✅ دانشگاه قم به دنبال مرجعیت زبان فارسی در پژوهشهای علوم انسانی است
🔻 حجت الاسلام والمسلمین احمد حسین شریفی، رئیس دانشگاه قم:
🔹 ما میخواهیم در حوزه استانداردهای علم سنجی در دنیا با استفاده از مولفههای فکری خودمان وارد عرصه شویم، به خصوص در حوزه علوم انسانی اسلامی که اساتید و متخصصان ما در آن پژوهشها و تحقیقات علمی متعددی را به انجام رساندند.
🔹 در همین رابطه دانشگاه قم همکاریهای گسترده علمی با مجامع بین المللی دارد و میکوشد با ارتقا سطح کمی و کیفی پژوهشها در علوم مختلف، علاوه بر کمک به مرجعیت زبان فارسی در تحقیقات دانشگاهی، شاخصهای مورد نظر را در حوزههای علمی تبیین و ترویج کند.
🔹 در حال حاضر علاوه بر مقالات پژوهشی، نشریات و مجلات تخصصی متعددی در دانشگاه قم با همین رویکرد منتشر و در اختیار دانشپژوهان داخلی و بینالمللی قرار میگیرد و ما با استفاده از ظرفیتهای خوب ایجاد شده دانشگاه در موضوع جذب دانشجویان خارجی، این راهبرد را با جدیت دنبال میکنیم.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34893
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 امینی: در بحث ارتباط صنعت و دانشگاه از رتبه ۸۹ در سال ۲۰۱۸ به رتبه ۱۲۱ در سال ۲۰۲۳ تنزل کردیم/ از ظرفیتهای دانشی و دانشگاهی به خوبی استفاده نکردیم
مصطفی امینی، مسئول برنامه حمایت از پژوهش عمیق شرکتهای دانشبنیان در نشست خبری:
🔸در سال 2018 در بحث ارتباط صنعت و دانشگاه رتبه 89 را داشتیم و در سال 2023 رتبه 121؛ یعنی 32 پله افت داشتیم.در دنیا رتبه 15 را در تولید مقالات را داریم یعنی ظرفیت و زیرساخت خوبی داریم ولی برای تولید مقاله استفاده شده است.
🔸در بحث تعداد فارغ التحصیلان فنی و مهندسی رتبه دوم دنیا را داریم این خیلی خوب است ولی از این زیرساخت ها نتوانستیم برای حل چالش های کشور استفاده کنیم.
🔸در سال 2018 در بحث ارتباط صنعت و دانشگاه رتبه 89 را داشتیم و در سال 2023 رتبه 121؛ یعنی 32 پله افت داشتیم. این یعنی نتوانستیم از ظرفیت های دانشی و دانشگاهی خود به خوبی استفاده کنیم چون پژوهش های دانشگاهی پرریسک است برای همین بخش خصوصی حاضر به سرمایه گذاری در این حوزه نیست.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#ویدیو
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰به همت اندیشکده حکمرانی اسلامی مجمع عالی علوم انسانی اسلامی، در آستانه شروع سال تحصیلی جدید، هماندیشی عدالت آموزشی در حکمرانی آموزش و پرورش پنجشنبه 6 مهر 1402 و با حضور دکتر صحرایی وزیر محترم آموزش و پرورش برگزار خواهد شد.
▪️در این نشست که از ساعت 8 صبح در پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آغاز به کار خواهد کرد، 12 مقاله در موضوعاتی چون «عدالت آموزشی و محتوای برنامه درسی»، «تنوعات فرهنگي»، «مدارس دولتی و غیرانتفاعی»، «کنکور»، «استعدادهای درخشان»، «کارکنان و معلمان آموزش و پرورش»، «تربیت معلم مبلغ» و… ارائه خواهد شد.
متن کامل خبر:
https://scih.ir/Ttjtu
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#آموزش_پرورش
#هم_اندیشی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ عدم توجه به شعر و هنر از طرف مسئولین
🔻 سید محمد جواد شرافت، هنرمند و شاعر آیینی:
🔹 انقلاب اسلامی، انقلاب دلها بوده است، زیرا حضرت امام خمینی (ره) ابتدا بر دلها تصرف و به سمت حرکت توحیدی منقلب کردند بعد انقلاب ظاهری صورت گرفت و هنرمند نیز بهعنوان بخشی از مردم از این انقلاب متأثر شد و زمانی که انقلاب از دل هنر بجوشد حاصل آن رشد کمی و کیفی هنر میشود.
🔹 تعداد شاعرها و تعداد اشعاری که در قالبهای مختلف سروده شده و کیفیت آثار در بعد از انقلاب رشد قابلملاحظهای داشته است، اشعار عاشورایی که در این چهار دهه با نگاه زنده و پویا سروده شدهاند و جامع حماسه و مرثیه عاشورا هستند رشد قابلملاحظه داشتهاند و قبل از انقلاب به این اندازه قابلتوجه نبودهاند.
🔹 بالندگی شعر آیینی در بعد از انقلاب کاملاً مشهود است، البته شعر پایداری، استقامت و حتی عاشقانههای اصیل و نجیبی که برای مادر، همسر و فرزند سروده شده است رشد و بالندگی داشته است و این پیشرفت حاصل انقلابی که امام و مکتب امامی است که در ذهنها و اندیشهها رقم خورد و خروجی این پیشرفت این حجم بالا و تأثیرگذار اشعار است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34897
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 کتاب «فقه سیاسی» منتشر شد
✍️ مولف: استاد ابوالقاسم علیدوست
🔹 یکی از مهمترین عرصههای علوم انسانی در طول تاریخ، مباحث مربوط به سیاست و شیوۀ حکمرانی بوده است که اندیشمندان بسیاری متناسب با سیستم حکومتیِ موردپذیرش خود در این عرصه قلم زده و آثار فراوانی را به رشتۀ تحریر درآوردهاند.
🔹 کتابی که پیش روی شماست تقریر بخشی از درس خارج فقه سیاسی عالِم و فقیه گرانقدر حضرت آیةالله ابوالقاسم علیدوست میباشد.
🔹 مؤلف محترم در این اثر تلاش نمودهاند تا برخی از مسائل فقه سیاسی را به صورت نوین عرضه کنند و از این رو به مطالب مهمی پیرامون جایگاه حکومت بر اساس شریعت در عصر غیبت حضرت ولی عصر(عج)، مقومهای حکومت اسلامی، اصل عدم ولایت و اعتبار عهدنامۀ مالک اشتر به عنوان متنی مهم در عرصۀ فقه سیاسی پرداختهاند. بر این اساس کتاب حاضر میتواند مورد بهرهگیری فراوان حوزویان و دانشگاهیان در رشتۀ علوم سیاسی و مباحث مربوط به فقه سیاسی واقع شود.
🔸سفارش اینترنتی: Https://B2n.ir/q06762
📱 شناسه ادمین: @ketab_menhaj
☎️ تلفن: ۰۲۵۳۷۸۳۰۱۸۳
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_سیاسی
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ برخورد شعاری با تحول در علوم انسانی راه به جایی نمیبرد
🔻 ابوالقاسم فاتحی دهاقانی؛ رئیس پژوهشکده تحول در علوم انسانی دانشگاه علامه طباطبایی:
🔹 متأسفانه در ایران، بنا به دلایلی تحول در علوم انسانی را تبدیل به مسئلهای عجیب و غریب کردهاند اما باید دانست به موازاتی که بشر رشد میکند باید به دنبال رشد فکر و اندیشه هم باشد.
🔹 نکته دیگر اینکه ما بنا بر اقتضائات فرهنگی و اقلیمی که داریم، دارای نیازهای خاصی هستیم. سؤال این است که این نیازهای خاص باید در کجاها تئوریزه شود؟ جواب در دانشگاهها و حوزههای علمیه است چراکه وقتی پاسخگویی به مسائل بنیادین جامعه در این نهادها صورت گیرد در واقع تحول در علوم انسانی حاصل شده است.
🔹 این تحول به یک نوع تفکر و اندیشه و گرایش سیاسی هم تعلق ندارد چراکه تحول در علوم انسانی، یک پروژه نیست بلکه یک پروسه است که باید همه گرایشات و اندیشهها در آن دخیل باشند تا مسائل بنیادین جامعه در ابعاد مختلف حاکمیتی و غیر حاکمیتی با همفکری، حل شوند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34902
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فراخوان مقاله (نمایه شده در ISC)
✅ سیوهفتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی از تاریخ نهم مهرماه لغایت یازدهم مهرماه سال ۱۴۰۲ با موضوع “همکاریهای اسلامی برای دستیابی به ارزشهای مشترک” از سوی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در تهران برگزار خواهد گردید.
محورهای مقالات کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی به شرح زیر اعلام شد؛
🔰جنگ و صلح عادلانه
🔰اخوت اسلامی و مبارزه با تروریسم
🔰آزاداندیشی دینی، پذیرش اجتهاد مذهبی . مقابله با تکفیر و افراطیگری
🔰همدلی و همدردی اسلامی
🔰احترام متقابل بین مذاهب اسلامی، رعایت ادب اختلاف و پرهیز از مشاجره، حرمتشکنی و توهین
🔰تقبیح عادیسازی روابط با رژیم غاصب صهیونیستی
🔹آدرس وبگاه کنفرانس: iuc.taqrib.ir
🔹نشانی دبیرخانه علمی: قم بلوار ۱۵ خرداد، نبش کوچه ۴، پژوهشگاه مطالعات تقریبی؛
🔹پست الکترونیک: info.taqrib@gmail.com
🔹تلفن: ۰۲۵۳۷۷۵۵۴۴۵ داخلی ۱۰۳-۱۱۴-۱۵۷
🔹نگارش مقاله: حداقل ۸ صفحه و حداکثر ۲۰ صفحه ۳۰۰ کلمهای؛
(مقالات میتواند به زبانهای فارسی، عربی و انگلیسی باشد)
🔹آخرین مهلت ارسال اصل مقاله: ۶ مهرماه ۱۴۰۲
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
❇️ دولت بجای عمل به الگوی اقتصاد مقاومتی به سند تحول اقتصادی که با مبانی و پشتوانه اندیشههای نظام سرمایهداری نوشته شده، روی آورده
🔻 حجتالاسلام والمسلمین احمدعلی یوسفی مدیر گروه اقتصاد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه در یادداشتی مطرح کرد؛
📚 اقدامات اقتصادی مفید و موثر این دولت در طول دو سال گذشته به قدری زیاد بوده که اگر گفته شود «تاریخ اقتصادی ایران به یاد ندارد که در طول حدود دو سال این همه اقدامات اقتصادی مفید و موثر انجام شده» مبالغه نخواهد بود.
📚 بهرغم تلاشهای فراوان اقتصادی دولت، اما اقتصاد ایران همچنان دچار مشکل تورم، فاصله طبقاتی شدید، بیعدالتی اقتصادی است که این امر فشار زیادی به دهکهای پایین جامعه وارد میآورد.
📚 اولین جهتگیری غلط ارایه سند تحول اقتصادی با پشتوانه اندیشههای نظام سرمایهداری بجای الگوی اقتصاد مقاومتی، اتفاق افتاد. در حالی که نسخه شفابخش مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم الگوی اقتصاد مقاومتی است
📚 در اقتصاد ایران یک چرخه باطل سه گانه وجود دارد که علت اصلی سایر مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم است. در این دور باطل باید ریشه اصلی را شناخت و آن را از بین برد. چرخه اول: وادادگی ارزی و افزایش قیمت آن و کاهش قدرت پول ملی. چرخه دوم: خلق پول و بهویژه توسط بانکهای خصوصی چرخه سوم: انحصارات گسترده در همه بخشهای اقتصادی
📚 حذف یارانهها دو راه دارد: یکی این که قیمتها علیه معیشت و سفره مردم افزایش پیدا کند؛ راه دیگر آن است که منشأ ایجاد یارانهها که وادادگی ارزی باشد، ریشهکن گردد و قیمت ارز مسلط بر اقتصاد ایران، منطقی و کاهش پیدا کند تا خود به خود یارانهها تعدیل و حذف گردند. متاسفانه تفکر نظام سرمایهداری لیبرال همیشه راه اول را به عنوان جهتگیری غلط به دولتها ارایه میدهد
🌐 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34910
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
⭕️ فراخوان چهارمین همایش ملی "نقش و جایگاه مادر، مادرانگی در ایران"
در این همایش، علاوه بر نشستهای تخصصی و ارائه مقالات به شکل شفاهی و پوستر، برگزاری کارگاههای آموزشی برای دانشجویان و متخصصان، جشنواره، گفتوگوهای TED Talk و سایر برنامههای جانبی برای #مادران و سایر اقشار درنظر گرفته شده است.
🅾️ محورهای کنگره:
1️⃣ مادرانگی در بستر سیاستگذاری و نظام حقوق ایران؛
2️⃣ مادرانگی، ادبیات، فرهنگ و هنر ایرانی؛
3️⃣ مادرانگی: اشتغال و مشارکت اجتماعی؛
4️⃣ فرزندآوری و فرزندپروری؛
5️⃣ مادرانگی و فنآوری،
⏰ مهلت ارسال مقالات: 18 آبان 1402
📆 زمان برگزاری کنگره: 28 و 29 آذر 1402
نشانی اینترنتی کنگره:
http://mothercongress.sbu.ac.ir
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#خانواده
#همایش_ملی
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ وجود خلاء در تولید محتوای فقه سیاسی / مردم محور حفظ نظام هستند
🔻 در نشست رونمایی و معرفی کتاب «فقه حکومتی و ولایت فقیه» مطرح شد؛
📚 شیخ از بسیاری از روایات میگوید فقیه، احکام شرعی را روایت میکند و از این موضوع، این به دست نمیآید که ولایت به صورت مطلق در دست فقیه باشد. شیخ بین حجیت زمان و حجیت ولایت فقیه تمایز قائل میشود. به این شکل که فقها از جانب امام زمان و امام زمان از جانب خداوند حجیت پیدا میکند
📚 مقصود از حفظ نظام، نظام معیشتی، مادی و معنوی مردم است. یعنی روالی که مردم در زندگی مادی و معنوی دارند، اگر باعث اختلال در نظام بشود میشود حرام و اگر باعث حفظ آن بشود آن، واجب است
📚 همچنان در حوزه فقه سیاسی و حکومتی خلاءهای بسیاری در تولید محتوا داریم. امروزه در تعالیم فقه سیاسی در بحث نظریات نیر نگاه خصوصی همچنان سنگینی میکند. یک جاهایی که اصل عدم ولایت محل اعمال و اجرا نیست همچنان اصل عدم ولایت اجرا میشود
📚 نظری که اخیرا مطرح شده است این است که فقیه باید جداگانه نظر بدهد نه اینکه چند فقیه با هم بنشینند و به یک نظر برسند. فتاوای اسلامی باید به صورت مستقل باشند. یعنی فقیه باید به صورت مستقل فتوا بدهد و نباید به صورت اکثریتی و اقلیتی باشد
🌐 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34913
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_سیاسی
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 گزارش خبری | هشتمین نمایشگاه تخصصی کتب حوزوی و معارف اسلامی
🔺 هشتمین نمایشگاه تخصصی کتب حوزوی و معارف اسلامی از ٣٠ شهریور تا ٧ مهر با حضور ١۴٠ ناشر ١۴ هزار عنوان کتاب برگزار می شود.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#ویدیو
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
❇️ رسانه مدرن و تحول در هویت دخترانه/ نتیجه سیطره جریان اطلاعات و مفاهیم مدرن و همسو با سرمایهداری
🔻 حجتالاسلام محمدرضا زیبایینژاد، رئیس پژوهشکده زن و خانواده در یادداشتی مطرح کرد؛
🔹 در وضعیت جهانی شدن با هویتهای متکثر و الگوهای متعدد سبک زندگی روبهرو میشویم؛ اما، تساهل و تسامح در برابر پدیدههای جدید، توجه به حق انتخاب فردی در برابر ارزشها و مسئولیتهای اجتماعی، تشکیکپذیری آنچه بدیهی تلقی میشد و لذتگرایی، به سکه رایج تبدیل میشود
🔹 استفاده از کالاهای فرهنگی جدید و سخن گفتن درباره آن که بهویژه از سوی دختران بهانهای برای گذران وقت و عمق بخشیدن به ارتباطات نیز هست، به دستیابی به حس مشترک، تفاسیر مشترک از واقعیتها و آموزهها و احساس همراهی و هویت مشترک میانجامد و این احساس تقویت میشود که اتخاذ روشهای جدید و الگوهای متنوع سبک زندگی از سوی دوستان و اعضای دیگر جامعه حمایت میشود
🔹تحولات دهههای اخیر در افزایش طلاق، رواج همزیستیهای خارج از ازدواج، افزایش همجنسگرایی، تحول در ساختار خانواده و تغییر الگوی مشارکت سیاسی زنان بیش از هر چیز معلول تحول در هویت دخترانه است.
🌐 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34919
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زن
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ بررسی و نقد «انجمنهای نیمه سری زنان در مشروطه»
🔻 حجتالاسلام امیر مهاجر میلانی، پژوهشگر و مدرس دانشگاه:
🔹 ژانت افاری، مؤلفی است که در زمینه تحولات جهان معاصر با حساسیتهای جنسیتی نیز آثار متعددی دارد. او درباره انقلاب مشروطه، انقلاب اسلامی و سیاستهای جنسیتی ایران معاصر پژوهش کرده و کتابی که پیش روی ماست؛ بخشی از همان کتاب معروفش انقلاب مشروطه ایران است.
🔹 این پژوهش از نخستین آثار اوست و طبیعی است که ماننده هر مولفی که در ادامه تألیفاتش به پختگی میرسد، ما هم این ویژگی او را رصد کنیم.
🔹 در تاریخ جنسیت مسئله این است که چگونه مادری در ایران مسئله شد؟ مادری در دنیای پیشامدرن دارای چه مؤلفههایی بوده است؟ چهطور و طبق کدام فرایندهای تاریخی این مفاهیم در دالشان جابهجایی صورت گرفته است؟ این حوزه بسیار مهمی است و طبق اطلاعاتی که دارم در حوزه تاریخ مفهومی تا کنون پژوهشگری وارد نشده است!
🔹 لذا شرط و مقدمه تدوین تاریخ جنسیت یک آگاهی مفهومی نسبی از تاریخ جنسیت است که مفاهیم جدید چطور وارد زیست جامعه ایرانی شد؟ البته ما با برخی دوستان در حال انجام یکسری کارها هستیم اما تا آنجا که میدانم هیچ متن منقحی در این زمینه نداریم و این خود یک مساله است!
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34917
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔸مدرسه علوم انسانی و اسلامی فکرت برگزار میکند:
💠 نشست حکمرانی تعلیم و تربیت (بررسی چالشهای نظام آموزشی کشور)
با حضور:
▪️حجتالاسلام مرتضی رجایی، دانشپژوه دکتری حکمرانی مدرسه عالی حکمرانی شهید بهشتی
▫️حجتالاسلام حمید ساجدیان، پژوهشگر تربیت و حکمرانی
📥 لینک پخش زنده اسکای روم:
https://www.skyroom.online/ch/shenakht/LiveFekrat
⏰ زمان: شنبه اول مهر، ساعت ۱۴ تا ۱۶
📌مکان: قم، بلوار بسیج، مؤسسه شناخت
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#تربیت
#نشست
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ آیندهپژوهی فقه و پیشرانهای توسعه، تعمیق و تهذیب آن
🔻 استاد علیدوست در نشستی تبیین کرد؛
🔹 معتقدم یکی از پیشرانهای فقه، توسعه اصول است؛ نمیخواهم بگویم اصول فقه باید سه برابر شود – البته اگر شد، هم بشود – ولی معتقدم مباحثی را میشود حذف نمود و بهجای آن مسائل یادشده را جایگزین گردد.
🔹 دیگر دوران جامع معقول و منقول گذشته است. دورانی که بگوییم فلانی در همه علوم اسلامی کتاب نوشته است؛ به نظر میرسد این کار سبک گرفتن دانش است. الآن دورانی است که باید به سراغ تمرکز رفت، حتی در فقه ما باید روی یک بخش متمرکز شویم. یک فقیه در عبادات و دیگری در معاملات متمرکز باشد.
🔹 امروز تحت عنوان فقه معاصر وارد مباحث میشوند و در موضوعاتی که هنوز کارشناسان اختلاف نظر دارند و بعضاً هنوز شناسایی نشده ورود فقهی میکنند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=31844
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🗂#فراخوان_مقاله| دو فصلنامه علمی - ترویجی پژوهش های اقتصاد مقاومتی
✳️انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم به منظور گسترش وتعالی اندیشه اقتصاد مقاومتی از تمامی اندیشوران حوزوی و دانشگاهی وفعالان اقتصادی دعوت می نماید آثار علمی خویش را در حیطه مبانی ونظریات اقتصادی با رویکردهای زیر به تارنمای مجله ارسال نمایند.
🔰محورها:
🔹بررسی تطبیقی مبانی نظریه های اقتصاد اسلامی و اقتصاد متعارف
🔸نقد نظریه های اقتصاد متعارف از منظر اقتصاد اسلامی و اقتصاد مقاومتی
🔹تبیین نظزیه ها و الگوهای اقتصاد اسلامی واقتصاد مقاومتی
🔸ارزیابی اقتصاد ایران بر اساس مولفه ها و شاخص های اقتصاد اسلامی و اقتصاد مقاومتی
🔹سیاستگذاری اقتصادی از منظر اقتصاد اسلامی و اقتصاد مقاومتی
🆔نشانی اینترنتی
http://npem.islamicec.ir/
☎️شماره تماس:
02532923288
📌نشانی:
قم بلوار جمهوری کوچه دوم سمت چپ فرعی اول ساختمان انجمن های علمی حوزه علمیه قم طبقه دوم
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#فراخوان_مقاله
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ امکانات لازم برای تحول در علوم انسانی تأمین نشده است
🔻 حجتالاسلام محمد رجایی باغسیایی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی:
🔹 اسلامیسازی در سرفصل دروس آن هم به طور سطحی مطرح شده است، اما هیچگونه نظارت و حتی تقاضایی برای رعایت سرفصلها از طرف مسئولان وجود ندارد؛ مثلاً در سرفصل درسی همانند اقتصاد کلان بر نکاتی همانند سرمایهگذاری و مصرف با رویکرد اسلامی تأکید میشود اما چند درصد اساتید این نکات را در کلاس درس مطرح میکنند؟ درصد آن ناچیز است.
🔹مسئله تأسفبارتر این است که مثلاً در دروس مقطع کارشناسی ارشد، این موارد در سرفصلها میآیند، اما وقتی قرار است کنکور دکتری برگزار شود، منابع کنکور از همان کتب غربی هستند. لذا دانشجو میبیند که اگر بخواهد مباحث را با رویکرد اسلامی بخواند به درد کنکور نمیخورد. لذا اگر استادی بخواهد سرفصلها را رعایت کند، با مقاومت دانشجویان مواجه میشود.
🔹 این موارد نشان میدهد که حرف و عمل ما یکی نیست و امکانات لازم برای تحول در علوم انسانی در نظر گرفته نمیشود. به عبارت دیگر نهاد آموزش عالی به توصیههای مقام معظم رهبری عنایت لازم را نداشته و با وجود اینکه سرفصلها را تغییر داده است، توجه و حساسیتی به تدریس سرفصلها ندارد و کنکور را به گونهای طراحی میکند که دانشجو مجبور شود منابع غربی را مطالعه کند.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34938
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📍ستاد راهبری علوم انسانی اسلامی حوزه علمیه با همکاری مراکز تحقیقاتی برگزار میکند:
✅ نشست نقد و بررسی فصل ۸، ۹ و ۱۰ (انرژی و منابع طبیعی) لایحه برنامه هفتم توسعه با رویکرد اسلامی
💢 با حضور:
👤 دکتر مهدی نعمتی؛ کارشناس حوزه انرژی و مدیر عامل شرکت توسعه نفت و گاز رضوی
👤 آقای عبدالعظیم قربانی؛ پژوهشگر حوزه انرژی و منابع طبیعی
🗓 زمان: دوشنبه ۳ مهرماه
⏰ ساعت: ۱۵:۰۰
📌 مکان: دانشگاه امام صادق(ع)، ساختمان پژوهشگاه(بلوک ۴)، طبقه دوم، اتاق جلسات
جهت هماهنگی حضور در نشست، مشخصات خود را به شماره 09148530794 ارسال فرمایید.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشست
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ نکات مهم آیت الله العظمی سبحانی پیرامون درس خارج و نحوه برگزاری دروس حوزه
🔹 درس خارج ترکیبی از آموزش و پژوهش است، لذا آموزش باید با پژوهش همراه باشد.
🔹 دانش های مرتبط با درس خارج عبارتند: کلیات علم رجال، علم درایه، قواعد فقهی، تفسیر آیات الاحکام و آشنایی با متون حدیث.
🔹 یکی از رشته هایی که در علوم و معارف اسلام محور است فقه می باشد و محور های دیگری نیز وجود دارد مانند کلام اسلامی
🔹 موضوع درس خارج در وهله اول همان فقه و اصول است البته در درس خارج باید مسائل مستحدثه هم مورد بررسی قرار گیرد.
🔹 کسی می تواند استاد درس خارج باشد که چند دوره لمعتین، رسائل و مکاسب را تدریس کرده، ذهن نقاد و حافظه قوی داشته باشد.
🔹 استاد درس خارج قطعاً باید صاحب نظر باشد و وی میتواند در جریان تدریس و تحقیق نظریه ساز نیز باشد.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=30911
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه_علمیه
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📣📣📣 فراخوان مقاله برای مجله علمی پژوهشی (دوفصلنامه قرآن، فقه و حقوق اسلامی)
📌📢📢 به استناد مصوبه ۵۸۵ مورخه 1387/6/24 شورای عالی حوزههای علمیه این دوفصلنامه دارای رتبه علمی - پژوهشی با موضوع «قرآن، فقه و حقوق اسلامی» میباشد.
🇮🇷 صاحب امتیاز نشریه: انجمن فقه و حقوق اسلامی
⭕️ مدیر مسئول: آیت الله ابوالقاسم علیدوست
🔴 سردبیر: جناب آقای دکتر احمد حاجی ده آبادی
🔷 ارسال مقالات از طریق:
دوفصلنامه علمی ـ پژوهشی قرآن، فقه و حقوق اسلامی
https://www.sijl.ir
🔶 تلفکس نشریه: 02532905765
🔶تلفن تماس و ایتا 09359839228
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#علوم_انسانی_اسلامی
#فراخوان_مقاله
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ بیانیه پژوهشکده زن و خانواده درباره نحوه مواجهه راهبردی با موضوع عفاف و حجاب
🔹 امروزه نیازمند آنیم که سیطرۀ گفتمان نولیبرالیستی بر حوزههای بینش، ارزش و رفتار را بیش از گذشته در تحلیلها و راهبردها مورد توجه قرار دهیم و چگونگی بازتولید ارزشهای اخلاقی را در چنین زمینۀ پرچالشی موضوع مباحثات کارشناسانه قرار دهیم.
🔹 بیگمان الگوهای راهبری علمی، سیاستگذاری، قانونگذاری، اجرایی، کنشگری فرهنگی و تبلیغی و الگوهای تربیتی در مقیاس مدرسه و خانواده، در موقعیت سیطره جهانی گفتمان رقیب باید با فهم دقیق از شرایط تهدید و ضرورت مقاومت پویا و فعال، بازسازی و نوآمد شوند.
🔹 فضای ثابت هویتبخش، یعنی محیطی که شخص پیوسته با آن در ارتباط است و به آن احساس تعلق و از آن کسب اعتبار میکند، محیط اصلی برای نهادینه شدن ارزشها و باورهاست. بدین لحاظ هنوز خانه و مدرسه در زمرۀ مهمترین نهادهای تربیتاند. سخنانی که در سالیان اخیر به شکل پربسامد بر زبان میآید که خانه و مدرسه مرجعیت گذشته را ندارند، نباید سبب کمتوجهی به این دو نهاد مهم تربیتی شود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34944
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰🔰🔰 دوره تاریخ اقتصادی صدر اسلام
🔶 مدرس: حجة الاسلام محسن قنبریان
🔺 گروه حکمرانی و اقتصاد مرکز راهبری برهان
🔺 موسسه آموزش عالی حوزوی مشکات
🆔 جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام با آیدی @sjmohammadi در پیام رسان بله و یا شماره تلفن +989371697295 تماس بگیرید.
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#دوره
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✔️ پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعه الزهراء (پژوهشکده فقه و حقوق) و دفتر مطالعات جنسیت و جامعه (فصلنامه تخصصی اقلیما) برگزار میکنند:
#میزگرد تخصصی
🔻 «جایگاه عرف در مسأله حجاب
از منظر حکمرانی اجتهادی»
🔸 ارائهدهنده: آیت الله ملکزاده
🔸 دبیر علمی: دکتر زهرا راد
دوشنبه 3 مهر 1402، ساعت 9 تا 11
قم، پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعهالزهراء
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حجاب
#میز_گرد_تخصصی
#قم
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com