🔹 در بین راه که کاروان حضرت رو به کوفه میآمدند، حضرت روی همان مرکب سواری چشم مبارکش روی هم رفت. بعد باز شد و فرمود: «إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ». سه مرتبه گویا این آیه را خواند!. خُب، نزدیکش کی بود؟؛ علی اکبر.
🔺 عرض کرد: بابا چه خبر شده؟ فرمود: چشمم روی هم رفت؛ سواری گفت: این کاروان دارد رو به مرگ میرود!. خُب، این جوان چه گفت؟!؛ «فَبَشَّرْنَاهُ بِغُلَامٍ حَلِيمٍ»؛
عرض کرد: بابا! مگر ما رو به حق نمیرویم؟
ما بر اساس حق حرکت نکردهایم؟
کاروان ما کاروان حق نیست؟
فرمود: چرا. عرض کرد: پس چه باکی است؟!.
[ما که برای این دنیا ساخته نشدهایم] «خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَيَاةَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا»؛
🌹 اینجا جان حضرت هیجان پیدا کرد از این حرف، مثل وقتی که ابراهیم از پاسخ فرزندش تا شنید: «يَا أَبَتِ افْعَلْ مَا تُؤْمَرُ سَتَجِدُنِی إِنْ شَاءَ اللَّهُ مِنَ الصَّابِرِينَ»؛ خوشحال شد، یک چنین بشارتی روح حضرت را شادمان کرد. دعا کرد: فرزندم خدا جزایی به تو بدهد، بهترین جزایی از طرف پدری که به پسری داده میشود.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
رحمه الله تعالی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📆 درگذشت عارف بالله آیتالله سید علی قاضی رحمهالله (۶ #ربیع_الاول ۱۳۶۶ق)
📹 بیان خاطرهای از قول علامه #طباطبایی در مورد حالات عارف بالله مرحوم #قاضی که بر اثر نداشتن اجارهخانهی منزل، به ناچار ساکن حجرهای در مسجد کوفه میشود...
✅ مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 مراقبه
🔹کسانی که اهل تفکرند، فکر میکنند که گرانترین مسئله، عمر انسان است.
✅ مرحوم آیت الله سیدابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
202030_722533811.mp3
712.2K
🏴 رفتار معتمد علیهاللعنة با حضرت عسکری علیهالسلام
🔹وضع آن جناب در زندان برای ساختن میلیونها انسان کافیست
🔸طرز وجود حضرات معصومین (علیهمالسلام) با دیگران متفاوت است
🔹خاصیت برخورد و ملاقات با امام معصوم
۸۴/۱/۲۸
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
May 11
سیدالعلماء
🔺 تذکرات مولا امیرالمؤمنین علی صلواتاللهعلیه در هنگام نزول بلا
💠 ... «وقد جعلَ اللهُ الاستغفارَ سَبباً لِدُرورِ الرِّزقِ»؛ توبهی واقعی و بازگشت به سوی فلاح از فساد و اطاعت از عصیان و گناه را خداوند وسیلهی رزق و فراوانی ارزاق قرار داده. از زمان حضرت نوح علیهالسلام که تاریخ و قرآن نشان داده که حضرت نوح علیهالسلام عرض میکند که من به این قوم گفتم که از خدا آمرزش بخواهید؛ «فقلت اِستَغفَروا ربَّکُم اِنَّهُ کان غَفّاراً»؛ خیلی خدایی که من میشناسم مستغفر و بخشنده است. «یُرسِلِ السَّماءَ علیکم مِدراراً»؛ باران رحمتش را برای شما میفرستد. «ویُمدِدکُم بِاموالٍ و بَنینَ»؛ اگر فرزند میخواهید، فرزند دار میشوید، مال میخواهید، کشاورزی میخواهید، راه میافتد. خب، اینها چگونه حساب میشود؟! چرا ما از اینها صحبت نمیکنیم؟! آیا مشکلات ناشی از زلزله تنها خلاصه میشود در اینکه ساختمان، ساختمان درستی نبوده؟!
«فرَحمَ اللهُ»؛ با اینکه نماز طلب باران خواندهاند، حضرت علی علیهالسلام هنوز دعا نکرده! بلکه دارد اعتقادات میگوید!:
«فَرحِمَ اللهُ إمرءًا اِستَقبَلَ تُوبَتَه»؛ خدا رحمت کند کسی را که رو به توبه بیاورد؛ چون میخواهد مانع را بر طرف کند، آخر دعا با وجود مانع که نمیشود.
خدا رحمت کند کسی را که رو به توبه بیاورد. «و اِستِقالَ خطیئَتَه»؛ اظهار پشیمانی کند و از او بخواهد که از او بگذرد. و «بادَرَ مَنیّتَه» زود حرکت کند، بجنبد؛ وقت کم است و مرگ یک مرتبه میرسد.
تا اینجا حضرت بعد از نماز عقیده و فکر حاضران را آماده میفرماید، بعد درخواست خود را از خدا میکند: «اللهمّ اِنّا خَرجنَا اِلیک مِن تحتِ الاَستارِ والاَکنانِ»؛ خدایا ما به سوی تو آمدیم از ساختمان، اتاق و زندگیمان. معلوم میشود که حضرت علی علیهالسلام خدا را ناظر و حاضر میدانستند و این نماز زلزله و نماز طلب باران را یک امور واقعی و اسباب کار میدانسته نه یک تشریفات!
خدایا ما آمدیم، «و بعدَ عَجیجِ البَهائِم»؛ از بس ما مردم بدیم، حضرت اول شفاعت را میبرند روی چهارپایان و گاوها و گوسفندان!، که اینها ناله میکردند، اینها فریاد آه و نالهشان بلند بدود.
«وَالوِلدانِ»؛ بچهها، کوچکها و کودکان و بیتقصیرها، حضرت از آنها صحبت میکند. معلوم میشود که عمدهی فشارهای زندگی از اعمال بزرگهاست! و وقتی هم که بخواهند توبه کنند باید جوری توبه کنند که شفاعت را بدهند به بچههایشان و به حیواناتشان و برای اینها از خدا چیز بخواهند.
از بس ما پر رو و دریده و بیحیا شدیم!. بعضی از دانشجویان عجیباند!؛ ما از مشهد میآمدیم، در یکی از مساجد بین راه -که از نعمتهایی است که خدا به ما داده- پیاده شدیم که برویم در قسمت مردان که وضو بگیریم، دیدیم که دخترها آمدهاند اینجا! یک دختر خانمی آستینش را هم داده بالا و دارد وضو میگیرد! ما را هم که دید، هیچی، کنار نرفت! گفتیم خانم! زنانه آنجا است و اینجا مردانه است. گفت: آنجا شلوغ است و من میخواهم به نماز اول وقت برسم!. اینطوری شده، اصلاً حیا و شرم و عفت دارد رنگ میبازد!.
از این جهت باید فرزندان را وسیله کرد، حیوانات را وسیله کرد.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
سیدالعلماء
📆 سالروز ازدواج رسول خدا با خدیجه کبری صلوات الله علیهما وآلهما؛ ( ۱۰ #ربیع_الاول ۲۵ #عامالفیل)
🔹 ... بعد از مراسم جشن #عروسی حضرت #زهرا سلام الله علیها، دو نفر از بانوان خاندان #پیامبر به نام #ام_سلمه و #ام_ایمن که دو #زن باشخصیت بودند و خیلی به حضرت زهرا علاقه داشتند، به خدمت حضرت آمدند و گفتند: یا رسول الله! اگر #خدیجه زنده بود با تشکیل مراسم جشن عروسیِ زهرا چشمش روشن میشد. اینطور نیست؟!
تا آنها نام آن بانوی فداکار را بردند، اشک در چشمان پیامبر حلقه زد و یاد آن مهربانیها و آن #ایثارگریها و از خود گذشتگیهای خدیجه افتاد.
فرمود: کجا مانند خدیجه زنی پیدا میشود؟! آن روز که همهی #مردم مرا تکذیب کردند، او مرا تصدیق نمود. تمام #ثروت و #زندگی خود را برای نشر آیین خداوند در اختیار من گذاشت.
امروز هم اگر یک زن از این #دانشمندان پیدا شود، یک خانم #دکتر، یک خانم #پروفسور پیدا شود، بگوید: من داراییام این است؛ مثلاً کاخ فلانجا در #شمال مال من است، این دستگاه در #تجریش مال من است، در فلان #کارخانه سهم دارم. داراییهای من اینهاست، همهی اینها را به دفتر آقا میدهم که در راه آنچه که لازم میدانند صرف کنند. برای خودم دو اتاق گذاشتهام که در یکی بخوابم و در یکی دیگر هم مثلاً مهمانی کنم و اینها.
خود این میشود #شیعه خدیجه. خدیجه چنین کاری کرد. هر چه داشت داد. و زنها از این عمل خیلی ناراحت شدند؛ به طوریکه وقتی باردار شد؛ فرستاد از اینها کمک خواست. گفتند: ما نمیآییم!، چقدر به تو گفتیم: به این شخص #فقیر شوهر نکن!. نشنیدی!. حالا موقعش شده که ما نشان بدهیم که ما #خیر تو را میخواستیم که میگفتیم این #شوهر را قبول نکن! وقتی شوهرِ این شخصِ دست خالی شدی ما هم نمیآییم!.
#دل این بانو خیلی شکست در حالیکه #غریب و باردار بود و موقع وضع حملش فرا رسیده بود، و در #فکر بود که چه کار بکند؟!
نشست، زانوی غم به بغل گرفت. یک وقت دید دو سه تا خانم آمدند در اتاق، تعجب کرد و تکانی خورد!.، یکیشان گفت: خانم تکان نخور؛ نترس!. یکی از اینها زن #فرعون است، یکی از اینها #مریم است، یکی از اینها خواهر #موسی بن عمران است، ما آمدهایم به کمک تو برای این پیشآمد زایمان!.
این است که #تفسیر میکند #قرآن را؛ «إِنَّ الَّذِينَ قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلائِكَةُ أَلَّا تَخافُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِی كُنْتُمْ تُوعَدُونَ»؛ ( #فصلت :۳۰)؛ کسانیکه #استقامت کنند - چه در #اقتصاد، چه در پیشآمدهای دیگر مشکل زندگی- و مرامِ #حق خواهی و حقمحوری را بر همه چیز مقدم بدارند؛ در همین #دنیا چشمشان روشن میشود.
«قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا»؛ میگویند: ما خدا داریم و اینکه خدا داریم میشود #امید دل و جان و #عقل، و #روحشان و #وجودشان را تسخیر میکند. دیگر جایی را نمیبینند، کسی را نمیبینند، به چیزی اهمیت نمیدهند، اینها #مقاوم میشوند.
و از این جهت باید نتیجه گرفت و آن این است که در پی این بود که در خود جنس #زنان چنین بانویی پیدا شود و چنین #فداکاریای بکند.
در هر #استان اگر یکی دو تا پیدا شود کافی است. دیگر مردم و زنان دیگر خجالت نمیکشند که مثلاً دستشان خالی از زینت باشد. گوششان خالی از زینت باشد. لباسشان لباس پارسال باشد. هر سال لباس نو نداشته باشند. برایشان این #ننگ نیست. وضع زندگی پایین میآید.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
🔺 در بیان آیات شریفهی ششم و هفتم سورهی بقره که خداوند متعال دربارهی کفار فرموده که اینها از شایستگی عتاب و سخن محروم هستند، و زحمات دربارهی هدایت آنها بینتیجه خواهد بود؛ در اینجا مرحوم علامه فرمودند که نظر به اینکه قرآن کریم برای هدایت نازل شده و پیامبر اکرم زحمات زیادی کشیدند، ما استفاده میکنیم که این گروه همهی کفار نیستند. بخشی از کفار، آن هم در آن زمان به این شقاوت دچار شده بودند که باید حساب آنها از هدایت جدا شود و دیگر درباره آنها امیدی به نجات نباشد.
🔸 خب در این صورت اهل قرآن استفادهای که از این آیه میبرند، این است که در انسان حالت وحشت آوری حاصل میشود که ما انسانها در چه خطراتی قرار داریم و اصلا حساب ما از حساب حیوانات جداست.
حیوانات هر کدام یک رشتهی خاصی در زندگی طبیعت آنها و فطرت آنها برایشان فراهم کرده که سرگرم به آن وضعی هستند که از طبیعتشان نشأت گرفته.
کم و زیاد هم ندارند و یأس و نا امیدی هم درباره آنها معنی ندارد. مگر وقتی که بیمار شوند و یا مریض شوند و یا بمیرند که حسابی جدا دارد.
🔹 اما انسان و انسانیت یک مقام مهم دیگری است که در برابر آنها قرار دارد و اگر خیلی از راه اختیاری که دارد، به شرارت بپردازد، یک همچین حالتی ممکن است برایش پیش بیاید که دیگر از صلاحیت هدایت خارج باشد و تنها علاج او همان دَم شمشیر باشد.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama