#کلام_شیعه 45
#برهان_فطرت 2⃣
🔸با توجه به تمایلات فطری انسان که در قبل بیان شد، از دو راه می توان گرایش فطری انسان به خدا را ثابت کرد:
1⃣. عشق به کمال مطلق
2⃣. امید به قدرتی برتر در لحظه های خطر
#عشق_به_کمال_مطلق 1⃣
🔹انسان در نهاد خود می یابد که کمال را دوست دارد، و بلکه حد اعلای آن را میخواهد و همین احساس را با مراجعه به رفتار و گفتار دیگران، در آنان نیز می یابد( توجه داشته باشیم که سخن در وصول به کمال مطلق نیست بلکه سخن در عشق به کمال مطلق است.)
🔸اکنون میگوییم وجود چنین احساسی در انسان دلیل بر واقعیت داشتن کمال مطلق است و مقصود از خدا نیز چیزی جز کمال و جمال مطلق و لایتناهی نیست.
♦️ نتیجه این دو مقدمه این است که انسان فطرتاً به خدا عشق ❤️می ورزد، هر چند ممکن است در مقام عمل دچار انحراف گردد و چیزی را که واقعاً کمال مطلق نیست به جای آن بنهد و آن را معشوق خود برگزیند، چنانکه مثلا احساس گرسنگی کودک 👶به او الهام می کند که خوردنی در عالم یافت می شود ولی چه بسا در تشخیص آنچه واقعاً خوردنی است از غیر آن، دچار اشتباه گردد و مثلا حشره ای 🐛را در دهان بگذارد.
(📗برگرفته از کتاب عقاید استدلالی، ربانی گلپایگانی، ج 1، ص 35)
🖋 مرکز تخصصی شیعه شناسی
✅ @shiashenasee
#آشنایی_با_شخصیت_های_شیعه 20
#سلمان_فارسی 11
#فضیلت_هاي_برجسته_سلمان 1⃣
#علم_سلمان 1⃣
🔸در میان صحابه پیامبر صلی الله علیه و آله ، کسی در علم و دانش به پاي سلمان نرسیده است . سلمان ، در طول عمر سیصد و پنجاه ساله اش 👳بصورت مداوم در راه کسب آگاهی و معرفت می کوشید و به همین منظور هم سالیانی دراز ، در خدمت رجال بزرگ مسیحیت بود و پیش از اسلام ، از اوصیاء حضرت عیسی علیه السلام به شمار می رفت. پس از مسلمان شدن هم ، از یاران ویژه پیامبر صلی الله علیه و آله بود و در اوقات خاصی با آن حضرت خلوت می کرد و از آن حضرت ، کسب علم می کرد.[1]
🔹سلمان در یکی از سخنانش از مقام علمی خود اینگونه تعبیر کرده است : اي مردم ! به من علم زیادی 📚داده شده، اگر من شما را به تمام آنچه می دانم مطلع کنم، برخی خواهند گفت سلمان دیوانه است و برخی دیگر می گویند خدا قاتل سلمان را رحمت کند.[2]
[1] 📗برگرفته از کتاب سلمان و بلال، جواد محدثی، چاپ دیجیتالی قائمیه، ص 13
[2] 📙رجال الکشی، ص 21
🖋 مرکز تخصصی شیعه شناسی
✅ @shiashenasee
#کلام_امیر 11
🌺 #خطبه_سوم (معروف به شِقْشِقیّة) 2⃣
🔸(3)فَرَأَيْتُ أَنَّ الصَّبْرَ عَلَى هَاتَا أَحْجَى فَصَبَرْتُ وَ فِي الْعَيْنِ قَذًى وَ فِي الْحَلْقِ شَجًا
أَرَى تُرَاثِي نَهْباً
(4) حَتَّى مَضَى الْأَوَّلُ لِسَبِيلِهِ فَأَدْلَى بِهَا إِلَى فُلَانٍ [ابْنِ الْخَطَّابِ] بَعْدَهُ
(5)فَيَا عَجَباً بَيْنَا هُوَ يَسْتَقِيلُهَا فِي حَيَاتِهِ إِذْ عَقَدَهَا لِآخَرَ بَعْدَ وَفَاتِهِ🔸
🔹(3)ديدم صبر كردن خردمنديست، پس صبر كردم در حالتى كه چشمانم را خاشاك و غبار و گلويم را استخوان گرفته بود.
ميراث خود را تاراج رفته مىديدم (منصب خلافت را غصب كردند. پس از وفات رسول خدا صلَّى اللّه عليه و آله كه خلافت را بناحقّ غصب كرده مردم را به ضلالت و گمراهى انداختند، براى حفظ اسلام و اينكه مبادا انقلاب ⚔داخلى بر پا شده دشمن سوء استفاده نمايد، مصلحت در چشم پوشى از خلافت و شكيبائى دانستم)
(4) تا اينكه اوّلى (ابى بكر) راه خود را بانتهاء رسانده (پس از دو سال و سه ماه و دوازده روز در گذشت، و پيش از مردنش) خلافت را بعد از خود به آغوش ابن خطّاب (عمر) انداخت
(5) جاى بسى حيرت و شگفتى است كه در زمان حياتش فسخ بيعت مردم را در خواست مىنمود (مىگفت أَقِيلوُنِى فَلَسْتُ بِخَيْرِكُمْ وَ عَلِىٌّ فِيكُمْ يعنى اى مردم بيعت خود را از من فسخ كنيد و مرا از خلافت عزل نمائيد كه من از شما بهتر نيستم و حال اينكه علىّ عليه السّلام در ميان شما است) ولى چند روز از عمرش مانده وصيّت كرد خلافت را براى عمر.🔹
(📙 برگرفته از ترجمه و شرح نهج البلاغة (فيض الإسلام)، ج1، صص 48-47)
🖋 مرکز تخصصی شیعه شناسی
✅ @shiashenasee
شیعه شناسی
#خبر
🔰پیام رهبر انقلاب به پنجاهودومین نشست اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان در اروپا
🔻بسماللهالرحمنالرحیم
♥️جوانان عزیز دانشجو
🔹زمان کنونی و تحوّلات آن، انتظاراتی از #جوانان را تعریف میکند که در دورانهای گذشته وجود نداشت یا شناخته نبود.
🔹جوان دانشجو باید آن تحولات و این انتظارات را بهدرستی بشناسد و خود را آماده سازد. انجمنهای اسلامی و فضای دینی در آن، میتواند در این آمادگی، شما را یاری دهد.
🔹نقطهی اصلی آن است که کار را برای #خدا و به شوق انجام وظیفه بکنید. اگر این توفیق را یافتید هدایت الهی هم به کمک شما خواهد آمد انشاءالله.
🔺سعادت همهی شما را از خداوند متعال خواهانم.
سیدعلی خامنهای
۴ بهمن ۱۳۹۶
🖋 مرکز تخصصی شیعه شناسی
✅ @shiashenasee
#فرق_شیعه 19
#غلات 16
#نفی_غلات_از_شیعه 2⃣
🔸در اینجا ذکر دو نکته لازم است:
1⃣. این افراد و پیروانشان به خاطر رسیدن به شهوات و امیال نفسانی، از اسلام خارج و به کفر وارد شدند و همانگونه که نسبت دادن مسیحیان(معتقد به تثلیث✝) به حضرت عیسی علیه السلام، نسبتی باطل است ،نسبت دادن غلات به اسلام و شیعه نیز امری باطل است.
اولین کسی که این اشتباه را مرتکب شد عالم جلیل القدر حسن بن موسی نوبختی(قرن 3) در کتاب 📗خود به نام «فرق الشيعة» بود و بعد از او اشعری در کتاب 📘«مقالات الإسلاميين و اختلاف المصلّين» و به همین ترتیب فرقه نویسان از این دو تبعیت کرده و غلات را در ضمن فرق شیعه یاد کردند.[1]
2⃣. به احتمال خیلی زیاد غلات بر فرض وجودشان در تاریخ، ساخته دست آلوده سیاستمدارانی بوده که برای متزلزل کردن جایگاه ائمه علیهم السلام در بین مسلمین از افرادی کمک گرفتند که در طلب ریاست بودند و جنون خود بزرگ بینی داشتند.
🔹از آنجا که این افراد به اموری دعوت می کردند که خلاف عقل و نقل و فطرت انسانی بود، جامعه اسلامی برای آنها هیچ ارزشی قائل نشد و جز روزگار کمی در جامعه جولان ندادند. در این بین ائمه، علیهم السلام نیز با آگاهی بخشی مردم و تبری و بیزاری از این افراد و پیروانشان نقش مهمی در حفظ جامعه اسلامی نشان دادند.[2]
[1] 📙برگرفته از کتاب بحوث في الملل و النحل، آیت الله سبحانی، ج7، ص 12
[2] 📙 همان، ص 19
🖋 مرکز تخصصی شیعه شناسی
✅ @shiashenasee
#شناخت_ائمه_علیهم_السلام
#پیامبر_صلی_الله_علیه_وآله 6⃣
#شیرخوارگی 3⃣
🔸رسم اشراف مكّه بر اين بود، نوزادان شير خوار خود را براى شير دادن به زنان شيرده صحرانشين مى سپردند و ميان آنان زنان قبيله سعد در اين کار معروف بودند. اين قبيله در اطراف مكّه و نواحى حرم سكونت داشت و زنان آن هر سال در ايّام ويژه اى به مكّه آمده تا کودکان شير خوار را جهت شيردادن، تحويل گرفته واز اين راه امرار معاش کنند; به ويژه در سال ولادت نبی اکرم صلی الله علیه و آله که با خشكسالى💧 و قحطى همراه بود، اين زنان نياز بيشترى به کمك اشراف مكّه داشتند.
🔹حليمه مى گويد: روزى عبدالمطلب به من برخورد و پرسيد: ازکدام قبيله اى؟ عرض کردم: از قبيله سعد.
فرمود: نامت چيست؟ عرض کردم: حليمه. حضرت لبخندى زد و فرمود: اين نام بر تو مبارك باد، دو خوى پسنديده در اين نام وجود دارد، يكى سعادت و خوشبختى و ديگرى حلم و بردبارى، که خير دنيا و سربلندى آخرت در آن هاست.
🔸تصورى که حليمه با گرفتن يتيم عبد المطلّب در رسيدن به خير و برکت داشت، به نوميدى مبدّل نگشت. روايت شده که سينه حليمه از شير تهى بود ولى با شير دادن پيامبر صلی الله علیه و آله، سينه اش پر از شير شد.
حليمه مى گويد: هنگامى که رسول خدا صلى الله عليه وآله را براى شير دادن برگرفتيم، در زندگى و اموال خود سراسر نظاره گر خير و برکت بوديم و پس از دوران خشكسالى و تلاش توانفرسا، توانگرى يافتيم.
(📗برگرفته از کتاب پيشوايان هدايت، خاتم انبيا حضرت محمّد مصطفى(صلى الله عليه وآله)، گروه مؤلفان، مجمع جهانى اهل بيت(عليهم السلام)، ص 70)
🖋 مرکز تخصصی شیعه شناسی
✅ @shiashenasee
#تاریخ_تشیع 41
#فرضیه_روند_تکاملی_شیعه 5⃣
#نظریه_عبدالله_فیاض 4⃣
#نقد 3⃣
5⃣. مقصود از فرقه که می گوید، شیعه پس از شهادت امام حسین علیه السلام همچون یک فرقه شکل گرفت، چیست؟ آیا مقصود، فرقۀ کلامی است که مبتنی بر آراي اعتقادي مخالف با دیگر فرقه هاست؟ !
👈 چنین چیزي تا نیمه هاي دهۀ سوم هجري هرگز نبوده است. در آن روزگار هیچ مسئله اي کلامی وجود نداشت که شیعه یک موضع و دیگران موضع دیگري نسبت به آن بگیرند. بلکه مسلمانان طبق آنچه از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به آنها رسیده بود، با یکدیگر در صلح و صفا زندگی می کردند. در آن روز هیچ اختلاف اعتقادي وجود نداشت، مگر در مسئلۀ رهبري. بنابراین، فرقه به این معنا میان مسلمانان وجود نداشت.
🔹اگر مقصود از فرقه، قبول ولایت معنوي و سیاسی علی علیه السلام باشد و اینکه او طبق همۀ موازین به رهبري سزاوارتر است، چنین فرقه اي در روز سقیفه و پس از آن وجود داشته است و مستند این فرقه هم، احادیث پیامبر صلی الله علیه و آله بوده .
(📗برگرفته از کتاب شیعه در گذر تاریخ، آیت الله سبحانی، ص 126)
🖋 مرکز تخصصی شیعه شناسی
✅ @shiashenasee
7.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹| خاطرهای جالب از دوران تحصیل آیتاللهالعظمی مکارم و مباحثات ایشان با آیات عظام، موسیصدر، شهیدبهشتی و شبیریزنجانی
🖋 مرکز تخصصی شیعه شناسی
✅ @shiashenasee