🔴 وقتی رهبر انجمن ضد بهائیت نیز حق سخن گفتن علیه بهائیت را نداشت‼️
در مطلب پیشین وعده داده شد ڪه علت اینڪه چرا از رهبر انجمن #ضد_بهائیت ، یڪ سخنرانی عمومی بر علیه بهائیان بجا نمانده، ذڪر شود.
حقیقت امر آن است ڪه در سال ۴۷، شیخ محمود #حلبی به ساواڪ متعهد میشود ڪه نه در امور سیاسی دخالت ڪند و نه بر علیه بهائیت سخنرانی داشته باشد❗️⛔️
ساواڪ نیز در ازای این تعهد، اجازه استفاده از منبر را به او ”تفویض“ مینماید.
اینڪه چرا رهبر انجمن چنین تعهدی داده چندان جای تعجب ندارد، چون وی حاضر بود برای نیل به هدفش، بر چنین اموری متعهد شود.
✅ اما آنچه ڪه در این امر بسیار جالب است و جای تأمل دارد، این مسئله است ڪه رهبر و اساتید انجمن، به وضوح برایشان مشهود است ڪه رژیم پهلوی نه تنها دست آنان را در مبارزه با بهائیت ڪاملا باز نگذاشته، بلڪه از مقطعی به بعد ڪفه حمایت از انجمن به تدریج، به نفع بهائیان ضعیف میشود.
چرا ڪه رژیم تا آن مقطع، از انجمن نهایت بهره برداری را به نفع خود نموده بود و حال دیگر استفاده قبلی را نداشت و لازم بود تا سیاست جدیدی در قبال این گروه در پیش گیرد.
شاید بتوان مدعی شد ڪه آغاز اجرای این سیاست، محدودیت شخص شیخ محمود حلبی بود و این امر تا آنجا پیش میرود ڪه از سال ۵۲ به بعد برگزاری جلسات عمومی انجمن به طور ویژه ای محدود میشود.
و از سوی دیگر، بهائیت روز به روز قدرتمندتر...
🔹 و در عمل برای خود انجمن اثبات شد ڪه همانگونه ڪه امام #خمینی توصیه نموده بود، مبارزه علمی با بهائیت نباید هدف اصلی واقع میشد و این فقط فریبی برای مشغول نمودن ظرفیت زیادی از نیروهای مذهبی بود.
@hojjatiyeh
@feraghvaadyan
❇️زبان آموزان ارمنی از تلاشهای مردم و دولت ایران در مرمت و حفظ ابنیه تاریخی ارامنه در مناطق مختلف ایران قدردانی کردند.
🔸روشنگر به نقل از آلیک/جمعی از دانشآموزان، دانشجویان و فراگیران زبان فارسی در مدارس و دانشگاههای ارمنستان که اخیراً از جانب سفارت کشورمان در ارمنستان به شهرهای اصفهان، قزوین و کاشان اعزام شده بودند، در نشستی ادبی با دانشآموزان ایرانی به مشاعره پرداختند.
🔸در این نشست ادبی، زبان آموزان ارمنی از اقدام ها و حمایت های سفارت ایران در گسترش کلاس های آموزش زبان فارسی در مدارس و دانشگاه های ارمنستان و همچنین اعزام فراگیران نمونه و فعال به ایران تشکر کردند.
🔸این دسته از زبان آموزان با ذکر خاطراتی از سفر خود، مردم ایران را مهربان و میهمان نواز توصیف کردند و از تلاش های مردم و دولت ایران در مرمت و حفظ آثار و ابنیه تاریخی ارامنه در مناطق مختلف ایران قدردانی کردند.
🔸سید کاظم سجادی سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان هم که در این نشست حضور داشت به آنان توصیه کرد در معرفی فرهنگ، تاریخ و تمدن خود به دیگران نهایت تلاش و کوشش را داشته باشند.
@Feraghvaadyan
🔺«رائیلیان»، فرقهای فرا زمینی
کلود وریلهون، معروف به «رائل»، خواننده کابارهای بود که در سال 1973 ادعای پیامبری کرد. وی در کتاب «پیام نهایی» با اشاره به مواجهه با موجودات فضایی (به نام الوهیم)، مدعی است الوهیم، خواستار انتقال به زمین و ملاقات با رهبران جهان هستند تا تکنولوژی پیشرفته خود را بهتدریج در اختیار آنان قرار دهند، اما تحقق این امر در گرو برقراری صلح در زمین و ساخت مرکزی برای آنهادر اورشلیم است که از آن به عنوان «سفارتخانه» یاد میکند. رائلیان، پیامبران را «دختران و پسران خدا» مینامند که قادر به فهم و رمزگشایی پیامهای کتب آسمانی نبودهاند و تنها رائل با کمک الوهیم، موفق به درک معنا و پیام این کتب شدهاست. رائیلیان با خرافی خواندن تمامی قوانین و آداب و مناسک دینی، آنها را ابداعات مغرضانه پیامبران برای سرگرم نگاه داشتن بشر به امور واهی و دورشدنشان از اسرار الوهیم خوانده و بدینسان، لزوم پایبندی به شریعت را زیر سؤال میبرند.
✅آرشيو تحقيقي روشنگر
@Feraghvaadyan
🔺مورمونیسم؛ یانکیهای صهیونیست
«قدیسین متأخر» یا «مورمونیسم»، فرقهای است برآمده از مسیحیت که در سال 1830 میلادی توسط فردی به نام «جوزف اسمیت جونیور» تأسیس شد. این فرقه، شاخههای کوچک و بزرگی دارد که مهمترین آنها به نام «کلیسای عیسیمسیح قدیسان آخرالزمان»(Later–day Saints) (LDS) سالت لیکسیتی (واقع در ایالت یوتای آمریکا) را مرکز خود قرار دادهاست.
ویژگی متمایزساز این فرقه، حالت کمونی آن است. مورمونها نقش مهمی در تبلیغ و ترویج عقاید صهیونیستی و اندیشه بازگشت یهودیان به فلسطین داشتهاند. بنیان شالوده فکری مورمونها بر متافیزیک مادی و جسمانی بودن خدایان، نگاه خاص و متفاوتی به مسئله ازدواج(طرفداری از چند همسری) در میان آنها حاکم نموده که یکی از چالشبرانگیزترین مقولههای اعتقادیشان محسوب میگردد.
✅آرشيو تحقيقي روشنگر
@Feraghvaadyan
🔺محوریترین رویکردهای سیاسی جریان آتئیسم در ایران
1.سیاهنمایی علیه نظامجمهوری اسلامی ایران؛ از رهگذر اقداماتی چون: القای ناکارآمدی و فساد نظام اسلامی و حکومت دینی، ارائه تصویری مخدوش از وضعیت زندانهای جمهوری اسلامی ایران، القای وجود خفقان در ایران، انتشار اخبار تجمعات با هدف مخدوش جلوه دادن وضعیت داخلی و ترغیب مردم به اعتراض.
2. تزریق باورهای انحرافی؛ نظیر باور مخالفت اکثریت مردم ایران با نظام اسلامی، اندیشه تغییر نظام در نسل جوان، بیتفاوتی مسئولان نسبت به جان و مال ایرانیان، ایجاد دلسردی در میان مردم نسبت به پیشرفتهای نظام اسلامی.
3. تشویق به اقدامات تخریبی و براندازانه؛ همچون: ساخت و اشاعه شعارهایی با مضمون نابودی حکومت اسلامی، دعوت به انقلاب، درخواست رفراندوم و لزوم تشکیل حکومت سکولار، تشویق و حمایت از شورشها و راهاندازی کمپینهای مختلف با نگاه براندازانه، دعوت به انجام جنبشها و اجتماعات ضدحکومت اسلامی.
✅منبع: آرشيو تحقيقي روشنگر
@Feraghvaadyan
🔹روشنگر به نقل از فارس/ سی و ششمین نشست «شنبه های انقلاب» با عنوان «ادیان و مذاهب» و با هدف تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی و چهار دهه همبستگی و همدلی با پیروان ادیان توحیدی، در تهران برگزار میشود.
🔸این نشست روز شنبه اول دی 1397 ساعت 9 صبح، در محل «تالار ایوان شمس معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران» واقع در میدان فاطمی (جهاد)، خیابان شهید گمنام، ابتدای بزرگراه کردستان برگزار می گردد.
🔸در این برنامه، "کارنامه چهلساله ادیان توحیدی در عصر انقلاب اسلامی"، در موضوعاتی همچون: جایگاه ادیان توحیدی، دکترین انقلاب اسلامی در خصوص ادیان و مذاهب، ارتقاء وضعیت حقوقی اقلیتهای دینی پس از انقلاب اسلامی، نقش انقلاب اسلامی در تحقق همدلی و همبستگی با پیروان ادیان الهی و موقعیت و جایگاه انقلاب اسلامی در حوزه ادیان توحیدی در مقایسه با قبل از انقلاب اسلامی و جایگاه ایران در منطقه و جهان، بررسی و تبیین میشود.
🔸در این مراسم، روحانیون، بزرگان و صاحب نظران ادیان توحیدی اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی دستاوردهای چهل سال انقلاب اسلامی را در این حوزه، مورد بررسی قرار خواهند داد.
همچنین در این نشست، از خانواده شهدای زرتشتی، کلیمی و مسیحی، قدردانی خواهد شد.
🔴 #اعتماد_اسرائیل_به_بهائیان ❗️
♦️روشنگر به نقل از نقد بهاییت/ از جمله نشانههای همکاری متقابل فرقهی #بهائیت با رژیم کودککش صهیونیستی، #اعتماد همهجانبهی سران این رژیم به #جاسوسان_بهائی خود میباشد.
⭕️ از اینرو #عبدالله_رفیعی (از بهائیان ایران) که به همراه جمعی از هممسلکان خود در اسفند 1339 ش، برای دیدار از #مرکز_بهائیت به #اسرائیل رفت، در بخشی از گزارش سفر خود آورده است: «در گمرک #تل_آویو، همین که خود را #بهائی معرفی نمودیم، با کمال احترام بدون #تفتیش ما را مرخص نمودند؛ در صورتی که سایرین را به دقت رسیدگی و تفتیش میکردند».[1]
⭕️ همچنین به گزارش #ساواک، #فریدون_رامشفر (از بهائیان ایران)، پس از دیدار از اسرائیل، در جلسهی هفتگی #بهائیان مورخ 4 بهمن 1349 ش، اظهار داشت: «در فرودگاه، احباء (:بهائیان) را بازرسی نمیکنند و وقتی رئیس کاروان به پلیس اظهار میدارد: اینها بهائی هستند، حتی یک چمدان را بازرسی نمیکنند؛ ولی بقیه مسافرین را حتی کلیمیها را بازرسی میکنند».[2]
⚠️ اما به راستی اعتماد رژیم غاصب و کودککش صهیونسیتی به #تشکیلات_بهائیت از کجا نشأت میگیرد⁉️
📚پینوشت:
📖[1]. مجلهی آهنگ بدیع، ارگان رسمی بهائیان، شماره: 10، ص 252.
📖[2]. ماهنامه زمانه، شماره: 61، ص 32.
✅وکیل ترامپ به دنبال لغو کلاسهای مدیتیشن در مدارس دولتی آمریکا
🔸روشنگر به نقل از گفتگوی ادیان/بنیاد عدالت و حقوق آمریکا در منازعهای حقوقی خواستار توقف ساعات مدیتیشن در مدارس دولتی آمریکا شده است. این بنیاد میگوید مدیتیشن نقض قانون منع تبلیغات مذهبی در مدارس عمومی است و با قانون جدایی دولت از سیاست در تعارض است. این بنیاد همچنین مدعی این است که آموز مدیتیشن، در واقع مبارزه با مسیحیت است و بنیادهای مسیحیت را به نفع دین بودایی تضعیف میکند. جی اسکولو، رئیس بنیاد عدالت و حقوق، که در تیم وکلای شخصی دونالد ترامپ حضور دارد، از جمله مخالفان سرسخت جدایی کلیسا از دولت است، با پیگیری این پرونده میگوید، مدارس دولتی آمریکا با برگزاری دوره های مدیتیشتن در سراشیبی سقوط افتاده اند. او از والدین کودکان میپرسد، چطور میتوانند اجازه دهند کودکانشان در کلاسهای مدیتیشن در فضایی بی زمان و تاریخ قرار گیرند و تمام خاطرات و آموزه های مذهبی و اخلاقی خود را فراموش کنند و دریچه قلبشان را به روی آموزه های هندوان و بدائیها بگشایند و از مسیحیت فاصله بگیرند.
مخالفان میگویند بنیاد تندروی عدالت و حقوق آمریکا فراموش کرده است که پاک کردن ذهن از افکار منفی و تامل در وجود خود فقط مخصوص دینهای شرقی بودایی و هندوئیسم نیست، ّبلکه مسیح نیز از یارانش میخواهد که ذهن خود را از افکار منفی پاک کنند.
با این حال وکلای بنیاد عدالت و حقوق میگویند دادخواست خود را برای به تعلیق درآوردن کلاسهای مدیتیشن تقدیم دادگاه عالی آمریکا کرده است🔹
روشنگر مدیا
☯ویپاسانا؛فرقه ای برآمده از بودیسم
🔹🔹ویپاسانا؛ فرقهای برآمده از بودیسم
👈ویپاسانا را باید عصاره آموزههای «سیدارتاگوتاما»، ملقب به «بودا» دانست که بعدها به عنوان یکی از روشهای مراقبه در هند مطرح شد. بنیانگذار این روش، «ساتیناریان گوئینکاجی» مدعی است، بودا این روش را 2500 سال پیش کشف کردهاست.
🔹ویپاسانا دراوایل دهه 80 شمسی، در پوشش مؤسسهای با عنوان «شادزیستی» به ایران وارد شد و فعالیت خود را تحت نظر فردی با هویت «داریوش.ن» آغاز نمود. تأسیس مراکز یوگا و مراقبه، تبلیغ مبانی و آموزههای انحرافی، اشاعه اباحهگری(در قالب برگزاری کلاسها و اردوهای مختلط)، (جذب در قالب) فعالیت هرمی، انتشار مطالب تبلیغی(با بنمایه بودیسم) در برخی نشریات و حتی نگارش پایاننامه دانشگاهی (با موضوع طراحی مرکز مراقبه ویپاسانا) توسط برخی عناصر شاخص فرقه در کشور، ازجمله تحرکات انحرافی ویپاسانا در ایران میباشد.
🔹در ویپاسانا، پرداختن به مراقبه، مستلزم دوری جستن از هرگونه اعمال عبادی در اسلام و دیگر ادیان الهی بوده و آییننامه «اصول پنجگانه» فرقه، نمایانگر تضاد مبانی ویپاسانا با کلیه مفاهیم الهی میباشد.
📚آرشيو تحقيقي روشنگر
روشنگر مدیا
🔸حال و روز فرقه گنابادی 🔹با تحلیلی بر تازه ترین اظهارات "نورعلی تابنده"
♨️ حال و روز فرقه گنابادی
👈با تحلیلی بر تازه ترین اظهارات "نورعلی تابنده"
✍صبح امروز, پنج شنبه ۲۹ آذرماه سال جاری, شماری از دراویش با حضور در محل سکونت قطب فرقه گنابادی از وی دیدار کردند.
نورعلی تابنده, قطب سالخورده دراویش در این ملاقات, سخنانی کوتاه ایراد کرد که تامل در آن, حاکی از فروکش نمودن نسبی نگرانی های واضح پیشین در وی دارد.
او در این اظهارات, برخلاف سخنان کذشته که برخی اختلافات و تنش آفرینی های درونی را محور سخنان خود قرار داده بود, این بار جهت صحبت ها را به امور عادی معطوف نمود. هرچند در این ملاقات نیز از مشی همیشگی اش تعدی نکرد و زبان به اشارات و کنایات گشوده, ابراز نمود:
🗣"ناخوشنودی ما از چنین گرفتاری ایجاد شد و امیدواریم هرگز گرفتاریهایی از این قبیل نداشته باشیم. بحمدالله امروز همه، همدیگر را میبینیم و در واقع از مجالس فقری ما که برقرار میشد یک گوشهای مانده که ما بهره میبریم، اما نامقرر."
👈کنایه وی به مجالس فقری و ناخشنودی از گرفتاری, در حالی است که به علت بروز این مسایل و نیز همکاری مسیولین جهت بازگشت شرایط عادی و کمک به بازگشایی مجالس فقری در سراسر کشور هیچ اشاره ای نکرد.
🔺در واقع تابنده, رندی های خود را همچنان ادامه می دهد حتی در محتاطانه ترین حالات ممکن, حتی اگر به سبب کهولت سن, رشته کلام از دستش خارج گردد.
🔹اما قطب گنابادی از زمان وقوع فاجعه گلستان هفتم, جز بیانیه های منتشرشده, هیچ گاه صراحتا و آشکارا از فضاحت فاجعه ای که به دست عناصر افراطی فرقه رخ داده سخن نرانده و آن را محکوم ننموده. تابنده از گرفتاری هایی که عارضشان شده, دم می زند اما به مسبب آن اشاره نمی کند.
❓راستی, قطب گنابادی از گرفتاری هایی که به سبب گلستان هفتم دامنگیر جامعه شده نیز اطلاع دارد؟
👈القصه, این روزها فرقه گنابادی در قیاس با سال گذشته, سر در لاک فرو برده و می کوشد از حواشی به دور باشد, سخنان تابنده نیز نمایانگر تلاشش جهت سر پا کردن فرقه است.
🔹با این حال, مسیله جانشینی وی که چندان دور نیست, چالشی جدی برای فرقه سلطانعلیشاهی محسوب می شود که پس از پست سر گذاشتن روزهای سخت رسوایی ناشی از گلستان هفتم با آن مواجه خواهد بود.
📚بخش تحلیلی روشنگر
🔹پاپ فرانسیس: جشن کریسمس را به فستیوال مُد تبدیل نکنید
👈پاپ فرانسیس از همه مسیحیان جهان خواست در این جشنها اسراف نکنند.
درحالیکه جهان در حال تدارک برای جشنهای کریسمس و پایان سال میلادی است، پاپ فرانسیس از همه مسیحیان جهان خواست در این جشنها اسراف نکنند.
وی گفت:
"کریسمس هیچ ارتباطی به مصرفزدگی و یا خرید هدایای گران قیمت ندارد؛ ماشینهای تبلیغاتی دائمن به ما میگویند که برای جشن کریسمس، هدایای بیشتر و بیشتری بخریم، من ... خواهش میکنم این جشن را به یک فستیوال مد تبدیل نکنند."
🔹تحلیل روشنگر:
مصرف زدگی در کریسمس, به مسیله ای مهم در سالهای اخیر تبدیل شده, به گونه ای که کمپین های زیادی در نقاط مختلف جهان برای مقابله با این مصرف زدگی تشکیل شده است.
تاکنون مقالات زیادی در باب سودهای کلان اقتصادی نظام سرمایه داری غرب و شرکت های چندملیتی از کریسمس منتشر شده که نگاهی انتقادی به دستاویز قرار دادن یک مسیله به ظاهر معنوی برای کسب سود دارد.
👈منتقدان از کمرنگ شدن جنبه های معنوی و رنگ مذهبی کریسمس و تبدیل آن به یکی از ابزارهای مادی گرایی غرب, ابراز نگرانی کرده اند.
.●➼┅═❧═┅┅───┄
﷽
🌎روشنگر به نقل از کانال اسلام و دانش/ اعتقاد و ایمان منجر به سلامت روانی و جسمانی انسان میشود💥
MECHANISMS OF HEALING THROUGH PRAYER
📌مکانیسم #شفا و #درمان بوسیله #دعا
Religious practices have been associated with healing for millennia. People pray for good health and for relief from illness. Prayer may result in health and healing through one or more of several mechanisms.
اعمال مذهبی بیشتر از هزار سال است که با مقوله شفا و درمان مرتبط هستند. مردم برای داشتن سلامتی و رهایی از امراض دعا می کنند دعا ميتواند به وسیله یک یا چند مکانیسم 👈منجر به سلامتی و شفای انسان شود.
Prayer is a special form of meditation and may therefore convey all the health benefits that have been associated with meditation
دعا یک شکل مخصوص از مدیتیشن است که میتواند "تمام منافع و سودمندیهای سلامتی" را که با مدیتیشن در ارتباط هستند انتقال بدهد. [Pub med]
═════════┅┄
studies show that religious faith fosters social connections and helps give people a sense of purpose in the world. Studies also show that a sense of hope that is created through faith improves one's mental well being, which is correlated with better physical health as well.
تحقیقات نشان میدهند اعتقادات مذهبی ارتباطات اجتماعی را تقویت میکنند و به مردم کمک میکنند تا در زندگی #هدف داشته باشند. تحقیقات همچنین ثابت کردهاند که ایجاد حسی از امید _که سرمنشاء آن #ایمان است_ سلامت روانی انسان را بهبود میبخشد که این #سلامت_رواني با #سلامت_جسماني هم مرتبط است. [Emory]
✍🏻براستي اگر دین خرافه است، چرا با گذشت قرنهاي طولاني پس از آن، علم برخلاف آن نظر نميدهد؟؟ چرا آنرا تأیید ميکند و امور دیني را به خیر و صلاح انسانها ميداند؟
🌐زیست و فناوری آمریکا
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2802370/
🎓دانشگاه Emory ایالات متحده
http://news.emory.edu/stories/2013/08/spirited_psychologist_sees_benefits_of_prayer/campus.html
@IslamVaDanesh
@Feraghvaadyan
⛔️دروغی به نام "عطیه شفا" در مسیحیت تبشیری ⛔️
⚠️شفا و شفا دادن از جمله ادعاهایی است که از سوی فرقههای انحرافی مطرح میشود.
🔹این ادعا بیشتر وسیله جذب عضو به فرقه بوده و دستاویزی جهت به انحراف کشیدن افراد بیشتری از سوی فرقههای مختلف است.
🔹در مسیحیت تبشیری نیز این ادعا همواره از سوی کشیشها مطرح شده است و دستاویزی جهت تبلیغ مسیحیت به شمار می رود.
@Christians
@Feraghvaadyan
💢 فراگیری #اسپرانتو، از پیشبینی تا واقعیت!
♨️روشنگر به نقل از کانال نقد و بررسی بهائیت/ #پیشوایان_بهائیت در راستای تحقق آموزهی #وحدت_زبان_و_خط در این فرقه، پیروان خود را به صورت غير رسمی، به يادگيری زبان اسپرانتو ترغيب كردهاند.[1]
♨️ از اینرو دومین پیشوای بهائیت #عبدالبهاء، در یکی از سخنرانیهای خود در شهر پاریس (مورخ: 29 نوامبر 1911 م)، وعدهی تکریم #زبان_اسپرانتو (به دلیل فراگیری آن در آینده) را داده است: «شما لسان اسپرانتو را خيلی دوست داشته باشيد چرا بدايت تأسيس (:تازه تأسیس) است إن شاءالله اكمال خواهد شد و جميع مَن علی الأرض (:مردم زمین) راحت خواهند گشت».[2]
🖌 اما جالب است بدانیم بر خلاف وعدهی عبدالبهاء، پس از گذشت بیش از یک قرن از این #پیشگویی، در كل جهان، تعداد افرادی كه به اين زبان تسلط دارند، در خوش بینانهترین حالت، بيش از دو ميليون نفر نيست.
🖌 از طرفی، حتی خود #بیت_العدل نیز در نامه نگاریهایش از این زبان استفاده نکرده و در عین حال، از ترجمهی برخی متون بهائی به 800 زبان نیز با افتخار یاد میکند❗️
@n_bahaiat
@feraghvaadyan
📚پینوشت:
📝[1]. زبان اسپرانتو (Esperanto) معروفترین زبان فراساخته جهان است که توسط لودویک #زامنهوف (روسی) ابداع شده است.
📕[2]. عباس افندی، خطابات، ج 1، ص 236.
↙️ کسب مقام برتر توسط نوجوان ورزشکار کلیمی در مسابقات دوچرخه سواری ↘️
📣روشنگر به نقل از روابط عمومی انجمن کلیمیان تهران/ کیوان یوشعی، نوجوان ورزشکار کلیمی، موفق به کسب مقام برتر در مسابقات دوچرخه سواری شد.
فدراسیون دوچرخه سواری و هیات دوچرخه سواری شمیرانات با اهدای لوح تقدیر از موفقیت این نوجوان کلیمی قدردانی به عمل آوردند.
@Feraghvaadyan
⚠️ آیا #عقل در #بهائیت میزان است⁉️
♨️ روشنگر به نقل از ادیاننت/ #عبدالبهاء دومین پیشوای بهائیت، پس از سفر به اروپا و تأثیرپذیری از جوامع غربی، برای تبلیغ آیین ساختگی پدر خود، نیاز به مدرن جلوه دادن آن پیدا کرد.
♨️ لذا با #کپی_برداری از #ادیان_الهی و الگوگیری از اندیشکدههای غربی و تلفیق آنها با یکدیگر، تعالیمی به ظاهر بدیع اختراع و آنها را به پدر خود منتسب کرد.
♨️ اما یکی از این تعالیم که مبلّغان بهائی، بسیار بر روی آن مانور تبلیغاتی میدهند، مسئلهی لزوم #تطابق_دین_با_علم_و_عقل است.
🔻 همچنان که عبدالبهاء در تبیین این اصل به ظاهر بدیعِ پدر خود گفته است: «دین باید مطابق علم باشد، زیرا خدا عقل به انسان داده تا حقایق اشیاء را تحقیق نماید. اگر مسائل دینیه مخالف عقل و #علم باشد، وهم است؛ زیرا مقابل علم، #جهل است و اگر بگوییم دین ضد عقل است، مقصود این است که دین جهل است».[1]
♨️ اما انتساب این تعلیم به پیامبرخواندهی #بهائیان در حالیست که او نه تنها در عمل، بلکه حتی در حد گفتار هم به این اصل پایبند نبوده است.
🔻 همچنان که #حسینعلی_نوری، صراحتاً عقل را ملاک #ادراک_حقیقت نمیدانسته: «بدان که الیوم آنچه به عقلت رسیده و برسد و یا به عقول فوق تو و دون تو ادراک شود، هیچیک میزان معرفت حق نبوده و نخواهد بود».[2]
🔻 و یا آنجا که پیروانش را از اعتراض در برابر سخنان غیرعقلانی خود بازداشته است: «لََو یحکم علی الماء حُکم الخَمر و عَلی السَماء حُکم الأرض... [3]؛ اگر به آب بگوید که شراب است و به آسمان بگوید که زمین است و به نور بگوید که آتش است، باید پذیرفت که حق است و شکی در آن نیست و کسی حق اعتراض بر او را ندارد و لِمَ و بِمَ (چون و چرا) بگوید و هرکس اعتراض کند از رویگردانان است».
♻️ بنابراین درمییابیم که اساساً آموزهی "تطابق دین با علم و عقل"، به هیچوجه ابداع پیامبرخواندهی بهائیت نبوده و او اصلاً به چنین آموزهای اعتقاد نداشته است.
📚پینوشت:
📘[1]. عباس افندی، خطابات، ج 2، ص 147.
📕[2]. حسینعلی نوری، بدیع (در جواب اسئلهی قاضی)، ص 286.
📙[3]. حسینعلی نوری، اشراقات، (295 صفحهای)، ص 58.
@Feraghvaadyan