🏴روزیکه #مرحوم_امام رحلت کرد حالم خیلی بد شد، خیلی #گریه کردم، شاید هم کارم به دکتر کشید. دوست داشتم ایشان را، مخصوصاً آن عباراتی که در وصیتنامهاش است. بعد میگوید: خدا، یار و مددکار شما باد
آدم خیلی رقَّت میکند.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
▪️ گرامی باد یاد و خاطره مرحوم امام خمینی رحمهاللهتعالی
🔺 لزوم تأسیس تشکیلاتی برای سازندگی مسلمان واقعی
🔹 ... حتماً آیات، حجج، بزرگان #حوزه و بزرگان #روحانیت باید با اتفاق کلمه، یک تأسیس سازندگی نسبت به افرادیکه تمام عمرشان در یک یا دو سخنرانی تعویض فکری بشود، پیدا کنند. اینها هستند که میتوانند #مملکت را نگهداری کنند وگرنه افراد خوب و پاک و خالص به تنهایی چنین قدرتی ندارند؛ یک مسائلی در خارج کشور به گوششان میرسد یا به اطلاعشان میرساندند و میترسند!.
🔺 شرایط مسئولین و خصوصیات مرحوم امام
🔹 معمول این است که وقتی شرایط یک #وکیل خوب، #وزیر خوب و معاون خوب را بیان میکنند، میگویند که آدمهای سالمی باشند، #شجاع باشند و دیگر بالاتر نمیروند! در حالیکه #مرحوم_امام آن صفاتی که الآن گفته نمیشود، بیشتر به دردشان خورد؛ مانند #تزهد واقعی. مانند #توکل واقعی، که یک صحبت میکردند که همهی عقلا متحیر میماندند. همه سیاسیون متحیر میماندند و میگفتند که این چه جور فکریست؟! ما که جایز نمیدانیم! ما که حرام میدانیم! ما که خیانت میدانیم! ممکن بود اینجور #فکر کنند. اما ایشان با تکیه بر آن #صفات ایمانیِ خالصش بود که هراسی نداشت.
🔺 خصوصیات و وظائف یک وزیر مسلمان
🔹 بنابراین یک #وزیر باید هراسی نداشته باشد از اینکه او را مثلاً ارتجاعی بنامند یا اینکه او را #مسخره کنند بلکه باید ببیند که واقعیت #اسلام و حفظ #عقاید و #ایمان به چه چیزی میشود و آنها را احیاء کند.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 راه میانبر
🔹 راه میانبر برای وارد کردن #معارف به این #قلوبی که از غیرِخدا پر شده، #توسل به امام #معصوم حاضر (علیهالسلام) میباشد.
هر فردی از ما میتوانیم با #توبه و #گریه بر مظلومیت جدّ بزرگوارشان راهی برای اصلاح عقبماندگیهایمان پیدا کنیم.
در ماه شریف #ذی_القعدة یک راه میانبر در #مفاتیح_الجنان¹ ذکر شده است؛ بدینصورتکه در روز یکشنبهی ماه ذیالقعدة عملی وارد شده که هر کسی آن را انجام دهد؛ خدا #توبه او را قبول میفرماید.
و چاشنی این عمل را هم در جاهای دیگری روشن کردهاند که دستور فرمودهاند قبل از دعا کردن #صلوات بر محمد و آل محمد (علیهمالسلام) بفرستید. پس میتواند قبل از انجام این عمل با حال #توجه صد مرتبه این #ذکر شریف را تکرار کند.
و بعد از آن هم زیارت مختصری بخواند و یادی از آن #امام عطشان که در راه #هدایت خلق خدا این همه رنج بر او وارد شد، بنماید و عرض کند: "یا أباعبدالله" من جوانی هستم که نتوانستم به #کربلا بیایم، ولی الآن وجودم کربلایی شده و #روح و #قلب و اعصاب و #زبان من میگوید: "السلام علیک یا أباعبدالله . لبیک داعیالله". من حاضر و آمادهام برای خدمت به شما و فرزند غائبتان و #علم و دانشی که شما میخواهید.
۸۸٫۸٫۴
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
___
۱) «در روز یکشنبه این ماه نمازى با فضیلت بسیار از رسول خدا صَلَّى اللَّهِ عَلِیهِ وَآله روایت کرده که مجملش آن است که هر که آن را بهجا آورد توبهاش مقبول و گناهش آمرزیده شود و خصماء او در روز قیامت از او راضى شوند و با ایمان بمیرد و دینش گرفته نشود و قبرش گشاده و نورانى گردد و والدینش از او راضى گردند و مغفرت شامل حال والدین او و ذریهی او گردد و توسعهی رزق پیدا کند و ملکالموت با او در وقت مردن مدارا کند و به آسانى جان او بیرون شود.
و کیفیت آن چنان است که در روز یکشنبه غسل کند و وضو بگیرد و چهار رکعت نماز گذارد؛ در هر رکعت حمد یک مرتبه و قُلْ هُوَ اللّهُ اَحَدٌ سه مرتبه و مُعَوَّذَتَین (فلق و ناس) یک مرتبه، پس استغفار کند هفتاد مرتبه و ختم کند استغفار را به "لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاّ بِاللّهِ الْعَلىِّ الْعَظیمِ"پس بگوید: "یا عَزیزُ یا غَفّارُ اغْفِرْ لى ذُنُوبى وَذُنُوبَ جَمیعِ المُؤمِنینَ وَالْمُؤمِناتِ فَاِنَّهُ لا یغْفِرُ الذُّنُوبَ اِلاّ اَنْتَ".
فقیر گوید ظاهر آن است که این استغفار مذکور و دعاى بعد را بعد از نماز باید بهجا آورد.»؛ [ #مفاتیح_الجنان ]
@seyedololama
سحر با باد میگفتم حدیث آرزومندی
خطاب آمد که واثق شو به الطاف خداوندی¹
اول #آرزو و مهمترین آرزوها، به شرط #صدق و #صفا، این است که دست ما به دامان #امام_زمان علیهالسلام برسد.
۸۰/۹/۳
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
_
۱) [ #حافظ ]
@seyedololama
🔹 دعای غریق؛ بهترین دعا
🔺 "یا الله یا رحمان یا رحیم یا مقلِّبَ القلوب ثَبِّت قلبی علی دینِکَ" ؛ این بهترین دعاهاست؛ در قنوت، در سجده، در ماشین، در راه، در بین درس، در بین مباحثه.
💠 آدم این #دعا توی دلش زنده باشد و زنده نگه دارد و این دعا را تکرار کند. هر جا میشود با زبان و هر جا نمیشود با تکرار در #قلب و خاطر؛ ای خدای من، ای مهربانْ خدای من، ای ارحم الراحمین من، این دل مرا ثابت نگه دار، این نقشِ #ایمان گچ تختهای نباشد که با یک پنبه از بین برود!، ثابت باشد.
💍 این انگشترهایی که رویش مینویسند، چهار روز دست آدم است، آدم نگاه میکند میبیند چیزی نمانده و همهاش شسته شده. در وضو و در حمام و در صابون زدنها پاک شده، اما آن انگشترهایی که در آنها حکاکی کردهاند و کنده شده رویش، آنها نه؛ دیگر با شستشو و صابون و اینها از بین نمیرود. این دعا مفادش این است که خدایا این علاقهی به خودت را، #بندگی من نسبت به خودت را که من الآن به آن اقرار دارم، این را خودت حکّ کن، حکاکیاش دست توست. هیچ کس نمیتواند در قلب من چیزی را حکاکی کند، تو ثابت کن، تو در آن بنگار با قلم قدرت خودت.
۸۵٫۷٫۴
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
4_5837041416336834961.mp3
566.3K
🔺 وصیت مهم علما: فهمیدن تاریکی نفس با حسابرسی از آن
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
#خداشناسی
#اذان
#آرامش🔻
🔹اینکه در شبانهروز چند مرتبه توجه به مسأله پروردگار را قرار دادهاند که بگویند "الله اکبر"، یعنی طعام اطمینان بخش به انسان بدهند. انسان را از خواب حیوانیتی که چند ساعت خوابیده و هوشی نداشته بیرون بیاورند؛ که در مجلس سلطان بود که چند ساعت خوابیدی!
🔸این خیلی حرف است. یکوقت انسان در حجرهاش تنهاست، دراز میکشد، یکوقت به او میگویند دیشب را شما در مجلس سلطان گذراندی!. این اگر سکته نکند خیلی قوی است. اگر تکان سختی پیدا نشود برایش، اگر بیمار نشود...
🔹این أشهد أن لا اله الا الله، الله اکبر، یک چنین چیزی است. فلذا جهان هم سرانجامش با همین اذان و همین اعتقادات و همین شعارها جمع و جور میشود و به جایی میرسد، و این کشتی متلاطم به ساحل توحید میرسد و استراحت میکند و همه راحت میشوند.
این راحتی که در ادیان دربارهی آخرالزمان آمده، راحتی دخول در این پناهگاه است. «کلمة لا اله الا الله حصنی، فمن دخل حصنی أمن من عذابی» در دنیا و آخرت.
۸۴٫۶٫۲۸
✅ مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
ولادت با سعادت حضرت سلطان علی بن موسیالرضا را تبریک عرض مینماییم.🌹🌹🌹
🔺شعری از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی در وصف امام #رضا علیهالسلام در تضمین شعر حافظ
ای دل اگر رضای خدا طالبی، بیا
در طوس کن زیارت فرزند مصطفی
گر در خیال قبر حسینی به کربلا
قبر امام هشتم و سلطان دین رضا
از جان ببوس و بر در آن بارگاه باش
@seyedololama
💐 صلی الله علیک یا اباالحسن یا علی بن موسی الرضا
🔺 عنایت امام رضا صلوات الله علیه
💰 اگر کاسبی به اندازه یک سال هزینه زندگی خودش را دارد، واجب است که به دنبال علم برود، دنبال مسلمان کردن قوم و خویشها و همسایههایش برود. چون به قدر یک سال خرجش را دارد؛ دیگر از خدا چه میخواهد؟!
❗ اما ببین چقدر فرق است؟ کی است که این کار را بکند؟ به دفتر نگاه بکند، ببیند خرج یک سالش درآمده است؛ اینها را به هم بگذارد، کارش را تعطیل کند و برود در کار اصلاح جامعه، اصلاح خانواده، اصلاح همسایهها. جمع کردن پول و خرج کردن در این راهها.
💠 اینها زحماتی است که برای امام رضا قبول میشود و امام رضا قبول میکند، پیامبر اکرم قبول میکند، آدم به آنها نزدیک میشود. از نور آنها در دل آدم میتابد. آدم جعفری میشود، رضوی میشود، مهدوی میشود.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
☄ «أفضل العقل معرفة الإنسان نفسه»
💐 اللهم صل علی علی بن موسی الرضا المرتضی الامام التقی النقی...
به مناسبت این روز بسیار عزیز، مولود مبارک پناه شیعیان، خصوصا پناه ایرانیان، حضرت مولانا علی بن موسی الرضا المرتضی، گفتگو را با این حدیث آغاز میکنیم:
↙️ در حدیثی نقل شد از آن بزرگوار که فرمودند: «أفضل العقل معرفة الإنسان نفسه» بالاترین مراتب خردمندی و انسانیت، فردی و اجتماعی، معرفت و شناخت است. آن هم شناخت مربوط به خود.
با هر کس که این موضوع را مطرح کنند و عاقل باشد تصدیق می کند که همینطور است. و هیچ انسانی به خردمندی وارد نمی شود مگر اینکه درباره خودش جهلی نداشته باشد. از خودش بیگانه نباشد.
مثلا اگر ما منزلی داشته باشیم که در آن منزل زندگی کنیم، ندانیم که اینجا چگونه باید زندگی کرد، طبقاتش چگونه است، پله هایش چه جوری است، مراکزش چیست، ولی شب را تا صبح بپردازیم به مطالعه ی قاره ای از قاره های دنیا، یا مثلا جاده ای از جاده های خارج از شهر، خب این علامت بی عقلی و حماقت است دیگر. چون این منزلی که الآن گرفته ایم اول باید از مراکز برقش و لوله های آب و گازش اطلاع پیدا کنیم. اگر اطلاع پیدا نکنیم یک بچه می رود پیچی از گاز را باز می کند و خانه را ویران می کند.
نوبت نرسیده به این که قبل از تشخیص حد و حدود این خانه، بپردازیم به این که مثلا در استان یزد چه خبر است، در استان اردبیل چه خبر است!
💠 پس این که نقل شد فرمودند: «افضل العقل معرفة الانسان نفسه» انسان علامت کمالش، به بلوغ عقلی رسیدنش، این است که در پی این باشد که معلمی گیر بیاورد، کلاسی انتخاب کند که درباره خود او گفتگو بشود، و اطلاعاتی درباره خودش پیدا کند که من چگونه و روی چه طرحی ایجاد شده ام؟ و برای چه مهیا شده ام ؟ و سرانجام من چه خواهد بود؟ و شرایطی که می تواند برای من مفید باشد چیست؟ و مسائلی که می تواند برای ما باعث بدبختی باشد چیست؟ به حسب عقل بشر هم این علم از تمام علوم لازم تر است.
✅ و علامت این که انسان به بلوغ عقلی رسیده باشد در این است که سرگرم خودش باشد تا مقداری، تا به یک جایی برساند خودش را که بفهمد چیست و چه کاره است، آن وقت به مسائل خارج از خودش بپردازد ...
86.9.1
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
🍃 امام رضا صلواتاللهعلیه؛ باغبانِ بهشتِ معرفت الهی
💠 بهشتِ رضوان یعنی بهشت صفات خدا؛ یعنی بالاترین مقاماتی که حضرت اباعبدالله علیهالسلام به هنگام شهادت آن را اظهار کرد که خدایا من راضی هستم به رضای تو؛ حضرت رضا علیهالسلام هم نمایندهی یک چنین صفات کمالی از جانب جدّش است...
خدا در قرآن فرموده: «وَمَنْ يُؤْتَ الْحِكْمَةَ فَقَدْ أُوتِيَ خَيْرًا كَثِيرًا»؛ (بقره:۲۶۹)؛ هر کسی حکمتدار، حکیم، پر معنا و مغزدار بشود و شناختِ جهان، انسان، زمین و آسمان برای او پیدا شود، دارای خیر کثیر میشود. بنابراین بهترین بهشت، بهشت معرفت خداست و باغبان آن هم حضرت رضا علیهالسلام میباشد.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
4_289901509271880164.mp3
883.6K
❌ تنبهاتی پیرامون بدیهیات
📖 آیا وظیفه ما با این مولای مالک الملوک چیست؟
🌌 آفرینش همه تنبیه خداوند دلست...
☄ سنریهم آیاتنا فی الآفاق و فی أنفسهم حتی یتبین لهم أنه الحق؛ (فصلت:53)
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
🔺 به مناسبت سال روز تصویب قانون اساسی
✅ وقتی حکومتی تشکیل شد و بنای آن براساس چند چیز از قبیل ایمان به خدا، به پیامبر، وحی و کتاب الهی، ائمه اثنی عشر و قبر و قیامت و... شد [مفاد قانون دوم اساسی]، در این صورت جای بسی تعجب است که عدهای از روشنفکران فرهنگی و حتی وُکلای مجلس و شورای انقلاب فرهنگی در این مورد فعالیتی انجام ندهند!
✅ درحالی که اول اقدامشان باید این باشد که وقتی در قانون اساسی ذکر شد که بنا و اساس این جمهوری بر پایه ایمان به چند مسئله عقیدتی است، این ایمان چگونه باید تحصیل شود؟ چگونه باید از این عقاید دفاع شود؟
✅ جای بسی تأسف است که هر چیزی در مملکت ما وزارتخانه دارد از قبیل بهداشت، مسکن، حج و زیارت، اقتصاد، ورزش و غیره اما در این مورد هیچ توجهی صورت نپذیرفته است. [یعنی چه ارگان یا وزارتخانهای متکفّل اجرای قانون دوم اساسی است؟].
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 توصیه علما هر وقت نقل میشود، معمولاً یک دستور یا یک خواهش همراهش است. و آن این است که آقایان این مطلب را بالخصوص بنویسند و در حجره و منزلشان مقابل چشمشان قرار دهند تا هر روز آن را عمل کنند.
🔸 توصیه یعنی کارهایی که باید حتماً طلبه یا دانشجو مرتب مثل نماز مثل تعقیب نماز او را اهمیت بدهد. مثلاً امام رحمة الله علیه در وصیتنامه میفرمایند از حوزههایی که باید در قم و سایر نقاط حتماً [در دستور کار] باشد، این است که مسائل اخلاق و سلوک إلی الله خیلی اهمیت داده بشود. بعد یک جمله هم که خیلی هم عجیب است به آن اضافه میکنند، میگویند: "رزقناالله" یعنی این مرد سالخورده نزدیک 80 سال، وقتی این مطلب را میگوید، میگوید خدا قسمت کند به ماها! یعنی ما هنوز اول راه هستیم.
🔹 خب، این یک جمله است ولی مانند یک مسأله مافوق مسائل هستهای است که امروز مطرح است و از آنها بالاتر است.
این را باید آقایان دانشجویان به آن خیلی دقت کنند. پیرمردی که امام امت شده، خدا انقلاب را در زمان غیبت به دست او جاری کرده، این همه جنگ و جدال با منافقین و با صدامیها شده، دو کلمه توصیه میکند در وصیتنامهاش، بعد میفرماید: "رزقناالله" یعنی خدا به من که پیشوای شما هستم و شما ای طلاب محترم با هم یک چنین مقامی بدهد که از اهل سلوک إلی الله شویم.
♦️ خب، این مطلب دقت میخواهد، فکر میخواهد. بالاترین مطالبی است که انسان در عمرش میشنود. اما من فکر نمیکنم این جمله را تا حالا کسی رویش سخنی گفته باشد. بنابراین توصیه [علماء] یعنی مطالب بسیار بسیار عالی و مهم.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥
☄ لزوم وقت گذاشتن برای کسب معارف حداقل در جمعه ها!
💪 ما به چه ورزشی نیاز داریم؟
⚠️ خطرات نسل جوان!
📺 وظیفه اصلی تلویزیون چیست؟
🌹 لذت و شیرینی معارف
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
4_289901509271880179.mp3
1.35M
📆سالروز وفات مرحوم حاج شیخ عبدالکریم حائری؛موسس حوزه علمیه قم ( ۱۷ ذیقعده ۱۳۵۵ق)
❎گرامیداشت خدمات علما در تاریخ تشیع و ضرورت دقت در مقایسه بین مرحوم امام و دیگر بزرگان از علما رحمهم الله
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
🔺 ارزش عمر گرانبها
🔹 نکند که مصداق «اذا مَاتُوا انتَبِهُوا» بشویم و وقتی موقع #مرگ ما رسید، یکدفعه ملتفت شویم که جهانمان، جهان ظاهری بود. خوابی بود و تمام شد و کاری نکردیم!. بعضی از اهل #علم گفتهاند هر کسی در #دنیا مسائل معارفی برایش حل نشود، در موقع مردن خطرناک میشود. چون میبیند آنچه را که #حقیقت میپنداشته، دارد از دستش میرود. آنچه را هم که دیدنی نبوده یعنی عالم #غیب، آن را #باور نکرده است. پس این شخصیت اتلاف #عمر کرده و دست خالی است.
۸۸٫۲٫۵
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 نمونههایی از دشمنیهای نفس با انسان!
🔹 مسئلهی مخالفت با نفس به قدری مهم است که مرحوم_امام در حدود ۸۰ سال پیش اول از همین حدیث جهاد با نفس، کتاب اربعینشان را شروع کردند؛ منتهی اینها به صورت قانون اساسی روی میزها نیامده؛ فلذا باید خلاصهگیری کرد و اینها را در فرهنگ وارد کرد، در شورای انقلاب وارد کرد که آقایانی که میآیند از روی این برنامه، مصالح و مفاسد را تشخیص دهند.
و در هر کاری که اشتغال داریم اعم از اینکه کار اقتصادی، اجتماعی، روحانی، تبلیغی، کار خیر کردن، خیّر شدن و ... باشد، این مسائل را دخالت دهیم.
مثلاً بعضیها خیّر هستند اما برای چه؟! برای نفسشان!. چون اگر به آنها بگویی بیا حساب وجوهات خودت را بکن، نمیآید. اما مدرسهسازی را که فیلمبرداری شده و پخش میشود که این آقا از خیّرهای فلان استان است و به این طرف و آن طرف دعوت میشود، را حاضر است!.
این هم یکطور متابعت نفس است که به صورت خیّر شدن است. خوب اگر شما خیّری، برای شما چه فرقی میکند؟ چرا واجبات مالیات را حساب نمیکنی؟ باید از این خیّرها سؤال بشود که این کاری که میکنند به عنوان خدمت به جامعه است و کاری به اسلام ندارند که اسلام چه فرموده؟ یا نه باید سال به سال اموالشان را حساب کنند؟ بعد اگر زیاد ماند میتوانند کار خیر انجام دهند، میتوانند عمره مشرف بشوند، میتوانند کربلا مشرف بشوند، زیارت بروند، برای یتیمها کار بکنند، برای مسکینها کار بکنند؛ همهی خیرات بعد از واجبات است.
اگر ما دیدیم که علاقهمان به اموری هست که آنها از واجبات دسته دوم و سوم است، باید به این خطر متوجه بشویم که نکند دین ما دارد صورت نفسانی پیدا میکند؛ آنچه را که ما میپسندیم عمل میکنیم!.
⏪...دینی که یکیک دستورات را بیان کرده و نفس متابع آن دستورات است، این تسلیم و مسلمانی است. ولی اگر نه، ما عمل بکنیم؛ یک یتیمی را زیربال خود بگیریم، یک دارالایتامی، مدرسهای، خیریهای تأسیس کنیم اما از این کارها منظوری داشته باشیم یا مسجدی بسازیم و منظور ما غیر از اطاعت دستور و برنامهی الهی باشد، این مطابق نفس است نه مطابق دستور!.
یعنی انسان از روی هوای نفس خودش آمده با برنامهای مشترک با دین شریک شده، آن وقت اینجا این را نمیتواند به حساب دین بگذارد. هر چقدر هم که خرجش بشود!
و ای بسا که بعضی عمرهها از این جهت باشد که انسان از تجارت یا از صناعت یا از فرهنگ یا از هر چیز خسته است، پی یک مسافرتی میگردد. حالا این مسافرت پیش آمده و دولت هم اجازه میدهد که به عمره برود. در صورتیکه این خرجی که میکند الآن حساب نشده است. یعنی برادرش، برادرزادهاش، خواهرش، خواهرزادهاش، موقع ازدواجشان است، نمیتوانند ازدواج کنند. آنوقت ایشان میخواهد چند میلیون خرج کند و به عمره برود!. این است که پرهیز میدهند به ما که نفس مانند دشمن که دشمن میآید انسان را پایین میآورد، کارهایش را از آثار خیر و عاقبت به خیری دور میکند. این نفس هم آمده در برنامهی انسان رخنه کرده است.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 باید از #امام_زمان علیهالسلام کمک گرفت تا اینکه افرادی در #دولت و پستهای کلیدی باشند مثل #شهدا. مثل شهید #چمران که هم تحصیل کرده بود و هم درد #انسانیت داشت و هم #مبارز بود.
🌹 به مناسبت شهادت دكتر "مصطفی چمران" رحمه الله تعالی ( ۳۱ #خرداد ۱۳۶۰ ش)
🔹 قال #الرضا علیهالسلام: «اَفضَلُ العَقلِ معرفةُ الاِنسان نَفسَهُ»
باید از اين به بعد اقدامات #فکری ما، اقدامات #تحصيلی ما خالی از #شناخت خود و شناخت #نفس خودمان نباشد. وقتی خودمان را شناختيم؛ آنوقت طبق شناخت خود، برای #زندگی خود #برنامهریزی خواهيم کرد.
گاهی شده که #انسان ناچار است از قارهای به قاره ديگر بگريزد. مثلاً در آمريکاست و همهجور وسائل هم برايش آماده است، ولی همه را رها میکند به جای ديگری میرود، مثل وزير شهيد ما #چمران، که اگر در #آمريکا مانده بود به مدارج بالاتری میرسید ولی همهچيز را رها کرد و گفت که مردم در #لبنان و #فلسطين در حال سرکوب شدن هستند و رفت مثل سربازهای با رتبه پائين، مشغول دفاع از #حق و #انسانيت شد و در آخر هم #شهيد شد. رضوان الله عليه.
۸۶٫۹٫۱
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
📆 روز تبلیغ و اطلاعرسانی دینی؛ سالروز صدور فرمان امام خمینی (رحمهالله) مبنی بر تأسیس سازمان تبلیغات اسلامی؛ (۱ تیر ۱۳۶۰ش)
🔹 تشریففرمایی حضرت زهرا مرضیه (علیهاالسلام)، با آن وضع بسیار ناراحت به مسجد، پیامش به مسلمان های آن زمان این بود که: «أفحکم الجاهلیة یبغون»؛ آیا بنا شده دوباره حکومت جاهلی برپا شود؟ این همه رنجی که پدر من کشید و پسر عموی مرا در هر پیشآمدی سپر بلای اسلام کرد، آخرش به اینجا رسید که شما به هر آنچه که خدا برای شما به وسیلهی پیامبر خود برنامهریزی کرده، پشت بکنید؟! این سخن بسیار سنگین است. فقط باید در آن اندیشید.
انبیاء (علیهمالسلام) در امر تبلیغ، گرفتار مردم جاهل هستند؛ عدهای به خاطر مسائل اجتماعی و سیاسی تسلیم آن پیامبر میشوند ولی در باطن، هوی و هوس آنها پابرجاست. این است که چون عبادت خدا و رعایت حلال و حرام بر نفس شان مشکل است، تا زمانیکه قدرت دین را بیش از خود میبینند، ناچارند که اطاعت کنند. ولی همینکه آن قدرت کنار رفت، آن باطن نیز ظاهر میشود!.
همین مسأله در زمان غیبت هم هست. همیشه علما از دست مردم شکایت داشتهاند که واقعیت اسلام را نمیپذیرند. در مورد ما که در زمان طاغوت بودهایم یا در عهد تربیت یافتگان طاغوتیان زندگی میکنیم نیز انقلاب فرهنگی تنها به صورت صوری شکل گرفته و در ما واقعیت پیدا نکرده و به جایی نمیرسد مگر وقتی خودمان بنشینیم و به درد خودمان -که درد جاهلیت است- برسیم. و تبدیل جاهلیت به اسلام یک مقدار مشکلات و سختیها و ریاضت ها دارد.
۸۹٫۲٫۲۱
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama