💢 بررسی چالشهای حکمرانی میان مجمع تشخیص مصلحت نظام و نهاد ریاستجمهوری به قلم سید حسین هاشمی در نشریه رویش اندیشه
📚 مجمع تشخیص مصلحت نظام در آغاز با کارویژة انحصاری حل اختلاف میان مجلس و شورای نگهبان در 11 بهمنماه 1366 و با فرمان امامخمینی(رحمةاللهعلیه) تشکیل شد. در بازنگری قانون اساسی سال 1368 خلأ هنجارگذاری فرادستی و موجدِ ثبات در سیاستگذاری کلان کشور بیش از پیش احساس گردید و موجب ارتقاء جایگاه این نهاد و افزایش صلاحیتهای آن در اصول متعدد قانون اساسی گشت.
📚 یکی از مهمترین این صلاحیتها در نخستین بند از اصل صدودهم قانون اساسی، یعنی «تعیین سیاستهای کلی نظام به کمک مجمع تشخیص مصلحت نظام» ذیل وظایف و اختیارات رهبری متبلور شد. این بند بهنوبة خود علاوه بر زمینهسازی اعمال صلاحیتهای حاکم اسلامی در فقه سیاسی، موجب ثبات در نظام سیاسی و مانع ناپایداری قوانین بود.
📚 اما در عمل نهاد سیاستهای کلی در طول این سالها با چالشهای مختلفی روبرو بوده است. از جملة این چالشها میتوان به ابهام در مفهوم و جایگاه سیاستهای کلی در سلسلهمراتب هنجارهای رسمی، کیفیت الزامآوری و نظارت بر حسن اجرای سیاستها اشاره کرد. این ابهامات نیز بیشتر از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای قوة مجریه از جمله رئیسجمهور مطرح شده است.
📙 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24876
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#یادداشت
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
💠 دبیرخانه علوم انسانی اسلامی مفتاح با همکاری موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره برگزار می کند:
✅ سلسله دروس خارج تفسیر نظامهای اسلامی؛ تفسیر اجتماعی قرآن
🎙 استاد: آیت الله محمود رجبی
📆 زمان: چهارشنبه هر هفته/ ساعت 16
🔹 محل برگزاری: موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، طبقه دوم، سالن جلسات
💢 شروع کلاسها: چهارشنبه 21 مهرماه سال 1400
🔰 درگاه مجازی شرکت در درس:
🌐 mahmoodrajabi.ir/live
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#درس_خارج_تفسیر_نظام_اسلامی
#تفسیر_اجتماعی_قرآن
#آیت_الله_رجبی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح اندیشه از دهمین شماره مجله خردورزی؛ نشریه تخصصی اندیشههای جاری انقلاب اسلامی
📚 دهمین شماره مجله خردورزی نشریه تخصصی اندیشههای جاری انقلاب اسلامی برای مهرماه سال 1400 منتشر شد.
📚 این نشریه یک مجله اندیشهای آزاد و مستقل با هویت اسلامی، انقلابی است که اندیشههای جاری انقلاب اسلامی را با آرمان نیل به تمدن اسلامی بر مبنای اسلام ناب دنبال میکند.
📚 بدین منظور با رویکردی اندیشمندانه و فکری، سعی در تجمیع آثار اندیشمندان و متفکران آزادمنش و ژرف اندیش در موضوعات متعدد و متنوع تمدن ناب اسلامی دارد و در همین راستا با رویکردی انتقادی به نظم ناعادلانه و ظالمانه حاکم بر جهان امروز مینگرد.
📚 خردورزی وضعیت کنونی تکثر آرا روشنفکران و تشتت آراء فلاسفه غرب را فرصتی مغتنم جهت ایجاد فضای گفتمانی اندیشمندان دینی در موضوعات مختلف حوزه دین و اندیشه از خاستگاه اندیشمندان اسلامی فضایی فکری و گفتمانی را رقم بزند.
🔻 پروندههای منتشر شده در شماره 10
1️⃣ سرمقاله و فرامتن
2️⃣ اقتصاد اسلامی
3️⃣ تولید و اقتصاد مقاومتی
4️⃣ اقتصاد شناختی
📙 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24883
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 فراخوان جذب پژوهشگر در دو گروه فقه کاربردی و فقه خانواده
✅ مرکز پژوهشی مطالعات دینی از بین خواهران و برادران پژوهشگر در حوزه علوم دینی برای دو گروه فقه کاربردی و فقه خانواده دعوت به همکاری میکند.
☎️ تماس: 09197348760
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#فراخوان
#تهران
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح اندیشه از مدرسه پائیزه «فقه تربیتی و نیازهای تربیتی جامعه اسلامی» با ارائه حجتالاسلام والمسلمین سید نقی موسوی
📝 فقه تربیتی ماهیتاً مولود میان رشتگی در تعامل بین فقه پژوهی و تربیت پژوهی است. این فقه شعبهای از دانش فقه و تلاشی فقیهانه و مجتهدانه با تمرکز بر موضوعات تربیتی است.
📝 رابطه فقه تربیتی و تربیت اسلامی کل و جزء است، یعنی تربیت اسلامی کل و فقه تربیتی جزء است. فقه تربیتی در کنار دیگر عرصهها میتواند پازل تربیت اسلامی را برای استکشاف نظام تربیت اسلام پر کند.
📝 ظرفیت فقه تربیتی برای تقنین و سیاستگذاری تربیتی است. البته اگر ما بتوانیم فقه از نگاه فردی را خارج کنیم و نگاه تمدنی به آن بدهیم، آن وقت نگاه کلان و سیاستگذاری میتواند ورود کند.
📝 فقه تربیتی هیچگاه نمیخواهد و نمیتواند جایگاه علوم تربیتی را بگیرد، علوم تربیتی باید به تحقیقاتش ادامه بدهد. تجربه بشری و عقل بشری، به میزان خودش معتبر است. فقه تربیتی در موضوع شناسیها نیازمند کارشناسیهاست و دست نیاز به روانشناسی تربیتی دراز میکند.
📝 فقه تربیتی همزاد «علم تربیت»، «فلسفه تربیت»، «حقوق تربیت» و «اخلاق تربیت» است و جای آنها را تنگ نمیکند. اتفاقاً رشد فقه تربیتی به رشد این عرصهها کمک میکند.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24888
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔺اختتامیه رویداد نخبگانی مسأله محور دین و حکمرانی
🔰رونمایی از کتاب مجموعه نشستهای مسأله محور حوزه و دانشگاه به همراه تقدیر از برگزیدگان
✳️نمایشگاه دستاوردهای حل مسأله حوزوی
🕒 زمان: پنج شنبه ۶ آبان ۱۴۰، ساعت ۱۵
🏢مکان: قم - خیابان جمهوری،سالن همایشهای دانشگاه معارف اسلامی
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارش پایگاه خبری - تحلیلی مفتاح اندیشه از نشست هماندیشی «مدیران مراکز و واحدهای پژوهشی حوزوی عرصه اقتصاد اسلامی»
🔰 رویکرد مسئله محوری در مراکز پژوهشی نهادینه شود/تاکنون ۱۳محور در موضوع مسائل اقتصادی نظام اسلامی برای پژوهش مشخص شده است
🔹 حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمیحاجی: میبایست در مسائل بنیادین متوقف نشد و موضوعات راهبردی، کاربردی و عینی نیز مورد تحقیق قرار گیرند. رویکرد نیاز محوری و مسئله پژوهی میبایست در میان مراکز و نهادهای پژوهشی نهادینه شود.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین سید حسین میرمعزی: کمیته اقتصاد در معاونت پژوهش تشکیل شده تا مسائل دارای اولویت پژوهشی برای سال ۱۴۰۱ را مورد بررسی قرار دهد. تاکنون ۱۳ محور در موضوع مسائل اقتصادی نظام اسلامی اکتشاف شده است.
🔹 حجتالاسلام والمسلمین حسن آقا نظری شاهرودی: اقتصاد ما فاصله بسیار زیادی با اقتصاد مقاومتی دارد؛ متأسفانه نرخ بهره در بازار رایج شده و این مطابق با فقه اسلامی نیست اما در اقتصاد نیاز است این موضوع هم در نظر گرفته شود.
📙 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24903
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
🔰 تمدید مهلت ارسال آثار به سومین همایش ملی کتاب سال بانوان تا 30 آذر
💠 ویژه همه بانوان پژوهشگر عرصه علوم انسانی اسلامی و پژوهشگران آقا و بانو در حوزه زن و خانواده.
📚 پذیرش آثار منتشر شده بانوان در عرصه علوم انسانی اسلامی اعم از تألیف، ترجمه و تصحیح.
💻 ارسال آثار به نشانی: www.ketabebanovan.ir
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گفتاری از دکتر محمدحسین رجبی دوانی درباره اقدامات اسلام برای احیای هویت زن
🔹 زن در عصر جاهلیت عرب هیچ ارزشِ وجودی نداشته و تنها زنانی که فرزند پسر به دنیا میآوردند، یا زندگی داخلی مردان را بهخوبی اداره میکردند، مورد توجه قرار میگرفتند. ولی اسلام برای زن شخصیتی حقیقی و مستقل را در نظر گرفته است.
🔹 پیامبر اسلام نیامده بود که تمدنی بسازد، بلکه بنای تمدن، فرع بر رسالت عظیم آن حضرت -که نجات و رستگاری بشریت و رساندن انسانها به مقام خلیفهی الهی- بوده است. با این اوصاف، ما اگر تمدن را دارای ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، علم و هنر تلقی کنیم که معمولاً مؤلفههای تمدن را اینگونه برمیشمارند، پیامبر عظیمالشأن ما در عرصهی سیاسی و نظام ولایتی که بنا کردند، زنان مثل مردان باید در مقبولیت رهبر اسلام و همراهی با او برای اجرای سیاستهای الهی خود نقش داشته باشند و باید بهسوی رهبر الهی بیایند و با او بیعت کنند تا حاکمیت آن رهبر، از استحکام و مقبولیت کافی برخوردار باشد.
🔹 در عرصهی علم و هنر هم در تمدنی که پیامبر بنا نهاد، در کنار رسالت عظیم خویش زنان هم مانند مردان میتوانند به تعلیم و تعلم بپردازند. بهطور نمونه، با وجود اینکه خود پیامبر شهر علماند و امیرالمؤمنین(ع) دروازهی این شهر علم، بزرگانی مانند سلمان فارسی و جابربنعبدالله خدمت حضرت زهرا(س) میرسند و کسب علم میکنند که بعدها همین مسئله ادامه پیدا میکند.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24893
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 امکان بررسی و تصویب موضوعات مرتبط با فضای مجازی در کمیته تخصصی مدارج علمی سطح ۳ «دین و فضای مجازی» فراهم گردید.
📚 علاقمندان میتوانند برای دریافت مشاوره در خصوص موضوعات پیشنهادی و اساتید راهنما و مشاور، از طریق آدرس ایمیل زیر اقدام نمایند.
📧 yeslami@noornet.net
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح اندیشه از هماندیشی «گفتمان فقه تخصصی نظام ساز» با سخنرانی آیتالله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه کشور
💢 فقه ما برای سعادت بشر منطبق با واقعیتهای عالم، نظم و انسجام یافته و این منظومه و مجموعه تعالیم و گزارهها مبتنی بر توصیفیات و حقایق فراوان و متکثر است که این حقایق فراوان و متکثر، نظاممند، دارای انسجام و نظاموارگی است.
💢 ما اگر بخواهیم به سمت فقه پاسخگوتر و منطبقتر با واقعیتهای دنیای معاصر و پیچیدگیهای حیات بشر معاصر حرکت کنیم باید توجه داشته باشیم که سه چهار مرحلهای در این مسیر وجود دارد که این مراحل بایستی در بازسازی فقه و تطور فقه مورد نظر باشد.
💢 در همین فقه موجود ما نیاز به یک تطویر و تحولی داریم. گام دوم در فقه موجود این است که در ابواب موجود به فصول نو و جدید برسیم، ولی گام سوم این است که فقه موجود ما جامع تمامی کتب و ابوابی که در جهان معاصر به آن نیاز است، نیست، به همین دلیل باید برای 50-60 باب موجود، 20 باب و کتاب در حد طهارت، اجاره، بیع حداقل افزوده شود.
💢 منظومه سازی غیر از نظام سازی است. منظومه سازی یعنی طبقه بندیها و برش زدنهای درست به مسائل فقهی. این برش زدنها و منظومه سازیها بی نهایت بوده و تابع نگاه و نیاز ما است. نظام سازی عبور از گزارههای پراکندهای است که میشود منظومه شود و از ورای آن به قواعد برسیم.
📙 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24897
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📝 دوره تمهیدی ویژه طلاب سال اول درس خارج
📚 روش اجتهاد و اصول تقریرنویسی
📆 از شنبه 8 آبان الی چهارشنبه 12 آبان ساعت 15 الی 19 و پنج شنبه 13 آبان ساعت 8 الی 11
🕌 آدرس حضوری: مدرسه علمیه سلیمانیه مشهد
💻 آدرس وبیناری: https://pajuhesh.lms2.hozehkh.com/ws/taghrir1400
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#فراخوان
#مشهد
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ قانون و قانونگذاری اسلامی؛ نقد و بررسی قانونگذاری از منظر فقه و حقوق عمومی/ حکومتی واحد در یک کشور دارالاسلام وضعیت آرمانی مسلمانان است
📚 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح اندیشه سومین شماره از نشریه رویش اندیشه منتشر شد.
📙 نشریه رویش اندیشه نشریهای مستقل با محتوایی مسأله محور در راستای اسلامی سازی علوم انسانی است که بنا دارد مهمترین و اساسیترین مسائل این حوزه را مورد تبیین و بررسی قرار دهد.
📙 در این ماهنامه گفتوگوهای چالشی و انتقادی پیرامون موضوعات مهم فرهنگی، سیاسی، حقوقی، اقتصادی و... با اساتید و متخصصان حوزوی و دانشگاهی و بهرهگیری از تأملات و نوشتههای صاحب نظران و نویسندگان در حوزههای مختلف علوم انسانی صورت میگیرد.
🔻 پروندههای ویژه سومین شماره نشریه رویش اندیشه
1️⃣ گفتوگوی ویژه
2️⃣ پرونده قانونگذاری اسلامی
3️⃣ پرونده احیای حقوق عامه
4️⃣ پرونده سیاست گذاری اسلامی
5️⃣ پرونده حقوق و روابط بینالمللی اسلامی
6️⃣ معرفی کتاب
7️⃣ تاریخ اندیشه
📖 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24908
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حقوق
#نشر
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 نخستین همایش ملی «معنویت و علوم اسلامی» برگزار میشود
📚 محورهای اصلی همایش شامل چیستی، چرایی و چگونگی معنویت پژوهی، مصداق یابی معنویت پژوهی در اسلام مانند آثار، مکاتب، اشخاص، موضوعات و شخصیتها و همچنین معنویت به مثابه دانش، گرایش یا رشتههای مطالعانی مانند نسبت سنجی معنویت با دانش فقه، فلسفه، کلام، اخلاق و عرفان است.
📆 زمان برگزاری همایش: 25 آبان ماه سال 1400
💻 سایت همایش: http://spi.isca.ac.ir/fa/
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
💢 نخستین همایش ملی «معنویت و علوم اسلامی» برگزار میشود 📚 محورهای اصلی همایش شامل چیستی، چرایی و چگ
💢 تشریح اهداف و محورهای همایش «معنویت و علوم اسلامی» در گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین مسلم گریوانی، دبیر اجرایی همایش معنویت و علوم اسلامی
✅ پژوهش در حوزه معنویت، به ویژه از جایگاه بینش اسلامی کمتر ورود شده است. با لحاظ این نیاز و خلأ پژوهشی، همایش «معنویت و علوم اسلامی» از سال ۱۳۹۹ تدبیر شده و بناست انشاءلله ۲۵ تا ۲۸ آبان، روزهای افتتاحیه و اختتامیه همایش را برگزار کنیم.
🔻 متولیان علمی و اجرایی این همایش سه هدف اصلی را دنبال میکردند؛
1️⃣ استخراج معنا، مفهوم و روش فقه معنوی، کلام معنوی، عرفان معنوی، فلسفه معنوی و تفاوت آن با فقه، کلام، عرفان و اخلاق غیرمعنوی (بیان ارتباط معنویت (به مثابه رویکرد، غایت، سبک و...) با فقه، کلام، عرفان، اخلاق، فلسفه).
2️⃣ کشف سابقه علم معنویت در بین علوم اسلامی و نشاندادن مباحث، شاخهها و مکاتب موجود در علوم موجود اسلامی که میتوان از آنها به مثابه پیشینه علم معنویت یاد کرد.
3️⃣ امکان سنجی علم معنویت کاربردی و نسبت سنجی آن با فقه، کلام، عرفان، اخلاق و فلسفه.
📚 حمایت همایش از مقالات برگزیده به دو صورت انجام میگیرد: یکی معرفی و پیگیری همایش برای انتشار مقالات برگزیده در نشریات علمی- پژوهشی و دیگری، تشویق و حمایت مالی از مقالات برگزیده است که البته در هر دو صورت، منوط به ارزیابی علمی مقالات و اصلاح ملاحظات ارزیابان محترم همایش است.
📙 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24913
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💠 دبیرخانه علوم انسانی اسلامی مفتاح برگزار می کند:
✅ سلسله درس گفتارهای نظامهای اسلامی؛ تحولات حجاب در اندیشه اسلامی معاصر
🎙 استاد: حجت الاسلام و المسلمین امیر مهاجر میلانی
📆 زمان: یکشنبه هر هفته/ ساعت 16-17
💢 شروع کلاسها: یکشنبه 9 آبانماه سال 1400
🔰 درگاه مجازی شرکت در درس:
http://split.to/x0idrEj
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#درس_گفتار_نظامهای_اسلامی
#حجاب
#استاد_مهاجر_میلانی
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ گزارش پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح اندیشه از جزئیات طرح جدید مجلس برای تأمین مالی و جهش تولید
💢 43 نماینده مجلس اخیرا طرحی را برای تامین مالی و جهش تولید تدوین کردهاند که این طرح به دنبال اصلاح قوانین «حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی» و «رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور» است.
💢 در مقدمه توجیهی این طرح که 25 مهر ماه در نشست علنی مجلس اعلام وصول شد، تاکید شده است: استفاده از منابع بازار پول، بازار سرمایه، بازار بیمه، پیمانکاران طرحهای عمرانی و بخشهای خارجی در جهت تامین مالی و جهش تولید، نیاز ضروری بخشهای تولیدی و زیربنایی است. از یک طرف رشد نقدینگی به تورم دامن زده و از طرف دیگر بخشهای تولیدی و زیربنایی نیازمند منابع مالیاند.
💢 عدم امکان هدایت نقدینگی به بخشهای تولیدی خصوصا بخشهای زیربنایی باعث شده تا هزینه تولید در کشور بالا و کشور درگیر تورم رکودی باشد. اگر با اصلاح قوانین و یا پرکردن خلاهای قانونی، امکان هدایت نقدینگی به بخشهای زیربنایی و تولیدی فراهم شود، رشد نقدینگی به افزایش ظرفیت زیرساخت ها و کاهش هزینه تولید منجر خواهد شد.
💢 پرکردن خلاهای قانونی و شفافیت در قوانین تامین مالی کمک میکند تا با هزینه کمتری منابع مالی لازم برای بخشهای زیربنایی و تولیدی تامین شده و بار مالی زیرساختها از دوش دولت برداشته شود.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24921
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📚 حمایت از پژوهشهای طلاب و فضلاء ناظر به نیازهای جامعه و نظام اسلامی
🔹حمایت از پژوهش های پژوهشگران از اساتید و طلاب از سوی معاونت پژوهش حوزههای علمیه کل کشور
📝 کسب اطلاعات بیشتر و ثبتنام:yun.ir/sjycx5
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#فراخوان
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ دولت سیزدهم از ظرفیت اندیشکدهها در وزارتخانهها استفاده کند/ امروز در کشور تنها در حوزه امنیت و عرصه دفاع، حکمرانی وجود دارد
🔻 حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در گفتوگویی تأکید کرد؛
🔹 مسئله حکمرانی اسلامی باید در گام اول مورد پیگیری قرار میگرفت و باید آسیبهایی که مانع اجرایی شدن این مهم در گام اول انقلاب شد شناسایی شود و مورد بررسی قرار گیرد.
🔹 حکمرانی فقط به منزله سیاستگذاری نیست که بعضی افراد آن را فقط به این معنای محدود میگیرند بلکه عبارت است از سیاستگذاری، تنظیمگری و خدمات عمومی.
🔹 وقتی از حکمرانی مسکن، حکمرانی فضای مجازی یا حکمرانی سلامت سخن به میان میآید باید از سیاستگذاری تا خدمات عمومی را شامل شود.
🔹 امروز در کشور تنها در حوزه امنیت و عرصه دفاع، حکمرانی وجود دارد و در سایر حوزههای حکمرانی، ضعف وجود دارد.
🔹 اندیشکدهها که از سویی به پژوهشگاهها، پژوهشکدهها و دانشکدهها مرتبط هستند و از سویی دیگر به عرصه عملیات راه دارند میتوانند دستاوردهای خوبی در عرصه حکمرانی دینی حاصل کنند.
🔹 امید است دولت سیزدهم از ظرفیت اندیشکدهها در وزارتخانهها استفاده کند و طرحهای آنها را عملیاتی کند؛ چراکه برای تحقق برنامههای جامعی که توسط اندیشکدهها تهیه میشود اراده جدی دولتی نیاز است.
📙 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24926
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش
#تهران
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📝 مبنای وضع حق برای زنان؛ انسانیت یا جنسیت؟
🎙سخنران: خانم دکتر مریم السادات محقق داماد، عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع)
📆 زمان: یکشنبه نهم آبان/ ساعت ١۶ الی ١٨
🌐لینک برگزاری: https://b2n.ir/d39718
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#زنان_و_خانواده
#نشست_علمی
#تهران
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ انتشار یادداشت تحلیلی روز
از عبدالعظیم قربانی درباره معضلات اجتماعی و فرهنگی کمبود عرضه مسکن
در اندیشکده رهیافت
📝 کمتوجهی و انفعال نسبت به معضل کمبود عرضه مسکن متناسب با نیاز در برابر افزایش تقاضای بالقوه موجب شده است که انبوهی از تقاضای انباشتهشده در طی سالیان اخیر بدون پاسخ مانده و کشور با چالشهای اقتصادی و اجتماعی فراوانی دراینخصوص مواجه گردد. در چنین شرایطی دولت و وزارت راه و شهرسازی وظیفه مهمی در مدیریت و برنامهریزی جهت حل این چالش برعهده دارند. وظیفهای که در سالهای اخیر کمتر به آن توجه شده است.
📝 در این میان به دلیل تغییر نگاه به مسکن بهعنوان کالایی مصرفی به یک کالای سرمایهای و بازدهی بالای بازار مسکن برای صاحبان سرمایه از یکسو و کاهش قدرت خرید مسکن افراد جامعه از سوی دیگر، مقادیر زیادی از تولیدات مسکن در سالیان اخیر به تولید مسکن متوسط و لوکس که تهیه آن به علت قیمتهای گزاف خارج از توان اکثریت جامعه است مربوط بوده است که عدم چارهجویی دراینخصوص به این مشکل دامن زده است.
📝 این روند نتیجهای جز گسترش اجارهنشینی که باتوجهبه ساختار فرهنگی و اجتماعی کشور و در مقایسه با مسکن ملکی از مطلوبیت بسیار کمتری برخوردار است در پی نخواهد داشت و یا موجب شکلگیری پدیده اسکان غیررسمی و حاشیهنشینی میشود که معضلات فرهنگی و اجتماعی مختلفی را در پی خواهد داشت.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24931
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
📙 بررسی فقهی ضوابط استفاده از عنصر مصلحت در حکومت اسلامی.
🎙سخنرانان:حججاسلام والمسلمین صالحی منش و رفيعي علوی
📆 زمان: يكشنبه 9 آبان بعد از نماز مغرب و عشا
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#نشست_علمی
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ پرداختن به فقههای مضاف یک ضرورت پر آسیب است/ دنیا امروزه در خلق پدیدهها و قراردادها به سرعت پیش میرود و با خودشان نیز صدها سوال فقهی میآورند
🔻 آیتالله ابوالقاسم علیدوست تبیین کرد؛
📝 امروزه ما با توسعه دامنه دانشها مواجه هستیم، مثلا دانش فقه یک زمانی محدود بود، اما امروزه گسترده شده است و هرچند بزرگان و علمای ما در طول تاریخ در فقه کارهای بزرگی انجام دادهاند اما هنوز خیلی از کارها مانده و انجام نشده است.
📝 دنیا امروزه در خلق پدیدهها و قراردادها به سرعت پیش میرود و با خودشان نیز صدها سوال فقهی میآورند لذا با توجه به گستردگی علوم، سه گزاره پیش روی ما مطرح است، اول مطالعات عمومی و کلی، دوم تخصص و صاحب نظر بودن و سوم تمحض و تمرکز.
📝 ما فکر میکنیم که تخصص ایستگاه آخر است اما اینگونه نیست، اگر یک زمانی به یک شخصی گفته میشد که او جامع معقول و منقول است اما الان دیگر چنین حرفی نمیشود گفت و امروزه باید به سمت فقههای مضاف رفت.
📝 پرداختن به فقههای مضاف یک ضرورت پر آسیب است که اگر این آسیبها شناسایی و برطرف نشود ما در فقههای مضاف به یک اضافات تصنعی و بی بنیان میرسیم.
📚 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24938
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه
#گزارش
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
💢 افتتاحیه ششمین دوره طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی
🔹 زمان: 12 آبان ماه سال 1400، ساعت 14 الی 16
🎙 سخنرانان: دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس شورای تحول در علوم انسانی، دکتر محمدعلی زلفی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حجتالاسلام والمسلمین سید سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی.
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#همایش
#قم
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
✅ امروز ما در برابر علم غربی دچار وادادگی شدهایم که ریشه در عدم توجه به علوم اسلامی دارد
🔻 حجتالاسلام والمسلمین احمد رهدار در نشست «غرب علمی»؛
📚 هرگونه حُسن ظن به علم غربی مقتضی بدبینی به علوم اسلامی است. در سطح درگیری تمدنی انسان بی طرف وجود ندارد، هر مقدار که حُسن ظن به کارآمدی علم غربی بیشتر شود بی توجهی و بدگمانی به علم اسلامی پیش خواهد آمد.
📚 عدهای معتقد هستند رویکرد ما نسبت به علوم غربی باید مانند حکم شرعی «اکل میته» باشد، فقه ما در شرایط اضطرار و بسیار خاصی اجازه داده است گوشت مردار خورده شود و این باید به اندازه زنده ماندن باشد نه بیشتر از آن، کسانی که این روش را پیشنهاد میدهند به ابعاد اضطرار این مسأله توجه ندارند.
📚 ساختار دانشگاهی ما به نحوی است که موجب وابستگی و علاقه به غرب خواهد شد، باید هیمنه غرب را از طریق پاسخگویی به پرسشهایی که غرب به آن پاسخ داده است پاسخ بدهیم و اگر پاسخ ما مناسب باشد مردم خودشان علم و فرهنگ غربی را کنار خواهند زد و این حذف از طریق جایگزینی است.
📚 در آموزش علوم در سیستم آموزشی کشور ما توجهی به تاریخچه علوم اسلامی نشده است و گرفتار مغالطه اجمال اسلامی و تفصیل غربی هستیم. این کار مستلزم یک ارتباط و هم افزایی مراکز علمی جهان اسلام با یکدیگر است. امروز ما در برابر علم غربی دچار وادادگی شدهایم که ریشه در عدم توجه به علوم اسلامی دارد.
📝 متن کامل: http://meftahandishe.com/?p=24942
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فرهنگ
#گزارش
#اصفهان
🔳 با #مفتاح همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com