✡ بررسی مکاشفهی پولس یهودی
1⃣ مهمترین و تاثیرگذارترین شخصیت در طول تاریخ مسیحیت نه حضرت عیسی علیهالسلام بلکه #پولس یهودی است.
2⃣ یهودی زادهای که در ابتدا یکی از شکنجهگران مسیحیان بود! [ر.ک: ترجمه قدیم کتاب مقدس، اعمال رسولان، 8 : 3]
3⃣ اما بعد از مدتی ادعا کرد که مسیح در مکاشفهای او را برگزیده و به او مأموریت داده که پیغامش را به جهانیان برساند! [همان، غلاطیان، 1 : 13-16]
4⃣ تا جایی که ادعا کرد از بزرگترین رسولان کمتر نیست! [همان، دوم قرنتیان 11 : 5]
⁉️ اما چه دلیلی بر صحت ادعای او هست؟
5⃣ در حقیقت بجز خود پولس و شاگردش #لوقا که نویسندهی داستان او در «اعمال رسولان» است دلیلی بر صحت ادعای پولس نیست و کاملاً مشخص است که ادعای شخص، آن هم در چنین جریان مهمی، به نفع خودش یا شاگردی که توسط خود پولس مسیحی شده قابل پذیرش نیست! چرا که هر کسی میتواند ادعایی کند و شاهدش خودش باشد یا کسی که ارتباط نزدیکی به او دارد!!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 #یهودیان_مخفی
✡️ تهمت یهود به حضرت مریم (س)
💠 پرسش و پاسخی با دكتر محمدکاظم شاکر عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و استاد تمام رشته علوم قرآن و حدیث
⁉️ موضوع #بهتان_یهودیان به #حضرت_مریم (س) كه در قرآن به آن اشاره شده چیست؟
1⃣ خداوند در آیات 155و156سورهی نساء بهتان آنان را اینگونه مطرح میکند:
🌺 ...طَبَعَ اللَّهُ عَلَيْها بِکُفْرِهِمْ فَلا يُؤْمِنُونَ إِلاَّ قَليلاً وَ بِکُفْرِهِمْ وَ قَوْلِهِمْ عَلي مَرْيَمَ بُهْتاناً عَظيماً
✍️ خداوند بهعلت کفرشان [یهود]، بر دلهای آنها مهر زده که جز عدهی کمی (که راه حق میپویند و لجاج ندارند) ایمان نمیآورند. و (نیز) بخاطر کفرشان، و تهمت بزرگی که بر مریم (س) زدند.
2⃣ این بهتان در #تلمود به صورت مکتوب آمده است. توجه داشته باشید که تلمود شرح #تورات است که دویست سال پس از میلاد عیسی (ع) تنظیم شده است. بنابراین یهودیان معتقدند #مسیح واقعی نیامده است و عیسی (ع) بهعنوان #مسیح_دروغین است و آن شخص نعوذ بالله از #نطفهی_ناپاک بود!!!
3⃣ اما قرآن در قبال این تهمت مدام مطرح میکند: مسیح، عیسی پسر مریم است و در جایی تأکید میکند رسول خدا هم هست: «الْمَسیحَ عیسَى ابْنَ مَرْیَمَ رَسُولَ اللَّه».
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ کوروش در تورات!
✍ در #تورات یهودیان:
🔸الیشع نبی = نفرینگرِ کودکان است. [1]
🔸هارون نبی = دعوتکننده مردم به بتپرستی است. [2]
🔸یعقوب نبی = دزد نبوت است. [3]
🔸سلیمان نبی = بتپرست است. [4]
🔸نوح نبی = شرابخوار و بیحیا است. [5]
🔸ابراهیم نبی = بیغیرت است. [6]
🔸لوط نبی = شراب مینوشد و با دخترانش جماع میكند. [7]
🔸و حتی حضرت موسی = دستور به خیانت در امانت و قتلعام زنان و كودكان میدهد! [8]
😡 نعوذ بالله از اين همه جسارت!
✍ اما جالب اینکه در همین تورات:
🔹 #کوروش مطلقاً به نیکی یاد شده و حتی برگزیدهی خدا، و کسی است که خدا بر او برکت نازل کرده. [9]
⁉️ انصافاً قضیه مشکوک نیست؟!
📚 منابع:
[1] تورات، دوم پادشاهان 2 : 23-24
[2] تورات، سِفر خروج 32 : 1-6
[3] تورات، پيدايش 27 : 1-40
[4] تورات، اول پادشاهان 11 : 1-11
[5] تورات، سِفر پیدایش 9 : 20-23
[6] تورات، سفر پیدایش 12 : 11-20
[7] تورات، سفر پیدایش 19 : 30-38
[8] تورات، سِفر خروج 11 و 12 و سفر اعداد 31
[9] تورات، کتاب دوم تواريخ 36 : 22-23 و کتاب اشعيا 44 : 28
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی : #کوروششناسی
✡ اثبات ذبیح بودن اسماعیل با استفاده از تورات (1)
1⃣ در خصوص #ذبیح بودنِ #اسماعیل یا #اسحاق در میان مسلمانان و یهودیان اختلاف نظر وجود دارد.
2⃣ و باید گفت که ریشهی عداوت یهود با مسلمانان به همین مسئله برمیگردد.
3⃣ و همچنین ریشهی دو عقوبت مهمی که خداوند به #یهود رساند (اسارت بابلی در سال 586 قبل از میلاد و پراکندگی آنها در سال 70 میلادی) به تحریف همین حقیقت بازگشت دارد.
4⃣ زیرا علمای یهود یا تغییر نام ذبیح از اسماعیل به اسحاق میخواستند که برکت پیامبر خاتم را به قوم خود مخصوص کنند.
5⃣ در این مقال مسألهی ذبیح بودن اسماعیل را با نگاهی به #تورات کنونی یهود مرور خواهیم کرد و ادلهی خود برای جعل تورات کنونی در این خصوص را به اختصار خواهیم گفت.
✍ امیر اهوارکی
📖 متن کامل مقاله بههمراه ادله و مستندات:
👉 yon.ir/4fc0
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ اثبات ذبیح بودن اسماعیل با استفاده از تورات (2)
🌐 پیامبر آخرین، از نسل ابراهیم (ع) است
1⃣ در #تورات کنونی، خداوند در سه نوبت به حضرت ابراهیم (ع) وعده داده است که «از ذرّیت تو، جمیع امتهای زمین برکت خواهند یافت، زیرا که قول مرا شنیدی» یا «از تو جمیع قبایل جهان برکت خواهند یافت» (سفر پیدایش 12/ 3 ـ 13/ 16 ـ 22/ 18). این کلام نقلشده از خداوند، به این معنا است که #موعود_امم یعنی پیامبر خاتم از حضرت ابراهیم (ع) پدید خواهد آمد.
2⃣ حضرت ابراهیم (ع) و همسرش ساره به دلیل بتشکنی ابراهیم (ع) دیگر نمیتوانستند در بین النهرین بمانند. لذا به هدایت خداوند به زمین مبارکی کوچ کردند که بعدها به فلسطین مشهور شد (انبیاء/ 71). مدتی بعد ابراهیم (ع) پی برد که همسرش سارا نازا است (تورات: پیدایش 11/ 30 ـ 16/ 1) و لذا ایشان تا حدود نیم قرن فرزندی نیافتند. سپس حضرت ابراهیم (ع) به فرمان خداوند حکیم، با هاجر که کنیز ساره بود ازدواج کرد و #اسماعیل (ع) به دنیا آمد.
3⃣ به فرمان خداوند، مدتی بعد حضرت ابراهیم (ع) مأمور گشت تا هاجر و کودکش را در حجاز بگذارد و خودش به فلسطین بازگردد. آن حضرت نیز چنین کرد و در تورات فعلی در سفر پیدایش 17/ 18، دعای ابراهیم (ع) خصوصاً برای فرزندش مذکور است که از خداوند میخواهد تا اسماعیل را زنده نگه دارد. در تورات کنونی ماجرای هاجر و تشنگی اسماعیل با کمی تفاوت با روایات اسلامی در باب 21 از سفر پیدایش مذکور است.
✍ امیر اهوارکی
📖 متن کامل مقاله بههمراه ادله و مستندات:
👉 yon.ir/4fc0
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ اثبات ذبیح بودن اسماعیل با استفاده از تورات (3)
🌐 اهمیت ذبیح در چیست؟
1⃣ اسلام و #یهودیت در این قول متفقند که آن پیامبر خاتم، که روح شریفش اولین مخلوق خداوند است و بزرگترین نبی خدا در زمین، رسالتش جهانی است و دین مبارکش تا قیامت باقی، در واقع مقرر گشته تا از نسل حضرت ابراهیم (ع) و پسر #ذبیح او به این جهان بیاید. اما اختلاف نظر این دو دین در این مسئله است که آیا آن ذبیح #اسماعیل بوده است یا #اسحاق؟
2⃣ اگر قول #یهودیان و #تورات امروزی را بپذیریم یعنی ذبیح اسحاق است و آن #نبی_خاتم باید که از نسل پسر او #یعقوب باشد، و از میان قوم #بنیاسرائیل به این جهان بیاید!
3⃣ #یهودیان معتقدند که آن نبی موعود، که آنها او را #ماشیح (Messiah) مینامند، هنوز زاده نشده است و آنها منتظر ظهور وی هستند. در میان #اسباط دوازدهگانه یعقوب، یهودیان بیشتر از همه به نسل حضرت داوود امید دارند تا خداوند آن نبی را در میان این نسل برانگیزد.
4⃣ اما اگر قول دین اسلام را صادق بدانیم و آن ذبیح اسماعیل باشد، آنگاه حضرت رسول الله (ص) همان پیامبری است که تمام انبیاء وعدهی آمدنش دادهاند. چنانکه از خود آن حضرت نیز منقول است که فرمود: أنَا ٱبنُ ٱلذَّبیحَیْن. از حضرت امام رضا (ع) منقول است که مراد از این دو ذبیح، حضرات اسماعیل و عبدالله بن عبدالمطلب هستند که هر دو در معرض ذبح بوده، به فضل خدا نجات یافتهاند.
5⃣ بنا بر این نظر، یهودیان و مسیحیان بایست به حضرت رسول الله (ص) ایمان میآوردند. و به تبع میتوان گفت که تمام ظلمها و جنگهایی که در زمین رخ داده و میدهد ریشه در همین عدم پذیرش دارد. به عبارت دیگر اگر یهودیان به جای دشمنی کردن با حضرت رسول اکرم (ص)، به آن حضرت ایمان میآوردند، هم خود در دنیا و آخرت رستگار میشدند و هم صلح و رحمت در جهان گسترش مییافت.
✍ امیر اهوارکی
📖 متن کامل مقاله بههمراه ادله و مستندات:
👉 yon.ir/4fc0
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ اثبات ذبیح بودن اسماعیل با استفاده از تورات (4)
🌐 ادعای یهود در ذبیح دانستن اسحاق باطل است!
🎯 #یهودیان مطابق باب 22 از سِفر پیدایش #تورات کنونی، مدعی هستند که #ذبیح اسحاق است. اما این سخن موجب تناقضهای عدیدهای شده است. این خود موضوع یک مقالهی مفصل است و ما در اینجا به اهمّ آن اشاره میکنیم:
1⃣ در سفر پیدایش باب 22 مذکور است که خداوند به ابراهیم فرمود: «پسر یگانهی خودت "یعنی اسحاق را" به کوه موریاه ببر و ذبح کن». از آنجا که تورات کنونی به ارشد بودن #اسماعیل تأکید دارد پس «یگانه بودن» آن فرزند با #اسحاق بودن او ناسازگار است. از آنجا که «یگانه بودن» آن فرزند دو نوبت دیگر نیز در همین باب مؤکد شده است لذا نتیجه میشود که کلمهی «یعنی اسحاق را» توسط کاهنان افزوده گشته است.
2⃣ با کمی تأمل دیده میشود که فصول تورات کنونی جابهجا شده است و ماجرای ذبح که قبل از تولد اسحاق بوده به بعد از تولد او منتقل شده است تا بتوانند اسحاق را ذبیح کنند! این مسئله مشکلاتی را در تورات کنونی پدید آورده است. مثلاً میگویند کوچ کردن هاجر و اسماعیل بعد از تولد اسحاق و قبل از ذبح بوده است. در این وقت حضرت اسماعیل حداقل چهارده سال داشته است. اما در توصیفاتی که در باب 21 سفر پیدایش از تشنگی هاجر و رو به موت بودن اسماعیل آمده معلوم میشود که اسماعیل در این وقت کودکی خردسال بوده که مادرش او را به آغوش حمل میکرده است (پیدایش 21/ 16 تا 18). ترتیب فصول و وقایع باید اینچنین باشد:
👈 نازایی سارا ⬅️ دعای ابراهیم ⬅️ ازدواج با هاجر ⬅️ تولد اسماعیل ⬅️ هجرت اسماعیل و هاجر ⬅️ فرمان به ذبح ⬅️ بشارت به فرزندی از سارا در پاداش سربلندی ابراهیم به ذبح اسماعیل ⬅️ تولد اسحاق.
⛔️ اما در تورات کنونی تولد اسحاق بلافاصله به بعد از تولد اسماعیل انتقال یافته است در حالیکه فاصلهی آن دو واقعه چهارده سال بوده است!
3⃣ در #دین_یهود، فرزند نخست و محصول نخست زمین و احشام، باید برای خداوند تخصیص یابد. لذا ذبح او به دستور خداوند امری معقول و پذیرفتنی است. و فرزند نخست ابراهیم اسماعیل بوده و تورات کنونی نیز بر این شهادت میدهد.
4⃣ در #یهود فرزند نخست اهمیت فوقالعاده دارد. تورات کنونی اذعان دارد وقتی که اسحاق به دنیا آمد اسماعیل چهارده ساله بود. لکن در کمال تعجب، اصطلاح #نخستزاده برای اسماعیل به کار نرفته!! یهودیان ممکن است استدلال کنند که هاجر زن مکروههی ابراهیم بود لذا پسر او نخستزاده خوانده نشده است. اما این سخن بر خلاف تورات است. زیرا در سفر تثنیه 21/ 15 تا 17 آمده است که اگر مردی دو زن محبوبه و مکروهه داشته و نخستزادهی او از زن مکروهه به دنیا بیاید آن مرد نمیتواند حق نخستزادگی را از آن فرزند خلع کند.
5⃣ در تورات کنونی، دو نوبت به نازایی سارا تصریح شده (پیدایش 11/ 30 ـ 16/ 1) و در موارد دیگر آمده که نازایی به امر خدا است (خروج 23/ 26 ـ تثنیه 7/ 14) و لذا سارا هم به ابراهیم میگوید: «اینک خداوند مرا از زائیدن بازداشت. پس به کنیز من درآی شاید از او بنا شوم.» (پیدایش 16/2). نتیجه میشود که خداوند سارا را نازا کرده است تا نخستزاده ابراهیم از هاجر به دنیا بیاید. بعد از سربلندی ابراهیم در ماجرای ذبح، خداوند برای پاداش ابراهیم همسرش سارا را نیز بارور کرده است.
✍ امیر اهوارکی
📖 متن کامل مقاله بههمراه ادله و مستندات:
👉 yon.ir/4fc0
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
💠 مقدمهای برای شروع بحث
1⃣ در باب تاریخ حضرت ابراهیم، مسائلی مانند: بُکوریّت (نخستزادگی و حق ارشدیّت)، میثاق خداوند و شناخت #ذبیح بسیار اهمیت دارد به طوریکه ریشهی اختلاف اسلام و #یهود به همین موضوع برمیگردد.
2⃣ گفتیم که اگر قول #یهودیان و #تورات امروزی را بپذیریم، پیامبر خاتم باید از نسل اسحاق و پسرش یعقوب بیاید، یعنی از میان قوم #بنیاسرائیل.
3⃣ و چون چنین پیامبری تاکنون در میان یهودیان نیامده، لذا آنها معتقدند که آخرین پیامبر که آنها او را #ماشیح مینامند، در آیندهای نامعلوم خواهد آمد.
4⃣ اما اگر قول دین اسلام را صادق بدانیم، آنگاه رسولالله (ص) همان پیامبری است که انبیاء وعده آمدنش دادهاند.
5⃣ دیروز با استفاده از خودِ تورات اثبات كردیم كه ذبیح، اسماعیل است و نه اسحاق.
6⃣ امروز نیز به بررسی دو مسألهی بُکوریّت و میثاق خداوند، با استفاده از تورات میپردازیم.
7⃣ البته اینبار نویسندهی متن، یک اسقف مسیحیِ مستبصر است كه احاطهی کاملی به مباحث تورات و انجیل دارد.
🔹 با ما همراه باشید...
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ مسأله بکوریّت و میثاق خداوند (1)
1⃣ یک اختلافنظر مذهبی میان #بنیاسماعیل و #بنیاسرائیل دربارهی مسائل دوگانهی بُکوریّت و میثاق خداوند از زمانهای باستان وجود داشته است.
2⃣ خوانندگان کتب مقدس #تورات و انجیل و قرآن همگی با داستان پیامبر بزرگ #ابراهیم و فرزندان دوگانهاش #اسماعیل و #اسحاق آشنایی دارند.
3⃣ ابراهیم از سر طاعت مطلق و تسلیم محض در برابر خداوند، موطن خود را به فرمان او ترک میکند و عازم سفری طولانی و شگفتانگیز میشود و به سرزمینهای کنعان و مصر و عربستان میرود.
4⃣ #ساره، زن ابراهیم عقیم است؛ معهذا خداوند به او اعلام میکند که مقدّر است وی پدر امتهای کثیری باشد و تمام سرزمینهایی که از آنها عبور کند، به اَخلافش به ارث خواهد رسید و میفرماید: «تمامی امتهای زمین از ذُرّیهٔ تو برکت خواهند یافت». ابراهیم با اینکه اصلاً فرزندی ندارد، این وعدهی یکتا و فوقالعاده در تاریخ دین را با ایمانی تزلزلناپذیر میپذیرد.
5⃣ یک دختر پرهیزگار و سادهدل مصری بنام #هاجر کنیز و خدمتکار ساره است. چندی بعد با نظر و رضایت ساره، دخترک به عقد حضرت ابراهیم درمیآید و از این ازدواج، طبق پیشگویی فرشتهی خداوند، #اسماعیل زاده میشود.
6⃣ هنگامیکه اسماعیل سیزدهساله است، خداوند بار دیگر از طریق فرشتهی خود به ابراهیم وحی میفرستد و فرشته وعدهی قدیم را به ابراهیم یادآوری میکند و #ختنه کردن را رسماً بهصورت نهادی دینی درمیآورد که بلافاصله به مرحلهی اجرا گذارده میشود و «عهد و میثاق» میان خداوند و ابراهیم با تنها فرزند ذکورش یعنی اسماعیل بسته میشود.
7⃣ ابراهیم سوگند وفاداری میخورد و با خالق خود بیعت میکند و خداوند وعده میدهد که همواره خدای اَعقاب ابراهیم و اسماعیل و حافظ آنان باقی بماند. و آنگاه هنگامیکه ابراهیم نود و نه سال و ساره نود سال دارد، این زن نیز طبق وعدهی الهی فرزندی میزاید که #اسحاق نامگذاری میشود.
🔹 ادامه دارد...
✍️ نویسنده: عبدالأحد داوود (اسقف داود بنیامین)
📚 منبع: محمد (ص) در تورات و انجیل ، ترجمه فضلالله نیکآیین ، نشر نو، چاپ اول 1361.
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://yon.ir/bokoor
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ مسأله بکوریّت و میثاق خداوند (2)
1⃣ از آنجا که در کتاب سِفر پیدایش، شرح وقایع، نظم سالشماری چندانی ندارد، آنگاه چنین ضبط شده است که پس از بستن این #میثاق و پس از تولد #اسحاق، حضرت ابراهیم صرفاً به میل #ساره، اسماعیل و مادرش را به وضع ناهنجار و ظالمانهای از خانه و خانواده میراند!
2⃣ #اسماعیل و #هاجر در صحرای بیانتها ناپدید میشوند و زمانی که پسر جوان از فشار تشنگی در آستانهی مرگ است، چشمهای در بیابان فوّاره میزند و آنان را از نیستی نجات میدهد.
3⃣ و آنگاه کتاب سِفر پیدایش ناگهان دربارهی اسماعیل و سرنوشت او سکوت میکند و تنها اطلاعی که میدهد آن است که وی با یک زن مصری ازدواج میکند و زمانی که حضرت ابراهیم به لقاءالله میپیوندد، ناگهان در کنار برادرش اسحاق برای دفن پدر حاضر میشود.
4⃣ و اما حادثهی مهم بعدی دیگر در تاریخچهی زندگی حضرت ابراهیم برابر آنچه در سِفر پیدایش (فصل 22) ضبط شده، اقدام ابراهیم برای #قربانی کردن «تنها پسر خود» در راه خداوند است که چنانکه میدانیم لحظهای قبل از قربانی کردن، فرشتهی خداوند قوچی را برای قربانی به ابراهیم عرضه میکند.
5⃣ این شرح کوتاهی از داستان ابراهیم خلیلالله و اسماعیل دربارهی «حق #بکوریت» و «عهد و #میثاق» با خداوند بود.
🔹 ادامه دارد...
✍️ نویسنده: عبدالأحد داوود (اسقف داود بنیامین)
📚 منبع: محمد (ص) در تورات و انجیل ، ترجمه فضلالله نیکآیین ، نشر نو، چاپ اول 1361.
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://yon.ir/bokoor
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ مسأله بکوریّت و میثاق خداوند (3)
1⃣ در این سرگذشت سه نکتهی مشخص وجود دارد که هر مؤمن راستین باید آنها را مطلقاً حقیقت بداند:
2⃣ نخستین نکته آن است که #اسماعیل فرزند مشروع و نخستینِ ابراهیم است و بنابراین حق #بکوریت او نیز کاملاً قانونی و منصفانه و مشروع است.
3⃣ نکتهی دوم آن است که #میثاق خداوند با ابراهیم و تنها فرزند او اسماعیل، قبل از تولد #اسحاق بسته شد. و بنابراین میثاق خداوند و نهاد #ختنه، نعوذبالله، هیچ اهمیت و ارزشی نخواهد داشت مگر آنکه وعده و قول مکرر خداوند در جملههای الهی چون: «و تمامی اُمتهای زمین از ذرّیهی تو برکت خواهند یافت…» (سفر پیدایش، فصل 22، آیهی 18) و مخصوصاً در جملهی «…کسی که از صلب تو بیرون آید او وارث تو خواهد بود.» (سفر پیدایش، فصل 15، آیهی 4) ارزش و اهمیت داشته باشد. و این وعده هنگامی که اسماعیل به دنیا آمد، به تحقق پیوست زیرا از این لحظه به بعد ابراهیم میدانست که دیگر پیشکارش، اِلیعازر دمشقی وارث او نخواهد شد ولی هنوز نمیدانست که بعداً فرزند دیگری هم پیدا خواهد کرد.
4⃣ بنابراین باید اقرار داشت که اسماعیل وارث حقیقی و مشروع کلیهی امتیازات و شأن و کرامت روحانی ابراهیم است. این حق ویژهی خدادادی که «از طریق ابراهیم همهی امتهای زمین متبرک خواهند شد» -که غالباً به صورتهای مختلف تکرار گردیده- میراث #بکوریت و ارث طبیعی و خدادادی اسماعیل است.
5⃣ میراثی که از طریق حق بکوریت به اسماعیل میرسید، فقط چادری که ابراهیم در آن زندگی میکرد یا چند شتری که بر آنها سوار میشد، نبود بلکه میراث واقعی آن بود که کلیهی سرزمینهای میان رودخانههای نیل و فرات را که در آنها حدوداً 10 امت مختلف زندگی میکردند، تحت فرمان خود درآورد. و چنانکه میدانیم از آن زمان تا بهحال همواره فرزندان و اعقاب اسماعیل یعنی #اعراب در سراسر این سرزمینها ساکن بودهاند. و تحقق عملی این امر، خود در واقع یکی از شرایط مندرج در #میثاق خداوند است.
6⃣ سومین نکتهی مهم آن است که اسحاق نیز تولد معجزهآسایی داشت، او را نیز خداوند قادر متعال متبرک ساخت و به او و اَعقابش وعدهی سرزمین کنعان را داد که عملاً نیز در دوران #یوشع نبی به تصرف آنان درآمد. بههرحال، باید دانست که هرگز به مغز هیچ مسلمانی خطور نمیکند که اسحاق و فرزندش یعقوب را بیاعتبار سازد یا فضائلش را انکار کند. و اگرچه بخاطر روشن کردن مسائل، اسماعیل و اسحاق را مقایسه میکنیم ولی در وجود خود احساسی جز احترام و تقدیس نسبت به این خادمان پرهیزگار خدا نداریم.
🔹 ادامه دارد...
✍️ نویسنده: عبدالأحد داوود (اسقف داود بنیامین)
📚 منبع: محمد (ص) در تورات و انجیل ، ترجمه فضلالله نیکآیین ، نشر نو، چاپ اول 1361.
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://yon.ir/bokoor
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ مسأله بکوریّت و میثاق خداوند (4)
1⃣ تا اینجا نمیبایست هیچگونه اختلاف و برخوردی میان #بنیاسماعیل و #بنیاسحاق وجود داشته باشد، زیرا اگر منظور از «تبرک» خداوند و «حق #بکوریت» صرفاً برخی متعلّقات مادی و قدرت بوده باشد، در آنصورت مسأله قابل حل و فصل میبود.
2⃣ اما حقیقت چنین نیست زیرا یک نکتهی بسیار اساسی و بنیادی وجود دارد که این دو امت همواره دربارهی آن اختلاف کردهاند و آن مسألهی #مسیحا و محمد (ص) است. #یهودیان تحقق پیشگوییهای کتب مقدس خود دربارهی مسیحا را نه در شخص عیسی (ع) میبینند نه در وجود محمد (ص).
3⃣ بسیاری از یهودیان همیشه نسبت به #اسماعیل حسادت کردهاند! زیرا بهخوبی میدانند که #میثاق خدا در وجود او معنا پیدا میکرد و با #ختنه کردن او بود که عهد خدا با ابراهیم بسته شد. همین بغض و کینه نسبت به اسماعیل باعث شده که عدهای از #کاهنان و کاتبان و فقهای #یهود بسیاری از قطعات کتب مقدس را #تحریف و حکّ و اصلاح کردهاند!
4⃣ حذف نام #اسماعیل از آیههای اول، دوم، و ششم و هفتم فصل بیست و دوم کتاب پیدایش و قراردادن نام #اسحاق بجای آن و در عین حال حفظ عنوان توصیفی «پسر یگانهی خود»! در واقع انکار وجود اسماعیل و نقض آشکار میثاقی است که خداوند با ابراهیم و اسماعیل بسته است.
5⃣ در این فصل کتاب، خداوند آشکارا میگوید که: «چون پسر یگانهی خود را از من دریغ نداشتی… ذرّیهی ترا مثل ستارههای آسمان و مانند ریگهای کنار دریا افزایش میدهم و تکثیر میکنم.» و کلمهی #تکثیر عیناً تکرار کلمهای است که فرشتهی خداوند در بیابان به #هاجر گفته است.
6⃣ فرشتهی خداوند به هاجر میگوید که ذرّیهی ترا چنان بسیار نمایم که از بسیاری به شمارش درنیایند و اضافه میکند که: «اسماعیل بارور و پرثمر خواهد بود». اما جاعلین، کلمهی اصلی عبری متن #تورات را که به معنای «بارور و پرثمر» و از ریشه عبری Para (معادل کلمات وَفَر و وفور در زبان عربی) است، به چیز دیگری تبدیل کرده و آن را «خر وحشی» یا فقط «وحشی» معنا کردهاند!
7⃣ آیا بهراستی شرمآور و کفرآمیز نیست که یک پیامبر خدا را که خداوند «بارور و پرثمر» نامیده، بخاطر تعصّب و جهل، «خر وحشی» بخوانیم؟!!
🔹 ادامهی مقاله را در سايت اندیشکده مطالعه كنيد.
✍️ نویسنده: عبدالأحد داوود (اسقف داود بنیامین)
📚 منبع: محمد (ص) در تورات و انجیل ، ترجمه فضلالله نیکآیین ، نشر نو، چاپ اول 1361.
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 http://yon.ir/bokoor
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter