⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️پنچ گام راهبردی #روحانیت در منظومه انقلاب اسلامی (بخش چهارم)
🔷یکی از اقشار مجاهد و انقلابی که از همان ابتدای شکل گیری #انقلاب_اسلامی دوشادوش و هم پای مردم در تمام عرصه های پر خطر انقلاب حاضر بودند و از هیچ تلاش و کوششی دریغ نورزیدند، #جامعه_حوزویان و #روحانیت_انقلابی بود. در این نوشتار تلاش داریم #نقش و حضور روحانیت را در شکل گیری و تثبیت آرمانهای انقلابی و دینی مورد ارزیابی و بررسی قرار دهیم.
💠تقویت رسانه های ارتباطی با مردم
🔷یکی از مهمترین و ضروری ترین پیش نیازهای یک قیام و سازماندهی کردن مردم، #اطلاع_رسانی به مردم است. البته با توجه به فقدان رسانه های مدرن در پیش از انقلاب، عملاً علما و #روحانیت برای اینکه سخن مدیر و #رهبر_انقلاب را به گوش مردم برسانند و برای اینکه #مردم را از #اهداف و آرمان های #انقلاب_اسلامی آگاه سازند، با مشکلات عدیده و فراوانی مواجه بودند. هر گونه شعار نویسی و اطلاعیه هایی که بر خلاف انتظار حکومت ستمشاهی بود با بدترین پاسخ ها مواجه می شد.
🔷ولی با این وجود علما و #روحانیون تلاش داشتند با زنده نگهداشتن مجالس دینی، و اطلاع رسانی در سنگرهای مهم و مقدسی همچون #مساجد و #تکیهها و گردهمایی های سّری در منازل افراد متدین و معتمد این خلاء و چالش اطلاعاتی را برای مردم برطرف نمایند. نیکی کدی [۱] که تحقیقات متمرکزی روی مباحث انقلاب اسلامی داشت، در خصوص ارتباط مردم با جامعه روحانیت و حضور در مراکز دینی این چنین بیان می دارد: «طبقه ی وسیعی از تحصیل کرده ها، دانشجویان، طبقه های سیاسی جدید، و تهیدستان شهری تحت تأثیر و سازماندهی مساجد ستون فقرات سیاست نوین مردم مردم را فراهم ساخته بودند». [۲] #ادامهدارد...
پی نوشت ها
[۱] نیکی آر. کدی (به انگلیسی: Nikki R. Keddie) (متولد ۱۹۳۰ میلادی) پژوهشگر و خاورشناس آمریکایی.
[۲] نیکی کدی بررسی تطبیقی انقلاب مشروطیت و انقلاب اسلامی، ترجمه حسینعلی نوذری، روزنامه ایران، شماره ۴۶۵، ۷۵/۶/۱۸، ص ۶
منبع: وبسایت راسخون
#انقلاب_اسلامی #روحانیت #روحانیت_انقلابی #دین #سیاست #امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️ #نقش_رسانه_دینی در مبارزه با دین زدایی (بخش اول)
🔶 #رسانه_دینی، قدرتی است برآمده از #قدرت_روحی و #فکری موجود در #دین_اسلام که #ابزار_رسانههای_جدید را برای مبارزه با #امپراطوری_رسانهای #استکبار به کار میگیرد.
💠امپراطور رسانهای در دست نظام سلطه
🔷اساساً #رسانه، موجودی بیتفاوت نیست. اگر هم با او کاری نداشته باشی، او با تو کار دارد و نمیتوانی از آن فرار کنی. در نتیجه باید در مقابل آن دست به انتخاب بزنی. یا باید خوراک آن شده و هر آنچه او القاء میکند را بدون و چون و چرا قبول کنی، یا اینکه خود را برای #مبارزه با او و آنچه او میخواهد آماده کنی. آری! #قسمت_اعظم #رسانههای_امروزی در دست #سلطه_جویان_جهانی است و اینجاست که ناخودآگاه، #دین، به مبارزه طلبیده شده است.
🔷 #رسانههای_امروزی در پی آن هستند تا هر آنچه اراده میکنند بشود. از این رو، #دین و معنویت را دشمن خود دانسته، و سالهاست که به #جنگ با آن رفتهاند. #جنس_مبارزه با رسانههای نظام سلطه با تمام مبارزهها متفاوت است و همان است که از آن با نام #جنگ_نرم یاد میشود.
🔷 #رهبر_معظم_انقلاب در بیانات بهمن ماه سال ۹۸ خودشان در دیدار با مداحان، بر لزوم #تجهیز_جوانان به #ابزارهای_جنگ_نرم تأکید کردند و فرمودند: «امروز نیاز مهمّ کشور ما این است که #جوانهای ما مجهّز بشوند به انواع #تسلیحات_نرم، #سلاحهای_جنگ_نرم؛ یعنی #قدرت_روحی و #قدرت_فکری. بنده مکرّر در مورد قوی شدن کشور مطالبی را عرض کردهام؛ یکی از اجزا و بخشهای مهم و تعیینکنندهی تقویت کشور همین است که ما #جوانهایمان را مجهّز کنیم، مسلّح کنیم به سلاح فکر و #سلاح_تفکّر_صحیح که در #معارف_اهل_بیت (علیهم السّلام) موج میزند، در معارف فاطمی موج میزند». #ادامهدارد...
نویسنده: محسن رفیعی وردنجانی
منبع: وبسایت راسخون
#رسانه #رسانه_دینی #جنگ_نرم #استکبار #نظام_سلطه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️ #جايگاه_نرمی در گفتار و رفتار در #تعلیم و #تربیت
💠با #نرمی #سخن_گفتن و برخورد مسالمت آمیز چه نقشی در میزان اثربخشی #تعلیم و #تربیت و اصولا امر #هدایتگری دارد؟
🔷 #نرمی در گفتار و اخلاق از خصوصیات بارز هدایتگران الهی می باشد؛ چرا که #ملایمت، لازمهی هدایتگری است. #خداوند به #حضرت_موسى (ع) و برادرش هارون دستور میدهد كه با فرعون به #نرمى #سخن_بگويند، همینطور #راز_موفقیت #پیامبر_اکرم (ص) نرمی گفتار ایشان بود که موجب #جذب_مردم شد. #امام_علی (ع) نیز برای #معاشرت و برخورد با مردم می فرماید: «بايد در دلِ تو، نياز به مردم و بى نيازى از آنها جمع باشد، پس نياز تو به آنها منجر به #نرمى_زبان و #خوشرویى باشد و بى نيازى تو از آنها برای حفظ آبرو و نگهدارى عزّت تو باشد».
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی
#ملایمت #نرمی_سخن #سخن_گفتن #تعليم #تربیت #هدایت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
🌸☄🌸☄🌸☄🌸☄🌸
☄
⭕️نقش پدر در تربیت پسر (بخش اول)
🔶یک #پدر، تنها کسی است که میتواند به #پسرش بیاموزد #قوی و #محکم باشد و از خودش و از حقش دفاع کند. با #کمک_پدر، فرزند می فهمد که چندین دید مختلف به یک پدیده وجود دارد و یاد می گیرد که دیده ها را تجزیه و تحلیل کرده و دید شخصی خود را شکل دهد. با اینکه خیلیها گمان می کنند #مادران مهمترین نقش را در #تربیت_فرزند دارند، چیزهایی هست که مطمئنا یک #پدر بهتر می تواند از پس آنها بربیاید، به ویژه وقتی پای #فرزند_پسر در میان باشد.
💠اهمیت چگونه بردن و باختن را برای او توضیح دهید
🔷به جز دوستان چه کسی می تواند بهترین #همراه یک #کودک در بازی ها و مسابقاتش باشد؟ البته که #پدر. این فرصت مناسبی برای #تمرین #خاصیتهای_مردانه است. در خلال این بازیها #فرزند طعم پیروزی را می چشد و تلاشی که لازمه رسیدن به این پیروزی است را درمییابد، و همچنین #فرصتی_عالی برای یک پدر است، تا به پسرش بگوید شکست غیرقابل اجتناب است. اگر افتادی، کافی است برخیزی و ادامه بدهی و هیچ شرمی در شکست نیست.
💠رفتار مناسب در برابر زنان را به او یاد دهید
🔷یک مادر هم می تواند به فرزندش بگوید که چگونه با یک زن برخورد کند، اما فقط یک #پدر است که می تواند نمونهی عینی این موضوع باشد. بسیار خوب است که #پسر تمام موضوعات لازم در مورد #زنان را از پدرش یاد بگیرد. از دوستان نه، از اینترنت نه، بلکه از #پدر، این مهم است. #پسرتان را به گلفروشی ببرید و برای مادرش گل هدیه بگیرید. با هم به فروشگاه بروید و مودبانه با صندوقدار صحبت کنید تا #پسرتان در مورد ارتباط با #زنان ناآشنا، شک به دل خود راه ندهد. فقط همین.
💠یک صحبت مردانه با او دربارهی عشق داشته باشید
🔷این نکته در ادامهی موضوع قبل اهمیت پیدا می کند. وقتی که زمانش فرا رسید، اجازه بدهید که #پسرتان از مکالمات صادقانهی شما در مورد این احساس قدرتمند یاد بگیرد. برای یک نوجوان، هدیهای ارزشمند خواهد بود، اگر پدرش برای او از #عشق خود بگوید، و اینکه به او بگوید که نباید در عشق عجله کند و بهتر است تا رسیدن دختری که صاعقهای در روحش خواهد زد، صبر پیشه کند. این چنین مکالماتی بسیار به اعتماد متقابل میان #پدر و #پسر کمک می کند. #ادامهدارد...
منابع: سایت های سیمرغ، نمناک، رواق الحجاج، سایت اویژه
#تربیت #تربیت_فرزند #تربیت_پسر #پسر
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️ #امام_خمینی (ره):
🔹اعلان برائت، مرحله اول مبارزه و ادامه آن مراحل دیگر، وظیفه ما است و در هر عصر و زمانی، جلوه ها و شیوه ها و برنامه های متناسب خود را می طلبد و باید دید که در عصری همانند امروز که #سران_کفر و #شرک، همه موجودیت توحید را به خطر انداخته اند و تمامی مظاهر ملی و فرهنگی و دینی و سیاسی ملتها را بازیچه هوسها و شهوتها نموده اند، چه باید کرد؟
📕صحیفه امام، ج ۲۰، ص ۳۱۶
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️☄⭐️
☄
⭕️ #نقش_رسانه_دینی در مبارزه با دین زدایی (بخش دوم)
🔶 #رسانه_دینی، قدرتی است برآمده از #قدرت_روحی و #فکری موجود در #دین_اسلام که #ابزار_رسانههای_جدید را برای مبارزه با #امپراطوری_رسانهای #استکبار به کار میگیرد.
💠 #دین؛ مانع منافع نظام سلطه
🔷از آنچه بیان شد روشن میشود که #نظام_سلطه #رسانه_های_امروزی را به عنوان #ابزاری_قدرتمند در جهت #اِعمال_سلطه و #استکبار خود به کار گرفتهاند. همچنین دانسته میشود نظام سلطه برای رسیدن به اهداف خود مهمترین کاری که باید انجام دهد آن است که افکار و روحیات ضد خود را از بین ببرد.
🔷با دقت در #معارف #دین_مبین_اسلام به عنوان #کاملترین_دین_الهی، متوجه میشویم که بیشترین و #عمیق_ترین_افکار و روحیات #ضد_استکباری در #معارف_اسلامی وجود دارد. قرآن کریم، #ابلیس را #نماد_استکبار دانسته و میفرماید: «إِلاَّ إِبْلیسَ اسْتَکْبَرَ وَ کانَ مِنَ الْکافِرین مگر ابلیس [که] تکبّر نمود و از کافران شد». [ص، ۷۴] واضح است که #مستکبران، #دشمنان_قطعی_بشریت هستند چنانکه خداوند در مورد #ابلیس میفرماید: «إِنَّ الشَّیْطانَ لِلْإِنْسانِ عَدُوٌّ مُبین؛ #شیطان براى آدمى #دشمنى_آشکار است.» [یوسف، ۵]
🔷در یک جمع بندی کلی میتوان تنها #حریف_اصلی این میدان را #دین_اسلام دانست. چه اینکه این #اسلام_ناب است که راه را بر #افکار_سازشکارانه، #توجیهات_منفعلانه و #روحیات_ترسان بسته است. #دین به #میدان_نبرد با #رسانههای امروزی که عموماً در دست #مستکبران است میآید. اما سؤال این است که جنس نبرد دین با #رسانههای_استکباری_دنیا، چگونه و در چه قالبی تحقق خواهد یافت؟ اینجاست که پای #رسانه_دینی به میان میآید. #ادامهدارد...
نویسنده: محسن رفیعی وردنجانی
منبع: وبسایت راسخون
#دین #اسلام #رسانه #رسانه_دینی #جنگ_نرم #استکبار #دشمن #نظام_سلطه #شیطان
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️ #الگو_بودن #حضرت_زهرا سلام الله عليها برای انسانها (بخش اول)
🔶تمام جهات و لحظات زندگى #حضرت_زهرا (س) #الگو و #سرمشق برای همه انسانها است؛ چنانکه #رسول_الله (ص) را خداوند در قرآن سرمشق و اسوه معرفی نمود، #دختر_گرامیش نیز #اسوه همه انسانهای حقیقتجو و موحد است .
💠رفتار با همسر
🔷پاسخ صريح و زيباى #امام_على عليه السلام به پيامبر اكرم (ص) و سلم در فرداى عروسى، دلیل خوبی است بر رفتار نیکوی #حضرت_فاطمه (س) با #امام_علی (ع). امیرالمؤمنین (ع) در اين جواب كوتاه و عميق، #فاطمه (س) را بهترين يار و مددكار، در طاعت حق معرفى مى كند. وقتى پيامبر (ص) از او پرسيد كه #زهرا (س) را چگونه يافتى؟ عرض كرد: «نِعْمَ الْعَوْنُ عَلى طاعَةِ الله؛ فاطمه چه خوب ياورى براى اطاعت الهى است»، [۱] و هنگامى كه پيامبر (ص) همين پرسش را از #فاطمه (س) كرد، پاسخى شنيد: «خَيْرُ بَعْل» #بهترين_شوهر است، كه حكايت از كمال رضايت و خشنودى #حضرت_زهرا (س) مى كند.
🔷 #تعاون_بر_تقوا، يكى از #اركان_زندگى مشترك #امام_على (ع) و #حضرت_زهرا (س) بود، و شايد يكى از بهترين و شكوهمندترين نشانه هاى آن اين است كه #حضرت_صدیقه_طاهره (س) در طول زندگى پرفراز و نشيب خود با #امیرالمؤمنین(ع) هيچ گاه از وى تقاضايى ننمود كه اجابت آن براى حضرت مشكل و موجب اذيّت وى باشد. لباس، زينت، اثاثیه خانه، مسكن وسيع و امثال آن خواسته هايى است كه معمولاً هر زنى به خود اجازه مى دهد كه از همسر خويش درخواست نمايد، امّا #حضرت_زهرا (س) هرگز همسرش را براى تهيه اين نوع خواسته ها به زحمت نينداخت.
🔷حتى وقتى در بستر بيمارى بود و #امام_على (ع) با دلى پر از عشق و محبت، از او خواست كه اگر خواسته اى دارد ابراز كند، #حضرت_فاطمه (س) از بيان تقاضاى خود ابا مى كرد. #امیرالمؤمنین (ع) فرمود: فاطمه جان، چيزى از من بخواه؛ و هنگامى كه #زهرا (س) را همچنان ساكت و آرام ديد، او را سوگند داد كه از او تقاضايى كند. #فاطمه (س) كه ديگر سكوت را جايز نمى ديد، گفت: اكنون كه سوگندم دادى اگر انارى باشد، مايل هستم. #امام_على (ع) از اين كه ديد همسرش بعد از سالها زندگى و قناعت، بالاخره از او درخواستى كرده است، براى انجام خواسته او با خوشحالى از خانه بيرون آمد كه مشروح جريان آن، در كتابهاى تاريخى و روايى آمده است. [۲] #ادامهدارد...
پی نوشت ها
[۱] بحارالانوار، من منشورات الحكمة الاسلاميه، ج ۴۳، ص ۱۱۷
[۲] رياحين الشريعه، ج ۱، ص ۱۴۳
نویسنده: امیر علی حسنلو
منبع: مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه های علمیه
#حضرت_فاطمه #حضرت_زهرا #فاطمه #زن #زنان #مقام_زن
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
🌸☄🌸☄🌸☄🌸☄🌸
☄
⭕️نقش پدر در تربیت پسر (بخش دوم)
🔶یک #پدر، تنها کسی است که میتواند به #پسرش بیاموزد #قوی و #محکم باشد و از خودش و از حقش دفاع کند. با #کمک_پدر، فرزند می فهمد که چندین دید مختلف به یک پدیده وجود دارد و یاد می گیرد که دیده ها را تجزیه و تحلیل کرده و دید شخصی خود را شکل دهد.
💠به او یاد بدهید چگونه از خودش دفاع کند
🔷یک #پدر، تنها کسی است که می تواند به #پسرش بیاموزد #قوی و محکم باشد و از خودش و از #حقش #دفاع کند. می تواند به او بیاموزد که تشخیص دهد چه زمانی میارزد، تا از خود #قدرت نشان بدهد، تا مهاجم جرات نزدیک شدن به وی را نداشته باشد، و چه زمانی منطقی تر این است که توجهی به تحریکات نکند و با آرامش صحنه را ترک کند. باید به #پسرش توضیح دهد که #مهربانی ضعف نیست و خود نیز به عنوان #نمونه_عملی_فرزندش این گونه رفتار کند.
💠به او کمک کنید تا دید خود را از دنیا به دست آورد
🔷در این مورد نیاز به کار خاصی نیست. گاه به گاه در کنارش باشید و با وی صحبت کنید. #فرزند باید بفهمد که تنها دید مادرش با ملزومات و انتظارات خاص یک مادر به دنیا وجود ندارد، و اینکه شخص دیگری هست که با دید دیگری به هستی می نگرد. البته وقتی بحث بر سر #تربیت_فرزند باشد، #پدر و #مادر باید هر دو از هم پشتیبانی کنند، اما در مورد دید شخص به دنیا، فلسفهی آنها می تواند کاملا متفاوت باشد، و این کاملا طبیعی است. با کمک #پدر، #فرزند می فهمد که چندین دید مختلف به یک پدیده وجود دارد، و یاد می گیرد که دیده ها را تجزیه و تحلیل کرده و دید شخصی خود را شکل دهد.
💠زندگی بچه را با احساسات جدید غنی کنید
🔷همه چیز از زمانی که او هنوز یک نوزاد است، شروع می شود. حتی زمانی که شش ماه دارد، می تواند تفاوت ابراز عشق مذکر و مونث به خود را احساس کند. بر خلاف مادران که کودک را نوازش می کنند و می بوسند و در آغوش می کشند، پسران بازیهایی با فعالیت بیشتر را که حاکی از کاراکتری مردانه دارند، ترجیح می دهند. پدران کودک را به هوا پرتاب می کنند یا دور خود می چرخانند. مادران معمولا از این کارها می ترسند، اما کودک عشق و عاطفهی دیداری، شنیداری و لامسهی بسیاری دریافت می کند و تجربهی جدیدی که به او درکی از موقعیت فضاییاش می دهد. #ادامهدارد...
منابع: سایت های سیمرغ، نمناک، رواق الحجاج، سایت اویژه
#تربیت #تربیت_فرزند #تربیت_پسر #پسر
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️اخوت اسلامی راه غلبه بر مشکلات
🔹 #امام_خمینی(ره): خطبا و گویندگان و نویسندگان، در این امر حیاتی اقدام نمایند و کوشش کنند در بوجود آوردن #جبهه_مستضعفین که با #وحدت_جبهه و وحدت کلمه و شعار #لا_اله_الا_الله از تحت اسارت قدرت های شیطانی اجانب و استعمارگران و استثمارگران بیرون آیند و با #اخوت_اسلامی بر مشکلات غلبه پیدا کنند.
📕صحیفه نور، جلد ۹، ص ۲۲۵
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️ #الگو_بودن #حضرت_زهرا سلام الله عليها برای انسانها (بخش دوم)
🔶تمام جهات و لحظات زندگى #حضرت_زهرا (س) #الگو و #سرمشق برای همه انسانها است؛ چنانکه #رسول_الله (ص) را خداوند در قرآن سرمشق و اسوه معرفی نمود، #دختر_گرامیش نیز #اسوه همه انسانهای حقیقتجو و موحد است.
💠رفتار با فرزند
🔷با كمى دقت در #برخورد_عاطفى و منطقى #حضرت_زهرا (س) در مى يابيم كه آن بانوى بزرگوار، در #ساختن_روح و #شخصيت_فرزندان گرامى اش، از ابزارى بسيار ظريف و دقيق استفاده كرده است، كه بسيارى از آنها در حال حاضر، ميان روانشناسان تربيتى مورد بحث و بررسى قرار گرفته و خبرگان اين فن، به نتايج مثبت آن ايمان آورده اند. بى شك، اين توفيق بى نظير در #تربيت_كودكان، ناشى از #معرفت_عميق و صحيحى است كه #اسلام در مورد انسان، ارائه داده است. بنابراين اگر بگوئيم هر مكتبى به اندازه شناخت درستى كه از انسان دارد، در نظام تربيتى خود، به توفيقاتى دست مى يابد، سخن به گزاف نگفته ايم و چون اين #دین_آسمانى و الهى #اسلام از #كاملترين و واقع بينانه ترين #شناخت، در مورد #انسان برخوردار است، بيشترين توفيق را در قضيه #تربيت_نسل بدست آورده است.
🔷 #روش_تربيتى و اخلاقى #حضرت_فاطمه (س) بهترين شيوه، و تجربه براى ساختن #نسلى_پاك و سعادتمند است. از اين رو جا دارد كه پيروان و ارادتمندان مكتب اسلام، با به كار بستن شيوه ها و ظرايف تربيتى آن حضرت در رشد و تربيت نسلى پاك، و پيشرو همت نموده، سعادت دنيا و آخرت فرزندان خود را بيمه كنند. #روح_انسان به گونه اى ساخته شده كه نياز به #محبت و عطوفت، يكى از اساسى ترين نيازهاى روحى او محسوب مى شود، بدين جهت #كودكان محروم از اين نياز فطرى، دچار كمبودها و مشكلات روانى، و گاه نواقصى جسمى خواهند شد. #حضرت_فاطمه (س) كه خود از سرچشمه محبت و عطوفت #رسول_خدا (ص) سيراب گشتند، و قلبش كانون محبت به همسر و فرزندان خود بوده، در اين جهت نيز #وظيفه_مادرى خود را به بهترين شكل انجام مى داد.
🔷سلمان مى گويد: روزى #فاطمه_زهرا (س) را ديدم كه مشغول آسياب بود. در اين هنگام، فرزندش #حسين (ع) گريه مى كرد، و بى تاب بود؛ عرض كردم براى كمك به شما آسياب كنم، يا بچه را آرام نمايم؟ ايشان فرمود: «من به آرام كردن فرزند اولى هستم، شما آسياب را بچرخانيد». [۱] از جمله مواردى كه در شيوه تربيت #حضرت_زهرا (س) جايگاه خاصى داشت، تحرك و بازى كودكان بود. اين فعاليت و تكاپو مقدارى براى سلامتى و رشد مناسب كودك، ضرورى است كه حتى براى تشويق آن ها به تحرك و بازى، بزرگترها نيز بايد تن به بازى و جست و خيز بدهند. نقل شده است كه #حضرت_زهرا (س) با فرزندش #حسن (ع) بازى مى كرد و او را بالا مى انداخت و مى فرمود: «پسرم #حسن (ع)، مانند پدرت باش. ريسمان ظلم را از حق بركن. خداى را بپرست كه صاحب نعمتهاى متعدد است، و هیچ گاه با صاحبان ظلم و تعدی دوستی مکن». #ادامهدارد...
پی نوشت
[۱] انصارى، عذرا، جلوه هاى رفتارى حضرت زهرا، قم، دفتر تبليغات اسلامى، ص ۳۹
نویسنده: امیر علی حسنلو
منبع: مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه های علمیه
#حضرت_فاطمه #حضرت_زهرا #فاطمه #زن #فرزند #تربیت #تربيت_فرزند #روش_تربیتی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️ #حضرت_فاطمه سلام الله علیها:
🔸يا أباالحَسَنِ إنّي لأَستَحيي مِن إلهي أن اُكَلِّفَ نَفسَكَ ما لا تَقدِرُ عَلَيهِ؛
🔹اى على من از پروردگارم شرم دارم كه چيزى از تو درخواست كنم، كه توان برآوردن آن را نداشته باشى.
📕بحارالأنوار، ج ۴۳، ص ۵۹
#حضرت_فاطمه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️اتکا به خدا - ایمان
🔹هر جا مشکلی برای ما باقی مانده، به خاطر این است که #خودباوری و اتّکای به خدا و #باور_ایمان و محبت مردم در آنجا ضعیف شده است.
بیانات مقام معظم رهبری ۷۹/۱۰/۱۹
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری
#امام_خامنهای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️ #الگو_بودن #حضرت_زهرا سلام الله عليها برای انسانها (بخش سوم و پایانی)
🔶تمام جهات و لحظات زندگى #حضرت_زهرا (س) #الگو و #سرمشق برای همه انسانها است؛ چنانکه #رسول_الله (ص) را خداوند در قرآن سرمشق و اسوه معرفی نمود، #دختر_گرامیش نیز #اسوه همه انسانهای حقیقتجو و موحد است.
💠رفتار با مردم
🔷يكى از نقش آفرينى هاى درخشان #حضرت_فاطمه (س) #بالا_بردن #فرهنگ_جامعه، رشد فكر و #انديشه_مردم و رفع مشكلات و شبهات آنان است. آن حضرت از مسائل ساده گرفته، تا #پيچيده_ترين_مشكلات را #پاسخگو بود، و اين ميسّر نبود، مگر با #احاطه_علمى، #قوت_فكرى و #همت_بلند ايشان. اين #بانوى_بزرگ_اسلام، زجر تبليغ و رنج تعليم و تربيت را تحمل نموده، چون #مشعلى_فروزان در راه #هدايت_جامعه، نورافشانى كرده و با سوختن خود به دل و جان مردم، گرمى بخشيد و پاسدارى از ارزشها و مفاخر اصيل، #مبارزه پيگير با #بدعتها، #جهل، كجروى ها و ركود جامعه را خط مشى خود قرار داد. از اين رو #امت نيز بايد، هر چه بيشتر به مقام و حقوق رهبر خود آگاه گردد و خود را چون شاگردى فروتن، در برابر او احساس كند، و به دامان او چنگ زند، از نقص به كمال، و از ضعف به قدرت، و از ظلمت به نور برسد. #حضرت_فاطمه (س) نمونه كامل اين مقصود است. ايشان از كودكى در متن اجتماع به سر برده، و با مردم همدم و همدرد بوده است. اين بانو رابطه اى صميمانه و عالمانه با ياران خود داشت.
🔷زنى به خدمت #حضرت_زهرا (س) رسيد و عرض كرد: مادر پير و ناتوانى دارم كه در نماز بسيار اشتباه مى كند، مرا فرستاده تا از شما بپرسم كه چگونه نماز بخواند. آن حضرت فرمود: «هر چه مى خواهى بپرس. آن زن سؤالات خود را مطرح كرد، تا به ده سؤال رسيد و حضرت، با روى گشاده جواب داد. زن از زيادى پرسش خود، شرمنده شد و گفت: شما را بيش از اين زحمت نمى دهم. #حضرت_فاطمه (س) فرمودند باز هم بپرس. آن گاه براى تقويت روحيه وى چنين فرمود: اگر به كسى كارى واگذار كنند، براى مثال از او بخواهند كه بار سنگينى را به ارتفاع بلندى حمل كنند و در برابر اين كار صد هزار دينار به او جايزه بدهند، آيا او با توجه به آن پاداش احساس خستگى مى كند؟ زن جواب داد نه. آن حضرت فرمود: من در مقابل پرسشى كه جواب مى گويم، از خدا پاداشى به مراتب بيشتر دريافت مى كنم و هرگز ملول و خسته نمى شوم. از #رسول_خدا (ص) شنيدم كه روز قيامت دانشمندان اسلام در برابر خدا حاضر مى شوند و به اندازه علم و تلاش و كوششى كه در راه آموزش و هدايت مردم داشته اند، از خداى خود پاداش مى گيرند». [۱]
🔷نتیجه اینکه براى رسيدن به #جامعه_متعالى كه در آن جامعه #شخصيت_زن، به #جايگاه_حقيقى خود برسد، #الگوى_پذيرى از #اسوه_زنان_عالم #حضرت_زهرا (س) ضرورى است، تا با نگاه كردن #زن به زندگى سراسر عبرت حضرت، مثل روش #همسردارى، #تربيت_فرزندان، كيفيت برخورد با مردم و اجتماع، چگونگى حضور در جامعه و فعاليت هاى اجتماعى، خود را در راستاى رفتار آن بزرگوار قرار داده، تا به شأن و منزلت حقيقى نايل آيد.
پی نوشت
[۱] بحارالانوار، ج ۲، ص ۳
نویسنده: امیر علی حسنلو
منبع: مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه های علمیه
#حضرت_فاطمه #حضرت_زهرا #فاطمه #زن #زنان #مقام_زن
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⚡️☄⚡️☄⚡️☄⚡️☄⚡️
☄
⭕️تصميم گيری صحيح و قوی
🔷 #تعريف_تصميم: #تصميم عبارت است از قضاوت يا #انتخاب ميان دو يا چند #راه_حل_مختلف به اشکال نامحدود (از حل يک مشکل گرفته تا انجام يکسری اقدامات) که در شرايط مختلف انجام ميگيرد. #تعريف_تصميم_خوب: اتخاذ يک تصميم خوب يعنی آينده را ديدن و پی بردن به آنچه که پيش خواهد آمد. #عوامل_مؤثر در #تصميم_گيری عبارتند از: اطلاعات رسانه ها، تحقيق و تفکر، آرزوها، دوستان، احساسات، زمان، مذهب، دقت، بحث و گفتگو (مشاوره)، ارزش ها، تفاهم، پيامد فرهنگ، مطلوب بودن شرايط. به طور مثال #تصميمهای_مخاطره_آميز و #نادرستی که ممکن است يک جوان در زندگی اتخاذ کند، و #پيامدهای_نامطلوبی را برای هميشه بر جای بگذارد عبارتند از: قانون شکنی، استعمال دخانيات، الکل و مواد مخدر، ترک تحصيلی، رانندگی بدون گواهينامه، افراط در برخوردها و....
🔷از آنجا که #تصميم_گيرى يک #امر_مهم و #سرنوشت_ساز است، و با افزايش سن، جوانان با آن مواجه ميشوند، بايد هر کسی بياموزد که چگونه #تصميم بگيرد و با #عواقب آن زندگی کند. اما #قبل از گرفتن هر #تصميم بهتر است، ابتدا #پيامدهای آن را بررسی کند و در مواردی نيز پيش از تصميم گرفتن، #نظر و عقيده سايرين را در مورد آن جويا شود. در اتخاذ يک #تصميم #رعايت_اين_نکات ضروری است: ۱) #برخی_تصميمها #پيامدهايی دارد که به فرد اخطار ميدهد بلافاصله #انتخاب_خود را #تغيير دهد و به اصطلاح تصميم خود را عوض کند. مهمترين اين پيامدها ممکن است به خطر افتادن سلامت زندگی خود يا ديگران، مثل خطر دستگيری و زندانی شدن، خطر از دست دادن کار و فرصت موجود، خطر از دست دادن دوستان خوب و... را در برداشته باشد.
🔷 ۲) #پيامدهای_منفی را که به احساسات، ارزشهای انسانی، اجتماعی و اسلامی مربوط است، بشناسيم و در #تصميمها مد نظر قرار دهيم؛ مثلاً احساس گناه برای انتخاب رفتاری خلاف ارزش های خود؛ احساس ناخوشايند به دليل انجام عملی که اجتماع، مذهب، والدين و دوستان آن را تأييد نمی کنند؛ مثل احساس مورد سوء استفاده قرار دادن ديگران و يا مورد سوء استفاده قرار گرفتن. ۳) هنگام رويارويی با دشواری های پيچيده و برانگيزنده جدی در انتخاب، می توان از مناسبترين افراد هم، مانند #مشاور_دلسوز و خداترس و #افراد_اهل_فن، معلم، کارشناس مذهبی، پدر، مادر يا هر بزرگسال مورد اعتماد و يا دوست کمک گرفت. ۴) تمام عواقب احتمالی هر انتخاب را مد نظر قرار داده، با کسانی که می توانند به ما کمک کنند، مشورت کنيم.
🔷۵) يک بخش مهم در #تصميم_گيری_خوب آن است که تمام اطلاعات لازم را در مورد عواقب احتمالی تصميم را مد نظر قرار دهيم. ۶) عواملی را که موجب آسانتر شدن امر تصميم گيری ميشوند بررسی کنيم. اين عوامل می تواند آگاهی از ايستادگی در برابر فشار، اطمينان داشتن از ارزش ها و اهداف باشد. ۷) اگر يکی از تصميمات ما عواقب منفی به بار آورد، بهتر است #تصميمات خود را #سنجيده تر کنيم و از اشتباه خود درس بگيريم. ۸) در اهميت دادن به #عواقب_تصميم_گيری، شايان توجه است که «اتخاذ يک #تصميم_خوب، يعنى #آينده را ديدن و پی بردن به آنچه پيش خواهد آمد». هر جوانی بايد قادر باشد عواقب احتمالی را با درجه مشخصی از صحت پيشبينی کند.
🔷۹) در نظر داشتن #معادله_رفتار؛ يعنى (تصميم + تأثيرات ديگران = رفتار)؛ در توضيح اين معادله بايد گفت گاهی #برخی_عوامل بر فرد تأثير گذاشته و موجب می شوند که #تصميم او عوض شود، در نتيجه باعث بروز رفتاری در شخص شود که قبلاً قصد آن را نداشته است. ۱۰) افراد بزرگسال، اغلب، از #تصميم_گيری_جوانان انتقاد دارند در حالی که بايد آن ها را #تشويق کنند تا تصميمات خوب بگيرند. ۱۱) #تصميم_گيری، معمولاً قسمت آسان کار است. #پايدار_ماندن در #تصميم، بسيار دشوارتر از تصميم گيری است.
📕راهنمايی آموزشی مهارت های اساسی زندگی، جمعی از نويسندگان، ص ۵۳
منبع: وبسایت مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه های علمیه
#تصمیم #تصميم_گيری #تصميم_خوب
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️ ائمه اطهار علیهم السّلام
🔹 #ائمه_اطهار علیهم السلام هم ترس از جهنم داشتند و هم طمع به بهشت، ولی #عبادت را برای خوف و طمع نمیکردند.
📕در محضر بهجت، ج ١، ص ٢٣
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد