هدایت شده از روزنه
ساده لوحی در سیاست!
نگاهی به ماجرای آقای منتظری به مناسبت سالگرد عزل او
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔹آقای #منتظری از روحانیان فاضل و ملای حوزوی بود که از مقررین درس آیتالله بروجردی و از برجسته ترین شاگردان امام خمینی بود.
کسی در فضل و فقاهت وی تردید ندارد؛ چه اینکه با آغاز مبارزات سیاسی مردم ایران به رهبری امام، حضور پیوسته وی در روند مبارزات و خط مقدم تقابل با پهلوی ها و تحمل زندان و تبعید و انواع مرارت ها، نیز بر اهل اطلاع پوشیده نیست.
آنچه محل سوال جدی است آنکه، چه میشود که چنین فردی که #حاصل_عمر_امام بود و از جانب ایشان #فقیه_عالیقدر لقب گرفته بود، به آن عاقبت عبرت آموز دچار شد؟!
🔹واقعیت آن است که حضور در میدان پیچیده سیاست، هم تقوای حداکثری می خواهد و هم بصیرت و شناخت عمیق و دقیق از حوادث واقعه و کنش گران سیاسی موافق و مخالف.
گرچه علم و فقاهت، لازمه سیاست ورزی مومنانه طراز است اما حقیقت آن است که صرف توفیق در حل مسائل پیچیده فقهی و توانایی در کشف فتامل های کفایه و ... دلالت بر صلاحیت برای کنش گری سیاسی مطلوب ندارد.
چنان که تاریخ ثابت کرد.
🔹آقای منتظری به دلیل نکات مثبتی که داشت مورد توجه انقلابیون بود و این توجه به دلیل علاقه های قومیتی اطرافیانش ضریب فوق العاده یافت و مجموعا موجب ترقی در عالیترین سطوح سیاسی و دینی گردید؛
ایشان در ساحت سیاست و در افواه بعنوان جانشین امام مطرح شد، در عین حال در محافل دینی نیز با وجود حضور آیات عظام خوئی، گلپایگانی، اراکی، مرعشی نجفی و...، مسئله مرجعیت ایشان توسط طیفی خاص از چهره های سیاسی و حوزوی مطرح شد.
نتیجه این اقبال ها، مطرح شدن نام او بعنوان قائم مقام رهبری در مجلس خبرگان و صورت قانونی بخشیدن به آن بود در عین حال که برخی علاقمندان ایشان مانند آیتالله مومن، از غیرقانونی بودن این اتفاق صراحتا سخن گفتند.
دیگرانی از رجال سیاسی و رجال دینی نیز بودهاند که با شناخت دقیق از شخصیت منتظری، وی را واجد صلاحیت لازم برای تصدی امر رهبری نمیدانستند اما پروپاگاندای منتظری چی ها و حسن ظن برخی بزرگان، مانع از شنیده شدن صدای این طیف شد!
🔹چنبره #باند_مهدی_هاشمی در #بیت_منتظری از یک سو، ارتباط ارگانیک و وثیق #نهضت_آزادی از دیگر سو و همزمان حضور حلقه های نامرئی از #منافقین و عناصر رسانهای بیگانه، بیت منتظری را به کانون تنازعات سیاسی جریان های غیراصیل و #نفوذیها مبدل ساخت تا به آنجا به عنوان یک مرکز ثقل #تصمیم_سازی_موازی علیه امام و نظام نگریسته شود.
🔹در چنین فضای به شدت پیچیدهای، شخص به شدت بسیطی چون منتظری را یارای کنش گری فعال نبود و او همواره متاثر از فضا و اطرافیان، چونان طوفان زدگان به این سو و آن سو کشانده و کشیده میشد.
🔹امر مهمی که در تحلیل کارنامه سیاسی آقای منتظری نباید از نظر دور داشت، همین #ساده_لوحی اوست؛ صدالبته که این معما چو حل گشته آسان شده، وگرنه غیر از امام که در شناخت افراد و جریانها بی بدیل بودند، بسیاری از بزرگان عرصه سیاست و دین، نتوانسته بودند به این نقیصه مهم منتظری پی ببرند.
مسئله ای که توسط شخص منتظری و اطرافیانش بعنوان یک واقعیت تلخ، هرگز پذیرفته نشد اما #تاریخ بر اساس شواهد و مستندات تاریخی پیش میرود و منتظر رد و قبول سوژه ها نمی ماند و قضاوت خود را خواهد داشت؛ خواه خوشایند افراد باشد یا نه.
🔹امام عزیز با شناخت عمیق از اطرافیان خود از جمله آقای منتظری، هرگز به انتخاب او بعنوان قائم مقامی راضی نبود، این را صراحتا به آقای #هاشمی هم فرموده بود اما او این حقیقت را هم از دوست نزدیکش(آیت الله خامنهای) مخفی کرده بود و هم از پسرعمو و دامادش مرحوم محمد هاشمیان! چنان که در هر دو مورد، مستندات این پنهان کاری وجود دارد.
🔹مسئله ساده اندیشی امر خطیری است که در کنش گران سیاسی حوزوی به طور خاص باید مورد توجه و مطالعه قرار گیرد؛ سرگذشت منتظری ها و #شیخ_علی_تهرانی ها پیش چشم ما هست و متاسفانه امتداد این جریان پرخطر، اکنون نیز وجود دارد و لازمه مقابله با آن، بصیرت افزایی بهنگام و بی تعارف و کاملا مصداقی و تطبیقی است.
اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا
@rozaneebefarda
هدایت شده از روزنه
ارتباط اطرافیان #منتظری با BBC و تأثیرگذاری بر فرایند #عزل
#بازنشر
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔹 نامه ی عزل آیتالله منتظری وقتی از جانب امام صادر شد که نامهی محرمانهی بهمنماه 67 او به امام از رادیو بیبیسی خوانده شد. آیتالله منتظری و اطرافیانش آن زمان هرگونه ارتباط با بیبیسی را منکر شدند و اعلام کردند این نامه از جانب آنها به رسانههای بیگانه درز نکرده است.
🔹چندسال پس از عزل آیتالله منتظری و رحلت امام، کتابی به نام «واقعیتها و قضاوتها» به قلم یکی از هواداران آیتالله منتظری تالیف و منتشر شد که در آن به طور تفصیلی به اختلافات آیتالله منتظری و جمهوری اسلامی پرداخته بود.
🔹 یکی از ادعاهای عجیب این کتاب- که معروف است نوشته عمادالدین باقی است- مربوط به ماجرای پخش نامه محرمانهی آیتالله منتظری از رادیو بیبیسی است. نویسنده در اینباره میگوید «اوایل بهمنماه67 نوذری-نماینده بخش فارسی رادیو بیبیسی در تهران- نزد آیتالله منتظری آمده و خواستار مصاحبه میشود، اما منتظری او را به سیدهادی هاشمی-داماد و رئیسدفترش- ارجاع میدهد.»
🔹 نویسنده در ادامه نقل میکند که نماینده بیبیسی ازهادی هاشمی نسخهای از نامهی آیتالله به امام در اعتراض به اعدامها را طلب میکند. هادیهاشمی اصل وجود نامه را انکار میکند، ولی نوذری می گوید این نامه را پیش یکی از دوستانش در شورای عالی قضایی دیده و محتوای آن را بیان میکند.
نتیجهای که نویسنده "واقعیتها و قضاوتها" میگیرد این است که نماینده بیبیسی در تهران از طرف وزارت اطلاعات مامور بوده تا با گرفتن نامه و مصاحبه و انتشار آن ، اختلاف بین منتظری و امام را تشدید کند! نویسنده در تشریح این ادعا مینویسد: «یک سند سری که در صفحات بعد خواهد آمد دلالت میکند که آقای نوذری نماینده بی بی سی که فردی ایرانی است، در ارتباط با رفتن به قم و تقاضاهای خویش ماموریت خاصی از سوی دستهای مرموز در وزارت اطلاعات داشته و این شخص از همکاران وزارت اطلاعات(البته قسمتی از آن) بوده است.
🔹 اما سالها بعد روابط بیت آیتالله منتظری و بیبیسی دستخوش تحولات زیادی میشود....
🔗 متن کامل این مطلب را در لینک زیر مطالعه کنید:
http://ytre.ir/Kr
مهدی فرج اللهی/ کانال: "پیام شهید"
@rozaneebefarda
هدایت شده از روزنه
تناقض گویی های آقای منتظری از نگاه سید احمد خمینی
وقتی منتظری خواستار اعدام شریعتمداری شده بود!
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
مرحوم حاج سید احمد خمینی در فرازی از #رنجنامه چنین می نویسد:
🔹شما قبلاً می گفتید #منافقین #خائن هستند، حال چیز دیگری می گوئید.
🔹شما قبل از شهادت شهید محمد منتظری می گفتید #شریعتمداری #باید_اعدام_شود، ولی بعد از مرگ شریعتمداری، اعتراض داشتید که چرا نگذاشتید تشییع شود.
از این قبیل مسائل بسیار دارم اما سرتان را درد نمی آورم!
@rozaneebefarda
هدایت شده از روزنه
ماجرای فریب منتظری درباره شکستن فک ۳۰۰ زندانی!
روایتی از حجتالاسلام رازینی
🔻🔻🔻
⭕️حجتالاسلام رازینی از مسئولان عالی قضایی در ماجرای مجازات اعضای سازمان منافقین، پیرامون سادهلوحی و زودباوری منتظری چنین میگوید:
#گزیده
🔹آقای خلخالی در زمینه رسیدگی به پرونده سران رژیم قبل که حدود 100 الی 200 پرونده بود-آدمهای شاخصی هم بودند و جای مبهمی در این پروندهها نبود- به خوبی عمل کردند.
🔹امام در اجرای حکم خدا ملاحظهکاری نمیکرد/حکم شرعی محارب در اسلام اعدام است.
🔹غیر از منافقین یا پیکار یا توده یک سری گروهها بودند مانند طوفان، شنبه سرخ و... . علت هم این بود که دکتر تقی آرانی که گروه 53 نفر را در زمان رضاشاه تشکیل داده بود، از آن 53 نفر 43 نفرشان اهل بجنورد و از سران توده در ایران بودند.
🔹80 الی 90 درصد بچههای دبیرستانی و دانشجو گروهکی بودند.
🔹 در همان بجنورد گروهی از اعضای منافقین آمده بودند و قصد ترور کاسب کتابفروشی را داشتند و گفته بودند این آقای کتاب فروش که مغازهاش مرکز جمع شدن جوانان انقلابی است را ترور کنید تا تنبیهی برای انقلابیون باشد.
🔹رسیدگی به پرونده گروهکها با دقت انجام میشد/برخورد با منافقین جزو افتخارات امام و یارانش است.
🔹ما برای رسیدگی به پروندههای مرتبط با گروهکهایی که دست به عملیات مسلحانه ضد نظام زده بودند مراحل رسیدگی را با دقت طی میکردیم و مانند دیگر کشورهایی که در آنها انقلاب شده بود، نبودیم که پس از پیروزیشان به قتل عامهای گسترده دست بزنیم.
🔹دفاعیات آنها را گوش کردیم و پس از بررسی این که مجازات آنها در چه حدی است برای آنها حکم صادر کردیم و تمام افرادی که در رسیدگی به پروندهها مانند دادستان، دادیار، مجریان احکام به کار خود افتخار میکنند و این ادعا که میگویند این کارها به صورت مخفیانه انجام شده، قطعا اشتباه است.
🔹بنده و دوستان خودمان که درجمع 20 قاضی در کشور هستیم، کاری انجام دادیم که امنیت همان زمان و سالهای بعد را تضمین کردیم.
🔹 از آن پس تضمین کردیم که منافقین هیچگاه نمیتوانند در این کشور قوت بگیرند چرا که زمانی که در حال قوت گرفتن بودند، در نطفه خفه شدند.
🔹فشارهای آیت الله منتظری موجب عزل شهید لاجوردی شد. لاجوردی زودتر از همه سادهلوحی منتظری را فهمید.
مرحوم لاجوردی علاوه بر این کارها کار اطلاعاتی هم انجام میداد چون در آن زمان هنوز وزارت اطلاعات تشکیل نشده بود و ایشان خانههای تیمی را شناسایی کردند و پاکسازی کردند.
🔹 آقای منتظری گفتند که بعد از زمان آقای لاجوردی میگویند وضع زندانها بدتر شده و 300 تا فک شکسته شده و من همین جور با تعجب ماندم که در پاسخ به این ادعای بی اساس چه بگویم.
🔹من به آقای منتظری گفتم کسانی که این حرفها را زدند معنی این حرف را نمیدانند، چیست! من به شما توضیح میدهم که فک شکستن یعنی چه، کسی که فکش میشکند به قدری درد وحشتناکی دارد که یا باید از درد بمیرد یا باید او را درمانش کنی. پس از این اظهارات، گفتم اصلا 300 تا نه، شما اگر توانستید یک نفر را اثبات کنید که فکش شکسته شده بنده همه حرفهایی که به شما گزارش کردهاند را میپذیرم.
🔹عامل ترور من فکر میکرد مانع ظهور امام زمان(عج) هستم!
🔹رسیدگی به اعدام منافقین در سال 67 عادلانه و مطابق قانون بود.
🔹 اگر امام بنا بود بی حساب و کتاب حکم اعدام بدهد آنطور که ضد انقلاب میگویند دیگر نیازی نبود که هیئت 3 نفره تشکیل دهد. همان در زندان اعلام میشد که اینها را اعدام کنند.
به نقل از تسنیم
@rozaneebefarda
هدایت شده از روزنه
حریت، تعصب و تهور در پژوهش!
منتظری و کتاب شهید جاوید
اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بعد از انتشار کتاب جنجالی #شهید_جاوید٬ دو طیف از #مخالفان و #طرفداران این اثر شکل گرفت!
در میان طرفداران، نام آقایان #مشکینی و #منتظری هم به چشم می خورد. این دو عالم انقلابی بر کتاب #تأییدیه مکتوب نوشته بودند.
با گسترش دامنه درگیری ها و روشن شدن برخی حقائق٬ مرحوم مشکینی تاییدش را پس گرفت ولی مرحوم منتظری تا آخر پای حرفش ماند و حاضر نشد تاییدیه کتاب #همشهری_اش را پس بگیرد.
شخص مرحوم #صالحی_نجف_آبادی نیز تا واپسین روزهای حیات بر نظرش پایدار ماند(این را از کتاب شوکران اندیشه می توان بدست آورد) و هیچ ایرادی را نپذیرفت و مدام تلاش کرد بر سخنانش مؤید و مستند بیافزاید!
فارغ از درستی یا نادرستی استدلال طرفداران و منتقدان این اثر٬ #روانشناسی_پژوهشی این دو طیف بیشتر مورد اهمیت و قابل مطالعه است!
اجمالا از مجموع قرائن چنین به دست میآید که رویکرد آقایان مشکینی و منتظری و صالحی نجفآبادی در موضوع شهید جاوید، از جهت اخلاق پژوهشی به ترتیب بر مفهوم حریت، تعصب و تهور علمی قابل تطبیق است!
تفاوت آیتالله مشکینی با دو فرد دیگر، همان حریتی بود که از تقوا و تهذیب نفس ایشان نشأت گرفته بود و مع الاسف فقدان این ملکه اخلاقی موجب شد برخی در دام تعصب و تهور در افتند!
@rozaneebefarda
هدایت شده از روزنه
نامه سرگشاده حجةالاسلام جعفری گیلانی به آقای طاهری اصفهانی
پاسخ به برخی شبهات امام جمعه مستعفی اصفهان در باب #عزل و #حصر آقای منتظری
@ozaneebefarda
🔻🔻🔻
اشاره؛
در پی انتشار نامه آقای طاهری اصفهانی در حمایت از آقای منتظری و طرح پرسش هایی، آقای جعفری گیلانی بعنوان رئیس وقت دفتر تبلیغات اسلامی، به برخی از مدعاهای وی پاسخ گفت.
متن نامه در ذیل می آید؛👇
🔸آن چه بیش از هر امر دیگری پرسش برانگیز است، این است که چرا در هنگامه ای که رئیس جمهور جنگ افروز و خشونت ورز ایالات متحده آمریکا، ایران اسلامی را محور شرارت قرار داده و اخیراً به طور مستقیم کشور مسلمان عراق را به حمله نظامی تهدید می نماید و از سویی دیگر در درون کشور نیز گروهی قدرت پرست، کیان دین، سمبل ها و آموزه های آن (چون دین، روحانیت و مرجعیت) را مورد تهاجم قرار داده اند ـ تا هم فضای آرام کشور را متشنج کنند و هم افکار عمومی را از مصائب بیرون مرزها برکنار سازند ـ پدیده کناره گیری جناب عالی تبدیل به پروژه انتقام از میراث ماندگار خمینی کبیر می شود؟
🔸 چگونه است که حصر یک مرجع، به اعتقاد شما ـ آن هم به دستور شورای عالی امنیت ملی ـ که ریاست آن با رئیس جمهور محترم می باشد، توهین به عالم و آدم است، اما جسارت و اسائه ادب به همه مراجع و مقلدان آنان، موجب اعتراض جناب عالی نمی شود؟
🔸همه کسانی که با دیدگاه های گذشته شما آشنایی دارند، می دانند که از چه فراز و فرودی در ایستار سیاسی برخوردار بوده اید؛ حمایت های آتشین شما از نامزدی ابوالحسن بی صدر برای ریاست جمهوری و جانبداری هایتان از امید نجف آبادی – که اولین حاکم شرعی بود که حکم ترور داد و خود نیز به آلودگی ها مبتلا بود و مرحوم آیةالله خادمی اصفهانی در نامه ای به حضرت امام از مظالم و مفاسد وی شکوه سرداد ـ و نیز دفاع شما از مهدی هاشمی و کینه جویی تان با سران جمهوری اسلامی چون شهید مظلوم آیةالله دکتر بهشتی ـ بدان سان که در لشکر امام حسین علیه السلام که تحت تأثیر شما بود، کسی را یارای نام بردن از آن اسوه دوران نبود – و درخواست تغییر قانون اساسی برای تمدید دوره ریاست جمهوری آقای هاشمی رفسنجانی و اهانت های بعدی شما نسبت به ایشان پس از دوم خرداد گویای مواضع ناپخته و نسنجیده شما در گذشته است.
🔸حضرت عالی نباید بی خبر باشید که از رهبری نظام تا شهروندان عالی می دانند که کشور با کاستی ها و کمبودهایی در ساحت های گوناگون مواجه است و از همین منظر بود که مقام معظم رهبری اصلاحات را در سه حوزه فقر و فساد و تبعیض متبلور دانستند و به دنبال تأکیدات ایشان و صدور بیانیه هشت ماده ای حضرتش، ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی تشکیل شد، اما سخن این است که گویی در این 24 سال هیچ کاری صورت نگرفته است. آیا در قلمرو داخلی، افزایش ظرفیت دانشگاه ها و فارغ التحصیلان دانشگاهی، رشد باسوادی، گسترش شبکه راه های شهری و روستایی، آب، برق، تلفن و گاز، سامان دهی صنایع دفاعی و گسترش چتر حمایتی بر خانواده های بی بضاعت، طراحی و اجرای ده ها سد بزرگ و توسعه مراکز بهداشت و درمان و. .. قابل انکار است؟ و آیا در عرصه سیاست خارجی، کشوری را مستقل تر از جمهوری اسلامی سراغ دارید؟
🔸جناب عالی تصور می کنید در کدام کشور جهان، اتوپیای مورد نظرتان تحقق یافته که جمهوری اسلامی را به خاطر عدم عملیاتی کردن آن محکوم می کنید؟ شما که با شدت و حدت از جابه جایی قدرت دم زده اید، چرا خود در سه دهه مسند نشین ثابت امامت جمعه اصفهان بوده اید و در این مدت بلند به چه میزان در جذب روحانیان اصفهانی و مردم متدین آن خطه موفق بوده اید؟ چه شد که نماز جمعه ای که در میدان امام اصفهان با جمعیت انبوه اقامه می شد، به رقم اندکی در یکی از مساجد در زمان امامت شما تقلیل یافت؟ و چرا هم اکنون نماز جماعت برخی از علمای اصفهان از نمازجمعه شما پرجمعیت تر است؟
🔸وقتی جناب عالی در مدت سی سال مسئولیت خود از چنین دستاوردی برخوردارید، چگونه به خود حق می دهید به عالم و آدم بتازید و همه چیز را یکسره سیاه و تاریک بینگارید.
🔸آیا مجمع تشخیص مصلحت نظام، مطابق اصل یکصدودوازدهم قانون اساسی رسمیت ندارد؟ و آیا تعیین اعضای ثابت و متغیر آن از وظایف و اختیارات رهبری نیست؟ چگونه است که اگر افراد مورد نظر شما که میزان تشخیص مصلحتتان از همین بیانیه سیاسی هویداست، انتخاب شوند، مجمع تشخیص مصلحت از ارکان نظام بل در رأس امور است، ولی اگر این گزینش مطابق سلیقه شما نبود، بافت آن، نامطلوب است و عدم حضور افراطیان، موجب بی اعتباری آن است؟
دادگاه ویژه روحانیت نیز از یادگارهای حضرت امام خمینی قدس سره است که طبق اصل چهارم و پنجاه وهفتم قانون اساسی دارای جایگاه قانونی است و حتی اگر در قانون اساسی نیامده باشد از شئون رهبری است.
منبع؛ افق حوزه بیست و نهم تیرماه 1381 شماره سوم.
@rozaneebefarda
هدایت شده از روزنه
به منتظری گفتم اصلا امام را نشناختید!
مروری بر گفتگوی صریح آیتالله یزدی با آقای منتظری
#بازنشر
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
⭕️گزیده خاطرات آیتالله یزدی در برنامه شناسنامه:
▫️من در زمان رحلت امام در قم بودم و زمانی که خبر رحلت حضرت امام را شنیدم نمیتوانستم خودم را کنترل کنم و خیلی گریه کردم.
▫️ مصیبت رحلت امام ، مصیبت سختی بود؛ البته من با آقای منتظری سخت مخالف بودم و از اقدام امام بسیار خوشحال شدم؛ البته حاج احمد آقا هم در این باره چیزهایی نوشتهاند، این مخالفت من دلیل خاصی داشت، در آخرین ملاقاتی که با آقای منتظری داشتم به ایشان گفتم که چرا اینگونه صحبت میکنید؟
اگر میخواهید راجع به رضای خدا صحبت کنید چرا به بیگانهها میگویید؟ چرا مسائلی را در رسانههای عمومی میآورید که دردسرساز شود؟
▫️ به آقای منتظری گفتم اگر این اظهارات برای کسب شهرت هم است برای کشور بسیار خطرناک است، من را قبول ندارید آقای مؤمن که هستند، ایشان را قبول ندارید آقای طاهری خدابیامرز که هستند، اینها کسانی هستند که با مسئولان در ارتباطند و با شما نیز دوستند.
▫️ به ایشان گفتم که اگر برای خداست اینها(رسانههای خارجی) مطالب خود را انتقال میدهند و اگر برای خدا نیست بگویید تا ما هم تکلیف خود را بدانیم.
ایشان [=آقای منتظری] گفتند: اگر راستش را بخواهید همهاش تقصیر امام بود! امام با آقای شریعتمداری اینگونه برخورد که سبب شد با من اینگونه برخورد شود.
🔻 من خیلی از این حرف جا خوردم و گفتم یعنی شما میگویید امام با آقای شریعتمداری که صحبت از خلق مسلمان میکرد نمیبایست برخورد کند؟ یعنی امام باید میایستاد تا انقلاب را بدهد دست خلق مسلمان؟
▫️ در حین بحث صدای هر دوی ما بلند شد و من هم خیلی سر و صدا کردم و گفتم که شما اصلا امام را نشناختید؛ جریانها را بیان کردم و بعد با داد و فریاد از ایشان جدا شدم و دیگر به سراغشان نرفتم.
▫️ به دلیل سادگی و تفکر ایشان از برکناری آقای منتظری بسیار خوشحال بودم و اگر خدایی ناکرده این انقلاب دست آقای منتظری میافتاد ما روزگار دیگری داشتیم، خوشبختانه خبرگان بهترین تصمیم را گرفتند و به نظرم این یک هدیه الهی بود که خداوند میل اعضای خبرگان را به سمت ایشان(حضرت آیتالله خامنهای) برد.
@rozaneebefarda
هدایت شده از روزنه
لیچارگویی هم حدّی دارد!
روایت #صادق_طباطبایی از دیدگاه جالب #حسن_حبیبی پیرامون شخصیت #منتظری و مسأله #جانشینی_امام!
#اختصاصی_روزنه
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
▫️صادق طباطبایی در خاطراتش چنین نوشته است:
⭕️از کسان دیگری که برای دیدار و گفتگو با #امام به پاریس آمدند٬ #آیت_الله_منتظري بود.
اقامت ایشان زیاد طولانی نبود و یکی دو ملاقات با امام انجام دادند. غروب همان روز ورودشان من به اتفاق آقای حبیبی به دیدن ایشان رفتیم. آقای محمد منتظری هم به لحاظ اینکه به دیدن پدرش رفته بودیم٬ خیلی احترام به ما گذاشت. موقع شام هم بود. آقای منتظری #شوخی و #مزاح می کرد. مثلا می گفت آبگوشت خانه علما تا دستت در آب است گوشت دارد.
من و آقای حبیبی با اشتیاق خاصی به دیدن ایشان رفته بودیم ولی از آن ملاقات یک مقداری #افسرده شدیم! و بی اختیار به یکدیگر گفتیم «میان ماه من تا ماه گردون...»
اگر قرار باشد جانشینی امام نسبت به ایشان(آقای منتظری) اینقدر #افت داشته باشد، خیلی باعث #تأسف است!
البته صفا و صمیمیت و سادگی ایشان جای خود را داشت و در خور ستایش بود اما به عنوان یک #فرد_سیاسی که از #آینده نگرانی داشتیم٬ آن وزنه و پتانسیل را در ایشان مشاهده نکردیم!
یکی از انتقادهایی که آقای #حبیبی پس از اینکه از دیدار ایشان برگشتیم می کرد٬ این بود که #لیچارگویی هم باید با اقتضای سن٬ مناسب باشد!
منبع؛ خاطرات سیاسی_اجتماعی دکتر #صادق_طباطبایی٬ جلد سوم٬ ص ۱۲۱.
🔶حاشیه
این اظهار نظر از چند جنبه حائز اهمیت تاریخی است و نشان می دهد که؛
۱) پیش از پیروزی انقلاب نیز موضوع جانشین احتمالی #امام_خمینی مطرح بوده است.
۲) آقایان حبیبی و طباطبایی(برادر خانم سیداحمد خمینی) از چهره های نزدیک به #نهضت_آزادی تلقی می شدند که ارتباط نسبتا خوبی هم با روحانیت داشته اند و با این وجود، شخصیت آقای منتظری انتظارات ایشان را برآورده نکرده است!
خاطرات صادق طباطبایی خالی از مطالب تحریف آمیز و خلاف واقع نیست اما باتوجه به قرابت فکری او و سایر اعضای نهضت آزادی با منتظری، این بخش از خاطرات وی به مثابه اعتراف به یک واقعیت تلقی میشود.
۳) فاصله شخصیت بی بدیل امام خمینی نسبت به آقای منتظری در این اظهارنظر به خوبی معلوم می شود.
۴) این روحیه #لیچارگویی بعدها هم در آقای منتظری نمود فراوان داشته است؛ گذشته از خطبه های جمعه و برخی سخنرانی های عمومی٬ در #فایل_صوتی مربوط به #منافقین و همچنین در کتاب خاطرات ایشان٬ خطاب به #شیخ_عبدالله_نوری٬ نیز نمونه هایی از #لیچارگویی و حتی #فحاشی به چشم می خورد که مسلما #لسان_سوء با جایگاه #رهبری_نظام_اسلامی چندان تناسبی ندارد!
۵) مهم تر از همه٬ عدم توجه آن جناب به #اقتضای_حال و #مقام_تخاطب و شرایط مخاطبه است؛ چه اینکه در این مورد خاص٬ دو دانشجوی ملی_مذهبی در همان دیدار یک ساعته از وی نا امید و دلزده شده اند!
@rozaneebefarda
هدایت شده از روزنه
وقتی #آیتالله_یزدی شهریه آقای منتظری را تحریم کرد!
#حافظه_تاریخی_حوزویان
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔳آیتالله یزدی:
⭕️[قبل از پیروزی انقلاب] آقای #منتظری مع الاسف از برخی از کج سلیقگیها حمایت می کرد و بنده به اتکای همان #جرأت_خداداده که پیش از این برایتان گفتم، در یکی از جلساتی که راجع به #کتاب_شهید_جاوید برگزار شده بود، اعلام کردم که #ترویج_آقای_منتظری و #قبول_شهریه ایشان #جایز_نیست، چرا که ایشان از مشرب فكری کسی حمایت می کند که دیدگاهش راجع به #قضیه_فدک با هیچ یک از طرز فکرهای صحیح انطباق ندارد.
⭕️[بعد از انقلاب و در زمان زمان قائم مقامی آقای منتظری] عدهای از هواداران ایشان تصمیم گرفتند که مرا در مجلس شورا مورد #هجمه قرار دهند و به این سابقه از من متوسل شده بودند که آقای یزدی همان کسی است که زمانی حتی #شهریه آقای منتظری را نیز #تحریم کرده بود.
بنده در دفاع از خودم اعلام کردم که من تنها به وظیفه شرعی خودم عمل کردم و هدفی جز این نداشته ام.
▫️خاطرات آیتالله محمد یزدی، صص ۴۷۷و۴۷۸▫️
@rozaneebefarda
هدایت شده از روزنه
وقتی منتظری، مقام رهبری را همه چیز مهمتر میدانست و دیگران را به حفظ عظمت رهبری و سازش ناپذیری با آمریکا توصیه میکرد!
#حافظه_تاریخی_حوزویان/ #اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
▫️منتظری:
مقام رهبری از هر چیز برای ما مهم تر است باید سعی کنیم عظمت آن را حفظ کنیم—ملت ایران حاضر است گرسنگی بخورد و زیر با ظلم آمریکا نرود.
روزنامه رسالت 14 آبان 1365
⭕️حاشیه روزنه
مذاکرات یواشکی هاشمی و برخی دوستانش با آمریکاییها بدون اجازه و اطلاع امام صورت گرفته بود و نهایتا به سفر مک فارلین به ایران ختم شده بود.
در این هنگام، ماجرای مک فارلین (که بعدا به پرونده ایران کنترا مشهور شد)، توسط باند منتظری رسانهای شد!
گویا قربانی فر، دلال اسلحه و یکی از واسطههای مذاکرات مخفیانه، ماجرا را به بیت منتظری اطلاع داده بود!
امام دیدار مسئولان نظام با مک فارلین را ممنوع کردند و هاشمی خودش مجبور شد در مورد ماجرا روشنگری کند! آنهم با ادبیاتی انقلابی!
در این شرایط منتظری در موضع ضدآمریکایی قرار گرفت و حامی خط امام مینمود.
@rozaneebefarda
هدایت شده از روزنه
ماجرای عزل منتظری به روایت آیتالله خامنهای
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
▪️ روز ششم فروردین آیتالله خامنهای [از مشهد] به تهران رسیده و مستقیماً به دفتر آقای هاشمی رفتند. ایشان میگویند:
🔹 «وقتی رفتم، ایشان بنا کرد گزارش این چند روز را دادن که این چند روزه چه گذشته؛ تماسهایی که گرفته شده بود. ایشان [آقای هاشمی رفسنجانی] احساس نگرانی میکرد. ایشان هم مثل من واقعاً احساسش همین احساس نگرانی بود. امام گفته بودند یکی از این سه چیز باید انجام بگیرد: یا ایشان [آقای منتظری] قول بدهد که اصلاح کند کارش را، بیتش را، حرفهایش را، اینها را درست کند؛ یا اینکه استعفا بدهد؛ یا اینکه مجلس خبرگان تشکیل بشود و تصمیمگیری کنند. معلوم بود که امام خیلی جدّی عازمِ این قضیّهاند.
🔹 در همین حین که ما صحبت میکردیم، حاج احمدآقا تلفن زد به آنجا و آقای هاشمی گفت که فلانی اینجا است. ایشان گفت پس فلانی هم بشنود؛ من هم رفتم پای تلفن. گفت امام این نامه را به آقای منتظری نوشته و شروع کرد نامه را خواندن؛ خب نام خیلی تکاندهنده بود برای ما.»
🔹 امام (قدّسسرّه) نامهای به این شرح خطاب به آیت الله منتظری نوشته بودند که حاج احمد برای آیتالله خامنهای و آقای هاشمی خواند:
«بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای منتظری
با دلی پر خون و قلبی شکسته چند کلمه برایتان مینویسم تا مردم روزی در جریان امر قرار گیرند [.... تا انتهای نامه که حضرت امام (ره) نوشته بودند:] از خدا میخواهم که به پدر پیر مردم عزیز ایران صبر و تحمل عطا فرماید و بخشیده و از این دنیا ببرد تا طعم تلخ #خیانت دوستان را بیش از این نچشد...» (متن کامل نامه در کتاب «روایت رهبری» درج شده است)
🔹 حاج احمد همزمان اصل نامه را نیز به دفتر آقای هاشمی (رئیس وقت سازمان صدا و سیما) ارسال کرده بود. [....] آیتالله خامنهای میگویند : «خب نامه خیلی تکاندهنده بود برای ما. بعد هم ارتباط قطع شد، یعنی گوشی را گذاشتیم و گفتیم حالا چه کار کنیم؟ [....] آقای مشکینی و هیئت رئیسه خبرگان آمدند آنجا. وقتی که آمدند، قضیه را مطرح کردیم که یکچنین اتفاقی افتاده و امام یکچنین نامهای به آقای منتظری نوشتهاند. آنها هم مثل ما نگران شدند. مشورت کردیم که چه کنیم. به ذهنمان رسید که برویم با امام ملاقات کنیم و ایشان را از این کار منصرف کنیم.
🔹 [....] ما چهار نفر -من و آقای هاشمی و آقای مشکینی و آقای امینی- رفتیم بیت امام. [....]
دیر هم بود، ساعت حدود ۹ شب بود. اینکه امام این ساعت ملاقات بدهد خیلی چیز غیرمتعارفی بود. لکن خب ما رفتیم و به حاج احمد آقا گفتیم که ما آمدهایم با امام ملاقات کنیم. ایشان رفت داخل و آمد گفت -گمانم گفت امام میگویند- که نامه را برای آقایان هم بخوانید. آقای هاشمی نامه را از حاج احمد آقا گرفت و شروع کرد به خواندن برای آنها. بعد حاج احمد آقا آمد و گفت امام میگویند بیایید. رفتیم در همان اتاقِ امام و امام نشسته بودند و اخم کرده. [....]
▫️وقتی نشستیم آقای هاشمی شروع کرد به صحبت و گفت که آمدهایم که یک فکر بکنیم برای این کار. تا این حرف از ایشان صادر شد، امام برگشتند گفتند: «چه فکری؟» یک تعبیر اینجوری. «آقای منتظری «...» و «...» و «فاجر» است.» این سه تعبیر را ایشان کردند. خب واقعاً برق از چشم همهی ما پرید. این تعبیر؟! امام در حرفزدن خیلی آدم مواظبی بود. یعنی حقیقتاً آدمی بود که من داستانها دارم از این که چیزی که میخواست نسبت به کسی مخصوصاً بیان کند، مواظبت میکرد که زیاد و کم نشود. [...]»
🔹 آیتالله خامنهای در ادامه فضای سنگین جلسه را چنین روایت میکند: «من نگاه میکردم به آقای مشکینی و آقای امینی که چرا شماها یک چیزی نمیگویید؟ ما همه آمدهایم که همکاری کنیم. اما آنها سکوت کرده بودند. اصلاً کأنّه جرأت نمیکردند حرف بزنند. هرکدام یک جملهی کوتاه گفتند. جلسه حدود سهربعِ ساعت یا شاید بیشتر طول کشید.
🔸 گفته شد پس اجازه بدهید این نامه در رادیو خوانده نشود.» ایشان کلام تعریضگونهی شدیدی نسبت به آقای منتظری گفتند. «بعد آقای هاشمی یک مقدار بیشتر اصرار کرد و تعبیرات دیگری گفت. امام دو بار به ایشان خطاب کردند. یک بار گفتند: «اگر تا صبح هم اینجا اصرار کنید فایده ندارد.» یک بار دیگر گفتند: «اگر خیلی اصرار کنید میگویم همین امشب نامه را بخوانند.» یعنی تهدید کردند.»
🔹به نظر میرسد امام تا پایان جلسه متقاعد نشده بودند که این نامه از صداوسیما خوانده نشود؛ اما نگران تبعات آن بودند و پس از تأمّل مجدد، از خوانده شدن آن منصرف شدهاند.....»
▫️کتاب «روایت رهبری»؛ صفحات ۲۴۰-۲۴۷.
@rozaneebefarda
هدایت شده از روزنه
پنهان کاری عجیب #هاشمی_رفسنجانی نسبت به نارضایتی #امام از انتخاب #منتظری بعنوان #قائم_مقام_رهبری
وقتی حتی آیتالله خامنهای هم از نارضایتی امام خبر نداشت!!
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
مقام معظم رهبری در این مورد چنین می فرمایند:
«ماها اصلا فکر نمی کردیم که امام با این قضیه [انتخاب آقای منتظری بعنوان قائم مقام] مخالف باشد.
ما خیلی بعدها _نه اینکه همان وقت هم بلافاصله_ شنیدیم که امام مخالف بودهاند.
قضیه آقای محمدی گیلانی و ملاقاتش با امام و پیغام به آقای هاشمی رفسنجانی را من سالها بعد شنیدم.
اصلا گمان نمی کردیم امام با این قضیه [انتخاب آقای منتظری بعنوان قائم مقام] مخالفتی داشته باشد.
فکر می کردیم این چیزی است که حتما امام [با آن] موافق است.
شاید اگر کسی آن وقت می گفت امام مخالف است، ردش می کردیم که چطور چنین چیزی ممکن است؟ به نظر ما این کار کاملا یک کار درست، یک پیش بینی منطقی برای آینده بود.»
روایت رهبری، ص۱۳۲
@rozaneebefarda
هدایت شده از روزنه
ماهیت مخوف برخی اعضای #بیت_منتظری از زبان مقام معظم رهبری
از #فحاشی به #مطهری و #بهشتی تا نقشه نابودی #جامعه_مدرسین_قم
💥پست ویژه
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
حضرت آیتالله خامنهای در توصیف برخی از اعضای اصلی بیت آقای منتظری، چنین نقل میکنند:
«من از اولی که با این جماعت برخورد کردم، نقاط منفی در آنها دیدم. اینها همان کسانی بودند که دادگاههای انقلاب اصفهان را درست کردند و چندتا از عناصرشان کارهای بسیار بد کردند. مهندس بحرینیان را کشتند.
میدیدم آدمهای صادقی نیستند. همه نگاههایشان نسبت به امام و نسبت به مسائل انقلاب، بدبینانه بود. نسبت به آقای #بهشتی خیلی بدبین بودند و #فحاشی میکردند. به آقای #مطهری فحاشی میکردند.
اینها اصلا از اول پایه کارشان را اینجوری گذاشته بودند. ما به اینها خوشبین نبودیم. بعد هم همان اول کار به جان #جامعه_مدرّسین افتادند و علیه جامعه مدرسین [فعالیت میکردند.]
این را که باید آنها را نابود کرد، هر کار اینها میکنند، آدم بکلّی برخلافش حرف بزند و نظر بدهد.
من قبول نداشتم، لذا یکبار که برای سمینار ائمه جمعه رفتیم قم، رفتیم خانه ایشان [آقای منتظری]، من قم که میرفتم، همیشه خانه آقای منتظری وارد میشدم. آن بار هم بغل خانهاش یک خانهای بود که آنجا رفتیم. صبح زود دو نفر از #اطرافیهای_نزدیک_آقای_منتظری از من وقت گرفتند که بیایند با من ملاقات کنند. گفتند یک کار واجب فوری داریم. آمدند پیش من.
بعد گفتند جامعه مدرّسین را باید از بین برد! آن کسی هم که در مقابل اینها باشد، باید یک «ریش» _تعبیرشان این بود_ باشد. یعنی یک آدم مثلاً جاافتاده مسنّی باشد و برای همین هم بایستی فلانی را _یک عالمی را اسم آوردند_ بزرگش کنیم تا او بتواند به جان جامعه مدرّسین بیفتد.
آمده بودند این را با من درمیان بگذارند. من به آنها گفتم خب اول بدانیم که چرا باید جامعه مدرّسین را باید از بین برد تا بعد دنبال آن ریشی باشیم که میخواهد از بین ببرد. اینها از حرف من تعجب کردند.
...اینها بنده را خودی مثلا فرض میکردند، بعد که دیدند من حتی در اصل نابود کردن جامعه مدرسین _چیز به این واضحی [از نظر آنها]_ حرف دارم، فهمیدند که نه، من خودی نیستم!
غرض این است که با آنها یک سوابق اینجوری داشتم. لذا از آنها هیچوقت خوشم نمیآمد. تحت تأثیر حرف آنها قرار نمیگرفتم. در حالیکه بعضی از همین مسئولینی که در رأس امور بودند، ولو از روی اجبار، و با اینکه خیلی هم آنها را قبول نداشتند، اما بالاخره ملاحظه میکردند، و بعضیها هم واقعاً حرفهای آنهخا را قبول میکردند.»
(روایت رهبری، ص 192)
🔶حاشیه
اکنون با گذشت بیش از سه دهه از افشای ماهیت بیت منتظری (خاصه باند مهدی هاشمی)، بار دیگر دستهایی درکار افتاده برای نابود کردن یا ناکارآمد کردن جامعه مدرسین حوزه قم. این سؤال قابل طرح است که طیف جدید تا چه میزان با بقایای اطرافیان مخوف و برانداز و افراطی دهه شصت مرتبط اند؟ آنان امروز برای سلب مشروعیت و کسر جایگاه قدیمیترین تشکیلات حوزوی معاصر، به کدامین چهرههای حوزوی متمسک شدهاند؟!
@rozaneebefarda
هدایت شده از روزنه
امام مدتها قبل از عزل، #منتظری را از #عدالت ساقط می دانستند!
خاطره خواندنی مقام معظم رهبری در مورد اظهارنظر صریح امام پیرامون آقای منتظری در حضور سران قوا
💥پست ویژه
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔹امام گفتند که آقای منتظری عدالت ندارد یا ایشان از عدالت ساقط است. یک تعبیر اینجوری کردند: از عدالت ساقط است.
🔸من ترسیدم که حالا بیاییم بیرون و این آقایان اینجا و آنجا بگویند امام گفت آقای منتظری از عدالت ساقط شد و این بکلی پخش بشود.
🔹واقعا از این قضیه وحشت کردم. گفتم آقا من خواهش می کنم ما را منع کنید از اینکه این حرف شما را در خارج نقل کنیم.
🔹ایشان یک تأملی کردند و گفتند: خیلی خب، نقل نکنید. این را از قول من نباید کسی نقل کند.»
روایت رهبری، ص ۲۲۵
@rozaneebefarda
هدایت شده از روزنه
دفاع از اسلام و نظام شوخی بردار نیست
نامه امام به نمایندگان مجلس و وزرا پیرامون برکناری آقای منتظری از قائم مقامی رهبری
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت فرزندان عزیز، نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، و وزرای محترم ـ دامت افاضاتهم
با سلام، شنیدم در جریان امر حضرت آقای منتظری نیستید و نمی دانید قضیه از چه قرار است. همین قدر بدانید که پدر پیرتان بیش از دو سال است در اعلامیه ها و پیغامها تمام تلاش خود را نموده است تا قضیه بدین جا ختم نگردد، ولی متأسفانه موفق نشد. از طرف دیگر وظیفۀ شرعی اقتضا می کرد تا تصمیم لازم را برای حفظ نظام و اسلام بگیرد. لذا با دلی پرخون حاصل عمرم را برای مصلحت نظام و اسلام کنار گذاشتم.
ان شاءالله خواهران و برادران در آینده تا اندازه ای روشن خواهند شد. سفارش این موضوع لازم نیست که دفاع از اسلام و نظام شوخی بردار نیست؛ و در صورت تخطی، هر کس در هر موقعیت بلافاصله به مردم معرفی خواهد شد. توفیق همگان را از خداوند متعال خواستارم. والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته.
26 / 1 / 68
روح الله الموسوی الخمینی
صحیفه ج۲۱، ص ۳۵۰
@rozaneebefarda
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#گرگیج_شیعی!
اظهارات اهانتآمیز مجید انصاری _از عناصر رادیکال اصلاحطلب و اعتدالگرا_ به مناسک آئینی و شعائر شیعی
استفاده از تعبیر سخیف و زننده بیزینس و کاسبی برای بانیان تعظیم شعائر که پرچمدار آن مراجع عظام تقلید شیعه و پیرغلامان عاشق اهلبیت علیهمالسلام بوده و هستند، توسط کسی که لباس آخوند شیعی بر تن کرده، به مراتب زنندهتر از اظهارات سخیف آن شیخ سنی است!
عجیب آنکه برخی مدعیان طرفداری از شعائر در قم، با این قبیل عناصر بدزبان و مهاجم علیه شعائر، بسیار روابط خوبی دارند و در موقفهای مهم سیاسی کاملا در یک جهت قرار میگیرند!
آیا قرار نیست با اهانتهای زننده و خزنده جریان شعائرستیز که در دل حوزه شیعی فعال است، برخوردی صورت پذیرد؟!
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
محقق داماد؛ از حمله به حوزه تا تحریف حاج شیخ!
به راستی تا کی باید حوزات مقدسه هزینه اظهارات بیمایه این قبیل افراد را بدهد؟!
فردی که از دهه شصت تا هماکنون، در مراکز مختلف از مواهب حاکمیتی و دولتی بهرهمند و به اصطلاح #نانخور_نظام و #حقوقبگیر_دولت بوده، با چه هدفی به خود اجازه تخطئه در حمایتهای بجا و بایسته نظام اسلامی از حوزه علمیه را میدهد؟!
اینان با طرح حرفهای تکراری و بیپایه به دنبال چه هدفی هستند؟
از مظلومیت #حاجشیخ همین بس که در صد سالگی بازتاسیس حوزه قم، برخی عناصر بیاطلاع ایشان را طرفدار جدایی حوزه از سیاست نشان دهند!
پیش از این طرح برخی بهتانهای سخیف به بزرگانی همچون علامه طباطبایی نیز توسط عناصر ضدانقلاب همچون کدیور و از زبان امثال محقق داماد مطرح شده بود که تا کنون هیچ تکذیبیهای را به دنبال نداشته است!
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
جوابیه جالب #قاسمروانبخش به نامه جنجالی #علیلاریجانی!
[صفحه ۱ از ۳]
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
اشاره
آقای لاریجانی در انتخابات 1400 رد صلاحیت شد وی که قبل از تایید صلاحیت ها در ژست یک رییس جمهور به وزارت کشور رفته بود با دوربین های متعدد و ژست های گوناگون اولین فیلم انتخاباتی خودش را در داخل وزارت کشور ساخت و شعار خودش را «نه کلید و نه چکش»و «نه پادگان نه دادگاه» قرار داد تا نامزدهای احتمالی مانند رییسی که نماد «چکش» و قالیباف را که نماد «پادگان» است در همان ابتدای کار ضربه فنی کرده باشد. او که در ژست رییس جمهوری حاضر شده بود و از پشتیبانی اصلاح طلبان و دولت تدبیر و امید و برخی اصول گرایان سنتی برخوردار بود چنین فکر می کرد که قطعا رییس جمهور دولت سیزدهم خواهد بود. غافل از این که دو مانع بزرگ بر سر راه او بود که اصلا به مخیله خودش راه نمی داد یکی رد صلاحیت از سوی شورای نگهبان و دیگری بر فرض تایید، عدم اعتماد عمومی در انتخابات که نمی توانست از سد مردم عبور کند. به همین دلیل زمانی که شورای نگهبان صلاحیت وی را برای این امر مهم احراز نکرد آقای لاریجانی و برادرش صادق لاریجانی نسبت به آن حساسیت نشان دادند و هنوز برغم گذشت قریب به 7 ماه همچنان در شوک رد صلاحیت خودش به سر می برد. از این رو، وی بارها طی مصاحبه ها و مکتوباتی خواهان بیان دلایل رد صلاحیتش از سوی آن شورا شده است. شورای نگهبان نیز بر اساس قانون پاسخ وی را به صورت محرمانه و با مهر محرمانه برای شخص خودش ارسال کرد تا مسایل به صورت عمومی مطرح نشود و از هر گونه تنش های اجتماعی و مراء و جدال پرهیز شود؛ ولی وی خواهان حذف مهر محرمانه از سوی شورای نگهبان گردید که مورد قبول آن شورا واقع نشد. سرانجام نامه محرمانه شورای نگهبان به آقای لاریجانی در یکی از سایت های خارجی سر در آورد! و سپس در سایت ها و شبکه مجازی داخلی نیز به صورت گسترده پخش شد. بلافاصله نامه علی لاریجانی به شورای نگهبان که گویا از پیش تهیه شده بود در اختیار رسانه ها قرار گرفت.
ما در این مقاله بیشتر به مسایل حاشیه ای این نامه می پردازیم و نقد محتوایی آن را به افکار عمومی واگذار می کنیم
1. انتشار نامه «محرمانه» آن هم در یک سایت خارجی! از سوی کسی که 12 سال رییس قوه مقننه کشور بوده است جای بسی شگفتی است!
2. آقای لاریجانی در این نامه نقد خودش بر شورای نگهبان را «نقد درونی» نامیده و گفته است که با این عنوان نقد درونی« مرزبندی خودش را با دشمنان انقلاب » حفظ کرده است! براستی آیا انتشار نامه محرمانه شورای نگهبان و ارسال نقد آن به همه رسانه های داخلی و خارجی را می توان « نقد درونی» خواند. این حرکت درست مانند حرکت کسانی می ماند که از پشت بلندگوی دو مسجد در فضای محل همدیگر را نقد درونی می کردند و البته همه مردم آن محل نیز در جریان این نقدها قرار می گرفتند! آیا صرف این که کسی در داخل کشور یکی از نهادها را ، هر چند با ادبیات زشت و زننده مانند اتهام «ظلم فاحش و ...»مورد حمله قرار دهد می توان نقد درونی نامید؟! آیا اجازه می فرمایید که جنابعالی را نیز این گونه نقد درونی کنند؟ اگر چنین است پس چرا یا کوچک ترین نقدی از سوی یک دانشجویی در قم، وی را به زندان انداختید؟! حتما می دانید که مدیر کل اطلاعات قم و معاون ایشان به چه دلیلی از کار برکنار شدند و به زندان افتادند؟!
3. جنابعالی رد صلاحیت خودتان را لطمه به شورای نگهبان و نظام دانسته اید و گفته اید علاوه بر آن لطمه به ساختار مردم سالاری و عدالت اجتماعی است! خوب است به این سوال پاسخ دهید که آیا تنها رد یا عدم احراز صلاحیت جنابعالی موجب چنین لطمه ای می شود یا موار دیگری هم چنین لوازمی در پی دارد؟ اگر تنها رد صلاحیت شما چنین عواقبی دارد چرا؟! واگر بحث شما کلی است و شامل موارد دیگر هم می شود چرا نسبت به رد صلاحیت یا عدم احراز دیگران در انتخابات 12 گانه قبلی هیچ عکس العملی از خود نشان نداید؟! این درحالی بود که شما 12 سال در جایگاه ریاست قوه مقننه قرار داشتید!
4. سوال دیگری که در افکار عمومی مطرح است این است که انتشار نامه محرمانه در این فاصله زمانی چه معنا و مفهومی می تواند داشته باشد؟ درست در زمانی که ایران در جریان مذاکرات برای رفع تحریم ها در حال جنگیدن است نامه محرمانه شورای نگهبان از مبدا سایت خارجی منتشر می کیند و سپس جوابیه ای این چنینی منتشر می کنید و خوراک برای رسانه های معاند خارجی فراهم میسازید؟!
@rozaneebefarda
جوابیه جالب #قاسمروانبخش به نامه جنجالی #علیلاریجانی!
[صفحه ۲ از ۳]
آیا نمی شد انتشار این نامه را قبل از مذاکرات و یا بعد از آن یعنی به دو ماه دیگر موکول می کردید؟ فراموش نمی کنیم که فتنه78 از انتشار یک نامه محرمانه آغاز شد و فتنه 88 نیز از یک نامه بدون سلام هاشمی به رهبری که می توانست محرمانه باشد و فراموش نمی کنیم که بر اساس اسناد موجود، فتنه88 موجب به نتیجه نرسیدن مذاکرات هسته ای گردید و دشمن نسبت به اختلاف ها و حتی براندازی نظام اسلامی خوش بین شد.
5. جنابعالی عدم احراز صلاحیت یا رد صلاحیت خودتان را «ظلم فاحش به خودتان و خانواده لاریجانی» تلقی کرده اید!
به راستی آیا این تعابیر از کسی که از ابتدای انقلاب تا کنون خو و برادرانش حاکمیت خانوادگی بر کشور داشته اند و حتی در برهه 10 ساله اخیر، دو قوه کشور در اختیار داشته اند زیبنده شماست؟ آن هم تنها به دلیل این که برای یک دوره برای نامزدی ریاست جمهوری از سوی شورای نگهبان احراز صلاحیت نشده اید؟!
6. جنابعالی در این نامه به حدیثی از پیامبر تمسک می کینید که « لایستکمل عبد حقیقة الایمان حتی یدع المراء و ان کان محقا؛ بنده مادامی که جدال و مراء را ترک نکند حتی اگر محق باشد حقیقت ایمانش کامل نشده است» براستی آیا جنابعالی خودتان به این حدیث عمل می کیند که دیگران را به آن دعوت می کیند؟ آیا رفتار شما در آن روز معروف یکشنبه سیاه در مجلس در برابر احمدی نژاد نوعی مراء و جدال نبود که حتی رهبری معظم نیز از شما هم گلایه کردند که قدری زیاده روی کرده اید؟ انتظار عموم مردم از شما این است که هر چند در این ماجرا محق باشید از دعوا و جنجال و مراء بپرهیزید ولی متاسفانه در این 7ماه گذشته دایما بر طبل مراء و جدال درباره رد صلاحیت تان می کوبید در حالی که سایر نامزدهای رد صلاحیت شده با پذیرش نظر شورای نگهبان، در یک جایگاه یا مسوولیتی مشغول فعالیتند. متاسفانه اخوی شما نیز در شورای نگهبان نتیجه انتخابات را نپذیرفت و حاضر به امضای آن نشد!
7. بهنظر می رسد که مرحوم آقای هاشمی رفسنجانی با همه آن کینه توزی هایی که در انتخابات به کار گرفت بر جنابعالی شرافت داشته باشد زیرا ایشان برغم رد صلاحیتش در انتخابات96 هرگز دست به اقداماتی که شما علیه شورای نگهبان زدید نزده است. ظاهرا طلبکاری شما و خانواده شما از نظام تمامی ندارد.
8. حمله به شورای نگهبان و اتهام مدیریت کردن انتخابات از تهمت هایی است که ضد انقلاب به نظام می زند جنابعالی به جای دفاع از نظام و انقلاب که همه اعتبارتان از همین خون های پاک شهداست نوشته اید« عده ای می پندارند در انتخابات باید نتیجه ای که آنان صلاح می دانند بیرون بیاید و استفاده از همه امکانات برای این مقصود را مشروع می دانند» این اتهام همان اتهامی است که سران فتنه در سال 88 وقتی رای لازم در انتخابات نیاوردند به شورای نگهبان و نظام وراد کردند و فتنه عظیمی به راه انداختند که جنابعالی نیز جزو ساکتین آن بودید. براستی آیا از ابتدای انقلاب تا کنون روسای جمهوری که انتخاب شدند که اکثر آن ها از جریانی بودند که امروز جنابعالی به آن تعلق دارید با مهندسی انتخابات تعیین شده اند؟! آیا انتخاب آقایان هاشمی رفسنجانی، خاتمی، احمدی نژاد، روحانی و انتخاب رییسی همه با مهندسی شواری نگهبان صورت گرفته است؟!
9. درباب مسایل 22بهمن قم به گونه ای سخن گفته اید که گویا هیچ گونه شکایتی نداشته اید؟ بیش از 80نفر از طلاب و فضلای جوان را به اتهام شعار و حضور در آن مراسم به دادگاه کشاندید و حتی کسانی که در قم نبودند از جمله خود بنده را به دادگاه بردید(الحمدلله تبرئه شدم) فرستادن تیم تحقیق به قم بدون صحبت کردن بادوستان موسسه امام خمینی ره و هفته نامه پرتوی سخن، در آستانه رای اعتماد به کابینه رفیق شفیق خودتان حسن روحانی، گزارش غیر واقعی و یک طرفه در مجلس قرائت کردید و از دوستان مظلوم هفته نامه پرتو به عنوان «حلقه پرتوی سخن» نام بردید و برغم نامه نگاری رسمی مدیر مسوول هفته نامه و اصرار آقایان دکترآقا تهرانی و دکتر نبویان مبنی بر دادن حق دفاع به مدیر مسوول هفته نامه از دادن این حق مسلم و قانونی امتناع کردید و سپس گزارش را به قوه قضاییه ای فرستادید که برادر مکرم شما ریاست آن را بر عهده داشت! و جالب این که بنده و آقایان ابوترابی و شکروی از دوستان موسسه که با همان شکایت به دادگاه کشاندند و در دفاعیه قویی که داشتیم تبرئه شدیم مجددا مدعی العموم تحت فشار شما نسبت به حکم اعتراض کرد و برای بار دوم نیز تبرئه شدیم. با این توضیح آیا واقعا شما هیچ وقت در هیچ کجا لب به شکایت نگشوده اید؟!
@rozaneebefarda
جوابیه جالب #قاسمروانبخش به نامه جنجالی #علیلاریجانی!
[صفحه ۳ از ۳]
10. درباب فتنه به گونه ای قلم زده اید که گویا رهبری نظام و نایب امام زمان عج نیز اشتباه کرده و می بایست از جنابعالی تبعیت می کرده است! جنابعالی در دفاع از عملکرد خودتان در فتنه نوشته اید « بنده باصراحت اعلام می کنم از توهین و تخریب های شخصیت های دینی و سیاسی بیزارم و این مسیر را خلاف شرع و خلاف مشی بزرگان صدر انقلاب اسلامی و رهبر معظم می دانم.»شما باتمسک به روایت امیرالمومنین(ع) که فرموده اند« الناس صنفان اما اخ لک فی الدین او نظیر لک فی الخلق؛مردم یاد ردین برادران تواند یا در آفرینش هم نوع تو، استدلال کرده اید که در سخت ترین شرائط باید حقوق افراد را رعایت کرد» براستی آیا فتنه گرانی که نظام و شورای نگهبان را به دروغ به تقلب متهم کردند و موجب ریختن آبروی نظام در جهان و راه اندازی کشتار مردم و از بنی بردن اموال مردم و اموال دولتی شده بودند، برادران دینی و شخصیت های سیاسی محسوب می شدند؟ به نظر شما آیا برخورد امیرالمومنین ع لیه السلام با امثال زبیر و طلحه و عایشه و ... که جزو شخصیتهای سیاسی مذهبی صدر اسلام بودند خطا بود و شما از آن بیزاری می جویید؟ درست درحالی که ولی فقیه و نائب امام زمان در آن شرائط حساسی که خاک مرگ بر برخی خواص پاشیده بودند التماس می کرد که خواص به صحنه بیایند و بصیرت بخشی کنند جنابعالی برای مدتها سکوت کرده بودید و بعضا که به سخن می گفتید خواهان در اختیار گذاشتن خیابانی برای اعتراضات یا ساعاتی از برنامه صدا وسیما به فتنه گران می شدید؟!
تشریفات شما با استفاده از هواپیمای اختصاصی و اسکورت های عجیب و غریب با دهها ماشین شاسی بلند که چشم هر ناظری را پر می کرد و اظهارات جنابعالی در مراسم ضیافت آقای رییسی در دو سال قبل برای سران قوا که جوجه کباب و چلو خورشت قیمه پذیرایی شدید،هنوز جمله تمسخرآمیز شما را فراموش نکرده ایم که خطاب به آقای رییسی گفتید که « از اطعام مساکین شما هم تشکر می کنیم» و آقای روحانی گفت شاید از هیات بغل گرفته بودند»!! مردم می پرسیدند که آقای لاریجانی چه غذایی می خورد که چلوخورشت قیمه و جوجه کباب را اطعام مساکین می داند؟! با این توصیف آیامی توانید از ساده زیستی و زندگی ساده سخن بگویید؟!
@rozaneebefarda
انسانیتِ فیلسوف اخلاق!
درنگی در سخنان اخیر #ملکیان در تنقیص خیریهها!
اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
حرفه ای که باشی تنها به حرفه ات می اندیشی. تفاوتی نمی کند فیلسوف اخلاق هستی یا مستند ساز. همین که بلد باشی به همه چیز حرفه ای نگاه کنی کافیست.
فیلسوف اخلاق می تواند حتی به اخلاق انسانی نگاه حرفه ای داشته باشد. اخلاق برای فیلسوف اخلاق حرفه ای تنها سوژه ای است که ارزش تحلیل دارد.
اینجا هیچ چیز جز نگاه حرفه ای مهم نیست و آنچه مهم نیست اخلاق و انسانهایی هستند که در فشار فقر و فساد و تبعیض رنج می برند. برای مستند ساز حرفه ای هم هیچ چیز جز یک فیلم مستند حرفه ای مهم نیست. مهم نیست انسانی که زیر بار فقر و آوارگی حاصل از جنگ به فرزند فروشی روی آورده است.
مهم اینست که این چنین انسانی سوژه بکری برای مستند سازی است.
اینها همان ها هستند که اگر روزی دستشان برسد از انسانها برای آزمایش سلاح هایشان هم استفاده می کنند.
برای سلاحساز و حتی داروساز حرفه ای هم تفاوتی نمی کند که با دارو و سلاح او چه بلایی بر سر چه کسی خواهد آمد. مهم نگاه حرفه ای به مساله است!
نگاه تحلیلی به اخلاق بنیاد اخلاق را به باد داده است و نگاه سوژه محور به انسانها انسانیت را به ورطه نابودی کشانده است. در دنیای حرفه ای ها انسانیت مرده است. فیلسوف اخلاق دروغ می گفت که برایش هیچ چیز مهم نیست جز انسانهایی که رنج می برند و رنج می کشند.
هیچ چیز به اندازه بردن آبروی حکومت برای او مهم نیست.
خیریه ها مستحق سرزنش اند که چرا به دیگران کمک می کنند تا آبروی حکومت محفوظ باشد. اما تحریم کنندگان هیچ شایسته سرزنش نیستند که چرا کاری کرده اند که انسانها در رنج باشند.
اینجاست که بیشتر شدن بی آبرویی حکومت بر کمتر شدن رنج انسانها اولویت یافته است. این نهایت منطق حرفه ای هاست . آنجا که فلسفه مزاحم است، «اولویت دموکراسی بر فلسفه» را پیش می کشند، آنجا که فقه مزاحم است از تقدم «اخلاق بر فقه » سخن می گویند و آنجا که انسانیت مزاحم است با منطق «اولویت بی آبرویی حکومت بر رنج انسانها» داد سخن می دهند.
اینها نه دلسوز دموکراسی اند و نه طالب اخلاق و نه حتی خواهان براندازی حکومت. اینها همواره به دنبال تمام منافعی هستند که در دل سودای آن را دارند و در این راه، با هر مانعی از هر جنسی برخورد خواهند کرد و آن را از سر راه بر خواهند داشت.
تنها کافیست مانع آنها نشوی با همه چیز کنار خواهند آمد. حتی با دین و حتی با لعاب فقه و فلسفه!
کوتاه سخن، دیکتاتوری، تمامیت خواهی و منفعتطلبی جماعت روشنفکر غربپرست از هر قشر دیگری بیشتر است.
مراقب این جماعت مخمل پوش باشیم!
@rozaneebefarda
میرزاکوچک؛ الگوی جبهه مقاومت
🗞جدیدترین شماره هفتهنامه افقحوزه منتشر شد + دانلود👇
hawzahnews.com/xbvBh
🔘روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
هدایت شده از KHAMENEI.IR
با صدور پیامی؛
رهبر معظم انقلاب درگذشت شهادت گونهی حسن ایرلو را تبریک و تسلیت گفتند
حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی با صدور پیامی درگذشت شهادت گونهی آقای حسن ایرلو سفیر مجاهد و کارآمد جمهوری اسلامی ایران در یمن را تبریک و تسلیت گفتند.
متن پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت شهادت گونهی سفیر مجاهد و کارآمد جمهوری اسلامی در یمن جناب آقای حسن ایرلو رحمة الله علیه را به خاندان گرامی و به دوستان و همفکرانش در مراحل گوناگون مجاهدت دراز مدت وی تسلیت و تبریک عرض میکنم. پروندهی افتخار آمیز او مجموعهئی از مجاهدات سیاسی و تلاشهای دیپلوماسی و تحرک اجتماعی است. دو برادر وی پیش از او به فیض شهادت رسیدهاند. رحمت خدا بر این برادر جهادگر و خاندان صبور و بصیر و فداکارش باد.
سید علی خامنهای
۱ دیماه ۱۴۰۰
دستخط و دلنوشته رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره شهید مفتح
✳️بعد از گذشت ۳۶ سال برای اولین بار،
#دلنوشته #رهبر_معظم_انقلاب در سالگرد شهادت #شهید_آیت_الله_مفتح، که با حضور در دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران، با دست خط ویژه خود آن را به نگارش درآورده اند، توسط #جهاد_دانشگاهی دانشکده الهیات دانشگاه تهران، در فضای مجازی منتشر می گردد.
✅ ایشان در ۲۶ آذر ۱۳۶۴ بعد از حضور در دانشکده الهیات و ایراد سخنرانی، با دست خط مبارک خود در دفتر یاد بود این دانشکده در خصوص #شهید_آیت_الله_دکتر_محمد_مفتح این گونه نگاشتند و سرنوشتی آنچنان خونین برای خود از خدا خواستار شدند:
بسم الله الرحمن الرحیم
یاد شهید عزیز مرحوم آیت الله مفتح، آن #شمع_پرسوز_و_گداز و روشنی بخش، آن روحانی پر جد و جهد و صبور، آن #مبلغ_دانا_و_سخنور، آن مبارز شجاع و #خستگی_ناپذیر، آن #شخصیت_متواضع و محبوب گرامی باد.
او که با خون خود، سخن خود، تلاش خود، هدف و راه خود را امضاء کرد و صحت و حقانیت این همه را به ثبت رسانید.
اکنون که در نقطه عروج او و بر روی زمینی که پیکر پاک و خونآلود او و دو پاسدار شهیدش را در لحظه آخر در آغوش داشته است قرار گرفتهام، بر سعادت آن عزیزان چشم حسرت گشوده و سرنوشتی آن چنان خونین و صادقانه در راه خدا برای خود آرزو می کنم و با همه دل بر آنان درود می فرستم.
خداوند آن عزیز و یارانش را با شهدای صدر اسلام محشور فرماید.
سید علی خامنهای
۶۴/۹/۲۶
🔘 روزنه؛ دریچهای به تاریخ، سیاست و اندیشه دینی معاصر:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a0