💠 روز ولادت امام حسین علیهالسلام، روز میلاد امت
اگر روز مبعث روز ولادت اندیشهای آسمانی است که در دین بزرگ اسلام ظهور یافته، پس این ایام مبارک ولادت [معصومان] روزهایی است که رهبران فرخندۀ دین را به آن عطا و بدینوسیله بنیان اساسی وجود امت را تکمیل کرده است و از پی آن، اندیشه با رهبری پیوند خورده و درنتیجه، امتی بهوجود آمده که «بهترين امتى است كه براى مردم پديدار شده است».
بدین ترتیب احساس میکنیم با تمام وجود به این مناسبتهای مبارک تعلق داریم و وابستگی ما به آنها یک وابستگی حیاتی است؛ زیرا این ایام، مناسبتهای مربوط به وجود بزرگتر ما بهعنوان یک امت زنده و پویاست؛ امتی که علَم اسلام و مشعل توحید را بهدست داریم و بر روی زمین از پیام آسمان دفاع میکنیم.
بنابراین، بزرگداشت حسین علیهالسلام در روز ولادت یا شهادت یا در ایام حماسه بزرگ زندگی او، برای ما تنها یادآوری گذشتهای باشکوه نیست؛ بلکه این مناسبتها بیانگر جزئی از بنیان اساسی وجود امت است؛ ازاینرو وقتی امت اسلام در مناسبتهای مربوط به امام حسین و امام علی علیهماالسلام و دیگر مناسبتهای اسلامی، به برپایی آیینهای اسلامی میپردازد، درواقع وجود خودش را بهعنوان یک امت تحکیم میکند و توجهش را به عناصر اساسی این وجود میافزاید.
بارقهها، ص٢١٠
https://eitaa.com/maarefquran13951
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 شرح حدیث اخلاق از #حضرت_سجاد(ع) توسط حضرت آیتالله خامنهای
▫️ آثار دنيوی و اخروی سخن نیکو:
🔸افزايش رزق
🔹تأخير در اجل انسان
🔸محبوبيت درميان خانواده
🔹ورود به بهشت
💻 Farsi.khamenei.ir
✍ #توکل چیست؟
راغب اصفهانی در مورد معنی توکل می فرماید: اگر کلمه توکل با «لام» همراه باشد به معنی عهده دار شدن سرپرستی است.مثلا «توکلت لفلان» یعنی من عهده دار سرپرستی فلانی شدم و اگر با علی بیاید به معنی اعتماد کردن می باشد مثل توکلت علی فلان یعنی اعتماد کردم بر فلانی.
در روایتی آمده که روزی پیامبر اکرم (ص) از جبرئیل می پرسد: توکل بر خدای عزوجل چیست ؟ جبرئیل عرض کرد: علم داشتن به این که مخلوق نه زیانی می رساند و نه سودی می بخشد و نه می دهد و نه باز می دارد و به کار گرفتن یأس از خلق یعنی آن یأس باطنی و ناامیدی را که نسبت به مردم دارد در عمل و خارج نشان می دهد، پس هر گاه بنده چنان باشد برای احدی غیر از خدا کار نمی کند و جز به خدا امید ندارد و از غیر او ترسی ندارد و در احدی غیر از خدا طمع ندارد این همان توکل است در تمام این نمونه ها توکل به معنای لازم آن گرفته شده است،
مثلا وقتی انسان علم دارد که مخلوق نه ضرری می رساند و نه سودی می بخشد پس فقط بر خدای تعالی اعتماد داشته و کارش را به او واگذار می کند.
لذا معنای واقعی توکل بر خدا این است که فرد به خداوند متعال اعتماد داشته باشد و تمام کارهایش را به او واگذار کند. همچنین باید تسلیم اراده و مشیت خدا باشد و به هیچکس جز خدا اعتماد نکند.البته این که همه چیز را به خدا واگذار کنیم به این معنا نیست که انسان به دنبال کار و تلاش نرود چون همه چیز را به خدا سپرده است، بلکه به این معناست که فرد باید بداند تمام اسباب غیر الهی از خود استقلالی نداشته و تنها بر خداوند متعال تکیه دارند.کسی که به خداوند ایمان دارد، همواره بر او توکل می کند. همانگونه که قرآن کریم بارها توکل بر خدا را از ویژگی های افراد با ایمان ذکر کرده است و می فرماید: "وعلی الله فتوکلوا ان کنتم مومنین" برخدا توکل کنید اگر ایمان دارید (سوره مائده ، 23).
https://eitaa.com/maarefquran13951
👌آثار #توکل
یکی از آثار توکل بر خدا این است که انسان صاحب اراده ای قوی می شود و تمامی موانع و مزاحمات روحی را خنثی می کند. دلیل این امر آن است که انسان با خداوند پیوند می خورد و هیچ نگرانی و تشویشی در زندگی او جایی ندارد.
یکی دیگر از آثار توکل بر خدا در وجود انسان این است که خداوند با امدادهای غیبی به او کمک می رساند. یعنی در جایی که فکرش را نمی کند، کمکی از عالم مافوق طبیعت به او می رسد. همانطور که در آیه شریفه آمده: "و من یتوکل علی الله فهو حسبه" (هر کس بر خدا توکل کند خدا او را کفایت کند)
همچنین امیرالمومنین (ع) درباره توکل می فرماید: "من توکل علی الله ذلت له الصحاب و تسهلت علیه الاسباب و تبوء الخفض و الکرامه" هر کس بر خدا توکل کند سختی ها برای او نرم و آسان و اسباب و وسیله ها برایش فراهم شود و در راحت و وسعت و کرامت جای گیرد.
علاوه بر مواردی که ذکر شد، توکل بر خدا بر تمامی ابعاد فردی و اجتماعی انسان اثر می گذارد. یکی از این موارد، قدرت تصمیم گیری انسان است. یعنی کسی که به خداوند متعال توکل می کند، می تواند با عزمی قوی تصمیم بگیرد و به راهش ادامه دهد.
انسان هرگاه می خواهد در زندگی تصمیم بگیرد، حتی اگر آن تصمیم مهم نباشد و مربوط به مسئله کوچک و پیش پا افتاده ای باشد، باید بر خداوند متعال توکل نماید. آنگاه خواهد دید که چگونه قدرت تصمیم گیری پیدا می کند و از عواقب آن نمی هراسد.
همچنین کسی که بر خدا توکل می کند، شجاعت در او ریشه کرده و با توکل بر خدا، از هیچکس و هیچ چیزی در دنیا نمی هراسد. در روایات و داستان زندگی ائمه بزرگوار اسلام، بارها درمورد شجاعت های آن ها شنیده ایم.
و مگر می شود کسی تمام کارهایش را به خدا واگذار کند و باز هم اسیر وسوسه های شیطانی شود ؟ به طور قطع پاسخ این سوال منفی است. توکل بر خدا موجب ترک گناه می شود.
کسی که به خدا توکل می کند، در تمامی کارها فقط گوش به فرمان خداوند است و دیگر وسوسه های شیطانی در او اثری ندارد.
قرآن کریم در این باره می فرماید: "فقالوا علی الله توکلنا ربنا لاتجعلنا فتنه للقوم الظالمین "(سوره یونس / 85) گفتند: تنها بر خدا توکل داریم. پروردگارا ! ما را تحت تاثیر گروه ستمگر قرار مده.
از دیگر آثار توکل بر خدا، شکل گیری همت عالی در انسان است. کسی که بر خدا توکل می کند از کار و فعالیت دست برنداشته و با همت به تلاش و فعالیت می پردازد.روزی پیامبر اکرم (ص) گروهی را دید که به دنبال کشت و کار نمی روند. فرمودند: چه می کنید ؟ گفتند: ما متوکلین هستیم و برخدا توکل می کنیم فرمود: شما متوکل نیستید بلکه متکل یعنی سربار مردمید.
https://eitaa.com/maarefquran13951
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
#توکل
🦋خدا قادر مطلق هست ،پس به خودش یقین داشته باش 🦋
#انگیزشی
.
https://eitaa.com/maarefquran13951
جبهه علمی، پژوهشی معارف قرآن کریم
✍ #توکل چیست؟ راغب اصفهانی در مورد معنی توکل می فرماید: اگر کلمه توکل با «لام» همراه باشد به معنی
#توکل رو این روزها باید در کلاس درس غزه آموخت
آنجا که با همه ی مصائب پیش رو باز هم خدا از نظرشان دور نمیشود
کودکانشان نیز دست در دست خدا دارند
جوری که این اتصال را با هیچ چیز نمیتوان قطع کرد
مقاومت یعنی غرق در توکل شدن
مقاومت یعنی حل شدن در باور به حضور قطعی خدا
مقاومت یعنی فقط و فقط از منظرگاه الهی بر گستره ی گیتی نظر انداختن
تمام جسم و تمام روح انسانیت اگر در توکل و باور و اعتماد به خدا تمرکز یابد، امید سیطره میابد و انسانیت به همان مرحله میرسد که لایق سجده شود.
و قلب سلیم در همان ایمان به توکل خواهد تپید
https://eitaa.com/maarefquran13951
📿 هر روز با #قرآن
💠 سوره مبارکه فاطر آیه ی ۲
🔹️مَا يَفْتَحِ اللَّهُ لِلنَّاسِ مِنْ رَحْمَةٍ فَلَا مُمْسِكَ لَهَا ۖ وَمَا يُمْسِكْ فَلَا مُرْسِلَ لَهُ مِنْ بَعْدِهِ ۚ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ
🔸️دری که خدا از رحمت به روی مردم بگشاید هیچ کس نتواند بست و آن در که او ببندد هیچ کس جز او نتواند گشود، و اوست خدای بیهمتای با حکمت و اقتدار.
#عیارمعرفت 🌤
https://eitaa.com/maarefquran13951
┈┉┅━❀💠❀━┅┉┈
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شروع_تازه
✘ اگه خرج غیر تو بشم، عمر و زندگیمُ باختم!
منو همونجوری بساز که میخوای...
•┈┈••✾🕊🕊✾••┈•
🌴الّلهُمَّ عَجِّل لِوَلِیِّکَــــــ الْفَـــــــــرَجْ🌴
#امام_زمان
#لبیک_یا_خامنه_ای
🍃🌼🌼🍃
https://eitaa.com/maarefquran13951
هدایت شده از اخبار 🇮🇷 20:20
🔸 ثبت نام دوره تربیت مربی مسجدی
(مقدماتی)
✅ با حضور اساتید برجسته ی تربیتی:
➖ حجت الاسلام و المسلمین
#استاد_تراشیون
#استاد_ابوالقاسمی
سرکارخانم #حق_طلب
✔️ ویژه آقایان و بانوان ۲۰ الی ۴۰ ساله
📱 تلفن جهت هماهنگی بیشتر:
09920341734
📋 لینک ثبت نام اینترنتی:
https://formafzar.com/form/tmorabi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #کلیپ «هدف غیبت»
👤 دکتر #دولتی
🔸 او را میبینیم ولی نمیشناسیم...
https://eitaa.com/maarefquran13951
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🌷دل امام حسين(ع) برای پیامبر(ص) تنگ میشد، به حضرت علیاکبر(ع) نگاه میکرد🌷
✏️رهبرانقلاب: امام حسین در دوران کودکى، محبوب پیامبر بود؛ خود او هم پیامبر را بىنهایت دوست مىداشت. شش، هفت ساله بود که پیامبر از دنیا رفت. چهرهى پیامبر، به صورت خاطرهى بىزوالى در ذهن امام حسین مانده است و عشق به پیامبر در دل او هست. بعد خداى متعال، علىاکبر را به امام حسین مىدهد. وقتى این جوان کمى بزرگ مىشود، یا به حد بلوغ مىرسد، مىبیند که چهره، درست چهرهى پیامبر است؛ همان قیافهاى که این قدر به او علاقه داشت و این قدر عاشق او بود، حالا این به جد خودش شبیه شده است. حرف مىزند، صدا شبیه صداى پیامبر است. حرف زدن، شبیه حرف زدن پیامبر است. اخلاق، شبیه اخلاق پیامبر است؛ همان بزرگوارى، همان کرم و همان شرف.
بعد اینگونه مىفرماید: «کنا اذا اشتقنا الى نبیک نظرنا الیه»؛ هر وقت که دلمان براى پیامبر تنگ مىشد، به این جوان نگاه مىکردیم. ٧٧/٢/١٧
💗 سالروز ولادت باسعادت حضرت علیاکبر (علیهالسلام) و #روز_جوان
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از کانال حمید کثیری
تقریبا در هیچ دانشگاهی دغدغه انتخابات وجود ندارد. البته که کار برای انتخابات دردسر دارد و رؤسای دانشگاهها ترجیح میدهند خواب آرامشان به هم نخورد!
بد ماجرا اینجاست که تمام توان تشکلهای دانشجویی انقلابی نیز درگیر اردوی راهیان نور است و آنها نیز انرژیای برای کار روی انتخابات صرف نمیکنند!
هدایت شده از کانال حمید کثیری
هفت توصیه رهبری در مورد انتخابات
کارهای انتخاباتی را بیبرکت نکنیم ...
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
📡 تبيينی از جبههی دشمن
✍️... جبههی #دشمن در این قرن اخیر، #برنامهی عجیبی را پیش گرفته است؛ برنامهای که کلیترين واژهای که میشود برايش مطرح کرد؛ #ترنس_مدرنيسم است.
🎃 ترنس مدرنيسم يعنی ایجادِ تعامل بين #عالمِ_دخان و #عالمِ_مادی یا همان تعامل #انسان با #جنّیان. جبههی دشمن، در قرن ۲۱ میلادی تمامِ زیربنا و روبنای فعل و فرهنگش را بر اين موضوع گذاشته؛ هم در فرهنگ اجتماعی دارند اين ماجرا را به منصهی ظهور میکشانند، هم در #سينما و شؤونات ديگر دارند این برنامه را با قدرت دنبال میکنند. لذا ما نياز داریم که جبههی دشمن را از منظر برنامهای که دارند و دستاوردهایی که در این راستا به دست آوردهاند؛ بشناسيم، باید دقیقاً بدانیم که بحثِ ترنس مدرنيسم یا همان ایجاد تعامل میان #دخان و #مادی، چيست؟ شعباتش چيست؟ آنها که این برنامه را دنبال میکنند؛ چه رفتارهایی دارند؟ و چه چیزی را به عنوان #هدف نهایی و محصول جهانی در سر دارند؛ ما برای #دشمن_شناسیِ بهتر باید اين سوالات را بايد دنبال کنيم.
▪️#ادامه_دارد...
https://eitaa.com/maarefquran13951
💠 این قرن، قرنِ غلبهی مستضعفان بر مستکبران است!
✍️... ای مسلمانانِ جهان! و مستضعفان تحت سلطه ستمگران! بپا خیزید و دستِ اتحاد به هم دهید و از #اسلام و #مقدراتِ خود دفاع کنید و از هیاهوی قدرتمندان نهراسید که #این_قرن، به خواست خداوند قادر، قرنِ #غلبهی مستضعفان بر مستکبران و [غلبهی] حق بر باطل است.
📚صحیفه نور، جلد ۱۵، صفحه ۱۲۵.
🗓مورخ: ۱۳۶۰/۰۶/۱۵
https://eitaa.com/maarefquran13951
39.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
زنجیره توییت بچه های نسل ظهور
از سرباز به فرمانده، فرمانده میدان آمادست... 💚🇮🇷
🕋 #حج، مثلی از #مهدویت و مقاطع آن
✍️... اميدوارم که خداوند در #ظهور مولايمان امام زمان(عج) بسيار تعجيل بفرمايد. اميدوارم که خداوند #معرفت امام زمان(عج) را بیش از پیش به همهی ما عطا کند. #دورانِ_غيبت، #دورانِ_آخرالزمان و #دورانِ_ظهور به حسبِ ماکت اگر بخواهیم به آن بنگریم؛ یعنی به حسبِ «ماجرای حج» اينطور میشود که: دوران #غيبت يعنی دورانِ #معرفت که مابهازاء آن، «عرفات» در مناسکِ #حج است. دوران آخرالزمان و قرار گرفتنِ انسان در صحنهها و آیاتِ #آخرالزمانی که به نوعی دورانِ #شعورِ بشریت نسبت به #مهدویت است، ما به ازاءش در حج، میشود «مشعر» و دورانِ ظهورِ مهدی(عج) که دورانِ اصلی #جنگهای جبههی حق علیه #ابلیس و دیگر #شیاطین است، ما به ازاءش در حج میشود «منا».
🔻 حاجيان، در یک کلاسِ تمرینی به نامِ مناسکِ حج، بعد از اینکه از لباس و هویت دنیا خارج شده و #مُحرِم شدند؛ دستهجمعی در موقعیتِ #عرفات برده میشوند، آنجا کمی فرصت دارند تا #معرفتشان را تقويت کنند. سپس به یک وادی در آستانهی #منا برده میشوند که به آنجا #مشعر گفته میشود، تا در آنجا به شعور بپردازند؛ شعور یعنی داشتن حس، داشتن فهم و احساس مناسبِ یک صحنه، لذا حاجی در مشعر باید #شعور مناسب نسبت به منا که صحنهی مواجهه با #ابلیس هست را؛ واجد شود.
🔺 پس شعور يعنی چه؟ يعنی به دنبال #معرفتِ_قلبی در عرفات، حال «آماده شدنِ ظاهری» در مشعر کسب شود. وقتی خداوند در #قرآن مثلاً در آیهی ۱۰۷ یوسف میفرمايد: «وَ هُمْ لايَشْعُرُونَ»، يعنی اينها خودشان را برای مواجهه با این صحنهها آماده نکردهاند. تصور کنيد که #سربازان دارند در مسيری حرکت میکنند، اصلاً برای جنگ آمدهاند، این يعنی معرفتِ لازم را دارند. ناگهان در #کمينِ دشمن میافتند، يعنی برای کمينِ دشمن اصلاً آماده نبودند.در این صحنه میشود گفت که این سربازان اينجا معرفت را داشتند، اما شعور را نداشتند. خودشان را برای در افتادن با دشمن آماده نکرده بودند، لذا در کمينِ دشمن افتادند.
▪️#آخرالزمان، دورانی ما به ازاء سرزمين #مشعر يعنی محلی برای کسبِ #شعور است. الآن که ما هنوز در دورانِ غيبت هستيم و هنوز آخرالزمانِ حوادث شروع نشده، يعنی ما همچنان در دورانِ امنیت نسبی برای کسبِ #معرفتِ_مهدوی قرار داریم. لذا بياييم معرفتمان را نسبت به مقولات مختلف از جمله نسبت به ماجرای عجیب و معجزهگونهی #ولادتِ امام زمان(عج) تقويت کنيم. اگر بخواهيم در تاريخ جلو بياييم، ابتدا با ولادت حضرت مواجه میشويم، بعد با دوران کودکی حضرت، بعد دوران غيبت صغری و بعد غيبت کبرای ايشان و ما باید اين مقولات را آشنا شويم.
🙏 خدايا! #توفيق معرفت مولايمان امام زمان(عج) را به ما عطا کن، خدايا! توفيق شعور يعنی عملاً آماده شدن برای مولايمان امام زمان(عج) را به ما عطا کن. خدايا! توفيق همراهی با مولايمان امام زمان(عج) و #جنگیدن در رکابِ ايشان را به ما عطا کن، خدايا! در ظهور مولایمان امام زمان(عج) بسيار #تعجيل کن. خدايا! جامعه ايران و جامعه جهانی را برای #محضرِ مولا، برای همراهی مولا و برای سربازی مولايمان امام زمان(عج) با سرعت و شادی آماده کن. خدايان #شرّ دشمنان شيعه را به خصوص در اين حوالی زمانی و بالأخص در قبال جمهوری اسلامی ايران، برطرف کن و شرّشان را به خودشان برگردان. خداوندا! #رضايتِ مولايمان امام زمان(عج) را نصيبمان کن؛ و در نهایت، «اللّهُمَّ أَرِنِيَ الأَشِيَاءَ کَمَا هِيَ»، طبق حديث ديگر نقل میشود که «رَبِّ أَرِنِيَ الأَشِيَاءَ کَمَا هِيَ» یعنی خدايا! موضوعاتِ مختلف را آنطور که هست به ما نشان بده؛ لذا اللّهُمَّ أَرِنِيَ المَهْدِيَ کَمَا هِيَ؛ خدایا! مولایم مهدی(عج) را همانگونه که هست؛ به من نشان بده.
https://eitaa.com/maarefquran13951
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نماهنگ | قرآن؛ پاسخگوی نیازهای جوامع
👆 مروری بر مسئله پاسخگویی قرآن به نیازهای جوامع براساس توصیفات آیات قرآن و عبارات اميرالمؤمنين در نهجالبلاغه
🔹️ حضرت آیتالله خامنهای در دیدار شرکتکنندگان در مسابقات بینالمللی قرآن در تاریخ ۱۴۰۲/۱۲/۳، قرآن را پاسخگوی نیازهای جوامع بشری دانستند و با اشاره به آیاتی از قرآن و عبارات نهجالبلاغه به توصیف و معرفی قرآن پرداختند. رسانه KHAMENEI.IR در این نماهنگ این بخش از بیانات را مرور کرده است.
💻 Farsi.Khamenei.ir