🔸آیت الله #جوادی_آملی:
من در سال ۱۳۳۴ که به قم آمدم، #علامه_طباطبایی شهرتی داشت. خدمتشان رسیدیم.
هوا گرم بود که رفتیم خدمت ایشان. قبلاً اینگونه بود؛ الان اینطور نیست که مثلاً ۷۰ سال پیش هر کسی در منزلش چند عدد مرغ داشت؛ یعنی رسم بود و همه مرغ و خروس داشتند.
آن زمان بازار مرغ فروشی نبود و اگر مهمان میآمد از همین مرغهایی که در خانه بود، استفاده میکردند و رسم بود. ... به منزل او که رفتیم یک تراس داشت و در باز بود و این مرغها گاهی از حیاط، داخل میآمدند. آقا ورود مرغها را که دیدند گفتند اینها اینجا هستند تا پیر میشوند و میمیرند!
ما این را در #فقه میخواندیم و در درس هم میگفتیم ولی نه ما عمل میکردیم نه دیگران. آن چیزی که ما در فقه خواندیم و در درس گفتیم و اساتید ما در درس گفتند، این است که حیوانی که خود آدم تربیت کرده است و بزرگ کرده و مواظبت کرده است را نکشید. چرا کارد میگذارید زیر گلویش؟ مرغ میخواهید از جای دیگر بخرید. این مصلحت نیست. #عاطفه اجازه نمیدهد.
این نهی در دین است و وظیفه رسمی ما است و فقه رسمی ماست. ما هیچ کس را ندیدیم که به این دستور فقهی عمل کند، جز علامه طباطبایی. ایشان فرمود اینها اینجا هستند، خودشان پیر میشوند و میمیرند.
آقاسید عبدالباقی پسر بزرگ ایشان بود. من این قصه را گفتم برای ایشان. گفتند: بله ما یک خروسی داشتیم که ۲۰ سالش شده بود؛ پیر شد و مرد.
از این [آدمها] پیدا نمیشود. دستور دین این است که شما اگر رفتی به مکه و خواستی قربانی بکنی، آن گوسفندی که در خانه خودت بود را با دست خودت نکش. یک گوسفند بخر و قربانی کن.
عاطفه؛ عاطفه خیلی مهم است.
این دستور دین است.
۳۰ مهر ۱۴۰۳
🔸 چیزی که آن را دانش مینامیم صرفاً نوع دیگری از جهل است ـ جهلی که با وسواس بسیار سازمان یافته و کاملاً علمی است.
✍ #شهیدسیدمرتضیآوینی
📒 کتاب #رستاخیز_جان
پ.ن: در این نگاه، علم حقیقتی نورانی است و با صرف دانستن اصطلاحات و قیل و قالها، آن حقیقت حاصل نمیآید.
۱ آبان ۱۴۰۳
✍ چند وقتیه که به صورت جدی از #هوش_مصنوعی در پژوهشها و تحقیقات علمیام استفاده میکنم اما توی این مدت در کنار بهرههای زیادی که ازش بردم یه #نگرانی من رو رها نمیکنه و اون ...
بذارید اول اینرو بگم که احتمالا شما هم قبول دارید اینکه #تکنولوژی، بدنهای ماها رو تنبل کرده و از #تحرک انداخته. مثلا از وقتی ماشین اومد راه رفتن و پیادهروی آدمها کم شد یا وقتی خرید اینترنتی میتونیم بکنیم دیگه فروشگاه نمیریم.
همین تنبلی با اومدن ماشینحساب یا حتی بعضی اپلیکیشنها مثل ویز و نشان و بلد و ... دامنگیر #ذهن ما شد. یعنی دیگه ذهنمون نه برای یه عملیات ریاضی فعالیت و تحرک داره و نه برای پیدا کردن نزدیکترین مسیر توی خیابون! حتی دیگه از توانایی تصویریبرداری ذهنمون توی رانندگی هم کمتر استفاده میکنیم و تلاش نمیکنیم مسیر رو یاد بگیریم چون میگیم هرجا بخوام برم ویز یا نشان هست!!
حالا همین تنبلی داره سرایت میکنه به حوزه تعقل، پردازش اطلاعات و یادگیری ما. یعنی داریم با سپردن کار فکریمون به هوش مصنوعی کم کم این #جنبه_فعال_ذهن رو ضعیف میکنیم. نحیف، لاغر و بیجون شدنِ ذهن خیلی نگرانکننده است. یادمه اون سال که میخواستم کنکور ریاضی بدم اینقدر ذهنم در حل مسائل ریاضی قدرت گرفته بود که به سرعت مسائل دشوار رو حل میکردم، بدست آورن حاصلضربها یا تقسیمها که دیگه بچهبازی بود! اما الان ...
الان میترسم که هوش مصنوعی اونقدر کار رو برام #آسون کنه که مثل قدیم ساعتها روی یه موضوع فلسفی #فکر نکنم یا تلاشی که قبلا برای #فهم درست دیدگاه یک فیلسوف میکردم رو انجام ندم یا اینکه ارتباطم با کتب مختلف فلسفی کم بشه و از #منابع_اصلی فاصله بگیرم.
نمیدونم شاید به نظرتون این روش درسخوندن موضوعیت نداشته باشه و اون اتفاقات خیلی مهم و نگران کننده نباشه اما من به تجربه دریافتم کسایی که این روش رو در پیش نگرفتند از بنیهی فکری قوی برخوردار نیستند ...
بله؛ هوش مصنوعی در جمعآوری اطلاعات بدرد میخوره اما نباید جای #تاملات_عالمانه ما رو بگیره. متاسفانه انگار #جهتگیری این تکنولوژی به این سمته که کم کم ذهن رو تنبل میکنه و این جهتگیری نگرانکننده است!
اینها رو گفتم تا با به اشتراک گذاشتن این نگرانی، شما رو هم دعوت کنم تا استفاده از هوش مصنوعی رو همراه کنیم با یک #توجه و #آگاهی_مستمر نسبت به خطر #تنبلی_ذهن.
۱ آبان ۱۴۰۳
💠امروز در خط امام حسین علیهالسلام
باید به خود القا کنیم که آمادهایم تا هرگاه اسلام از ما خواست، جان خود را ارزانی داریم.
چنانکه امروز در فلسطین و در بسیاری از کشورهای امت اسلام که اسلام و مسلمین در آنجا به مصائب و بلایا و بدبختیها گرفتارند، از ما خواسته میشود.
باید همیشه به خود القا کنیم از ما همان چیزی خواسته میشود که از امام حسین علیهالسلام خواسته شد؛ زیرا ما در خط امام حسین علیهالسلام و اهلبیت ایشان حرکت میکنیم.
📚امامان اهلبیت، ص٣٧١.
🔗 پژوهشگاه شهید صدر را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید.
🆔 @shahidsadr
۲ آبان ۱۴۰۳
۲ آبان ۱۴۰۳
✍ بعضیها امروز در اصل #مقاومت تشکیک میکنند به این بهانه که این مسیر منجر به کشته شدن هزاران زن و کودک شده و بنابراین باید دست از آن شست.
نمیدانم این دوستان زمانی که صدام به ایران حمله کرد هم چنین نظری داشتند؟ آیا دفاع هشتساله را که در طی آن هزاران نفر کشته شدند نادرست میدیدند؟ آیا آنجا هم بایست تن به #ذلت میدادیم و کشور را برای ریخته نشدن خونی تسلیم صدام میکردیم؟
اصلاً با این #منطق شما، اسرائیل میتواند به هر سرزمینی بخواهد لشکر بکشد و بدون هیچ مقاومتی آن را مالِ خود کند چون مقاومت هزینه سنگینی دارد و نمیارزد!
●آیا این رویکرد #تئوریزه_کردن #انظلام و #ظلمپذیری نیست؟!
●مگر #اخلاق انسانی چنین نگاهی را مردود نمیداند؟!
●مگر در کتب اخلاق فلسفی به تبع حکمت ارسطویی، "انظلام" رذیلتی #خشکانندهی_انسانیت ما معرفی نشده است؟
●پس چطور میتوان به دنبال #زیست_اخلاقی بود و مقاومت را در حد نزاعهای سیاسی فروکاست؟!
البته من در یک فهم #همدلانه درک میکنم که این دوستان واقعاً به دلیل لطافت روحی، تاب این همه جنایت اسراییل و کشتار مردم عزه و لبنان را ندارند همانطور که ما هم نداریم؛انصافا ریخته شدن خون حتی یک کودک هم دردناک و غیرقابل تحمل است اما چه کنیم با این رژیم خونخوار؟ راه حل چیست؟
× #تسلیم؟!
× #صلح؟! صلح با ظالم ِ غاصب؟!
اصلاً مگر طرح صلح و سازش در همین فلسطین توسط گروههایی دنبال نشد؟! چه شد نتیجه؟ نتیجه از قبل معلوم بود، رژیمی که فلسفه وجودیش گسترش در منطقه خاورمیانه است را نمیتوان متوقف کرد. چرا اسرائیل زیربار یک حکومت دموکراتیک نمیرود؟ چون قرار نیست حرکتش متوقف شود و باوحشیگری سلطه خودش را توسعه میبخشد. این همان ویژگی است که باعث شده از این رژیم به #غدهیسرطانی تعبیر شود که انصافا تعبیر ظریف و برآمدهی از صهیونشناسی دقیقی است.
[شاید بگویید اگر حماس طوفان الاقصی را شروع نمیکرد این همه کشته داده نمیشد و حالا در چنین شرایطی نبودیم ...
به نظرم اشتباه شما آنجاست که گمان میکنید حماس، جنگ را شروع کرده است؛ واقعاً اینگونه نبوده! چه کسی نمیداند مبارزه حماس با رژیم صهیونی مربوط به دیروز و امروز نیست؟! آنجا سالیانی است جنگ برپاست و #طوفانالاقصی نام یکی از عملیاتهایی است که فلسطینیان در جریان جنگ طولانی مدت با اسرائیل داشته و دارند. حماس شروعکننده جنگ نبوده بلکه در راستای دفاع مقدسش اقدام به مقابله کرده است].
■ خلاصه باور کنید در یک نگاه واقعبینانه و اخلاقی، ما راهی جز مقاومت نداریم.
کاش همه فریادهایی که از دردهای این روزهایمان بلند است را نه بر سر اهل مقاومت، که بر سر جنایتکاران اسراییل بزنیم
۲ آبان ۱۴۰۳
۲ آبان ۱۴۰۳
جلد 22.pdf
708.2K
✏️ متن کامل #امواج_آلوده_شماره_22 ☝️ را دانلود کنید
🔍موضوعات ذیل از مباحث این جزوه است:👇
▫️عملیــات طوفــان الاقصی بــدون نتیجــه و فاجعهبــار بــود
▫️فلسطين، بهانهای برای غارت و فتنه
▫️اســرائیل عضــو ســازمان ملــل و دولتــی مشــروع اســت
▫️حزب الله لبنان سازمانی تروریستی است
▫️حزب الله لبنان مواد مخدر قاچاق میکند
▫️حزب الله لبنان در لبنان هم محبوبیت ندارد
▫️جنگ حزب الله با اسرائیل، دفاعی نیست
▫️حزب الله بــه دســتور رژیــم تهــران، لبنــان را بــه ویرانــی و فروپاشــی کشــاند
▫️اعلام آمادگــی بــرای ورود بــه جنــگ بــا اســرائیل تنــدروی اســت
▫️جمهـوری اسلامی بـه جـای جنـگ بـا اسـرائیل، بایـد فقـر را از کشـور برطـرف کنـد
▫️اولویت، رفع فقر از ایران است
▫️فاجعــه معــدن طبــس بــرای ســران جمهــوری اسلامی مهــم نیســت
🌐 مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات (حوزههای علمیه)
➡️ @amvaje_alodeh
۴ آبان ۱۴۰۳
29.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺علامه طباطبایی و بچهگربه!
آدم باید عاطفه داشته باشه ...
۴ آبان ۱۴۰۳