آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#مافین_رنگی 🧁 😋
▫️3عدد تخم مرغ
▫️1لیوان شکر
▫️1لیوان آب
▫️نصف لیوان روغن مایع
▫️2لیوان آرد
▫️3قاشق غذاخوری پودر کاکائو
▫️1پاکت وانیل
▫️1پاکت بگینک پودر(2/5قاشق چایخوری یا 10 گرم)
🔸تخم مرغها و شکر را با همزن برقی 3تا4 دقیقه بزنید.
آب و روغن مایع را اضافه کرده و با همزن دستی هم بزنید و سپس مواد خشک را الک کرده و به مواد مایع اضافه کنید و به صورت دورانی و آرام هم بزنید بدون اینکه پف کیک بخوابد.مایه کیک را در کپسولهای کیک(یا قالب مافین چرب شده ) که در سینی کیک چیده اید بریزید. (تا2/3کپسولها) و در مایکروفر از قبل گرم شده با دمای160 درجه بپزید .(تست کیک را با خلال دندان انجام دهید و حدود 20دقیقه)بعد از اینکه کیکها سرد شدند 80 گرم شکلات سفید را آب کنید و کیک ها را به شکلات آغشته کرده و بعد در شکلاتهای تزیینی و یا پودر پسته زده و تزیین کنید
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#کیک_سیب_کرمدار 🥧🍰🍎🍏
👈🏻برای کیک
همه مواد باید در دمای اتاق باشند.
اندازه لیوان استفاده شده 200 میلی لیتر است.
ظرف استفاده شده ظرف پیرکس گرد کیک
⭐️2 عدد تخم مرغ
⭐️نصف لیوان شکر
⭐️پوست رنده شده 1 عدد لیمو
⭐️نصف لیوان شیر
⭐️نصف لیوان روغن مایع
⭐️1 پاکت بیکینگ پودر ده گرمی ترک یا یک ق غ سرصاف
⭐️آرد 2لیوان
👇🏻طرز تهیه
تخم مرغ و شکر را با همزن برقی یا دستی 5-4 دقیقه بزنید تا کرمرنگ و کشدار شود. شیر و روغن مایع را اضافه کرده و کمی دیگر هم بزنید. پوست لیمو را داخلش رنده بزنید. آرد و بکینگ پودر الک شده را اضافه کرده و با لیسک به صورت دورانی مخلوط کنید. برای داخل قالب کاغذ روغنی را به صورت گرد و بزرگتر از قالب بریده و در قالب قرار دهید. کمی آب روی آن بپاشید و مایه کیک را در قالب قرار بریزید.
👇🏻برای کرم
⭐️شیر 250 میلی لیتر یا یک لیوان فرانسوی دسته دار
⭐️نصف لیوان شکر
⭐️زرده تخم مرغ 1 عدد
⭐️نصف پاکت وانیل ترک یا یک چهارم ق چ
⭐️1 قاشق غذاخوری آرد ( خیلی پر نباشد)
⭐️1 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت ( خیلی پرنباشد)
همه مواد کرم را با هم در یک قابلمه کوچک بریزید و با هم مخلوط کنید و روی اجاق گاز گذاشته تا بجوشد و قوام و غلظت بگیرد . توصیه می کنم به کرم هم رنده پوست پرتقال اضافه کنید.بعد از اینکه کرم غلیظ شد از روی احاق گاز بردارید و هم بزنید تا سرد شود. مخلوط کنید و خنک کنید. کرم را داخل قیف قنادی و یا اگر ندارید در کیسه فریزر بریزید و یک سر را برش کنید.
⭐️کرم را روی کیک به صورت گرد و با فاصله پایپ کنید تا تمام شود.
⭐️1عدد سیب را نازک برش زده و بین فواصل کرم قرار دهید. (من از سیب آماسیا یا سیب قرمز استفاده کردم)
⭐کیک را ️در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه به مدت 40 دقیقه بپزید. هرگز در فر را باز نکنید. وقتی کیک سرد شد روی آن پودر قند بپاشید.نوش جان❤
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#بیسکوییت_کبریت
📝مواد اولیه:
کره 125 گرم
آرد 250 گرم
زرده تخم مرغ 2 عدد
بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
وانیل شکری 1 قاشق چایخوری
شکر 125 گرم
نمک یک سوم قاشق چایخوری
ماده رنگی روی بیسکوییت:
سفیده تخم مرغ 1 عددپودر قند 130 گرمآبلیمو 2 قطرهرنگ خوراکی مقداری
🍴طرز تهیه:
1- تخم مرغ و کره را 30 دقیقه قبل از شروع کار از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.
2- کره و شکر را داخل کاسه ای بریزید و با همزن بزنید تا کرم رنگ شود سپس آرد ، بکینگ پودر ، نمک ، وانیل شکری و زرده های تخم مرغ را اضافه کنید.
3- پس از اضافه کردن تمام مواد آنها را با نوک انگشتان دست مخلوط کنید ، پس از اینکه خوب ترکیب شدند کمی با دست مواد را ورز دهید ( دقت کنید خمیر به روغن نیفتد ). 4- خمیر را داخل کیسه نایلونی بگذاریدچ دقیقه داخل فریزر قرار دهید تا استراحت کند ( بدلیل وجود کره باید قبل از برش و شکل دادن خمیر را در فریزر قرار دهید تا سرد و سفت شود). 5- خمیر را پس از استراحت از یخچال خارج کنید و روی سطح کار به قطر 1-2 سانتیمتر باز کنید سپس نوارهایی به طول یک انگشت از خمیر برش بزنید.
6- کف سینی کاغذ روغنی بیندازید ، نوارهای خمیری را با فاصله در سینی فر بچینید و داخل فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده است به مدت 10-15 دقیقه قرار دهید ( بدلیل تفاوت دمای هر فر بهتر است در این مدت جلوی در فر بیسکوییت ها را زیر نظر داشته باشید). 7- برای تهیه قسمت رنگی بیسکوییت باید سفیده تخم مرغ را داخل کاسه ای بریزید و با همزن بزنید تا حالت برفی پیدا کند ( وقتی ظرف را برمیگردانید نریزد ) سپس پودر قند ، آبلیمو و رنگ خوراکی را اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید تا یکدست شود.
8- سر بیسکوییت ها را پس از خنک شدن داخل این کرم بزنید سپس روی لبه میز قرار دهید تا در معرض هوا خشک شود ( مدت 1-2 ساعت زمان برای خشک شدن کرم لازم است ) ، پس از خشک شدن کرم میتوانید بیسکوییت ها را داخل ظرف بگذارید و تا چند روز مصرف کنید ، این بیسکوییت های فانتزی بهترین انتخاب برای جشن های تولد و مهمانی هاست.
samaneh.r67
╭┄✵🥯🧇🥛🥞🍫✵┄╮
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#کوفته_تبریزی_اصیل_رستورانی👌
اموزش خوراک کوفته :
مواد اولیه کوفته :
۱/گوشت چرخ کرده بدون چربی
۲/لپه پخته
۳/برنج پخته (نیم پز )
نکته (همیشه نصف گوشت لپه و نصف لپه برنج استفاده کنید .)
۱۰۰_۵۰_۲۵
۴/تخم مرغ (هر دو عدد کوفته یکعدد)
۵/سبزیجات معطرتازه و خشک :
برای هر کوفته یک قاشق غدا خوری سبزی خشک و نصف قاشق سبزی تازه
ترخون , مرزه ,شوید ,نعنا , تره
۶/ پیاز برای هر کوفته ۵۰ گرم
۷/ ادویه : نمک , فلفل سیاه , دارچین , زرد چوبه , کاری , آویشن ,جوز هندی
۸/گردو
۹/زرشک
۱۰/تخم مرغ آبپز
۱۱/آلو خورشتی
۱۲/روغن
۱۳/ زعفران
طرز تهیه :
مرحله اول آماده سازی کوفته :
ابتدا نیمی از لپه پخته و برنج و نیمی از تخم مرغها و سبزیجات تازه و پیاز (از مقدار پیازی که داریم نیمی از انرا رنده کرده و آب انرا میگیریم )و به گوشت اضافه میکنیم و با یکدیگر مخلوط کرده و چرخ میکنیم یابا دستگاه غذا ساز آنرا میکس میکنیم
و بعداز این مرحله الباقی لپه و برنج را به مواد اضافه میکنیم و سبزیجات خشک را الک کرده (مقدار تره در سبزیجات و مرزه بیشتر و نعنا کمتر )
و اضافه میکنیم و و حالا ادویه های لازم را اضافه میکنیم (ادویه اصلی نمک , فلفل سیاه ,زرد چوبه و الباقی نسبت به ذائقه و سلیقه ) بمقدار لازم اضافه میکنیم و خوب ورز میدهیم و سپس الباقی تخم مرغها را اضافه میکنیم و حسابی ورز میدهیم تا مواد ما چسب خوب و قابل قبولی پیدا کند .
حالا مواد اولیه کوفته ما تمام شده و آماده منسجم شدن و شکل گرفتن میباشد .
توپ کوفته ها را میتوان ساده و یا داخل آن از زرشک , آلو , تخم مرغ آبپز و توپ زرشک و گردو استفاده کرد.
(برای تهیه توپ گردو کافیست که گردوی اسیاب شده را با کمی روغن و زعفران و رب انار تف بدهی و در اخر به ان زرشک اضافه کنید و مدت ۲ دقیقه هم بزنید و بعد قبل از سرد شدن انها را بصورت توپ پینگ پنگ در اورید .)
بعداز اینکه کار پیچیدن توپهای کوفته تمام شده انها را داخل سینی گذاشته و در یخچال میگذاریم تا در مرحله بعدی سس مخصوص کوفته را اماده کنیم.
طرز تهیه سس کوفته :
ابتدا روغن را در تابه ریخته (ارتفاع ۱۰ الی ۱۲ سانت) و نینی دیگر از پیازهای موجود را نگینی خورد کرده و تف میدهیم و بعداز ۵ دقیقه در همان وضعیت به وسط تابه رب را اضافه میکنیم
restaurant.zaferan
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#کوفته
الهام گرفته از کوفته تبریزی
زعفران: نیم گرم به همراه یخ (برای کل کار)
.
در تهیه کوفته نباید از دستکش استفاده کنید چون بوی پلاستیک به داخل غذا میره، دستاتون رو تندتند بشورید. و نکته مهم استفاده از آب در کاراملی کردن پیاز هست.
.
خمیر کوفته:
.
گوشت چرخکرده : نیم کیلو (۲ بار چرخ شود)، من از ۳۵۰ گرم گوشت گوساله و ۱۵۰ گرم گوشت گوسفنده استفاده کردم. شما میتونید از هر کدوم که دوست داشتید استفاده کنید.
.
پیاز: ۱ عدد
آرد سفید(معمولی): ۲ قاشق غذاخوری
نمک: ۱ قاشق غذاخوری
پیاز و گوشت رو بعد از چرخ با دستگاه تیغهدار میکس کنید تا رنگ کالباسی بگیره. (یکی از اسرار کوفته همینه)
موارد زیر رو بپزید:
لپه: ۲۵۰ گرم (۱ لیوان + یکسوم لیوان)
سیبزمینی: ۱ عدد
برنج: ۵۰ گرم (نصف لیوان)
.
زیره سیاه: ۳ قاشق چایخوری
فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
.
سبزیها:
ترخون: ۵۰ گرم
مرزه: ۵۰ گرم
ریحان: ۵۰ گرم
تره: ۵۰ گرم
پیازچه: ۵۰ گرم
نعنا: ۳۰ گرم
.
وقتی سبزیها خورد شد، ۳ قاشق ازش نگه دارید برای سس و بقیه رو با خمیر ورز بدید. .
سس کوفته:
روغن: ۳ قاشق
پیاز: ۲ عدد
گوجه: نیم کیلو
رب گوجه: ۲ قاشق غذاخوری
زعفرون: ۲ قاشق چایخوری
نمک: ۱ قاشق چایخوری
زیره سیاه: نصف قاشق چایخوری
۳ قاشق از سبزیهای خورد شده.
آب: به اندازهای که کوفته تا نصف تو آب باشه
مغز کوفته:
روغن: ۳ قاشق
پیاز: ۱ عدد
آلو: ۸ تا ۱۰ عدد
گردو: ۱۰ عدد
زعفرون: ۲ قاشق چایخوری
نمک: یک سرانگشت
زرشک: ۳ قاشق غذاخوری
خرما: ۱۰ عدد
تخم مرغ پخته: برای هر کوفته یک نصفه خوبه.
.
بعد از اینکه کوفته رو درست کردید آروم بذاریدش توی سس و دیگه درش رو نبندید، و از آب کوفته با ملاقه روی کوفتهها بریزید. ۲۰ دقیقه بعد آروووم برگردونید و ۲۰ دقیقه بعدش کار آمادس. .
navab.ebrahimiii
@shirini71
#چالش_لاغری_پاییزه🍁🍁🍁
#روز_یکم اذر ماه ۱۴۰۰🏅🏅
✅ناشتا 2 قاشق آبلیمو+ 2 لیوان آب گرم
🧀 #صبحانه : یک عدد تخم مرغ آبپز+دو کف دست نان سنگک+یک عدد خرما+چای(250کالری)
🍀 #میان_وعده :دو عدد میوه
❤️یک ساعت قبل از ناهار نیم ساعت چند حرکت شکم و پهلو
💚قبل از ناهار 2 لیوان آب
🍄 #ناهار: سالاد بدون سس به هرمیزان که میل دارید +5 قاشق پلوساده+3قاشق خورشت قیمه(350کالری)
☕️میان وعده #عصر :یک تیکه شکلات تلخ+شش عدد مغز
💙نیم ساعت قبل از شام 1 لیوان آب
🍟 #شام:سالادبدون سس به هرمیزان که میل دارید +یک تکه کباب تکه ای+یک کف دست نان سنگک( 270کالری)
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
نان تست چند غله
آرد ۵۰۰گرم
آب۳۵۰گرم
روگن ۱۵گرم
آرد جو ۱۰گرم
نمک ۷گرم
شکر ۵گرم
بهبود دهنده ۵گرم
روغن مایع ۱ قاشق غذاخوری
مایه خمیر ۷گرم
جو دو سر پرک ۱قاشق غذاخوری
دانه آفتاب گردان ۱قاشق غذاخوری سرپر
دانه چیا ۱ق مربا خوری
کنجد ۱قاشق غذاخوری
اول ۱/۴پیمانه از آب دستور رو که ولرم هم باشه با شکر ومایه خمیر مخلوط کنید وبزارید حدودا ۸تا۱۰دقیقه با در بسته در جای گرم تا پف کنه وعمل بیاد.
آرد رو الک کنید وداخل کاسه همزن بریزید.
روگن،آرد جو،بهبود دهنده ونمک رو اضافه میکنیم وکمی هم میزنیم .
مایه خمیر عمل اومده رو بهش اضافه کرده وسرعت همزن رو زیاد میکنیم ،اگه همزن ندارید میتونید با دست هم اینکارو بکنید هیچ فرقی نداره.
مابقی آب رو کم کم اضافه کنید ممکنه مقدار آب داخل دستور کم باشه پس آب رو کم کم اضافه کنید تا جاییکه خمیر خودشو جمع کنه خمیرو با دست یا دستگاه حدودا ۱۰دقیقه ورز بدیدیا ۱۰۰بار داخل ظرف یا سطح کارتون بکوبید.
روغن ودانه ها رو اضافه کنید بازم ۳دقیقه دیگه ورز بدید.
روی سطح کارتون رو کمی با روغن مایع چرب کنید وخمیر رو بصورت یک چونه در بیارید وبا یک کیسه چرب شده روش رو بپوشونید وبزارید تا یک ربع استراحت کنه.
بعد از استراحت خمیر رو مثل فیلم کمی ورز بدید وبصورت رول در بیارید ،قالب نون تست رو کمی با روغن چرب کنیدوآرد پاشی کنید.
حالا مقداری جو دوسر پرک وکنجدودانه چیا،دانه آفتابگردان از هر کدام تقریبا یک قاشق غذاخوری داخل ظرفی بریزید ومخلوط کنیدروی سطح خمیرتون رو اسپری آب کنید تا دانه ها به خمیرتون بچسبه وبعد در مغزها بغلتونید وکامل اینکارو انجام بدید تا دورتادور خمیرتون پراز مغز بشه وبعد بزاریدداخل قالب وکمی با دست مرتبش کنید روی قالب کیسه چرب شده بکشید ،مکان استراحتش حتما گرم باشه وبزارید حدودا ۴۵دقیقه تا یکساعت استراحت کنه تا حجمش زیاد بشه
فرتون رو حتما ۲۰دقیقه قبلش روشن کنید وبعد از تایم استراحت خمیرتون رو داخل فری که با درجه ۲۰۰درجه وهمراه باکاسه آب ،گرم شده بزارید تا نون پخته بشه حدودا ۴۵تا۵۰دقیقه برای پخت این نون زمان نیاز داریم.
بعداز پخت سریع ازقالب جدا کنید وبزارید روی توری تا خنک بشه ،من همیشه نونها رو داخل فریزر نگهداری میکنم که همیشه تازه بمونه.
برای برش زدن هم بهترین زمان وقتیه که نون دو ساعت داخل فریزر مونده خودشو کمی گرفته باشه اینجوری راحت برش تمیز میخوره خرد هم نمیشه
میتونید برای برش نان از چاقوی اره ای استفاده کنید.,بعدبرش باپنیروژامبون تزیین کردم وبه عنوان پیش غذاعالیه
#کوکی_هویج
مواد لازم:
ارد کیک ۲ پیمانه
تخم مرغ ۲ عدد
کره ۱۰۰گرم
شکر سفید ۱۰۰ گرم یا ۱/۲پیمانه
شکر قهوه ای ۱۰۰ گرم یا ۱/۲پیمانه
وانیل ۱ ق چ
پودر دارچین ۱ ق چ
جوش شیرین ۱/۲ق چ
نمک ۱/۴ق چ
هویج رنده شده ۲ پیمانه
شکلات چیپسی
طرز تهیه:
اول کره و شکر ها را با همزن دور تند به مدت ۵ دقیقه بزنید تا رنگش روشن بشه بعد دانه دانه تخم مرغ ها افزوده بعد وانیل و پودر دارچین هم افزوده در آخر هم جوش شیرین و آرد را ترکیب و به مواد افزوده در آخر هم هویج و شکلات چیپسی خمیر را خوب هم بزنید تا هویج و شکلات در کل خمیر پخش بشه،بعد به اندازه یک ق غ پر از مواد برداسته ودر سینی فر که کاغذ انداختید با فاصله قرار دهید کوکی ها را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید.
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#نان_خشک
#کراکر_نمکی
#عصرونه
#رژیمی
#پذیرایی
این کراکرهای نمکی نونای خشکی هستند که شما میتونید در طعمهای مختلف درست کنید بدون مخمر هست و خیلی راحت و آسون درست میشه. با ماست موسیر, سوپ و اش و انواع دیپ می تونید استفاده کنید
مواد لازم:آرد ۲پ(از هر نوع آرد گندم میتونید استفاده کنید من نصفیش آرد نون فانتزی نصفیش آرد کامل گندم زدم).بیکینگ پودر ۱ق چ.نمک ۱/۲ق چ.آب گرم ۲/۳پ.روغن زیتون ۱/۳پ.
همه مواد با دست مخلوط کنید نیاز به ورز دهدن نداره.وقتی خمیر یکدست شد دو قسمت کنید و هر قسمت رو روی کاغذ با وردنه تا اونجایی که امکان داره باز کنید تا نازک بشه حالا برای طعم دادن به نون از کمی رزماری،زیره،شوید خشک و هر ادویه و سبزی که دوست دارین استفاده کنید و روی خمیر بپاشید و با وردنه کمی به خمیر بچسبونید.خمیر رو با کاتر برش بدین و در فری که از قبل با ۲۲۰ درجه گرم شده قرار بدین به مدت ۱۰-۱۲ دقیقه (این دما ممکنه برای همه فرها یکسان نباشه) از نیمه های پخت مراقبش باشید چون زود رنگ میگیره.
@shirini71