✅ لزوم ارتباط مداوم بین حوزه و دانشگاه
🔻 آیت الله العظمی جوادی آملی تاکید کرد؛
🔹 اگر کل شیء مثلث است، پس برای او اضلاع ثلاثه ای است، اما این مثلث را الان مُثله کردند، نظام فاعلی را کنار گذاشتند، چه کسی آفرید را کنار گذاشتند، برای چه آفرید را کنار گذاشتند!
🔹 مثلث مثله شده، خودش علم سردخانه ای است این علم کسی را به جایی نرسانده و نمی رساند، چون عالم هر چه دارد از ناحیه علم است و علم هر چه دارد از ناحیه معلوم است، این معلوم مثلث مُثله شده سردخانه ای، آدم درست نمی کند. این اصراری که قرآن برای علم دارد که علم، حیات آفرین است و آدم را زنده می کند همین است.
🔹 هیچ علمی نیست، هیچ شبهه ای نیست که دانشگاه داشته باشد و حوزه نداشته باشد، بنابراین شما به رکن وثیقی متصل هستید، به رکن الهی هیچ احتمال خلاف و امثال ذلک هم ندهید و پشتوانه تان هم توحید الهی باشد که موفقیت پیدا خواهید کرد، منتها آن راه ارتباط با دانشگاه را پیدا کنید.
🔹 این ارتباط حوزه و دانشگاه، وحدت حوزه و دانشگاه برای یک روز نیست این باید سالانه باشد که آنها سوالات و موضوعات را مطرح کنند و شما جواب ها و احکام را ارائه نمایید.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30933
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه_حوزه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 مشارکت فعال حوزههای علمیه در تدوین برنامههای درسی علوم انسانی
حجت الاسلام سیدمحمدحسین کاظمینی معاون ارتباط با حوزههای علمیه شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی، تمرکز شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی را تغییر برنامههای درسی عنوان کرد.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#ویدئو
#علوم_انسانی_اسلامی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ برای یافتن الگوی مناسب که اساس آن فرهنگ اسلامی است باید به سراغ دوره تمدن اسلامی برویم
🔻 پرفسور گلشنی در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش مطرح کرد؛
🔹 برای یافتن الگوی مناسب که اساس آن فرهنگ اسلامی است باید به سراغ دوره تمدن اسلامی برویم.
🔹 ریشه الگویی که باعث موفقیت دانشمندان مسلمان در آن دوران بود قرآن کریم است.
🔹 این در حالی است که در غرب، علوم انسانی از رونق زیادی برخوردار شده تا آنجا که دانشجویان رشتههای فنی و مهندسی موظف به گذراندن تعدادی از دروس علوم انسانی شدند.
🔹 امام خمینی (ره) تأکید داشتند که ما نیز همچون کشورهای پیشرفته میتوانیم پیشرفت کنیم بهشرط اینکه بتوانیم این حس را در خودمان تقویت کنیم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30962
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ برگزاری گفتگوی علمی «جنسیت و قرآن»
💢 نخستین روز از رویداد پژوهشی پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعه الزهرا سلاماللهعلیها با موضوع «جنسیت و علوم اسلامی» با برگزاری گفتگوی علمی «جنسیت و قرآن» آغاز شد.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین مجید دهقان، عضو هیئت علمی دانشکده زن و خانواده: قرآن کریم در آیات زیادی با مخاطب گفتگو دارد و در بعد جنسیتی دارای تمایزات شگفت انگیزی است. در قرآن مجید، به تمایزهای شخصیتی زنان توجه شده است.
🔹 زنان متعددی در قرآن کریم وجود دارند که هیچ یک به اندازه حضرت مریم شخصیت پردازی نشده اند، در قرآن مجید، مادر عیسی بیان نشده، بلکه به نام «مریم» بیان شده است.
🔸 قاسم درزی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران: قرآن کریم ترکیبی از سه رویکرد مردانه، زنانه و تساویطلبانه دارد و این وضعیت ترکیبی، قابل توجه و پژوهش است.
🔸 ما رویکرد ضد زن و کلیت زن در قرآن کریم نداریم، گرچه در روایات ضدیت در مورد زن وجود دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد. بعضی از نگرشهای قرآنی همچون معرفی زنان اسوه و الگو حتی در جوامع مدرن هم پذیرشی ندارد، اما در قرآن مجید آمده است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31014
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارشی از نشست «بازطراحی الگوی تعاونیهای مصرف»
🔹 علیاکبر هادیپور، پژوهشگر اندیشکده تعاون: برای تعاونیهای مصرف در سند توسعه تعاون به عنوان سند بالادستی اهدافی مشخص شده که طبق آن باید حدود ۴۰ درصد کالاهای مصرفی را تعاونیهای مصرف تأمین کنند و سهم ۴۰ درصدی داشته باشند.
🔸 حجتالاسلام مسعود رائیجی، رئیس اندیشکده تعاون: سند توسعه تعاون در صدر امور قرار دارد و باید اهداف آن که تصاحب ۴۰ درصدی بازار است، محقق شود، اما با شرایط کنونی تعاونیهای مصرف قطعاً به آن نقطه نخواهیم رسید.
🔹 علیرضا محمودی، مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای مصرف کارگران ایران: قبل از اینکه وارد نوع چیدمان و طراحی بازتعریف تعاونیهای مصرف شویم باید چند نکته را مدنظر قرار داد. ابتدا باید توجه کرد زمینی که در آن بازی میکنیم کجاست؟ خاصیتهای این زمین چیست؟ شاخصههایش چیست؟ چه رغبتها، فرصتها و تهدیداتی در آن وجود دارد؟ و سپس متناسب با اینها چیدمان را انجام دهیم.
🔸 مهدی مسکنی معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: اساساً هر در امور و نهادی که نقش مردم پررنگ شود نمیتوان برای آن امور و نهاد مشکل ایجاد کرد. به عنوان مثال جهاد سازندگی زمانی از بین رفت که به وزارتخانه تبدیل شد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30966
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تعاون
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ سلسله نشستهای جریانشناسی فکری ـ سیاسی حوزه علمیه قم
4️⃣ نشست ششم: سیر نظریه حکومت اسلامی در حوزه علمیه قم
👤 سخنران: حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر ذبیحالله نعیمیان
5️⃣ نشست هفتم: اندیشه سیاسی امام خمینی(ره)
👤 سخنران: حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر مهدی ابوطالبی
🗓 پنجشنبه 1 دیماه 1401 ⏰ 14 الی 17:15
🏢 قم، بلوار جمهوری،مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
🔗 ثبت نام👇
🌐 https://m-ofogh.ir
☎️ 02532113532
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جریان_شناسی
#نشست
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ وحدت حوزه و دانشگاه به معنا ادغام آنها با یک دیگر نیست / وحدت در هدف و استفاده از نقاط مثبت این دو نهاد یعنی وحدت حوزه و دانشگاه
🔻حجت الاسلام محمد مطلّبی استاد دانشگاه امام صادق علیهالسلام، در گفتوگوی مطرح کرد؛
📚 برخی فکر میکنند که منظور از وحدت حوزه و دانشگاه، ادغام حوزه در دانشگاه یا ادغام دانشگاه در حوزه است؛ به معنای اینکه یکی از این دو باید حذف شود؛ [یعنی] ما نباید دو نهاد علمی داشته باشیم، یا حوزه یا دانشگاه. خیر! بههیچعنوان چنین مسئلهای مطرح نیست.
📚 این معنای از وحدت یعنی همفکری، همافزایی و هماندیشی این دو نهاد اثرگذار در جامعه اسلامی برای حل معضلات و مسائل روز جامعه؛ یعنی ببینند معضل و مسئله روز جامعه و حکومت اسلامی چیست و جلسات و نشستها و برنامههایی بهصورت مشترک برگزار کنند
📚 نمونهای از امتیازاتی که حوزه نسبت به دانشگاه دارد و قابلتسری است، این است که طلاب جدید انگیزههای معنوی برای ورود به حوزه دارند؛ یعنی کسانی که برای آموختن علم دین میآیند، در حقیقت برای سربازیِ و خدمت به دین و برای خدا به دنبال علم میروند
📚در دانشگاهها گروهها و رشتهها و هستههای علمی مختلفی در حال شکلگیری هستند. این تخصصگرایی که در دنیا در حال رخ دادن است، به برکت وحدت حوزه و دانشگاه، در حوزههای ما نیز ورود کرده و امروز شاهدیم علوم اسلامی در حوزهها در حال شاخهشاخه شدن و تخصصی گشتن است.
🌐 ادامه متن: http://ihkn.ir/?p=31022
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#وحدت_حوزه_دانشگاه
#گفت_و_گو
#دانشگاه
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تشکلها و انجمنهای دانشگاه آزاد اسلامی، باید معلمان تعلیم و تربیت اجتماعی باشند
🔻 دکتر طهرانچی در مراسم بزرگداشت روز دانشجو:
🔹 واقعیت این است که مقابله و دفاع در برابر جهان شبکهای غرب محقق نخواهد شد مگر با حضور جوانان در فعالیتهای تشکیلاتی. بنابراین در جنگ جهان شبکهای باید نهادسازی داشته باشیم و بتوانیم مفهوم شبکه را در ساختارهای بومی خود شکل دهیم. هدایت و رهبری حرکت اخیر، جنگ شبکهای بود و بهترین پاسخ از طریق شبکه تشکل ها برمیآید.
🔹 تشکل های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی شامل بسیج دانشجویی، تشکلهای اسلامی، اتحادیهها، انجمنها، کانونها، هیئتهای مذهب، نشریات و… در حال حاضر ۱۲۰ هزار عضو دارد و باید این عدد به تعداد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی یعنی یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر برسد. مزیت این شبکهها نسبت به جهان شبکهای این است که مختص دنیای مجازی نیست و این شبکه و تشکیلات دانشجویی در واقعیت و فضای حقیقی نیز دایر است.
🔹 تشکلها و انجمنهای دانشگاه آزاد اسلامی باید در کنار اساتید به عنوان معلمان تعلیم و تربیت اجتماعی حضور داشته و نقشآفرینی کنند. مدیران دانشگاه در کنار تشکل های دانشجویی هستند و از آنها حمایت می کنند و این موضوع را وظیفه خود می دانیم اما نقش اصلی برعهده تشکلهاست چرا که آنها مثل بازیکن های فوروارد صحنه عمل را خلق می کنند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30946
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ ۳۰۰ طرح بنیادین و تحولی ناظر به رسالت های حوزوی / باید سهم حوزه در بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور مشخص شود
🔻گزارشی از دهمین هم اندیشی رؤسا و معاونین مراکز و واحدهای پژوهشی حوزوی با موضوع بازسازی و آرایش جدید مراکز پژوهشی در راستای پاسخگویی به نیازها؛
🔹در سایه سار تلاش تمام همکارانمان، اسناد راهبردی و بلند مدت حوزه و برنامه ۵ ساله حوزههای علمیه با بیش از هزار شاخص تنظیم و برش هایی از آن ناظر به ویژگی های مراکز، مدارس و حوزه های استانی ترسیم شده است.
🔸پژوهش، تحقیق، نوآوری و تولید، روح نظامات حوزه های علمیه است؛ همواره دست همیاری تمام مراکز و بخش های پژوهشی حوزوی را برای نقش آفرینی در نقد و اصلاح و تکمیل درختواره، ترسیم سرفصل نویسی، تولید علم و اندیشه و نظریه پشتوانه رشتهها و بازتولید منابع و متون را میفشاریم.
🔹جریان فقه معاصر، جریانی است که همراه فقه شیعه در حرکت بوده، بزرگان ما در هر عصری به مسائل نو می پرداختند؛ تلاش نموده ایم تا افزون بر رشته ها در قلمرو آزاد حوزه نیز دست نیاز دراز کرده موضوع را عرضه و گروه های تقریر در درس ها شکل گرفته، جریان فقه معاصر را برای خلق محصولات ارزشمند به پیش ببریم.
🌐 ادامه متن: http://ihkn.ir/?p=31022
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#هم_اندیشی
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ رونمایی از پوستر و انتشار فراخوان همایش بینالمللی هویت ایرانیان
🔹 نخستین کنگرۀ بین المللی هویت ایرانیان، باعنوان «هویت ایرانیان: مبانی، الگوها، سیاستها و ارزیابی» بههمت مرکز پژوهشی هویت ایرانیان دانشگاه شیراز در روزهای ۱۲ -۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ برگزار میشود.
🔸 شکرالله خاکرند، رئیس مرکز پژوهشی هویت ایرانیان: مسئله هویت ایرانیان در بیانات مقام معظم رهبری، ازجمله بیانیه گام دوم طرح و معرفی شده است.
🔸 این موضوع، بهعنوان یکی از کلانموضوعات بینرشتهای، میتواند بسیاری از پروژههای پژوهشی، آموزشی و برنامهها و طرحهای فرهنگی را چه در نهادهای آموزشی و پژوهشی و چه در نهادهای مدیریتی و فرهنگی، تبیین و جهتدهی کند و یکی از موضوعات اساسی چندوجهی که همواره مورد اهتمام مقام معظم رهبری قرار گرفته است، همین موضوع هویت ایرانیان است.
🔸 برگزاری کنگرههای دوسالانهی بینالمللی، ملی و منطقهای از برنامههای پروژه هویت ایرانیان در زمینه پرداختن جدیتر و تخصصیتر به موضوع هویت است.
🔸 با توجه به ضرورت ارزیابی و بازنگری سیاستهای هویتی در گام اول و چهل سال پس از انقلاب و با نگاهی به آینده، موضوع نخستین کنگره، «هویت ایرانیان: مبانی، الگوها، سیاستها و ارزیابی» تعیین شده است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30929
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#مرکزی
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ معاونت پژوهش حوزه های علمیه برگزار می کند
🔰نخستین جشنواره کانون های علمی طلاب
❇️ در سه عرصه:
📌 نگارش علمی ؛
📌 ترویج پژوهش ؛
📌 آموزش پژوهش ؛
🔰 آثار ارائه شده از کانون های علمی می بایست :
مطابق شاخص های ارزیابی و رتبه بندی کانون های علمی تنظیم و ارسال گردد.
❇️ شرکت در این جشنواره برای همه کانون ها
در تمامی مقاطع تحصیلی حوزوی آزاد است.
🔰 آخرین مهلت ارسال آثار :
30 دی ماه 1401
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#جشنواره
#کانون_علمی_طلاب
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ حوزههای علمیه متعهد به انجام پژوهشهای گروهی برای حل مسائل نظام هستند
🔻 حجتالاسلام والمسلمین مجتبی فاضل، مدیر حوزههای علمیه خواهران در اجلاسیه معاونین پژوهش:
🔹 برخی فکر میکنند، حوزوی بودن یعنی تحصیل و تبلیغ و به عنوان یک فعالیت لوکس بیفایده پژوهش را در کنار این امور میدانند؛ مشکل کجاست که نتوانستیم ذائقه طلبه خود را در پژوهش بر انگیزیم که بتوانند کارهای پژوهشی انجام دهند.
🔹 طلبههای بسیاری حاضر هستند که ۳۰ واحد آموزشی را به جای تحقیق و کار پژوهشی انجام دهند؛ یکی از کارهای طلبه باید تألیف کتاب و مقاله باشد؛ در هفته پژوهش درباره این مسائل باید تصمیمگیری شود؛ این مسأله باید راحتتر از این حل شود و درباره این بعد از مهارت ایجاد انگیزه کنیم.
🔹 در بخش پژوهش که فعالیتهای خوبی هم داشته است، اما حجم قابل توجهی از پژوهشها بیفایده است، کارآمد نیست و مشکلی را حل نمیکند.
🔹 حوزویان برای حل مسائل نظام تعهد دادهاند و باید با پژوهشهای گروهی مسائل و مشکلات جمهوری اسلامی را حل کنیم؛ همانگونه که بحارالانوار به وسیله کار تیمی انجام شد، حوزههای علمیه هم باید با کمک هم خدمات بزرگی را به نظام مقدس جمهوری اسلامی رقم بزنند. این زحمت باید در ساحت پژوهش حوزههای علمیه اتفاق بیفتد.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31000
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ یادداشتی کوتاه در خصوص لغو عضویت ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل؛
🔹 علی رغم جوسازی و فضاسازیهای صورت گرفته در خصوص تصمیم مذکور باید به این نکته اشاره کرد که میتوان از این اقدام به عنوان یک فرصت به منظور تحمیل هزینه بر جامعه و سازمانهای بین المللی استفاده نمود، چرا که برخورد سلیقهای و ایجاد رویه غیرقانونی برای حذف اعضای یک نهاد با اغراض سیاسی مهم ترین پیامد لغو عضویت ایران در کمیسیون مقام زنان سازمان ملل است.
🔹 از سوی دیگر می توان در خصوص تبعیت کشورهای دیگر به رویکرد سطلهطلبانه آمریکا در فضای بین المللی برای جلب همراهی آنان در تصمیمات یکجانبه اشاره کرد که در مقام عمل منجر به زیر سوال رفتن برابری حاکمیتی دولتهای مختلف میشود.
🔹 لغو عضویت ایران در این کمیسیون نمیتواند مانعی برای حضور زنان ایرانی در مجامع بین المللی و فعالیت آنها باشد، از سوی دیگر لغو عضویت ایران در این کمیسیون از رویکرد دوگانه آمریکا در ادعای حمایت از حقوق زنان ایرانی پرده بر می دارد و چهره واقعی آن را بیش از پیش برای همگان در عرصه داخلی و بین المللی نمایان می سازد.
💢 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31031
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ رتبه بندی و ارزیابی مؤسسات پژوهشی
🔹 بنا بر گزارش موسسه استنادی علوم(ISC)، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بر اساس معیارسنجی دقیق و منسجم صورت گرفته در زمینه های گوناگون مانند پژوهش، فناوری و نوآوری، بین المللی سازی، خدمات اجتماعی، زیر ساخت و تسهیلات و اثرگذاری اقتصادی رتبه هفدهم کل موسسات و مراکز پژوهشی کشور و رتبه نخست موسسات مرتبط در حوزه علوم انسانی را به خود اختصاص داد.
🔸 همچنین با توجه به نتایج این رتبه بندی که توسط معاونت پژوهشی وزارت عتف تأیید شده است، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در جایگاه سوم مؤسسات پژوهشی هنر و علوم انسانی کشور در سال ۱۳۹۹-۱۴۰۰ قرار گرفت.
💢 سیداحمد فاضلزاده رئیس ISC، بیان کرد: رتبه بندی و ارزیابی مؤسسات پژوهشی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ توسط گروه رتبه بندی ISC انجام گرفت. در این رتبه بندی، معیارهای کلی در ارزیابی و رتبه بندی مؤسسات پژوهشی ۵ معیار اصلی پژوهش فناوری و نوآوری، بینالمللی سازی، اثرگذاری اقتصادی و خدمات اجتماعی، زیر ساخت و تسهیلات است.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31041
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#پژوهش
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
معرفی کتاب حکمت و معماری
✍️نویسنده: استاد عبدالحسین خسروپناه دزفولی
🔰تدوین و تحقیق: نسیم اشرافی
📌ناشر: موسسه متن
📙تعداد صفحات 188
📝 مولف در این اثر به مباحثی همچون «جریانشناسی علم معماری» و «سنّت و معماری» اشاره کرده و می کوشد تا پیوند میان «حکمت و فلسفه»، «علم کلام و معماری»، «عرفان و معماری»، «فلسفه و معماری»، «هستیشناسی و معماری»، «معرفتشناسی و معماری» و «انسانشناسی و معماری» را برای مخاطبان آشکار نماید.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#معماری
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ ثبت پایاننامههای طلاب حوزههای علمیه خواهران نورمگز، isc و ایران داک
🔻 خانم فاطمه کبری متولیان، معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران:
🔹 حوزه علمیه خواهران از این پس در مجامع علمی که باعث رشد مرتبه علمی حوزههای علمیه خواهران خواهد بود، حضور خواهد داشت.
🔹 حوزه علمیه خواهران در عرصههای مختلف همایشها و پایاننامهها و رسالههای ثبت شده کد اختصاصی DOR را دریافت میکند؛ کسب رتبه ISC پیش از این زیر پرچم دانشگاهها به حوزه علمیه خواهران تقدیم میشد که این مانع مرتفع شده است.
🔹 پایاننامههای طلاب حوزه های علمیه خواهران در نورمگز، isc و ایران داک ثبت خواهد شد.
🔹 حضور بانوان نویسنده افزایش یافته است و میتوان گفت که اندکی از برنامه پنج ساله جلوتر هستیم.
🔹 نشریات و کمیتههای دستگاهی در آینده مورد توجه خواهد بود که در کنار توجه ما به برنامههای جاری انجام خواهد شد.
📚 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31004
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حجه الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم:
🔹 مسئله خلق پول به دلیل رقتار بانکها در 50 سال گذشت است که مردم ما را گرفتار کرده است.
🔹 از سال 1350 تا سال 1400 نقدینگی ما 100 هزار برابر رشد کرده است.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#ویدئو
#اقتصاد
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ در حال حاضر نظام جامع آموزش در حال تدوین است
🔻 حجت الاسلام والمسلمین خیاط، مدیر حوزه علمیه خراسان:
🔹 بدانید دنبال کردن کار در حوزه علمیه خراسان، عزم جدی می طلبد و من موضوعات مطرح شده شما را با همه وجود درک میکنم.
🔹 در حال حاضر نظام جامع آموزش در حال تدوین است؛ اساس و ریشه نظام آموزش باید بر تربیت استوار باشد زیرا در کنار این امر است که آموزش و پژوهش سامان پیدا می کند و انگیزه ها تقویت می شوند.
🔹 نظام جامع آموزش حوزه پس از تدوین و آماده سازی، بین همه مسئولان و صاحبنظران به اشتراک گذاشته خواهد شد و همه می توانند نظرات خود را طرح کنند تا در برنامه اعمال شود.
🔹 باید برنامه به صورت آزمایشی اجرا گردد تا آسیب های آن نیز مترتب بر اجرا، به تدریج مرتفع شود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30995
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#مشهد
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ وظیفه دانشجویان پیوند دادن علوم انسانی با مسائل روز کشور است
🔻 دکتر امیراحمد ذوالفقاری، عضو هیئت علمی دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد:
🔹 در فضای واقع عوامل متعددی روی پدیدهها موثر هستند. درنتیجه وقتی میخواهیم این مناسبات فعال در جامعه را از ابعاد مختلف تبیین کنیم، مجبوریم وارد فضای انتزاعی شویم. مثلا در اقتصاد این کار بیشتر به واسطه مدلها و مدلسازی انجام میشود.
🔹 ما با فضایی مواجه هستیم که وجود یک سری مشکلات که مشکلات اقتصادی بّعد جدی آن است، به عنوان دستمایهای برای زیر سوال بردن عملکرد نظام قرار گرفته است. حالا این مشکلات اقتصادی باعث شده است در بین مردم گوش شنوای کمی برای این اتهامات و یاوهگوییهای دشمنان پیدا شود، در نتیجه باید برگردیم و آن را تبیین کنیم.
🔹 انگیزه اصلی به وجود آمدن این علوم رفع مشکلات و پاسخ دادن به سوالات است. من همیشه این نکته را به دانشجویان اقتصاد از همان بدو ورودشان میگویم که فلسفه وجودی علمآموزی و تحصیلات برای این است که نهایتاً راهکاری برای حل مسائل اقتصادی ارائه شود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30937
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ تفقه و اجتهاد بر پژوهش استوار است
🔻 حجت الاسلام والمسلمین محسن جلالی، معاون پژوهش حوزه های علمیه اصفهان:
🔹 در مورد عدالت اجتماعی و مسائل اقتصاد و چگونگی پیاده سازی فقه اسلامی و احکام اسلامی در جامعه، به روز کردن و کارآمد نمودن دستورات دینی در جامعه اسلامی مانند بانکداری و علوم انسانی و اسلامی در دانشگاه ها و در واقع پیاده سازی فرهنگ اسلامی از جمله مواردی است که نیاز روز جامعه بوده و می تواند مورد پژوهش قرار گیرد.
🔹 تحقیق و پژوهش یکی از مسائل مهم است که رهبر انقلاب نیز در همه محورهای بیانیه گام دوم به آن تاکید کرده اند، هم چنان که از جمله این محورها علم و پژوهش، عدالت و روابط خارجی ، روابط بین الملل و ارتباط کشور با کشورهای دیگربوده که نیازمند فقه بین الملل و پژوهش های دینی داست، بنابراین مهم ترین امری که برای حوزه لازم است همان مسئله ای است که رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم بیان کردند.
🔹 جهاد تبیین دیگر موضوع مهم برای پژوهش است چرا که امروزه کشور ما با شبهه های متعددی مواجه شده تا ما را ناامید و در جوانان یاس و ناامیدی ایجاد نمایند. بنابراین نیاز است حوزویان و دانشگاهیان در زمینه علم و پژوهش تلاش کنند و مسائل را تبیین نمایند و اجازه ندهند که فضای غبارآلودی که دیگران می خواهند ایجاد کنند غالب شود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30950
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#اصفهان
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گروه مطالعات مدیریتی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با مشارکت انجمن مدیریت اسلامی حوزه، دانشگاه قم برگزار می کند:
🔹نشست علمی تخصصی خانواده محوری در تدبیر نظامات یکشنبه 4/10/1401ساعت 18
🔸 ارایه کننده: حجت الاسلام والمسلمین دکتر ولی الله نقی پورفر
🔹دبیرنشست حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید محمدرضا میرصانع
🔸 شرکت حضوری: قم، میدان رسالت، خیابان سمیه، خیابان شهید رجایی، پلاک 78
🔹 لینک شرکت مجازی :
https://www.skyroom.online/ch/m.faghih64/cmir
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#خانواده
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 تحول و ارتقای علوم انسانی در نگاه اعضای شورای تخصصی حوزوی.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#ویدئو
#تحول_علوم_انسانی_اسلامی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ بررسی سن مناسب ازدواج با رویکرد دینی و اجتماعی
🔻 محمدصادق هدایت زاده در یادداشتی برای اندیشکده رهیافت نوشت؛
🔹 ازدواج سنت دیرینۀ بشری است که افراد با اهدافی همچون تولید و بقای نسل، تکمیل و تکامل انسان، آرامش و سکون، ارضای غریزۀ جنسی و پاکدامنی و عفاف به این امر مبادرت میورزند. در اسلام نیز با توجه به اهمیت نهاد خانواده در تکامل بشری و آثار مثبت آن، ازدواج امری مقدس قلمداد شده و همگان به انجام این امر پسندیده ترغیب شدهاند.
🔹 یکی از دستورات اسلام دربارۀ ازدواج، ازدواج بههنگام و تأخیر نینداختن در آن است. در اسلام گرچه سن مشخصى براى ازدواج مقرّر نشده است، احادیثی از پیامبر اکرمk و امامان معصومb و سیرۀ عملى آن بزرگواران، شواهد گویایى بر اهتمام ایشان در تعجیل امر ازدواج است.
🔹 بهطور کلی وقتی بحث سن ازدواج به میان میآید، به دو قاعدۀ حقوقی و یک هنجار اجتماعی برمیخوریم: الف) قاعدۀ حقوقی دربارۀ کمترین حد سن ازدواج؛ ب) قاعدۀ حقوقی دربارۀ سن اهلیت کامل ازدواج؛ ج) هنجار اجتماعی دربارۀ سن مناسب ازدواج. دو قاعدۀ حقوقی مذکور غالباً در قوانین مدوّن کشورها تصریح میشوند؛ اما هنجار اجتماعی یادشده معمولاً جنبۀ فرهنگی و نانوشتهای دارد و فاقد پشتوانۀ قانونی است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30760
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅با یک خلاء جدی از خودمان و روایتی که از آن داریم مواجه هستیم /بزرگترین جرم ما در دنیای امروز وارث زیربنای تاریخی عظیم و عمیق بودن است
🔻نخستین گزارش از چهارمین نشست از سلسله نشستهای گفتوگوی انتقادی با عنوان «هویت ملّی ایران معاصر»؛
💢 دکتر موسی نجفی: میتوانیم از یک ذهنیت نخبگانی در زمینه بحثهای اساسی سخن بگوییم و محل آن نیز در همین مراکز پژوهشی و دانشگاهی است نه فضای مجازی و شبکههای ماهوارهای با غلبه عناصر هیجانی.
💢 دکتر حمیدرضا دالوند: حوادث اخیر و مدعای هر دو طرف در تلاش برای سعادت و بهروزی مردم، نشان داد که ما با یک خلاء جدی از خودمان و روایتی که از آن داریم مواجه هستیم. ضرورت دارد اندیشمندان و متفکران بهویژه اصحاب علوم انسانی به اندیشه درباره آن بپردازند.
💢 اگر امروز صرفاً به خود نگاه کنیم و آن انسان تاریخی را رها کنیم، آیندگان ما را خودخواه خواهند نامید. در پرداختن به هویت ایرانی باید به رسالت تاریخی او که به خوبی در شاهنامه تجلی یافته توجه شود که کتاب خرد است و رفتار ما نیز باید مبتنی بر خرد باشد.
🌐 ادامه متن: http://ihkn.ir/?p=31059
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#هویت_ملی
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ ارائه ۵۰ ایده پژوهشی در رویداد پژوهشی «جنسیت و علوم اسلامی»
🔻 رئیس پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعه الزهرا سلاماللهعلیها خبر داد:
🔹 در پیش رویداد پژوهشی «جنسیت و علوم اسلامی»، ۱۰ نشست علمی و ۶ کارگاه مهارتی ایده پردازی به تناسب رشتههای تحصیلی طلاب و با بهره گیری از همه ظرفیتها و بخشهای این مجموعه برگزار شد و اساتید و پژوهشگران ایدههای علمی مسئله محور خود را پیدا کردند و برای آنها دغدغه ایجاد شد تا با حضور در کارگاههای مختلف و مشاوره اساتید متخصص، ایدههای خود تقویت کرده و پرورش دهند تا در رقابت ایده پردازی شرکت کنند.
🔹 رویداد پژوهشی «جنسیت و علوم اسلامی» همزمان با هفته وحدت حوزه و دانشگاه برگزار شد و برخی اساتید مراکز علمی دانشگاهی مانند دانشگاههای تهران، شهید بهشتی، قم، مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، پژوهشکده زن و خانواده و غیره در این رویداد حضور یافتند.
🔹 در رویداد پژوهشی «جنسیت و علوم اسلامی»، پنج گفتگوی علمی شبه مناظره به صورت تخصصی برگزار شد و در مجموع ۱۵ استاد در این رویداد حضور یافتند.
🔹 مباحثی که رویداد مطرح شد، در گام اول با عنوان «جنسیت و علوم اسلامی» بود که در گفتگوهای علمی به صورت تخصصی تر شامل جنسیت و فقه، جنسیت و اخلاق، جنسیت و حدیث، جنسیت و فلسفه و جنسیت و قرآن برگزار شد.
💢 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31100
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com