8.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جهان، چهرهنگارهای بس شگرف از درخشش هستی است. پر از شور عشق و البته منطبق بر منطق عقل.
هرگوشه شورشی است که از سر شیدایی برپاست. مگر آرام یابد آن بیقراری بیکرانه که تراوش حُسن هستی است.
#شگفتیهای_آفرینش
(کیهان)
@sooyesama
به سه خصلت ممتاز شدهام:
۱. عشق كه از سخنم و نگاهم و دستم و حركاتم و حيات و مماتم میبارد. در آتش عشق میسوزم و هدف حيات را جز عشق نمیشناسم. در زندگی جز عشق نمیخواهم، و جز به عشق زنده نيستم.
۲. فقر كه از قيد همه چيز آزاد و بینيازم. و اگر آسمان و زمين را به من ارزانی كنند، تأثيری در من نمیكند.
۳. تنهایی كه مرا به عرفان اتصال میدهد. مرا با محروميت آشنا میكند.
كسیکه محتاج عشق است، در دنيای تنهایی با محروميتِ عشق میسوزد. جز خدا كسی نمیتواند انيس شبهای تار او باشد و جز ستارگان اشكهای او را پاك نخواهند كرد. جز كوههای بلند راز و نيازهای او را نخواهند شنيد و جز مرغ سحر نالههای صبحگاه او را حس نخواهند كرد. به دنبال انسانی میگردد تا او را بپرستد يا به او عشق بورزد. ولی هر چه بيشتر میگردد، كمتر میيابد...
#شهید_چمران
#وصیتنامه
@sooyesama
در این دنیا که همه میکوشند چیزی شوند، تو "هیچ" شو؛ مقصدت "فنا" باشد. انسان باید فی المثل بسان گلدان باشد. همانطور که در گلدان نه ظاهر، بلکه خلاء درون (جای رستن گل) اصل است، در انسان نیز نه پندار منیت، بلکه "معرفت هیچ بودن" و "فنا" اساس راه است تا گل و ریاحین معرفت و کمال، در باطن شکوفا گردد.
#شمس_تبریزی
برای ساختن چرخ، محورها را بههم وصل میكنيم. ولی اين فضای تهی ميان چرخ است كه باعث چرخش آن میشود. از گل كوزهايی میسازيم. اما اين خالی درون كوزه است كه آب را در خود جای میدهد. از چوب خانه بنا میكنيم، اما اين فضای خالی درون خانه است كه برای زندگی سودمند است. مشغول [پندار] هستیايم در حالیكه اين نيستی است كه به كارمان میآید.
#تائو_ت_چینگ
#پندار_هستی
#فنا
#نیستی
@sooyesama
عبادت باید مقرون به فکر باشد تا حضور و مراقبت بیاورد و الّا به صِرف نمازگزاردن، این نفس متعالی نمیشود.
#علامه_حسنزاده_آملی
(شرح اشارات، نمط نهم، ص۱۶)
#عبادت
#فکر
#تعالی
@sooyesama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شگفتیهای_آفرینش
حرکت خورشید (و سیارات منظومه شمسی) بهگرد مرکز کهکشان راه شیری
@sooyesama
هدایت شده از به سوی سماء
امام باقر علیه السلام:
الآخِرَةُ دارُ قَرارٍ وَالدُّنيا دارُ فَناءٍ و زَوالٍ، ولكِنَّ أهلَ الدُّنيا أهلُ غَفلَة.
آخرت، سراى ماندگاری است و دنيا جای نابودی و هلاک. اما دنیاگرایان اهل فراموشیاند.
(الكافي، ج۲، ص۱۲۲)
@sooyesama
هدایت شده از به سوی سماء
تبیین
گرچه معصومین ع همواره عارف و قریب به حقیقت هستند. اما معرفت و قرب الهی دارای مراتبی است، که مراتب عالیه آن، در خلوت مناجات و پس از برخی عبادات رخ میدهد.
از این روی پیامبر خاتم ص با اینکه همواره در معرفت و قرب الهی ساکن است، اما فرمود: «گاهی غباری بر دلم مینشیند که روزی هفتاد بار استغفار میکنم».
این غبار و استغفار پس از آن، به جهت رویت حق، در مظاهر کوچکتر است.
اما هنگام عبادت، حق تعالی با تمام مظاهر ریز و درشتش جلوهگر میشود و این ادراک، سبب بروز معارف توحیدی در ادعیه خواهد شد. مانند آنچه در فرازهای پایانی دعای عرفه رخ داده است.
@sooyesama
به لحاظ سند روایت نیز باید توجه کرد که سید بن طاوس (که از بزرگان علمای شیعه است) در کتاب اقبال الاعمال، بخش پایانی دعا را ذکر فرموده و به حضرت سیدالشهدا ع منسوب نموده است.
همچنین محدث کبیر جناب شیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان، بخش پایانی دعا را از امام حسین ع، نقل نموده است.
تنها مرحوم کفعمی در «بلدالامین» بخش پایانی را نیاورده است. که برای آشنایان با کتب حدیث، اینگونه تقطیعها، رخداد عجیب و تازهای نیست.
علامه حسنزاده و ایت الله سعادتپرور از علامه طباطبایی نقل میکنند که خود سیاق کلام و معارفی که در این بخش از دعا آمده است، بهترین دلیل بر اسناد آن به معصومین است؛ زیرا اظهار چنین سطحی از معارف، در چنین سطحی از واژگان، از غیر معصوم، بعید به نظر میرسد.
خلاصه اینکه
ذکر فراز پایانی دعا، در کتب برخی اهل معرفت، دلیل آن است که ایشان بخش پایانی دعا را شگرف یافته و در آثار خویش گنجاندهاند.
نه اینکه سید بن طاوس یا دیگر علمای شیعه، آن بخش را از کتب اهل معرفت گرفته و در دعا گنجاندهاند. که این بدعتی آشکار و دور از ساحت بزرگانی چون سید بن طاوس است.
چه محروم است کسیکه بخش پایانی دعای عرفه را (با پندار اینکه از معصوم صادر نشده) کنار مینهد و مناجات خویش را ابتر میگذارد.
#ر_س
@sooyesama
هدایت شده از به سوی سماء
حقیقت هر شخصی اندیشه اوست. و اندیشه حضرت سیدالشهدا ع در دعای عرفه تبیین گشته و در صحرای کربلا نمودار شده است.
بنابراین زیارت حقیقت سیدالشهدا ع توجه به دعای عرفه و نمودهای آن در صحرای کربلاست.
حضرت در دعای عرفه میفرماید: «الهی علمت باختلاف الانوار و تنقلات الاطوار، ان مرادک منی، ان تتعرف الیّ فی کل شیء، حتی لا أجهلک فی شیء» ؛ خدایا، از جابجایی انوار، و دگرگونی اطوار دانستم، که مراد تو از من، این است که در همه چیز خود را برای من نمایان کنی، تا در هیچ جایگاهی به تو جاهل نباشم.
اگر کسی این حقیقت را دریافت و در خود پیاده کرد، او حقیقت سیدالشهدا ع را زیارت نموده است.
#استاد_محمود_امامی
#دعای_عرفه
#زیارت_حقیقی_سیدالشهدا
@sooyesama
مقایسه دعای عرفه امام حسین (ع) و امام سجاد (ع) | بافت اصلی دعای عرفه و روز عاشورا، عرفان و فناء و محو بودن در معشوق است...
یک بُعد دیگر [از شخصیت امام حسین علیهالسلام]، بُعد معنوی و عرفانی است که بخصوص در دعای عرفه به شکل عجیبی نمایان است. ما مثل دعای عرفه کمتر دعایی را داریم که سوز و گداز و نظم عجیب و توسّل به ذیل عنایت حضرت حق متعال بر فانی دیدن خود در مقابل ذات مقدّس ربوبی در آن باشد؛ دعای خیلی عجیبی است.
دعای دیگری مربوط به روز عرفه در صحیفه سجادیه هست، که از فرزند این بزرگوار است. من یک وقت این دو دعا را با هم مقایسه میکردم؛ اوّل دعای امام حسین را میخواندم، بعد دعای صحیفه سجّادیه را. مکرّر به نظر من این طور رسیده است که دعای حضرت سجّاد، مثل شرح دعای عرفه است. آن، متن است؛ این، شرح است. آن، اصل است؛ این، فرع است.
به قضیه عاشورا و کربلا بر میگردیم. میبینیم اینجا هم با اینکه میدان حماسه و جنگ است، اما از لحظه اوّل تا لحظه آخری که نقل شده است که حضرت صورت مبارکش را روی خاکهای گرم کربلا گذاشت و عرض کرد: «الهی رضاً بقضائک و تسلیماً لأمرک»، با ذکر و تضرع و یاد و توسّل همراه است.
از وقت خروج از مکه که فرمود: «من کان فینا باذلاً مهجته موطناً علی لقاءاللَّه نفسه فلیرحل معنا»، با دعا و توسل و وعده لقای الهی و همان روحیه دعای عرفه شروع میشود، تا گودال قتلگاه و «رضاً بقضائکِ» لحظه آخر. یعنی خود ماجرای عاشورا هم یک ماجرای عرفانی است. وقتی شما به بافت اصلی این حادثه حماسی نگاه میکنید، میبینید که عرفان هست، معنویّت هست، تضرّع و روح دعای عرفه هست.
شاید بشود قاطعاً گفت که همین معنویّت و عرفان و توسّل و فناء فی اللَّه و محو در معشوق و ندیدن خود در مقابل اراده ذات مقدّس ربوبی است که ماجرای عاشورا را هم این طور باعظمت و پُرشکوه و ماندگار کرده است.
#مقام_معظم_رهبری
(۱۳۷۶/۹/۱۳)
#دعای_عرفه
#روح_عاشورا
@sooyesama