✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️از نظر امام علی (علیه السلام) سستی کردن در حمايت از «حقّ» چه آثار و پیامدهایی به دنبال دارد؟
🔹#امام_علی (عليه السلام) در بخش پايانى خطبه ۱۶۶ «نهج البلاغه» بعد از بيان سرنوشت شوم و مرگبار #بنى_اميّه، به بيان سرنوشت گروهى از پيروان خود مى پردازد، كه در حمايت از #حقّ سستى كردند و به علت همين سستى، #دشمنان سالها بر آنها مسلّط شدند و سرنوشتى همچون بنى اسرائيل در سرزمين «تیه» پيدا كردند؛ مى فرمايد: «أَيُّهَا النَّاسُ، لَوْ لَمْ تَتَخَاذَلُوا عَنْ نَصْرِ الْحَقِّ، وَ لَمْ تَهِنُوا عَنْ تَوْهِينِ الْبَاطِلِ، لَمْ يَطْمَعْ فِيكُمْ مَنْ لَيْسَ مِثْلَكُمْ، وَ لَمْ يَقْوَ مَنْ قَوِيَ عَلَيْكُمْ»
🔹[ترجمه فرمایش حضرت:](اى مردم، اگر دست از حمايت يكديگر، در يارى #حقّ بر نمى داشتيد و در تضعيف #باطل سستى نمى كرديد، هيچ گاه كسانى كه در حدّ شما نيستند در نابودى شما طمع نمى كردند و آنها كه بر شما مسلّط گشتند، مسلّط نمى شدند). اين سخن، اشاره به سلطه #معاويه و يارانش بر #اصحاب_حضرت در زمان آن حضرت [به صورت محدود] و بعد از آن حضرت [به صورت نامحدود است].
🔹آنچه #امام (عليه السلام) در اين عبارت بيان كرده، مخصوص آن عصر و زمان نيست، بلكه يك #اصل_كلى براى همه اعصار و قرون است كه پيشرفت و قدرت #باطل به سبب #سستى و #اختلاف «طرفداران حقّ» است؛ و گرنه با پايگاه محكمى كه دارند قطعاً بر #طرفداران_باطل پيروز خواهند شد. سپس #امام (عليه السلام) در ادامه اين سخن، اين گروه را به #بنى_اسرائيل تشبيه مى كند كه بر اثر دورى از #حقّ در «تيه» [بخشى از بيابان صحراى سينا] سرگردان شدند؛ مى فرمايد:
🔹«لكِنَّكُمْ تِهْتُمْ مَتَاهَ بَنِي إِسْرائِيلَ. وَ لَعَمْرِي، لَيُضَعَّفَنَّ لَكُمُ التِّيهُ مِنْ بَعْدِي أَضْعَافاً بِمَا خَلَّفْتُمُ الْحَقَّ وَرَاءَ ظُهُورِكُمْ، وَ قَطَعْتُمُ الاَدْنى، وَ وَصَلْتُمُ الاَبْعَدَ» (ولى شما همچون #بنى_اسرائيل به [سبب ترك يارى حقّ] در حيرت و سرگردانى فرو رفتيد. به جانم سوگند! #سرگردانى شما بعد از من چند برابر خواهد شد؛ چرا كه #حقّ را پشت سر انداختيد و از نزديك ترين افراد [به پيامبر (صلى الله عليه و آله) كه اشاره به خود آن حضرت است] بريده و به دورترين افراد [بنى اميّه] پيوستيد!).
🔹و در پايان اين سخن، #راه_نجات را به روى اصحابش مى گشايد و اين نكته را براى آنها گوشزد مى كند كه هيچ زمانى براى بازگشت به سوى #حقّ دير نيست؛ مى فرمايد: «وَ اعْلَمُوا أَنَّكُمْ إِنِ اتَّبَعْتُمُ الدَّاعِيَ لَكُمْ، سَلَكَ بِكُمْ مِنْهَاجَ الرَّسُولِ، وَ كُفِيتُمْ مَئُونَةَ الِاعْتِسَافِ، وَ نَبَذْتُمُ الثِّقْلَ الْفَادِحَ عَنِ الْأَعْنَاقِ». (بدانيد، اگر از #پيشوا و رهبر خود پيروى كنيد شما را به همان راهى مى برد كه #رسول_خدا (صلى الله عليه و آله) از آن راه رفت، و از رنج ها [ى بى راهه رفتن] آسوده خواهيد شد و بار سنگين مشكلات را از گردن خود بر مى داريد).
📕پيام امام اميرالمؤمنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلاميه، تهران، ۱۳۸۶ش، چ اول، ج ۶، ص ۴۲۲
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#امام_علی #حق #باطل
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️آمادگی کامل برای مقابله استکبار جهانی
🔹این را من عرض بکنم، همه بدانند، جوان های عزیزمان بدانند که ما در مقابلهی با #استکبار همهی آنچه باید و شاید برای #آمادگیملّتایران انجام بگیرد، چه از لحاظ #نظامی، چه از لحاظ #تسلیحات، چه از لحاظ #کارهای_سیاسی، هر آنچه لازم باشد حتماً انجام میدهیم و الان هم بحمدالله مسئولین مشغول انجام این کارها هستند.
🔹مطمئنّاً حرکت کلّی ملّت ایران و مسئولین کشور در جهت مقابلهی با #استکبار_جهانی و دستگاه جنایتکار حاکم بر نظم جهانیِ امروز [است و] قطعاً و انصافاً هیچگونه کوتاهی نخواهند کرد؛ این را مطمئن باشید. بحث، بحث صرفاً انتقام نیست؛ بحث یک #حرکت_منطقی است، بحث مقابلهی منطبق با دین و اخلاق و شرع و قوانین بینالمللی است و ملّت ایران و مسئولین کشور در این جهت هیچگونه #تعلّلی و کوتاهیای نخواهند کرد؛ این را مطمئن باشید.
بیاناتمقاممعظمرهبری ۱۴۰۳/۰۸/۱۲
منبع؛ وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️پس از نفرین كردن و غرق شدن قوم حضرت نوح (عليه السلام)، «شیطان» چه نصیحتی به او کرد؟
🔹پس از آنكه قوم حضرت نوح (عليه السلام) غرق شدند #شيطان خدمت #حضرت_نوح (عليه السلام) رسيد و گفت: تو خدمت بزرگى به من كردى، من نيز مى خواهم به تو خدمتى كنم! #حضرت_نوح (عليه السلام) با تعجّب پرسيد: چه خدمتى به تو كرده ام؟ گفت: اين جمعيّتى كه نفرين كردى و نابود شدند و نسل آنها را، شب و روز مى بايست #وسوسه مى كردم و تلاش و زحمت مى كشيدم تا هدايت نشوند، اكنون كه هلاك شده اند تا مدّتى آسوده ام؛
🔹زيرا كسانى كه من بر آنها سلطه داشتم نابود شده اند و آنها كه مانده اند سلطه اى بر آنان ندارم! #حضرت_نوح (عليه السلام) با شنيدن اين سخن ناراحت شد و گريست. سپس خطاب آمد كه #نصايح_شيطان را بشنو. از اين روايت معلوم مى شود كه #شيطان هم در گوشه وجدانش نقطه اميدى هست هر چند بيدار نمى شود. به هر حال خطاب به حضرت گفت: در سه جا مراقب من باش كه حضور جدّى دارم و به وسوسه مى پردازم:
1⃣«اُذْكُرْنِى اِذَا غَضِبْتَ» (به هنگام #خشم و #غضب به ياد من باش [كه بسيار به تو نزديكم]). بسيارى از «قهرها»، «نزاعها»، «طلاقها»، «گناهان» و مانند آن به هنگام #خشم و #غضب رخ مى دهد، و لذا توصيه شده به هنگام #عصبانيّت تصميمى نگيريد و از آن محل خارج شويد.
2⃣«وَ اذْكُرْنِى اِذَا حَكَمْتَ بَيْنَ اِثْنَيْنِ» (به هنگام #قضاوت بين دو نفر [نيز] به ياد من باش)، كه در چنين حالتى به تو نزديكم و سعى مى كنم تو را از مرز #عدالت خارج كنم.
3⃣«و اذْكُرْنِى اِذَا كُنْتَ مَعَ إِمْرَأَةٍ خَالِياً لَيْسَ مَعَكُمَا اَحَدٌ» [۱] (و به هنگامى كه با زن بى مانعى خلوت كرده اى و هيچ كس غير از شما دو نفر در آنجا نيست [نيز مراقب وسوسه هاى من باش]). در چنين مكانى نفر سوم #شيطان است و لذا خلوت با #اجنبيّه را حرام شمرده اند.
پی نوشت:
[۱] الخصال، ابن بابويه، محمد بن على، محقق / مصحح: غفارى، على اكبر، انتشارات اسلامى، قم، ۱۳۶۲ش، چ اول، ج ۱، ص ۱۳۲
📕داستان ياران، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: عليان نژادى، ابوالقاسم، مدرسه امام على بن ابى طالب (عليه السلام)، قم، ۱۳۹۰ش، چ اول، ص ۱۷۴
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#شیطان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️اهمیت حفظ وحدت
🔹ادامه باید بدهیم ما این #وحدت را و او این است که به حرف کسانی که خدای نخواسته میخواهند #تفرقه بیندازند، به حرف آنها گوش ندهیم اصلش. البته در هر جایی هستند #اشخاصی که بخواهند که #فساد بکنند، لکن وقتی یک #ملتی برای خدا #وحدت را میخواهد ایجاد کند و واحد باشد با دیگران، این دیگر گوشش به حرف این کسی که فساد میخواهد بکند، بدهکار نیست.
🔹گوش آن آدمی بدهکار است که در او یک #سستی هست در این جهت. در جهت #معنویت و #الهیت وقتی که یک سستی باشد، آن وقت آن چیزهایی که گفته میشود، در انسان تأثیر میکند. تأثیرش هم کم کم زیاد میشود، یک وقتی انسان هم میشود از آن وری.
🔹اما اگر این جهت را محکم کردیم ما که ما برای #خدا، از خدا هستیم و برای خدا باید #عمل بکنیم و به خدا مراجعه میکنیم، اناللهِ وَ انَّا الَیْهِ راجِعُون ما از اوییم، به او برمیگردیم، او فرستاده، برمیگردیم، اگر ما این را تحکیم کنیم در قلبمان که ما از او هستیم، و هرچه او گفته است باید بکنیم. گفته است که با هم باید باشید که اگر با هم باشید کسی نمیتواند شما را چه بکند، ما هم با هم باید باشیم برای #اطاعت_خدا.
بیانات حضرت امام ۶۴/۰۱/۰۱
منبع: وبسایت روح الله (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️از نظر امام علی (علیه السلام)، هدف «بنی امیّه» از به دست گرفتن حکومت چه بود؟ (بخش اول)
🔸از تعبيرات #امام_علی (عليه السلام) در خطبه ۱۶۲ «نهج البلاغه» مخصوصاً جمله «حَاوَلَ الْقَوْمُ إِطْفَاءَ نُورِ اللهِ مِنْ مِصْبَاحِهِ...» چنين استفاده مى شود كه هدف #بنى_اميّه تنها استيلاى بر خلافت اسلامى نبود، بلكه آنها - كه تفاله هاى عصر جاهليّت بودند - كمر به محو #اسلام بسته بودند، و اگر با فداكارى هاى #شهيدان_كربلا و بيدارى مسلمين پرده از نيّاتشان برداشته نمى شد، معلوم نبود كه امروز، نامى از #اسلام باقى مى ماند يا نه؟! شواهد تاريخى بر اين مدّعا بسيار است؛ از جمله:
1⃣مورخ معروف، مسعودى در كتاب «مروج الذّهب» داستانى نقل مى كند كه: «#مأمون، خليفه عباسى در سال ۲۱۲ ق دستور اكيدى داد، منادى در همه جا ندا دهد كه احدى حقّ ندارد از #معاويه ذكر خيرى كند يا او را بر هيچ يك از صحابه پيامبر (صلى الله عليه و آله) مقدّم بشمرد. جمعى از آگاهان در انديشه فرو رفتند كه اين دستور اكيد و شديد براى چيست؟ بعداً معلوم شد اين به سبب خبرى بود كه از طرف فرزند «مغيرة بن شعبه» نقل شده بود كه خلاصه اش چنين است:
🔹او مى گويد: من با پدرم مغيره به شام آمديم. پدرم هر روز نزد #معاويه مى رفت و با او سخن مى گفت و بر مى گشت و از عقل و هوش او تعريف مى كرد. شبى از نزد #معاويه برگشت. او را بسيار اندوهگين يافتم، به گونه اى كه از خوردن شام خوددارى كرد. من تصور كردم مشكلى درباره خانواده ما پيدا شده است. پرسيدم: چرا امشب اين همه ناراحتى؟ گفت: من امشب از نزد #خبيثترينمردم بر مى گردم. گفتم: چرا؟ گفت: براى اين كه با #معاويه خلوت كرده بودم. به او گفتم: مقام تو بالا گرفته، اگر عدالت را پيشه كنى و دست به كار خير بزنى بسيار بجا است، مخصوصاً به خويشاوندانت از بنى هاشم نيكى كن و صله رحم به جا آور. آنها امروز خطرى براى تو ندارند.
🔹ناگهان [او منقلب و منفجر شد و] گفت: هَيْهاتَ هَيْهاتَ! #ابوبكر به خلافت رسيد و آنچه بايد انجام بدهد انجام داد؛ اما هنگامى كه از دنيا رفت نام او هم فراموش شد؛ فقط گاهى مى گويند: ابوبكر. سپس #عُمر به خلافت رسيد و ده سال زحمت كشيد. او نيز هنگامى كه از دنيا رفت نامش هم از ميان رفت. فقط گاهى مى گويند عُمر. بعد برادرمان #عثمان به خلافت رسيد و كارهاى زيادى انجام داد. هنگامى كه از دنيا رفت نام او هم از ميان رفت؛
🔹ولى آن مرد هاشمی [اشاره به #پيامبر_اكرم (صلى الله عليه وآله) است] هر روز پنج مرتبه به نام او فرياد مى زنند: «أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمّداً رَسُولُ اللهِ» با اين حال چه عملى و چه نامى از ما باقى مى ماند، اى بى مادر؟! «وَ اللهِ اِلَّا دَفْناً دَفْناً» [۱] (به خدا سوگند! چاره اى جز اين نيست كه اين نام براى هميشه دفن شود!). هنگامى كه #مأمون اين خبر را شنيد در وحشت فرو رفت و آن دستور شديد را درباره #معاويه صادر نمود». [۲] اين خبر كه در كتب معروف تاريخ آمده پرده از مسائل بسيارى بر مى دارد و به سؤالات بسيارى در برنامه هاى #بنىاميّه پاسخ مى گويد. #ادامه_دارد...
پی نوشتها؛
[۱] در شرح نهج البلاغة، ابن أبي الحديد، محقق / مصحح: ابراهيم، محمد ابوالفضل، انتشارات آية الله مرعشى نجفی، قم، ۱۴۰۴ق، چ ۱، ج ۵، ص ۱۳۰ نقل شده است: «لا و الله اِلَّا دفناً دفناً».
[۲] مروج الذهب و معادن الجوهر، مسعودی، تحقیق: سعد داغر، دار الهجرة، قم، ۱۴۰۹ق، چ ۲، ج ۳، ص ۴۵۴؛ شرح نهج البلاغه، ابن ابى الحديد، همان، ص ۱۲۹
📕پيام امام اميرالمؤمنين (عليه السلام)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلاميه، تهران، ۱۳۸۶ش، چ اول، ج ۶، ص ۳۰۰
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#بنى_اميّه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️امام رضا (عليه السلام):
🔸«أَجمِل مُعاشَرَتَكَ مَعَ الصَّغير و الكَبيرِ».
🔹«نشست و برخاست خود را با كوچك و بزرگ، نيكو گردان».
📕مستدرك الوسائل، ج ۸، ص ۳۵۴
#امام_رضا
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️فضائل زینبیه (سلام الله علیها)
💠«صبر زینبی»
🔹«شهید مطهری» در این رابطه مینویسد: «در #حماسه_حسینی آن کسی که بیش از همه درس تحمل و #بردباری را آموخت و بیش از همه این پرتو حسینی بر روح مقدس او تابید، خواهر بزرگوارش #حضرت_زینب (سلام الله علیها) بود». [۱] و در ناسخ التواریخ آمده است: «محققاً از آغاز خلقت تاکنون هیچ زنی از زن های انبیاء و اولیاء با این حلم و بردباری پدید نیامده است». [۲]
💠«عبادت آن حضرت»
🔹#زینب_کبری (سلام الله علیها) در تمام مدت اسارت #تهجد و نماز شبش تعطیل نشد». [۳] در کتاب ریاحین الشریعه آمده است: «شب زنده داری زینب (سلام الله علیها) در تمام عمرش ترک نشد، حتی شب یازدهم محرم». [۴]
💠«سخنوری آن حضرت»
🔹«خطبه های آتشین» و زیبای #حضرت_زینب (سلام الله علیها) در کوفه و شام که #یزید و یزیدیان را رسوا ساخت در حد اعلای #فصاحت و #بلاغت بود. شهید مطهری در این رابطه مینویسد: «خطابه ای که #حضرت_زینب (سلام الله علیها) در #مجلس_یزید خوانده است از خطابه های بی نظیر دنیاست». [۵]
💠«علم آن حضرت»
🔹زمانی که #حضرت_زینب (سلام الله علیها) خطبه پرمحتوا و آتشین خود را در بازار کوفه ایراد نمود، #امام_سجاد (عليه السلام) در تأیید #مقامعلمیزینبکبری (سلام الله علیها) فرمود: الحمدلله تو دانشمند و عالمه ای بدون معلم و بانوی خردمندی بدون استاد میباشی». [۶] این سخن امام سجاد (عليه السلام) نشان دهنده #علم_لدنی آن حضرت میباشد.
💠«بزرگواری آن حضرت»
🔹در بزرگواری #حضرت_زینب (سلام الله علیها) همین نکته بس که زمانی که در #عصرعاشورا دو پسرش را شهید کردند از خیمه پای بیرون نگذاشت، [۷] در حالی که هنگام شهادت سایر شهدا از خیمه بیرون می آمد و #امام_حسین (علیه السلام) را دلداری میداد، ولی اینجا برای این که برادرش حضرت سیدالشهداء (عليه السلام) خجالت نکشد، از خیمه بیرون نیامد.
💠«شباهت حضرت به پدر بزرگوارش»
🔹خلاصه باید گفت: «شئونات باطنیه» و «مقامات معنویه» #حضرت_زینب (سلام الله علیها) نایبه زهرا، امینه خدا... را هیچکس نتواند به تحریر و تقریر در آورد». [۸] «ابن اثیر» می نویسد: «#زینب (سلام الله علیها) در فصاحت و بلاغت و زهد و عبادت و فضیلت و شجاعت و سخاوت شبیه ترین مردم به پدر خود #علی (علیه السلام) و مادر خود #فاطمه (سلام الله علیها) بود». [۹]
پی نوشتها؛
[۱] مطهری، مرتضی، حماسه حسینی، تهران، انتشارات صدرا، چ ۲۱، ۱۳۷۵ش، ج ۲، ص ۲۲۵. [۲] سپهر، عباسقلی خان، ناسخ التواریخ، جزء اول، کتابفروشی اسلامیه، ص ۷۳. [۳] مطهری، مرتضی، تفسیر سوره مزمل، همان، ۱۳۶۴ش، ص ۶۸. [۴] محلاتی، ذبیح الله، ریاحین الشریعه، تهران، دار الکتب الاسلامیه، ج ۳، ص ۶۱. [۵] مطهری، مرتضی، فلسفه اخلاق، همان، ۱۳۷۵، ص ۵۹. [۶] محلاتی، ذبیح الله، پیشین، ج ۳، ص ۷۵
[۷] همان، ص ۷۴. [۸].سپهر، پیشین، ص ۷۳. [۹] صادقی اردستانی، احمد، زینب قهرمان، تهران، نشر مطهر، چ ۱، ۱۳۷۲، ص ۳۹۲، به نقل از وسیلة الدارین فی انصار الحسین، ص ۴۳۲
منبع: وبسایت اندیشه قم
#حضرت_زینب
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️شجاعت حضرت زینب (سلام الله علیها)
🔹چقدر با شجاعت بوده است #حضرت_زینب! (سلام الله علیها) جلوی آنچنان کافر جبار عجیب و غریب در دنیا، میفرماید: «أ مِنَ العَدْلِ یَابنالطُّلَقَاءِ، تَخْدِیرُکَ حَرَائِرَکَ وَ إمَاءَکَ وَ بَنَاتُ رَسُولِ اللهِ اُسَارَی قَدْ هَتَکْتَ سُتُورَهُنَّ» (اى پسر آزادشدهها [که جدّمان در فتح مکه اسیرشان کرد و سپس آنها را آزاد نمود]، آیا این عدالت است که تو زنان و کنیزان خود را پشت پرده بنشانى و #دخترانرسولخدا اسیر باشند و پردۀ حجاب آنان را بدرى؟).
🔹[اشاره به آن دارد که] حضرت [رسول صلی الله علیه و آله به کفار مکه] فرموده بود: «اذْهَبُوا فَأَنْتُمُ الطُّلَقَاء؛ بروید، آزادید». #حضرت_رسول (صلی الله علیه و آله) برای محاصره داخل مکه شده بود. مقاتله (جنگ) منتهی شد به اینکه خداوند همۀ کفار مکه را مرعوب کرد [و ترساند].
🔹لذا حاضر شدند برای فرمایش رسول خدا صلی الله علیه و آله [و گفتند:] هرچه میخواهید [حکم] بفرمایید. فرمود: «اذْهَبُوا فَأَنْتُمُ الطُّلَقَاء». همانطور هم #زینب_کبری (سلام الله علیها)، با کمال شجاعت فرمود: «أ مِنَ العَدْلِ یَابنالطّلَقَاءِ، تَخْدِیرُکَ حَرَائِرُکَ وَ إمَاءُکَ وَ بَنَاتُ رَسُولِ اللهِ اُسَارَی قَدْ هَتَکْتَ سُتُورَهُنّ».
📕رحمت واسعه، ص ۱۰۹
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد