آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#مربای _گل -محمدی -تازه
گل محمدی تازه نیم کیلو
شکر 1 کیلوگرم
آبلیمو 1 ق مرباخوری
هل ¼ق چایخوری
آب 1 لیتر
برای تهیه مربای گل سرخ تازه ابتدا گلبرگها را جدا کرده و داخل ظرفی پر از آب قرار دهید تا کمی خیس بخورد و گرد و غبار و آلودگیهای آن جدا شود و بعد خوب شسته و آبکشی کنید.
با گلبرگها به آرامی رفتار کنید تا له نشده و خراب نشوند.
وقتی آب اضافه گلبرگها رفت، آنها را روی یک تکه پارچه تمیز پهن کنید تا کاملا آب اضافه آنها گرفته شود.
سپس با کمک قیچی، گلبرگها را خرد کنید.
حالا سراغ آب و شکر رفته و آنها را باهم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا قوام بیاید.
وقتی شربت به غلظت رسید، گلبرگها را داخل شربت بریزید و حدود نیم ساعت زمان بدهید تا گلها بپزند.
سپس آبلیمو، دانه هل خردشده رو اضافه کنید و اجازه دهید به جوش بیاید.
وقتی یک جوش کوچک زد، شعله را خاموش کنید.
در این مرحله، یک دم کنی روی قابلمه مربا قرار دهید و حدود 2 ساعت یا بیشتر زمان دهید تا دم بکشد و شربت به خورد گلها برود و مربا خوشرنگ شود.
بعد از خنکشدن، مربا را داخل ظرف شیشهای دردار ریخته و داخل یخچال نگهداری کنید.
فراموش نکنید که دانههای هل را در بیاورید و مربا را داخل شیشه بریزید.
چند نکته درباره تهیه مربای گل سرخ تازه:
این مربا حتما باید با گل محمدی مناطق کوهستانی تهیه شود. گلهای مناطق کویری مثل کاشان بسیار تلخ هستند و فقط با چندین و چندبار جوشاندن و دور ریختن آب آن، تلخیشان گرفته میشود که در این صورت دیگر هیچ خاصیتی از گل محمدی باقی نمیمونه
برای اطمینان ار نوع گلبرگ میتوانید به صورت خام از گلها بخورید و ببینید که تلخ هستند یا نه
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#شــــربـت -گــــل_ مـحمدی
مـواد لازم
گــــل محمدی تــــازه نیم کیلو
شــــڪــر ۱کیلو
آبــــجــــوش دوپــــارچ پــــر
گلاب ۳قــــاشــــق غذا خوری
آبـلیموی تــــازه ۱قـاشق غذاخوری
اول گــــل مـحمدی رو پــــرپــــر میکنیم میریزیم تــــو قــــابــــلــــمــــه وســــرقــــابــــلــــمــــه رو دم ڪــنــــے ویــــه نــــایــــلــــون هم مـیندازیم مــــیــــزاریــــم ڪــنــــار حــــالــــا آبــــجــــوش رو مــــیــــریــــزیــــم رو گــــلــــها وزود دم ڪــنــــے رو مــــیــــزاریــــم روش مــــیــــزاریــــم ڪــنــــار تــــا ۲۴ســــاعــــت بــــعــــد ۲۴ســــاعــــت ازصافی ردمـیکنیم ولــــے گــــلــــها روفـشار نمیدیم تــــا رنــــگــــش تــــار نــــشــــه واگــــه دانــــه هاے ریــــزتــــوآبــــش بــــود از توری رد کنید وبــــذاریــــد رو گــــاز وشکر روبــــهش اضافه کنید وقتی غلظتش مــــثــــل شــــربــــتــــهاے دیــــگــــه شــــد گلاب وابلیمو رو اضــــافــــه کنید وچــــنــــد جــــوش دیــــگــــه زد خاموش کنید
خــــودش رنگش خیلی خوشگله ولــــے اگــــه دوســــت داشـتید خیلی قــــرمــــز بــــاشــــه میتونید رنــــگ خــــوراڪــے بـزنید ولــــے مــــن نزدم هر چیزی طبعیش بهتره و سالم تره
حتما درست کنید شربت بسیار خوش عطر و خوشمزه ای هس
@shirini71
#رژیم_لاغری_بهاره💓
👌هجدهم خرداد 1399
✅ناشتا 2 قاشق آبلیمو+ 2 لیوان آب گرم
🧀 #صبحانه : یک کف دست نان سنگک+ یک عدد تخم مرغ ابپز+1 حبه قند+یک فنجان قهوه(180کالری)
🍏 #میان_وعده :یک لیوان شیر کم چرب+یک عدد بیسکوییت ساقه طلایی
❤️یک ساعت قبل از ناهار چند حرکت شکم و پهلو
💚قبل از ناهار 2 لیوان آب
🍄 #ناهار: سالاد بدون سس به هرمیزان که میل دارید + 5 قاشق پلو ساده+نصف سیخ جوجه کباب+یک عدد گوجه کبابی(300 کالری)
☕️میان وعده #عصر :یک فنجان قهوه رژیمی + یک عدد میوه
💙نیم ساعت قبل از شام 1 لیوان آب
🍟 #شام:سالادبدون سس به هرمیزان که میل دارید +یک لیوان خوراک لوبیا+یک کف دست نان سنگک(250کالری)
@mivhe71
#کیک_زردآلو
@shirini71
آرد 1و2/3 پیمانه
پودر بادام 3/4 پیمانه
بیکینگ پودر 1و1/2 ق چ
نمک 1/2 ق چ
کره 1/2 پیمانه
شکر 1/2 پیمانه
عسل 1/8 پیمانه
تخم مرغ بزرگ 3 عدد
ماست 1/2 پیمانه
عصاره وانیل 1 ق چ
زردآلو 5 عدد
شکر 1 ق غ
فر را با دمای 190 درجه سانتیگراد روشن کنید قالب را چرب کرده آماده کنید
کره و شکر و عسل را با هم زن بزنید تخم مرغ و ماست و عصاره وانیل را اضافه کرده و خوب با هم زن بزنید. مواد خشک را الک کرده و کم کم اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید خمیر را در قالب ریخته زردآلوهای نصف شده را روی آن بچینید و شکر بپاشید به مدت 30 تا 40 دقیقه در فر گذاشته تا زمانی که مواد به خلال دندان نچسبد. بعد از خنک شدن سرو کنید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اینم چندایده برای تزیین مجلسی غذاودسر😍😍
@shirini71
#دنت
ژله پرتغال 1بسته
دنت پرتغال 1بسته
شیر نصف پیمانه
خامه صبحانه سه قاشق غذاخوری
ژلاتین 1قاشق مرباخوری
ابترا ژله را با یک لیوان آب جوش مخلوط کرده .تا تمام ذرات ژله حل شود.بعد نصف لیوان آب سرد به ژله اضافه می کنیم.ژلاتین هم با 1/4 پیمانه آب سرد روی حرارت غیر مستقیم قرار می دهیم تا صاف و شفاف شود.شیر و خامه و دنت (از همین دنت هایی که تو بازاره منظورمه) را بهتر از قبل بیرون بزارید تا به دمای محیط برسد.وقتی ژله خنک شد ، بقیه مواد را آروم به ژله اضافه می کنیم و با همزن دستی می زنیم تا یکدست شود من آخر سر از صافی هم رد کردم.ژلاتین را بزارید کمی خنک شود بعد به مواد اضافه کنید.مواد را داخل قالب ریخته بمدت 4 تا 5 ساعت در یخچال قرار دهید تا کامل سفت شود.
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#کوفته_کبابی_و_قارچ
مواد لازم:
500 گرم گوشت چرخ کرده
1 عدد پیاز رنده شده
2 الی 3 قاشق غذاخوری آرد سوخاری
1 قاشق چایخوری فلفل سیاه ، فلفل قرمز و آویشن
1 قاشق چایخوری نمک
2 الی 3 قاشق غذاخوری روغن
مواد لازم برای پوره
5-6 عدد سیب زمینی آب پز
1- 1.5 فنجان چایخوری شیر (نصف پیمانه یا یه پیمانه شیر)
1 قاشق سر پر غذاخوری کره
نصف پیمانه پنیر چدار
برای موارد رویی:
8-10 عدد قارچ
چند قاشق روغن
1 پیمانه پنیر پیتزا
مواد لازم برای سس:
2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
2 پیمانه آب
2 قاشق روغن
طرز تهیه :
اول از همه تمام مواد کوفته رو با هم مخلوط و خوب ورز میدیم. برای تهیه ی پوره سیب زمینی آب پز رو داخل قابلمه بریزید ، کره رو اضافه کنید و هم بزنید بعد و یواش یواش شیر رو اضافه کنید. من از 1.5 لیوان چایخوری شیر استفاده کردم ، شما با توجه به غلظت موادتون میتونین کم و زیادش کنین ، بعد نمک بزنید بهش و از روی حرارت بردارید و پنیر چدار رو اضافه و سیب زمینی رو له کنید تا به شکل پوره در بیاد و بزارید خنک بشه قارچ ها رو ریز خرد کنید ، روغن و قارچ ها را درون ماهیتابه بریزید و نمک رو اضافه کرده و قارچو تفت بدین.کوفته ها رو به 6 قسمت بزرگ تقسیم کنید (در صورت تمایل می توانید 8 قطعه کوچک درست کنید.) بعد با فاصله بزاریدش داخل سینی فر سپس یه فنجان چایخوری رو وسطش فشار بدید و لبه هاشو صاف کنید به گونه ای صاف کنید که ارتفاع لبه ها 2 سانتی متر باشد. (مانند فیلم) سیب زمینی های پوره شده را داخل قیف بریزید و وسط کوفته ها بریزید. یه قاشق مرباخوری قارچ تفت داده رو روش بریزید و صاف کنید. برای سس؛ رب گوجه فرنگی ، آب ، روغن و نمک رو مخلوط کرده و داخل سینی فر بریزید کوفته ها رو داخل فر از قبل گرم شده در دمای 200 درجه بزارید تا بپزه ، سپس کمی پنیر رنده شده روش بریزید و دوباره بزاریدش داخل فر تا پنیرش آب شه بعد از فر درش بیارین روش سس بریزید و با نون یا پلو سروش کنین
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#کیک_شیفون_شکلاتی_پنیری
#کیک_خاص
#کیک_مجلسی
موادلازم؛
پنیر ماسکارپونه۱۹۰گرم
شکر۴۰گرم
سفیده تخم مرغ۴۵گرم
پنیر وشکر راباهمزن بزنید تا نرم ویکدست شود،سفیده را اضافه وبزنید تا خامه ای شود.مقداری از این مایه راداخل قیف بریزیدومابقی رو بزارید تو کاسه بمونه.
مرحله دوم؛
تخم مرغ ۶عدد
زرده وسفیده ی ۶عدد تخم مرغ را جدا کنید.
مرحله سوم؛
روغن مایع ۵۰ گرم
پودرکاکائو الک شده ۲۵ گرم
شکر ۳۰گرم
نمک ۱/۴ ق چ
شیر ۴۵گرم
آرد ۷۰ گرم
روغن مایع باید داغ داغ باشه،داخل کاسه بریزید وپودرکاکائو رابهش اضافه وخوب مخلوط کنید.شکر ونمک را هم اضافه وخوب مخلوط کنید.شیر را هم اضافه ومخلوط کنید،زرده های تخم مرغ را افزوده و۳دقیقه باهمزن بزنید.
آرد را ۳بار از الک ردکرده واضافه واز یک جهت با لیسک به خورد مواد بدید ومخلوط کنید.
مرحله چهارم؛
سفیده ی ۶ عدد تخم مرغ رو که جدا کرده بودید
شکر ۶۰گرم
پودرکرم تارتار۱/۲ق چ
سفیده ها رو بزنید تا پف کنه وحجیم بشه،شکر را کم کم اضافه وهربار خوب بزنید تا فرم بگیره.کرم تارتار را اضافه وبزنید تا به مرحله ستیف پیک یعنی(قله ی راست)برسه.
چند قاشق از سفیده فرم گرفته را به مایه شکلاتی اضافه وفولد کنید(خیلی آروم وبادقت که پف مواد نخوابه چون این کیک بیکینگ پودر نداره وپف نهایی کیک بستگی به نحوه ی فولد کردن سفیده با مواد داره).حالا مایه شکلاتی را به سفیده داخل کاسه اضافه وفولد کنید.
قالب۱۷×۱۷سانت را خوب چرب وکاغذروغنی بزاریدونصف مایه راداخل قالب ریخته،۳بار به سطح کاربکوبیدهوای اضافه خارج شه،داخل فرازقبل گرم شده بادمای۱۵۰درجه سانتی گراد بمدت ۱۵دقیقه بپزید.از فر خارج کنید ومایه پنیری تو کاسه را روش بریزید وصاف ویکدست کنیدوبقیه ی مایه شکلاتی را روش ریخته وبا مایه پنیری داخل قیف روی کیک رامطابق تصویر طرح بیاندازید(نکته مهم؛خطهایی که روی کیک میزنید رو ۲الی ۳بار روی هم تکرار کنید چون اگه خط باریک باشه موقع پف کیک فرو میره ومحو میشه وخودشو نشون نمیده!)بزارید داخل فر ۱۵۰درجه سانتی گراد بمدت ۴۰الی ۵۰ دقیقه بپزه.درآخر دوست داشتید کمی گریل را روشن کنید روش طلایی بشه.از فر که خارج کردید اجازه دهید خنک شه وبعد از قالب جدا کنید وبرش زده وسرو کنید.نوش جان
@shirini71
#سالاد_ماکارانی
#سالاد_پاستا
سالاد ماكاروني با سبزيجات و سس ماست موسير
.
يك سالاد_ماكاروني خيلي خوشمزه،تقديم به شما 🌹
دو ليوان ماكاروني آبكش شده+دو ق پياز بنفش (يا سفيد) ريز خرد شده+نصف ليوان نخود فرنگي پخته +يك سوم ليوان خيار شور خرد شده (اضافه كردن كمي ژامبون اختياريه ولي بدون ژامبون هم خيلي خوشمزس)+نصف ليوان ماست موسير+كمي نمكو آويشن و فلفل
ده دقيقه داخل يخچال بذاريد تا مزه دار بشه و بعد نوش_جان بفرماييد.
@shirini71
#سالاد_ماکارانی
نمیدونم چرا سالاد ماکارونی منو شادم میکنه، احتمالا به خاطر اینه که قبلنا تو تولدا و مهمونیا سالاد ماکارونی پای ثابت میز شام بودو به خاطر همین منو با خودش میبره به خاطرات تولدو مهمونی بازی و این حرفا😍😍😍
اینم دستورش:
برای سس سالاد از آب لیمو تازه، روغن زیتون، سس مایونز، شویدو ریحونو جعفری خشک استفاده کردم
برای مواد سالاد هم از ماکارونی آبکش شده، تن ماهی، کرفس، فلفل دلمه ای قرمز، هویج، خیارشور
ترکیب همه ی اینا با هم مخصوصا طعم کرفس و تردی هویج خیلی خوب میشه خلاصه که به نظرم امتحانش کنین که پشیمون نمیشین...
🥬🥦🥒🌶@shirini71
#عصرونه
#چیپس_طعمدار_درماکروفر
سلام رفقا 🙋🏻 امروز دلم بهونه ی یه تنقلات سالم و شور میخواست که پاشدم دست بکار شدمو این خوشمزه رو درست کردم 😊
رسپیش رو میزارم براتون که شمام لذتش ببرید و دعام کنید😘😘
یه خوراکیه پر طرفدار و خوشمزه که خودم عاشقشم ولی خب مضره😐اما با این روش که یادتون میدم خیلی هم مفیده و سریع👍🏻
مواد لازم :
سیب زمینی به اندازه دلخواه
ادویه های دلخواه
من از نمک،فلفل،پودر سیر و کمی شبت خشک استفاده کردم 👍🏻
روغن خیلی کم
کاغذ روغنی
ابتدا سیب زمینی را پوست گرفته
سپس به نازک ترین شکل ممکن اسلایس کرده
کف سینی ماکروفر کاغذ روغنی انداخته و با روغن مایع کل کاغذ را چرب میکنیم.
اسلایس های سیب زمینی را روی کاغذ چیده
نمک،فلفل و ادویه های دلخواه را روی سیب زمینی ها میریزیم و مدت ۶ تا ۷ دقیقه
با دکمه استارت ماکرو داخل ماکرو گذاشته تا کاملا کریسپی و ترد شود.😋
سپس با کمی کچاپ نوش جان میکنیم.
اگر مساله ی رژیمیش براتون مهم نیست
روی سیب زمینی هارو هم با یه براش روغن بمالید و بعد ادویه ها رو اضافه کنید.
انقدر خوشمزه و ترده که به چشم به هم زدنی تموم میشه
@shirini71