ادامه مطلب قبل...
🔻 اگر انسان آن چه را که خداوند از او انتظار دارد انجام دهد، بقیه امور را خود خداوند، درست میكند؛ وقتی انسان، نماز اول وقت و مشابه آن را انجام داد، این نماز اول وقت به صورت زنجيروار، با امور دیگر ارتباط پیدا می کند و با آنها هماهنگ میشود.
🔸 انسان باید بخش اختياری امور را از بخش غیر اختیاری، تشخیص دهد و آن بخش اختیاری را انجام دهد. ما ضربه اين را میخوريم كه آن چه بر عهده ما گذاشته شده است را خوب، اجراء نکردهایم.
🔹 بعضی از افرادی كه در اين مسيرها قدم میگذارند خلط بين مراتب میکنند؛ مثلا به يک روايت برخورد میكند كه مربوط به سرّ يك نبى بوده است و آن شخص می خواهد به آن عمل کند در حالی که این عمل، مخصوص به مرتبه آن نبی بوده است.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
#اهل_بیت #ولایت #برزخ
🔺صفحه رسمی حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در اینستاگرام:
👉🏻 Instagram.com/nasery_ir
#انذار_و_تبشیر #محبت #حضرت_شعیب
💠 رسیدن به عشق الهی
🔻 بشارت، اگر در طول راه و به همراه محبت باشد، خیلی اثر دارد؛ یعنی شخص انذارهایش را دیده باشد، نه این که بشارت برای مبتدی باشد، بشارت برای مبتدی، داعی[و انگیزه برای] حرکت نمیشود.
🔸 حضرت شعیب ـ علیه السلام ـ در ميان انبياء، سیر محبتی داشتند. محبت، فرع معرفت است و معرفت به خدا، فرع مجاهده و شناخت نفس است. افرادی که در جامعه، هزار رقم مشكلات دارند، انذار و محبت مورد تأیید قرآن است که آنها را نجات میدهد، آخرش يك حركتي باید ايجاد شود.
🔹 تمام مشكل ما اين نيست كه محبت نداريم، محبت فرع معرفت و زحمت است. وابستگيهاي نفساني، مانع انسان است. اگر نفس را رها کنی، بیش از هشت ساعت میخوابد، از خواب که بیدار شود، میل به انواع غذاها دارد، ارتباط با خانواده هست، ارتباط با اجتماع هست، با این همه اشتغالات، این نفس میخواهد مبتلا به عشق خدا باشد، معلوم است که نمیشود.
ادامه دارد...
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
ادامه مطلب قبل...
#تشتت #حضرت_موسی #نفس
🔻 مسيري را كه انبياء و بزرگان از حواريين ائمه ارائه مي كردند، اين بوده است كه شخص را به سمت اصلاح، پیش میبردند، اول او را از تعلّقات نفس جدا میکردند و به او ميشناساندند، بعد او را گرفتار محبت ميکردند؛ در این صورت، آن محبت، محبتي پايدار و موثر است.
🔸 حضرت موسی ـ علیه السلام ـ مقام کلیم اللهی داشت و این تکلم از ناحیه حق تعالی، فوق احساس کروبین بود، آن قدر این ارتباط لطیف بود که کروبین هم قدرت احساسش را نداشتند؛ در حالی که بعضي همين مقام كليم اللهي را پايين تر از مقام حبيب اللهي ميدانند.
🔹 ما اگر بخواهيم براي جامعه يا براي خودمان، صحبت كنيم، گرفتار تسلّط شياطين ـ شياطين داخلي، خارجي، نفساني ـ هستيم و باید خودمان را نجات بدهيم، بالأخره انسان، گرفتار تشتت است.
🔸 انسانی که راه نرفته است، نميتواند از تشتت بيرون بيايد. کسی که تشتت ذهن دارد، يك لحظه اين طرف است؛ يک لحظه آن طرف است؛ در نمازش هم متوجه حق تعالي نيست.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#برش_یک_دقیقهای
🎥 ذخیره ارزشها تا روز قیامت
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
⏱ یک دقیقه
🎞 کلیپ کامل: aparat.com/v/nWOsL
🔺 @nasery_ir
#انذار_و_تبشیر #نحله_نجف #ملاحسینقلی_همدانی
💠 نقش انذار و تبشیر در رشد
🔻 خداوند متعال میفرماید: «وَ ما كانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً فَلَوْلا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَ لِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُون؛ شايسته نيست مؤمنان همگى (بسوى ميدان جهاد) كوچ كنند، چرا از هر گروهى از آنان، طايفه اى كوچ نمیكند، تا در دين آگاهى يابند و به هنگام بازگشت به سوى قوم خود، آنها را بيم دهند؟! شايد (از مخالفت فرمان پروردگار) بترسند، و خوددارى كنند! سوره توبه، آیه ۱۲۲»
🔸 انذار كار هر كسي نيست، انسان بايد انذار شده باشد تا بتواند انذار كند. انذار، يكي از موضوعات قرآني و كار انبياء بوده است.
🔹 بشارت، از انذار آسانتر است. در قرآن، بشارت به همراه انذار آمده است؛ اما انذار به حسب اهميتش بدون بشارت نیز آمده است؛ مانند آیه شریفه: «إِنَّما أَنْتَ مُنْذِرٌ؛ تو فقط بيم دهنده اى. سوره رعد/۷» و آیه «إِنْ أَنْتَ إِلاَّ نَذير؛ تو فقط انذار كننده اى سوره فاطر/ ۲۳».
🔸 بشارت، مخصوص سالکی است که حرکت کرده است؛ اگر به سالك مبتدي، بشارت داده شود، متوقّف میشود. تجربه نشان داده است كه بشارت و دلخوشي زياد، حركتي ايجاد نميكند؛ بلکه فقط دل را خوش ميكند.
🔹 آن هم دل خوشی تخیلی که بعد از بیست یا سی سال، انسان، متوجه می شود که حرکتی نکرده است. این بشارت و دل خوشی برای نفس، شيرين، گوارا و طبيعي است؛ اما آنچه باعث حركت در خود انسان يا در ديگري میشود، انذار است.
🔸 شيوه انبياء هم همینطور بوده است. سبک علمای مکتب نجف هم انذار بوده است. مرحوم ملاحسينقلي همدانی که عارفی قویّ، راه رفته و كامل بودهاند، گاهی با يك كلمه، انقلابي در افراد ايجاد ميكرد؛ انقلابي كه افراد، سراغ گناه و اعمال گذشتهشان نمیرفتند.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
#امام_حسین
🔺صفحه رسمی حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در اینستاگرام:
👉🏻 Instagram.com/nasery_ir
#جبر_و_اختیار #رشد
💠 عوامل موثر در رشد
🔻 بعضى افراد میگويند: من نا اميد هستم؛ چون موقع انعقاد نطفه، پدرم حالات خوبی نداشته است. در جواب این افراد باید گفت: هزاران مشكل دیگر دارى که با اختیار خود آنها را ایجاد کردهای، آنها را حل كن!
🔸 اين كه میفرمايند: «لَا جَبْرَ وَ لَا تَفْوِيض. کافی، جلد۱، صفحه ۱۶۰» واقعا حقّ است؛ حتّى اگر فرض كنيم انعقاد نطفه فرزند در زمان مناسبى نبوده است، ظلم است كه خداوند متعال، موجودىِ اين عبد را براى رسيدن به صلاح، منحصر در تأثير انعقاد نطفه در زمانى نامناسب قرار داده باشد.
🔹 خداوند به اين شخص، سرمايه بيشترى براى رسيدن به هدف خير و صلاح میدهد؛ ولی استحقاق جهنمی شدن او، به خاطر اين است که سرمايه خود را از بين برده است؛ نه به خاطر اين كه انعقاد نطفه او در زمان مناسبی نبوده است.
ادامه دارد...
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
ادامه مطلب قبل...
🔻 اهل بيت علیهم السلام به همه زوايا احاطه داشته اند؛ از این رو تأثیر انعقاد نطفه را براى فرزند نمیفرمودند که ناامید بشود؛ بلکه براى پدر، بیان میفرمودند كه مراعات های لازم را انجام دهد.
🔸 این مطلب را هم باید بدانیم که تأثير انعقاد نطفه در زمانی نامناسب، علّت تامه اى براى شقاوت نيست؛ بلکه درصد تأثیر آن، مختصر است، از طرف دیگر، تأثیر سرمايه و موجودىِ عبد براى رسيدن به سعادت، از همه موارد، بیشتر است. [به اصطلاح نقش اصلی را اراده و اختیار دارد نسبت به عوامل دیگر]
🔹 اگر این سرمایه ها را زير پا بگذارد، همین طور به شقاوت نزديكتر میشود؛ البته کسی که مثلا در انعقاد نطفه او مشکلی هست، مدتی باید تلاش بیشتری انجام دهد، نه اینکه هميشه تلاش مضاعف داشته باشد؛ اين مسیر به صورت مقطع، مقطع است.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
* #علامه_طباطبایی
🔻نقل کرده اند شخصی به علامه طباطبایی، صاحب المیزان، گفته بود که آقا در خواب مرحوم پدرتان را دیدم که از شما گله مند بود.
علامه فرمود: چرا؟
گفت پدرتان می گوید: سید محمد حسین، ثوابی از تفسیر المیزان را به من هدیه نکرد.
🔸مرحوم علامه فرموده بودند: من اصلا به این قضیه فکر نکرده بودم که این کار، ثوابی داشته باشد!
(معاد شناسی علامه طهرانی، ج۱، ص ۱۸۵)
🔹چقدر روح بلند است، چقدر ایمان رخنه کرده، چقدر فارغ است. فرموده بود که من فکر نکرده بودم راجع به این قضیه که ثوابی دارد تا به روح پدرم هدیه کنم، به ذهنم نیامده بود.
🔸بعضی از نفوس در طول زمان چقدر رشد میکنند و زاویه دیدشان فرق میکند.
چقدر از توهمات بیرون می آیند، بندگیشان را میکنند، اینها ستارگان زمین و آسمان هستند.
┄┅═✧❁••❁✧═┅┄
🔺کانال رسمی نشر آثار حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
👉🏻 @nasery_ir
💠 بیست و چهارم آبان، روز بزرگداشت بزرگ مرد میدان علم و عمل، مفسر بزرگ قرآن و استوانه بزرگ وادی عرفان، حضرت علامه طباطبایی رحمة الله علیه گرامی باد.
📿 همه با هم به امید دعا و شفاعت ایشان، به روح منورشان فاتحه و صلواتی هدیه مینماییم.
عاش سعیدا و مات سعیدا
🔺 @nasery_ir
4_5870540469028522143.mp3
5.27M
#سخنرانی_صوتی #نفس #ریاضت #سلوک
🎧 موضوع: جهاد با نفس
🎙 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
🗓 تاریخ: ۱۳۹۹/۸/۲۱
⏱ زمان: ۲۱ دقیقه
🔺 @nasery_ir