✍ تبیین الگوی مطلوب توسعه فردی برای رهبری سازمان
#دکتر_سمیه_لله_گانی_لزکی
✅ #توسعه_فردی فرایندی آگاهانه، سیستماتیک و پیوسته است که هر فرد با تکیه بر آن، مهارتها، دانش، نگرش و رفتارهای خود را بهبود میدهد تا بهتر بتواند از ظرفیتهای خود استفاده کرده و به هدفهایی که در زندگی برای خود انتخاب کرده دست پیدا کند.
✅ نیاز به #توسعه_رهبری موضوعی ضروری به نظر می رسد. سازمان های مختلف دریافته اند در شرایط پیچیده و سراسر ابهام امروزی برای بقا نیاز به مهارت های رهبری و شایستگی های سازمانی دارند تا بتوانند مانند گذشته موفق عمل کنند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مفهومی نقش تحول استراتژیک بر بهبود عملکرد کارکنان
اکثر شرکتها برای بقا و حتی #پیشرفت در میان تغییر ترجیحات مصرف کننده و فشارهای رقابتی در محیط رقابتی و همیشه در حال تغییر، باید دستخوش تغییرات و تحول استراتژیک در سازمان شوند. با این حال، طبق گفته مک کنیزی، ۷۰ درصد از تحولات شرکتهای بزرگ در مقیاس بزرگ شکست میخورند. پیامدهای آن واضح است: روشهایی که بسیاری از سازمانها به تحولات برخورد میکنند کار نمیکند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ برنامه توسعه فردی #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ برنامه توسعه فردی
✅ #برنامه_توسعه_فردی نقشه راهی است که در آن افراد آسان، سریع و شفاف به درک خود به عنوان آنچه هستند، میپردازند و اهداف خود را مشخص میکنند. در این راستا تست و تایپ با در اختیار قرار دادن تستهای خود شناسی به افراد کمک میکند تا بهتر و راحتر به کشف خویشتن بپردازند و با استعدادهای خود بهتر و ملموس تر آشنا شوند. در واقع برنامه توسعه فردی فرآیندی است که در آن افراد اهداف خود را بر اساس واقعیت زندگی حال حاضر خود و با چشم اندازی واقع بینانه نسبت به آینده تبیین میکنند. برنامه توسعه فردی در 9 قدم افراد را با سوالات و چالشهای اصلی زندگی آنها آشنا میکند و از افراد میخواهد تا در مورد سوالات کلیدی زندگی خودشان بر اساس اهدافشان پاسخ دهند و روی آن تمرکز کنند. به طور کلی این 9 قدم در چهار بخش هویت درونی، هویت میانی، هویت بیرونی و خروجی مورد انتظار تقسیم بندی شده است.
✅ در نقشه راهی که به وسیله برنامه #توسعه_فردی تهیه میشود ابتدا هویت درونی فرد کنکاو میشود. در این بخش فرد با سوالات کیستی در مورد خود مواجه میشود که اولین قدم در کشف خویشتن نیز به حساب میآید در این مرحله فرد با آزمونهایی که در آن شرکت کرده تفسیر اختصاصی از خود را دریافت میکند. چیستی، چرایی، کجایی و برای کیستی سوالات هویت میانی فرد را شامل میشود. در قسمت بعدی سوالات چگونگی به هویت بیرونی فرد میپردازد. پس از آن، خروجی مورد انتظار ترسیم میگردد و زیر ساختهایی که فرد برای دستیابی به اهداف خود نیاز دارد در مرحله آخر تبیین میشود.
#Personal_Development_Planning
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ توسعه فردی را از کجا شروع کنیم؟ #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ توسعه فردی را از کجا شروع کنیم؟
#توسعه_فردی هم مثل هر هدف دیگری، به یک برنامه منظم نیاز دارد. با ایجاد یک برنامه میتوانید خیلی سریعتر به اهدافتان دست پیدا کنید. در ادامه پنج مرحله شروع یک برنامه توسعه فردی را مرور میکنیم:
1⃣ ارزیابی
در قدم اول چند دقیقه وقت بگذارید و فقط به موقعیتی که در حال حاضر هستید فکر کنید. به این فکر کنید که نقاط قوت شما چیست و در چه زمینههایی قصد دارید پیشرفت کنید؟ پیشرفت و رشد را دقیقا در چه چیزهایی تعریف میکنید؟ با پاسخ دادن به این سوالات میتوانید خیلی روشنتر و دقیقتر زمینههایی که نیاز به #پیشرفت دارند شناسایی کنید.
2⃣ برنامهریزی
برای تنظیم یک #برنامه منسجم و کارآمد باید حتما از یک کوچ یا مشاور کمک بگیرید. چون پرسیدن سوالات دقیق و داشتن یک برنامه با ساختار مناسب به اجرای بهتر آن کمک زیادی میکند.
3⃣ تعیین اهداف
با مشخص کردن هدف، سعی کنید یک روتین روزانه برای خود ایجاد کنید که شامل عادات جدید میشود. برای این کار از وسایلی استفاده کنید که #هدف اصلی را به شما یادآور میشوند. به طور مثال مت یوگای خود را کنار تخت بگذارید تا اولین چیزی که موقع بیدار شدن به چشمتان میخورد آن باشد. با این کار هیچ موقع فراموش نمیکنید که بعد از بیدار شدن حرکات کششی انجام دهید.
4⃣ پیدا کردن مشوق
گاهی اوقات، داشتن کسی که حواسش به شما باشد، کمک زیادی در رسیدن به #هدف میکند. بهخصوص اگر با آن فرد اهداف مشترک داشته باشید و از یکدیگر حمایت کنید.
5⃣ بررسی نتایج
برای #خودسازی هیچ چیز به اندازه صادق بودن با خود مهم نیست. صداقت هم به سطح مناسبی از خودآگاهی نیاز دارد. برای بررسی نتایج میتوانید از دوستان، خانواده یا حتی همکاران خود کمک بگیرید. به این شکل که درمورد تغییراتی که در مدت زمانی خاصی داشتید از آنها بازخورد بگیرید.
🔴 مهمترین مهارت های توسعه فردی
اگر هنوز نمیدانید از کجا شروع کنید، میتوانید از یک #مشاور یا #کوچ کمک بگیرید؛ کوچ توسعه فردی به شما کمک میکند تا مهارتهای کلیدیتان را شناسایی کنید و با تقویت آنها در مسیر رشد قرار بگیرید. بعضی از مهمترین مهارتهای توسعه فردی که میتوانید روی آنها تمرکز کنید شامل موارد زیر میشوند:
◾آیندهنگری
◾خودآگاهی
◾مهارت حل مسئله
◾کار تیمی و همکاری
◾مهارتهای سازمانی
◾تعارض و حل تعارض
◾مراقبت از خود و خوداندیشی
◾مهارتهای ارتباطی و بینفردی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ حوزه های متنوع توسعه فردی
✅ آشنایی با حوزههای #توسعه_فردی شامل یادگیری در زمینههای مهارتهای اجتماعی، مدیریت زمان، هوش عاطفی، و تفکر خلاق است که به ارتقاء کیفیت زندگی و توانمندیهای فرد کمک میکند.
✅ #خودآگاهی به معنای شناخت عمیق از خود، ارزشها، احساسات و رفتارهای فرد است. این جنبه از توسعه فردی به افراد کمک میکند تا نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کرده و درک بهتری از تأثیرات خود بر دیگران داشته باشند. با افزایش خودآگاهی، فرد میتواند تصمیمهای بهتری در زندگی شخصی و حرفهای خود بگیرد.
✅ #توسعه_فردی چیست و چگونه میتواند به بهبود خودآگاهی کمک کند؟ با تمرین مداوم مانند مراقبه، نماز، نوشتن روزانه، و بازخوردگیری از دیگران، افراد میتوانند سطح خودآگاهی خود را افزایش دهند و در نتیجه در جنبههای مختلف زندگی موفقتر عمل کنند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ابعاد رشد و توسعه فردی
✅ #توسعه_فردی شامل ابعاد مختلفی است که میتوان آنها را به بخشهای کلیدی تقسیم کرد. یکی از این بخشها، توسعه مهارتهای فردی است که شامل یادگیری مهارتهای جدید و بهبود مهارتهای موجود میشود. این مهارتها میتوانند در زمینههای مختلفی مانند ارتباطات، مدیریت زمان، حل مسئله و تفکر انتقادی باشند. هر یک از این مهارتها به فرد در مواجهه با چالشهای روزمره و حرفهای کمک میکند.
✅ بخش دیگری از توسعه فردی به #رشد_ذهنی و آگاهی فردی مربوط میشود. این بخش شامل فرآیندهای شناختی و احساسی است که به فرد کمک میکند تا خود را بهتر بشناسد و درک عمیقتری از ارزشها، باورها و اهداف خود پیدا کند. این آگاهی به فرد این امکان را میدهد که تصمیمات بهتری در زندگی شخصی و حرفهای اتخاذ کند و در مسیر رشد و پیشرفت خود به جلو حرکت کند. بنابراین، توسعه فردی یک فرآیند جامع و چندبعدی است که نیازمند توجه به تمامی ابعاد آن میباشد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تفاوت کوچینگ و منتورینگ
✅ در دنیای شرکتها و فراتر از آن، دو #استراتژی که اغلب برای افزایش رشد شخصی و حرفهای مورد استفاده قرار میگیرند، کوچینگ و منتورینگ است. در حالی که این رویکردها ممکن است در نگاه اول مشابه به نظر برسند، اما اهداف مشخصی را دنبال می کنند و می تواند در کنار هم برای دستیابی به اهداف فردی و سازمانی مورد استفاده قرار گیرند.
✅ #منتور فردی است که از تجربیات خودش برای توصیه دادن و راهنمایی کردن مراجعهکننده استفاده میکند. او درباره زندگی، روابط و کارهای خودش صحبت میکند و از آنها مثال میزند اما در #کوچینگ همهچیز متفاوت است؛ کوچ، مراجعهکننده را به زندگی خودش فرامیخواند. او به مراجع کننده کمک میکند تا زندگی خودش را از زوایای دیگر ببیند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ ابعاد تحول دیجیتال #تحول_دیجیتال #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ ابعاد تحول دیجیتال
✅ تعیین چند عامل مشخص بهعنوان ابعاد #تحول_دیجیتال از اساس اشتباه است چرا که با تحولات دیجیتالی تمامی سازهها و ساختارهای سازمانی بازتعریف میشوند. با این وجود جامعه آکادمیک همواره علاقهمند به چارچوبمند کردن مسائل است. چارچوب نظری به فهم بهتر پدیده کمک میکند اما سبب میشود تا بسیاری از جزئیات از یاد برود. با این وجود یک طرح کلی برای تحول دیجیتال به صورت این نمودار است.
✅ براساس این الگو، سازههای زیربنایی #تحول_دیجیتال در سازمان عبارتند از:
◾زیرساختهای فنی دیجیتال
◾استراتژی دیجیتال
◾فرهنگ و مهارت دیجیتال
✅ زیرساختهای فنی لازم برای #تحولات_دیجیتالی خود شامل بسترهای سختافزاری و نرمافزاری مناسب برای دیجیتالیشدن هستند. استراتژی دیجیتال نیز ریشه در حکمرانی دیجیتال سازمانی دارد. فرهنگ و مهارت دیجیتالی نیز مانند استراتژی دیجیتالی سازمان میتواند در دسته عوامل غیرفنی (مدیریتی) قرار گیرد. این فرهنگ خود از تجارب ناشی از فعالیتهای دیجیتالی سازمان ناشی میشود و رابطه آن با پیامدها دوسویه است.
✅ سازههای میانجی در دستیابی به #اهداف_تحول_دیجیتال عبارتند از:
◾معماری دیجیتال سازمان
◾مدیریت داده و امنیت دیجیتالی
◾نوآوری دیجیتال سازمان
✅ #معماری_دیجیتال مفهومی کلان است که هم از منظر فنی و هم از منظر منابع انسانی قابل تعریف است. این عامل خود نیز بر امنیت داده و امنیت دیجیتال تاثیر میگذارد. همچنین نوآوری دیجیتال دیگر سازهای است که همراه با معماری و امنیت بر بلوغ دیجیتال سازمان و تحول در مدیریت تولید و عملیات تاثیر میگذارد. این عوامل در نهایت به ارائه محصولات دیجیتال و خدمات دیجیتال منتهی میشوند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل ارتباطی مولفه های زنجیره تأمین در کلاس جهانی
✅ با توجه به نتايج مطالعات و پژوهش ها پيرامون مولفه هاي مديريت زنجيره تامين در كلاس جهاني و عملياتي نمودن آن در سازماني سرآمد با ماهيت مديريت #زنجيره_تامين كه منجر به شناسائي و اولويت بندي ۱۴ مولفه و شاخص هاي مربوطه به شرح زير گرديد:
◾بنيان هاي كسب و كار
◾ايجاد و تسري اهداف مشترك
◾تكنولوژي
◾كاركنان
◾مديران و رهبران
◾انعطاف پذيري
◾ارزيابي عملكرد سازمان
◾مديريت هزينه
◾فعاليت بر مبناي نيازها و انتظارات مشتريان جهاني
◾ارتقاء مستمر كيفيت
◾تحقيق،توسعه و نو آوري
◾تامين كنندگان مناسب و اثر بخش(مديريت يكپارچه زنجيره تامين)
◾ايجاد و توسعه فرصتهاي اتحاد و همكاري
◾مسئوليت اجتماعي
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar