آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#پیراشکی_سوخاری_با_نان_تست
یه نون تست برمیداریم
گوشه های قهوه ایش رو جدا میکنیم
بعد با وردنه بازش میکنیم
با هر دو طرف نون اینکارو میکنیم تا نازک تر و باز تر بشه.
بعد میذاریم رو قالب پیراشکی
برا مایه میانیش هم از هر موادی میتونین استفاده کنین
گوشت چرخ کرده ، مرغ ، سوسیس کالباس و...مواد داخلش کاملا دلبخواهیه
کمی از موادمون رو میذاریم روی نونمون
اطراف نون رو با برس کمی خیس میکنیم تا موقعی که میخوایم قالب بزنیم خوب به هم بچسبن و باز نشن.
بعد هم توی تخم مرغ
(اگه شمام مثه من رو بوی زهم تخم مرغ حساسین میتونین به تخم مرغتون کمی فلفل سیاه و آویشن و...اضافه کنین )
بعد هم توی پودر سوخاری پانکو میغلطونیم
و تو روغن فراوان سرخش میکنیم 😍
به همین راحتی و خوشمزگییی
امیدوارم درست کنین و لذت ببرین😻❤️
╭┄✵🍳🥘🍲🥣🥮✵┄╮
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#تاتلی_پرتقالی
#دسر_پرتقالی
مواد لازم:
۱لیتر شیر
۱لیوان شکر
۳عدد پرتقال اب گرفته شده+پوست یک عدد پرتقال
۳عدد زرده تخم مرغ
۳ق غذاخوری نشاسته
۲ق غذاخوری ارد
۱ق غذاخوری سر پر کره گیاهی
۱پاکت وانیل ۵گرم
۵۰گرم شکلات سفید
برای لایه میانی کیک خرد شده(من کیک شکلاتی اماده استفاده کردم
برای تزیین سس شکلات سفید
طرزتهیه:
ابتدا
اب پرتقال های گرفته شده و پوست پرتقال را همراه شکر در ظرفی بریزید کنار قرار دهید تا خوب طعم بگیرد.بعد از صافی رد کنید و داخل قابلمه بریزید و یک لیوان شیر،نشاسته،ارد،زرده تخم مرغ را اضافه کنید و خوب با همزن دستی هم بزنید .
روی اجاق قرار دهید و باقی مانده شیر را اضافه کنید، هم بزنیدو تا زمانی که غلظت بگیرد بپزید .
از روی اجاق بردارید کره ،وانیل و شکلات رااضافه کنید و با همزن دستی خوب هم بزنید .داخل ظرف های سرو یک لایه از محلبی بریزید بعد یک لایه کیک خورد شده و لایه اخر باقی مانده محلبی را رویش بریزید.مانند عکس تزیین کنید و۲/۳ساعت در یخچال استراحت دهید .
smell_of_baking
╭┄✵🍋🍊🍎🍓🍉✵┄╮
@shirini71
#كوفته برنجي
يك پيمانه لپه و يك پيمانه برنج رو از قبل خيس و نيم پز كرده كنار ميزارم چهار صد گرم گوشت چرخ شده رو با دو ق غ پياز داغ دويست گرم سبزي معطر(گشنيز،نعنا،جعفري و ترخون)نمك و فلفل و زرچوبه و يدونه تخم مرغ خوب حدود چهار دقيقه ورز ميديم و لپه و برنج نيم پز رو هم اضافه ميكنيم و دوباره خوب مواد رو ورز ميديم تا حالت چسبندگي پيدا كنه به اندازه نارنگي بر ميداريم داخلش رو با آلو و كشمش و مغزگردوپر ميكنيم و دوباره گلولش ميكنيم و داخل تابه ميچينيم،دو ق غ پياز داغ و رب گوجه و ادويه خوب تفت ميديم و آب رو اضافه ميكنيم تا خوب به جوش بياد و وقتي از جوش بودن سس مطمئن شديم سس رو كنار كوفته ها اضافه ميكنيم تا بپزه و جا بيفته
@shirini71
#پیتزا_سبزیجات
کدو خورشتی چهارعدد
گوجه حلقهشده یکعدد
فلفلدلمهخردشده یک عدد
ارد سهقغ
زرت نصف نصفلیوان
سس تمام سه قغ
پنیرپیتزا نصفلیوان
نمک فلفل میزان لازم
تخم مرغیک عدد
خباول کدو را رنده ریز کنید ارد نمک فلفل تخم مرغ را اضافه کنید ک هم بزنید و در قالب گرد یا ظرف پیرکس کاغذ روغنیبزارید و مخلوط کدو را به صورت دایره گل کاغذ پهن کنید و بیست دقیقه در فر ۱۸۰ درجه بزارید بعد از فر خارج کنید روش سس گوجه بزنید و بعد یک لایه پنیر و بعد ذرت گوجه فلفل را روش بچینید و بزارید تو فر تا پنیر اب بشه نوش جان
@shirini71
#رژیم_لاغری_بهاره💓
💋💋بیست و چهارم فروردین 1400
🔵ناشتا2قاشق آبلیمو+2لیوان آب گرم
🌝صبحانه
۵۰ گرم پنیر خامه ای کم چرب + ۳ کف دست نان تافتون (۲۰۰کالری)
🔴میان وعده
2عدد میوه
🔵یک ساعت قبل ازناهارنیم ساعت ورزش +چربیسوزخانگی یا قرص چربی سوز گیاهی
🔵قبل ازناهار 2لیوان آب طعم دار
🌞ناهار
۱۰۰گرم سالاد ماکارونی + یک کف دست نان تافتون (۳۰۰کالری)
🔴میان وعده عصر
یک لیوان شیر +
2 عدد میوه یا 6 عدد مغز
🔵نیم ساعت قبل ازشام چربیسوز خانگی یا قرص چربی سوز گیاهی
🌚شام
یک تکه (۱۰×۱۰) کوکو سیب زمینی+یک کف دست نان سنگک(۲۵۰کالری)
@shirini71
#پای_پنیری_شکم_پر
سیب زمینی ۶ عدد کوچک
روغن زیتون ۱ ق غذاخوری
جعفری ساطوری ۱ ق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
مواد لازم برای لایه وسط:
ژامبون خرد شده ۲۰۰ گرم
پنیر موزارلای مکعبی خرد شده ۳۰۰ گرم
پنیر خامه ای ۱۵۰ گرم
جعفری ساطوری ریز ۱ ق غذاخوری
در ابتدا پنیر موزارلا ، ژامبون و پنیر خامه ای رو خوب مخلوط کنید و کمی نمک ، فلفل و جعفری ساطوری اضافه کنید. سیب زمینی های پخته شده را کاملا پوره کرده و با روغن زیتون ، جعفری ، نمک و فلفل خوب مخلوط کنید .ماهیتابه را با روغن یا کره خوب چرب کنید یک لایه سیب زمینی سپس مخلوط ژامبون و پنیر ها و مجدد سیب زمینی را اضافه کنید و سطح آن را صاف کنید سپس ماهیتابه را بر روی شعله با حرارت متوسط قرار دهید و بعد از ۷ الی ۱۰ دقیقه بر گردانده تا طرف دیگر آن هم طلایی شود .نوش جان 😋🤗
@shirini71
#خورش_هویج_تبریزی پنج عدد هویج درشت رو با رنده آلمانی رنده می کنم. داخل ماهی تابه می ریزم (فقط به اندازه کف ماهی تابه می ریزم) . نصف لیوان آب و نصف ق روغن می ریزم و درش و می ذارم تا هم بپزه و هم سرخ شه. حدودا ده دقیقه بعد وقتی هویج پخته و آبش کشیده شد ،یک ق چایخوری آبلیمو می ریزم تا وقتی هویج ها رو با قاشق هم می زنم نشکنن و له نشن. بعد از اینکه سرخ شد ، از ماهی تابه بر میدارم و باز دو مشت هویج می ریزم و همین کار تکرار می کنم تا همهی هویج ها پخته و سرخ بشن . در آخر هویج ها رو یکجا می ریزم و نصف ق رب گوجه، دو ق غذا زعفرون، نمک، روغن و به مقدار دلخواه آبلیمو اضافه می کنم و هممی زنم، درش و می ذارم تا ده دقیقه با بخارش، جا افتاده بشه و کنار گوشت یا مرغ سرو می کنم. اگه آلو بخارا هم باشه که دیگه نگم براتون از خوشمزهگی این غذا
@shirini71
#لقمه_قاضی
#افطاری
#شیرینی_بدون_فر
قبل گذاشتن دستور یه توضیحی بدم 👇
این دستور ترجمه یه دستور عربیه و من بر اساس تجربیات خودم نوشتم براتون و دستورش امتحان شده هست خیلی راحته فقط حتما به نکات توجه کنید
این خوشگل و دلبر جان هم اسمش لقمه قاضی هست و با لقیمات فرق داره
من دستور رو با نکات مهمش براتون میزارم امیدوارم درست کنید و لذت ببرید ❤️👇👇👇
لقمه قاضی :
نشاسته ذرت ۶۲گرم
آرد ۳۷۵گرم
شکر ۳۰گرم
شیر یا آب ولرم ۳۵۰میل
روغن مایع ۵۶گرم
ماست ۱۲۰میل
مایه خمیر ۸گرم
وانیل ۱/۸ق چ
طرز تهیه :
همه مواد با هم مخلوط به جز ارد و با همزن دستی خوب هم بزنید بعد ارد رو در دو مرحله اضافه با همزن دستی و سپس لیسک مثل فیلم مخلوط کنید تا مواد کاملا یکدست بشه ،بعد روی طرف را با سلفون و سپس پارچه پوشانده و یک ساعت استراحت بدید ،سپس پف خمیر را بگیرید و هم بزنید و مجدد ۱۵دقیقه دیگر استراحت دهید و در قیف ریخته در روغن داغ و شناور که در قابلمه ریختید سرخ کنید .نکته مهم حتما روغن شناور باشه حتما وقتی یه طرفش کمی گرفت باید زیرو رو بشه سریع و نکته مهم دیگه قابلمه متوسط باشه چون باید از هم فاصله داشته باشند و نکته مهم بعدی حتما کم کم مواد در قیف بریزید که هر سری قابلمه پر شد چیزی در قیف نمونه چون باید هر چی میمونه هر بار دوباره با لیسک خوب هم بزنید و بریزید تو قیف تا حباب نزنه و مایه خمیر فعال نشه تو قیف .بعد سرخ شدن روغنش رو بگیرید و در شربت سرد بریزید یک دقیقه بعد باز شربتش رو بگیرید و آماده سرو هست .
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
مواد لازم برای آش جوش بره برای 4نفر:
پیاز:دو عدد
سیر:یک بوته
گوشت چرخ کرده یا قرمه :150گرم
عدس:150 گرم
کنجد بوداده شده اسیاب شده=به مقدار دلخواه
زرد چوبه فلفل نمک =به مقدار لازم
مواد خمیر اش:
ارد:سه لیوان فرانسوی
نمک:یک قاشق غذا خوری
آب :یک لیوان
طرز تهیه:اول پیاز داغ و سیر داغ را اماده کرده و بعد به آن زردچوبه فلفل را افزوده وگوشت چرخ کرده رو اضافه میکنیم تا تف بخورد بعد عدس کوبیده شده رو اضافه میکنیم و بعد کنجد اسیاب شده .
توجه(مواد میانی آش نباید آبکی باشد)
بعد از این که مواد اش رو داخل خمیر گذاشتیم و اماده شد داخل یک قابلمه آبو به جوش میاریم من خودم یه قاشق غذا خوری نمک ریختم بعد منتظر میمونیم به جوش بیاد بعد بهش سبزی اش اضافه میکنیم (میتونید اگه از روز قبلش قرمه سبزی دارین به آبش اضافه کنید تو دستورش نیست من خودم این کارو میکنم خیلی خوب میشه👌)
آب که بجوش آمد بهش خوده آش رو اضافه میکنید دقت کنید اب یکم رو آشو بگیره یکم که جوش خورد آبش یکم کم شد دره ظرفو ببنید که دم بکشه و خمیر وا نره بعد این که پخت روغن داغ میکنیم (بهتره از روغن زرد یا گوشت استفاده بشه من خودم روغن زرد استفاده کرده عالیه)به روغن زرد چوبه وکشک میزنیم و با آشمون مخلوط میکنیم برا تزئینشم میتونید از کشک گردو وکنجد استفاده کنید .
نوش جونتون
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#نان_فطیر_ملیحه_پز نون افطار😍😍😍
🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓
این نان مخصوص استان اردبیل هست هم میتونید مغزدار درست کنید هم بدون مغز تمام نکات رو رعایت کنید دما خیلی مهمه حرارت رو زیاد نزارید چون نان خشک میشه فقط بیست دقیقه همین که زیرش طلایی شد گریل رو بزنید .
آرد 2 کیلو ...
کره 500 گرم اگه روغن مایع ریختین کمترش کنید مثلا 300 گرم ...
شکر 3 لیوان ...
خمیر مایه 1 قاشق غذاخوری و نصفی که داخل آب ولرم ده دقیقه گذاشتم تا پف کرد ...
تخم مرغ 2 عدد...
شیر یک لیتر یا کمتر بستگی به خمیر داره اگه خمیر به دست چسبید یعنی شیر باید کم بریزید و کافیه شیرش ...
یه قاشق مرباخوری زردچوبه هم داخل شیر ریختم و حل کردم و از پارچه ی نازک رد کردم تا دونه های زردچوبه داخل خمیر معلوم نشه و البته شکر رو هم داخل شیر حل کردم ...
🍓🍓🍓🍓🍓🍓
همه ی مواد رو داخل آرد ریختم و خوب ورز دادم حدود 2 ساعت استراحت نیاز داره تا کاملا پف کنه بعد از پف کردن خمیر رو به چونه های کوچک تقسیم کردم و گرد کردم حدود نیم ساعت استراحت دادم داخل فر از قبل گرم شده با دمای 150 یا 160درجه به مدت بیست دقیقه وقتی زیرش طلایی شد روش رو زدم تا روشم طلایی بشه
برای رومای یه کم زردچوبه داخل دوغ ریختم البته از زعفران و زرده تخم مرغ هم میشه استفاده کرد.. میزان شکر بستگی به خودتون داره می تونید کم و زیاد کنید ....نوش جان
🍓🍓🍓🍓
اگه خواستید مغز حلوایی بزارید
یه ماهی تابه بزارید روی روغن مایع یا کره بریزید تقریبا یه پیمانه کمی زرد چوبه بهش بزنید تا طلایی بشه کم کم پودر قند بریزید تقریبا ۴ قاشق هم بزنید بعد آرد کم کم بزنید اونم تقریبا ۵ قاشق یعنی تا جایی که مواد تقریبا مثل حلوا بشه نه شل باشه نه سفت ۱۰ دقیقه روی حرارت کم تفت بدید و بردارید زیاد تفت ندید اگه خواستید طعم دار هم بشه میتونید گلاب بزنید یکی دو قاشق یا دارچین ولی من همین ساده رو می پسندم
@shirini71