گروه دیگری از انسانهای بیگناه، بهجرم پایبندی به باورهای دینی خویش، به خاک و خون کشیده شدند. این، تنها گوشهای از پیامدهای آزادیِ اجباری است.
آزادیِ اجباری یعنی هرکس آزاد است عقائد من را بپذیرد وگرنه او را به پذیرش عقائدم وادار خواهم کرد! حتی اگر مجبور باشم، او را با دشنام و دشنه به پذیرش آزادانه عقائد خویش، مجبور میکنم!
#آزادی_اجباری
@sooyesama
من بارها با خودم که روح باشد، تنها ماندم و بدنم را رها کرده و کنار گذاشتم و گوهری شدم بر کنار از ماده و بدن.
در این حالت از غیر خودم بیرون بودم و تنها به خودم توجه داشتم. در همین حالت بود که علم، عالم و معلوم تماماً در من جمع بودند و در همین هنگام درخشندگی و زیبایی و روشنایی را در خود می یافتم که با شگفتی و سرگشتگی درهم آمیخته بود.
آنگاه دریافتم که من پارهای از این جهان شریف، بزرگ، خداگونه، جاندار و فعال هستم.
#فلوطین
(اثولوجیا، ص۲۳)
#تجرد
#خلع_بدن
@sooyesama
امام حسن عسکری (ع):
ما ترکَ الحقَّ عزیز الا ذلَّ و لا اخذَ به ذلیل الا عزَّ
هیچ بزرگی حق را وا مگذارد جز اینکه خوار شود و هیچ کوچکی به حق مگراید جز اینکه بزرگ گردد.
(تحف العقول، ص۴۸۹)
@sooyesama
شعار زن زندگی آزادی را ما هم قبول داریم؛ اما دو چیز است که اساس کار بوده و از یاد رفته است: اول اینکه تمام این هویّت مرا چه کسی به من داده است؟ دوم آیا من میمیرم و میپوسم یا از پوست به در میآیم؟!
الآن مشکل جدی بشر کنونی، جریان مرگ است و این غائله اخیر هم همینطور است. بله، زن هست، زندگی هست، آزادی هست، مرد هم همینطور است، همه اینها سرجایش محفوظ است؛ اما بالاخره این اصل هم وجود دارد که آیا انسان میپوسد یا از پوست به در میآید؟ بشر امروز غافلِ غافل است!
اگر من برای خودم نیستم و تمام هویّت مرا دیگری داده است، پس تکلیفی هم به من داده است و من باید به دستور او عمل کنم! شما اگر بخواهید یک وسیله مانند یخچال و یا هر وسیله دیگری بخرید، یک دفترچه راهنما همراهش هست، آیا این حقیقتی که به ما دادند به عنوان انسان، دفترچه راهنما نمیخواهد که این را چگونه بکار بگیر؟! این سر را چگونه بکار بگیر؟! این چشم را چگونه بکار بگیر؟! این دست را چگونه بکار بگیر؟! چه چیزی بخور و چه چیزی نخور؟! دفترچه راهنمای ما همین قرآن است؛ این از یاد بشر رفته است!
دین ثابت کرده که انسان مرگ را میمیراند، نه اینکه بمیرد. اهل بیت (ع) آمدند تا از آنطرف خبر بدهند؛ فرمودند: «وَ لَكِنَّكُمْ تَنْتَقِلُونَ مِنْ دَارٍ إِلَی دَار»؛ مرگ از پوست به درآمدن است، نه پوسیدن. مرگ هجرت است. ما مرگ را میمیرانیم، ما بر مرگ مسلّط هستیم، مرگ را زیر پا لِه میکنیم و به آن طرف میرویم.
این بیان نورانی سید الشهداء (ع) در ظهر عاشورا در آن بحبوحهای که شمشیر میزدند است که فرمود: «صَبْراً بَنِی الْكِرَامِ فَمَا الْمَوْتُ إِلَّا قَنْطَرَةٌ»؛ مبادا خدای ناکرده کوتاه بیایید، مرگ یک پلی است زیر پای شما، روی این پل پا میگذارید و به آنطرف پل میروید، «فَمَا الْمَوْتُ إِلَّا قَنْطَرَةٌ تَعْبُرُ بِكُمْ»، همه خبرها آنطرف است!
اگر این دو اصل روشن بشود که چه کسی ما را آفرید؟ و بعد هم به کجا می رویم؟ آیا میپوسیم یا از پوست به در میآییم؟ تمام غائله اخیر میخوابد. یاد مرگ از مهمترین عوامل تربیت است.
#آیتالله_جوادی_آملی
(۱۴۰۱.۸.۱۱)
#آزادی
#یاد_مرگ
#دین
@sooyesama
بروید کنار قبر آیتالله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی هدیهای به ایشان بدهید و بخواهید خدمت حضرت معصومه (س) مشرف شوند و ایشان را مجاب کنند تا تربیت معنوی شما را برعهده بگیرند.
#علامه_طباطبایی
@sooyesama
11.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#شگفتیهای_آفرینش
(مرز استان مازندران و سمنان؛ پایان جنگل و آغاز دشت)
@sooyesama
پیامبر اعظم (ص):
إِنَّ مُوسَى عَلَیْهِ السَّلَامُ لَمَّا نَاجَى اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ قَالَ: یَا رَبِّ، أَ بَعِیدٌ أَنْتَ مِنِّی فَأُنَادِیَکَ أَمْ قَرِیبٌ فَأُنَاجِیَکَ؟ فَأَوْحَى اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَیْهِ: أَنَا جَلِیسُ مَنْ ذَکَرَنِی، فَقَالَ مُوسَى: یَا رَبِّ، إِنِّی أَکُونُ فِی حَالٍ أُجِلُّکَ أَنْ أَذْکُرَکَ فِیهَا، فَقَالَ: یَا مُوسَى، اذْکُرْنِی عَلَى کُلِّ حَال.
هنگامیکه موسا (ع) با خدای عز و جل مناجات میکرد، گفت: آیا دوری که صدایت کنم یا نزدیکی که نجوایت کنم؟ و خدا بدو چنین وحی نمود: من همنشین کسی هستم که یادم کند. سپس موسا (ع) گفت: ای پروردگار من، گاه در حالی هستم که تو را برتر از آن میدانم که در آن حال، یادت کنم. اما خدا فرمود: ای موسا، در هر حال به یادم باش.
(بحارالانوار، ج۹۰، ص۱۵۳)
@sooyesama
هدایت شده از به سوی سماء
امروز سالروز بزرگداشت مفسر کبیر، فیلسوف کامل و عارف مکمل حضرت علامه طباطبایی است.
حمد و ۱۱ توحید را به روح بلندش تقدیم نماییم.
@sooyesama