🌐برندگان مسابقه ی یادداشت نویسی از نگاه مخاطبان کانال:
1️⃣آقای علی کشکولی
2️⃣سرکار خانم سلیمانی
3️⃣حجه الاسلام مهدی عنایت زاده
💠برندگان مسابقه برای دریافت هدایای خود به آیدی @h_sami84 پیام دهند.
🌸با تشکر از سایر شرکت کنندگان در این فراخوان 🌸
#ویژه_اختتامیه_مجازی
〰️〰️〰️〰️〰️〰️
@bineshemotahar_qom
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
🎙#استاد_شهید_مرتضی_مطهری
◼️معنی احیاء شب قدر
✳️زمان را زنده نگه داریم یعنی زمان خودمان را زنده نگه داریم، هر کداممان آن زمانی را که در درون ماست زنده نگه داریم.
✳️آن زمانی که در درون ماست چیست؟ آن همان خود ما هستیم، از حقیقتِ ما جدا نیست. پس زمان خودمان را، شب خودمان را زنده نگه داریم یعنی خودمان یک شب واقعاً زنده باشیم، واقعاً زنده زندگی کنیم نه اینکه مرده زندگی کنیم.
✳️در اخبار و احادیث وارد شده است که در روز قیامت، گذشته انسان و زمان گذشته انسان را به انسان ارائه میدهند و انسانها مختلف میبینند؛ وقتی نگاه میکنند یک موجودی را میبینند که قطعاتی از آن سیاه و تیره است و قطعاتی از آن سفید و درخشان، به اختلاف. یک نفر میبیند بیشترِ این قطعات تیره است، دیگری میبیند بیشتر این قطعات سفید و برّاق است. یکی ممکن است در تمام اینها چند نقطه سیاه ببیند، همه را سفید ببیند، و دیگری برعکس چند نقطه سفید ببیند و همه را سیاه ببیند. تعجب میکند: این چیست که به او ارائه دادهاند؟! میگویند این زمانِ توست، این عمر توست. آن ساعاتی که این زمان را، این عمر را روشن و نورانی نگه داشتهای، آن ساعاتی که پروازی داشتهای، شوری داشتهای، عشقی داشتهای، دلت به یاد خدایت زنده بوده است، آن ساعات همان ساعات درخشان نورانی است. آن ساعاتی که در آن ساعات خدمتی کردهای، کار مفیدی انجام دادهای، ساعات نورانی توست. و اما آن ساعاتی که در آن ساعات غافل بودهای، غرق در شهوات بودهای، برخلاف رضای خدا قدم برداشتهای، آنها دوران تیرگی و تاریکی عمر توست. این زمانِ توست، این عمر توست.
📚آزادی معنوی ، ص ۴۱
⚫️ایام شهادت مولای متقیان امام علی (ع) برتمامی شیعیان و محبان آن حضرت تسلیت باد.⚫️
⚫️در ایام شب قدر ، ما را از دعای خیر تان محروم نفرمائید.
〰️〰️〰️〰️〰️〰️
@bineshemotahar_qom
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
بینش مطهر استان قم
بسم الله الرحمن الرحیم
🔷 کتاب #آینده_انقلاب_اسلامی در عین اینکه یک اثر قلمی نیست و مطالب متفرقه ای در آن وجود دارد اما یکی از مهمترین کتاب هایی است که می تواند نظریات عمیق اسلامی را در مورد مسائل اجتماعی، زن، حوزه ها و روحانیت در انقلاب، اندیشه و... بیان کند.
🔶عمده مطالب این کتاب سخنرانی ها و مصاحبه های شهید آیت الله مطهری می باشند که در ایام منتهی به انقلاب اسلامی انجام شده است و نظریات خاص و اهداف انقلاب اسلامی و آینده پیش روی آن را ترسیم می کند.
🔷 اگر کسی از شما در مورد انقلاب اسلامی سوال کند، بی شک این کتاب یکی از بهترین کتب مرجع برای بیان نظریات اسلام و اهداف انقلاب اسلامی به شمار می رود.
🔶 در این کتاب هم محتوای علمی و غنی به دست می آورید و هم کیفیت مواجهه و روش پاسخگویی را به خوبی می آموزیم.
💠 در جلسات تدریسی که در ادامه مشاهده می فرماید به توجه به فضای مخاطب و کلاس، مطالبی در این راستا بیان شده است که ما بقی جلسات در آینده بارگزاری خواهد شد، ان شاء الله.
💐 دانلود فایل PDF این کتاب و صوت جلسات از 👇🏻👇🏻👇🏻
@SHmotahari
الگوی همیشه جاوید
#درسهایی_از_نهج_البلاغه (6)
🔰مرگ باعزت یا زندگی با ذلت؟!
🎙حضرت علی(ع) ضمن خطابهای به اصحابشان می فرمایند:
🖌فالْمَوْتُ فی حَیاتِکمْ مَقْهورینَ وَ الْحَیاةُ فی مَوْتِکمْ قاهِرینَ.
🖌مردن این است که بمانید ولی #مغلوب و مقهور باشید، و زندگی این است که بمیرید ولی #پیروز باشید.
🎙 #استاد_شهید_مرتضی_مطهری
♨️اینجا اساساً مسئله #عزت و قاهریت و سیادت آنقدر ارزش والایی دارد که اصلًا #زندگی بدون آن معنی ندارد؛ اگر باشد مهم نیست که تن انسان روی زمین حرکت کند یا نکند، و اگر نباشد حرکت کردن روی زمین حیات نیست.
♨️به همین تعبیر، شعار معروف حضرت سیدالشهداء است که در روز عاشورا فرمود: الْمَوْتُ اوْلی مِنْ رُکوبِ الْعارِ مرگ از متحمل شدن یک ننگ بالاتر است؛
♨️ یعنی من فقط #عزت میخواهم. یا این جمله ایشان: هَیهاتَ مِنَّا الذِّلَّةُ. که شعار دیگری است در آن روز، و تعبیرات دیگری که در خلال عاشورا زیاد گفتند، و هیچ مطلبی جز این مطلب در خلال تاریخ عاشورا موج نمیزند: انّی لاارَی الْمَوْتَ الّا سَعادَةً وَ لَاالْحَیاةَ مَعَ الظّالِمینَ الّا بَرَماً. و جزء کلماتی که از ایشان ذکر کردهاند این است: مَوْتٌ فی عِزٍّ خَیرٌ مِنْ حَیاةٍ فی ذُلٍ. #مردن با عزت از زندگی با ذلت بهتر است.
📚تعلیم و تربیت در اسلام ، ص 142 / خطبه 51 نهج البلاغه
#چهارشنبه_علوی #نهج_البلاغه
#مرگ #عزت #زندگی #شرافت
〰️〰️〰️〰️〰️〰️
@bineshemotahar_qom
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
🎙استاد شهید در کلام #مقام_معظم_رهبری (9)
🔰 شهید مطهری منشا ایجاد مبانی محکم اندیشه برای #دانشجویان و #جوانان
🔷 کسان دیگری در اوایل انقلاب بودند که بنده قبل از انقلاب با خیلی از این افراد آشنا بودم در همین مجموعه های گروهی و مانند اینها، قرص و محکم ایستادند؛ #چرا؟
💢 چون مبانی فکری شان درست بود، با کتاب های #شهید_مطهری مرتب بودند، با تفکرات #علامه_طباطبائی آشنا بودند، با حرف های مرحوم #شهید_صدر آشنا بودند، مبانی فکری و معرفتی شان محکم بود، لذا قرص و محکم ایستادند؛ بعضی هم مبانی معرفتی شان ضعیف بود و متاسفانه رفتند...
📚 مقام معظم رهبری، 1399.02.28
💠 مخاطبین و مطهری خوان های عزیز و گرامی، این همه تاکید و اصرار مقام معظم رهبری بر شهید مطهری و مبانی اندیشه ای او بی دلیل نیست.
💠 باید برای رسیدن به مقصود حضرت آقا از اندیشه شهید مطهری یک کار اساسی صورت بگیرد.
💠 برای نیل به این مقصود با ما همراه باشید.
📝 ناصر قیلاوی زاده
#ارزش_شهید_برای_ولی #شهید_مطهری #استاد_قیلاوی
#مطهری_خوانی #کلام_ولی
〰️〰️〰️〰️〰️〰️
💐با معرفی کانال #شهید_مطهری به دوستان خود در انتشار #اسلام_ناب به ما کمک کنید.
@bineshemotahar_qom
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
#تجربیات_کتاب_خوانی_شهید
💠 يادم هست كه در كتاب #خدا_در_طبيعت نوشته #فلاماريون (كتاب خوبى است) كه مرحوم شازده خسروانى ترجمه كرده و مرحوم خالصى زاده به اين كتاب پاورقي هايى نوشته است، در يك جا كه مؤلّف براى اثبات صانع به اشياء ريز و ذره بينى و سلول و اينجور چيزها استدلال مى كند، خالصى زاده حديث « لطيف يعنى آن كه خدا خالق اشيائى است كه آن اشياء آنقدر دقيقاند كه به چشم نمى آيند» را آورده است.
📚مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى، ج27، ص 524
💠 چند نکته در مورد این متن برای شما بیان می کنیم.
1️⃣ حیطه و گستره مطالعاتی شهید مطهری در دوره ای که دسترسی ها ساده نبوده است و گرفتاری های به شدت زیادی برای ایشان بوده است یکی از نکات ارزشمند سیره شهید مطهری است.
2️⃣ مطالعه مستقیم (بدون اتکا به نقل قول دیگران و... در اکثر قریب به اتفاق موارد) آثار نویسندگان غربی و آشنایی با اندیشه های #الهی و #ضد_الهی تمدن غربی از خصوصیات بارز شهید مطهری است.
3️⃣ استفاده از روایات و تطبیق صحیح (نه ذوقی و بی ضابطه) آنها بر مباحث طبیعی که یکی از مسائل حساس و مورد اختلاف است.
🙏🏻 مخاطبین عزیز اگر این کتاب را یا فایل PDF آن را دارند برای این آیدی @BINESH_QOM ارسال کنند.
📝 ناصر قیلاوی زاده
#معرفی_کتاب #مطالعات_شهید_مطهری #استاد_قیلاوی
#عالم_آگاه #اسلام_شناس
〰️〰️〰️〰️〰️〰️
@bineshemotahar_qom
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
📝 تبیینی از اصل حریت و آزادی در نگاه شهید مطهری
1️⃣ یکی از #مبانی_انسان_شناسی در تعلیم و تربیت اسلامی این است که انسان موجودی دارای اختیار می باشد و مسائل تربیتی فقط وقتی ارزشمند هستند که از روی اختیار باشند یعنی عامل در انجام آنها اختیار داشته باشد. در نتیجه صرفا فعلی انجام که مبتنی بر خواست و اراده انسان باشد ارزشمند خواهد بود.
2️⃣ مبتنی بر این مبنای انسان شناسی یک #اصل مهم در تعلیم و تربیت شکل گرفته است که از آن به نام #اصل_حریت_و_آزادی نام می برند. اصل حریت و آزادی به ما می آموزد که هرکسی برای اینکه واقعا رشد کند و تربیت شود باید در تصمیماتش آزاد باشد و خودش تصمیم بگیرد و با تصمیمات خودش رشد کند، نه اینکه همه چیز را بخاطر تعبد یا اجبار از طرف مربی/والدین انجام دهد. هنر مربی (مثل #پدر_مادر) این است که متربی را به سمتی سوق دهد که با اراده و تصمیم خود، راه صحیح را انتخاب کند.
3️⃣ این اصل یکی از مهمترین اصول تربیتی است که متاسفانه بسیاری از مربیان و متربیان بخاطر دلسوزی های غلط از آن غافل شده اند و گاهی با دلسوزی و گاهی با اجبار بجای متربی تصمیم می گیرند و آنها را از رشد و کمال باز می دارند و در واقع به دوره کودکی و ناتوانی آنها امتداد می دهند. شهید مطهری در کلام خود به این اصل و مبنای تربیتی این چنین اشاره می کنند:
🔰 تربيت اجبار بردار نيست
🔹به زور شلاق مى شود نگذاشت كسى دزدى كند ولى با زور شلاق نمى شود روح كسى را امين كرد و الا اگر كسى مثلًا احتياج داشت به اينكه تهذيب نفس بشود و شخصيت اخلاقى اش خيلى عالى بشود مى بردندش يكصد شلاق به او مى زدند، بعد مى آوردند، تربيتش عالى مى شد. يعنى در مسئله پرورش به جاى همه چيز فقط شلاق مى زدند و مى گفتند براى اينكه اين آقا در عمرش هرگز دروغ نگويد و از دروغ گفتن بدش بيايد يكصد ضربه شلاق به او بزنيد كه بعد از شلاق خوردن از دروغ گفتن تنفر داشته باشد.
🔹همچنين است دوست داشتن. آيا مىشود كسى را با ضرب شلاق وادار كرد كس ديگرى را دوست داشته باشد؟ مهر با زور قابل تحميل نيست. اينها را مى گويند امورى كه زورپذير نيست. اگر تمام نيروهاى عالم را جمع كنند و بخواهند محبتى را به زور در دل كسى قرار بدهند يا محبتى را به زور از دل كسى بيرون بكشند ممكن نيست.
📚 مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى، ج20، ص: 247
#مبانی_تعلیم_تربیت #اصول_تربیت_اسلامی
#اثرات_تربیتی #تربیت_اسلامی
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
@bineshemotahar_qom
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
13.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠بسم الله الرحمن الرحیم💠
👌راه حل اختلاف مراجع درباره اعلام #عید_فطر و ⚡️دیگر اختلافات فقهی در مسائل جدید و قدیم.
❓جز شهید مطهری چه کسی می تواند چنین پیشنهادی را ارئه دهد؟!
👌ضرورت تخصصی شدن مرجعیت (نه فقاهت) و استفتاء ازدیدگاه #شهیدمطهری
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
@bineshemotahar_qom
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
💢 يك #پيشنهاد_مهم از شهید مطهری
🔷 در اينجا من پيشنهادى دارم که براى پيشرفت و #ترقى_فقه ما بسيار مفيد است. اين را قبلًا مرحوم آيت اللَّه حاج شيخ عبد الكريم يزدى اعلى اللَّه مقامه فرمودهاند و من پيشنهاد ايشان را عرض مى كنم. ايشان گفته بودند چه لزومى دارد كه مردم در همه مسائل از يك نفر تقليد كنند؟!
🔷 بهتر اين است كه قسمتهاى تخصصى در فقه قرار دهند، يعنى هر دستهاى بعد از آنكه يك دوره فقه عمومى را ديدند و اطلاع پيدا كردند، تخصص خود را در يك قسمت معين قرار دهند و مردم هم در همان قسمت تخصصى از آنها تقليد كنند. مثلًا بعضى رشته تخصصى خود را #عبادات قرار دهند و بعضى #معاملات و بعضى #سياسات و بعضى #احكام (احكام به اصطلاح فقه).
🔶 همان طورى كه در طب اين كار شده و رشتههاى تخصصى پيش آمده، هر دستهاى متخصص يك رشته از رشتههاى پزشكى هستند، بعضى متخصص قلب مى باشند، بعضى متخصص چشم، بعضى متخصص گوش و حلق و بينى و بعضى متخصص چيز ديگر. اگر اين كار بشود هركسى بهتر مى تواند تحقيق كند در قسمت خودش. گمان مى كنم در كتاب الكلام يجر الكلام تأليف آقاى سيد احمد زنجانى سلّمه اللَّه اين مطلب از قول ايشان چاپ شده.
🔷 اين پيشنهاد بسيار پيشنهاد خوبى است، و من اضافه مىكنم كه احتياج به تقسيم كار در فقه و به وجود آمدن رشته هاى تخصصى در فقاهت، از صد سال پيش به اين طرف ضرورت پيدا كرده و در وضع موجود يا بايد فقهاى اين زمان جلوى رشد و #تكامل_فقه را بگيرند و متوقف سازند و يا به اين پيشنهاد تسليم شوند.
#حوزه_علمیه #مصلح_بیدار #شهید_مطهری
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
https://eitaa.com/joinchat/2767650840Cd17f406221
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری
💢 عالم جاودان / الگوی همیشه جاوید
💠 مراودات علمی، شخصی و مبارزاتی مقام معظم رهبری با استاد شهید مطهری جالب و خواندنی است. حضرت آقا در جاهای مختلف از این مراودات سخن گفته اند که در این #عکس_نوشته به ابعاد مختلف این مراودات اشاره شده است.
💠 ارتباط نزدیک و علمی #شهید_مطهری و #آیت_الله_خامنه ای نیز در خور توجه است، ایشان بارها از استفاده علمی خودشان از شهید مطهری نام می برند و آن را یادآوری می کنند. وحدت شخصیت علمی و مسیر انقلابی این دو عالم ارزشمند وقتی بیش از پیش تثبیت می شود که بدانیم #امام_خمینی(ره) برای پر کردن خلا وجودی شهید مطهری در دانشگاه ها ایشان را بجای استاد شهید منصوب می کنند.
💠 تاکید همیشگی و بی پایان مقام معظم رهبری بر آثار شهید مطهری حکایت از مطالب عمیقی دارد که به مرور در مورد آن مطالبی را به اشتراک می گذاریم.
#کلام_ولی #شهید_مطهری #بینش_قم
#الگوی_همیشه_جاوید #اندیشه_میزان
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
@bineshemotahar_qom
کانال جامع اندیشه های شهید مطهری