روزنه
💥دستورالعمل بهداشتی برگزاری مراسم عزاداری محرم @rozaneebefarda
یک مستحب و هزار واجب
پاسداشت عزاداری سیدالشهدا(علیه السلام) در کلام آیت الله بهجت
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
میگوییم: به واجبات میپردازیم، مستحبات شد شد، نشد نشد!
بابا، این مستحبات است که انسان را به جایی میرساند!
برای همین، سباع و بهایم [درندگان و چهارپایان؛ مقصود، مأموران رژیم پهلوی] رشوه برای جلوگیری از مستحبات گرفته بودند!
مأموریت رضاخان پهلوی این بود که دستگاه روحانیت و روضهخوانی را تقریباً تعطیل کند؛ لذا در آن زمان نزد آقا شیخ عبدالکریم حائری رحمهاللّه گفته شد: روضهخوانی امر مستحبی است، شما با جلوگیری رضاخان از آن مخالفت نکنید. ایشان در جواب فرمودند: بله، مستحب است، اما هزار واجب در آن است!
زیرا مجلس روضه فقط روضهخوانی نیست؛ بلکه مجلس درس احکام و معارف و عقاید و ترویج مذهب است.
خدا میداند که چقدر احکام واجب و چه چیزهایی از حالات، سیره و کلمات سیدالشهدا و سایر معصومین علیهمالسلام در مقدمۀ روضه نقل میشود که سبب تقویت دین و موجب افزایش ایمان مردم است.
رحمت واسعه، ص٢٧۴
🔶حاشیه روزنه
این نقل تاریخی اخیرا در رسانه ملی توسط یکی از اعزه، با اندک تفاوت نقل شده که نقل دقیقش همین است که ذکر شد.
انشاءالله با مراعات جهات بهداشتی، امسال مجالس حسینی با همان شور و حال و حماسه همیشگی در سراسر جهان و خصوصا ایران عزیز، برگزار شود.
تا کور شود هر آنکه نتواند دید؛ خصوصا #سکولارهای_حوزوی روشنفکرمآب برجامی!
@rozaneebefarda
شهاب ثاقب
کالبدشکافی یک شبهه سیاسی/ چرا جمهوری اسلامی برای بهبود اوضاع داخلی، با نظام جهانی #سازش نمی کند؟!
نوشتاری از استاد محمد #عالم_زاده_نوری
💥اختصاصی/ پست ویژه
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
[صفحه 1 از 10]
🔸کسانی برای بهبود وضع اداره کشور و حل مشکلات داخلی پیشنهاد دادهاند که جمهوری اسلامی از تمرکز بر حل معضلات بینالمللی و معارضه آشکار و پرهزینه با حکومتهای ظالم دست بردارد و با بهکار بستن تقیه و مماشات با نظام ظالمانهی بینالملل بر حل مشکلات داخلی متمرکز گردد. این کسان علاوه بر استناد به روایات تقیه به این موضوع استدلال کردهاند که فشارهای بینالمللی موجب وضع بد اقتصادی و نارضایتی شدید مردم گردیده و ممکن است به اعتراضهای خشونتبار و به مخاطره افتادن اصل حکومت و کیان تشیع بیانجامد.
🔸گاهی این اشکال این گونه تقریر میشود که ما از سویی موظف به تمشیت امور داخلی خود هستیم و از سویی موظف به مبارزه با دشمنان خارجی و این دو باهم تزاحم دارد. بنابراین باید به وظیفه اهم عمل کنیم و وظیفه اهم، همانا رسیدگی به امور داخلی است. زیرا چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است.
🔸برخی دیگر نیز توصیه میکنند برای حفظ اخلاق و انسانیت در جامعه ایرانی، باید دست از استکبارستیزی برداریم. زیرا ادامه این وضع باعث شده که مردم از دین و اخلاق و انسانیت رویگردان شوند.
🔶جنس این استدلال🔶
روشن است که این اشکال و استدلال اختصاصی به شرایط فعلی ندارد و بازگشت آن به تشکیک در اصل انقلاب است؛ یعنی اساسا اشتباه کردیم انقلاب کردیم. چنین ادعایی از مقوله ادعای انجمن حجتیه و بازگشت از مکتب امام و پشیمانی از نهضت اسلامی است.
🔻این سخن به اینجا میانجامد که علت اصلی مشکلات موجود در کشور، دشمنی با آمریکاست. یا نباید انقلاب میکردیم یا دست کم از حالا انقلاب را تمام شده در نظر بگیریم و با روند اجتنابناپذیر جهانی شدن، همسو شویم و جان خود را از مخمصه نجات دهیم (حفظ شیعه).
◽️این سوال به گونهای مطرح شده که گویا این مملکت در چهل سال بعد از انقلاب جز بدبختی و عقبرفت نداشته است و الان به خاک سیاه نشسته و در حضیض ذلت است. مسئولان نظام هم عمدتا دزد و فاسد و قالتاق و شیاد بودهاند و به جای خدمت به مردم، جیب خود را پر کردهاند. اکنون وقت آن رسیده که دو دستی بر سر خود بزنیم و از آن گذشته سراسر نکبت و بدبختی توبه کنیم و آرزوی زمان شاه و رضا شاه را داشته باشیم و از اشتباه بزرگی که در پدید آوردن این نهضت و انقلاب کردیم و این همه جوان را به کام شهادت فرستادیم پشیمان و حسرت زده باشیم و حقوق این همه مردم را که ضایع کردیم دغدغهمند حق الناس باشیم و از این به بعد هم به هیچ کشوری انقلاب خود را صادر نکنیم و برای سایر کشورهای بپاخاستهای که میخواهند از انقلاب ما الگو بگیرند بگوییم ما غلط کردیم؛ لطفا شما این غلط را تکرار نکنید.
◽️«ما به جز آبگوشت و قرمه سبزی، قابلیت رقابت در هیچ صنعتی را نداریم»! و «باید از خارج مدیر وارد کنیم»! و «خودکفایی در کشاورزی مزخرف است»! و «آمریکا میتواند با یک بمب تمام سیستم دفاعی ما را از کار بیندازد»! و «نمیتوان با شعارهای توخالی مقابل قدرتهای بزرگ ایستاد»! و...
الان وقت آن رسیده که نظریهپردازی کنیم که در عصر غیبت که عصر حیرت است اساسا نمیتوان انقلاب کرد و به فکر تمدنسازی بود. جهان را باید امام زمان اصلاح کنند. ما باید در این وانفسای مشکلات به فکر تقیه باشیم.
🔲پاسخ به شبهه🔶🔶
پاسخ به این گفته را در چند بند پی میگیریم:
۱. فرض تزاحم غلط است
اولا این دو تکلیف (تمشیت امور داخلی و مبارزه با دشمن خارجی) تزاحم ندارد و خدای متعال هر دو را از ما توامان خواسته است. ممکن است وقتی به هر دو میپردازیم نتوانیم هر دو را با سرعت زیاد پیش ببریم. اما در عین حال نمیتوانیم به بهانه تزاحم از یکی به نفع دیگری دست برداریم. نهایت اینکه سرعت را باید بکاهیم. مثل وظیفه علم آموزی و عبادت که نمیتوان یکی را به بهانه تزاحم بر دیگری ترجیح داد و دیگری را تعطیل کرد. دو پروژه همزمان در زندگی انسان است که تعطیلی یکی از آنها به برهم خوردن قواره و تعادل اخلاقی میانجامد. باید به هر طریقی که شده هر دو را دنبال کنیم (نظیر اتاق و آشپزخانه و حمام و سرویس در نقشه یک زمین محدود است که به بهانه کوچکی و محدودیت زمین نمیتوان از یکی دست برداشت. همه باید در نقشه وجود داشته باشد. نهایت اینکه میتوانیم ابعاد اینها را کوچکتر کنیم).
بنابراین مبارزه با استکبار یک وظیفه اخلاقی مستقل است که به بهانه سایر وظایف نمیتوان از آن دست کشید. و البته هزینههایی هم دارد.
ادامه یادداشت:
ص2👇
https://eitaa.com/rozaneebefarda/4685
ص3👇
https://eitaa.com/rozaneebefarda/4686
ص4👇
https://eitaa.com/rozaneebefarda/4687
ص 5👇
https://eitaa.com/rozaneebefarda/4688
@rozaneebefarda
شهاب ثاقب
کالبدشکافی یک شبهه سیاسی
[صفحه 2 از 10]
۲. مقیاس کوچک
ثانیا برای تصور بهتر صورت مساله، مقیاس را کوچک کنیم و اندکی دروننگری داشته باشیم. زیرا ذهن انسان ابعاد کلان را دیرتر درک میکند. توجه کنیم که عملکرد ج.ا.ا از همین من و شما تشکیل شده است. دولت و وزارتخانهها هم همین ماها هستیم. عملکرد ما چقدر به استکبارستیزی ربط دارد؟ هریک از ما با چند نهاد بزرگ در جمهوری اسلامی مرتبط هستیم. آیا ضعف عملکرد آنها به استکبارستیزی مربوط است یا به سوء عملکرد ما و تنبلیها و کمکاریهای ما و سیستمهای مدیریتی ضعیف؟
ما اگر ناکارآمد هستیم و کمکاری میکنیم نباید ناکارآمدیها و کوتاهیهای خودمان را به پای مبارزه با نظام سلطه بنویسیم. نباید چون ما در اینجا کمکاری میکنیم و از خودمان ضعف نشان میدهیم آقا را محکوم کنیم و انقلاب را متهم بدانیم و از افتخارات گذشته خود توبه کنیم. باید خودمان اهل عمل شویم.
من و شما که جزو این نظامهای ناکارآمد هستیم چه برآوردی از مشاهداتمان داریم؟ آیا مقصر این همه کوتاهی رهبر است؟ آیا برای رفع کوتاهیهای خودمان باید از نقاط قوت خود دست برداریم؟ آیا با دست برداشتن از نقاط قوتمان مشکلات حل میشود؟چرا باید همین نقاط افتخار خودمان را از دست بدهیم یا از بین ببریم؟
به جای این موضوع بهتر است این نقاط ضعف را حل کنیم. این نقاط ضعف ما ربطی به سیاستهای کلی نظام و استکبارستیزی ندارد.
راه حل این است که نیروی موجود خود را درست به کار بگیریم و فرافکنی نکنیم. یعنی مشکلات را به شعارهای درست و جهتگیریهای حق و افتخارات اسلام منسوب ندانیم.
فرض کنید ما به این توصیه عمل کنیم و دست از استکبارستیزی برداریم و همه شعارهای انقلابی را کنار گذاریم و دیگر نخواهیم اسراییل از صحنه روزگار محو شود و آمریکا دست از تجاوز بردارد ...
اصلا مثل یک برده گوش به فرمان و گاو شیرده در خدمت آنها هم باشیم ...
بفرماییید مشکلات ما چگونه حل میشود؟ باز هم برای حل مشکلات باید سراغ مدیرانی مثل شما بیاییم و از شما بخواهیم که طرح دهید و اقدام کنید.
با دست برداشتن از شعارهای حق نمیتوان حق را اقامه کرد و مشکلات را حل کرد.
با کنار گذاشتن افتخارات و عظمتها نمیتوان عظمت آفرید.
از فرض تزاحم این گونه استفاده میشود که تمام مشکلات ما در تمشیت امور به خاطر این است که با آمریکا درگیر شده ایم اگر با آمریکا درگیر نمی شدیم چنان آرامش و فرصت داشتیم و چنان امکانات داشتیم که تمام امور ما گل و بلبل میبود. الان هم اگر این را رها کنیم همه چیز حل میشود. درحالی که مشکل اصلی در کمکاری و مدیریت ماست. اگر مدیریت ضعیف است آمریکا را هم رها کنیم باز هم ضعیف هستیم. باید همت را بالا برد.
۳. کارآمدی انقلاب
جالب اینجاست که کشور ما پس از انقلاب در هر دو جهت پیش رفتهاست. هم در تمشیت امور داخلی خود و هم در سیاست خارجی و مبارزه با تبهکاران بین المللی. آیا ما پس از انقلاب در تامین عدالت دستاوردی نداشتهایم؟ هرگز این گونه نیست. دستاوردهای انقلاب اسلامی فراتر از برداشتهای سطحی ماست.
البته ما در تمشیت امور مادی و معنوی جامعه خودمان به نقطه نهایی وایدآل نرسیدهایم و تا دستیابی به عدالت اجتماعی مطلوب اسلامی راه طولانی داریم؛ ولی ناموفق نبودهایم. کارآمدی نسبی داریم. گوشهای از برکات و ثمرات انقلاب را در پیوست این مقاله آوردهام. در این زمینه به کتاب عیار تمدنی نیز میتوان مراجعه کرد.
کتاب "عیار تمدنی جمهوری اسلامی" (در حجم ۷۶۰ صفحه) که کار نفسگیر گروهی از تمدنپژوهان است از سوی مرکز مطالعات اجتماعی و تمدنی در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی منتشر شده است.
این کتاب که طراحی و اجرای آن از سال ۱۳۹۴ شروع شد، در یک فرآیند نوآورانه و به شکل گروهی به ثمر نشسته و ایدهها و پرسشهای جدیدی را در تجربه تمدنیِ اسلام در نظام جمهوری اسلامی عرضه نموده است.
در این کتاب، موضوعات برگزیده از تجربه تمدنی جمهوری اسلامی، از سه نقطه عزیمت نظریات پشتیبان، اسناد بالادستی، و تجربه عینی جمهوری اسلامی مورد بررسی قرار گرفته و نقطهها قوت و ضعف تمدنیِ ایران در گذشته چهلسالهاش مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است.
این کتاب سبک متفاوت و نوآورانهای برای بررسی کارنامه جمهوری اسلامی دارد. نوآوریاش در سه ضلع نظری، سندی و عینی و عملی جمهوری اسلامی است. ماموریت مهم این کتاب این است که بگوئد برای داوری در مورد کارنامه جمهوری اسلامی باید کار علمی کرد. چه کسانی که کارنامه جمهوری اسلامی را سیاه میدانند باید در فرآیند کار علمی آن را نشان بدهند و چه کسانی که آن را سفید سفید میدانند.
@rozaneebefarda
شهاب ثاقب
کالبدشکافی یک شبهه سیاسی
[صفحه 3 از 10]
۴. نتیجه مبارزه به سود ماست
دقیقا برعکس نظریه فوق تمشیت امور مادی و معنوی کشور درگرو این مبارزه با ظلم و بدی و تباهی است. یعنی اگر بخواهیم به دستاوردهای بهتری در تمشیت امور جامعه برسیم لازم است با دستگاه فساد جهانی بیشتر درگیر شویم. در این صورت اتفاقا موفقتر هستیم. نشانهاش هم پیشرفتی است که بعد از انقلاب حاصل شده است. ما الان زمینههای پیشرفت در تمشیت معیشت را بیشتر از زمان شاه داریم.
اینکه امت شیعه به راهبری فقیه عادل و نایب امام زمان توانسته است معادلات جهانی را برهم زند و قدرت و سطوت ظالمان و مستکبران را بشکند و با مجاهدت و رشادت دست بیگانگان را از سرمایههای مسلمانان در ایران و عراق و سوریه و ... کوتاه کند و از ملل مظلوم عالم (فلسطین، غزه، یمن و ...) در نبرد با عفریت کریه ظلم و دستگاه جهنمی شیطان دفاع کند و موج و خروشی در سراسر جهان بر علیه دستگاه عظیم ستم برافکند و با اتکای به خدا و قدرت خود یک تنه در مقابل جهانخواران بایستد و خود را حفظ کند و آرمانش را فریاد بزند و به گوش عالم برساند و در یک نقطه عطف تاریخی به خوبی نقشآفرینی کند این حاصل مبارزه است نه تقیه با آن تفسیر عجیبش.
مبارزه یک تکلیف کور نیست. این تکلیف دارای مصلحت است؛ هم به صلاح آن مظلومان و ستمدیدگان است و هم به صلاح خود ماست. این گونه نیست که مبارزه با ظلم و استکبار یک وظیفه تعبدی صرف باشد که از باب اطاعت پروردگار باید انجامش داد. صلاح و فلاح و آسایش خود ما در این مبارزه است.
۵. تقیه
در یادداشت دیگری نیز گفته شد که برداشت از تقیه در این نظریه تام نیست. تقیه یک شیوه مبارزه است. تقیه صرفا روشی برای حفظ کردن جان خود و عافیتجویانه و رفاهطلبانه در کنج خانه نشستن و در خدمت خانواده بودن و تمشیت امور زندگی کردن نیست؛ تاکتیک مبارزه است. تقیه فرار از میدان درگیری و پشیمانی از نابود کردن دشمن و عقبنشینی از برانداختن ظلم و شرارت نیست. نقشه و تدبیری برای ضربهزدن موثر به دشمن و نابودکردن کامل تبهکاری و تبهکاران است.
تقیه یک طرح درجه دو (پلن ب) است. طرح الف اخلاق اسلامی مبارزه فعال، صریح و آشکار با شرارت و تجاوز است. اما در شرایطی که قدرت بر تغییر وضع موجود و به زیرکشاندن ظالمان و قطع دست سلطهگران و متجاوزان نداریم از سر ناچاری طرح مبارزه را عوض میکنیم. اگر امام حسن مجتبی علیهالسلام یاران جانبرکف پابهرکابی میداشت صلح نمیکرد. اگر امام صادق علیهالسلام هفده مجاهد کارآمد باصلابت در میان اصحاب خود میدید قیام صریح میکرد.
در تقیه اسلامی، نباید لعن و مرگ و نفرت و برایت و کینه و دشمنی خود را فراموش کنیم و طرح و تدبیر و حرکت و حماسه و جهاد و مقاومت را متوقف سازیم. اگر امام صادق تقیه میکرد تقیهاش به گونهای بود که همه اصحابش در خطر بودند نه در عافیت. این همه امامزادههایی که در کورهدهاتها و کوهستانها دربدری کشیده و مکتب تشیع را با خون سرخ خود حفظ کردهاند محصول دوران تقیه شیعهاند. دوران تقیه دوران گل و بلبل نیست. دوران صلح و سازش نیست. دوران از حرکت باز ایستادن و از همه آرمانها دست برداشتن نیست. دوران تمشیت امور زندگی نیست. دوران روزمرگی و رفاه و عافیت نیست. چرا همه امامان معصوم به قول شما در دوران تقیه به شهادت رسیدند؟ چرا طواغیت عصر، وجود امام معصوم را در هیچ شرایطی تحمل نمیکردند؟ امام معصوم در دوران تقیه چگونه زندگی میکرد که طاغوت زمان خود را به ستوه میآورد به گونهای که وجودش برای او غیرقابل تحمل بود؟
اگر ما هم در دوران تقیه به گونهای باشیم که برای طواغیت زمان خود غیرقابلتحمل و مزاحم باشیم به امامان معصوم اقتدا کردهایم. ولی اگر تقیه مورد توصیه ما تقیهای باب دندان دشمنان باشد؛ آرزوی آنان را برآورده سازد و مزاحمی را از سر راه آنان بردارد ... نه اسلامی عمل کردهایم نه اقتدای به امام معصوم.
تقیه و حفظ جامعه تشیع یک رویکرد فعال باید داشته باشد. این که شیعه حفظ شود غایتش چیست و آخرش کجاست؟
آخرش باید زمینه ظهور امام زمان را فراهم کند. اساسا هدف از بعثت پیامبران همین است: هُوَ الَّذي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدى وَ دينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَ لَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ. خدای متعال رسول فرستاده؛ دین حق فرستاده؛ هدایت فرستاده؛ قرآن و وحی فرستاده تا این دین جهانی شود و بر همه آیینها و ادیان چیره گردد. هرچند آمریکا و اسراییل نپسندند. برای این منظور باید کسانی زمینه سازی کنند. یوطئون للمهدی سلطانه ؛ رجل من أهل قم يدعو الناس إلى الحقّ، يجتمع معه قوم كزبر الحديد، لا تزلّهم الرياح العواصف، و لا يملّون من الحرب، و لا يجبنون، و على اللّه يتوكّلون، و العاقبة للمتّقين.
@rozaneebefarda
شهاب ثاقب
کالبدشکافی یک شبهه سیاسی
[صفحه 4 از 10]
۶. با تسلیم شدن، دشمن رها نمیکند
با دست برداشتن از مبارزه و کرنش در مقابل دشمنان، ما از شر آنها خلاص نمیشویم و نمیتوانیم با آسودگی و عافیت به تمشیت امورمان برسیم. زیادهخواهی و خوی استکباری دشمن حدیقف ندارد. وَ لَنْ تَرْضى عَنْكَ الْيَهُودُ وَ لاَ النَّصارى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ. و لا يَزالُونَ يُقاتِلُونَكُمْ حَتَّى يَرُدُّوكُمْ عَنْ دينِكُمْ إِنِ اسْتَطاعُوا .
دشمن ما علنا به میدان آمده است و بدون هیچ تعارف و لاپوشانی عربده میکشد، برای براندازی ما بودجه تصویب میکند و ما را تهدید میکند. ما در شرایطی هستیم که اگر مبارزه علنی نکنیم همه موجودیت خود را از کف دادهایم. چرا گمان میکنیم دشمن اتوکشیدهی ادکلن زدهی باکلاسی که پشت میز مذاکره لبخند میزند مهربان و خونسرد و اخلاقی است و کاری به کار ما ندارد. عراق و سوریه و میانمار و نیجریه پیش روی ماست. آیا آنها استکبارستیزی داشتند که این گونه در معرض جنایتهای فجیع قرار گرفتند؟ اگر از شرف خود در یک مبارزه صریح و فعال دفاع نکنیم یا ما را از بین خواهد برد یا تمام اعتقادات و آرمانهای ما را یک به یک خواهد گرفت. دشمن فعال است نه منفعل. شیطان بزرگ است. گمان نکنیم استکبار، خوی استکباری خود را فقط صرف کسی میکند که با او مخالفت میورزد و بر سر او فریاد مرگ و لعن میزند. او ابتدا به ساکن، با دیگران کار دارد و همه را برده خود میخواهد. به مصر و عربستان و سایر کشورهایی که این ذلت را پذیرفتهاند توجه کنیم.
اینها تجربه تاریخی است. به همین جهت اگر ما در سوریه و یمن و عراق و فلسطین و غزه خرجی میکنیم از خودمان در مقابل شیطانصفتان وحشی (البته در خارج از مرزمان) دفاع میکنیم. این آرامش و آسایشی که اکنون برای ما فراهم آمده است ناشی از همین مجاهدتها و ستیزههاست. شک نکنید که اگر این مقاومت نمیبود امروزه فلسطین به کلی فراموش شده بود و اسراییل از نیل تا به فرات را در تصرف داشت و صهیونیست خبیث همه سرنوشت ما را در دست قدرت خود گرفته بود. اگر انقلاب نمیشد ما در ریخته شدن خون فلسطینیها و یمنی ها شریک بودیم. ایران به ۱۰ کشور تقسیم شده بود. برده غرب شده بودیم و برای رفتن به خراسان و خوزستان و تبریز و بلوچستان باید ویزا میگرفتیم. احتمالا جای ۳۱ استان کمتر از ۱۰ استان داشتیم.
دشمن رها نمیکند. مسئله اصلی آمریکا با ایران، موجودیت جمهوری اسلامی ایران است که با مذاکره و رابطه حل نمی شود. علت هم آن است که قدرت و استقلال جمهوری اسلامی برای استکبار غیرقابل قبول است.
به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی: «وقتی شما حاضر شدید امکان دفاعیتان را کم کنید، حاضر شدید اقتدار منطقهایتان را نابود کنید، حاضر شدید صنعت هستهای را که حیاتی است برای کشور ما، بکلّی کنار بگذارید، او که قانع نمیشود، او چیز جدیدی مطالبه خواهد کرد، یک درخواست جدید میکند. و هیچ عقلی حکم نمیکند که ما برای اینکه متجاوز را وادار کنیم به توقّف، خواستهی او را برآورده کنیم».
۷. مقاومت کنیم امداد میشویم
برعکس اگر در مقابل دشمن مقاومت کنیم و از کوره درنرویم طبق سنت الهی مشمول امداد او خواهیم شد و جلوتر خواهیم رفت حتما دشمن از پا در میآید و کم میآورد و عقبنشینی میکند. خدای متعال در سوره فتح : ۲۲ میفرماید: وَ لَوْ قاتَلَكُمُ الَّذينَ كَفَرُوا لَوَلَّوُا الْأَدْبارَ ثُمَّ لا يَجِدُونَ وَلِيًّا وَ لا نَصيراً؛ اگر كافران با شما بجنگند حتماً از پیش روی شما مىگريزند، و حمایتکننده و ياورى هم [كه از آنان دفاع كند] نمىيابند. ممکن است کسی بگوید این آیه مربوط به صدر اسلام است و ربطی به ما ندارد. برای اینکه چنین توهمی نشود خداوند بلافاصله در آیه ۲۳ فرموده است: سُنَّةَ اللَّهِ الَّتي قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلُ وَ لَنْ تَجِدَ لِسُنَّةِ اللَّهِ تَبْديلاً؛ یعنی این که گفتم یک سنت و قانون لایتغیر الهی بود که در گذشته بوده و در آینده هم تغییر و تبدیل نخواهد کرد. بعد برای آنکه به مومنانی که احتمالا به فکر سازش و تقیه افتادهاند و تاب و مقاومتشان در مقابل دشمن رو به اتمام است دلگرمی دهد امدادهای الهی را یادآوری میکند: وَ هُوَ الَّذي كَفَّ أَيْدِيَهُمْ عَنْكُمْ وَ أَيْدِيَكُمْ عَنْهُمْ بِبَطْنِ مَكَّةَ مِنْ بَعْدِ أَنْ أَظْفَرَكُمْ عَلَيْهِمْ وَ كانَ اللَّهُ بِما تَعْمَلُونَ بَصيراً.
خوشبختانه ما همه این آیات و نشانههای الهی را در دوران معاصر با چشم خود دیدهایم و دست قدرت پروردگار را در امداد جبهه مومنان بر علیه نظام سلطه روز به روز داریم درک میکنیم. البته بیشک مبارزه و استقامت هزینههایی دارد و به سادگی و آسایش نمیتوان این مسیر را طی کرد.
@rozaneebefarda
شهاب ثاقب
کالبدشکافی یک شبهه سیاسی
[صفحه 5 از 10]
پژوهشگران دینی باید این معارف را به گوش مردم برسانند و مردم را به استقامت دعوت کنید: فَاسْتَقِمْ كَما أُمِرْتَ وَ مَنْ تابَ مَعَكَ؛ البته این استقامت خیلی سنگین است؛ یعنی خیلی هزینه دارد و مردم هم به سادگی زیر بار این استقامت نمیروند. این توصیه به استقامت همان چیزی است که پیامبر اکرم را پیر کرد: «شیبتی سوره هود».
۸. خرجی نکردهایم
گمان شده که جمهوری اسلامی استکبارستیزی را بر تمیشت امور مادی و معنوی جامعه خود مقدم داشته و بخش وسیعی از امکانات را صرف اهداف سیاست خارجی در عرصه استکبارستیزی کرده است.
از ظاهر این سوال برمیآید که ما خیلی برای این کار هزینه دادهایم و اگر این هزینهی کلان را صرف امور داخلی میکردیم خیلی پیشرفت کرده بودیم.
آیا انصافا چنین است؟ عمده بودجه ما کجا خرج میشود؟ کل امکاناتی که ما به این منظور اختصاص دادهایم چقدر است؟
قبلا گفته شد که اینجا فرض تزاحم درست نیست. اکنون میافزاییم که جمهوری اسلامی چندان خرجی برای استکبارستیزی هم نمیکند و آن را بر تمیشت امور مادی و معنوی جامعه خود مقدم نداشته و جز اندکی از امکانات را صرف اهداف سیاست خارجی در عرصه استکبارستیزی نکرده است.
علاوه بر این وظیفه اخلاقی و انسانی ما چه میشود؟
فرض کنید شما درآمد مختصری دارید و اولیات زندگی را در حد ابتدایی میتوانید برای خود و خانوادهتان تامین کنید و همیشه در توسعه امکانات زندگی لنگ هستید. در همسایگی شما خانوادهای بیبضاعت و بسیار فقیر هست که نان شب برای خوردن ندارد و کودکان محروم آنها در زجر و عسرت و گرسنگی به سر میبرند. با یک دروننگری اخلاقی و انسانی به این سوال جواب دهید. آیا اول ماه که حقوق میگیرد یک پاکت میوه یا یک وعده غذای گرم به این خانواده بیبضاعت کمک نمیکنید؟ حتما این کار را میکنید. این کمترین اقدام اخلاقی است و نشان از وجدان انسانی دارد. حکایت هزینههایی که ما برای استکبارستیزی و کمک به مظلومان جهان داریم همین است.
۹. نمونه حکومت امام علی
این نظریه به اینجا میانجامد که دولت امام علی را هم شکست خورده و عقب مانده تلقی کنیم. در دولت امام علی هم اختلاس و فساد بود. نالههای امام علی از حاکمان و کارگزاران خود در نهجالبلاغه برای تاریخ ثبت شده است (مثل بسیاری از پیامها و سخنرانیهای رهبری). اما روشن است که حکومت امیر مؤمنان علیرغم همهی کاستیها و مشکلات، تاریخ بشریت را پیش برده و یک نقطه قوت در سیر بشر به سوی کمال به شمار میرود. نمیتوان به امیرمؤمنان توصیه کرد که دست از مبارزه بردارد و به حفظ خود و امت خود پبردازد.
۱۰. آزمون تاریخی این فرضیه
توجه کنیم که این فرضیه آزمون تاریخی خود را پس داده و سربلند بیرون نیامده است. این فرضیه سالهاست که در کشوری مثل عراق توسط مرجعیت عالی آن اجرا میشود. ولی نتیجه مورد نظر در آنجا مطلوب نیست.
مقایسه وضعیت ایران با کشورهای مشابه، نظیر عراق و مصر نشان میدهد اگر انقلاب اسلامی در اینجا رخ نمیداد در خوشبینانهترین حالت، کشور ما شرایطی نظیر وضعیت امروز مصر را داشت که فقط بهعنوان نمونه، آمار تکاندهنده فقر و بیخانمانی در این کشور حاکی از زندگی بیش از ۵ میلیون شهروند مصری فاقد مسکن در گورستانها و در کنار مردگان است. این وضعیت وحشتناک در حالی است که حاکمان مصر در چهار دهه اخیر اولا نگاهی مثل نگاه شاه ایران را داشتند و ثانیا کاملاً در خدمت منافع غربیها گام برداشته و بدون اجازه آنها آب هم نخوردهاند و ثالثا با هیچ تحریم و جنگ طولانی هم روبهرو نبودهاند.
۱۱. هزینه سازش
هزینه دادن برای مبارزه ضروری است. بدون هزینه نمیتوان مبارزه کرد. در دار تزاحم مبارزه حتما تضییقات و مشکلاتی را برای ما پدید میآورد و ما را از رسیدن به برخی مطلوبها بازمیدارد. اگر بخواهیم با آرامش و بیدغدغه به زندگی و روزمرگی خود برسیم و با هیچ مشکل و رنجی مواجه نشویم نمیتوانیم و نباید مبارزه کنیم. بنابراین اگر ما موظف به مبارزه هستیم یعنی موظف به دست برداشتن از برخی آسایشها و عافیتها هستیم.
@rozaneebefarda
شهاب ثاقب
کالبدشکافی یک شبهه سیاسی
[صفحه 6 از 10]
بدون تردید چنین است. اما باید به این هم توجه کرد که سازش هم هزینه دارد و هزینه آن بیش از هزینه مبارزه است. گمان نشود که با کرنش در مقابل دشمنان و پذیرش سطله آنان، ما از شر آنها خلاص میشویم و میتوانیم با آسودگی و عافیت به تمشیت امورمان برسیم. تجربه برجام این موضوع را برای چندمین بار نشان داد که دست دادن و لبخند زدن و همبرگر خوردن با دشمنان هرگز فسحت و گشایشی برای ما فراهم نمیآورد. زیادهخواهی و خوی استکباری دشمن حدیقف ندارد. وَ لَنْ تَرْضى عَنْكَ الْيَهُودُ وَ لاَ النَّصارى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ. و لا يَزالُونَ يُقاتِلُونَكُمْ حَتَّى يَرُدُّوكُمْ عَنْ دينِكُمْ إِنِ اسْتَطاعُوا . اگر در مقابل دشمن کوتاه بیاییم و تاب نیاوریم قدم به قدم پیشتر میآید و تا نفس ما را نگیرد و ما را برده خود نسازد و همه اعتقادات ما را از ما نگیرد ولکن نیست.
۱۲. ننگ امت
پیامبر اسلام و همه پیشوایان الهی مامور بودند طرح الف را اجرا کنند؛ البته اگر مردم تاب نیاوردند و از پرداخت هزینه ایمان خود سر باز زدند پیامبر یا امام معصوم طرح ب را قبول خواهد کرد و به مبارزه منفعل (تقیه) روی خواهد آورد. در این صورت امام یا رسول برای جلب همراهی امت، وظیفه خود را انجام داده است و عند الله ماجور و مشکور است؛ اما آن امت تا دامنه قیامت بار ننگ و عار این کوتاهی را به دوش خواهد کشید. پذیرش حکمیت برای امام علی یک وظیفه الهی بود با توجه به کوتاهیهای یارانش که در عرصه مبارزه صریح با دشمن کم آورده بودند (همان گونه که پذیرش قطعنامه صلح برای امام حسن علیه السلام و پذیرش برجام برای آقا یک وظیفه الهی بود)؛ اما ننگ آن برای امت باقی ماند و آن امت به جهت عدم همراهی با آرمان بلند ولی خدا و کمآوردن در راه مبارزهای که سرانجام حتمیاش پیروزی بر کفار بود و عقب انداختن پروژه تاریخی امامت دایما محکوم و بدنام است.
انصافا اگر به جای این دولت پیر و خسته و ناامید که همه توان خود را برای سازش و تقیه به کار گرفت یک دولت جوان انقلابی میداشتیم الان کجا بودیم؟ همین دلسردیها و احساس ضعفها در میان مردم و توجه نکردن به سنتهای الهی و دلگرم نبودن به امداد الهی و با قواعد مادی و معادلات دنیوی امور را حلاجی کردن باعث شد که مردم به این شجره رای دهند و پروژه تاریخی ولایت را به تاخیر اندازند.
بنابراین ما نباید ضعفهای داخلی را به رسمیت بشناسیم و با دشمنی با دشمنان توجیه کنیم و نظریهپرداز سازش و تسلیم شویم. باید توصیه به صبر و استقامت و جهاد و مبارزه در جبههی داخل و خارج داشته باشیم.
۱۳. عین نظر دشمنان
جالب اینجاست که دشمنان اسلام و انقلاب و ملت ما هم این موضوع را فهمیدهاند و برای از بین بردن این نظام که خار چشم و موی دماغشان شده است همین روش را دارند: زخمهای پیکره این انقلاب را مانند مگس میبینند و بزرگنمایی میکنند و دستاوردهای انقلاب را مخدوش میسازند که ما و شما احساس کنیم: « با این انقلاب هیچ اتفاقی نیفتاده است و ما سراسر خسارت کردهایم. پس خدا رحمت کند رضا شاه را ! » و بعد در نطق باطنی خودمان بگوییم : «غلط کردیم آقا، از اول نباید انقلاب میکردیم. باید به خودمان میپرداختیم و مشکلات داخلی خودمان را رفع و رجوع میکردیم و بیخود گندهگویی و هماوردطلبی نمیکردیم».
جالبتر اینکه اخیرا نظریه تقیه از سوی بیبیسی به امت شیعه توصیه میشود!
https://www-bbc-com.cdn.ampproject.org/v/s/www.bbc.com/persian/blog-viewpoints-53594360.amp?usqp=mq331AQQKAGYAbnF9f-a59CvULABIA%3D%3D&_js_v=a2&_gsa=1#referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&share=https%3A%2F%2Fwww.bbc.com%2Fpersian%2Fblog-viewpoints-53594360
دهان انسان باز میماند از این همه دلسوزی و خیرخواهی!
کارشناس بیبیسی فعالیت سیاسی و جهاد علیه قدرت حاکم جائر را بر خلاف تعالیم شیعه امامیه میداند و روایات حاکی از نهی امام باقر و امام صادق از قیام زید بن علی را شاهد میآورد.
در حالی که برخی روایات حاکی از تایید قیام زید از سوی امامان معصوم است و محققان شیعه امامیه مانند علامه مجلسی و آیت الله خویی این گروه روایات را که مؤید قیام زید است، درست می دانند ( ر.ک: حسن یوسفیان، فرق و مذاهب اسلامی، چاپ مرکز آموزش مجازی و نیمه حضوری موسسه امام خمینی، ص ۱۲۲_۱۲۴)
آیا به زندان افتادن امام کاظم و تبعید امام رضا از مدینه به خراسان و در حصر نظامی قرار گرفتن امامین عسکریین نشانگر فعالیت سیاسی آنان و مبارزه با قدرت حاکم نیست؟!
از دوازده امام شیعه، یازده امام به شهادت رسیده اند. با این وجود، چگونه می توان مدعی شد تعالیم شیعه امامیه، مخالف اقدام عملی برای امر به معروف و نهی از منکر است؟!
@rozaneebefarda
شهاب ثاقب
کالبدشکافی یک شبهه سیاسی
[صفحه 7 از 10]
نگرانکننده این است که این زخمها و کاستی ها باعث شود که این اعجاز تاریخ و این حرکت بلند مردان تاریخساز و فرزندان خمینی را نبینیم و تحول انفسی آزادگان جهان را نبینیم. لبنان و یمن و فلسطین و غزه و شام و عراق را نبینیم. تغییر معادلات جهانی را نبینیم. آمادگی انسانها برای یک انقلاب جهانی را نبینیم.
به خدا این ها روشنفکری و فرهیختگی نیست. این طرح ، دقیقا طرح مورد نظر دشمنان اسلام و انقلاب است.
ندیدن نقاط قوت یک ملت بزرگ که در اوج همه دشمنیها و کینهتوزیها توانسته خودش را حفظ کند و دست از عزت و ایمان و آرمانش برندارد و قدرتهای سرکش و وحشی جهان را به ستوه آورد ... انصاف و فرهیختگی نیست.
انکار توانمندی نظامی و موشکی و دفاعی یک امت که با خون دل صدها هزار شهید و با تدبیر مستقیم رهبر بزرگش به دست آمده ... در خوشبینانهترین حال شوخی است.
مشاهده زخمها و ضعفها و کاستیها نباید چشم ما را به قوت و عظمت و شکوه ببندد.
چرا تصور میشود نمیتوان هم دستاوردهای با ارزش انقلاب اسلامی را محفوظ داشت و هم در جامعه عدالت را برپا ساخت؟ چرا علت مشکلات مذکور مقابله با استکبار دیده شده و راهکار برون رفت از آن، تقیه و سازش و تسلیم؟ چرا به جای اینکه الگوی مقاومت را در داخل هم گسترش دهیم، بر ترک مقاومت رأی میدهیم؟ کجای این تفکر به منطق و تدبیر و عقل نزدیک است؟
تلخی نابسامانیها در مقابل تلخی پشیمانی
این نابسامانیها در کشور اسلامی ما بسیار تلخ است. و برای همه ما نگران کننده است؛ اما نگرانکنندهتر این است که با دیدن این نابسامانیها از اصل و اساس انقلاب و حرکت شورانگیزی که آغاز کردهایم پشیمان شویم.
نگرانکننده تر این است که با مشاهده این زخمها و کاستیها، نسبت به نهضت پرثمر خمینی که قرار است تا زمینهسازی ظهور یعنی اصلاح کار جهان و محو همه بدیها و زشتیها و تبهکاریها و ظلمها ازجمله محو اسراییل از نقشه جغرافیای عالم و قطع طمع آمریکا از چپاول جهان پیش برود کماعتقاد شویم.
نگران کنندهتر این است که این نابسامانیها ما را از دیدن آن همه امتیاز و عظمت باز دارد و نیمه پر لیوان را فراموش کنیم.
یک اسب راهوار تنومند را به خاطر اینکه گوش و دمش آسیب دیده و ظاهرش مقداری زشت شده است نباید از میان برد. باید بر او سوار شد و تاخت تا به مقصد رسید و به نق و ناله دشمنانی که این زشتی ظاهری را دستمایه دزدیدن آن قرار دادهاند نباید اعتنا کرد.
و اما محافظت بر اخلاق و انسانیت برخی توصیه میکنند برای حفظ اخلاق و انسانیت در جامعه خودمان دست از استکبارستیزی برداریم.
اینان باید توجه کنند که همین اسلام و همین امام علی امام الاخلاقیین به همان اندازه که به آداب و ظرایف اجتماعی حساسیت و دقت دارد، به اینکه ریشه بداخلاقیها را باید خشکاند هم توجه دارد. فرمان امام علی به ادامه جنگ بعد از نیزه کردن قرآن در صفین، آموزش همین موضوع و نشاندادن مراتب ارزشهای اخلاقی بود.
یک دزد راهزن میتواند با پاکیزه نگاهداشتن دست و صورت و لباس خود و تلاش برای رعایت نظم و نظافت ارزشهای اخلاقی را رعایت کند. یک زن بدکاره هم ممکن است با وفاداری بر وعده خود و حضور به موقع بر سر قرار، یا حفظ زبان خود از کلمات پلید ارزشهای اخلاقی را رعایت کند. ولی خانه از پایبست ویران است، خواجه در بند نقش ایوان است.
همان خدایی که به اخلاق فرمان داده و همان عقل و فطرتی که رعایت خوب و بد را به ما آموختهاند، توصیه میکنند کسانی را که بساط بداخلاقی و ظلم را گستردهاند و باب اهانت به کرامت انسانها را در ابعاد جهانی گشودهاند و بنای هدم همه ارزشهای انسانی را دارند و هدم بنای ایمان و اخلاق را هدف گرفتهاند ... از شرارت و پلیدی بازداریم و اجازه گسترش این همه سیاهی و پلشتی و بیاخلاقی را در دنیا ندهیم.
این گونه نشود که ما در ابعاد کوچک و در مقیاس ارتباطات میان فردی دایم به فکر رعایت اخلاق و آداب باشیم اما راس و اصل و ریشه و محور شرارت و بیاخلاقی را به رسمیت بشناسیم.
برکندن ریشههای بدی و بداخلاقی هم خود یک ارزش اخلاقی است (فقاتلوا ایمه الکفر؛ انهم لا ایمان لهم)؛ این هم عین اخلاق است. حوضی که کرم زده را نمیتوان با بیرون آوردن و کشتن تک به تک کرمها پاکسازی کرد. علاج کلی نیاز دارد.
ما اخلاق را در عرض استکبارستیزی و قسیم آن نمیدانیم و ورود به عرصه استکبارستیزی را توبه از اخلاق نمیشناسیم؛ استکبارستیزی و درافتادن با ایمه کفر در یک حرکت تاریخی و جهانی عین اخلاق است و یکی از شاخههای مهم اخلاق شمرده میشود. این را در عصر امام خمینی آموختهایم.
گسترش عدل و ایمان در جهان و جهاد کردن برای برانداختن نظام بداخلاقیهای کلان از دایره اخلاق و ارزشهای اخلاقی خارج نیست.
@rozaneebefarda
شهاب ثاقب
کالبدشکافی یک شبهه سیاسی
[صفحه 8 از 10]
امام راحل میفرمودند:
ما میگوییم تا شرک و کفر هست، مبارزه هست. و تا مبارزه هست، ما هستیم. ما بر سر شهر و مملکت با کسی دعوا نداریم. ما تصمیم داریم پرچم «لا اله الّا الله» را بر قلل رفیع کرامت و بزرگواری به اهتزاز درآوریم.
ما مرد جنگیم. ما انقلابمان را به تمام جهان صادر میکنیم؛ چرا که انقلاب ما اسلامی است. و تا بانگ لا اله الا الله و محمد رسول الله بر تمام جهان طنین نیفکند مبارزه هست. و تا مبارزه در هر جای جهان علیه مستکبرین هست ما هستیم. ما از مردم بیپناه لبنان و فلسطین در مقابل اسرائیل دفاع میکنیم.
به خدا من اینها را عین اخلاق، لب اخلاق و شاهکلید اخلاق میدانم. آیا خیلی صعب و مستصعب است؟
مبارزه با استکبار (درگیری با ظالمان بینالمللی و تبهکاران و قدارهکشان جهانی و برانداختن نظام سلطه و خشکاندن ریشه همه شرارتها و پلیدیها) وظیفه ماست. هم تکلیف فقهی است و هم تکلیف اخلاقی.
وظایف فقهی و اخلاقی ما منحصر در نماز و روزه و حج نیست. اخلاق اسلامی در حسن معاشرت اجتماعی، لبخند زدن به ارباب رجوع، فحش ندادن، احسان به تهیدستان و بیبضاعتان خلاصه نمیشود. خروش در مقابل ظلم، احیای حق مظلومان، قطع دست ظالمان، درافتادن با بدیها و خشونتورزیدن در مقابل پیشوایان کفر وظیفه فقهی و اخلاقی ماست (فقاتلوا ایمه الکفر/ اشداء علی الکفار / ولیجدوا فیکم غلظه / خشن فی ذات الله / قل موتوا بغیظکم / لن یجعل الله للکافرین علی المؤمنین سبیلا).
🔸عامل عقبماندگیهای ما 🔸
ممکن است سوال شود پس چرا جامعه اسلامی به این روز افتاده است؟
آیا شما معتقدید همه مشکلات ما به خاطر وجود رهبری است که امامت تاریخ را بر عهده گرفته است و بر سر ستمگران جهانی فریاد میکشد و مانع از امضای ذلیلانه قرارداد میشود و هزار بار میگوید من به دشمن اعتماد ندارم و خوشبین نیستم. آقایان بدون لحاظ شرایطی که تعیین کرده بود برجام امضا میکنند و بعد کاسه و کوزه را سر او میشکنند که تو اختیار داشتی؟ یا اینکه معتقدید عمده پیشرفتهای ما به آن رهبر و نیروهای مجاهد تحت امر او مستند است؟
یا عقبماندگی ما به خاطر این است که گمان کردهایم با تقیه کردن و دست از مبارزه برداشتن فرصت و فسحتی پیش میآید که میتوانیم در آن رشد کنیم. برای همین بر زمین نشستهایم و همه توان خود را صرف دریوزگی از دشمن برای یک لقمه نان میکنیم و ظرفیتهای درونی خود را نمیبینیم؟
آنجا که به سخن حضرت روح الله و خلف صالحش گوش کردیم و بدون اتکا به دیگران خودمان بر پای خودمان ایستادیم چقدر پیش رفتیم. الان هم اگر توصیههای او را جدی بگیریم و جهادی بکوشیم گام دوم انقلاب را طی خواهیم کرد.
مشکلات فعلی چندان ربطی به وقوع انقلاب و استکبارستیزی ندارد، زیرا بخشی از این مشکلات، ناشی از ساختار معیوب اقتصادی ایران است که اتفاقا ریشه در رژیم طاغوت دارد یعنی همان وابستگی به درآمدهای نفتی و خامفروشی. چراکه اگر از همان ابتدا بنیانهای اقتصادی کشور به جای تکیه بر درآمدهای نفتی به تولیدات و محصولات فرآوری شده و دارای ارزش افزوده استوار میشد چه بسا الان با این مشکلات مواجه نبودیم ثانیا در طول ۴۱ سال اخیر هرگاه مدیران و مسئولان اجرایی به نسخه انقلاب عمل کردهاند موفق بوده و به هر میزان از این نسخه فاصله گرفتهاند کشور دچار زحمت و رنج شده است. بهطور مثال از سال ۸۴ تا سال ۹۲ با روی کار آمدن دولتی که در سطح زیرین خود از وزیران و مسئولان انقلابی برخوردار بود ضریب جینی کاهش یافت، شکاف طبقاتی به تدریج کم شد، بیش از یک و نیم میلیون خانواری که هرگز فکر نمیکردند صاحب مسکن شوند با اجرای طرح مسکن مهر صاحبخانه شدند، نرخ امید به زندگی نیز جهش معناداری پیدا کرد و...، اما از سال ۹۲ به بعد و با حاکمیت تفکر لیبرالی در میان برخی مسئولان و دوری از نسخه انقلاب شاهد افزایش مشکلات اقتصادی بودیم؛ این تفکر بهجای عمل به رویکردهای انقلابی مدام به دنبال مذاکره با غرب و دیپلماسی التماسی و اجرای مو به موی اوامر صندوق بینالمللی پول و... بود.
نتیجه این تفکر، گرانی بیش از ۱۰۰ درصدی قیمت مسکن فقط در یکسال بود.
جالب اینکه وزیر راه و شهرسازی وقت بهدلیل همان تفکر لیبرالی که حتی در آمریکا هم منسوخ شده است ساخت مسکن مهر را مزخرف دانست و هیچ قدمی برای ساخت خانه برای مردم برنداشت یا مسئول دیگری خودکفایی کشاورزی را حرف بیهوده و مزخرف نامید که شاید همین نگاه این روزها سبب شده تا کشور ما پس از چندین سال خودکفایی در تولید گندم دوباره به واردات روی بیاورد. خلاصه اینکه اشکال از نسخه انقلاب نیست بلکه مشکل ناشی از تفکر عقبمانده لیبرالی و غربگراست که با گذشت ۴۱ سال از وقوع انقلاب اسلامی هنوز سینهچاکانش دست از سر این مردم برنمیدارند.
@rozaneebefarda
شهاب ثاقب
کالبدشکافی یک شبهه سیاسی
[صفحه 9 از 10]
🔸سخن نهایی🔸
با کنار گذاشتن افتخارات و عظمتها نمیتوان عظمت آفرید. با دست برداشتن از شعارهای حق نمیتوان حق را اقامه کرد و مشکلات را حل کرد.
برای رفع کوتاهیهای خودمان از نقاط قوت خود دست برنداریم
اگر ضعفی داریم، نقاط قوت و افتخار خودمان را از دست ندهیم یا از بین نبریم.
بازگشت از مکتب امام و پشیمانی از انقلاب اسلامی روا نیست.
◽️پیوست یکم: کارآمدی انقلاب◽️
جهش علمی: در فناوریهای جدید رکورددار هستیم. رشد مقالات و تحقیقات و دستاورهای علمی. رشد فناوریهای اطلاعات و رشد شاخصهای اقتصاد دانش بنیان،
ایران با وجود داشتن یک درصد از جمعیت جهان قبل از انقلاب، یک دهم درصد تولید علم جهان را داشت. اما اکنون با وجود داشتن همان یک درصد جمعیت جهان، ۲ درصد از تولید علم جهان را به خود اختصاص داده است. معنای این آمار به استناد منابع معتبر بینالمللی آن است که با انقلاب اسلامی سهم ایران در تولید علم جهان نسبت به پیش از انقلاب، بیست برابر شده است.
ورود به باشگاه هستهای، باشگاه فضایی، تبدیل شدن به قطب پزشکی و قرار گرفتن در میان ۱۰ کشور اول جهان در بسیاری از حوزهها، نشان این تحول علمی است.
صادرات ما بر واردات پیشی گرفته است.
زیرساختها توسعه پیدا کرده است. راه، سد، صنایع
رشد شاخص توسعه انسانی نسبت به قبل انقلاب: شاخص توسعه انسانی، سه پایه اصلی دارد؛ اول: بهداشت و سلامت و متوسط طول عمر؛ دوم: درآمد سرانه و سوم: رشد علمی و سواد افراد
رشد نوآوری و ابتکار و افزایش اعتماد به نفس و فرهنگ «ما میتوانیم»
توزیع منصفانه ثروت عمومی میان شهر و روستا. مرکز و حواشی در مناطق شهری و روستایی
عزت ملی و خودباوری
افزایش صادرات غیرنفتی که یک توفیق راهبردی است و میتواند در آینده آرمان استقلال اقتصاد از نفت را تحقق بخشد.
تولید کالاهای صنعتی و خوداتکایی در بعضی صنایع مثل صنایع ساختمانی
خوداتکایی در کشاورزی و دام داری باوجود دو برابر شدن جمعیت،
کاهش نرخ مرگ و میر کودکان و موفقترین کشور جهان در سالهای اخیر، از سوی سازمان بهداشت جهانی در این زمینه
موفقیت دانش آموزان ایرانی در رقابتهای جهانی
یکی از موفق ترین کشورهای جهان در مبارزه با بی سوادی
رشد کمّی دانشجویان کشور
کشوری که در سال ۱۳۵۶با ۳۳میلیون جمعیت، نیازمند ورود پزشک از خارج (از کشورهایی مثل هند، بنگلادش و پاکستان) بود، اکنون با جمعیتی بیش از دو برابر، پزشک مازاد دارد و خود به دیگر کشورها پزشک صادر میکند.
احتمالا شما خودتان در زمان جنگ پزشک پاکستانی و تایلندی و هندی را به یاد دارید.
دستاوردهای بزرگ علمی در برخی دانشهای نوین، مانند «سلولهای بنیادین»
فنّاوری غنی سازی اورانیوم
تأمین امنیت و امکانات دفاعی
صنایع نظامی: ساخت انواع موشک، نفربر زرهی و حتی تانک، هلی کوپتر و هواپیما و ناوچه،
جهش صادراتی،
توسعه فعالیتهای عمرانی و رفاهی در سطح روستاها،
تقویت امکانات شهری،
تقویت زیربناهای توسعه مانند تربیت نیروی انسانی ماهر، انرژی، سدسازی، توسعه ارتباطات و راه ها و بنادر توسعه ظرفیت پالایشگاه ها و خودکفایی در تأمین فرآوردههای نفتی، علیرغم افزایش شدید مصرف و جمعیت، جلوگیری از اتلاف گاز و پوشش دادن صدها شهر و میلیون ها نفر، افزایش قابل توجه ظرفیت تولید برق تا حدّ رفع خاموشی ها، توسعه ظرفیت پتروشیمی و افزایش تولید آن تا بیش از بیست برابر و ...
در سال ۱۳۵۶ صادرات نفت ایران ۵/۵ میلیون بشکه بوده در حالی که در حال حاضر صادرات نفت کشورمان به دلیل ؛ الف-بالا رفتن مصرف داخلی ب- نگاه صیانتی به نفت به عنوان یک سرمایه ملی برای آینده و… ج- تحریمهای بینالمللی علیه خرید نفت از ایران، به حدود ۳/۱ میلیون بشکه رسیده است. به عبارتی صادرات نفت ایران در زمان رژیم پهلوی بیش از ۴ برابر زمان کنونی بوده است.
جمعیت کشور در سال ۱۳۵۷، حدود ۳۵ میلیون نفر بود در حالی که در حال حاضر از مرز ۸۳ میلیون نفر گذشته است و این به معنای بیش از دو برابر شدن نیازهای یک کشور به غذا، بهداشت، درمان، مسکن، آموزش و… میباشد.
مصرف کشور در سال ۱۳۹۷ در مواد غذایی شامل غلات، مواد پروتئینی ، لبنیات، میوه و سبزیجات، پوشاک، لوازم خانگی، لوازم بهداشتی و… نسبت به سال ۱۳۵۷ بیش از ۵ برابر شده است.
از نظر سیاسی یک نظام سیاسی مردمسالار دینی متکی به آرای مردم مستقر شده است.
از استقلال و تمامیت ارضی دفاع کردهایم.
به یک دفاع بازدارنده دسترسی پیدا کردیم و صنعت دفاعی را پایه ریزی کردیم.
امنیتی که در منطقه مثالزدنی است و هیچ کس نمیتواند منکر آن شود.
نقشی که امروز در منطقه و در معادلات جهانی پیدا کردهایم.
رهایی از چنگال سلطهگران و استقلال واقعی
تبدیل شدن ایران از یک کشور یاریکننده ظالم به کشوری که در مقابل ظالم و یاریکننده مظلوم است.
@rozaneebefarda
شهاب ثاقب
کالبدشکافی یک شبهه سیاسی
[صفحه 10 از 10]
🔸اقتدار دفاعی به جای امنیت اجارهای🔸
بله ؛ البته ؛
خیلی بیش از این میتوانستیم کار کنیم و نکردهایم
یک علتش این است که مدیران جهادی کم داشتیم
مدیرانی مانند خود آقا، که روزانه ۱۶ تا ۱۸ ساعت کار کند . مدیرانی مانند قاسم سلیمانی
راستی خود شما در موقعیت و منصبی که هستید در این سالها چقدر کار کردید و چقدر تحول آفریدید و چه دستاورد مهمی عرضه کردید؟
عَنِ الْمُعَلَّى بْنِ خُنَيْسٍ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع يَوْماً جُعِلْتُ فِدَاكَ ذَكَرْتُ آلَ فُلَانٍ وَ مَا هُمْ فِيهِ مِنَ النَّعِيمِ فَقُلْتُ لَوْ كَانَ هَذَا إِلَيْكُمْ لَعِشْنَا مَعَكُمْ فَقَالَ هَيْهَاتَ يَا مُعَلَّى أَمَا وَ اللَّهِ أَنْ لَوْ كَانَ ذَاكَ مَا كَانَ إِلَّا سِيَاسَةَ اللَّيْلِ وَ سِيَاحَةَ النَّهَارِ وَ لُبْسَ الْخَشِنِ وَ أَكْلَ الْجَشِبِ فَزُوِيَ ذَلِكَ عَنَّا فَهَلْ رَأَيْتَ ظُلَامَةً قَطُّ صَيَّرَهَا اللَّهُ تَعَالَى نِعْمَةً إِلَّا هَذِهِ.) کافی، ج1، ص410
واقعا چند در صد ما بعد از انقلاب اسلامی سیاسة اللیل و سیاحة النهار داشتیم؟
وقتی کم کار میکنیم نباید انتظار داشته باشیم که مملکت آباد شود.
ولی راه حلش هم این نیست که نظریه پردازی کنیم که در عصر غیبت توان تمدنسازی نداریم.
راه حلش این است که این خستگیها را از تن به درآوریم و بجوشیم و بخروشیم و مجاهدت ورزیم. همان که امام به ما آموخت و در عمل نشان داد.
@rozaneebefarda
May 11
روزنه
شهاب ثاقب کالبدشکافی یک شبهه سیاسی/ چرا جمهوری اسلامی برای بهبود اوضاع داخلی، با نظام جهانی #سازش ن
بازتاب دیدگاه های مخاطبان روزنه/۱
🔸علی گلپایگانی:
انصافا باید تشکر کرد از نویسنده مقاله شهاب ثاقب و کانال روزنه که آن را نشر داده است.
در این مقاله سوال و شبهه ای که می توان آن را زمینه انتخاب های مشکل آفرین جامعه دانست که به خصوص در شرایط کنونی دامنگیر کشورمان شده است.
همچنین در انتخابهای پیشرو اگر این شبهه از ذهنها زدوده نشود منجر به تَکرار دردآور اشتباهات گذشته خواهد شد.
البته در سطح نخبگانی این مقاله وظیفه خود را انجام داده است اما فعالان رسانه هر یک به اندازه خود باید در بازنشر مطالب آن به صورتهایی عامه پسند به خصوص تصویری همت کنند.
باز هم تشکر از نویسنده محترم و دبیران روزنه.
@rozaneebefarda
انعکاس صدای #حوزویان_سکولار از حلقوم جلادهای خونخوار
اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
کمتر از ده روز به ماه محرم و عزاداری سالار شهیدان مانده است. ستاد مقابله با بیماری کرونا موضع خود را شفاف نموده و ممانعتی نسبت به برگزاری عزاداری سیدالشهداء علیهالسلام نکرده است و تنها به ذکر الزامات و محدودیتها اکتفا نموده است.
عمل به دستورات ستاد مقابله با کرونا بنا به فرمایش مقام معظم رهبری الزامی است اما حوزویان سکولار و شخصیتهای غیردینی به چیزی کمتر از تعطیلی کامل هیئات مذهبی راضی نیستند. ظاهرا این طیف رسالت خود را از رضا میرپنج گرفتهاند و در تلاشاند اهداف پوسیده وی را در خصوص برچیدن عزاداری عاشورا احیا کنند.
محمدتقی فاضل میبدی که دیرزمانی است چهره یک ژورنالیست حوزوی را به خود گرفته است؛ بدون اینکه در رشته پزشکی تخصصی داشته باشد یا ارتباطی با ستاد مقابله با بیماری کرونا داشته باشد به اظهار نظر پرداخته و برگزاری عزای حسینی را ممنوع اعلام کرده است که این گفته با استقبال جلادهای منافق روبرو شد و به تیتر خبری(8مرداد1399) این گروهک تروریستی تبدیل شد.
میبدی شاگرد آقای حسینعلی #منتظری است؛ کسی که حمایتش از اعضای سازمان آدمکش منافقین در قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، خون به دل امام امت کرد.
جالب آنکه منتظری از دهه پنجاه، پیرامون برخی مسائل مهم مرتبط با شعائر و معارف اهل بیت علیهم السلام همواره مورد اعتراض شدید حوزویان اصیل قرار داشت که حمایت از کتاب شهید جاوید همشهری اش صالحی نجف آبادی که متضمن خدشه در علم امام بود و نیز تشکیک در مسئله فدک، از آن جمله است.
@rozaneebefarda
#نشر_حداکثری
🌀 جهاد یاری رسانی 🌀
📢 فراخوان نیروی جهادی برای #موج_دوم_کرونا در تهران 📢
📣 عرصه های خدمت:
🚑 همیار بیمار
⚰ غسالخانه
🏨 موکب سلامت
🏴 روضه های خانگی
🎁 کمک مؤمنانه
📦 و غیره
📲 شیوه های ثبت نام 🔰
1⃣ ثبت نام از طریق سایت #خانه_طلاب_جوان 🔻🔻🔻
http://www.khanetolab.ir/jahadgaran-form/
2⃣ ثبت نام از طریق ارسال عدد ۱ از طریق پیامرسان ایتا به آیدی 🔻🔻🔻
@gohari_67
3⃣ ارسال عدد ۱ به شماره تلفن 🔻🔻🔻
+۰۹۱۶۹۵۸۹۸۹۲
#قرارگاه_جهادگران_سلامت
@rozaneebefarda
جاده انحرافی برجامیان در تهران و خواب جریان انقلابی
💥اختصاصی/یادداشت وارده
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
پس از گذشت دو سال از نامگذاری خیابانی به نام #مصدق در تهران، یکی از اعضای شورای اسلامی تهران(بخوانید شورای نامگذاری خیابانهای تهران) در خبری اعلام کرد که انتخاب خیابانی به نام بازرگان به تصویب شورا رسیده است.
اگرچه در آخرین سال کاری یک شورایِ سیاسی، که کارنامه درخور توجهی برای ارائه به مردم ندارد عجیب نیست که مدام به فکر تغییر نام خیابانها و معابر باشد، اما سؤال اینجاست که این افراد چگونه توانسته اند با بی توجهی به فرمایشات صریح حضرت امام خمینی(ره) نسبت به بازرگان، اجازه چنین تصمیمی را حتی در ذهن خود مرور کنند چه برسد که بخواهند آن را به تصویب برسانند!
صدالبته که اینگونه رفتارها تازگی نداشته و ندارد بلکه تساهل و تسامح در تصمیم گیریها مدتهاست در برخی جریانها لانه کرده و برخی مسئؤلان بدون توجه به مبانی مسلم انقلاب اسلامی که نشات گرفته از فرمایشات امام خمینی(ره) است کشور را به هر سو که تمایل داشته باشند کشانده اند.
شاید در نگاه اول، تغییر نام یک خیابان به ظاهر کوچک به نظر بیاید، اما مرور فرمایشات حضرت امام(ره) نسبت به بازرگان که منافقین را فرزندان عزیز بازرگان معرفی کرده اند، جای شگفتی است که چگونه این تصمیم در صحن شورا مطرح و به تصویب رسیده است؟!
به فرموده مقام معظم رهبری اگر از راه امام فاصله بگیریم، سیلی می خوریم. مگر یادمان رفته جملات تاریخی امام پیرامون #نهضت_آزادی را؟ ایشان تصریح کرده بودند؛
نهضت به اصطلاح آزادى صلاحيت براى هيچ امرى از امور دولتى يا قانونگذارى يا قضايى را ندارند؛ و ضرر آنها، به اعتبار آنكه متظاهر به اسلام هستند و با اين حربه جوانان عزيز ما را منحرف خواهند كرد و نيز با دخالت بي مورد در تفسير قرآن كريم و احاديث شريفه و تأويلهاى جاهلانه موجب فساد عظيم ممكن است بشوند، از ضرر گروهك هاى ديگر، حتى منافقين اين فرزندان عزيز مهندس بازرگان، بيشتر و بالاتر است.(صحیفه امام، ج20، ص481)
شاید وقتی دو سال قبل، به نامگذاری خیابان به نام #مصدق، پدر معنوی این جریان اعتراض می شد، امروز این اتفاق نمی افتاد!
یادمان نرفته که امام در تعبیری صریح مصدق را نامسلمان دانسته اند؛
اينها فخر می كنند به وجود او,[مصدق] او هم مُسلِم نبود.(صحیفه امام، ج14، ص456)
اگر در آن هنگام نخبگان و مسئولان و عموم مردم نسبت به این تغییر نام حساسیت نشان می دادند امروز شورا جرات نمی کرد فرمایش امام(ره) را اینگونه زیر پا بگذارد.
بعید نیست اگر این بار نیز مسئولان امر و جریان انقلابی، به وظیفه خود عمل ننموده و نسبت به این تصمیم انحرافی موضع گیری نکنند، دیری نخواهد پایید که در تهران خیابانهایی با نام مزدوران و ای بسا برخی منافقین و ... رخ نمایی کند که البته این اول ماجراست برای تغییرات اساسی و بنیادی دیگر، برای زیر پا گذاشتن اندیشه های ناب امام و رهبری.
@rozaneebefarda
🔰ششمین دوره تبیینی-گفتمانی با عنوان "#در_پرتو_گام_دوم" ویژه #طلاب
📅زمان برگزاری دوره: 1 لغایت 7 شهریور ماه
⏰زمان ثبتنام: 16 الی 25 مردادماه
📌جهت #ثبت_نام و کسب اطلاعات تکمیلی، به سایت زیر مراجعه فرمایید:
www.bfanis.ir
🔗لینک دریافت فایل آشنایی با دوره
https://b2n.ir/461477
@rozaneebefarda
نبش قبر سند ۲۰۳۰ با تلاش یک عمامه به سر!
نقدی بر سخنان جنجالی و انحرافی #مهراب_صادق_نیا پیرامون موضوع خانواده
#بازنشر از #رسانیوز
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔸خانواده یکی از مهمترین هدفهای مورد بررسی در سند ۲۰۳۰ است که در انواع آن به ساختار زندگی همجنسبازی در کنار ساختار عرفی خانواده نیز اشاره شده است، اما نکته جالب اینجاست که اخیرا یکی از روحانیون پرحاشیه به نام مهراب صادق نیا در گفتوگو مجازی تلویحا با تاکید بر اهمیت سند ۲۰۳۰ از این نوع خانوادهها نیز حمایت کرده است.
🔸تعیین حدود و ثغور برای مراقبت از بنیانهای خانواده یکی از اساسیترین محورهای فقه پویای اسلام است. فقهی که همیشه نسبت به مسائل جدید و بهروز حرفی برای گفتن دارد و تلاش میکند جامعه اسلام بهویژه جامعه تشیع را از آفات مختلف حفظ کند.
🔸ترویج حجاب؛ اقناعی یا مقایسهای🔸
با وجود این که برخی از این احکام مربوط به زنان توسط دشمنان اسلام برجسته میشود؛ اما با تدبر و تأمل در مییابیم که آن قواعد نیز برای حفظ ارزش زن در جامعه است. همانقدر که اسلام با بدحجابی و بیحجابی مخالفت دارد با تقلیل مقام زن به اندازه شکلات یا آبنبات نیز برای ترویج حجاب را درست نمیداند؛ زیرا باید در این زمینه ۲ اقدام اساسی صورت بگیرد؛ یکی اقناع و آموزش و دیگری میدان دادن دولت برای تولید پوشاک مرتبط با حجاب برتر اسلامی است.
🔸مسأله زن در جامعه بهعلت نقش راهبردی که ایفا میکند بسیار مورد توجه و دارای اهمیت است؛ چراکه مادر بهعنوان یکی از کانونهای اصلی رشد و تربیت فرزندان و نسلهای هر کشور فعالیت میکند. ارزش مادر یا زن بهعنوان یکی از مؤلفههای اصلی هر تمدنی همیشه در میان جامعه شناسان مورد بحث و جدلهای فراوانی بوده است.
🔸خانواده حیاتیترین عنصر هر جامعه
هنگامی که با نگاهی کلانتر به موضوع بنگریم متوجه خواهیم شد خانواده بهعنوان محوریترین عنصر یک جامعه وظیفه دارد نیروی انسانی در زمینههای مختلف دیگر مورد نیاز جامعه را تربیت کند. دولتها نیز موظفند این نیروی انسانی را در جایگاههای مختلف مانند اقتصادی، قضایی، سیاسی، نظامی و ... به کارگیری کنند. طبیعی است که هر چقدر کیفیت تربیتی این نیروی انسانی بالاتر باشد خروجی بهتری را در این زمینهها خواهد داشت.
🔸خانواده بر پایه پدری مقتدر و مادری مهربان و دانا تشکیل میشود. فرزندان تا ۷ سالگی در دامان مادر رشد میکنند. نوع سیستم آموزش و پرورش هر کشوری نیز در زمینه تربیت هر نسل تأثیرگذار است.
🔸مهمترین برنامههای غرب جهت نابودی فرهنگ اسلامی، یعنی هجمههای مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، بیولوژیکی و سیاسی است. دشمن همیشه تلاش میکند نسل مادران را بیتفاوت یا به نحو دلخواه خود در آورد و یا اگر موفق نشد آن را به طور کامل نابود سازد.
🔸فقه اسلامی در زمینه خانواده برخلاف شیوهها و قواعدی که در سند ۲۰۳۰ ترویج میشود و برخی کشورهای غربی آن را به رسمیت میشناسند؛ تنها خانوادهای متشکل از یک مرد و یک زن را جایز میشمارد که حقوق و مسؤولیتهایی را نسبت به هم دارند و قرار است نسل آینده جامعه خویش را تربیت کنند.
🔸محور کلیدی هر خانواده را نیز بانوان و زنان تشکیل میدهند و پس از آن مرد خانواده در اولویت بعدی قرار میگیرد. هر چه تلاش برای تربیت، رشد و تعالی این عناصر انجام شود در آینده نیز ثمرات مفید آن را شاهد خواهیم بود.
🔸پیرامون مسأله زن برخلاف نگاه و دیدگاههایی که مخالفین و معاندین درباره اسلام مطرح میکنند؛ زن تنها به عنوان ابزاری برای ارضای میل جنسی نیست. بلکه در نگاه اسلام رتبه و جایگاه واقعی زن، مقام حضرت فاطمةالزهرا(س) است که با وجود سختی و مشکلات زندگی در آن زمان میتواند سرمشق و الگوی خوبی برای دختران و زنانی باشد که هم آزادی و هم امنیت اجتماعی را داشته باشند.
🔸شکل خانوادههایی که در برخی کشورهای غربی به رسمیت شناخته شده و سند ۲۰۳۰ مروّج آن است؛ تنها بازیچهای برای آلوده ساختن و از بین بردن نسل بشر با تمرکز بر روی مردان و زنانی است که قرار بود روزی پدران و مادران نسل جدید کشور خویش باشند!
محمدحسین کتابی
متن کامل یادداشت را در ذیل بخوانید:👇
rasanews.ir/002lkz
@rozaneebefarda
#فتاح_گیت؛ پیام ها و پیامدها/بخش نخست
اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔸مدتها پیش از حضور #فتاح در برنامه نگاه یک و سخنان خبرساز او، آنان که از نزدیک با سلوک وی آشنا بودند، نمونههای فراوانی از این اقدام را سراغ داشتند و لذا این اتفاق، برای اهل اطلاع امر جدیدی نبود، بلکه آنان تنها شاهد تجلی عمومی یک واقعیت نیمه آشکار، در سطحی وسیع بودند. فتاح در حقیقت در آن شب پرخبر، فقط از الگوی سیاست ورزی و مدیریتی خویش رونمایی کرد و رفت!
🔹برخی سیاست مداران معاصر در عین محبوبیت مقطعی در سطح گسترده و همزمان با ارائه آثار و خدمات قابل اعتنا، همواره عامل #اختلاف_بین_نیروهای_انقلاب و جبهه متدینین بوده اند که این امر در جای خود بسیار قابل تحلیل است.
در دوران مبارزه #شریعتی چنین جایگاهی داشت و پس از پیروزی، #میرحسین، #هاشمی و #احمدی_نژاد بیش از دیگران چنین بودند. اکنون به نظر می رسد مهندس فتاح پای در این مسیر نهاده؛ خواسته یا ناخواسته، دانسته یا نادانسته، نتیجه جز #خسارت_محض، نیست.
🔸در تحلیل اقدام فتاح، گذشته از پیامدهای اجتماعی، بعد سیاسی و رسانهای این سخنان نیز قابل بررسی است. سخنان فتاح بازتاب گستردهای در میان رسانههای بیگانه و البته ایادی نفوذی آنان در داخل کشور داشت و افشاگریهای آقای فتاح با استقبال #bbcفارسی،دویچهوله، ایران اینترنشنال و حتی رادیو پیام اسرائیل روبرو شد و اصلاحطلبان و برخی اعتدالیون معلومالحال همچون علی مطهری نیز به پشتیبانی از وی پرداختند.
🔸البته در عدالتخواهی و لزوم مقابله جدی و مؤثر با ویژهخواری و بیقانونی نهادهای مختلف تردیدی نیست اما شرط لازم عدالتخواهی، عدالت و صداقت است و عقلانیت و لحاظ مصالح امت اسلامی شرط ارتکازی عدالتخواهی واقعی است.
🔸ناگفته پیداست مراد از مصلحتسنجی؛رعایت مصالح حزبی و جناحی و شخصی نیست بلکه مراد حفظ مصالحی است که پایه و اساس عدالتخواهی است.به طور مثال قانونمداری یکی از مصالحی است که رکن عدالتخواهی است و اگر فرد عدالتخواه دست به افشاگریهایی بزند که بار حقوقی دارد و در دادگاه نیز قابل اثبات نیست و از جانب متهمان به راحتی قابل ردّ و تکذیب باشد؛خود به عملی غیرعادلانه است.یا در مثالی دیگر؛ حفظ وحدت بدنه انقلابی اصیل که پیشگامان تحقق عدالت در جامعهاند مصلحتی است که شرط پیادهسازی عدالت در کشور است.
🔸علاوه بر رعایت مصالح؛عقلانیت عدالتخواهی نیز سرفصل دیگری است که باید در هر عمل عدالتخواهانه لحاظ شود. پپیادهسازی عدالت آن هم در عرصه سیاسی و اقتصادی که گرگهای دندانتیز کرده با نقشههایی پیچیده حضور دارند به عقلانیتی فوقالعاده نیاز دارد. فردی که داعیهدار افشاگری علیه رانت خواری و فساد و ظلم است باید بداند که در این عرصه نمیتواند به تنهایی و سوپرمنگونه و جوکروار عمل کند.
🔸جبههای عمل کردن یکی از الزامات عدالتخواهی است و جبهه انقلاب همان ارتش عدالتخواهی است.البته ممکن است گوشهای از این ارتش اشکالی هم وجود داشته باشد اما یک فرمانده عاقل برای رفع اشکال نیروهای خود از تیربار و مسلسل و موشک هدایتشونده استفاده نمیکند. البته این به معنای سکوت مطلق در برابر اشتباه خودیها نیست بلکه به معنای درایت و حل مدبرانه مشکلات است به گونهای که کمترین آسیب و بیشترین بازدهی را داشته باشد.
🔹سخنان ناسنجیده جناب فتاح از زاویهای دیگر مسئلهسازی فرعی برای کشور بود. البته مقوله عدالت از اولویتهای اساسی نظام اسلامی بوده و هست اما اقتضای عدالت در حال حاضر این است که مسئولین نهادهای مختلف مطالبات خود را با کار و ابتکار مضاعف از مجاری قانونی دنبال کنند و اعصاب و روان مردم را میانبر رسیدن به مطالبات اداری خود قرار ندهند.امروز رسیدگی به معیشت مردم با بیتدبیری دولت اعتدال در وضع اسفباری است و حسن روحانی و تیم ناکارآمد وی فشار روانی سنگینی را از این بابت تحمل میکند و مسئلهسازیهای فرعی تنها راه فرار را برای آنان فراهم میکند.
🔸تمام نکات ذکر شده آثار کوتاهمدت سخنان آقای فتاح بود و تغییر مجاری عدالتخواهی از نهادهای عقلایی و رسمی به مجاری بیقاعده و بیچارچوب از آثار بلندمدت و حتی میانمدت این قبیل موضعگیریهاست و اگر این تغییر مجرا محقق شود نه تنها عدالت در هیچ سطحی محقق نخواهد شد بلکه ظلم و بیعدالتی در سایه آنارشیسم حقوقی و سیاسی و اجتماعی کشور را فرا خواهد گرفت.
🔸مضرات افشاگریهای بیقاعده به همینجا ختم نمیشود.کشور ما زیر ذرهبین تحلیلگران سیاسی-امنیتی است و به گفته مقام معظم رهبری ایجاد آشوبهای میدانی یکی از اهداف دشمنان است و طبیعی است که القای اختلافات عمیق ساختاری دشمنان ملت را برای اجرای نقشههای ضدامنیتیشان تشویق و تشجیع کند. فراموش نکنیم که استکبار جهانی به دنبال ایجاد فتنه فراگیر داخلی است که مستضف و رانت خوار و افشاگر، همه را متضرر میکند.
@rozaneebefarda
🔰 اولین همایش بین المللی فاطمیون افغانستان، با پیام آیت الله مکارم شیرازی و حضور شخصیت های بلندپایه مقاومت اسلامی، در حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار شد
✍️ آیتالله مکارم شیرازی:
🔹مجاهدان افغانستانی در دفاع از وطن و حرم خوش درخشیدند
hawzahnews.com/news/913892
✍️ شیخ برکات، معاون سیدحسن نصرالله:
🔹 از حاج قاسم آموختیم یار امام زمان(ع) محدود به جغرافیا نیست
hawzahnews.com/news/913903
🔻آیت الله شیخ عیسی قاسم، رهبر نهضت اسلامی بحرین:
🔹جنگ علیه اسلام محدود به جنگ نظامی مستقیم و آشکار نیست/ جنگهای نیابتی در کار است
hawzahnews.com/news/913954
@rozaneebefarda
شریعتی چی ها و فهم ناقص از عدالت علوی
حامد کاشانی
بازنشر
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
این که هیچ کس در تاریخ نه قابل قیاس با امیرالمؤمنین سلام الله علیه است و نه مانند او واضح است.
حال آیا حکومت حضرت روشی برای زیستن و حکومت فراروی ما قرار میدهد یا صرفا یک حکومت آرمانی و غیر قابل اتباع( ولو حداقلی) است؟
امیرالمومنینی که #دکتر_شریعتی معرفی مینماید، زیباییهای زیادی دارد و بسیاری از قطعاتش با دل و جان آدمی بازی میکند.
اما امیرالمومنین سلام الله علیه که او دوست دارد، گاهی در بزنگاه با شخصیتی که تاریخ و حدیث میشناسد، فاصله میگیرد. زیرا امام در واقعا در دنیا زیست و در تنگناها و تعارضات و تزاحمات، عدالت حیرت انگیزی را به ظهور رساند.
اما او امام را تنها اسطوره ای میداند که عملا قابل الگوگیری و تبعیت نیست و خود را هم ملتزم به امامت و اقتضائات حکومت مردم نمیساخته، بلکه شخصیت نمادینی است که میخواسته عدالت و انسانیت آرمانی را در تاریخ ثبت کند و هیچ به ساختار و وضع مردم و شرایط جامعه و مصالح آن کار نداشته است.
طبعا این کلام را اهل تاریخ و آشنایان با منابع روایب نمی پذیرند و فهمی تحمیلی به نصوص و مستندات میدانند.
اساسا ما برای فهم تاریخ بیش از آن که از قوه وهم و تخیل یا دخیل کردن پیش فرضها استفاده نمائیم باید روشمندانه از لابه لای متون و مستندات پس از اعتبار سنجی و تحلیل، حقیقت را کشف کنیم.
البته کار دشواری است.
دوستانی که امروز وامدار فکر پر حرارت آقای شریعتی هستند، از این که انگاره آنها را کمی جابه جا کنیم سختشان میشود. لذا فریاد تحریف و ... سر میدهند.
در حالی که آنچه را درست میپنداشتند تحریف امیرالمومنین سلام الله علیه میدانیم.
طبعا جنجال و فریاد حقیقت را تغییر نمیدهد.
همین انگاره باعث شد، شریعتی در استمرار نظرش بگوید سیدالشهداء سلام الله علیه نیز هدفش از قیام، کشته شدن و برانگیختگی آرمانی جامعه بود نه اصلاح آن. در واقع میگوید شهادت حسینی کشته شدن مردی است که خود برای کشته شدن خویش قیام کرده است.
بدین گونه ما صرفا با اساطیر طرفیم نه با الگوی فکری و رفتاری اهل بیت علیهم السلام.
@rozaneebefarda
#کرونای_سیاسی/ بخش ششم
نقشه خوانی عملیات روانی #صدای_آمریکا در ماجرای کرونا در ایران
🔸چکیده تاریخچه و عملکرد صدای امریکا🔸
#اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
[صفحه 1 از 2]
🔸صدای امریکا در سال ۱۹۴۲ یعنی حدودا ۷۷ سال پیش و در خلال جنگ جهانی دوم پایهگذاری شد و شبکههای تلوزیونی و رادیویی صدای امریکا(Voice of America) با حروف اختصاری VOA ، قدیمیترین، بزرگترین و پرمخاطبترین نهاد رسانهایِ برونمرزی در ایالات متحده میباشد که اکنون تحت سرپرستی USAGM قرار داد. همچنانکه پیشتر اشاره شد.
🔻شبکههای رسانهایِ صدای امریکا در قالب ۶ بخش تقسیم بندی شدهاند؛ بخش آسیای مرکزی و جنوبی با مدیریت اریک فلیپس، بخش آسیای شرقی و اقیانوسیه با مدیریت نادیا مجید، بخش آفریقا با مدیریت نگوسیه منگِشا، بخش اوراسیا با مدیریت اِلِز بیبِراج، بخش آمریکای لاتین با مدیریت کلارا دامینگوئز و بخش فارسی با مدیریت ستاره درخشش میباشد.
بخش آسیای مرکزی و جنوبی صدای آمریکا شامل زبان های دری(افغانستان) پشتو، آذربایجانی، بنگالی، کردی، ترکی، اردو، و اوزبک را تحت پوشش خود قرار میدهد توجه به این نکته ضروری است که سرویس فارسی مختص به افغانستان، بودجهای جدا نسبت به بخش فارسی VOA دریافت میدارد. بنابراین VOA Persian بخشی مستقل بوده و اختصاصا برای هدف قرار دادن مردم ایران تاسیس شده است.
VOA فارسی ابتدا به صورت رادیویی در سال ۱۳۵۷ه.ش (۱۹۷۹ م.) تاسیس شد و اکنون به صورت پخش تلوزیونی به فعالیت خود ادامه میدهد. فکت شیت قرار داده شده در سایت روابط عمومی صدای امریکا بیان میدارد که که این سازمان پروژهای به نام VOA 365 با همکاری رادیو فردا (شاخه فارسی رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی) را رهبری میکند. این فکت شیت به صراحت بیان میدارد که VOA Persian / VOA 365 ابزار دولتی ایالات متحده برای ارتباط مستقیم با مردم ایران میباشد.
علاوه بر بخش خبری این شبکه که آکنده از اخبار مغرضانه علیه جمهوری اسلامی، مذهب و مردم ایران است، بخشهایی دیگر نیز دارد که مستقیما به خبرپراکنی و عملیات رسانهای-روانی علیه ایران میپردازد؛ همچون Citizen Watch یا دیدبان شهروند که به ادعای خود به فسادها یا اعمال نادرست حکومت ایران میپردازد، Chess یا شطرنج که میزگردی است که به زعم خود به تعرضات حکومت ایران در حیطههای سیاسی-اجتماعی، اقتصادی و اجتماعی میپردازد، Tablet (تبلت) با اجرای مسیح علینژاد که به صورت غیرحرفهای به نفرتپراکنیهایی چندشآور علیه جمهوری اسلامی و مذهب میپردازد.
تاسیس این شبکه مقارن با سال اوجگیری مبارزات مردمی و به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی، نشانهای است بر اهداف ایالات متحده برای راهاندازی این شاخه رسانهای.
نکته جالب در مورد شاخه فارسی صدای امریکا این است که بخش مربوط به ایران زیرمجموعه یک بخش جغرافیایی خاص نیست بلکه مستقلا بخشی به آن اختصاص داده شده است. برای درک بیشترِ خاص بودن ایران برای صدای امریکا میتوان به این مطلب توجه کرد که بخش آسیای شرقی و اقیانوسیه جمعیتی بیش از ۲ میلیارد نفر دارد و این جمعیتِ قابل ملاحظه، از منظر VOA در یک بخش اداری قرار میگیرند اما فارسیزبانان (مخصوص ایران) برای جمعیتی در حدود ۸۳ میلیون نفر، یک بخش مستقل را به خود اختصاص داده است! اختصاص یک بخش مستقل به صدای امریکا به زبان فارسی (VOA Persian) به لحاظ اداری میرساند که قرار است تصمیمات بالادستی در مورد جامعه هدف ایرانی، با سرعت و استراتژی ویژهای دنبال شوند.
🔹متن کامل 《بازکاوی نقشه عملیات روانی #صدای_آمریکا》 را در روزنه بخوانید:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
ادامه👇
🔸چکیده تاریخچه و عملکرد صدای امریکا🔸
[صفحه 2 از 2]
🔹همچنین اگر با نگاه بودجهای به این میزان از جمعیت نگاه کنیم، میتوانیم به صورت دقیقتر دریابیم که صدای امریکا به ازای هر ایرانی یا هر آسیای شرقی، چقدر هزینه(یا در واقع سرمایهگذاری) میکند؛بر اساس توجیهنامه بودجه درخواستی از کنگره مییابیم که USAGM به بخش فارسیِ صدای امریکا در سال ۲۰۱۹، ۱۳ میلیون و ۱۲۲ هزار دلار پرداخت کرده است و برای سال ۲۰۲۰، ۱۷ میلیون و ۷۱۴ هزار دلار پرداختی تصویب شده است. همچنین USAGM برای سال ۲۰۲۱، مبلغی به اندازه ۱۰ میلیون و ۷۱۴ هزار دلار تقاضا کرده است.
با احتساب بودجه مصوب در سال ۲۰۲۰ میبینیم که این نهاد برای بیش از دو میلیارد نفر ساکن شرق آسیا، تنها ۴۱ میلیون و ۲۶۷ هزار دلار و برای ۸۳ میلیون ایرانی، ۱۷ میلیون و ۷۱۴ هزار دلار سرمایهگذاری کرده است. به عبارت دیگر این سازمان برای هر فرد ساکن شرق آسیا، ۲ سنت و برای هر ایرانی ۲۱ سنت هزینه میکند؛ در مقایسهای دقیقتر میتوان گفت صدای امریکا برای هدف قرار دادن هر نفر از جمعیت ساکن در ایران، بیش از ۱۰ برابرِ یک فردِ ساکن آسیای شرقی هزینه میکند و این نشان از برنامه ویژه ایالات متحده در جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی و ملت ایران دارد.
با توجه به جایگاه رسانهای صدای آمریکا و برنامه پرحجم و هزینهبر این رسانه؛ مجالی برای پژوهشهای تکمیلی فراهم و ضروری مینماید. پژوهشی در خصوص «چگونگی تخصیص بودجه به سرویسهای خبری»، «تحلیل جمعیت هدف و ساعتهای پخش»، «بررسی ادعای دروغین استقلال شبکههای زیرمجموعه USAGM» و همچنین بررسی «موارد نقض منشور اخلاقی سازمان توسط خود سازمان و زیرمجموعههای رسانهای آن.»
🔹متن کامل 《بازکاوی نقشه عملیات روانی #صدای_آمریکا》 را در روزنه بخوانید:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
عادی سازی روابط امارات و رژیم اشغالگر قدس در سایه سکوت سنگین نخبگان جهان اسلام
اختصاصی/ #تلنگر
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔸مواجهه با رژیم غاصب و نامشروع دانستن آن در تاریخ معاصر بعنوان یک مساله اجماعی تلقی شده است.
🔹در فضای حوزه های علمیه شیعه، موضوع مبارزه با رژیم جعلی اسرائیل یک امر ارتکازی بود که طیف های مختلف حوزوی در مقابله با آن همصدا بودهاند.
نگاهی با اسناد اعلامیه ها و اقدامات علمای شیعه از دهه سی تا پیروزی انقلاب اسلامی، چنین مدعایی را اثبات خواهد کرد.
🔸اکنون با وجود علنی تر شدن جنایات رژیم غاصب و کودک کش و بسط ید تاریخی تشیع در مقابله با این ضایعه سرطانی، روند موضعگیری و اقدامات موثر علمای شیعه با اسرائیل، رو به افول نهاده و آستانه حساسیت آنان کم شده است.
چنانکه در ماجرای #معامله_قرن و اکنون در مساله توافق امارات و اسرائیل، عکس العمل موثری مشاهده نمی شود.
🔸این مساله یک آسیب بزرگ است که جا دارد زعمای حوزات مقدسه در اسرع وقت بدان رسیدگی کنند تا معلوم شود از چه رو برخی حوزویان در مقابل جنایات اسرائیلیها سکوت پیشه کرده اند؟!
وقتی از خطر #سکولاریسم_حوزوی سخن میگوییم، دقیقا چنین خطراتی مدنظر است!
🔹عحیب آنکه حوزه مقدسه نجف که روزگاری با مواضع متعالی و تاریخی مرحوم محمدحسین کاشف الغطا شناخته میشد، اکنون در تقابل با صهیونیسم، از توئیتربازان سنی مذهب عربستانی و کویتی هم عقب مانده است!
🔻حوزه قم بعنوان مهد انقلاب اسلامی نیز انتظارات را برآورده نکرده و در سالهای اخیر در امور خطیر مربوط به مساله فلسطین که نیازمند اقدامات عملی عاجل و موثر جهانی است، اغلب به صدور اعلامیه و بیانیه اکتفا کرده است.
شاید وقت آن رسیده باشد که تا دیر نشده بزرگان قم برای این مساله حیاتی اسلام، طرحی نو دراندازند.
@rozaneebefarda
هدایت شده از روزنه
بسم الله الرحمن الرحیم
#کرونای_سیاسی/ بخش ششم
#پرونده_ویژه #کانال_حوزوی_روزنه پیرامون بازکاوی روایت های مخدوش رسانه های معاند در موضوع #کرونا_در_ایران
💥مطالعه ای تخصصی و تفصیلی در #تحریف_پژوهی 💥
🔸بخش اول تا پنجم این رصد/تحلیل، به رسانهها و نهادهای معاند #bbc ، #دویچهوله، #رادیو_فرانسه #رادیو_پیام_اسرائیل و #یونیسف اختصاص یافته بود که مورد استقبال محافل نخبگانی رسانه ای و سیاسی قرار گرفت و در برخی رسانههای رسمی داخلی انعکاس یافت.
📛اکنون بخش ششم این پرونده باموضوع:
«نقشه خوانی عملیات روانی #صدای_آمریکا در ماجرای کرونا در ایران»
آماده نشر و در معرض مخاطبان فرهیخته روزنه قرار گرفته است.
🔸این مجموعه حاصل جمعآوری، دستهبندی تاریخی و موضوعی اخبار منتشر شده در پایگاه خبری #صدای_آمریکا (در بازه زمانی 3 بهمن تا 5 فروردین) است.
در این پژوهش ضمن تحلیل محتوای اخبار به کشف سناریوی سیاسی/رسانه ای #VOA پرداخته شده است.
🔸امید است این پژوهش سرفصلی باشد برای روشنگری هرچه بیشتر در زمینه خیانتهای امپراتوری رسانهای غرب و مقدمه پژوهشهای تفصیلی دیگر قرار گیرد.
🔸چنانچه اطلاع از محتوای این پژوهش را برای عموم ایرانیان عزیز مفید میدانید، در #بازنشر آن مساعدت فرمائید.
🔻درج #منبع ضمن آنکه احترام به حقوق تحریریه روزنه است، در دعوت مخاطبان فرهیخته به کانال #روزنه مؤثر خواهد بود.
متن کامل و مستندات مرتبط را به زودی در روزنه بخوانید:👇
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053