eitaa logo
آشپزی ونکات اسلامی
26.4هزار دنبال‌کننده
13.7هزار عکس
18هزار ویدیو
71 فایل
در صورت رضایت فاتحه برای #مادر_بنده و همه اموات مومنین بفرستید لطفا @Yaasnabi   @BaSELEBRTY @Khandehpak @zendegiitv4 @menoeslami @jazabbb @shiriniyeh @mazehaa @cakekhaneh @farzandbano @T_ASHPAZE @didanii @sotikodak تبلیغات @momenaneHhh
مشاهده در ایتا
دانلود
👈١ق غ آرد رادرکره ریخته قبل ازرنگ انداختن،٢فنجان شیر رادرآن ریخته وهم بزنيددسته جعفری رااضافه،بگذارید10دقیقه بجوشد آنرا ازروی آتش براشته رویش خامه بریزید 🍎🍏🍎🍏🍎 @menoeslami
🔆💠🔅💠﷽💠🔅 💠🔅💠🔅 🔅💠🔅 💠🔅 🔅 ✅گوشت بعد از ذبح کردن و تکه تکه کردن حتما باید شسته بشود ✍گوشت بعد از ذبح کردن و تکه تکه کردن حتما باید شسته بشود. قبل از پختن گوشت بهتر است آنرا تکه تکه کرد و مدتی در آب خیس کرد تا بماند سپس آنرا شست و استفاده کرد. در روایت آمده است: برادرم عیسی (ع) از شهری می‌گذشت مردم آنجا صورت های زرد و چشم های آبی داشتند به حضرت شکایت کردند فرمود درمان با خود شما است شما هنگامی که گوشت مصرف می‌کنید بدون شستن می‌پزید و هیچ چیزی از دنیا نمی‌رود مگر اینکه جنابت دارد و آن ها بعد از آن گوشت ها را شستند و بیماری های آن ها برطرف شد. امروزه در قصابی ها و کبابی ها گوشت را نشسته می‌پزند زیرا گوشت خوشمزه تر می‌شود و یک حالت شیرینی یه خود می‌گیرد. سعی می‌کنند که خون به همراه گوشت بماند تا هم بیشتر بشود و هم طعم گوشت بهتر بشود که اینکار ضرر دارد. 🥩 کبابی ها گوشت شسته را قبول نمی‌کند و می‌گویند می‌افتد که اشتباه است زیرا موجب بیماری و غلبه‌ی صفراء می‌شود. 📚منبع: سایت حکیم روازاده ☜【طب شیعه】 🍏 @tebshia20 🍎🍏🍎🍏🍎 @menoeslami 🔅 💠🔅 🔅💠🔅 💠🔅💠🔅 🔆💠🔅💠🔅💠🔅
‍ ‍ ‍ تعریف 🍃 🍂 🍃 🍂 🍃 یک نوعی ماده ی غذایی یا گیاه دارویی است که مصرف آن به همراه غذاها ، در اصلاح و تعدیل عوارض جانبی آن غذا موثر است و هضم غذا را بهتر خواهد کرد و خواص غذا و جذب غذا را در بدن و ارگانهای مربوط مضاعف میکند و تقریبا غذا یا میوه ای یافت نمیشود که بدون مصلح مصرف شود اما متاسفانه امروزه تقریبا مصرف این مصلحات با غذاها کنار گذاشته شده که در هر یک از طبعهای چهارگانه دموی ، بلغمی ، صفراوی و سوداوی ، سبب کاهش کمی و کیفی جذب و هضم غذا و نیز بروز بیماری های عجیب و غریب شده است. 🌸🌸🌸🌸🌸🌸 ‌ در طب سنتی هر شخص باید با توجه به مزاجش غذا مصرف کند تا از بیماری‌ها درامان بماند. هر فصل, موقعیت جغرافیایی, سن, محل زندگی و ... دارای مزاج خاصی است. 🌿بهتر است که در تابستان افراد غذای ساده و سبک به اصطلاح امروزی غذاهای حاضری مصرف کنند مانند آبدوغ و خیار همراه با مصلحاتی مانند نعناع, گل سرخ, گردو, کشمش, آش‌های ساده همراه با سبزی‌های مفید مانند جعفری, گشنیز. ❄️ در زمستان افراد غذای مقوی و با کیفیت مصرف کنند و در تابستان افراد از مصرف غذاهای گوشتی و چرب پرهیز کنند و در عوض این غذاها را در زمستان مصرف کنند. 🍀🍀🍀🍀🍀 ✅البته با رعایت آداب غذاخوردن مانند اینکه همراه با غذا آب, سالاد, ماست و ترشی مصرف نشود. 📳افرادی که غذاها را با مصلحات آن یعنی تعادل کننده‌ها غذا مصرف می‌کنند نسبت به افراد دیگر سالم تر هستند چرا که مصلحات ضررهای غذا را گرفته و فایده غذا را افزایش می‌دهد. 🌿مهمترین مصلحات مواد غذایی🌿 🌿مصلح برنج: خیساندن در آب و نمک, مصرف برنج آبکش همراه با زعفران, زیره و شوید 🌿مصلح ماست و دوغ: زنیان, نعنا, فلفل سیاه, آویشن, کاکوتی, پونه و ساه دانه 🌿مصلح شیر,کره و خامه: عسل 🌿مصلح پنیر: مغز گردو, آویشن, سبزی‌های معطر, سیاه دانه, کنجد, زیره سیاه 🌿مصلح سالاد(خیار و گوجه و کاهو) هویج+روغن زیتون و ادویه‌های بسیار گرم مانند دارچین, زیره, پونه, نعنا و ... 🌿مصلح مرکبات: گلپر, نمک, عسل 🌿مصلح عام غذاهای گرم: سکنجبین 🌿مصلح عام غذاهای سرد: عسل 🌿مصلح گوشت‌های گرم: گشنیز, سماق 🌿مصلح ماهی: ادویه‌های گرم مانند زنجبیل و....., روغن زیتون, زیتون, خرما 🍎🍏🍎🍏🍎 @menoeslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلااام ادینه تون قشنگ و بابرکت سلام صبح ادینه بخیر یک صبونه تو جنگل ببینید👆😋😋😋 روز جمعه متعلق به هست امروز تا میتونین بعد از وضو به نیت امام زمان عج غذا بپزید و ذکر صلوات بر محمد و ال محمد غذا با تبرک به حضرت صاحب الزمان آآی خوردن دارد😭😍 🍔🍧🍎🍰🍗 @menoeslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
اسما الهی که برای غذاهای نذری تون میتونید استفاده کنید @khanevade_baneshat11 🍔🍧🍎🍰🍗🍆🍅🥑🥝🍍 @menoeslami
🧀🥛هرچه می خواهید بخورید ✅ از دید منظور شیری است که از حیوان شیرده گرفته و پس از جوشاندن به فراورده های لبنی تبدیل شده باشد 🥛 های پاکتی و و شیرهای حاوی روغن پالم هیچکدام بعنوان لبنیاتی که در طب سنتی بررسی شده محسوب نمی شوند 🧀لبنیات یک معجون جدید است که از لحاظ مزاجی و مواد مغذی و ویتامین ها با لبنیات بومی ایران تفاوت دارد. یعنی مثلاً ماست های لبنیاتی ها تازه باید مزاج شناسی شود و مواد غذایی اعم از مواد معدنی و ویتامین ها نسبت به ماست های بومی مقایسه گردند. باید مواد افزودنی به آن ها نیز بطور شفاف برای مردم بازگو گردد 🍶ماست طبیعی و بومی و سایر فراورده های لبنی بومی برای بدن بغایت مفید است. تنها دقتی که باید معمول گردد استفاده از مصلحات آن در شرایط ضروری است. مثلاً پونه و نعناع و سایر سبزی های معطر و نمک طبیعی برای ماست و عسل و خرما برای شیر و چای برای خامه و سرشیر با نعناع؛ و دمکرده زیره و زنیان و کاکوتی و امثال آن بعد از لبنیات است. پنیر بومی با مصلح خودش نمک درست می شود و خوردن آن چه شب و چه صبح فرقی ندارد 🔰 اگر مردم روی به مصرف لبنیات بومی بیاورند و آن را جایگزین لبنیات پاستوریزه و صنعتی کنند از بخشی از بیماری ها جلوگیری خواهد گردید. از طرفی از انباشت ثروت های نجومی در دست مسئولین دولتی ممانعت شده و درآمد ها بسوی تولید کنندگان مواد غذایی سالم سرازیر خواهد گشت ✅ لبنیات بومی مایه رشد کودکان ✅ قوام دهنده بدن جوانان و ورزشکاران و افراد زحمت کشی است که کار بدنی سخت می کنند ✅ لبنیات بومی مانع گرفتگی عضلات ورزشکاران حرفه ای و پاره شدن رباط های آنان هنگام ورزش می گردد. همچنین باعث کاهش بیمارهای بعد از ترک ورزش می شود ✅ سالم با در نظر گرفتن شرایط تغذیه درست، طول عمر همراه با سلامتی را رقم می زند 🍎🍏🍎🍏🍎 @menoeslami
مواد لازم : پنیر سفت=۱ لیوان مغز گردو خورد شده = نصف لیوان نعناع خورد شده = مقدار لازم نان لواش=مقدار لازم طرز تهیه: ابتدا در ظرفی پنیر را با نعنای خرد شده و مغزگردو مخلوط می کنیم.سپس نان ها را مستطیل شکل از طول می بریم.سپس نان را به صورت سمبوسه در می آوریم و کمی از مواد را داخل سمبوسه می ریزیم.کمی آرد خمیر می کنیم و سمبوسه را می بندیم. و در روغن سرخ می کنیم. سمبوسه ها را در صافی می ریزیم تا روغن آن برود سپس سمبوسه ها را در عسل می زنیم تا تمام سطح سمبوسه به آن آغشته شود و در ظرف می چینیم.از این سمبوسه می توانیم برای صبحانه نیز استفاده کنیم. _______________________ 🍎🍏🍎🍏🍎 @menoeslami
پیاز رو با کمی روغن تفت میدم ,گوشت رو اضافه میکنم بهش وقتی مقداری تفت خورد بعد ادویه ها رو اضافه میکنم(نمک,زردچوبه,پودر لیمو عمانی,فلفل قرمز،دارچین به گوشت و تفت میدم وقتی تفت خورد پوره گوجه فرنگی رو اضافه میکنم بعد لپه و بعد هم اب جوش. حرارت و زیاد میکنم وقتی جوش اومد حرارت رو کم میکنم و در قابلمه رو میبندم 1 ساعت اخر , دارچین , بامیه رو اضافه میکنم و اجازه میدم ابش خشک بشه . ‍‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‎‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌ مواد لازم : پنیر سفت=۱ لیوان مغز گردو خورد شده = نصف لیوان نعناع خورد شده = مقدار لازم نان لواش=مقدار لازم طرز تهیه: ابتدا در ظرفی پنیر را با نعنای خرد شده و مغزگردو مخلوط می کنیم.سپس نان ها را مستطیل شکل از طول می بریم.سپس نان را به صورت سمبوسه در می آوریم و کمی از مواد را داخل سمبوسه می ریزیم.کمی آرد خمیر می کنیم و سمبوسه را می بندیم. و در روغن سرخ می کنیم. سمبوسه ها را در صافی می ریزیم تا روغن آن برود سپس سمبوسه ها را در عسل می زنیم تا تمام سطح سمبوسه به آن آغشته شود و در ظرف می چینیم.از این سمبوسه می توانیم برای صبحانه نیز استفاده کنیم. _______________________ 🍎🍏🍎🍏🍎 @menoeslami
🔴مواد لازم برای 2 نفر 👈سینه مرغ:1 عدد ساقه کرفس:به مقدار لازم هویچ:1 عدد پیاز:1 عدد نمک، زردچوبه، فلفل، آب زعفران:به میزان دلخواه برگ کرفس خرد شده:به میزان دلخواه 😊👈پیاز را رنده کنید و با مرغ چرخ شده، هویج رنده شده و برگ کرفس خرد شده مخلوط کنید. چربی‌ اضافه گوشت را گرفته و آن ها را افقی برش بزنید. سپس نمک، ادویه ها و زعفران را اضافه کنید و خوب ورز دهید. مقداری از مواد را مانند کباب دور کرفس ها قرار دهید. مواد را در مقداری روغن سرخ کنید. 🍎🍏🍎🍏🍎 @menoeslami
مواد اولیه مرغ (محلی یا شهری) نصف يك عدد سبزي محلي يا جعفري و گشنيز 500 گرم تخم‌ مرغ 2 عدد (((من تخم مرغ نریختم تو خورش))) لپه يك پيمانه آبليمو يا رب انار يا آب نارنج به اندازه كافي نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم اول سبزي رو ريز خرد كرده و سرخ مي‌كنيم. همزمان لپه و مرغ را در قابلمه مي‌ريزيم تا بپزه. بعد از پختن، سبزي هارو همراه آبليمو به مرغ اضافه مي‌كنيم. اگه تخم مرغ میخواین بزنین تخم‌مرغ‌ها رو هم زده به مخلوط مرغ اضافه کنین. بعد از 10 دقيقه غذا حاضره. بهتره با شعله کم بزارین بیشتر بمونه تا جا بیوفته. پ ن : طرز تهيه و روش بعضي از عزيزان شايد فرق كنه ولي از نظر من مدل رشتيش و اصلي ترين و پايه ترين روش هست 🍎🍏🍎🍏🍎 @menoeslami
برای ساندویچ مرغ ، اول مرغ ها رو با نمک ، فلفل ، پیاز ، زنجبیل و زردچوبه پختم و ریش ریش کردم . پیاز رو خلالی کردم و سرخ کردم . مرغ رو به پیاز اضافه کردم ، کمی دارچین و پودر آویشن زدم و خاموش کردم . بعد هم جعفری خرد شده روی اون ریختم و مخلوط کردم . برای هم ، یک لیوان بلغور جو رو با آب مرغ پختم . اواسط پخت ، سه عدد هویج و یک عدد سیب زمینی رو رنده درشت زدم و توی سوپ ریختم . وقتی هویج و جو پخته شد ، رب گوجه فرنگی ، نمک ، فلفل ، اب نارنج اضافه کردم . خاموش کردم ، بعد جعفری خرد شده و زرشک رو توی سوپ ریختم . میشه مرغ ریش ریش شده رو هم ، نیم ساعت آخر به سوپ اضافه کرد . برای اون سس خوشرنگ ، دو قاشق ماست سفت ، دو قاشق مایونز ، یک قاشق روغن زیتون ، سه قاشق آب نارنج ، نمک ، پودر آویشن و دو قاشق آب لبو رو مخلوط کردم . 🍎🍏🍎🍏🍎 @menoeslami
مواد لازم:  آرد ۱ لیوان فرانسوی شکر ۲ الی ۲/۵ لیوان (من ۲/۵ زدم) آب جوش ۳ لیوان روغن مایع نصف لیوان کره ۱۰۰ گرم گردو خرد شده ۳/۴ لیوان گلاب نصف لیوان هل یه قاشق چای خوری زعفرون سه قاشق سوپ خوری طرز تهیه کارامل: ابتدا شکر را روی حرارت با شعله خیلی کم میگذاریم تا شکر آب بشه و کاراملی رنگ بشه. حواستون باشه هم نزنید تا کامل کناره های ظرفتون شکر آب شده جمع بشه. بعد از همون شکرهای آب شده کمک بگیرید و به آرامی شروع کنید به هم زدن. .دقت کنید که شکر نباید بسوزه یا زیاد بمونه رنگش تیره بشه. رنگ اصلی حلواتون با شکر کاراملی هست پس رنگ و طریقه همزدنتون خیلی تاثیر داره. میتونید زیر ظرفتون شعله پخش کن بزارید تا حرارت یکنواخت به همه جای شکر برسه. حدودا ۱ ساعت طول کشید تا شکرم با شعله ملایم آب بشه و کاراملی رنگ بشه. بعدش آب جوش را خیلی آرم میریزیم رو شکر کاراملیمون. حواستون باشه خیلی سرتونو خم نکنید رو مواد. احتمال داره بخار بهتون بزنه. وقتی آب و بریزید کارامتون سفت میشه…طبیعیه. مخلوط شکر و آبجوش رو گاز میمونه. شعله رو بیشتر میکنیم تا بجوشه و شکرمون کامل حل بشه. وقتی حل شد و هیچ کاراملی نموند از صافی رد میکنید و میزارید خنک بشه. طرز تهیه حلوا:  در مرحله بعد تو ظرفی یه لیوان آرد الک کنید و شربت خنک شده رو آروم آروم به آردتون اضافه کنید با همزن دستی هم بزنید تا هیچ گلوله ای نمونه. همه شربت رو اضافه کنید و دوباره از صافی رد کنید. اینجوری مطمئنید که هیچ گلوله ای نمونده. ✨دوستان توجه داشته باشید آرد این حلوا نیازی به تفت دادن نداره. خیالتون راحت اصلا طعم خامی هم نمیده. سپس بگذارید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍨🍧🍮 فوق العاده آسان و خوشمزه ویفر خامه شکلات ذوب شده تزئین دسر به دلخواه 🍎🍏🍎🍏🍎 @menoeslami
آشپزی ونکات اسلامی
توجه توجه❌❌❌❌❌❌❌🛑🛑🛑🛑 سلام دوستان خوبید نظرتون چیه از این روش برای جلوگیری از فساد مواد غذایی استف
سلام خانوم خسته نباشید من درباره اون آزمایش پرتغال که کلیپشو زدید بعد گفتید میشه از این آزمایش بهره ببریم خیلی خوشم اومد افرین .خانواده همسر من مرتب برای ما ماست و فراورده های لبنیاتی میارن از روستا اونم بقمدار زیاد و دلمم نمیخواد بگم ما نمیخوریم کپک میزنه ممکنه ناراحت بشن حالا با این حرف شما که امروز خوندم تصمیم گرفتم قبل اینکه بذارم یخچال ذکر بهشون بخونم تا موندگاریشون بره بالا شما فکر کنید اون پرتغالی که توی کلیپ نشون داد به مدت دوماااااه در خارج از یخچال فاسد نشده و سالم مثل روز اول باقی مونده و ما هم میتونیم استفاده کنیم از این آزمایش هم برای مسائل تربیتی فرزندان هم سالم ماندن موادغذایی هم برای زیبا تر شدن روابط به خودمون با اطرافیان با شوهر باهمه خلاصه اینکه دستمریزاد عالی بود تلنگر خوبی بود👏👏👏👏👏👏👏👏👏😘😘😘 🍎🍏🍎🍏🍎 @menoeslami
صب القفشه (کیک قاشقی عربی) . طرفدار زیاد داره مخصوصا بچه ها مشتری پرو پا قرص.. مواد لازم 1 لیوان آرد سفید 1 عدد تخم مرغ 1 ق غذاخوری نشاسته ذرت 1 ق غذاخوری شیر خشک 1 ق غذاخوری آرد نخودچی 3/4 لیوان آب 1/4 پیمانه روغن مایع 1 ق چای خوری پودر هل 1 ق مرباخوری خمیر مایه فوری زعفران ساییده نوک ق چای خوری وانیل برای شربت زعفران ساییده 1 لیوان سرپر شکر 1/4 لیوان گلاب 1 لیوان سرخالی آب پودر هل مقداری مراحل اول شربت رو درست میکنیم و میزاریم کنار سردبشه.تخم مرغ رو و وانیل رو با هم زن میزنیم. روغن و پودر هل و زعفران ساییده رو اضافه و مخلوط میکنیم مواد خشک و خمیر مایه رو اضافه میکنیم. در نهایت آب رو اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم تا یک دست بشه.   روی خمیر رو میپوشونیم و تو جای گرم نیم ساعت استراحت میدیم. توی تابه کمی روغن میریزیم و میزاریم داغ بشه (روغن در حدی نباشه که روی کیک قاشقی ها رو بگیره) از مایه کیک با قاشق به صورت گرد میریزیم توی روغن و هر دو طرفش رو خوب سرخ میکنیم. و میچینیم روی دستمال آشپز خونه تا روغن اضافیش بره. و میندازیم توی شربت سرد بعد از چند دقیقه از شربت میاریم بیرون و میچینیم توی ظرف. برای شربت:شکرو آب رو میزاریم روی حرارت تقریبا ملایم وقتی شکر حل شد گلاب و زعفران و پودر هل رو اضافه میکنیم پنج دقیقه که جوشید از روی حرارت برمیداریم و میزاریم سرد بشه. #بدون_فر 🍎🍏🍎🍏🍎 @menoeslami
مناظره اقا قرائتی با فرد وهابی رو یادتونه؟ حالا خلق دومین شاهکار اقای قرائتی 👇👏 سران مذهبی چندتا کشور اومدن ایران ما رفتیم چهارساعت با اینها گپ زدیم دقیقه های اخر به اینها گفتم نظرتون راجع به حضرت مهدی چیه؟ گفتن مهدی امام اخرالزمانه و اخرالزمان میاد دنیا رو پر از عدل و داد میکنه گفتم خب بیاییم انتخابات راه بندازیم یکی مثه رئیس جمهور به اسم امام زمان پیدا کنیم همه جارو پر از عدل و داد کنه اونها در جواب گفتن............ کیش و مات کل دنیا با یک حرکت 👇👏👏 ‍‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌http://eitaa.com/joinchat/1264386052C42a3f9bca9
مواد لازم برای تهیه کیک شکلاتی ساده بدون بیکنگ‌پودر کره ۸ قاشق غذاخوری (در دمای اتاق) شکر ۱ پیمانه تخم‌مرغ۲ عدد عصاره وانیل۱ قاشق چای‌خوری آرد۳/۴ و ۱ پیمانه پودر کاکائو۱/۳ پیمانه شیر۱ پیمانه شکلات رنده شده به مقدار لازم (برای تزیین)شکلات شیرین۲۵۰ گرم خامه غلیط۱/۲ پیمانه طرز تهیه کیک شکلاتی ساده ۱- فر را روی ۳۵۰ درجه فارنهایت تنظیم کرده و کف قالب کیک را با روغن چرب کنید. ۲- کره و شکر را در یک کاسه بزرگ ریخته و با میکسر به هم بزنید تا رنگ آن روشن شود. وانیل را اضافه کرده و تخم‌مرغ‌ها را یکی یکی اضافه کنید (با اضافه کردن هر تخم‌مرغ، مواد را خوب به هم بزنید و سپس تخم‌مرغ بعدی را اضافه کنید). ۳- آرد را الک کرده و شیر و پودر کاکائو را به آن اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید. مواد قبلی را به ترکیب جدید اضافه کنید. ۴- کیک را به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه در فر بپزید. پس از طی این زمان یک خلال دندان در کیک فرو کنید. اگر کیک به خلال دندان نچسبید می‌توانید آن را از فر خارج کنید. به کیک ۵ دقیقه استراحت دهید و سپس آن را از ظرف خارج کنید و روی قفسه سیمی قرار بدهید. ۵- خامه و شکلات را در یک ماهیتابه کوچک ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. مواد را به هم بزنید تا یک مخلوط صاف و یکدست به دست آيد. این مخلوط را به یک کاسه منتقل کنید و اجازه دهید کمی خنک شود. سپس آن رو روی کیک ریخته و کیک را به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید. می‌توانید این کیک شکلاتی بدون بیکینگ پودر و جوش شیرین را به عنوان عصرانه، با چای یا قهوه میل کنید. #بدون_بیکینگ_پودر 🍎🍏🍎🍏🍎 @menoeslami
آشپزی ونکات اسلامی
مواد لازم : لوبيا سبز خرد شده 400 گرم هويچ خرد شده 2 عدد متوسط سيب زميني خرد شده 1 عدد متوسط تخم مرغ 2–3 عدد مغز گردو خرد شده نصف استکان زعفران دم کرده 1 قاشق غذا خوري پياز داغ 1 قاشق غذا خوري شير 1 قاشق غذا خوري بکينگ پودر ½ قاشق چاي خوري زرد چوبه، نمک، فلفل به مقدار لازم ✍ طرز تهیه : لوبيا سبز را بعد از پاک کردن و شستن ، کاملا خشک کنيد و به اندازه هاي يک سانتي متري خرد کنيد . هويچ و سيب زميني را پوست بگيريد و نصف اندازه لوبيا خرد کنيد . لوبيا را با يک ليوان آب و يک قاشق چاي خوري مخلوط نمک و زرد چوبه بگذاريد به مدت 10 دقيقه بپزد. بعد از اين مدت هويچ خرد شده را اضافه کنيد و 10 دقيقه ديگر مواد را بپزيد . ( دقت کنيد که حرارت زير مواد به حدي نباشد که آب آن کشيده شود و مجبور به اضافه کردن آب شويد ) بعد از 10 دقيقه، سيب زميني نگيني خرد شده را نيز اضافه کنيد و بعد از 5 دقيقه حرارت زير مواد را خاموش کنيد و صبر کنيد مواد کمي سرد شوند . در يک کاسه متناسب با اندازه مواد ، 2 عدد تخم مرغ را بکشنيد ، با چنگال تخم مرغ ها را هم بزنيد تا مخلوط شوند ، بعد بکينگ پودر ، پياز داغ ، ادويه مورد نظر ، شير ، مغز گردو و زعفران را اضافه کنيد و مواد را کاملا با هم مخلوط کنيد . سبزيجات پخته را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنيد و با قاشق هم بزنيد . توجه کنيد هم زدن به اندازه و شدتي نباشد که مواد را له کند . در حدي که مواد کاملا با هم مخلوط شوند کافي است . بعد از مخلوط شدن مواد اگر احساس کرديد مايه کوکو غلظت لازم را ندارد يک عدد تخم مرغ باقيمانده را نيز به مواد اضافه کنيد . بعد از مخلوط شدن مواد ، مايه کوکو را به مدت 10- 15 دقيقه داخل يخچال قرار دهيد تا کاملا مزه دار و کمي سفت شود در يک تابه نچسب ، به اندازه اي روغن بريزيد که تمام سطح تابه را به ارتفاع 2 ميليمتر بپوشاند . حرارت را کمي بالا ببريد تا روغن داغ شود ، مايه کوکو را داخل تابه بريزيد ، روي آن را کاملا صاف کنيد و صبر کنيد تا کوکو کمي ببندد و بعد درب تابه را ببنديد و با حرارت ملايم 30 دقيقه زمان دهيد تا کوکو کاملا مغز پخت شود و يک روي آن طلايي شود . بعد کوکو را برگردانيد تا روي ديگر آن هم طلايي شود . نکته ها : کوکوي لوبيا سبز يکي از مجلسي ترين غذاهاي خودماني !!! شهر تبريز است . البته در ساير شهر ها و استان هاي کشور نيز سبک هاي مختلفي از اين کوکو تهيه ميشود ولي اين روش معمول ترين روش تهيه کوکوي لوبيا سبز است . معمولا در اکثر مهماني هاي خانوادگي در شهر تبريز به عنوان پيش غذا ، کنار سوپ که جزو لاينفک سفره تبريزي است ، اين کوکو نيز سرو ميشود . در حالت عادي اين غذا به عنوان وعده شام بسيار مناسب است . معمولا قطر اين کوکو ( بسته به حجم مواد و سايز تابه ) طوري تنظيم ميشود که حدود 3-4 سانتيمتر باشد . ميتوانيد داخل مايه کوکو از مقداري قارچ تفت داده شده نيز استفاده کنيد . 🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺🌿🌺 🍎🍏🍎🍏🍎 @menoeslami