🔶🔶بسم الله الرحمان الرحیم؛🔶🔶
📗📗📗
✅ #کتاب
⏪ برنامه #کوتاه_مدت، #کاربردی و #کارآمد
▪️ برای خواندن #دروس_حوزوی از آغاز تا ورود به #درس_خارج و دستیابی به مرتبه نخست #اجتهاد، حداکثر در مدت #شش_سال
🔶 مولف: آیت الله ملک زاده
✅ عنوان کتاب گویای بسیاری از محتوای آن می باشد.
✅ این کتاب #لبیک_عملی و نه شعاری، به منویات #مقام_معظم_رهبری در مورد #برنامه_درسی_حوزه علمیه می باشد.
✅ کتاب پس از #دوازده_سال پژوهش، مطالعه ده ها مصاحبه و مشورت با #علماء و #مراجع_تقلید و بهره گیری از #تجربیات_گذشتگان و معاصران و سال ها و بارها #آزمون_خطا توسط یکی از اساتید رسمی #درس_خارج_حوزه علمیه #قم تدوین و انتشار یافته است؛
✅ طبیعی ترین حق هر کتاب و مولف آن، در مورد #نقد و #نظر پیرامون کتاب، #قضاوت_نکردن_از_عنوان کتاب و خواندن حداقل یک دور کامل کتاب می باشد.
✅ تا کنون چندین #جلسه_عمومی و رسمی پیرامون کتاب همراه با #پرسش_و_پاسخ و ده ها جلسه غیر رسمی با #اساتید، روسای برخی حوزه های علمیه و #فضلا و #چند_هزار_جلسه با محوریت برنامه کتاب به صورت #مشاوره_تحصیلی برای #طلاب توسط نویسنده انجام شده است.
🔊 توصیه 🔊
✅ توصیه می شود قبل از خواندن کتاب #حتما به «توضیحی درباره کتاب» که ذیل همین مطلب آمده مراجعه شود؛
⏪ برنامه اجتهاد
⏩ @barnameijtihad
آیتالله ملک زاده
🔶🔶بسم الله الرحمان الرحیم؛🔶🔶 📗📗📗 ✅ #کتاب ⏪ برنامه #کوتاه_مدت، #کاربردی و #کارآمد ▪️ برای خواندن #د
🔊 #پیشنهاد_عضویت 🔊
✅ کانال #برنامه_اجتهاد
⏪ برنامه درسی برای رسیدن به اجتهاد در شش سال؛
🔶 بر مبنای کتاب
▪️برنامه درسی، کوتاه مدت، کاربردی و #کارآمد برای خواندن #دروس_حوزوی، از آغاز تا ورود به #درس_خارج و دستیابی به مرتبه نخست #اجتهاد، حداکثر در مدت #شش_سال
⏪ تالیف آیتالله ملک زاده
http://eitaa.com/joinchat/1962278932Cb131348d00
✅ #درس_هفتگی
⏪ موضوع: اصول #سیره_مبارزاتی #اهل_بیت
🔶 مدرس: آیتالله ملک زاده
💥 مرکز فرهنگی تربیتی #سلام
⏪ جلسه #سه
🗓 پنجشنبه، ۵ دی ۹۸
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9
🔊🔶 #اطلاعیه_مهم 🔶🔊
✅ #مشاوره و #راهنمایی_علمی، #تحصیلی و #طلبگی
💥 بدون نیاز به هماهنگی و وقت قبلی 💥
🔶 آیت الله ملک زاده
⏪ با توجه به مراجعات و درخواستهای مکرر طلاب و فضلای گرامی، برای #مشاوره_حضوری با حضرت استاد، بحمدالله این امکان به صورت #روزانه فراهم شده است؛
✅ راهنمايى، پاسخ به سوالات و گفتگو درباره مسائل علمى، تحصيلى و طلبگى، با آیت الله ملک زاده؛
🗓 زمان: شنبه، یکشنبه و دوشنبه های هر هفته، يک ساعت به ظهر؛
🕌 مکان: صفائیه، کوچه ۲۳، پلاک ۲۱
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9
May 11
May 11
✅ #مصاحبه
⏪ خبرگزاری #ایکنا
🔶 با آیتالله ملک زاده
✅ استاد سطح عالی و خارج حوزه بیان کرد:
🔶 نبود #نظام_جامع_مسائل و #روششناسی دقیق؛ ضعف عمده #پژوهشهای_حوزوی
⏪ استاد سطح عالی و خارج حوزه با بیان اینکه در بحث شناخت نظام احتیاجات و نظام مسائل شبکه منسجم، دقیق و منظومهای نداریم، گفت: محققان توانمندی وجود دارند، ولی چون روشمند نیستند، گاهی جای مسائل غیرضروری و ضروری عوض میشود و به برخی معماها و مسائلی میپردازند که قبلاً عدهای آن را حل کردهاند.
⏪ حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین ملکزاده، استاد حوزه علمیه، در گفتوگو با ایکنا؛ در آسیبشناسی پژوهشها در حوزه علمیه با بیان اینکه پژوهش در حوزه با عنوان تحقیق شناخته میشود و این مسئله صرفاً تغییر عنوان نیست بلکه به معنای تلاش برای یافتن حقیقت است، اظهار کرد: براین اساس، تحقیق #استفراغ_وسع برای به کارگیری همه توان و نیرو برای یافتن حقیقت است و #محقق بنا ندارد مطالبی را از جاهای مختلف کپی کند؛ چیزی که متأسفانه بلیه #دانشگاهها و حتی #حوزه_علمیه شده و با روح تحقیق در تضاد است.
⏪ وی افزود: محقق باید دنبال حقیقت باشد، نه اینکه بخواهد پژوهشی بر پژوهشهای موجود بیفزاید؛ از این رو در #مکتب_اسلام تحقیق، #تکلیف_اسلامی است، نه موضوعی برای #رفع_تکلیف علمی.
✅ دو نگاه #کارکردگرا و #تکلیفگرا
⏪ ملکزاده با ذکر اینکه دو نوع نگاه به دین وجود دارد و برخی نگاه کارکردگرایانه و ابزاری به دین دارند و معمولاً دنبال نتیجه هستند، ولی برخی تکلیفگرا هستند، تصریح کرد: در نگاه دینی به دنبال #تکلیفگرایی #نتیجهگرا هستیم؛ یعنی به سمت نتیجه حرکت میکنیم و استفراغ الوسع(بذل نهایت سعی و تلاش) داریم، ولی نتیجه را به خداوند واگذار میکنیم.
⏪ استاد سطح خارج حوزه علمیه با اشاره به اینکه در این نوع نگاه به پژوهش، حُسن فعلی و فاعلی مطرح است، اظهار کرد: در #حسن_فعلی، نتیجهگرایی و در #حُسن_فاعلی تکلیفگرایی مطرح است و رسیدن به حقیقت، در پرتو حُسن فاعلی و حُسن فعلی به دست میآید و این سنت اصیل، در گفتمان فکری و فرهنگی عالمان اسلامی در طول تاریخ وجود داشته است.
⏪ ملکزاده با پرداختن به اینکه تحقیقات در حوزه در سه عرصه #فقه، #کلام و #تفسیر بیش از سایر عرصهها وجود داشته است، ابراز کرد: در فقه در میان تمام علوم اسلامی شاهد تحقیقات جدیتر و پرشمارتر هستیم و دنبال کشف شریعت اسلامی به عنوان حقیقت عند الله هستیم؛ این موضوع چون با عمل مکلف به صورت مستقیم و ادای تکالیفی که سعادت دنیا و آخرت فرد را به دنبال دارد همراه است، اهمیت بیشتری دارد.
✅ مفسر تفسیر موضوعی؛ کاشف شریعت
⏪ وی افزود: تحقیقات فقهی ابتناء بر منابع و ادله #عقل و #نقل دارد و نقل هم شامل قرآن و سنت و سیره است، در ادله نقلی باید سراغ #قرآن برویم و در اینجاست که پای #تفسیر به عرصه تحقیق باز میشود و کاشف شریعت، مفسر #تفسیر_موضوعی است؛ مثلاً برای کشف احکام حج سراغ آیات قرآن میرود و یا در مورد جهاد بیش از ۶۰۰ آیه مرتبط در قرآن وجود دارد که تقریباً یکدهم آیات قرآن است.
⏪ ملکزاده با بیان اینکه فقیه فقه الجهاد باید سراغ قرآن برود و با نگاه کلان دیدگاه قرآن در مورد جهاد را استخراج کند، اضافه کرد: لذا تحقیقات فقهی، فارغ از قرآن و روایات نیستند و تحقیقات صرف کلامی و تفسیری هم در رده بعدی قرار دارند. البته بعد از انقلاب، #فلسفه و #عرفان هم جای خوبی در بدنه تحقیقات حوزه پیدا کردند و #اخلاق هم شاید بیش از آن دو جایگاه داشته است.
✅ کمبود #دانشمند #روشمند
⏪ استاد سطح عالی و خارج حوزه علمیه در پاسخ به این سؤال که مشکل عمده در تحقیقات حوزوی چیست بیان کرد: ما دانشمندان زیادی داریم ولی دانشمند روشمند خیلی نداریم یعنی کسانی را داریم که از دانش بسیار زیادی در رشتههای تخصصی خود برخوردار هستند و میتوان به برخی از آنان عنوان «دایرة المعارف» داد ولی وقتی قرار است قواعد و روشهای بالا دستی بر کار آنان حکمفرما شود دچار ضعف جدی میشوند.
⏪ ملکزاده با بیان اینکه بنده برای رفع این مشکل، #نظام_جامع_دستیابی_به_معارف_اسلامی را که شامل ۵ مرحله و دارای خرده نظامهای متعدد است پیشنهاد دادهام، گفت: شناخت پایه از اسلام، نظام انتظارات، نظام احتیاجات، نظام مسائل و استنباط دیدگاههای دینی ۵ مرحله در تحقیق روشمند برای استخراج نظریه از دین است.
⏪ وی افزود: در میان این مراحل، در بحث شناخت نظام احتیاجات و نظام مسائل شبکه منسجم، دقیق و منظومهای نداریم و سلسله مراتب و فوریتها و کلی و جزئی آنان به روشنی وجود ندارد و تا زمانی که این رتبهبندی و #اولویتبندی صورت نگیرد مشکلات باقی خواهد بود. باید #مسائل_وارداتی از مسائل ریشهای در نظام مسائل سامانه ۵ مرحلهای مشخص شوند و آن وقت خواهیم توانست به سمت حل مسائل برویم.
✅# نقطه_ضعف تحقیقات حوزه
⏪ ملکزاده اظهار کرد: جدی نگرفتن روش و
روش شناسی و نداشتن نظام جامع مسائل ضعف عمده پژوهشهای حوزوی است؛محققان توانمد و خوبی داریم بی داریم، ولی چون روشمند نیستند، میبینیم جای مسائل #غیرضروری و ضروری عوض میشود و گاهی برخی به معماها و مسائلی میپردازند که قبلاً عدهای آن را حل کردهاند و صدها مسائلی که متولی نداشته، همچنان بر زمین میمانند.
⏪ استاد سطح عالی و خارج حوزه علمیه در پاسخ به این سؤال که چه اولویتهایی در حوزه بر زمین مانده و در اولویت چندانی نیست، تصریح کرد: در تمامی عرصههای #سیاست، #فرهنگ، #اقتصاد، #جامعهشناسی و #روانشناسی با وجود اقدامات خوب، اولویتها و مسائلی که نیازمند تحقیقات جدیدتر است وجود دارد؛ الان با اینکه کتابهایی در مورد بانکداری اسلامی نوشته و مسائل آن بررسی شده، ولی باز هم مشکلش حل نشده است.
✅ #بانکداری؛ مشکل حل نشده
⏪ وی با بیان اینکه این طرح هماکنون در مسیر اصلاح مجدد، مراحل کار را طی میکند، بیان کرد: با وجود گذشت ۴۰ سال از پیروزی #انقلاب_اسلامی، مشکلات مهم و جدی در زمینه بانکداری داریم و گرههای سنگینی در این عرصه وجود دارند و در شرایطی که قرار است قانون جدیدی جایگزین قانون قبلی شود، باید عزم جدی صاحبنظران حوزه بر این موضوع متمرکز شود.
⏪ این استاد سطح عالی و خارج حوزه با طرح این سؤال که چند نفر از علما و استادان حوزه طرح جدید بانکداری اسلامی را دیدهاند و با آن آشنا هستند؟ بیان کرد: اگر سری به دفاتر علما و مراجع معظم تقلید بزنید و این موضوع را بپرسید جواب مطلوبی نمیگیرید، در حالی که اگر طرحی قانون شود، چندین سال کشور با آن پیش خواهد رفت و میتواند تأثیر نامطلوبی بر کشور بگذارد.
⏪ ملکزاده با تأکید بر اینکه باید کارهای دیگر را تعطیل و وقت خود را صرف این کار کنیم، اظهار کرد: عرصه #فضای_مجازی از دیگر کارهای مهمی است که باید مورد توجه جدیتر در حوزه قرار بگیرد و کار علمی در مسائل و جزئیات آن انجام شود و از لحاظ فقهی موضوعات آن تبیین شوند.
🔊 #اطلاعیه 🔊
✅ #خارج_اصول
⏪ سال چهارم از دومین دوره #تدریس
🔶 ادامه بحثهای سال جاری:
⏪ حجیة الدلالة و الظهور
🔶 #حجیة_قول_اللغوی
▪️ جلسه #دویست_شصت_نه
🔶 آیت الله ملک زاده
🗓 زمان: صبح ها، ساعت ۱۰
🕌 مکان: صفائیه، کوچه ۲۳، پلاک ۲۱
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9
⏪ برای کسب اطلاعات بیشتر و گرفتن گواهی حضور در درس (برای #امتحان_شفاهی #درس_خارج ) مراجعه شود به:
@seyyedifard
🔊 #تذکر 🔊
✅ #درس_هفتگی
⏪ موضوع: اصول #سیره_مبارزاتی #اهل_بیت
🔶 مدرس: آیتالله ملک زاده
💥 این هفته تشکیل نمی شود؛
✅ جلسه #چهار
⏪ پنجشنبه #هفته_آینده
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9
✅ #انتشار_کتاب
⏮ عنوان: جایگاه روابط جنسی و ازدواج
در #سبک_زندگی_اسلامی و غیر اسلامی؛
✅ مروری بر دیدگاه اعتدالی #اسلام در زمینه #اخلاق_جنسی و پیوند زناشویی در مقایسه با برخی مکاتب و مذاهب دیگر
⏪ تالیف: آیت الله ملک زاده
آدرس تهیه اینترنتی:
https://bookroom.ir/book/69017
⏪ پخش و توزیع:
09196151249
http://eitaa.com/joinchat/761921543C9cf554b0c9