#تفسیر_سوره_طه
#طرح_رضوان
#بخش_سوم
#مؤسسه_نورالیقین
✨بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ✨
✅قَالَ فَمَا بَالُ الْقُرُونِ الْأُولَي ﴿51﴾
گفت: تکلیف نسل هاى گذشته چه خواهد شد؟!
❇️موضوع: پرسش فرعون درباره گذشتگان
✍فرعون وقتی پاسخ قاطع و جامع حضرت موسی (ع) را می شنود، می ترسد که این حرف در دلها جا بگیرد، لذا به ایجاد شبهه می پردازد تا اشتباه فکری ایجاد کند و سوال دیگری مطرح می کند:
«قَالَ فَمَا بَالُ الْقُرُونِ الْأُولَي» پس مردم گذشته چه وضعی داشتند؟ آیا آنها هم ربّی داشتند؟ آیا ربّ مورد ادعای تو، بر آنها هم فرمانروایی داشته؟ تکلیف گذشتگان چه می شود؟
🔸مفسران در ايـنـكـه مـنـظـور فـرعون از اين جمله چه بوده است, نظرات گوناگونى اظهار داشته اند:
⬅️1. چـون مـوسـى در آخـريـن جـمـله خـود، مـخـالفـان و منکران تـوحـيـد را مشمول عذاب الهى دانست، «إِنَّا قَدْ أُوحِيَ إِلَيْنَا أَنَّ الْعَذَابَ عَلَي مَن كَذَّبَ وَتَوَلَّي» فرعون سؤ ال كرد پس چرا آن همه اقوام مشركى كه در گذشته بوده اند به چنان عذابى مبتلا نشده اند؟!
⬅️2. چـون مـوسـى، خـداوند عالم را رب و معبود همگان معرفى كرد «رَبُّنَا الَّذِي أَعْطَي كُلَّ شَيْءٍ ..»، فرعون گفت: نياكان و گذشتگان ما هم همه مشرك بودند، یعنی کار آنها هم غلط بوده؟ پس اين نشان مى دهد كه شرك و بت پرستى كار نادرستى نيست!
⬅️3. مفهوم سخن موسى اين بود كه سرانجام همه به نتيجه اعـمـال خـود مـى رسـنـد و آنـهـا كـه از فرمان الهى سرپيچى كرده اند مجازات خواهند شد، فـرعـون پـرسـيـد: پـس تكليف اينها كه فانى شدند و ديگر بازگشتى به اين زندگى ندارند چه خواهد شد؟
┄┄┅••🌸✻🌸┄┄┅••
منابع و مآخذ: تفاسیر وزین تسنیم، المیزان، مجمع البیان، نمونه و نور
┄┄┅••🌸✻🌸┄┄┅••
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
•═•••◈﷽◈•••═•
#آموزشی
#احکام_عمومی🇮🇷
#جلسه_نود_و_سوم
✅ موضوع: احکام تیمم
(قسمت اول)
✅ تیمم در لغت
👈به معنای قصد واراده کردن است.
👈در اصطلاح فقه :عملی است که در شرایط خاص، جایگزین وضو وغسل می شود
✅ مراحل تیمم
1⃣ نیت
2⃣ زدن کف دو دست بر خاک یا هر چیزی که تیمم بر آن صحیح است
3⃣ کشیدن دستها به پیشانی وپشت دستها
🌹فایده اخلاقی تیمم
✍تیمم یکی از عبادات است؛زیرا نیازمند قصد تقرب است🤲 وشارع آن را وضع کرده است.به عبارت دیگر انسان برای تقرب به خدا پیشانی خود را که شریف ترین عضو او است_با دستی که بر خاک زده ،لمس می کند تا فرو تنی وتواضع خود را در پیشگاه خداوند متعال آشکار سازد 👌وبه دنبال این کار،متوجه نماز ویا سایر عباداتی شود که در آن وضو وغسل شرط است.به این ترتیب می توان یکی از اثرات تیمم(یا فلسفه تیمم)را پرورش تواضع وعبودیت وشکر گزاری در بندگان دانست.👌
✍طهارت ناشی از تیمم مانند وضو وغسل است وتا زمان باقی بودن عذر تیمم،تفاوتی با طهارت ناشی از آنها ندارد. به تیمم ،طهارت ~ترابیه یا اضطراری ~نیز گفته می شود
انتقال از معنای لغوی به اصطلاحی آن یا بر اساس حقیقت شرعیه یا حقیقت متشرعه است.به این معنا که تیمم در لغت به معنای قصد واراده کردن است یا شارع (پیامبر اسلام) برای این لفظ جدید طهارت ترابیه وضع کرده است یا بر اساس کثرت استعمال متشرعه (مسلمانان)تیمم در معنای طهارت ترابیه معین شده است.
(فرهنگ فقه مطابق مذهب اهل بیت علیهم السلام ج۵ص۲۴۳)
•┈••✾🍃✾🍃✾••┈•
✅ حقیقت شرعیه و متشرعه
👈حقیقت شرعیه عبارت است از استفاده از پارهایی از کلمات واصطلاحات اسلامی (که در احکام مورد استعمال قرار گرفته اگر چه از عرف گرفته شده باشند)برای مقاصد خاص شرعی .👇
به بیان دیگر اگر شارع حالتهای خاصی (وضع تعیینی وتعینی )را برای فهماندن معانی مورد نظر خود وضع کرده باشد ؛حقیقت شرعیه است.👇
👈مثلا لفظ صلاه در لغت به معنای دعاست .حال اگر پیامبر اکرم فرموده باشد من لفظ،صلاه را برای نمازبا کیفیت مخصوص قرار داده ام ،حقیقت شرعیه یا وضع تعیین ثبت شده است.😍
👈اگر شارع این قالب هارا برای فهماندن معنای خاص وضع نکرده باشد ،بلکه در اثر کثرت استعمال مسلمانان ومتشرعه چنین معنایی پیدا کرده باشد ؛حقیقت متشرعه گویند.
👈یا اگر فرموده نماز بخوانید، آنگونه که من میخوانم وآنگاه ایستاده واقدام به نماز خوانده کرده ولفظ صلاه را به طور مجاز آنقدر در ارکان مخصوص به کار برده که با کثرت استعمال حقیقت در آن ایجاد شده است.حقیقت متشرعه با وضع تعینی ثابت است.به طور خلاصه می توان گفت وضع تعینی معنای جدید در اثر کثرت استعمال به وجود می آید. (فرهنگ تشریحی اصطلاحات اصول ،ص۱۷۲)
✅ ادامه دارد...
📚توضیح المسائل مراجع عظام
📌توجه : هرگونه نشر یا کپیبرداری از تمام یا بخشی از پیام بدون ذکر نام کانال، اشکال شرعی دارد.
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
51.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ | #استادحسینیآلمرتضی
⬅️ ویژگیهای منحصر به فرد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم
⁉️چرا کسی مانند پیامبر «صلوات الله علیه و آله» از اول الخلائق تا قیامت آفریده نخواهد شد؟
┄┄┅••🌸✻🌸••┅┄┄
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
#مهدےجان
عشق تو مهربان را باید بہ جان خریدن
باید براے یوسف از چاه دل بریدن
آقا بگو ڪجایے ما منتظر نشستیم
از تو بہ یڪ اشاره از ما بہ سر دویدن
#اللﮩـم_عجـل_لولیـڪ_الفـرجــــ
سلام حضرت آفتاب✋
┄┄┄┅••🌸✻🌸••┅┄┄┄
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
🌹ولادت با سعادت فخر آسمان و زمین، حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و سلم و امام جعفر صادق علیه السلام را به وجود نازنین امام زمان ارواحنا فداه و همه منتظران تبریک و تهنیت عرض می کنیم.
@moassese_nooralyaghin
هفدهم ربیع الاول جزو ۴ روز سال است که به فضیلت روزه ممتاز است. و معادل یک سال روزه گرفتن است.
🌕 روز هفدهم ماه ربیع الاول که مصادف است با سالروز ولادت پیامبر خاتم، نبی مکرم اسلام، حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله و نیز فرزند بزرگوارشان امام جعفر صادق(عليه السلام ) دارای اعمالی است که به شرح زیر است:
🔹 ۱- غسل.
🔹 ۲- روزه: از برای آن فضیلت بسیار است و روایت شده هر که این روز را روزه بدارد ثواب روزه یک سال را خدا برای او می نویسد و این روز یکی از آن چهار روز است که در تمام سال به فضیلت روزه ممتاز است.
🔹 ۳- زیارت حضرت رسول صلّی الله علیه و آله و سلّم از نزدیک و دور.
🔹 ۴- زیارت امیرالمؤمنین علی علیه السّلام
🔹 ۵- نماز: به هنگامی که روز بلند شود دو رکعت نماز به جای آورد که در هر رکعتی یک مرتبه حمد و 10 مرتبه سوره قدر و ده مرتبه سوره توحید بخواند و پس از سلام نماز در جای خود نشسته و دعایی را که روایت شده است بخواند: اَللَّهُمَّ اَنتَ حَی لاَ تَمُوتُ ...
🔹 ۶ - تصدّق و خیرات: مسلمانان این روز را تعظیم بدارند و تصدّق و خیرات دهند و مؤمنین را مسرور کنند و به زیارت مشاهد مشرّفه بروند.
📚 مفاتیح الجنان/ اعمال ماه ربیع الاول
البته افرادی که روزه قضا دارند می توانند هفدهم ربیع الاول را به نیت قضا روزه بگیرند و از همه فضایل آن هم بهره مند شوند.
@moassese_nooralyaghin
🔵 ارتباط پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم و امام زمان علیه السلام
🌹 در روز ولادت خاتم الانبیاء، سید المرسلین صلی الله علیه و آله معارف مهدوی از لسان مبارک حضرت تقدیم به شما محبان آل محمد صلوات الله علیهم اجمعین
مهدویت در حقیقت در راستای رسیدن به تمام اهداف بلند بعثت رسول اکرم(صلی الله علیه وآله) می باشد.
🔷 بیشترین احادیث مهدوی از لسان رسول خاتم صلی الله علیه و آله به ما رسیده است که مساوی با تمام احادیث سایر اهل بیت علیهم السلام می باشد..
🔺اسرار فراوانی از حادثه عظیم و جهانی بعثت پیامبر بزرگوار اسلام در لایه آسمانی و بعد الهی آن پنهان و ناگفته مانده است که ظهور امام زمان ارواحنا فداه به کشف و شفافیت تمام اسرار آن کمک خواهد کرد.
🔵 یکی از القاب نبی مکرم (صلی الله علیه وآله) خاتم الانبیاء است و حضرت مهدی ارواحنافداه آخرین وصی پیامبر یعنی خاتم الاوصیاء است
🌈اگر بخواهیم میان دو خاتم ارتباط برقرار کنیم،
پیامبر آخرین آوردنده دین و امام زمان ارواحنافداه اجرا کننده جهانی این دین است که در دوران ظهور دین اسلام را در سراسر گیتی تبلور می کند.
♦️پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) در روایتی فرمودند:
«من آمدم، تا مردم را با قرآن کریم و اصل دین آشنا کنم و حضرت مهدیِ من هم ظهور می کند، تا حقایق قرآن را به مردم بیان کند، پیامبر(صلی الله علیه و آله) برای جهل زدایی از اصل دین آمدند و حضرت مهدی(ارواحنافداه) هم در دروان ظهور برای جهل زدایی از متن و محتوای دین و برداشت های ناصوابی که از دین وجود دارد، خواهند آمد. در واقع حضرت مهدی ارواحنافداه مردم را به متن حقیقی دین برمی گردانند..
⬅️ اهداف دو حجت (خاتم پیامبران و خاتم اوصیاء)
🔹 هر دو حجت آسمانی و الهی برای پاره کردن پرده های جهل و خرافات آمده اند
پیامبر اکرم صلی الله علیه واله:
بین دوجاهلیت، برانگیخته شدم که دومی سختتر از اولیست...
1⃣ خدای جاهلیت اول خدای خرما و سنگ و چوب (بتها) بود و خدای جاهلیت دوم
انحراف از متن دین است..
2⃣ جاهلیت اول زنده بگور کردن بود جاهلیت دوم سقط جنین
3⃣ جاهلیت اول دور شدن از کرامت انسانی بود جاهلیت دوم هم جنس گرایی ،عریان نمایی ،فقر کرامت وشرافت انسانی
4⃣ جاهلیت اول قتل و غارت بود جاهلیت دوم اختلاس و بمب های ..
کسی که امام زمانش رانشناسد تمام بهره اش از اسلام ،زندگی ،عبادت، ظلمت است و جاهلیت.
🌕 بهترین شباهت خاتم الانبیاء و خاتم الاوصیاء در این حدیث شریف ترسیم شده است...
📖"قال رسول الله (صلّى الله عليه وآله): القائم من ولدي اسمه اسمي، وكنيته كنيتي، وشمائله شمائلي، وسنته سنتي، يقيم الناس على ملتي وشريعتي، ويدعوهم إلى كتاب ربي عز وجل، من أطاعه فقد أطاعني، ومن عصاه فقد عصاني، ومن أنكره في غيبته فقد أنكرني، ومن كذبه فقد كذبني، ومن صدقه فقد صدقني، إلى الله أشكو المكذبين لي في أمره، والجاحدين لقولي في شأنه، والمضلِّين لأمَّتي عن طريقته {وسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ}"
📚 كمال الدين ج٢ ص٤١١ ب٣٩ ح٦
این حدیث ناب گوارای وجودتان ای چشم انتظاران ظهور آخرین ذخیره خدا و عصاره ی تمام انبیاء🌷
@moassese_nooralyaghin