیارد دلار بود که در سال ۲۰۲۱ به ۷۰۵میلیارد دلار رسیده است.
6⃣ رابرت هیگز، اقتصاددان آمریکایی، پدیدهای بهنام «بودجه نظامی پنهان» را مطرح میکند، یعنی بودجههای مرتبط با نظامیگری که در دل بودجهٔ سایر وزارتخانهها، بجز وزارت دفاع (پنتاگون)، پنهان شده و رسماً بهعنوان بودجهٔ نظامی شناخته نمیشوند؛ مانند بودجهٔ هستهای در وزارت انرژی، طرحهای مقابله با جنگ بیولوژیک در بودجه وزارت بهداشت، یا بودجههای مرتبط با تروریسم در وزارت امنیت ملی و سایر نهادهای اطلاعاتی و امنیتی. رابرت هیگز در سال مالی ۲۰۰۶ مجموع بودجهٔ آشکار و پنهان دولت جرج واکر بوش را ۸۴۰میلیارد دلار تخمین زد که تقریباً یکسوم کل بودجهٔ دولت فدرال را شامل میشد. در سال ۲۰۰۹ بودجهٔ رسمی پنتاگون ۶۳۶.۵میلیارد دلار بود ولی رابرت هیگز بودجه واقعی نظامی دولت آمریکا را، اعم از آشکار و پنهان، ١تریلیون و ۲۷میلیارد و ۵۰۰میلیون دلار تخمین زد!
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
💥 آیا طالبان سبب شد آمریکا از افغانستان خارج شود؟ (۴)
✡ کانونهای خصوصی، بودجهٔ نظامی آمریکا و طالبان
1⃣ اگر بخواهیم برای جنگ ٢٠سالهٔ آمریکا در #افغانستان بازنده و برندهای قائل شویم، بازندهٔ آن از همان آغاز #مردم_آمریکا بودند که مقرّر بود در این سناریوی پیچیده تریلیونها دلار از پولی که بابت مالیات به دولت فدرال میپردازند به جیب پیمانکاران پنتاگون و شرکای بریتانیایی و منطقهایشان سرازیر شود. #مردم_افغانستان نیز بازندهٔ بزرگ جنگ بودند که طی ٢٠سال مصائب فراوان را متحمل شدند. برندهٔ این جنگ، و تنها برندهٔ آن، همان #کانونهایی بودند که از پروژهٔ ٢٠سالهٔ جنگ فوق سودهای عظیم تریلیون دلاری بردند.
2⃣ ویلیام هارتُنگ، متخصص برجسته در زمینهٔ نظامیگری و مؤلف کتاب «پیامبران جنگ: لاکهید مارتین و تکوین مجتمع نظامی- صنعتی»، در آخرین مقالهٔ خود، مورخ ١٣ سپتامبر ٢٠٢١ در وبسایت دانشگاه براون، ارقامی حیرتانگیز از مخارج آمریکا در #جنگ_افغانستان ارائه داد. او نوشت: از زمان شروع جنگ در افغانستان (٢٠٠١) #پنتاگون بیش از ۱۴تریلیون دلار هزینه کرده که یکسوم تا نیمی از آن به جیب #پیمانکاران_نظامی رفته است؛ یعنی ۴.۶ تا ۷ تریلیون دلار.
3⃣ بهنوشتهٔ هارتُنگ، بخش عمدهٔ این پیمانها تنها با ۵ کمپانی عظیم بوده است: #لاکهید_مارتین، #بوئینگ، #جنرال_دینامیکز، #رایتئون و #نورتروپ_گرومن.
4⃣ هارتُنگ میافزاید: مبلغ ۷۵میلیارد دلاری که لاکهید مارتین فقط در سال مالی ۲۰۲۰ بابت قراردادهای خود از پنتاگون دریافت کرد، ۱٫۵ برابر بیش از کل بودجهٔ ۴۴میلیارد دلاری وزارتخارجه و آژانس توسعهٔ بینالمللی USAID در همان سال بود.
5⃣ بهنوشتهٔ هارتُنگ، پیمانکاران نظامی پنتاگون در دو دههٔ گذشته، ۲٫۵ میلیارد دلار برای لابیگری در کنگرهٔ آمریکا هزینه کردند بهمنظور همراهکردن نمایندگان و سناتورها با طرحها و اهدافشان. آنان سالیانه بیش از ۷۰۰ #لابیگر در استخدام داشتند. تعداد اعضای دارای حق رأی در کنگرهٔ آمریکا ۵۳۵ نفر است، یعنی برای هر عضو کنگره بیش از یک لابیگر #کمپانیهای_تسلیحاتی در حال فعالیت بوده است.
6⃣ #کانونهایی که از جنگ افغانستان سودهایی چنین افسانهای بردند، و فقط ۲٫۵میلیارد دلار برای رامکردن کنگره هزینه کردند، آیا برای توجیه تداوم حضور نظامی آمریکا در افغانستان به محملهای بومی نیاز نداشتند؟ کسانی که با خرابکاریهای خود علیه مواضع آمریکائیان برای سالیان سال خروج آنان را به تأخیر اندازند؟
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : شنبه
🌞 ٢٧ شهریور ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ١١ صفر ۱۴۴٣ هجریقمری
✝️ ١٨ سپتامبر ۲۰٢١ میلادی
🕎 ١٢ تیشری ۵۷۸٢ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
✍ تأسیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (Central Intelligence Agency)
مشهور به #سیا (CIA) یا «سیآیاِی» (١٩۴٧م)
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ هیتلر، نازیسم، انجمن تول و استادان غیبی
1⃣ در اواخر سدهٔ ١٩، سازمان پنهانی و مرموزی بهنام «طریقت طلوع طلایی» در انگلستان پدید شد که دارای پنج لژ در فرانسه و آلمان نیز بود. یکی از رهبران این طریقت بهنام #ساموئل_لیدل_ماترز در سال ١٨٩٢، با اقتباس از نظریات کلنل اُلکات و سایر رهبران #تئوسوفیسم، وجود #استادان_غیبی را اعلام کرد که در «لژ برادری سفید» مأوا دارند و امور جهان را هدایت و اداره میکنند. ماترز از هواداران سفت و سخت #هیتلر و #حزب_نازی در انگلستان بود.
2⃣ فرقهٔ مشکوک دیگری که در پیدایش #نازیسم آلمان تأثیر داشت و بهطور مستقیم با #تئوسوفیسم مرتبط بود، #انجمن_تول است که در سال ١٩١٢ تأسیس شد و مرکز آن در #مونیخ قرار داشت. بنیانگذار این سازمان فردی است که با عنوان اشرافی «بارون رودلف فن سباتندورف» شهرت داشت و نام اصلیاش #رودلف_گلوئر بود. او اندیشهٔ تول، سرزمین مرموز و افسانهای #آریاییهای_باستان، را از کتاب آموزهٔ سرّی #مادام_بلاواتسکی، از بنیانگذاران تئوسوفیسم، به وام گرفت، سازمان خود به نام «انجمن تول» را برپا کرد و هدف خویش را سروری #نژاد_برتر اعلام داشت. وی به جذب اعضای خاندانهای اشرافی و ثروتمندان و کارخانهداران آلمانی به این انجمن پرداخت و با اوجگیری جنبش انقلابی در آلمان، و بهویژه قیام خونین کارگران باواریا، یکر شبکهٔ تروریستی به ریاست فردی بهنام #دیتریش_اکارت ایجاد کرد که یکی از اقدامات آن قتل وحشیانهٔ «کورت ایزنر»، رئیسجمهور باواریا، بود.
3⃣ طی سالهای ١٩١٩-١٩٢٣ این سازمان به ٣٠٠ فقره #عملیات_تروریستی دست زد. در میان اعضای «انجمن تول» نام بلندپایگانی چون فرانتس گورتنر (وزیر دادگستری باواریا)، پوهنر (رئیس پلیس مونیخ)، و ویلهلم فریک (معاون یوهنر) دیده میشود. بعدها، در دولت #هیتلر، فریک وزیر کشور و گورتنر وزیر دادگستری آلمان شدند. مورخین «انجمن تول» را قدرتمندترین سازمان پنهانی آلمان در دوران صعود #فاشیسم میدانند. یکی از اعضای این انجمن، #رودلف_هس بود. فردی بهنام پروفسور #هوسهوفر بهعنوان نظریهپرداز «انجمن تول» شناخته میشد. هوسهوفر از طریق هس با هیتلر آشنا شد و تعالیم او دستمایهٔ اصلی هیتلر در نگارش کتاب «زندگی من» قرار گرفت.
4⃣ صعود هیتلر در هرم سیاسی آلمان بر بنیادهای رازورانهٔ #تئوسوفیستی نیز استوار بود. برای نمونه، بیوهٔ فیلدمارشال فن مولتکه، فرمانده نظامی آلمان در دوران قیصر و از دوستان هوستن چمبرلین (فیلد مارشال فن مولتکه یک #ماسون بلندپایه نیز بود)، اعلام کرد که با «روح همسر فقیدش» تماس گرفته و وی اعلام کرده که رهبر آیندهٔ آلمان #هیتلر خواهد بود. این پیشگویی بر تودههای عوام و جاهل آلمان تأثیر فراوان داشت.
5⃣ زمانیکه هیتلر از سوی ضداطلاعات ارتش آلمان مأمور شد تا به حزب کارگری آلمان بپیوندد، ۴٠ نفر از اعضای «انجمن تول»، با هدایت #دیتریش_اکارت، برای حمایت از او به عضویت این حزب درآمدند. اکارت در زمان مرگ، در سال ١٩٢٣، به اعضای «انجمن تول» وصیت کرد که از هیتلر تبعیت کنند زیرا وی با #استادان_غیبی در ارتباط است!
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ تا به آخر با هیتلر!
1⃣ آنچه خواندید قسمتی بود از مقالهٔ بسیار مهم استاد عبدالله شهبازی با عنوان «رازهای پنهان صعود نازیسم» که قبلاً در سایت اندیشکده و در آدرس زیر منتشر شده بود:
👉 http://jscenter.ir/jewish-methods/jews-and-politics/7517
2⃣ اخیراً کتابی در کشور ما توسط «انتشارات میلکان» منتشر شده بهنام «تا به آخر با هیتلر» نوشتهٔ «هاینتس لینگه» و ترجمهٔ «حمید هاشمی».
3⃣ #هاینتس_لينگه ١٠سال به #آدولف_هیتلر خدمت کرد، از سال ۱۹۳۵ تا هنگام مرگ پیشوا در می ۱۹۴۵، در پناهگاه زیرزمینی برلین. او یکی از آخرین نفراتی بود که پناهگاه را ترک کرد و هنگام خودکشی هیتلر نگهبانی از در را بهعهده داشت. لینگه در سالهای خدمت خود مسئول رسیدگی به همهی کارهای خانهی هیتلر بود و دائماً در کنارش حضور داشت.
4⃣ در کتاب لینگه مطالب جالبی وجود دارد که مؤید برخی از مطالب مقالهٔ استاد شهبازی است. این مطالب را در ادامه با ما بخوانید:
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ معتقد بود برای مأموریتی بزرگ «انتخاب» شده است!
1⃣ [هیتلر] در تبلیغات حزب بارها تأکید میکرد #سرنوشت او را برای یک مأموریت مهم، بزرگ و تاریخی «انتخاب کرده است» و واقعاً به این مسأله اعتقاد داشت.
2⃣ #رودلف_هس یکبار به من گفت قبل از به قدرت رسیدن هیتلر یکبار همراه او، «هاینریش هافمن» و «يوليوس شاوب» سوار مرسدس هیتلر بودند و بهخاطر خطای رانندهی یک کامیون نزدیک بود همه کشته شوند. هیتلر از ناحیهی صورت و شانه زخمی شده بود، اما با خونسردی همسفرانش را آرام میکرد. سرنشینان ماشین، خود را باخته بودند، ولی هیتلر به آنها میگفت: خیالتان راحت باشد «سرنوشت» اجازه نمیدهد من کشته شوم، چون هنوز مأموریتی بزرگ دارم که باید آن را انجام دهم. (ص٢٨)
3⃣ او در سفرهای شخصی نمیگذاشت پلیس برای عبور او از میان جمعیت راه باز کند یا سپر انسانی دور او بسازد. او اعتقاد داشت و اغلب میگفت «سرنوشت» از او محافظت میکند و حضور محافظان «اساس» کافی است تا کسی قصد جان او را نکند. (ص٢٩)
3⃣ تعداد اندکی از سوءقصدها به جان هیتلر، به گوش همگان رسیده است. او از برخی از آنها به زحمت جان به در برد. (ص٣٠)
4⃣ #هیتلر همیشه خوششانس بود (بهجز زخمهایی که در ۲۰ جولای ۱۹۴۴ برداشت). اما به مرور زمان محتاطتر شده بود. (ص٣٠)
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ هیتلر؛ دیتریش اکارت و خدایان اُلمپ
1⃣ در ۱۹۳۵ وقتی خدمتم نزد #هیتلر آغاز شد، با اینکه دو سال از صدراعظمی او میگذشت، هنوز در #اوبرسالزبرگ در خانهی قدیمی خود، «هاوس واخنفلد» زندگی میکرد که خانهای کوچک و ساده بود...
2⃣ ويلهلم بروکنر در ۱۹۳۶ در مقالهای دربارهی زندگی خصوصی هیتلر اینگونه نوشته است:
✍ بسیاری از مردم میپرسند چرا پیشوا اوبرسالزبرگ را برای زندگی انتخاب کرد؟ هرکس به آنجا رفته باشد، میداند که با وجود نزدیکی کوههای همجوار، شاید در كل آلمان نتوان جای دیگری یافت که چنین چشمانداز وسیعی به زیبایی جهان داشته باشد... اینجا، در میان این عظمت طبیعت... پیشوا اقامت کرده و روی سخنرانیهای عالی خود کار میکند.
3⃣ بارها دیده بودم که هیتلر به کوههای اطراف نگاه میکند و از آنها الهام میگیرد. یکبار به شوخی گفت محیط اینجا مثل کوه افسانهای #خدایان_یونان موسوم به #المپ است و وقتی روی این کوه ایستاده است، احساس میکند بر فراز جهان ایستاده، ولی این بهتنهایی نمیتوانست انگیزهی ریشهگرفتن او در اوبرسالزبرگ باشد.
4⃣ خود او اغلب در لحظات آسودهتر، دلیل دیگری برای این موضوع میآورد:
👈 خاطرهی دوست و مربیاش #دیتریش_اکارت. او نویسنده، شاعر و نمایشنامهنویسی اهل باواریا بود و در سالهای قبل از مرگش در «خانهی کوچکی بر دامنهی گول» در همان نزدیکی زندگی میکرد.
5⃣ هیتلر به #آنتایوس قهرمان افسانهای یونان که از تماس با زمین قدرت پیدا میکرد علاقهی بسیاری داشت و بارها دربارهی او صحبت میکرد. (ص٣٩-۴٠)
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : یکشنبه
🌞 ٢٨ شهریور ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ١٢ صفر ۱۴۴٣ هجریقمری
✝️ ١٩ سپتامبر ۲۰٢١ میلادی
🕎 ١٣ تیشری ۵۷۸٢ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
✍ مرگ #مایر_آمشل_روچیلد بنیانگذار «بنیاد روچیلد» (١٨١٢م)
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
💥 دو دیدگاه دربارهٔ خدا : خدای جهانی و خدای قومی!
💎 در قرآن:
👈 حضرت موسی (ع) هنگام روبهرو شدن با فرعون، خدایش را "با تأکید" خدای همهٔ جهانیان معرفی میکند (١) و (٢) و برای همین مأمور به نشر توحید و عدل است.
👈 او حتی برای هدایت فرعون نیز تلاش میکند (٣) و (۴) و تنها در پایان و زمانی که فرعونیان در مقابل پذیرش حق عناد میورزند، حضرت موسی (ع) آنها را نفرین میکند تا مشمول شقاوت و عذاب شوند. (۵)
🔸[١] سورهٔ شعراء : آیات ١۶ تا ٢٨
🔸[٢] سورهٔ طه : آیات ۴۹ و ۵۰
🔸[٣] سورهٔ نازعات : آیات ۱۷ تا ١٩
🔸[۴] سورهٔ طه : آیهٔ ۴۴
🔸[۵] سورهٔ یونس : آیهٔ ۸۸
✍ حسین مرادیانی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
💥 دو دیدگاه دربارهٔ خدا : خدای جهانی و خدای قومی!
✡ در تورات یهود:
👈 موسی در گفتگو با فرعون، خدایش را #خدای_عبرانیان معرفی میکند! (بنگرید به سند ١ و ٢ از سِفر خروج تورات)
👈 او بهعنوان #منجی قوم بنیاسرائیل وارد میشود نه مُبلّغ توحید! و #خدای_عبرانیان میخواهد از ابتدا قلب فرعون مصر را سخت کند تا زمینهٔ فرود آیات و بلاها بر مصر و فرعونیان فراهم شود و #اقتدار و الوهیت او نمایان گردد! (بنگرید به سند ٣ از سِفر خروج تورات)
👈 در کتب مقدس یهودی و مسیحی، گاه سخن از یک #خدای_جهانی است و گاه سخن از #خدای_قومی به میان میآید. در واقع #بنیاسرائیل در تحریفی آشکار، گاهی تحت تأثیر ملتهای مشرک اطراف خود (که خدایان قومی و ملّی خود را میپرستیدند.) سعی داشتند خدای یگانه را خدای قوم و ملت خودشان معرفی کنند!
✍ حسین مرادیانی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ سند ١ از سِفر خروج تورات
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ سند ٢ از سِفر خروج تورات
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ سند ٣ از سِفر خروج تورات
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : سهشنبه
🌞 ٣٠ شهریور ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ١۴ صفر ۱۴۴٣ هجریقمری
✝️ ٢١ سپتامبر ۲۰٢١ میلادی
🕎 ١۵ تیشری ۵۷۸٢ عبری
🌍 مناسبتهای عبری
✍ افتتاح اولین معبد مقدس (بیت همیقداش - #معبد_سلیمان) توسط سلیمان نبی (ع) پس از هفت سال، مقارن با یازدهمین سال سلطنتش (٢٩٣۵ عبری برابر ٨٢۶ ق.م)
✍ سوکا / آغاز هفت روز موعِد #سوکوت (جشن سایبانها)
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter