eitaa logo
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
6.4هزار دنبال‌کننده
21.1هزار عکس
9.2هزار ویدیو
4 فایل
با این کانال شما میتوانید شیرینی و غذاهای آسون با مواد در دسترس درست کنید کانال دیگه ما میوه و سفرآرایی مرضیه بانو @mivhe71 کپی از مطالب کانال ممنوعه🍂🍂🍂🍂🍂🍂 👈 زندگیتان را با سخنان ناب آیت الله مجتهدی (ره) خدایی کنید. @mojtahedie71
مشاهده در ایتا
دانلود
آب جوش پیمانه آویشن خشک 2ق غ پونه کوهی 1ق غ عسل و نبات به میزان لازم آویشن و پونه را بشویید سپس در ظرف مناسب گودی بریزید و اب جوش اضافه کنید در دستگاه قرار بدید مایکرو 180 وات زمان 12 الی 15 دقیقه زمان بدید تا دم بکشه بعد آن را صاف کرده با نبات یا عسل شیرین کنید و میل کنید یه نوشیدنی گرم برای این روزای کرونایی 👍👍👍 🌿 @shirini71
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
🍇🍇🍇 اول از همه این نکته را مدنظر داشته باشید که در روشی که آموزش خواهیم داد، همه چیز با رعایت نکات بهداشتی انجام می‌شود اما در تهیه شیره انگور به روش کاملا سنتی، تا این حد به جزییات توجه نمی‌شود. برای تهیه شیره انگور خانگی ابتدا انگورها را شسته و دانه کنید. در روش سنتی، انگور را با خوشه درون تشت‌های بزرگ می‌ریزند. سپس با استفاده از دستگاه آبمیوه‌گیری، آب انگور را بگیرید. در روش سنتی پاچه‌های شلوار را بالا زده، چکمه می‌پوشند و داخل تشت بزرگی که مخصوص دوشاب‌گیری است ایستاده و با پا انگور‌ها را فشار می‌دهند و و آب‌شان را می‌گیرند. بعد از اینکه آب انگور را گرفتید، آن را درون صافی بریزید تا آب انگور خالص به دست بیاید. در مرحله بعدی، تفاله‌های انگور را درون یک صافی خیلی محکم بریزید تا اگر آبی درون تفاله‌ها باقی مانده، گرفته شود. آب انگور‌ را درون یک قابلمه بزرگ ریخته و روی حرارت قرار دهید. قبل از به جوش آمدن آب انگور و زمانی که در اطراف قابلمه حباب‌هایی ایجاد شد؛ شروع به ریختن خاک کنید. با دست، کم‌کم از خاک برداشته و داخل قابلمه ریخته و هم بزنید و کف روی آن را جمع کنید. این کار باعث می‌شود که هم ترشی دوشاب گرفته شود و هم دوشاب صاف و شفاف شود. بعد از گرفتن کف شیره انگور، حرارت را خاموش کنید و قابلمه را از روی حرارت برداشته و حداقل حدود 10 الی 12 ساعت صبر کنید تا شیره صاف شود. پس از گذشت این مدت زمان، کف روی قابلمه را آرام برداشته و دور بریزید. حالا با یک ملاقه بزرگ، آب انگور صاف‌شده را به ظرف دیگری منتقل کنید. دقت کنید که مواد ته‌نشین شده کف قابلمه را تکان نداده و برندارید. دوباره آب انگور صاف‌شده را داخل یک قابلمه دیگر بریزید تا اگر ناخالصی دیگری باقی مانده، ته قابلمه قبلی باقی بماند. در این مرحله؛ آب صاف‌شده انگور را روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد و کف مختصری که هم دارد باز بگیرید. در عین حال که مواظب هستید مواد سرریز نشوند، اجازه دهید به جوشیدن ادامه دهد. وقتی دوشاب به غلظت رسید، کار دوشاب پزان تمام است. در آذربایجان در مرحله آخر جوشیدن شیره انگور، میوه‌ای مانند "به" را درون دوشاب قرار می‌دهند تا همراه دوشاب بجوشد و طعم ترش و شیرین به خود بگیرد. نکات کلیدی درباره تهیه شیره انگور خانگی یا دوشاب: اگر دوشاب را بدون خاک تهیه کنید، شربتی به دست می‌آید که به اصطلاح به آن شربت اسکنجبین گفته می‌شود. البته این اسکنجبین با شربت سکنجبین یا سرکه انگبین تفاوت دارد اما در اصطلاح به این نام مشهور است و آن را با کاهو و شنبلیله و ... می‌خورند. اگر خاک سفید به دوشاب اضافه نشود، در موقع جوشاندن آب انگور ترش می‌شود و به اصطلاح نجس می‌شود. معمولا ماست را با دوشاب مخلوط کرده و با نان به عنوان عصرانه میل می‌کنند. در فصل زمستان دوشاب را روی برف تمیز ریخته و به شکل بستنی می‌خورند. خاکی که در تهیه دوشاب از آن استفاده می‌شود دارای ترکیبات آهکی هست که در دامنه بعضی از کوه‌ها و یا در عطاری یافت می‌شود. ریختن خاک باعث گرفتن ترشی انگور و زلال شدن دوشاب می‌شود. شیره انگور یا دوشاب را درون غذاهایی مثل قویماق , حلوای اوماج و ... می ریزند. از هر 5 کیلو انگور، حدود یک کیلو دوشاب به دست می‌آید. نشانه‌های یک شیره انگور مناسب و باکیفیت، رنگ شفاف، غلظت زیاد و نداشتن بوی سوختگی است. برای تهیه دوشاب از هر نوع انگوری می‌توان استفاده کرد اما بهترین نوع انگور برای دوشاب‌گیری انگور کشمشی است. شیره‌ای كه در بازار به نام شیره كشمش عرضه می‌شود درواقع همان شیره انگور است، ولی چون آذری ‌زبان‌ها به انگور عسگری (كشمش) می‌گویند، روی قوطی این نوع شیره به جای شیره انگور، شیره كشمش نوشته شده است. اطلاعات عمومی: شیره انگور ملایر، سفت و رنگ آن قهوه‌ای خیلی روشن است. شیره انگور همدان شل‌تر، شیرین‌تر و پررنگ‌تر از شیره ملایر است. شیره اردبیل شل‌تر و پررنگ‌تر از شیره همدان است. شیره خرما هم، كه به رنگ قهوه‌ای سوخته است و معمولا از شیره انگور اردبیل شل‌تر است. امیدواریم از این نکات و این دستورالعمل نهایت استفاده را ببرید و در صورتی که خواستید در منزل شیره انگور تهیه کنید به مشکلی برنخورید @shirini71
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
گلابی یک کیلو شکر یک کیلو آب سه لیوان آب لیمو ترش شش قاشق غذاخوری زعفران به میزان کافی آب و شکر رو روی اجاق گذاشته تا بجوشه و کمی قوام پیدا کنه. گلابی را پوست بکنید ولی دم آنها رو نگیرید. داخل شهد ریخته و اجازه بدید تا پخته شه. برای اینکه متوجه بشید گلابی ها پخته یا نه میتونید با نوک چاقو امتحان کنید. وقتی گلابیها پخته شد، زعفران و آب لیمو را اضافه کرده و ده دقیقه به آن فرصت بدید و بعد دمکنی گذاشته و زیر اجاق را خاموش کنید. یک شب تا صبح(۱۲ساعت) به آن کاری نداشته باشید تا شهد هم کامل سرد شه و هم به خورد گلابیها بره. اگر دیدید شهد شما به اندلزه کافی غلیظ نشده گلابیها رو از آن خارج کرده و دوباره به شهد اجازه بدید تا بجوشه و غلیظ شه. ولی من معمولا این کار را نمیکنم بلکه شهد اضافه را در شیشه جدا ریخته و برای شربت سر سفره نهار یا شام استفاده میکنم @shirini71
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
مواد لازم: لوبیا 2 پیمانه پیاز بزرگ 1 عدد سیب‌زمینی 2 عدد هویج بزرگ 2 عدد قارچ 8 عدد گوجه 3 عدد آبلیموی تازه نمک، فلفل، کمی زردچوبه طرز تهیه: لوبیا رو از چند ساعت قبل خیس کنید و آبشو چندبار عوض کنید و بذارید بپزه. گوجه ها رو رنده کنید (بدون پوست) و به لوبیاهای پخته شده اضافه کنید. ادویه ها رو متناسب با ذائقه خودتون اضافه کنید. هویج رو برش بزنین و به مخلوط لوبیا اضافه کنید. .یکم که گذشت سیب زمینی ها رو ریز کنید و به لوبیا اضافه کنید. پیاز رو خرد کرده، سرخ کنید و به مواد اضافه کنید. قارچ ها رو هم برش بزنین ،روشون یه لیموی تازه کامل بچکونید و کمی تفتشون بدید و به بقیه مواد اضافه کنید. خوراک لوبیای شما آمادس نکته: به جای گوجه میتونید از رب هم استفاده کنید @shirini71
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
غذای تندوخوشمزه هندی👌😋 ۴۰۰ گرم گوشت چرخکرده ۲ عدد پیاز ۲ ق غ آرد نخودچی ۵ ق غ تره وپیازچه خورد شده ۱ عدد فلفل سبز تند نمک..زردچوبه..زنجبیل..فلفل سیاه وقرمز..تخم گشنیز 🌸برای سس ۲ عددپیاز ۲ حبه سیر ۵ عدد گوجه فرنگی ۱ الی ۲ ق غ رب گوجه فرنگی نمک..زردچوبه..فلفل سیاه وقرمز زعفران پیاز و رنده کرده آبشو گرفته (کامل نیازنیست گرفته بشه چون آرد نخودچی میریزیم) گوشت وپیاز و آرد نخودچی ونمک وادویه ها و سبزیها رو مخلوط کرده خوب ورز میدهیم. بعد به اندازه گردو برداشته قلقلی درست میکنیم. قلقلیهارو توی فریزر میذاریم میریم سراغ سس پیازو رنده یا خیلی ریز خورد کرده با مقدار کمی روغن تفت داده سیرهم اضافه کرده تفت که خورد رب وگوجه رو اضافه کرده کمی تفت داده نمک وادویه ریخته (من دوتادونه فلفل سبز تند هم ریختم) بعد دولیوان آب ریخته جوش که آمد کوفته هارو دونه دونه توی سس ریخته درشو کیپ نمیکنیم اجازه میدیم بپزه وسس جا بیافته وبا نون یا برنج سرو میشه. 🌸گل سیب زمینی روجهت تزیین‌گذاشتم. @shirini71
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا