فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | توجه همه انبیاء در تربیت
🔻 مقام معظم رهبری:
ماه رمضان، ماه دعاست. دعا، مظهر بندگىِ در مقابل خداوند و برای تقویت روح عبودیت در انسان است، و این روح عبودیت و احساس بندگی در مقابل خداوند، همان چیزی است که انبیای الهی از اول تا آخر، تربیت و تلاششان متوجهِ این نقطه بوده است که روح عبودیت را در انسان زنده کنند. سرچشمهی همهی فضائل انسانی و کارهای خیری که انسان ممکن است انجام بدهد -چه در حوزهی شخصی، چه در حوزهی اجتماعی و عمومی- همین احساس عبودیت در مقابل خداست.
#مقام_معظم_رهبری
✅ @keraamat_ir
🔰 تمرین نماز در کودکی
🔻 شهید مطهری:
بچه ها را از کوچکی باید به نماز تمرین داد. دستور رسیده است که به بچه از هفت سالگی نماز تمرینی یاد بدهید. البته بچه هفت ساله نمی تواند نماز صحیح بخواند؛ ولی صورت نماز را می تواند بخواند. از هفت سالگی می تواند به نماز عادت کند؛ چه پسر و چه دختر؛ یعنی همان اولی که بچه به دبستان می رود، باید نماز را در دبستان به او یاد بدهند؛ در خانواده هم باید به او یاد بدهند.
(گفتارهای معنوی، ص100)
#شهید_مطهری
#تربیت_کودکان
✅ @keraamat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید | معلم بودن یک کار الهی است. این کار الهی را با هیچ چیز عوض نکنید.
🔻ایت الله مهدوی کنی (ره):
معلمی برای من شأنی از شئون زندگی بوده. این معلمی صفت الهی است. به این جایگاه افتخار کنید و خود را معلم حقیقی قرار دهید. یعنی سراسر وجودتان معلم شود.
در ارزشهای اسلامی بعد از توحید و نبوت و اعتقادات و عبادت خداوند هیچ مقامی بالاتر از مقام تعلیم و تربیت نیست و چیزی در دنیا باقی نمی ماند جز این. معلم بودن یک کار الهی است. این کار الهی را با هیچ چیز عوض نکنید. قدر خودتان را بدانید و هیچ چیز را با آن عوض نکنید.
#آیت_الله_مهدوی_کنی
#روز_معلم
✅ @keraamat_ir
🔰 قانون فطرت
🔻دکتر عبدالعظیم کریمی:
یک برنامه یا پیام تربیتی،وقتی موثر واقع می شود و در نهاد ذهنی و عاطفه کودک، درونی می شود که با طبیعت کودک سنخیت داشته باشد. اصیل ترین و مطمئن ترین معلم و مربی بشر، درون مایه های خود اوست، زیرا قوانین جاودانگی، حیات طیبه و جوهره الهی در طبیعت بشر به ودیعه گذاشته شده است و بر اثر بازگشت به این منبع است که می توان به تربیت صحیح دست یافت.
بنابراین اگر در تربیت های ایمانی و اخلاقی از قانون فطرت و طبیعت سود جوییم، بطور طبیعی ،آدمی بسوی مذهب و اخلاق گرایش می یابد.
تربیت طبیعی در مقابل تربیت عاریه ای، دکتر عبدالعظيم کریمی ص62 الی 64
#دکتر_عبدالعظیم_کریمی
#تربیت_کودکان
✅ @keraamat_ir
🔰 محبت، شاه کلید تربیت
رسول خدا (ص) میفرمایند: الْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ. هر کس ، با همان چیزی است که دوستش دارد.
🔻دکتر صداقت زاده
باید دید که هرکس،چه چیزی را دوست دارد!
کار اصلی مربی، شناخت محبوبهای متربی است. برای این کار دو قدم اساسی لازم است.
اول باید محبوب ها را اصلاح کرد. چون تا وقتی محبوب های فرزندان ما باربی و فلان خواننده و....است، شخصیتهایشان هم بر اساس همانها شکل می گیرد.
و در گام بعد باید محبت را شدید کرد.
#روایت
#دکتر_صداقت_زاده
✅ @keraamat_ir
🔰 رابطه خلاقیت کودکان با تشویق و تنبیه
🔻 حجت الاسلام پناهیان
اگر کودک را به دلیل کار خوبی که کرده است بیش از حد تشویق کنیم، شیرینی تشویق در کام او مینشیند و دفعه بعد همان کار را تکرار میکند و کار خلاقانه جدید انجام نخواهد داد. کمااینکه زیادی تنبیه هم انسان را به ترس و دلهره واضطراب می اندازد و بیرون آمدن از این ترس ودلهره منشأ فعالیت شده و خلاقیت از بین میرود.
جایی که انسان از شوق تشویق یا ترس از تنبیه به آن میرسد جای فوق العادهای نیست!
#حجت_الاسلام_پناهیان
#تربیت_کودکان
✅ @keraamat_ir
🔰 آتش لجاجت
امیر المؤمنین علی علیه السلام می فرماید: «الْإِفْرَاطُ فِي الْمَلَامَةِ يَشُبُّ نِيرَانَ اللَّجَاج. زیاده روی در سرزنش، آتش لجاجت را برمی افروزد.»
(تحف العقول ,صفحه ۸۴)
🔻 خانم دکتر نیلچیی زاده:
امر ونهی زیاد فرزند را لجباز می کند.
بهترین راه برای اینکه بچه های خود را از لجبازی دور کنیم این است که امر و نهی بیهوده را کنار بگذاریم.
#تربیت_کودکان
#خانم_دکتر_نیلچی_زاده
✅ @keraamat_ir
✳️ 📱 بسته مجازی تربیتی حجت الاسلام عباسی ولدی
💻 اطلاعات بیشتر و ثبت نام در:
https://evnd.co/OTPBy
🔰 سرفصل های دوره:
- آسیب شناسی تاثیر دینداری بدون فهم عمیق از دین در تربیت و خطرات آن
- تربیت الگویی و نقش شخصیت محوری در تربیت کودکان زیر 7 سال
- نقش و جایگاه قصه در تربیت الگویی و شخصیت محوری
- روش و ابزارهای مورد استفاده قصه گویی در تربیت الگویی
- تاثیر قصه در تربیت الگویی کودکان زیر 7 سال
- چگونگی ورود بعد ماورایی اهل بیت در تعریف شخصیت محوری(اهل بیت)
- مبانی کار فرهنگی و تربیتی و خطرات عدم آشنایی با این مبانی
- بررسی بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری(سبک زندگی)
- نقد و بررسی فیلم سینمایی منطقه پرواز ممنوع از منظر شخصیت محوری
✅ @keraamat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید
🔰 شخصیت محوری، مهمترین بحث تربیت
🔻بحث تربیت دینی، تنگه ی اُحُدی دارد. علت شکست ما در احد تربیتی، رها کردن تنگه شخصیت محوری است! شخصیت محوری یعنی کسی که اولا من دوستش دارم، ثانیا از نگاه من همه چی تمام هست و هر کاری میکند، همان کار درست است. استاد عباسی ولدی- دوره کرامت
#استاد_عباسی_ولدی
#تربیت_کودکان
#دوره_کرامت
✅ @keraamat_ir
✳️ 📱 بسته مجازی تربیتی حجت الاسلام عباسی ولدی
📣 مهلت ثبت نام تمدید شد
💻 اطلاعات بیشتر و ثبت نام در:
https://evnd.co/OTPBy
✅ @keraamat_ir
🔰 نظام آموزشی جاهل پرور!
امام جواد (ع): علم دو گونه است، علم مطبوع و علم شنیده شده. اگر علم مطبوع نباشد، علم شنیده شده فایده ندارد.
🔻 علم شنیده شده علمیست که از خارج فراگرفته میشود و علم مطبوع، دانشی است که ناشی از طبیعت و سرشت آدمی است، از خود انسان سرچشمه میگیرد و از دیگری نمیآموزد و منظور همان «قوه ابتکار» خود شخص است. اگر علم از درون انسان نجوشد، علم مسموع فایده ندارد.
بعضی افراد به نحوی تربیت و تعلیم یافتهاند که آن نیروی مطبوع به حرکت در نیامده و پرورش نیافته است. این افراد نسبت به آموختههای خویش حکم ضبط صوت را دارند. به طوریکه که اگر مسئلهای خارج از مسموعات و محفوظات آنها طرح شود، در آن مسئله صد در صد جاهل اند. بنابراین باید در افراد جامعه «شخصیتِ فکری و عقلانی» رشد یابد؛ یعنی «قوه تجزیه و تحلیل» در مسائل بالا برود. از این روی در تعلیم و تربیت باید به دانشآموز «مجال اندیشه» داد و او را به «تفکر» ترغیب کرد. شهید مطهری- تعلیم و تربیت صفحه ۳ تا ۶
#روایت
#شهادت_امام_جواد(ع)
#شهید_مطهری
#تربیت_عقلانی
✅ @keraamat_ir
May 11
🔰 اساس همه تربیتهای اجتماعی و انسانی چیست؟
🔻از نظر اسلام، «تشکیل خانواده» یک فریضه است و ازدواج، دروازه ورود به تشکیل خانواده است. «خانواده»، اساس همه تربیت های اجتماعی و انسانی است. خدای متعال از «زندگی مشترک و مُزدوَج» خوشش می آید و مرد تنها و زن تنها مثل یک «موجود بیگانه» در مجموعه پیکره انسانی است. اسلام این طور خواسته که «خانواده»، سلول حقیقی پیکره جامعه باشد نه فرد تنها. قِوام عالَم، انتقال تمدن ها و فرهنگ ها و بقای استقلال جوامع ؛ چه از لحاظ سیاسی و چه از جهات دیگر؛ همه بر پایه «ازدواج و تشکیل خانواده» است. اگر «خانواده» نباشد، بزرگ ترین مصلحان هم نمی توانند جامعه را اصلاح کنند.
مطلع عشق-سخنان مقام معظم رهبری
#سالروز_ازدواج_امیرالمومنین_و_حضرت_زهرا_روز_ازدواج
#مقام_معظم_رهبری
✅ @keraamat_ir
🔰 کلیدیترین عامل تعادل روحی فرزندان
🔻تعادل روحی و روانی به عوامل زیادی ربط پیدا میکند. اما دو تا از کلیدیترین عوامل تعادل روحی فرزندان در خانواده عبارتند از : «رابطه پدر با مادر از سر محبت و رحمت باشد» و «رابطه مادر با پدر سرشار از تواضع و احترام باشد». البته هر دو خوب است به یکدیگر احترام و محبت داشته باشند ولی بر اساس اقتضائات خاص روحی زن و مرد «احترام برای مرد» و «محبت برای زن» اولویت پیدا میکند. وقتی بچه ها اینگونه روابطی را میبینند گویی هر چیزی سر جای خودش قرار گرفته و تعادل در خانه برقرار خواهد شد.
#حجت_الاسلام_پناهیان
#تربیت_فرزند
✅ @keraamat_ir
🔰 حضرت فاطمه زهرا (س): «خَیرٌللنِّساء أن لا یَرینَ الرِّجالَ وَلا یَراهُنَّ الرِّجالُ»
«برای زنان بهتر است که مردان نامحرم را نبینند و مردان نامحرم نیز ایشان را نبینند» (وسائل الشیعه، ج 14، ص 43)
🔻 زنان باید امور ویژه خود را بیاموزند تا از مراجعه به مردان بینیاز باشند. مثلا اگر مسئولیت اجرایی دانشگاه های مخصوص زنان به عهده زن باشد، قطعا بهتر است. مگر زنی شرایط مدیریت را نداشته باشد و این شرایط تحصیلی است. یعنی باید زنانی باشند که امور ویژه دختران و زنان را اداره کنند تا لازم نباشد نامحرم، متصدی اداره آن امور شود.
آیت الله جوادی آملی-زن در آینه جلال و جمال-صفحه 298
#روایت
#آیت_الله_جوادی_آملی
#تربیت_دخترانه
✅ @keraamat_ir
🔰 باید عقل بچه را به کار انداخت!
🔻مربی باید عقل بچه را به کار بیاندازد. اما چطور؟
تو به جای او نبین! خوب دیدن یعنی تدبر را به او بیاموز. به او بیاموز از تاریخ و حوادث و مشکلات و ... درس بگیرد. خوب تحلیل کردن یعنی تفکر را به او بیاموز. خوب سنجیدن یعنی تعقل را به او بیاموز و بگذار انتخاب کند. حتی گاهی که خیلی خطرناک نیست بگذار اشتباه انتخاب کند .
استاد وافی . کرامت3.
#تربیت_کودکان
#استاد_وافی
#دوره_کرامت
✅ @keraamat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 هدف تربیت در سیره امام باقر (ع)
🔻برای برقراری نظام علوی اولین قدم این است که ذهنیت مردم تغییر پیدا کند. این همان مبارزه فرهنگی است.مبارزه فرهنگی بیان یک سری از احکام اسلامی نیست، بلکه باید یک جهت گیری انقلابی در بیان احکام باشد. مبارزه فرهنگی این است که فرهنگ حاکم بر ذهن های مردم را عوض کنند تا راه برای حکومت الهی هموار و برای حکومت طاغوتی و شیطانی بسته شود. این چنین حرکتی بود که امام باقر (ع) انجام دادند و معنای باقر علم الاولین همین است.
مقام معظم رهبری
#شهادت_امام_باقر(ع)
#مقام_معظم_رهبری
✅ @keraamat_ir
🔰 تربیت، امری ثابت و ایستا نیست
🔻 اصول آموزش و پرورش را نمیتوان «وضع» نمود؛ بلکه باید آنگونه که هست، کشف کرد. شرایط فردی، موقعیتهای اجتماعی و فرهنگی جامعه دائم درحال تغییر است. بنابراین وضع کردن اصول ثابت تربیت با این تغییرات همخوانی ندارد. اولین مانع فهم تربیت، مکانیکی و ایستا تلقی کردن آن است. به نحوی که تصور میشود متربی همچون مومی در دست تربیت کننده است تا به هر شکلی که خواسته باشیم آن را تغییر دهیم. یا اینکه درون متربی را همچون مخزنی بدانیم که باید با مصالح و مواد تولید شدنی نسل بزرگسال پر شود.
دکتر عبدالعظیم کریمی، تربیت چه چیز نیست؟ص 26 و 27
#دکتر_عبدالعظیم_کریمی
#نکته_های_تربیتی
✅ @keraamat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 عرفه، میانبری در مسیر تربیت
🔻خداوند در قرآن در مورد اهل عرفه میفرماید: ثُمَّ أَفِيضُوا مِنْ حَيْثُ أَفَاضَ النَّاسُ وَاسْتَغْفِرُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ. پس، از همان جا كه انبوه مردم روانه مىشوند، شما نيز روانه شويد و از خداوند آمرزش خواهيد كه خدا آمرزنده مهربان است. سوره بقره 199. اما چرا اینقدر اصرار وجود دارد که انبوه مردم همراه هم باشند؟! چون برخی زمانها و مکانها آثار تربیتی دارند که اگر در کل سال تقسیم شوند، آن اثر را نخواهد داشت. این اوقات را باید در امور تربیتی برای خود، خانواده و متربیانمان غنیمت بشمریم. گاهی یک عرفه جای یک سال کارتربیتی را میگیرد. برای کار تربیتی باید دنبال چنین فرصتهای طلائی بود. حجت الاسلام میرلوحی
#روز_عرفه
#حجت_الاسلام_میرلوحی
✅ @keraamat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 عید قربان، تمدن اسلامی و وابستگیهای مربی
🔻 ارتباط صمیمی بین مربی و متربی در تربیت امری بسیار مهم است. اما گاهی ارتباطِ بیش از حد در این روابط موجب آسیب در تربیت میشود و آن را مختل میسازد. اوج چنین ارتباطی بین پدر و مادر و فرزندان است و نمونه این ارتباط عمیق عاطفی در عید قربان و جریان حضرت ابراهیم و حضرت اسماعیل علیهما السلام است. «گذشتن از این رابطه عمیق» در تربیت امری بسیار مهم و دارای آثار بزرگ تمدن ساز است. عید قربان و در امتداد آن حادثه کربلا یعنی «اوج محبت بین پدر و پسر» و «اوج از خود گذشتن» در راه «ایجاد تمدن اسلامی»- دکتر همایون
#عید_قربان
#دکتر_همایون
#تربیت_فرزند
✅ @keraamat_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 مهم ترین مشکل تربیتی
🔻مهم ترین مشکل تربیتی ما غربزدگی است. یکی از ریشه های بی حجابی و هر مشکل تربیتی و فرهنگی دیگر این است که مردم، سبک زندگی مطلوب را در غرب جست و جو میکنند. غربیها چیزی به عنوان «رویای آمریکایی» درست کردند و آن را از طریق ابزارهای مختلف رسانهای به ما منتقل کردند تا شبیه آنان شویم.
استاد صداقت زاده- کرامت3
#استاد_صداقت_زاده
#دوره_کرامت
✅ @keraamat_ir
🔰 ﺍﻱ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ! ﺧﺪﺍ ﻭ ﻣﺆﻣﻨﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺗﻮ ﭘﻴﺮﻭﻱ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ، ﺍﺯ ﻧﻈﺮ ﺣﻤﺎﻳﺖ ﻭ ﭘﺸﺘﻴﺒﺎﻧﻲ ﺑﺮﺍﻱ ﺗﻮ ﺑﺲ ﺍﺳﺖ.انفال ۶۴
🔻چه خطاب مسئولیت آوری است برای مومنین! برای شما مومنات! که شما را در ردیف خدای تبارک و تعالی قرار داده است. در این آیه به ما فرموده اند که اهداف اسلام و خود نبی اکرم و هرچه مربوط به نبی اکرم است را، باید شماکفایت کنید. شما باید از دین اسلام حفاظت کنید. بانوان محترم! همه مسئولیم. شما مسئول تربیت اولاد هستید؛ هرچند همه مسئول تربیت اولاد هستیم ولی دامن مادر برای اولاد،بهترین مکتب است. مسئولید که در دامن هایتان اولاد متقی بار بیاورید،شما می توانید بچه هایی تربیت کنید که حفاظت از آمال انبیاء بکنند.
صحیفه امام خمینی ج7، ص503،
سخنرانی 5خرداد 1358
#آیات
#امام_خمینی_ره
#تربیت_فرزند
✅ @keraamat_ir
🔰 وَمِنَ النَّاسِ مَن يَتَّخِذُ مِن دُونِ اللَّهِ أَندَادًا يُحِبُّونَهُمْ كَحُبِّ اللَّهِ وَالَّذِينَ آمَنُوا أَشَدُّ حُبًّا لِّلَّهِ.
بقره ۱۶۵.
🔻برای تربیت انسان، باید در او عشقی آفرید که از تمام غریزه ها نیرومندتر باشد و در او نیرویی گذاشت که تمام زنجیرها را با خود بردارد. مادامی که این عشق عظیم و نیروی بزرگ در انسان پا نگیرد، برای او حرکتی نخواهد بود و از بند اسارت ها نجاتی نخواهد یافت. ما از محبوب های خود به خاطر چیزی که محبوب تر است، چشم می پوشیم و خوب را فدایی خوب تر میکنیم تا آنچه با اهمیت تر است انتخاب کنیم. عشق شدیدتر و حب "الله" مارا از اسارت غرائز و حب نفس و حب دنیا آزاد می کند.
کتاب مسئولیت و سازندگی، استاد صفایی ص ۶۷
#آیات
#استاد_صفائی_حائری
#تربیت_انسان
✅ @keraamat_ir
✳️ دوره جامع آموزش مجازی روش تدریس فارسی مقطع دبستان با محوریت اول دبستان
💻 اطلاعات بیشتر و ثبت نام در:
https://evnd.co/qManp
✅ @keraamat_ir
🔰 جایگاه احساس شخصیت در تربیت
امام هادی (ع): مَنْ هانَتْ عَلَيْهِ نَفْسُهُ فَلا تَأْمَنْ شَرَّهُ. كسي كه نزد خودش احساس شخصيت نكند از شر او ايمن مباش. تحف العقول صفحه ۴۸۳
🔻انسان در وجودش دو نوع «خود» دارد. یکی خودیست که باید آن را شکست و خُرد کرد که همان نفسپرستی یا شهوتپرستی است. اما خود دیگری نیز دارد که باید آن را «پرورش داد و تربیت کرد» و نگذاشت منهدم شود. زیرا با انهدام آن ریشه اخلاق اسلامی به کلی قطع میشود. «عزت خواهی و کرامت نفس خواهی» معنایش این است که انسان بر خلاف شهوت پرستی به «گوهر روح» خود توجه کند و اجازه ندهد شهوات به صورت معبود برای او درآیند. اما کسی که حس «کرامت نفس» ندارد، سرمایه عظیمی را از دست داده که باید از چنین آدمی ترسید!
شهید مطهری- تعلیم و تربیت در اسلام صفحه۱۲۳ و ۱۲۴
#ولادت_امام_هادی(ع)
#شهید_مطهری
#تربیت_انسان
✅ @keraamat_ir