☀️ 🌤 🌤 ☀️ 🌤 ☀️ 🌤 ☀️ 🌤 ☀️
🌤
☀️
⛅️
پرســـ❓ــش
⁉️ آیا توصیهی به رفتنِ مسجد مقدس جمکران،
سند معتبری دارد؟
⁉️آیا انداختن عریضه در چاه جمکران کار صحیحی است؟
🛑مقدمه:
مرحوم محدث نوری به نقل از کتاب تاریخ قم
از حسن بن محمد قمی که در قرن ۴ نگاشته شده است، جریان مسجد مقدس جمکران را نقل میکند البته باید متذکر شوم این کتاب الان در دسترس ما نیست ولی بخشی از این کتاب در دسترس مرحوم محدث نوری بوده و ایشان جریان مسجد مقدس جمکران را نقل کردهاند که مرحوم حسنبنمحمد قمی جریان مسجد مقدس جمکران را از مرحوم شیخ صدوق -رحمهاللهعلیه- از کتاب مونسالحزین فی معرفت حق و الیقین نقل کردهاند اما فارغ از نقل قول در کتب و اینکه آیا این افراد مورد اعتماد هستند یا خیر، اگر به چند نکته توجه کنیم مساله و جایگاه مسجد مقدس جمکران برای ما روشن خواهد شد:
1⃣ در روایات و همچنین در سیرهی اهلبیت -علیهمصلواتالله- شاهد هستیم به تکریم مساجد و هر مکانی که بنام مسجد بنا نموده شده توصیه شده است و مسجد مقدس جمکران نیز از این مساله مستثنا نیست
2⃣ کرامات و مشکلگشائیهای فراوانی در مسجد مقدس جمکران اتفاق افتاده است که یا خود شاهد آن بودهایم، یا برایمان نقل شده و یا در قالب کتابهای متعدد منتشر شده و به ما رسیده است.
3⃣ امروزه مسجد مقدس جمکران پایگاه عظیمی برای ترویج معارف مهدوی و شیعی است.
4⃣ از مهمترین نکتهای که عظمت و جایگاه مسجد مقدس جمکران را برای ما ثابت میکند: توصیهی علماء بزرگ دین، اهتمام و توجه فراوان نسبت به این مسجد داشته و دارند.
♻️نتیجه اینکه:
با در کنار هم قرار دادن قرائن مذکور به این نتیجه دست مییابیم:
رفتن به مسجد مقدس جمکران و عبادت در این مسجد از جایگاه ویژهای برخوردار است و به ما این اطمینان را میدهد که در این مکان مقدس اتفاقات خاصی رقم میخورد.
🔴 اما متاسفانه گاهی در حاشیهی مسجد مقدس جمکران شاهد افراط و تفریطهائی هستیم و اتفاقاتی رقم میخورد که مطلوب نیست زیرا موجب سوء استفادهی برخی از دشمنان میگردد از جمله مسالهی چاه جمکران که این چاه هیچ جایگاه و موضوعیتی ندارد و همانند سایر چاهها که در مکانهای دیگر حفر میشود هست و هیچ نسبتی با امامزمان ندارد و مکانی برای امامزمان عجلاللهتعالیفرجهالشریف نیست اما شاید وجود این چاه از این جهت باشد که چون عریضهنویسی برای گفتگو با پروردگار و اولیاءالله جنبهی شرعی دارد و به عنوان یکی از آداب اسلامی است که در روایات اهلبیت علیهمالسلام به آن اشاره شده است و در کتاب بحارالانوار، بابی تحت عنوان «کتابه الرقاع للحوائج الى الائمه صلوات الله علیهم و التوسل و الاستشفاع بهم فی روضاتهم المقدسه و غیرها» «باب نوشتن عریضه برای برآورده شدن حوائج به ائمه علیهمالسلام و توسل به آنها و طلب شفاعت از آنها در حرم آنها و موضوعات دیگر»
📚بحارالأنوار(ط - بيروت)، ج99، ص231
در روایات مربوط به عریضهنویسی بیانشده است که: عریضه در آب یا چاهی انداخته شود. از امام صادق علیهالسلام نقلشده است: «...ثُمَ تَطْوِي الرُّقْعَةَ وَ تَجْعَلُهَا فِي بُنْدُقَةِ طِينٍ ثُمَّ اطْرَحْهَا فِي مَاءٍ جَارٍ أَوْ فِي بِئْر...»؛ «نامه عریضه را می پیچی و در میان گل قرار میدهی و در آب جاری یا در چاهی میاندازی»
📚المصباح للكفعمي(جنة الأمان الواقية)، ص403
شاید این چاه برای ایجاد نظم قرار داده شده است تا عریضهها در آن قرار داده شود وگرنه این چاه، هیچگونه قداست و هیچ نسبتی با امامعصر عجلاللهتعالیفرجهالشریف ندارد.
اما بر این مطلب که عریضه حتما باید در چاه موجود در مسجد جمکران انداخته شود هیچ دلیلی نداریم.
#سوالات_دانش_آموزی
#کارشناس_کلام
#جمکران
@pasokhsara
ولایت اهلالبیت
از جمله اموری که از زمان خلقت حضرت آدم تا به امروز توانسته است انسان را همچنان متعبد نگاه دارد پذیرش ولایت الهی بر روی زمین است و این ولایت در زمانهای متعدد مصادیق متفاوتی داشته است.
اگر بخواهیم در مسیر سعادت ثابت قدم باشیم، باید به اساس اسلام یعنی تسلیم شدن در برابر امر ولایت توجه نماییم.گاهی احساس میشود درک و شناخت دشمنان نسبت به پایه و اساس بودن ولایت در امر دینداری، بیشتر از دوستان است؛ لذا برنامهریزی آنها در جهت تخریب امر ولایت با اشکال و انحاء مختلف بسیار مشهود است.
نکتهی مهم و قابل توجه این است که امتداد پذیرش پیامبری وجود مقدس پیغمبر اسلام، پذیرش وجود مقدس اهلالبیت علیهمالسلام است. لازم است دقت کنیم که حب به اهلالبیت بسیار ممدوح و راهگشاست؛ اما حب به ولایت اهلالبیت علیهمالسلام اساس کار است و باید بین حب شخص و حب ولایت شخص تفاوت قائل شویم.
همه.ی ما به نوعی عاشق ائمهی معصومین علیهمالسلام هستیم و محبت آن ذوات نورانی را در قلب خویش میپرورانیم؛ اما ملاک اصلی در تشخیص محب حقیقی و محب ظاهری، پذیرش ولایت است.
رسول خدا صلیاللهعلیهوآله میفرمایند:
《لِكُلِّ شَىْء اساسٌ و اساسُ الاسلامِ حُبُّنا اهلَ البيتِ》
《و هر چیزی را اساس و پایهای است و پایهی اسلام محبت ما اهلبیت است》.(۱)
محبت اهلالبیت علیهمالسلام مصادیق گوناگونی دارد. شادی در ایام ولادت و عزاداری در ایام شهادتشان، متوسل شدن به آنها برای رفع مشکلات، رفتن به زیارت و تبعیت از دستورات آنها و سلام و صلوات فرستادن روزانه بر روح مطهر آن بزرگواران میتواند در تقویت این محبت تاثیرگذار باشد.
تقویت محبت اهلالبیت پایه و اساس اسلام است پس اگر بخواهیم دینداری خویش را تثبیت کنیم باید حضور اهلالبیت را در متن زندگی خود پررنگ نماییم. پابرجا ماندن هر ساختمانی منوط به محکم بودن پایههای آن است و پایه و اساس اسلام حب به اهلالبیت است؛ بنابراین بدون وجود این محبت ساختمان دینداری از پایهای محکم برخوردار نخواهد بود و دیر یا زود فرو می ریزد.
پی نوشت:
۱.اصول کافی، ج 3 ، ص 77 ، روایت2
#کارشناس_اخلاق
#ولایت
@pasokhsara
💠حکم تکرار اذکار نماز
💬سؤال
حکم تکرار اذکار نماز (سهواً، احتیاطاً یا از روی وسواس) چیست؟
✅پاسخ
🔹 آیتالله خامنهای: تکرار اذکار نماز حتی اگر از روی وسواس باشد موجب بطلان نماز نیست (غیر از تکبیرةالاحرام که صورتهای مختلفی دارد) البته اگر تکرار ذکر به حدی برسد که موالات و یا صورت نماز را به هم بزند، موجب بطلان نماز میشود.
🔹 آیتالله مکارم شیرازی: هرگاه در آيه و يا ذكرى از نماز شك كند بايد آن را تكرار كند تا صحيح بگويد، امّا اگر به حدّ وسواس برسد بايد اعتنا نكند و اگر اعتنا كند نمازش اشكال دارد و بنابر احتياط واجب بايد دوباره بخواند.
🔹آیتالله سیستانی: هر گاه بعد از تمام شدن آیه یا کلمه ای، شک کند که آن آیه یا کلمه را درست گفته یا نه، مثلًا شک کند که«قُلْ هُوَ الُله اَحَد» را درست گفته یا نه، میتواند به شک خود اعتنا نکند؛ ولی اگر آن آیه یا کلمه را احتیاطاً دوباره به طور صحیح بگوید، اشکال ندارد و اگر چند مرتبه هم شک کند، میتواند چند بار بگوید؛ ولی اگر به حدّ وسواس برسد، در وسعت وقت نماز، بهتر است تکرار نکند و در وقت کم که تکرار، موجب شود قسمتی از نماز بعد از وقت خوانده شود، جایز نیست. شایان ذکر است، تکرار سلامهای نماز احکام خاصّی دارد که در مسألۀ «1442» ذکر شده است.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله خامنهای - توضیح المسائل جامع آیتالله سیستانی، م1208،توضیح المسائل آیتالله مکارم شیرازی م 924
#احکام
کانال احکام استاد صالحی💎
•┈┈••✾••┈┈•
@amirsalehi110
تلاش انسان همیشه ارزشمند است!
اما جنگیدن همیشه ممدوح نیست.
گاهی انسان به وادی تلاشهای مذبوحانه میافتد!
گاهی باید پذیرفت!
آرامشِ ذهن، حاصلِ پذیرش است!
بپذیرید، تا آرام شوید.
#کارشناس_اخلاق
#پذیرش
@pasokhsara
✍مضرات روان شناختی استمناءنوجوانان:
استمنا متاسفانه دربین نوجوانان شیوع پیداکرده وتبدیل به یک عادت شده است.عادت به خود ارضایی یا استمنا و انجام مکرر آن می تواند با تحریک بیش از اندازه سیستم عصبی، سبب شود که در رشته های عصبی موجود در مغز موسوم به پاراسمپاتیک، تخلیه استیل کولین بیشتر صورت گیرد که این موضوع می تواند با انواع آسیب های جسمی و روحی برای فرد استمنا کننده همراه شود. حواس پرتی، تحلیل و تضعیف حافظه و مشکلات جسمانی چون سیاهی رفتن چشم ها از جمله عوارض خود ارضایی از این منظر هستند.
فردی که به استمنا اعتیاد پیدا کرده و به صورت مکرر اقدام به انجام آن می کند در تمرکز حواس و فکر دچار ناتوانی می شود و این مسئله می تواند تمام امور مربوط به زندگی او را تحت تاثیر قرار دهد. استمنا کننده ای که تمرکز فکر و حواس نداشته باشد و از نظر روحی تضعیف شود به مرور زمان دیگر از روابط محبت آمیز با پدر و مادر یا دوستان و بستگان خود لذت نمی برد و در نهایت به این روابط خاتمه می دهد.
عمل استمنا در صورتی که ترک نشده و فرد استمنا کننده در انجام آن مداومت داشته باشد در نهایت می تواند سبب از بین رفتن عزت، شرف و آبرو، حیا و پاکدامنی و غیرت فرد شود و ارزش انسانی او را تحت الشعاع قرار دهد.
#کارشناس_مشاوره
#استمناء_نجوانان
@pasokhsara
⚠️چه اسراری در موسیقی رازآمیزِ « بی تی اس » نهفته است ⁉️👹
♦️ «بی تی اس» (BTS) موسیقی برآمده از «کی پاپ»(K Pop) یا پاپ کره ای است.
🔷 این موسیقی را با اجرای یک گروه به همراه ریتم های تند موسیقی الکترونیک، (ملغمه ای از رپ کره ای-انگلیسی) تصاویر پر زرق و برق و اصطلاحا شیک و لاکچری با رنگ های شارپ و انرژی فراوان و حتی بعضا مبالغه آمیز می شناسند.
🔶 متن ترانه های این گروه ظاهرا سبُک و نه چندان پیچیده که باب دل طیف نوجوان است.
🔷 اما در پس این ظاهر فریبنده و فانتزیگونه، بخشها و رازهای سیاه و مرموزی وجود دارد که یکی از خروجیهای آن، شیوع نسبتا بالای پدیده «خودکشی» در بین فعالان جوان صنعت پاپ کرهای است.
🔶 زرق و برقی که اطراف گروههای اصلی پاپ کرهای چون بی تی اس را احاطه کرده، اجازه نمی دهد که سیاهی عمیق این صنعت بیرون بزند.
🔷 سیاهی که عمدتا حول قراردادهای بردهوار، اختلالات روانی همچون آنورکسیا (وحشت از چاق شدن و در نتیجه ترس از غذا خوردن) سوء استفاده جنسی گسترده و خودکشی دور می زند.
🔶 این صنعت که طبق برخی تخمینها، حدودا 5 میلیارد دلار گردش مالی دارد، قربانیان زیادی به ویژه در سنین پایین، می گیرد.
♦️ هواداران صدها میلیونی این گروه موسیقی پاپ کرهای خود را «ارتش» می دانند. چندی پیش، صاحب یک رستوران در سئول، تنها به دلیل این که گفت که فلان گروه از این گروه بهتر است، از اعضای این «ارتش» کتک مفصلی خورد.
#سوالات_دانش_آموزی
#کارشناس_کلام
@pasokhsara
📚 نماز به همراه اجزای حیوان حرام گوشت
💠 سؤال: اگر اجزای حیوانی که خوردن آن حرام است مانند خرگوش، گربه، ماهی بدون پولک، مار، پشه و مگس؛ همراه نمازگزار باشد، نماز او چه حکمی دارد؟
✅ جواب: اگر از اجزای حیوان حرام گوشتی که خون جهنده دارد مانند خرگوش و گربه، به همراه نمازگزار باشد، نماز او باطل می گردد اما اگر حرام گوشتی باشد که خون جهنده ندارد مانند ماهی و مار، بنا بر احتیاط واجب نماز باطل خواهد بود و اگر از حشراتی باشد که گوشت ندارند مانند پشه و مگس، اشکال ندارد.
#احکام_نماز #لباس_نمازگزار
#مقام_معظم_رهبری
@pasokhsara
✍ختلال سلوک در نوجوانان و کودکان چیست؟
اختلال سلوک (conduct disorder) نوعی مشکل روانی است که کودکان و نوجوانان را تحت تأثیر قرار میدهد. کسانی که با این وضعیت درگیر هستند، رفتارهای پرخاشجویانهای از خود نشان میدهند و کارهایی از آنها سر میزند که برای دیگران خطرناک است.
این افراد علاقهای به دنبالکردن قانون ندارند و از تضییع حقوق دیگران هم ناراحت نمیشوند. این اختلال معمولاً با مشکلات دیگری مانند افسردگی، اختلال کمتوجهی-بیشفعالی یا مشکلات و اختلالات یادگیری همراه میشود.
👈 علائم و نشانههای اختلال شخصیت سلوک چیست؟
از آنجا که میل به قوانین و دنبالکردن هنجارهای عرفی در کودکان و نوجوانان مبتلا به اختلال سلوک اندک است، کنترلشان بسیار سخت میشود. آنها رفتارهای تکانهای زیادی دارند، یعنی به یکباره و بدون در نظرگرفتن عواقب اعمال و رفتارهایشان دست به انجام کارهایی میزنند.
احساسات دیگران هم برایشان اهمیتی ندارد. به وجود نشانههای زیر در کودکان و نوجوانان درگیر با این اختلال هم توجه داشته باشید:
رفتارهای تهاجمی؛ قلدرمآبی و ترساندن دیگران، اذیتکردن حیوانات و موجودات زنده، استفاده از سلاح، ورود به فعالیت جنسی اجباری
رفتارهای مخرب؛ منظور اقداماتی مانند تخریب اموال یا آتشزدن جایی است.
فریبکاری؛ دروغگویی، تقلب و جعلکردن یا دزدی
نقض قانون و حقوق دیگران؛ فرار از مدرسه و خانه، ابراز رفتارهای جنسی در سنین پایین، مصرف الکل و مواد مخدر
درصورت تداوم رفتار فوق در طول 6ماه حتما نیاز به مداخلات درمانی ضروری است. (برگرفته از پایگاه اینترنتی سازگار سلامت نوین ایرانیان)
#کارشناس_مشاوره
#اختلال_سلوک
@pasokhsara
پرسش:
وضو گرفتن در روایات چه فضیلتی دارد؟
پاسخ:
دائمالوضو بودن توفيقي است كه به لطف خدا چنانچه شامل حال انسان شود داراي آثار و بركات فراوانی است. اينكه انسان دائم با طهارت باشد خواه ناخواه اين طهارت بيروني ابزاري خواهد شد براي ترغیب نسبت به طهارت درون.
در واقع وضو گرفتن بر روی وضو توجه انسان را نسبت به خداوند بيشتر نموده و راه ذكر قلب را بر انسان ميگشايد. با مداومت بر طهارت ظاهری، همانگونه كه اين اعضاء را با آب ميشوييم به همين ترتيب از خدا ميخواهيم كه اين اعضاء را از مرتكب شدن به گناه نیز باز دارد.
از جمله فضيلتهايي كه براي اين امر در روايات ذكر شده است كفارهي گناهان و همچنين وسيلهاي براي پذيرش توبه است؛ علاوه بر اين آثاري همچون بركت در زندگي و افزون شدن رزق وروزي و از بين رفتن فقر را براي اين عمل مستحب ذكر كردهاند. در روايات زير به چند اثر از دائمالوضو بودن اشاره شده است.
قال الصادق علیهالسلام:
الوضوء قبل الطعام و بعده یذهبان الفقر؛(1)
وضو پیش از غذا و بعد از غذا، فقر را از بین مىبرد.
الْوُضُوءُ عَلَى الْوُضُوءِ نُورٌ عَلَى نُور(2)
تجديد وضو، همانند نورى است بر روى نور ديگر
مَنْ تَطَهَّرَ ثُمَّ أَوَى إِلَى فِرَاشِهِ بَاتَ وَ فِرَاشُهُ كَمَسْجِدِهِ الْحَدِيثَ (3)
هر کس وضو بگیرد، سپس در رختخواب خود برود و بخوابد، بستر او مانند مسجد او خواهد بود.
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص لَا يُحَافِظُ عَلَى الْوُضُوءِ إِلَّا كُلُّ مُؤْمِنٍ(4)
رسول خدا صلياللهوعليهوآله ميفرمايند: بر وضو مواظبت نميكند مگر مومن
رُوِّينَا عَنْ رَسُولِ اللَّهِ ص أَنَّهُ قَالَ يَحْشُرُ اللَّهُ أُمَّتِي يَوْمَ الْقِيَامَةِ بَيْنَ الْأُمَمِ غُرّاً مُحَجَّلِينَ مِنْ آثَارِ الْوُضُوءِ (5)
پيامبر خدا ميفرمايند:فردای قیامت خدای متعال امّت من را بین بقیّهی امّتها در حالی محشور میکند که به خاطر وضویی که در دنیا گرفتند روسپیدند و پیشانیهای نورانی دارند.
قَالَ النَّبِيُّ ص مَنْ تَوَضَّأَ فَأَحْسَنَ الْوُضُوءَ اسْتَوْجَبَ رِضْوَانَ اللَّهِ الْأَكْبَرَ (6)
حضرت رسول اكرم صلياللهوعليهوآله ميفرمايند:کسی که وضو بگیرد و خوب وضو بگیرد؛ مستوجب رضوان بزرگ خدا میشود.
پینوشتها:
1. وسائل الشیعه ، ج ۱، ص ۲۵۶
2.وسائل الشيعه ج1، ص 377
3. وسائل الشيعه ج1، ص378
4.مستدرك الوسائل ج1، ص356
5. مستدرك الوسائل ج 1، ص 357
6. مستدرك الوسائل ج1، ص 358
#کارشناس_اخلاق
#وضو
@pasokhsara
🏴🥀🏴🥀🏴🥀🏴🥀🏴🥀🏴
🥀
🏴
🥀
پرســـ❓ــش
⁉️ چرا امیرالمومنین (علیهالسلام)در برابر
جسارت کنندگان به ساحت مقدس مادر هستی حضرت صدیقه طاهره (سلاماللهعلیها) اقدامی انجام ندادند؟
1⃣ امیرالمؤمنین علیهالسلام به تصریح آیات شریفه قرآن کریم و روایات نبوی، معصوم بودهاند و هر اقدامی که ایشان در زمینههای مختلف انجام دهند عین حق بوده و مورد رضایت الهی است.
♦️تصریح قرآن بر عصمت امیرالمومنین علیهالسلام
«یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا أَطیعُوا اللَّهَ وَ أَطیعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِی الْأَمْرِ مِنْکُم»؛ «ای کسانی که ایمان آورده اید! اطاعت کنید خدا را! و اطاعت کنید پیامبر خدا و اولوالأمر [اوصیای پیامبر] را!»نساء/59
♦️تصریح روایت بر عصمت امیرالمومنین علیهالسلام
قال رسولالله صلیالله علیه و آله:
عَلِی مَعَ الحَقِّ وَالحَقُّ مَعَ عَلِی، یدورُ مَعَهُ حَیثُما دارَ
پیامبر خدا(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) فرمودند:
على با حق است و حق با على، حق بر مدار او مى گردد
📚کفایت الاثر، ص20
2⃣ امام علی علیهالسلام در مقابل معترضین به مادر هستی واکنش نشان دادند و با مشت بر صورت و گردن عمر زدند، اما چون طبق وصیت پیامبر(ص) مامور به صبر بودند، دست به شمشیر نبرده و به خاطر مصلحت مهمتری که حفظ اسلام عزیز بود، صبوری فرمودند.
«فَوَثَبَ عَلِیٌّ (علیه السلام) فَأَخَذَ بِتَلابِیبِهِ ثُمَّ نَتَرَهُ فَصَرَعَهُ وَوَجَأَ أَنْفَهُ وَرَقَبَتَهُ وَهَمَّ بِقَتْلِهِ فَذَکَرَ قَوْلَ رَسُولِ اللَّهِ (صلی الله علیه وآله) وَمَا أَوْصَاهُ بِهِ فَقَالَ وَالَّذِی کَرَّمَ مُحَمَّداً بِالنُّبُوَّةِ یَا ابْنَ صُهَاکَ لَوْ لا کِتابٌ مِنَ اللَّهِ سَبَقَ وَعَهْدٌ عَهِدَهُ إِلَیَّ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه وآله) لَعَلِمْتَ أَنَّکَ لا تَدْخُلُ بَیْتِی»؛ «علی علیه السّلام ناگهان از جا برخاست و گریبان عمر را گرفت و او را بهشدت کشید و بر زمین زد و بر بینی و گردنش کوبید و خواست او را بکشد؛ ولی به یاد سخن پیامبر صلیالله علیه واله و وصیتی که به او کرده بود افتاد، فرمود: ای پسر صُهاک! قسم به آنکه محمّد را به پیامبری مبعوث نمود، اگر مقدرّات الهی و عهدی که پیامبر با من بسته است، نبود، میدانستی که تو نمیتوانی به خانه من داخل شوی»
📚كتاب سليم بن قيس الهلالي، ص568
3⃣ وصیت پیامبر از زبان مبارک امام صادق علیهالسلام چنین نقلشده است:
«...عَلَيْكَ بِالصَّبْرِ عَلَى مَا يَنْزِلُ بِكَ وَبِهَا [يعني بفاطمة] حَتَّى تَقْدَمُوا عَلَيَّ.»؛ «تو را به بردبارى در برابر آنچه از اين گروه به تو و فاطمه زهرا سلامالله عليها خواهد رسيد سفارش مىكنم، صبر كن تا بر من وارد شوي»
📚بحار الأنوار، ج 22، ص 484
🏴🥀🏴🥀🏴🥀🏴🥀🏴🥀
#سوالات_دانش_آموزی
#کارشناس_کلام
@pasokhsara
پرسش:
آیا انجام کارهای خوب و ترک کارهای بد برای رسیدن به بهشت و دور شدن از جهنم دارای ارزش است؟
پاسخ:
اخلاص در عمل و عبادات دارای مراتب است. برخی عبادتشان به قدری خالص است که جز رضای خدا چیزی نمیبینند و برخی دیگر ممکن است هدفشان ازعبادات،کسب نعمات بهشتی و یا نجات از عذاب جهنم باشند.
در روايتى امام صادق (عليهالسلام) عبادتكنندگان را به سه دسته تقسيم مىكنند:
«قَوْمٌ عَبَدُوا اللّهَ عَزَّ وَجَلَّ خَوْفاً فَتِلْكَ عِبادَةُ الْعَبيدِ»
دستهی اول: خداوند را از ترس عذاب جهنم عبادت مىكنند، اين عبادت بردگان است.
(كسانى كه خدا را از ترس عذاب جهنم عبادت مىكنند، به مانند بردگانى هستند كه از ترس تازيانه و شلاق صاحبشان، از او اطاعت مىكنند)
«وَ قَوْمٌ عَبَدُوا اللّهَ تَبارَكَ وَ تَعالى طَلَباً لِلثَّوابِ فَتِلْكَ عِبادَةُ الاْجَراءِ»
دستهی دوم: خداوند را به اميد ثواب و پاداش عبادت مىكنند، اين عبادت اجيران (و تجارت پيشهگان) است.
اين دسته به مانند كسانى هستند كه در مقابل مزد و پاداش كار مىكنند، به مانند بازرگانى كه براى رسيدن به سود و مزد به معامله و داد و ستد مىپردازد، براى رسيدن به پاداش اخروى و حورالعين عبادت مىكنند؛ در واقع با خدا داد و ستد مىكنند.
«وَ قَوْمٌ عَبَدُوا اللّهَ حُبّاً لَهُ فِتِلْكَ عِبادَةُ الاحْرارِ، وَ هِىَ اَفْضَلُ الْعِبادَةِ» (1)
دستهی سوم: كسانى كه از روى عشق و محبت به خداوند او را عبادت مىكنند، اين عبادت آزادگان و برترين عبادتهاست.
نباید تصور کنیم كه عبادت، به جهت ترس از عذاب الهى و يا عبادت براى رسيدن به بهشت امری بیارزش است، بلکه عبادت با همین انگیزهها میتواند عاملی باشد در جهت رسیدن به مراتب بالاتر اخلاص. علاوه بر این بهره بردن از دو عامل تحریض و تحذیر در مسیر سعادت بسیار راهگشاست همانطور که خداوند در قرآن در آیات گوناگون ترس از جهنم را مطرح نموده و انسانها را دعوت به انجام کار خیر نموده است تا سببی باشد برای دور شدنشان از عذاب الهی و یا در دستهای دیگر از آیات با بیان نعمات بهشتی مردم را به انجام کار نیک دعوت نموده است. در قرآن كسانى كه تقوا پيشه مىكنند و به جهت ترس از عذاب الهى و يا براى رسيدن به ثوابهاى اخروى، از گناهان دورى مىجويند، مورد ستايش قرار گرفته اند.
خداوند در قرآن میفرماید:
《لکِنِ الَّذينَ اتَّقَوْا رَبَّهُمْ لَهُمْ جَنَّاتٌ تَجْري مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ خالِدينَ فيها نُزُلاً مِنْ عِنْدِ اللَّهِ وَ ما عِنْدَ اللَّهِ خَيْرٌ لِلْأَبْرارِ》
《ولی کسانی ( که ایمان دارند و ) از پروردگارشان میپرهیزند ، برای آنها باغهایی از بهشت است ، که از زیر درختانش نهرها جاری است همیشه در آن خواهند بود. این نخستین پذیرایی است که از سوی خداوند به آنها میرسد و آنچه در نزد خداست، برای نیکان بهتر است!》(۲)
و یا در آیهی دیگر چنین آمده است:
《يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَكُمْ وَ أَهْليكُمْ ناراً وَقُودُهَا النَّاسُ وَ الْحِجارَةُ عَلَيْها مَلائِكَةٌ غِلاظٌ شِدادٌ لا يَعْصُونَ اللَّهَ ما أَمَرَهُمْ وَ يَفْعَلُونَ ما يُؤْمَرُونَ》
《ای کسانی که ایمان آورده اید خود و خانوادهی خویش را از آتشی که هیزم آن انسانها و سنگهاست نگه دارید آتشی که فرشتگانی بر آن گمارده شده که خشن و سختگیرند و هرگز فرمان خدا را مخالفت نمیکنند و آنچه را فرمان داده شدهاند ( به طور کامل ) اجرا مینمایند!》 (۳)
پینوشتها:
1-بحارالانوار، ج 70، ص 236.
2-سورهی ال عمران، آیهی 198
3- سورهی تحریم، آیه 6
#کارشناس_اخلاق
#مراتب_اخلاص
@pasokhsara
⭕️ دوستان از نحوه ی برخورد حضرت یعقوب با یوسف نبی و برادرش بنیامین جویا می شوند که چرا باید پیامبر الهی به گونه ای برخورد کند که زمینه ی حسادت برادران را بر انگیزد❓
✅ در پاسخ باید عرض کنم:
حضرت یعقوب سلام الله علیه، برخوردی منطقی داشته که بین برادران اختلافی نیافتد و هیچ آیه و روایتی علت حسادت را، نحوه ی برخورد حضرت یعقوب نمی داند.
قرآن منشاء حسادت فرزندان یعقوب(ع) به یوسف(ع) را نه تبعیض ناروای یعقوب بلکه مشکل نقصان شخصیتی آنها معرفی میکند و به وضوح میگوید که آنان برای توجیه رفتار ناشایستشان به فرافکنی پرداخته و پدر را مقصر میشمارند.( اذا قالوا لیوسف و اخوه احب الی ابینا منا و نحن عصبه ان ابانا لفی ضلال مبین. (هنگامی که (برادران) گفتند: یوسف و برادرش (بنیامین) نزد پدر از ما محبوبترند در حالی که ما گروه نیرومندی هستیم. مسلماً پدر ما در گمراهی آشکاری است.(یوسف-8)
#سوالات_دانش_آموزی
#کارشناس_کلام
@pasokhsara
محیط فاسد
از جمله عوامل زمینهساز گناه، محیط فاسد و آلوده است. چه بسا والدین تلاش زیادی در جهت تربیت دینی فرزندان خود مینمایند اما حضورشان در محیط و محله و فضای نامناسب منجر به انحراف فرزندانشان میشود.
در روايتى آمده، در محضر امام صادق عليهالسلام از محيط فاسد يكى از بلاد كه در آخرالزمان سراسر آن را گناه و فساد و انحراف فرا مىگيرد سخن به ميان آمد، امام به يكى از شاگردان خود به نام مفضل فرمود: اگر تو مىخواهى دينت را حفظ كنى آنجا را محل سكونت خود قرار نده زيرا آنجا محل فتنه و آشوب است.
و فرّ منها الى قلّة الجبال و من الحجر الى الحجر
واز آنجا از سنگى به سنگ ديگر (يا از بيشهاى به بيشه ديگر) فراركن .(1)
این دسته روایات نشان دهندهی تاثیر عمیق محیط بر عقاید و نگرش انسانهاست به گونهای که اگر محیط آلوده باشد حتی ممکن است انسان عقیدهی دینی خود را نیز کنار بگذارد.
به همین دلیل در برخی از احادیث سخن از هجرت به میان آمده و هجرت و جابهجایی از محیطی به محیط دیگر از جمله راهکارهای مهم برای عدم تاثیرپذیری از محیط فاسد بیان شده است.
رسول اكرم صلى الله علیه وآله میفرمایند:
«من فر بدینه من ارض الى ارض و ان كان شبراً من الارض استوجب الجنة و كان رفیق محمّد صلى الله علیه وآله و ابراهیم علیه السلام»
«كسى كه براى حفظ دینش از سرزمینى به سرزمین دیگر گرچه به اندازه یك وجب هجرت كند استحقاق بهشت مىیابد و (در بهشت) یار و همنشین محمّد صلى الله علیه وآله و ابراهیم علیه السلام خواهد شد.»(2)
پینوشتها:
1.منتخب التواریخ، ص875.
2.نورالثقلین، ج1 ص541.
#کارشناس_اخلاق
#محیط_فاسد
@pasokhsara
💠 مانع بودن لاک ناخن پا
💬 سوال: خانمی که ناخن انگشتان پا را لاک زده، برای وضو و غسل چه وظیفه ای دارد؟
✅پاسخ:
برای غسل: همه مراجع: باید ناخن تمام انگشتان پا را پاک کند.
🔹 برای وضو: اگر تنها یک انگشت - و لو انگشت کوچک پا - را برای مسح پاک کند، کافی است.
🔹آیت الله مکارم: بنابر احتیاط واجب، تنها به انگشت کوچک نمی توان اکتفا کرد. (یعنی کفایت نمی کند که فقط ناخن انگشت کوچک پا را پاک کند و آن را مسح نماید؛ بلکه باید ناخن یکی دیگر از انگشتان پا را پاک و بر آن مسح کند)
📚منبع: امام: تحریر الوسیله، وضو، بعد م 15؛ رهبری: اجوبه الاستفتائات، س 111؛ سیستانی، نوری، مکارم، فاضل و اراکی: عروه الوثقی، الوضو، فصل فی افعال الوضو، م 49؛ وحید، تبریزی، خویی: منهاج الصالحین، الوضو، الفصل الاول، کیفیه الوضو، م 95؛ صافی، گلپایگانی: هدایه العباد، وضو، م 108؛ توضیح المسائل 16 مرجع، ج 1، م 252.
>>> بر گرفته از کتاب «احکام کاربردی؛ وضو، غسل، تیمم»، اسماعیل زارعی، ص 33.
#احکام
@pasokhsara
✍بیش فعالی چیست؟
بیش فعالی (ADHD) نوعی اختلال رفتاری – رشدی است که باعث بروز واکنشهای تکانشی، اختلال در یادگیری و فعالیتهای فیزیکی بیش از اندازه شده و با برخی رفتارهای غیرعادی همراه است. اختلال نقص توجه بیشتر در کودکان تشخیص داده میشود. با این حال، این اختلال در بزرگسالان نیز مشاهده شده و میتواند زندگی فردی و اجتماعی شخص را با معضلاتی جدی مواجه میکند.
ابتلا به این عارضه، غالباً تمرکز طولانیمدت بر روی یک مسئله واحد را با مشکل مواجه کرده و ممکن است با برخی عوارض روانی نظیر اختلال دوقطبی یا افسردگی همراه باشد. بهخاطر داشته باشید، رسیدگی نکردن به این بیماری میتواند مسائل و مشکلات بسیار حادی را ایجاد کند؛ بنابراین، در صورت مشاهده علائم این بیماری لازم است هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کرد.
👇علائم بیش فعالی
شایعترین علائم بیش فعالی عبارتاند از:
👈 افراد مبتلا به این عارضه نمیتوانند برای مدتی طولانی روی انجام کار یا موضوع واحدی تمرکز کنند.
👈 این افراد بهراحتی وظایف محول شده را فراموش کرده یا ترتیب انجام آنها را از خاطر میبرند.
👈 افراد مبتلا به اختلال کمتوجهی، بهراحتی دچار حواسپرتی میشوند. در واقع، هر اتفاق کوچکی میتواند تمرکز آنها را با مشکل مواجه کند.
👈 این افراد بهسختی میتوانند برای مدتی هم که شده آرام و بیتحرک باشند.
👈افراد مبتلا به نقص توجه، غالباً نمیتوانند منتظر به پایان رسیدن صحبتهای سایرین بوده و دائماً حرف دیگران را قطع میکنند.
)برگرفته از پایگاه اینترنتی پذیرش24)
#کارشناس_مشاوره
#بیش_فعالی
@pasokhsara
❌ خانههای مدینه در صدر اسلام، اصلاً درب نداشتند!!
♦️وهابی ها به هدف زیر سؤال بردن اصل مسلّم شهادت حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها، آتش زدن درب خانه ی وحی، شبههای را مطرح کرده اند که "خانههای مدینه در صدر اسلام، اصلاً درب نداشتند و مسلمانان درب ورودی منازلشان فقط پردهای آویزان میکردند!!" حال به چند مدرک برای ردّ این ادعای باطل توجه فرمائید.
🔰 خدای تعالی در قرآن کریم به مسلمین اجازه میدهد که از خانههایی که کلید آن در اختیارشان است، غذا بخورند:
💠 «لیس علی الأعمی حرج ولا علی الأعرج حرج ولا علی المریض حرج ولا علی أنفسکم أن تأکلوا من بیوتکم أو بیوت آبائکم ... أو ما ملکتم مفاتحه أو صدیقکم لیس علیکم جناح أن تأکلوا جمیعا أو أشتاتا.»
📖 سوره مبارکه نور، آیه ۶۱
🔹 «بر نابینا و لَنگ و بیمار، گناهی نیست (که بر سر سفرۀ شما حاضر شوند) و همچنین بر شما، که از خانههای خودتان (بدون اجازه) غذا بخورید و همچنین خانههای پدرانتان ... یا خانههایی که کلیدهایش در اختیار شماست، یا خانههای دوستانتان، بر شما گناهی نیست که به طور دستهجمعی یا جداگانه غذا بخورید.»
⁉️ سؤال این است که اگر خانههای صدر اسلام درب نداشتند، پس کلمه «مفاتحه» (کلیدهای خانه) در این آیه به چه معناست؟! آیا با کلید، پرده یا حصیر خانههایشان را قفل و باز میکردند؟!
🔰 حجرههای رسول خدا صلّیاللهعلیهوآله از چوب بودند:
ابنکثیر دمشقی، عالم و محدّث اهل تسنّن قرن هشتم مینویسد:
💠 «وکانت حجره من شعر مربوطة بخشب من عرعر قال وفی تاریخ البخاری أن بابه علیهالسلام کان یقرع بالاظافیر فدل علی أنه لم یکن لابوابه حلق.»
🔹 «حجرههای رسول خدا صلّیاللهعلیهوآله از شاخه و چوب درخت عَرعَر به وسیلۀ مو بافته شده بود؛ و در تاریخ بخاری آمده است: درِ خانه پیامبر را با نوک انگشتان و ناخنها میزدند (درب چوبی بوده و با ناخن زدن بر پارچه، صدا نمیدهد!) و این دلالت بر این دارد که حلقههایی برای کوبیدن بر در نداشته است.»
📚 البدایة والنهایة (ابنکثیر)، ج۳، ص۲۲۱
🔰 خانۀ عایشه، درب چوبی داشت:
محمد بخاری، محدّث مشهور اهل تسنّن قرن سوم در ادب المفرد مینویسد:
💠 «عن محمد بن هلال أنه رأی حجر أزواج النبی صلّیاللهعلیه(وآله)وسلم من جرید مستورة بمسوح الشعر فسألته عن بیت عائشة فقال کان بابه من وجهة الشام فقلت مصراعا کان أو مصراعین قال کان بابا واحدا قلت من أی شیء کان قال من عرعر أو ساج.»
🔹 «محمد بن هلال، حجرههای همسران پیامبر را دیده که پوششی بافته شده از مو بوده است؛ از وی درباره خانه عایشه پرسیدم، گفت: درب خانهاش به طرف شام باز میشد! پرسیدم: یک لنگه داشت یا دو لنگه؟ گفت: یک لنگه بیشتر نداشت؛ گفتم: جنسش از چه بود؟ گفت: از چوب درخت عرعر یا ساج.»
📚 الأدب المفرد (بخاری)، ص۲۷۲
🔴 در نتیجه، خانههای مدینه در صدر اسلام و از جمله، خانۀ امیرالمؤمنین و حضرت زهرا علیهماالسلام، درب چوبی داشتهاند.
#سوالات_دانش_آموزی
#کارشناس_کلام
@pasokhsara
💠 حکم سود بانکی
💬سوال: پولی در بانک سپرده گذاری کردهام و هر ماه سود به آن تعلق می گیرد آیا این سود حکم ربا را دارد و حرام است؟
✅ جواب:
🔹مقام معظم رهبری: اگر آن مبلغ اضافی و سودی که بانک میدهد از درآمد حاصل از به کارگیری سپرده به وکالت از سپرده گذار در ضمن یکی از عقود شرعی صحیح باشد، ربا نیست، بلکه سود معامله شرعی است و اشکال ندارد
📚 پینوشت:
استفتا از سایت آیت الله خامنه ای
#احکام
@pasokhsara
❓چرا نام حضرت علی علیه السلام مثل دیگر انبیاء و پیامبر ص در قرآن نیامده است تا بر سر امامت اختلاف نشود؟
🔰پاسخ
1⃣ اولا؛ در قرآن آیاتی وجود دارد که به گفته شیعه و اهل سنت ، جز بر علی(علیه السلام) و برخی دیگر از امامان(علیهم السلام)بر هیچ کس دیگری قابل انطباق نیست ، همچون آیه ولایت (مائده ، ۵۵) ، آیه مباهله (آل عمران ، ۶۱) و.. .
2⃣ ثانیا یکی از دلیل های نیامدن نام امامان(علیهم السلام) در قرآن ، این است که قرآن تنها کلیات مسایل را بیان کرده و تبیین جزییات آن ، به پیامبر(صلی الله علیه وآله) واگذار شده است.
شخصی به نام ابی بصیر می گوید : از امام صادق (علیه السلام)پرسیدم : «مردم می گویند چرا از حضرت علی(علیه السلام) و اهل بیت او نامی در قرآن کریم نیامده است ؟» امام (علیه السلام)فرمودند : «به کسانی که چنین اعتراضی می کنند بگویید : همان گونه که نماز در قرآن آمده ، ولی سه یا چهار ]رکعت [ بودن آن مشخص نشده و پیامبر(صلی الله علیه وآله) آن را برای مردم تفسیر کرده ، همچنین زکات ]در قرآن[ نازل شده ، ولی مقدار آن مشخص نشده و رسول خدا(صلی الله علیه وآله)آن را برای مردم تفسیر کرده و... ، همین طور در قرآن آمده است که «أطیعوا اللّه و أطیعوا الرسول و أُولی الأمر منکم ; (نساء ، ۵۹) از خدا و رسولش و اولی الامر اطاعت کنید .» این آیه درباره علی و حسن و حسین (علیهم السلام)نازل شده و پیامبر(صلی الله علیه وآله)فرمود : «هر که من مولای اویم پس علی مولای اوست .» ]یعنی همان گونه که تفسیر جزییات نماز ، زکات و حج به پیامبر(صلی الله علیه وآله)واگذار شده که دستورهای الهی را به مردم برسانند ، معرفی أولی الامر نیز به ایشان واگذار شده تا آنها را به مردم معرفی کنند . [سپس امام صادق(علیه السلام) سایر آیات و روایاتی را که در این باره آمده فرموده است .۱
3⃣ یکی دیگر از حکمتهای نیامدن نام علی و اهل بیت(علیهم السلام) در قرآن ، این است که در این کتاب الهی آیاتی درباره اهل بیت (علیهم السلام)نازل شده که بسان تصریح به نام آنان و بهتر از تصریح است ; مانند آیه ۵۵ سوره مائده که می فرماید : «ولیّ و سرپرست شما تنها خداوند و پیامبرش و افراد مؤمن هستند ; افراد مؤمنی که نماز برپای داشته و در حال رکوع زکات می دهند .» دانشمندان شیعه و اهل سنت نقل کرده اند که فقط حضرت علی(علیه السلام) در حال رکوع انگشتر خود را به فقیر داد .۲ ; در نتیجه ، تفاوتی نداشت که خداوند متعال بفرماید : «سرپرست شما خداوند و رسولش و حضرت علی(علیه السلام)هستند یا اینکه صفاتی از آن حضرت نقل کند که منحصر به فرد بوده و تنها بر حضرت علی(علیه السلام) منطبق باشد .» کسی که به دنبال حقیقت باشد ، از هر دو گفتار یک مطلب را می فهمد.
4⃣ اگر نام حضرت علی(علیه السلام)بصراحت در قرآن می آمد ، به احتمال نزدیک به یقین ، نااهلان قرآن را تحریف می کردند و به خاطر خصومت با آن حضرت و محو و حذف نام ایشان از قرآن ، در قرآن دست می بردند ; چنانکه تا مدتی تدوین احادیث پیامبراکرم(صلی الله علیه وآله) را به همین منظور ممنوع کردند ; ولی در صورتی که با ذکر اوصاف گفته شود ، دیگر افراد نااهل دست به تحریف آیات قرآن نزده و ولایت امیرمؤمنان علی(علیه السلام)نیز برای حقیقت جویان روشن می شود.
شیعه و اهل سنت متفقند که پیامبر(صلی الله علیه وآله)فرمود : «من از میان شما می روم ; ولی دو چیز گرانبها بین شما به یادگار می گذارم که اگر به آن دو متمسک شوید ، هیچ گاه گمراه نمی شوید . کتاب خدا و اهل بیتم ، خداوند دانا به من خبر داده که این دو ، هیچ گاه از یکدیگر جدا نمی شوند تا در حوض کوثر بر من وارد شوند .»۳
____________________
۱.غایه المرام، محدّث بحرینی، ص ۲۶۵، چاپ سنگی
۲. پیام قرآن، ج ۹، ص ۲۰۱ ـ ۲۱۳
۳. تنها در غایه المرام، ص ۲۱۱ - ۲۳۵، ۸۲ منبع از اهلسنت و ۳۹ منبع شیعه
#سوالات_دانش_آموزی
#کارشناس_کلام
@pasokhsara
✍دلایل تبیین رابطه بین مذهب و سلامت روان:
👈1.مذهب به زندگی فرد معنا و هدف می دهد. داشتن معنا و هدف در زندگی نشان دهنده ی سلامت روان است و باعث افزایش توانایی فرد در انجام کارها می شود. افراد مذهبی با حوادث آسیب زای زندگی که قابل پذیرش نیستند، راحت تر سازگار می شوند.
👈۲- مذهب باعث ایجاد امید در فرد می شود. امید باعث ایجاد انگیزه و انرژی در فرد می شود که او را به بهتر شدن اوضاع زندگی امیدوار می کنند.
👈٣- افراد مذهبی احساس آزادی شخصی بیشتری نسبت به دیگران می کنند. آنها وابستگی عاطفی کمتری به اطرافیان دارند.
👈۴- در افراد مذهبی به واسطه دعا کردن احساس کنترل ایجاد می شود؛ به این گونه که دعا کردن باعث احساس غیر مستقیم کنترل بر شرایط به ظاهر غیر قابل تغییر و ناگوار می شود.
👈۵- افراد مذهبی از شخصیت های دینی که رنج بسیار کشیده اند، الگوبرداری می کنند و این مسئله باعث افزایش تحمل و پذیرش موقعیت های غیر قابل تغییر در آنها می شود...( برگرفته از پایگاه راسخون)
#کارشناس_مشاوره
#رابطه_مذهب_سلامت_روان
@pasokhsara