#فسنجون_ترش
و
#اناربیج
#فسنجان
مخصوص شهروندان گیلانیه....
گردو آسیاب شده ...رب انار
البته رب انار این شهرستان کاملا تیره
و خورش فسنجونتون واقعا خورش رنگ میشه
رب انار رو معمولا برا 4نفر
1قاشق غذاخوری
و گردو آسیاب شده 250گرم
ابتدا رب رو با کمی آب همراه با نمک و فلفل و زردچوبه
با حرارت ملایم میپزیم
بعد از 30دقیقه گردو را اضافه کرده
و این خورش نیاز به سرکشی مداوم داره
هرزمان که آب قابلمه کم شد
میتونین از آب سرد
یا قالبهای یخ کوچیک
برای سریعتر روغن پس دادن گردو
استفاده کنین
معمولا
حدود نصف لیوان شایدم بیشتر
روغن روی خورش رو میگیره
الان زمان اضافه کردن مرغ یا بوقلمون هست
البته درگیلان
یه خورش دیگه با این آب خورش آماده درست میکنن
که بهش میگن اناربیج
گوشت چرخ کرده .و ادویه جات و 1عدد پیاز رنده
گوشت رو خوب ورز میدن و قلقلی درست میکنن
داخل آب خورش گردو چند قاشق سبزی سرخ شده از سبزی قورمه رو اضافه میکنن
و اجازه میدن تا گوشت قلقلی ها پخته بشه و خورش رو سرو میکنن
من دستور 2نوع خورش با گردو رو گذاشتم
فسنجون ترش
و
اناربیج
نوش جونتون
🆔 @sofrebanovanbeheshti
نمای برش خورده☝️☝️
#کیک_یخچالی
اول که دولیوان شیر سرد همراه با ۳ قاشق غذاخوری نشاسته ذرت و شکر مخلوط کردم
روی شعله گذاشتم تا مثل فرنی غلیظ شد کمی پودر قهوه بهش اضافه کردم
بعد بیسکویت رو روی کیسه فریزر چیدم سه تا ردیف چهارتایی واز موادم روش دادم
دوباره لایه بعد ایندفعه وسطو موز گذاشتم وفقط دوطرف بیسکویت گذاشتم وبا کیسه فریزر آوردش بالا ومقداری از موادم روش کشیدم تا امروز صبح داخل یخچال گذاشتم بعد تزیین کردم 😋
نوش جااان
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#موساکو
بادمجان 6عدد
گوشت چرخ کرده 250 گرم
قارچ 10 عدد بزرگ
فلفل دلمه ایی 1 عدد بزرگ
پیاز 1عدد
پودر سیر
رب 1قاشق غذا خوری
پنیر پیتزا
آویشن
سس بشامل 👇
کره 50 گرم
آرد 2 قاشق غذاخوری
2لیوان شیر
بادمجانها رو حلقه ایی کنید و سرخ کنید به گونه ایی که پخته باشه من هنگام سرخ کردن درش رو میزارم که هم سرخ بشه و هم بپزه کنار میزاریم
گوشت چرخ کرده و پیاز و فلفل دلمه ایی و قارچ و رب و پودر سیر و آویشن و نمک و فلفل رو به روش مایه ماکارونی درست میکنیم و کنار میزاریم
سس بشامل👇
کره رو تو قابلمه کوچک میریزیم آب که شد دو قاشق آرد رو اضافه میکنیم بعد از مقداری تفت دادن دو لیوان شیر رو اضافه میکنیم و هم میزنیم مدام تا به غلظت سس برسه
ته ظرف پیرکس رو مقداری سس بشامل میریزیم بعد بادمجونا رو میچینیم و روی بادمجونا مایه گوشت چرخ کرده رو میریزیم و مقداری پنیر پیتزا و سس بشامل و به ترتیب همینطور ادامه میدیم ودر آخر هم سس و روش پنیر میریزیم
30 دقیقه در فر 180 درجه و 5 دقیقه هم از گریل حرارت میدیم
نوووووش جونتون😋
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#کرم_شیر_عسلی
شیر عسلی ۱ قوطی
شیر ۳ لیوان
پودر ژلاتین ۳ قاشق غذا خوری سر صاف
خامه صبحانه ۱ بسته
اب سرد ۱/٢لیوان
وانیل یک قاشق چایجوری
شیر و شیر عسلی رو میزازیم روی حرارت تا گرم بشه نجوشه فقط گرم بشه ژلاتین رو روی آب سرد میپاشیم و میزاریم روی بخار آب تا حل و شفاف بشه بعد که شیر گرم شد خامه و ژلاتین رو اضافه کرده خوب مخلوط میکنیم
و از روی حرارت بر میداریم میزاریم تو دمای آشپز خونه که خنک بشه برای رنگی کردن هم مقدار کمی از مخلوط رو به دلخواه رنگ میکنیم و در قالب میریزیم من برای تمام دسرایی که درست میکنم مخصوصا قالبهای سیلیکونی اقلا 8 ساعت میزارم داخل قالب بمونه بعد قشنگ از قالب خارج میشه
اول لبه های کرم رو با نوک چاقو یا اگه قالب سلیکونی هست با برگردوندن لبه قالب به سمت بیرون آزاد کرده بعد داخل سینک ظرف شویی اب جوش میگیریم و قالب رو داخلش گذاشته و بعد در ظرف سرو برمیگردونیم در ضمن اگرخواستین شیرین تر بشه چند تا قاشق شکر اضافه کنین
نوش جان 😋😋
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#حلوای_هویج
طرز تهیه🍮
نیم کیلو هویج تمیز شده را با کمی آب پخته آب آن کاملا کشیده شود سپس آنرا میکس کنید.
من با گوشتکوب برقی اینکار رو انجام میدم.
یک پیمانه گلاب و یک پیمانه شکر و زعفران دمکرده غلیظ ونصف قاشق چایخوری پودر هل با هم مخلوط کنید.
یک و نیم پیمانه آرد سفید را تفت دهید تا جایی که خامی آرد گرفته شود.
رنگ آن زیاد تغییر نکنه چون حلوا تیره میشه.
آرد را الک کنید سپس یک پیمانه روغن مایع را به آن اضافه کرده کمی که تفت خورد بعد از یکی دو دقیقه هویج را بریزید مخلوط کنید و سپس گلاب و شکر و هل را و خوب مخلوط کنید تا جایی که حلوا از ظرف جدا شود بعد درون ظرف سرو ریخته و آنرا تزیین کنید.
اگر تمایل دارید حلوا رو با ماسوره تزیین کنید کمی شربت(ترکیب گلاب و شکر که در حد حل شدن شکر روی حرارت گذاشتین) اضافه تر داشته باشید و مصرف کنید تا حلوا شلتر باشه و بتونید ماسوره بزنید.
حلوای بسیار خوشمزه و خوش طعمی هست.
با وجود گلاب و هل و زعفران، مزه هویج رو حس نمی کنید.
نیازی نیست از قبل شربت درست کرده و مصرف کنید در نهایت دونه های شکر با حرارت آرد و روغن ذوب میشه ولی میتونید شکر و گلاب رو روی حرارت بزارین تا فقط شکر حل بشه بعد به آرد و روغن اضافه کنید
🆔 @sofrebanovanbeheshti
کیک
با دستور
#کیک_یزدی👇
برای تهیه کیک یزدی اول فر را درجه ۲۵۰ روشن می کنیپم
بعد ۲/۵لیوان آرد رابا یک ق غ بکینگ پودر ویک ق چ پودر هل سبز سه بار الک می کنیم بعد ۳عدد تخم مرغ را با یک پیمانه شکر باچهار پنجم پیمانه روغن مایع وسه چهارم پیمانه ماست مخلوط کرده حدود ۵تا۶ دقیقه می زنیم و بعد آرد رادر سه مرحله اضافه می کنیم ولی با هم زن خاموش مخلوط می کنیم در آخر ۲۰ تا ۳۰ ثانیه همزن را روشن می کنیم تا فقط مخلوط شوند
بعد داخل قالب کیک یزدی و یا طبق عکس قالب های مخصوص کیک را به اندازه دو سوم پر می کنیم برای ترک خوردن روی آن چاقو را داخل روغن مایع می زنیم وعلامت بعلاوه می زنیم داخل فر ۱۸۰ درجه مدت ۳۰ دقیقه قرار میدیم برای اینکه روی اون طلایی بشه درآخر گریل را روشن می کنیم کیک یزدی آماده است
@sofrebanovanbeheshti
#کوکو_دورنگ👇
مواد کوکو سبزی و کوکو سیب زمینی( خام )رو آماده میکنیم و یکی در میان از وسط تابه شروع کرده و با قاشق هرکدام را روی قبلی میریزیم تا دایره بزرگتر شود
@sofrebanovanbeheshti
#ماهی_قزل_آلا_در_فر👇
ماهی رو بعد ازتمیز کردن فلسها وشستن، تیغ وسطش رو به آرامی با دست از وسط شکم جدا کرده و از سمت دم ماهی و نزدیک سر ماهی بیرون میکشیم با اینکار دیگه موقع خوردن، دردسر تیغ درآوردن وسرد شدن ماهی رو نداریم😄😄😄
حالا ماهی رو با پیاز خردشده نمک وفلفل و زنجبیل وسیر و چندقاشق روغن مایع مخلوط میکنیم ودر ظرف دربسته ازشب قبل داخل یخچال میگذاریم
حالا فقط کافیه اون رو همراه با همون مواد داخل ظرف پیرکس بریزیم و حدود دوسه قاشق رب انار رو با نصف لیوان آب مخلوط میکنیم و کنار ماهی میریزیم
وداخل فر ازقبل گرم شده حدود یکساعت بادمای ۱۸۰ درجه طبقه وسط قرارمیدیم
پنج دقیقه ی آخر با کمی کره و زعفران به دلخواه روی ماهی را با برس یا قاشق آغشته میکنیم
با این روش حدود یک کاسه کوچیک سس ماهی هم داخل پیرکس باقی میمونه که حتما کنار غذا سرو بشه👌👌👌
ماهی رو حتما با زیتون یا خرما یاسیر میل کنید تا سردی ماهی و رب انار گرفته بشه
@sofrebanovanbeheshti
#دسر_پاناکوتا_خرما👇
خرما بدون پوست و له شده ۱۰ عدد
پودر کاکائو ۱ ق غذاخوری
خامه ۲۰۰ گرم
پودر ژلاتین ۲ ق غذاخوری
شیر دولیوان
شکر به دلخواه
خرما و پودر کاکائو را مخلوط میکنیم پودر ژلاتین را با پنج ق آب جوش باز میکنیم (خیلی سریع با مفتول دستی میزنیم یا روی حرارت غیر مستقیم )وهمه مواد را داخل مخلوط کن یا غذاساز میریزیم و مخلوط میکنیم تا کاملا یکدست بشه
حالا همه مواد روی حرارت تا یکدست بشن و بعدخامه رو اضافه کرده و حرارت رو خاموش میکنیم و درعین حال تند تند هم میزنیم تا با حرارت مایه کاملا حل بشه و مواد یکدست بشن
مایه آماده شده رو در قالب دلخواه به مدت ۴ ساعت در یخچال یا نیم ساعت در فریزر قرار میدیم و بعد ازبسته شدن به آرامی دیواره ها و کف قالب رو آزاد میکنیم و دسر رو به ظرف سرو انتقال میدیم
دولایه دیگر این دسر ژله رنگی قرمز و ژله بستنی هست
@sofrebanovanbeheshti
#کوکو_سیب_زمینی_با_سیر_کوهی👇
سیب زمینی متوسط ۶ عدد
تخم مرغ ۴عدد
سیر کوهی خشک شده دو قاشق غذاخوری
نمک وزرد چوبه و فلفل به میزان لازم
سیب زمینی رو آب پز کرده پوست کنده ورنده میکنیم تخم مرغ ها را اضافه کرده با سیر کوهی و ادویه و نمک خوب مخلوط میکنیم که مایع یکدست بشه در روغن داغ قالب قلبی گذاشته و از مایه داخلش میریزیم و سرخ میکنیم
اگه سیر کوهی نداشتیم ،سبزیجات معطر خشک شده استفاده میکنیم
@sofrebanovanbeheshti
#مافین_دبل_چاکلت👇
مواد لازم برای 12 عدد:
تخم مرغ هم دمای اتاق 3 عدد
شکر 2/3 پیمانه 130 گرم
نمک 1/2 ق چ
وانیل 1 ق چ
آرد 1 _2/3 پیمانه یا 210 گرم
بیکینگ پودر 2 ق چ
خامه صبحانه 1 پیمانه 250 گرم
- کاکاؤ تلخ 1/3 پیمانه یا 40 گرم(مهام:پودر کاکایوی هلندی به صورت فله ای هست که هر چه تیره تر باشه تلخ تر و خوشمزه تر میشه اگر در دسترس ندارید از پودر کاکایوی معمولی استفاده کنید)
شکلات تلخ یا شیری 120 گرم(مهام:خورد شده به اندازه نیم بند انگشت)
ابتدا فر رو 180 درجه روشن کنید و بگذارید تا داغ بشه.
تخم مرغها، شکر و نمک رو کاملا بزنید تا حجمشون 2_3 برابر بشه تقریبا 5_7 دقیقه با دور کند همزن.
آرد و بیکینگ پودر رو الک کنید.
خامه رو کاملا بزنید تا پف کنه و حجمش دو برابر بشه، کاکائو رو به خامه اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید.
خامه رو به تخم مرغها اضافه کنید و در حد مخلوط شدن بزنید بعد آرد رو اضافه کنید و با دور کند همزن در حد مخلوط شدن هم بزنید.
شکلاتها رو به سلیقه خودتون خرد کنید و 2 ق غ کنار بگذارید و بقیه اش رو باقاشق آرام بامواد مخلوط کنید.
قالب کاپ کیک رو کپسول بگذارید و از مواد تا نصف تو کپسولها بگذارید وروشون رو مقداری شکلات خرد شده بگذارید و در فر بمدت 25 دقیقه یا تا وقتی تسترتون تمیز اومد بیرون بگذارید،
این مافین بهترین و خوشمزه ترین نوع کیک شکلاتی بود که درست کردم بعلت داشتن خامه تو موادش بافت خیلی لطیفی داره در عین حالی که اصلا سنگینی کره رو نداره و خیلی خوب پف میکنه، امیدوارم درست کنید و در کنار عزیزانتون به خوشی نوش جان کنید.
@sofrebanovanbeheshti
#شیرینی_بادامی👇
#شب_یلدا
J.tezman
این شیرینی راحت ترین شیرینیه ازنظرمن...
هراندازه بادام روکه خواستید بامولینکس خردکنید تامثل گردو روغن پس بده بعد به همون اندازه پودر قند ویک قاشق عسل برای چسبندگی مواد اضافه کنید.
اگه موادش منسجم نیست کمی گلاب مشکلتون روحل میکنه. من بارنگ ژله ای آبی وزرد سبزرو ساختم وباموادم مخلوط کردم وکمی توی دست منسجم کردم وبعدگردش کردم.
روش روهم باقلمو یابانوک انگشت میتونید یه رنگ سبز پررنگ تردرست کنید وروش بکشید
.شیرینی بادامی هندوانه ای تون آمادست
@sofrebanovanbeheshti
#کیک_دبل_شکلاتی👇
سه عددتخم مرغ
یک ونیم پیمانه شکر
دوقاشق پوردکاکائو
یک پیمانه روغن
یک پیمانه چای یایک پیمانه شیر
آرددوپیمانه
دویست گرم شکلات تخته ای اگه تلخ باشه بهتره
وانیل وبکینگ پودربه میزان لازم
ابتداتخم مرغهاروباشکرمخلوط ووانیل رااضافه کرده میزنیم تاسفیدرنگ شودسپس پودرکاکائورااضافه ومخلوط می کنیم به تدریج شیر وروغن رااضافه میکنیم
سپس اردوبکینگ پودرراسه بارالک میکنیم واضافه میکنیم نصفی ازمخلوط رادرقالب موردنظرریخته بقیه موادراکنارگذاشته سپس شکلات تخته ای راکه ازقبل رنده کرده ایم ( قالب من گرد بود بصورت یک دایره کوچکتر ازقالب ریختم )میریزم وسپس بقیه مواد را وکیک رادرفر قرارمی دهیم وقتی اماده شد روی آن رابا شکلات یاگاناش تزیین میکنیم 😍
@sofrebanovanbeheshti
#کیک_کرم_کارامل👇
اول کرم کارامل رو همونطور که روش نوشته درست کردم
فقط یه ق ژلاتین هم بن ماری کردم ریختم توی کرم کارامل و ریختم توی قالب که چرب کردم گذاشتم نیم ساعت توی اشپزخونه موند
بعد دوتا تخم مرغ وبا کمی وانیل خوب زدم وبعد نصف لیوان شیر وروغن ریختم خوب زدم
بعد ارد ۱ ونیم لیوان نصف لیوان بکینگ و۳ق غ کاکایو رو ۳ بار الک کردم وبا مواد مخلوط کردم وریختم روی کرم کارامل وقالبمو گذاشتم توی یه قالب بزرگتر که توش اب بود در فر ۱۸۰ به مدت ۱ ساعت ونیم وبعد تست میکنیم
اگه کیک پخته بود از فر در میاریم ومیگذاریم خنک بشه و۳ ساعت قالبی رو که کیکمون توش بود رو میگذاریم یخچال بعد توی ظرف سرو برمیگردونیم
@sofrebanovanbeheshti
سفره بانـوان بهشتـی
به نام خدای روزی دهنده لینک ابرگروه آشپزی بانوان بهشتی👇 با رویکرد طبخ اسلامی https://eitaa.com/jo
میانبر ابتدای کانال و لینک گروه
#قلم_شتر یا گوسفند
قلم شتر رو از قصابی گرفتم و شستم و در قابلمه گذاشتم و روش آب ریختم.
به همراه پیاز و کرفس یا سیب و چند دانه هل و...(واسه گرفتن بوش) بعد به مدت طولانی مثلا شب تا صبح گذاشتم روی شعله ی ملتیم پخت و آبش کم شد و قلم ها عصاره شون رو پس دادن بعد شعله ی گازو خاموش کردم و تفاله ی پیاز و... و قلم ها رو از قابلمه کشیدم بعد مخلوط باقی مونده رو توی مخلوط کن ریختم تا یکدست بشه.
واسه ی نگهداری راحتتر محلول رو توی ظرف شیشه ای ریختم (از این پیرکس ها) و توی فریزر گذاشتمیک روز تقریبا تا خودش رو گرفت.
بعد دراوردم و بعد از کمی شل شدن با چاقو برش شون دادم و هر برش رو توی یک پلاستیک گداشتم و توی خورش ها و آبگوشت و سوپ و...استفاده میکنم.
هرچی کمتر فریزری بمونه بهتره.
فریزر خیلی خاصیت مواد رو کم میکنه و بعد از ۶ماه هم خاصیتی توی مواد تقریبا نمیذاره تازه ضرر هم داره😔
🆔 @sofrebanovanbeheshti