آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
کلوچه باعطر پرتقال😻باچایی😻
چ شود
تخم مرغ ۱ عدد
پودر شکر (شکر آسیاب شده)۲۰۰ گرم (تقریبا یک لیوان)
روغن مایع ۱۰۰ گرم (کمی کمتر از نصف لیوان)
آب پرتقال ۶۰ گرم (یک چهارم لیوان)
ماست ۴۰ گرم (تقریبا ۲ ق غ)
آرد سفید ۴۰۰ گرم ( دو و دو سوم لیوان)
بیکینگ پودر ۵ گرم (۱ ق م)
رنده پوست پرتقال ۱ ق چ
مواد به دمای محیط برسه
آب یک عدد پرتقال رو گرفتم و از صافی رد کردم . نیاز به ۶۰ گرم (حدودا یک چهارم لیوان) آب پرتقال داریم .
تخم مرغ و پودر شکر رو با همزن حدودا ۵ دقیقه خوب زدم تا رنگش به سفیدی بزنه و کشدار بشه . رنده پوست پرتقال رو هم اضافه کردم .ماست و آب پرتقال و روغن مایع رو هم ریختم و مخلوط کردم . همزن رو کنار گذاشتم . بیکینگ پودر رو هم ریختم . آرد رو الک کردم . آرد رو کم کم ریختم . آرد رو سعی کنید زیاد نریزید خمیر خودش کمی چسبندگی داره . اگر دیدید خیلی چسبنده است کمی بریزید ولی در ریختن آرد با احتیاط عمل کنید . ریختن ارد زیادی قاعدتا کلوچه شما رو سفت و سنگین می کنه و اون لطافتش از بین میره . پس صبوری کنید . خمیر ورز دادن نمی خواد . فقط نیم ساعت داخل یخچال استراحت قرار بدید که با استراحت چسبندگی هم رفع میشه .
بعد از خمیر گوله های به اندازه دلخواه من ۸۰ گرمی برداشتم و بعد توی دستم کمی پهن کردم . داخل سینی قرار دادم .
مابقی کاملا سلیقه ای هست مثل طرح دادن و رومال زدن . می تونید با چنگال طرح بزنید . من با چنگال کمی خط انداختم . کمی با فشار که بعد از پخت اثرش بمونه . رومال هم ترکیب زرده تخم مرغ و ۱ ق غ ماست هست که رومال زدم و کمی کنجد میتونید بپاشید . رومال باعث میشه رویه کلوچه خوشگل تر و خوش رنگ تر هم بشه .
فر هم مثل همیشه از یک ربع قبل گرم کردم و سینی رو طبقه وسط با دمای ۱۷۰ درجه حدودا ۲۰ تا ۲۵ دقیقه قرار دادم . دمای فرها فرق داره حتما چک کنید . اخر هم یکی دو دقیقه گریل بالا رو روشن کردم که کمی روش تغییر رنگ پیدا کنه .
برای من ۱۰ عدد کلوچه شد .
بدون فر داخل فر دست ساز یا تابه دوطرفه میشه درست کرد
سعی کنید مواد رو جایگزین نکنید . چون ممکنه در کیفیت کار شما تاثیر بزاره.
.
.
.
❌برای آموزش های بیشتر همراه ما باشید❌
👇👇👇
👩🍳آموزش غذاهای خوشمزه با دستور کامل
@shurini71
#دختران_بخوانند 🟥
در زمان قاعدگی باید حمام رفت یا خیر؟؟
به چه علت؟؟ ❗❗❗❗
بخونید👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2446459147C213495319b
#شیرینی_رسپیری
کره هم دمای محیط : ۱۲۵ گرم
پودر قند : ۳۰ گرم
آرد سفید : ۱۲۵ گرم
نشاسته ذرت : ۲۵ گرم
پودر نسکافه : ۱ ق م
آب داغ : ۱ ق غ
وانیل : نوک ق چ
کره،وانیل و پودر قند و با همزن برقی بزنید تا سبک بشه پودر نسکافه رو با اب داغ حل کنید و به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید آرد و نشاسته ذرت و مخلوط و الک کنید به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید مواد و داخل قیف که ماسوره گذاشتین(هر ماسوره یی میشه من با ماسوره ۱۹۵ شکوفه زدم)روی سینی فر کا کاغذ روغنی گذاشتین شکوفه بزنید و روش یه شکلات چیپسی بزارید شیرینی ها رو بزارید داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۶۰ درجه بمدت ۲۰ دقیقه این شیرینی برای عید مناسبه ماندگاری زیادی داره طعم ش عالی تو دهن اب میشه حتما درست کنید.
#شیرینی_زعفرونی
کره هم دمای محیط : ۱۲۰ گرم
پودر قند : نصف لیوان
آرد : یک و نیم لیوان
زعفران ابشده غلیظ : ۱ ق م
وانیل : نوک ق چ
اول کره،وانیل،زعفران و پودر قند و با انگشتانتان مخلوط کنید سپس ارد و بهش اضافه کنید و با انگشت مخلوط کنید اصلا ورزندین فقط با انگشت حالا از مواد گلوله های کوچیک بردارید با چنگال روش شکل بدین روی سینی فر بچینید بزارید داخل فر با دمای ۱۶۰ درجه حدود ۲۰ دقیقه.
🍔 @shirini71
#ته_بیران
مواد لازم مرغ ٣ تكه
پياز يك عدد كوچك
سير دو حبه
ادويه ها شامل نمك و فلفل و زردچوبه و زعفران من كمي زنجبيل هم زدم ، سبزيها شامل ( كوتكوته ، بو انجير ، پونه ، چوچاق ، خالواش ، گشنيز ) اگر نداشتيد از سبزيهاي معطر مثل گشنز و خيلي كم شنبليه نعنا ، جعفري ، استفاده كنيد ( البته طعمش قابل قياس با سبزي شمال نيست اما در صورت نداشتن مجبوريد 😅)
بادمجون ٣ عدد
گوجه فرنگي يك عدد
ابغوره
اول پياز و خرد كرده و تفت بديد يكي از اشپزان شمالي ميگفت ميتونيد سير و بيشتر هم بريزيد ، سير و هم اضافه كرده و تفت مختصر بديد ، مرغها رو اضافه كرده و به تفت دادن ادامه بديد ، ادويه ها رو ريخته و تفت بديد ، سبزي ها را جداگانه تفت بديد و اضافه كنيد يا داخل مرغها سرخ كنيد ، بعد يك ليوان اب ريخته و اجازه بديد بپزه ، در اخر ابغوره رو اضافه كنيد ، بادمجونها رو سرخ كنيد با گوجه فرنگي و در اخر طبخ كنار مرغها بزاريد تا ي جوش بخوره ، من بخاطر تزئيني كه كرده بودم فقط روش گذاشتم
✾࿐ᭂ༅•❥🥘🥗🍕❥•༅ᭂ࿐✾
@shirini71
#کنتاکی_مرغ 🍗
ابتدا دورن قابلمه مرغا( ۵ عدد گرد رون ) رو میریزیم، بعد ۴ تا ۵ حبه سیر پوست شده+ دو تا پیاز متوسط+ کمی نمک ، فلفل سیاه ، کمی زعفرون و آب میریزیم و میزاریم به مدت ۱ ساعت و نیم بپزه ( زیاد له نشه)
بعد بزارید خنک بشه حالا داخل ظرفی کمی آرد سفید بریزید بعد داخل یه ظرف دیگه یه دونه تخم مرغ بشکنید و هم بزنید . سپس مرغا رو داخل آرد سفید بعد تخم مرغ زده شده و بعد داخل پودر سوخاری ( من از پودر سوخاری پانکو که نارنجی رنگه استفاده کردم) بزنید و داخل روغن سرخ کنید و نوش جان کنید.
@shirini71
اینم اش گوجه بادمجونی من جاتون🌱🥰😋
#آش گوجه بادمجونی
اول بادمجون پوست گرفتم کوچیک ریز کردم سرخ کردم بعد گوجه ریز کردم سرخ کردم سرخ که شد زرد چوبه یکم فلفل سیاه بانمک زدم میتونی رب هم یکم بزنی ولی من نزدم همه که خوب سرخ شد یکم له شدندزیرشو خاموش کردم بعدتویه قابلمه دیگ اب گذاشتم جوش امد رشته ریختم داخلش رشتش باید پهن باشه ازاون رشته هاکه واسه اشدتهرانی درس میکنن نه رشته که ریختم نرم شد ازقبل من نخود ولوبیادابپزدکرده بودمدقاطی رشته ها کردم یکمدجوشید خاموشدکردم مواد گوجه بادمجونمو باهاش قاطی کردم یکم سرد شد ماشت چیکده باادویه اش قاطی کردم خیلی خوشمزه شد
نوش جان😋🥰
@shirini71
اول سیبزمینی میذاریم آبپز بشه بعد نگینی میکنیم میذاریم کنار
بعد پیازوخلالی میکنیم با روغن کم سرخ میکنیم با تن ماهی(روغن تن ماهیو نمیریزیم)
بعد حالا سسشو درست میکنیم
یک کاسه آب میریزیم بعد رب اضافه میکنیم با یکم رب انار و روغنای تن.بعد ادویه میریزیم
(ادویه هاش نمک.فلفل قرمز.زردچوبه.دارچین. آویشن.نعناخشک) مخلوط میکنیم
میذاریم قشنگ آبش خشک بشه
وتمام😋
#خوراک_تن_ماهی
#تن_ماهی
@shirini71
سلام اینم از شربت پرتقال من داغ داغ
از صافی تفاله هاشو رد کردم و به عنوان مربا کنار گذاشتم😍
ممنون از دستورات عالیتون❤️
#شربت_پرتقال
آب پرتقال طبيعي چهار و نيم پيمانه
شکر يک و نيم کيلوگرم
رنده پوست پرتقال دو قاشق سوپخوري
مواد لازم
آب پرتقال را همراه با شکر روي شعله گاز قرار ميدهيم تا شکر حل شده و مايع به جوش آيد. هنگامي که شکر حل شد
و جوش آمد، رنده پوست پرتقال را داخل آن ريخته و ميگذاريم شربت قوام بيايد. قوام آمدن به اين معني است که وقتي
روي شربت دانههاي مرواريد شکل به وجود آمد، مقداري از آن را
با قاشق برداشته و کمي صبر ميکنيم تا مقداري خنک شود. بعد شربت را به يک طرف
سرريز ميکنيم، اگر شربت به سختي سرازير شد و کمي کش آمد،
يعني شربت قوام آمده است. اگر شربت بيشتر روي حرارت بماند، يعني آب آن بيشتر تبخير
خواهد شد و شربت شکرک خواهد زد، پس به محض به وجود آمدن دانههاي مرواريدي روي شربت بايد آن را برداشت. وقتي کمي خنک شد
از صافي رد کرده و در شيشههاي دردار نگهداري ميکنيم. موادي که در صافي ميماند مانند مرباست که ميتوانيد صبحانه آن را ميل کنيد.
نکــته
حرارت گاز بايد زياد و يکنواخت باشد.
ميتوانيد به اين شربت رنگ خوراکي اضافه کنيد.
اگر خواستيد شربت رقيقتري داشته باشيد قبل از جوشيدن به اين مقدار، دو پيمانه آب
اضافه کنيد.
ميتوانيد به جاي رنده پوست پرتقال، اسانس پرتقال
هم اضافه نماييد.
اگر از پرتقال توسرخ استفاده کنيد، رنگ شربت شما قرمز خوشرنگ ميشود و نيازي به رنگ خوراکي نيست.
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
بله عزیزم
#سمنو
#فاطیما_پز
گندم ۲ کیلو
زردچوبه نصف ق غ
زیره سیاه نصف ق غ
سیاه دانه نصف ق غ
آرد یک کاسه
از اول که گندم هارو دوروز خیس میکنیم، بعد روز سوم ابش رو صاف میکنیم میریزیم توی سبد، بعد یه پارچه نم دار میندازیم روی گندما توی سبد، بعد یکبار صبح یکبار عصر از روی پارچه بهشون آب میدیم، مثل میخوای به گلدون آب بدی....
اینجوری تا زمانی که ببینی جوونه زدن،
نکته: جاشون اگه خیلی سرد باشه دیرتر جوونه میزنن
متوسط باشه زودتر جوونه میزنه(گرمم نباید باشه)
گندمای ما متوسط بود دمای محیط، طی ۵ الی ۶ روز جوونه زدن...
خب خلاصه بعد که دیدیم جوونه زدن از سبد یکم زدن بیرون، بعد از توی سبد میریزیمشون توی یه ظرف بزرگ یا یه سینی بزرگ بعد ازهم بازشون میکنیم ازهم جداشون میکنیم، و بعدم با چرخ گوشت چرخشون میکنیم،(سایز متوسط پنجره چرخ گوشت که خیلی ریز نشن)
بعد چرخ کردیم، یه پارچ آب میریزیم روشون، یکم توی آبا میچلونیمشون، بعد از توی آب ها با دست مشت مشت برمیداریم فشارشون میدیم آبشون کامل بره، این تفاله هارو همه رو میکشیم اب میگیریم میریزیم توی یه ظرف دیگه، بعد حالا آب هارو بازم از توی موویز(سبد سوراخ ریز) صافشون میکنیم دوباره توی همین سبد فشارشون میدیم قشنگ آباشون برن...،
(اصصلا تفاله ها نباید توی آب ها بمونن)
بعد دوباره هم ۳ چهارم پارچ آب میریزیم روی اون تفاله های گندم، که دوباره همین شکلی آبشون میگیریم که شیرشون بره خوب تمیز شن و این اب هارو هم میریزیم روی همون آب سن ها
نکته: دفعه دوم آب کمتر میریزیم
تفاله ها دیگه بدرد نمیخورن، میریزیم بیرون.
بعد یه کاسه آرد، میریزیم توی آب سن قشنگ با دست میمالیم که آبشون غلیظ بشن و اردها قشنگ حل بشن و گوله نمونن توی آب سن
نکته:نه خیلی غلیظ، نه خیلی آبکی) خیلی غلیظ نباید بشن چون باید روی گاز تا از ظهر تا شب بجوشن، خودشون غلیط میشن)
اب و ارد ها که مخلوط شدن، نصف قاشق غ خ، زیره سیاه، نصف ق غ سیاه دونه، و نصف ق غ زردچوبه، میریزیم و میزاریم روی گاز، و از ظهر تا شب تند تند هم میزنیم بجوشن تا ته نگیرن و گوله هم نشن،
وقتی گذاشتین روی گاز به جوش ک اومدن زیرش رو کم میکنیم تا شب ساعتا ۸ ، کم کم قل بخورن، بعد میتونین مزه شون رو یکم ببینین اگه سن ها خودشون شیرین بوده باشن ک خوبه اگ نبود یه کم شکر میتونین بریزین خوشمزه تر شن
شب هم، از روی گاز برمیدارین میزارین روی بخاری شعله کم تا صبح به دم باشن،
فردا صبح سمنوی پر زحمت شما آمادست😅🥰🔵
نکته: شیرینیش دل بخواهیه خواستین با شکر بیشترش میکنین نخواستین هم نه
با مغز پسته و یا پودر نارگیل هم میتونین تزئین کنید
@shirini71
#پيتزاى_بادمجان
كه بسيار لذيذه رفته بودم بيرون که چشمم افتاد به بادمجون دلمه ايهاى براق و رسيده دوتا توپولشو جدا كردم و اومدم خونه و سريع شستمشون و حلقه حلقه كردم انداختمشون تو آب نمك تا زهرش گرفته بشه بعد ريختم تو آبكش و بعد سرخشون كردم و روى دستمال حوله اى كاغذى گذاشتم تا روغن اضافيش گرفته شه
چيدمشون تو سينى فر، مواد گوشتى مو كه پياز و گوشت چرخكرده ، قارچ و نمك و فلفل و آويشن و كمى سس قرمز بود آماده كردم و ريختم روى حلقه هاى بادمجون و بعد پنير پيتزا و بعدشم مستقيم تو فر ، فقط قسمت بالاى فر رو روشن كردم در عرض ١٠ دقيقه پنير برشته شد، به همين آسونى و خوشمزگی
.
.
.
─┅═ঊঈ🍔ঊঈ═┅─
🍖 @shirini71
#رژیم_لاغری_عیدانه🌸🍃
#روز_پانزدهم_بهمن_ماه_1401👩👩👦
🍋ناشتا : 2 لیوان آب گرم + 2 قاشق غذاخوری آبلیمو
🍋صبحانه : 1 عدد تخم مرغ آبپز +یک لیوان آب پرتقال طبیعی
🍋یک ساعت پس از صبحانه : 1 لیوان شیر کم چرب
🍋ساعت ده صبح : 1 عدد میوه + 1 تکه شکلات تلخ
🍋پیش از ناهار : 2 لیوان آب + 1 عدد هویج
🍋ناهار : سالاد به هر میزان که میل دارید + ۲ تکه فیله مرغ آب پز همراه با سبزیجات کرفس و هویج و نخود
🍋عصرانه : 1 عدد میوه + 1 لیوان چای + 1 عدد بیسکوییت یا 1 عدد خرما
🍋شام : سالاد به هر میزان که میل دارید + 1 خورشت خوری سر خالی عدسی
🍋بعد از شام یک عدد خرما
🍋روزی 8 لیوان آب میل شود.
🍋نیم ساعت صبح پیاده روی شود و پنج دقیقه طناب زدن
@shirini71