•═•••◈🌸﷽🌸◈•••═•
#آموزشی
#تفسیر_تخصصی
#سوره_نساء_بخش_اول
🍃... وَلَوْ أَنَّهُمْ فَعَلُوا مَا يُوعَظُونَ بِهِ لَكَانَ خَيْرًا لَهُمْ وَأَشَدَّ تَثْبِيتًا(۶۶) وَإِذًا لَآتَيْنَاهُمْ مِنْ لَدُنَّا أَجْرًا عَظِيمًا(۶۷) وَلَهَدَيْنَاهُمْ صِرَاطًا مُسْتَقِيمًا (۶۸) نساء
💫 جلسه تفسیر تخصصی روز دوشنبه مورخ ۲۶ آذر ماه با مرور آیات ۵۹ الی ۶۶ آغاز شد و با شرح و تفسیر و آیات ۶۷ الی ۶۹ سوره نساء و بیان ارتباط این آیات با آیات قبل ادامه یافت.
👈 استاد محترم حسینی آل مرتضی با توجه به اهمیت تفسیر ترتیبی فرمودند تنها شرح موضوعات آیات به صورت ترتیبی کافی نیست؛ در تفسیر آیات، باید سیاق آیات و ارتباط آنها با آیات قبل مورد بررسی و دقت قرار گیرند و با حوادث روز تطبیق داده و در زندگی کاربردی شوند. ایشان فرمودند علامه طباطبایی در تفسیر به ارتباط بین آیات و سیاق آنها توجه ویژه داشتند و علامه جوادی آملی علاوه بر استفاده از سیاق آیات یک پل ارتباطی بین سور هم ایجاد می کند تا ارتباط بین آیات را دقیق بفهمیم و یک دریافت کلی هم داشته باشیم و در نهایت آن را با مسائل روز تطبیق دهیم.
یکی از ابعاد هر دو تفسیر المیزان وتسنیم عرفانی بودن آنهاست ومی خواهند محبت ما را نسبت به خداوند متعال زیاد کنند.
👈ایشان جهت تکمیل توضیحات خویش فرمودند کل را باید با تمام اجزاء آن مورد مشاهده قرار داد نه بخشی از آن را؛ چرا که کل از اجتماع اعضا تشکیل می شود مانند کل بدن انسان که از مغز، قلب، دست، پا و... تشکیل شده است و کل قابل حمل بر اجزاء خود نیست ولی کلی بر افراد خود قابل حمل است نمی توان گفت که آجر ساختمان است ولی می توان گفت که علی انسان است (انسان مفهومی کلی است) و خارج از ذهن هم وجود دارد. در واقع کل بدون اجزا تحقق ندارد نمی توان ساختمانی تصور کرد که سقف و دیوار نداشته باشد.
عقل انسان گاهی از بررسی کلیات به نتیجه می رسد و این همان قیاس است و گاهی هم عقل از بررسی تکتک جزئیات به نتیجه می رسد و آن همان استقراء است که در مبحث استدلال و حجت در منطق بیان می شوند.
با استفاده از این توضیحات در مییابیم که در تفسیر هم هم تک تک آیات با توجه به سیاق آنها و ارتباط آنها با آیات قبل باید بررسی شود و تا این ارتباط را نفهمیم نمیتوانیم تفسیر درستی داشته باشیم.
👈متاسفانه بعضی از افراد بعد از تحصیلات علمی که دارند به یک هدف و نتیجه درستی نمیرسند چرا که تنها اطلاعات کسب کرده و نمیتوانند آن را در ارتباط با خود و دیگران به کار گیرند و حوادث را به هم ارتباط نمی دهند. مهم نتیجه عمل است که باید مثمر ثمر باشد. عموم مردم دارای قوه عاقله هستند ولی از این موهبت الهی درست استفاده نمی کنند و اهل تفکر و تعقل و تدبر نیستند. «اکثرهم لا یعقلون»
کل قرآن کریم برهان و استدلال است باید به کمک عقل از این براهین خوب استفاده کرد علاوه بر جزئیات آن باید به پیام کلی آن هم توجه کرد بدانیم که کل موجودات عالم باهم در ارتباطند و به سوی یک هدف در حال حرکتند دراین راستا همگی به هم نیاز دارند؛ کل عالم تکوین و تشریع و کل آسمان و زمین... به هم مرتبطند و نباید بگوییم دیگران به ما ارتباطی ندارند.
❇️خداوند متعال در آیه ۵۹ نساءفرمود: «أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ ...». ودرانتهای آیه ۶۵ فرمود: «یسلموا تسلیما» یعنی مؤمنین در راستای اطاعت از خدا و رسول باید به همه اوامر آنها عمل کنند نه بعضی از آنها را، وقتی به سیاق آیات نگاه می کنیم یک مفهوم کلی به دست میآوریم.
اکثر مردم به احکام سخت عمل نمی کنند اعتراض میکنند و تنها به احکام راحت اکتفا میکنند. ممکن است بعضی از واجبات و یا مستحبات در نظر آنها دشوار بیاید مانند فریضه امربه معروف و نهی از منکر، تفاوت ارث زن با مرد، جایی که حق طلاق با مرد است، داشتن حجاب، شرکت در جنگ و جهاد و... خداوند متعال احکام را بر اساس حکمت و مصلحت صادر میکند چه خاص زنان باشد یا مردان یا بین آنها مشترک باشد مؤمنین به همه احکام چه به نفع آنها باشد چه به ضررشان عمل میکنند و در برابر اوامر الهی تسلیم محض هستند.«وَيُسَلِّمُوا تَسْلِيمًا»
☘💫☘💫☘💫☘
@moassese_nooralyaghin
موسسه نورالیقین
مرکزتخصصی تفسیر و علوم قرآنی
•═•••◈🌸﷽🌸◈•••═•
#آموزشی
#تفسیر_تخصصی
#سوره_نساء_بخش_دوم
❇️ارتباط آیات ۵۹ الی ۶۹ نساء
آیات ۶۷ الی ۶۹ سوره مبارکه نساء درحقیقت نتیجه آیات ۵۹ الی ۶۶ نساء است
موضوع این آیات عبارتند از:
✅آیه ۵۹ در مورد اطاعت مطلق از خدا و رسول و الوالامر است (أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ)
✅آیه ۶۰ یکی از مصادیق اطاعت مطلق از خدا و رسول را در عدم مراجعه به طاغوت بیان می کند.(يُرِيدُونَ أَنْ يَتَحَاكَمُوا إِلَى الطَّاغُوتِ)
✅آیه ۶۱ اعراض منافقان از حکم خدا و رسول و مراجعه منافقین را جهت حکمیت به طاغوت مذمت می کند (يَصُدُّونَ عَنْكَ صُدُودًا)
✅آیه ۶۲ توجیه منافقان از کارشان برای چرایی عدم مراجعه به پیامبر را اذعان می دارد. (يَحْلِفُونَ بِاللَّهِ إِنْ أَرَدْنَا إِلَّا إِحْسَانًا وَتَوْفِيقًا)
✅آیه ۶۳ در مورد تکذیب منافقان از جانب خداوند متعال و عدم پذیرش عذر و بهانه تراشی آنهاست که در ادامه خداوند متعال می فرماید«یعلم ما فی قلوبهم» ما حقیقت باطن آنها را می دانیم.
✅آیه ۶۴ تأکید می کند که اطاعت از انبیاء و اولیاء الهی و شفاعت آنها تنها به اذن الهی است هیچ کس مالک دیگری نیست. (وَمَا أَرْسَلْنَا مِنْ رَسُولٍ إِلَّا لِيُطَاعَ بِإِذْنِ اللَّهِ)
✅آیه ۶۵ تسلیم محض بودن در برابر احکام الهی و اوامر رسول خدا را شرط ایمان حقیقی می داند و میفرماید مؤمنین واقعی در برابر اوامر خدا و رسول چون و چرا نمیکنند چه نفع آنها باشد چه به ضرر آنها. (وَيُسَلِّمُوا تَسْلِيمًا)
✅در آیه ۶۶ خداوند متعال برای تشویق وترغیب مؤمنان دو برکت از برکات امتثال اوامر الهی را یاد آوری میکند. (خَيْرًا لَهُمْ وَأَشَدَّ تَثْبِيتًا)
✅ آیه آیات ۶۷ الی ۶۹ سه نتیجه دیگر از برکات امتثال فرامین الهی را متذکر میشود (مِنْ لَدُنَّا أَجْرًا عَظِيمًاوَلَهَدَيْنَاهُمْ صِرَاطًا مُسْتَقِيمًا...فَأُولَٰئِكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِينَ ۚ وَحَسُنَ أُولَٰئِكَ رَفِيقًا)
👈مدیریت محترم موسسه نورالیقین در مورد برکات امتثال اوامر الهی فرمودند
۱- خیر وصلاح
۲-ثبات قدم
۳-اجر لدنی وعظیم
۴-هدایت به صراط مستقیم
۵- نعمت حضور و هم نشینی با اولیاء و انبیاء
همه از برکات انجام تکالیف الهی است. به عنوان نمونه رسیدن به معراج بوسیله نماز و عشق و علاقه به نماز و لذت بردن از انواع عبادات واجب و مستحب یک جذبه الهی است که نصیب هرکسی نمی شود برخی در ماه مبارک روز شماری می کنند تا ماه رمضان به اتمام برسد ولی در مقابل عدهای هم هستند گریه میکنند که ای کاش ماه رمضان تمام نمی شد؛ اینها همنشین انبیاء و اولیآء الهی خواهند بود. «فَأُولَٰئِكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِينَ ۚ وَحَسُنَ أُولَٰئِكَ رَفِيقًا... اجر این دو گروه باهم متفاوت است.
حضرت ابوالفضل و مادر بزرگوارشان امالبنین معصوم نبودند ولی برکات و شهرت این دو بزرگوار تا قیامت ورد زبان مؤمنین و آزادگان است. چرا آنها اینقدر برای اسلام برکات داشته اند آیا جز برای اطاعت ایشان از مقام ولایت و امامت و ادب در حضور آنها است؟
استاد محترم با بیان تاکید قرآن کریم بر اهمیت ثبات قدم در قول و عمل فرمودند پیامبر (ص) در آغاز دعوت مردم به اسلام در برابر پیشنهاد سردمداران مشرکین به پیامبر که اگر مال وثروت بخواهی یا پست ومقام یا بهترین همسر ما همه را در اختیارت میگذاریم به شرط اینکه دست از دعوت به توحید برداری!!!
فرمودند به خدا قسم اگر خورشید را در دست راست من و ماه را در دست چپ من قرار دهید تا دست از رسالت خویش بردارم چنین نخواهم کرد این اوج ثبات قدم در نهایت سختیها و دشواریهاست. ثبات قدم را باید
کم کم نهادینه کرد و باید پله پله بالا رفت.
☘💫☘💫☘💫☘
@moassese_nooralyaghin
موسسه نورالیقین
مرکزتخصصی تفسیر و علوم قرآنی
•═•••◈🌸﷽🌸◈•••═•
#آموزشی
#تفسیر_تخصصی
#سوره_نساء_بخش_سوم
در ادامه مباحث استاد محترم حسینی آل مرتضی به چند موضوع مهم آیه ۶۷ الی ۶۹ پرداختند و فرمودند:
👈هدایت تشریعی ارائه طریق است نه ایصال الی المطلوب
اکثر مردم از هدایت تشریعی کم یا زیاد بهره می گیرند ولی ایصال الی مطلوب که رساندن به مقصد است ویژه مؤمنین است که در برابر اوامر الهی تسلیم محض هستند.
چگونه می توانم به درجه ایصال الی المطلوب برسم؟ چگونه به علمی که آموختم عمل کنم؟ زمانی که دغدغه من دین خدا، مشکلات مردم و آخرت شد و امر به معروف و نهی از منکر را فراموش نکردم حتی اگر به ضرر من شد آنگاه به هدایت تکوینی رسیدم یعنی اگر قلبم دگرگون شود و عاشق خدا و دین خدا شوم خداوند دست مرا می گیرد (مستقیم و یا بوسیله اولیاء خود) و مرا به ایصال الی المطلوب و مقصد و مقصود می رساند.
👈هدایت تکوینی از آیه «أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الْأَمْرِ مِنْكُمْ..» شروع میشود و به آیه «یسلموا تسلیما» ختم میشود.
با عمل به احکام تشریعی زمینه هدایت تکوینی فراهم میشود. آیه «اولئک علی هدی من ربهم» مربوط به هدایت تکوینی است که در برابر امتثال اوامر الهی نصیب انسان میشود. با هدایت تشریعی انسان وارد سبل السلام میشود و با ثبات قدم در این مسیر، هدایت تکوینی نصیب او شده و انسان وارد صراط مستقیم می شود و جزو «مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِينَ...» میشود.
متاسفانه بعضی از مردم فقط به فکر دنیا هستند و روز به روز از لحاظ مادی پیشرفت می کنند ولی به فکر فقرا از لحاظ مادی و معنوی نیستند به نیازهای آنها توجه نمی کنند. خدمت به والدین، خدمت به قرآن و دین و... هدایت تکوینی را در پی دارد.
خدا را شکر میکنیم که اعضای موسسه نورالیقین در طی این چند سال از لحاظ انفاق چندین پله بالا رفتند، هم از لحاظ انفاق علمی هم مالی و ما ظرف یک ماه توانستیم برای کمک به لبنان حدود پانصد ملیون تومان کمک جمع آوری کنیم.
❇️ تفاوت اجرلدنی و اجر عظیم
اجر لدنی اجری است که خداوند متعال بدون واسطه و بطور مستقیم به بنده مومن می دهد.
👈همانگونه که گاهی خداوند برای هدایت دیگران کسی را واسطه می کند تا بوسیله او هدایت شود ولی گاهی به طور مستقیم در قلب هرکسی که بخواهد القاء و الهام می کند. خداوند متعال برای نجات حضرت موسی به مادرش الهام می کند تا فرزندش را در سبدی گذاشته به رودخانه بسپارد در برابر صبر و تحمل و توکل مادر موسی و این هدایت باطنی و تکوینی است.
👈 و یا همان گونه که گاهی خداوند مستقیما جان انسانها را می گیرد (اللَّهُ يَتَوَفَّى الْأَنْفُسَ حِينَ مَوْتِهَا) و گاهی بواسطه حضرت عزرائیل و ملائکه زیر دست ایشان ( يَتَوَفَّاكُمْ مَلَكُ الْمَوْتِ)
❇️متکلم مع الغیر
خداوند متعال می فرماید : «آتیناهم» « من لدنا» از نزد خودم اجرمی دهم واین برای ترغیب و تشویق مؤمنین است گاهی خداوند به چیزی عظمت و شرافت دهد و برای نشان دادن اهمیت آن را به خود نسبت می دهد «طَهِّرَا بَيْتِيَ لِلطَّائِفِينَ وَالْعَاكِفِينَ...» خانه من، دور خانه خدا، حرم اهل بیت (ع) دور پدر و مادر هیچ وقت نباید خلوت باشد چرا که آنها حرمت دارند.
❇️اجر عظیم
اجر در مقابل انجام دادن عملی برای دیگری است. عمل خیر انسان برای خداوند هیچ سودی ندارد نتیجه و منفعت آن برای خود انسان است و خداوند متعال وعده اجر بزرگ می دهد بدون واسطه.
❇️صراط مستقیم
خداوند متعال بعد از وعده اجر عظیم به مؤمنان می فرماید ما قطعا آنها را به صراط مستقیم هدایت می کنیم واین دعایی است که شبانه روز از خداوند درخواست می کنند.
این پاداشها مخصوص کسانی است که در اطاعت از خدا و رسول وَ السَّابِقُونَ السَّابِقُونَ هستند و به کمال انقطاع رسیده اند.
💫 «إِلهي هَب لي کمالَ الإِنقِطاعِ إِليک وأَنِر أَبصارَ قلوبِنا بِضياءِ نَظرِها إِليک، حتّى تَخرِقَ أَبصارَ القُلوبِ حُجبَ النُّور»
الهی وارستگی از هر چیز و وابستگی و پیوستگی کامل به آستانت را موهبتم فرما و دیدگان دل ما را به فروغ نظر به خود، روشن ساز، تا دیدگان دل ما حجابهای نور را بدرد.
☘💫☘💫☘💫☘💫
@moassese_nooralyaghin
موسسه نورالیقین
مرکزتخصصی تفسیر و علوم قرآنی
بسم الله الرحمن الرحیم
💐ولادت سراسر نور کوثر نبی حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا سلام الله علیها بر قطب دائره امکان حضرت بقیة الله الاعظم عج و شیعیان جهان مبارک باد
✨موسسه نورالیقین،هیئت صاحب الزمان عج
🌷جشن میلاد بانوی بزرگوار اسلام و بزرگداشت مقام شامخ مادر و سالروز ولادت امام خمینی (ره)🌷
را با حضور جمع زیادی از دختران، جوانان و بانوان ولایی در روزهای:
_ پنجشنبه ۲۹ آذر ماه (ویژه دختران فاطمی)
_ و شنبه ۱ دی ماه ۱۴۰۳
درساختمان مرکزی موسسه نورالیقین برگزار شد.
✨این مراسم باشکوه باتدریس تفسیر سوره مبارکه مومنون در ادامه طرح جامع رضوان توسط استاد آل مرتضی و بیان سخنانی درباره مقام شامخ حضرت زهرا سلاماللهعلیها آغاز شد
✨و با اجرای برنامههایی جذاب توسط گروه دختران فاطمی نورالیقین ادامه یافت.
✅اهم برنامه های موسسه نورالیقین در آستانه میلاد بزرگ بانوی عالم حضرت زهرا سلاماللهعلیها:
🌸اجرای سرود زیبا توسط گروه سرود دختران فاطمی موسسه
🌸اجرای نمایشی جذاب توسط گروه نوجوانان موسسه
🌸مولودیخوانی و مدح ام الائمه حضرت فاطمه زهرا(س) توسط مداحان هیئت صاحب الزمان عج
🌸اهدای جوایز به نفرات برتر مسابقه خطبههای حضرت زهرا سلاماللهعلیها
🌸برگزاری مسابقه خطبه عیادت (خطبه حضرت زهرا(س) درجمع زنان انصار ومهاجر) روز چهارشنبه ۲۸ آذر باحضور بیش از ۶۰۰ نفر ازبانوان ولایی درسطح استان قم،مازندران و سایر شهرها (حضوری و مجازی)
💐در انتهای مراسم دختران عزیز، ناهار مهمان سفره احسان حضرت زهرا س بودند.
┄┄┅••🌸✻🌸••┅┄┄
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
•═•••◈﷽◈•••═•
#آموزشی
#احکام_عمومی🇮🇷
#جلسه_صد_و_پنجاه_و_سوم
✅ موضوع: احکام وقت نماز عصر
⁉️سوال؟
با توجه به این که آخر وقت نماز عصر ،مغرب است و آخر وقت نماز ظهر نزدیک مغرب است به مقداری که برای خواندن نماز عصر به آن نیاز است،میخواهم سؤال کنم که منظور از مغرب چیست؟
آیا مراد زمان غروب خورشید است یا زمانی که اذان مغرب طبق هر مکانی گفته میشود؟
پاسخ: وقت نماز عصر تا غروب آفتاب است.
(استفتائات، س، ۳۴۶)
✅ وقت نماز عصر در فصول مختلف
⁉️ سوال؟
فاصله زمانی بین غروب واذان مغرب چند دقیقه است؟
پاسخ:ظاهر این است که با اختلاف فصل های سال تفاوت میکند.
•┈••✾🍃✾🍃✾••┈•
✅ تاخیر نماز در اثر شغل
⁉️سوال؟
من تا دیر وقت سر کارم هستم،بطوری که ساعت یازده شب به منزل برمیگردم و در هنگام کار هم بخاطر کثرت مراجعه کننده گان وقت خواندن نماز مغرب و عشاء را ندارم ،آیا خواندن نماز مغرب و عشاء بعد از ساعت یازده صحیح است؟
پاسخ:اگر از نصف شب به تاخیر نیفتد اشکال ندارد،ولی تلاش کنید که از ساعت یازده شب به تاخیر نیفتد بلکه تا می توانید، نماز را در اول وقت بخوانید.
✅ ادامه دارد....
📚توضیح المسائل مراجع عظام
📌توجه : هرگونه نشر یا کپیبرداری از تمام یا بخشی از پیام بدون ذکر نام کانال، اشکال شرعی دارد.
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
🌺 سلام امام زمانم
هر روز سردتر میشوند
لحظه ها...
دقیقهها...
روزها...
برگرد که جهان
محتاج گرمی دستان توست
ای حضرت عشق
#سلام_صبحگاهی
┄┄┄┅•🌸✻🌸••┅┄┄┄
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
یک روش مجرب برای توسل به امام زمان
🔵 دستور توسل خاص به حضرت ولی عصر سلام الله علیه از مرحوم شیخ جعفر مجتهدی
🔹 جناب حجةالاسلام و المسلمین آقای حاج سید حسین هاشمی نژاد نقل کردند: روزی یکی از دوستان طلبه ام برای حاجت بسیار مهمی به من مراجعه کرد و پس از بیان حاجتش تقاضا نمود تا با هم خدمت آقای مجتهدی برویم و از ایشان کمک بگیریم. بنده که تشخیص دادم حاجت او واقعاً سرنوشت ساز است، در خواستش را پذیرفتم و با هم به منزل آقای مجتهدی رفتیم. ایشان با این که کسالت داشتند بزرگواری کردند و ما را پذیرفتند.
پس از این که قضیه را خدمتشان عرض کردیم، به دوست طلبه ام فرمودند: شما به مسجد جمکران مشرف شوید و نماز حضرت را بخوانید و ثوابش را به روح منوّره ی مادر بزرگوارشان بی بی نرجس خاتون علیها السلام هدیه کنید. و پس از پایان صلوات هایی که در سجده بعد از نماز گفته می شود، رو به قبله بنشینید و سیصد و سیزده مرتبه 《 یا حجّة الله》 بگویید. سپس به حضرت نرجس خاتون علیها السلام عرض کنید:
🌕 شما به فرزند عزیزتان امام عصر علیه السلام بگویید مشکل مرا رفع کنند.
🔹 چون احسان و اکرام والدین واجب است، حتماً حضرت عنایت می فرمایند.پس از این که بیانات حضرت آقای مجتهدی تمام شد، از خدمتشان مرخص شدیم. عصر همان روز دوستم به مسجد جمکران مشرف شد و به همان صورت که آقای مجتهدی فرموده بودند اعمال را انجام داد. او فردای آن روز به سراغم آمد و گفت: به عنایت آقا امام زمان علیه السلام آن مشکل بزرگ، به راحتی حل شد! از آن زمان تاکنون حدود بیست سال می گذرد و بارها خودم و هر کس را که به این دستور و توسل واداشته ام، به لطف حضرت، حاجت روا دیده ام.
📚 لاله ای از ملکوت ج۳ ص۲۰۱
#امام_زمان
#توسلات_مهدوی
@moassese_nooralyaghin
🥣غذاهامون نذر امـام سـجاد
امـام باقـر و امـام صـادق علیهم السلام
زیارت ایشان در روز سـهشنبـه
【اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا خُزّانَ عِلْمِ اللهِ
اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا تَراجِمَةَ وَحْىِ اللهِ
اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا اَئِمَّةَ الْهُدى
اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا اَعْلامَ التُّقى
اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا اَوْلادَ رَسُولِ اللهِ
اَنَا عارِفٌ بِحَقِّکُمْ مُسْتَبْصِرٌ بِشَأْنِکُمْ
مُعاد لاَِعْدآئِکُمْ مُوال لاَِوْلِیآئِکُمْ
بِاَبى اَنْتُمْ وَ اُمّى صَلَواتُ اللهِ عَلَیْکُمْ
اَللّهُمَّ اِنّى اَتَوالى آخِرَهُمْ کَما تَوالَیْتُ اَوَّلَهُمْ
وَ اَبْرَءُ مِنْ کُلِّ وَلیجَة دُونَهُمْ
وَاَکْفُرُ بِالْجِبْتِ وَالطّاغُوتِ وَاللاّتِ وَالْعُزّى صَلَواتُ اللهِ عَلَیْکُمْ یا مَوالِىَّ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَکاتُهُ
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا سَیِّدَ الْعابِدینَ وَ سُلالَةَ الْوَصِیّینَ
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا باقِرَ عِلْمِ النَّبِیّینَ
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا صادِقاً مُصَدَّقاً فِى الْقَوْلِ وَالْفِعْلِ
یا مَوالِىَّ هذا یَوْمُکُمْ وَ هُوَ یَوْمُ الثُّلَثآءِ
وَ اَنَا فیهِ ضَیْفٌ لَکُمْ وَ مُسْتَجیرٌ بِکُمْ
فَاَضیفُونى وَ اَجیرُونى بِمَنْزِلَةِ اللهِ عِنْدَکُمْ
وَ آلِ بَیْتِکُمُ الطَّیِّبینَ الطّاهِرینَ】
🌸🍃سلام بر شما اى گنجینه داران علم خدا
سلام بر شما اى ترجمانان وحى خدا
سلام بر شما اى پیشوایان هدایت
سلام بر شما اى نشانههای پرهیزکارى
سلام بر شما اى فرزندان رسول خدا
من به حق شما شناسایى دارم
و به شأن و مقامتان بینایى کامل دارم
دشمنم با دشمنانتان دوستم با دوستانتان
پدر و مادرم به فدایتان درود خدا بر شما
خدایا من دوست دارم آخرین ایشان را
چنانچه دوست دارم نخستین آنها را
و بیزارى جویم از هر همدم باطل
غیر از ایشان و به جبت و طاغوت
(مدعیان دروغین مقام ایشان)
و لات و عزّى کافرم
درود خدا بر شما اى سروران من
و رحمت خدا و برکاتش
سلام بر تو اى بزرگ عابدان
و نژاد پاک اوصیاء
سلام بر تو اى شکافنده علم پیامبران
سلام بر تو اى راستگوى تصدیق شده
در گفتار و کردار اى سروران من
امروز که روز سه شنبه است روز شماست
و من در این روز مهمان شمایم
و پناه جوى به شمایم
پس از من پذیرایى کنید و پناهم دهید
بدان مقامى که خدا در نزد شما
و خاندان پاک و پاکیزه شما دارد
@moassese_nooralyaghin
زیـارت روز سهشنبه
🌸🍃 اذکــ📿ــار روز
◽️⇦《 یااَرْحَــمَالرّاحِمیـــٖنْ》 100مرتبہ
◽️⇦ یا قـابـض 903 مرتبہ
🌸🍃 ســوره روز
◽️⇦ سـوره مبـارکہ زخـرف
کسی که بر تلاوت سوره زخرف
مداومت نماید خداوند در قبر او را از
حشرات زمین و فشار قبر ایمن باشد
🌸🍃 نـمــاز روز سـهشنبـه
◽️شش رڪعت نمـاز بـجا آورد
◽️در هر رڪعت بعد از سـوره حمـد
◽️آیـه امـن الرسول را تا آخر
◽️و یک مرتبہ سـوره زلـزلت
↶ حق تعالی گناهان او را بیامرزد
و از گناهان بیرون آید مانند روزی که
از مادر متولد شده است
@moassese_nooralyaghin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️معنای« بهشت زیر پای مادران است» از زبان مقام معظم رهبری
@moassese_nooralyaghin
بهتــــرین فرد اهل زمیــــن
🔵 پيامبر اكرم صلياللهعليهوآلهوسلم:
🌕 إِنَّ فَاطِمَةَ ابْنَتِي خَيْرُ أَهْلِ الْأَرْضِ عُنْصُراً وَ شَرَفاً وَ كَرَماً
🌹 دخترم فاطمه (سلام الله علیها) بهترین فرد اهل زمین از لحاظ عنصر وجودی، شرافت و بزرگواری است.
📚 غاية المرام، بحرانی ج ۵ص۳۴
@moassese_nooralyaghin
•••༻﷽༺•••
#آموزشی
#اعراب_آیات
#جلسه_صد_و_شصت
✅موضوع: اعراب قسمت دوم آیه ۱۴۰ سوره بقره
👈 ...وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ كَتَمَ شَهَادَةً عِنْدَهُ مِنَ اللَّهِ ۗ وَمَا اللَّهُ بِغَافِلٍ عَمَّا تَعْمَلُونَ
....وستمكارتر از كسی كه گواهی بر حقیقتی كه از خدا نزد اوست پنهان كند كیست؟ وخدا از آنچه انجام میدهید، بیخبر نیست. (۱۴۰)
وَ: استینافیه، مبنی بر فتح
مَن: اسم استفهام، مبنی بر سکون، محلا مرفوع، مبتدا
اَظلَمُ: خبر، مرفوع، علامت رفع ضمه ظاهری
مِن: حرف جر، مبنی بر سکون، عامل، محلی از اعراب ندارد.
مَن: اسم موصول، مبنی بر سکون، محلا مجرور به حرف جر
مِمَّن: جار و مجرور، متعلق به «اَظلمُ»
کَتَمَ: فعل ماضی، مبنی بر فتح، ضمیر مستتر «هو» فاعل، محلا مرفوع
شهادةً: مفعولٌ به، منصوب، علامت نصب فتحه ظاهری
عِندَ: ظرف، مبنی بر فتح، متعلق به عامل مقدر، نعت برای «شهادةً»، محلا منصوب بنابر تبعیت
هُ: ضمیر متصل و مبنی، محلا مجرور، مضاف الیه
مِن: حرف جر، مبنی بر سکون، عامل، محلی از اعراب ندارد.
اللهِ: لفظ جلاله، مجرور به حرف جر، علامت جر کسره ظاهری
مِن اللهِ: جار و مجرور، متعلق به عامل محذوف، نعت دوم برای «شهادةً»، محلا منصوب بنابر تبعیت.
وَ: استینافیه، مبنی بر فتح، محلی از اعراب ندارد.
ما: نافیه (شبیه به لیسَ)، عامل، مبنی بر سکون، محلی از اعراب ندارد.
اللهُ: لفظ جلاله، اسم «ما» شبیه به لیس، مرفوع، علامت رفع ضمه ظاهری
بِ: حرف جر زائد، برای تاکید، مبنی بر کسر، محلی از اعراب ندارد.
غافلٍ: خبر «ما» شبیه به لیسَ، لفظا مجرور به حرف جر، محلا منصوب
عَن: حرف جر، مبنی بر سکون، عامل، محلی از اعراب ندارد.
ما: اسم موصول، مبنی بر سکون، محلا مجرور به حرف جر
عَمّا: جار و مجرور، متعلق به «غافل»
تعملونَ: فعل مضارع مرفوع، علامت رفع ثبوت «نون»، ضمیر متصل «واو» محلا مرفوع، فاعل
•••┈✾~🍃🌸🍃~✾┈•••
برگرفته از تدریس استاد ارجمند حسینی آل مرتضی و اساتید مجرب موسسه نورالیقین در کلاس صرف و نحو تخصصی (إعراب آیات بر مبنای کتاب إعراب القرآن الکریم و کلمة الله العلیا)
📌توجه : هرگونه نشر یا کپیبرداری از تمام یا بخشی از پیام بدون ذکر نام کانال، اشکال شرعی دارد.
•••┈✾~🍃🌸🍃~✾┈•••
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
•••🌸•••༻﷽༺•••🌸•••
#آموزشی
#صرف_و_نحو
#جلسه_صدوشصت
✅ موضوع: ادات استفهام (مَن)
ادات استفهام در عربی، همان کلمات پرسشی در عربی است که به وسیله آن قصد داریم اطلاعات کسب کنیم یا صحت و درستی اطلاعات به دست آمده را بسنجیم. این ادات از دو نوع، حروف استفهام مثل: «هل، أ» و اسامی استفهام مثل: «مَن، ما، ماذا، کیف و....» تشکیل شدهاند.
اسم استفهام «مَن»
«من» به معنای «چه کسی؟»
از آن برای پرسیدن در باره انجام دهنده کار استفاده میشود. بر سر دو جمله فعلیه و اسمیه مینشیند. در جمله فعلیه درباره فاعل و در جملات اسمیه درباره مبتدا یا خبر عربی پرسش ایجاد میکند.
مثال ۱: من یَشربُ الحلیبَ؟
(چه کسی شیر مینوشد؟)
جواب - فاطمة تَشربُ الحلیبَ
مثال ۲: مَن هذا؟
(این کیست؟)
جواب هذا محسنٌ
مثال ۳: مَن في البیتِ؟
(چه کسی در خانه است؟)
جواب - علیٌ في البیت
•••┈✾~🍃🌸🍃~✾┈•••
✅ در آیه ۱۴۰ بقره، «مَن» در عبارت «ممَن اَظلَمُ...» مبتدا می باشد.
•••┈✾~🍃🌸🍃~✾┈•••
برگرفته از تدریس استاد ارجمند حسینی آلمرتضی و اساتید مجرب موسسه نورالیقین در کلاس صرف و نحو تخصصی ( بر مبنای کتب موسوعه النحو و الصرف ، مبادی العربیه ، سرآغازنحو واعراب القرآن الکریم)
📌توجه : هرگونه نشر یا کپیبرداری از تمام یا بخشی از پیام بدون ذکر نام کانال، اشکال شرعی دارد.
•••┈✾~🍃🌸🍃~✾┈•••
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❄️پروردگارا
💫بی نگاه لطف تو
❄️هیچ کاری به سامان نمیرسد
💫نگاهت را از ما دریغ نکن
❄️و با دستان قدرتمند و توانايت
💫چرخ روزگارمان را بچرخان
❄️بسْم اللّٰه الرَّحْمٰن الرَّحیم
💫الــهـــی بــه امــیــد تـــو
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌱سلام امام مهربانم
سلام آرام قلب خسته ما
سلام ای مهربان آقای عالم
سلام ای آسمان مرد زمینی
سلام ای ناخدای کشتی عشق
بگو یابن الحسن پس کی می آیی
اَللَّھُـمَ عجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج
┄┄┄┅•🌸✻🌸••┅┄┄┄
موسسه نورالیقین
مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
@moassese_nooralyaghin
سفیانی های تاریخی. کامیاب.mp3
2.8M
نشانه های ظهور (سفیانی ۴)
سفیانی های تاریخی
#تدریس_مهدوی
@moassese_nooralyaghin
🔴 بالاترین جهل بیتوجهی به امام زمان است
🔹 بسیاری فکر میکنند چونکه امام در غیبت است، هیچ وظیفهای نسبت به ایشان ندارند!
🔹 این در حالیست که هیج تفاوتی ندارد امام در غیبت باشد، یا در بین مردم؛
در هر حال انسان باید با تمام وجود مراتب بندگی را طی کند.
🔹 و نبود امام هم دلیل بر تلاش و یاری نکردن نیست؛
چرا که در زمان غیبت کار سختتر هم میشود.
🔹 باید ابتدا تلاش کرد تا امام در جامعه حاضر شود و دوم اینکه بعد از ظهور هم با ایشان همراهی کرد؛
🔷 مهمترین مانع ظهور جهل جامعه است!
زیرا جامعه هنوز معنی غیبت را نفهمیده و خود را بینیاز از هرگونه تلاش در جهت زمینه سازی میداند.
#امام_زمان
#وظایف_منتظران
🆔 eitaa.com/emame_zaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #کلیپ «بیطرفی در فتنهها»
👈 استاد پناهیان
❌ موقع ظهور بیطرف نداریم...
🔸 اگر کسی قدم برنداره در راه حاجت ولی خدا مبتلا و گرفتار میشه به اینکه قدم برمیداره در راه حاجت دشمن خدا...
@moassese_nooralyaghin