میراث رئیسی عزیز.pdf
54.8K
#سبک_زندگی
#تمدن_اسلامی #ظهور
#انقلاب_اسلامی
#شهید_جمهور
✅ میراث رئیسی عزیز
🔶 اگر سؤال شود رئیسی چه ارثی از خود بر جای گذاشت، سؤال بجایی است؛ چرا که در عرف جامعه ما، این پرسش درباره کسی که به هر شکل دار فانی را وداع کرده و به دیار باقی میشتابد، مطرح میشود. این سؤال معمولاً از سوی مردم، برای کسانی که سالها در مسئوليتهای کلیدی و سطح بالا بودهاند، مطرح است. شهید رئیسی در چهل سال گذشته، مسئوليتهای گوناگونی، چون رئیسجمهور، رئیس قوه قضائیه، تولیت آستان قدس رضوی، نایب رئیس اول مجلس خبرگان رهبری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، معاون اول قوه قضائیه، دادستان کل کشور، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، دادستان تهران، دادستان انقلاب اسلامی کرج و استان همدان را بر عهده داشت.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای یدالله جوانی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #مصر
#آمریکا #فلسطین
#قانون
✅ بی قانونی در سطح بین الملل به ضرر تمام کشورها خواهد بود/ اسرائیل تا کجا ادامه می دهد؟
🔶 قانون جنگ صدای بورل را هم در آورد. مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا گفته حق وتو سیستم سازمان ملل را فلج کرده است. این اظهارات پس از آن بیان میشود که هیچ قانون یا نهاد بین المللی این روزها توان کنترل اسرائیل را ندارد و اگر شورای امنیت هم قطعنامه ای ترتیب بدهد با وتوی آمریکا بی نتیجه رها میشود.
🔶 اروپایی ها جدیدا فهمیده اند که رفتارهای قلدرمآبانه آمریکا خصوصا در حمایت از اسرائیل و گردن کشی در برابر نهادها و سازمان های بین المللی به مرور این نهادها را بی خاصیت می نماید که دودش میتواند در چشم متحدان اروپایی ایالات متحده نیز برود. این نوع گردن کشی علیرغم جنایات بی سابقه اسرائیل باعث شده تا بسیاری کشورها احساس خطر کرده و به مقابله با آن برخیزند.
🔶 نروژ، اسپانیا و ایرلند سه کشوری بودند که در واکنش به جنایت های رژیم کودک کش کشور مستقل فلسطینی را به رسمیت شناختند؛ در فرانسه و ایتالیا تعدادی نمایندگانِ مجلس پرچم فلسطین را بالا بردند؛ و حتی در آمریکا برخی کارکنان عالی رتبه وزارت خارجه در اعتراض به کمک های بایدن به اسرائیل از سمت خود استعفا کرده اند.
🔶 وحشی گری صهیونیست ها خصوصا در به آتش کشیدن چادرهای آوراگان در رفح آنقدر فجیع و بی رحمانه بود که حتی دیوید کامرون وزیر خارجه انگلیس هم در واکنش به افکار عمومی نتوانست آن را محکوم نکند. با این وجود ایالات متحده آمریکا همچنان به حمایت از اسرائیل اصرار دارد!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عبدالرحیم انصاری
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#عزت_ملی
#انتخابات
#مجلس #شهید_جمهور
✅ حرکت بدون توقف
🔶 ۱۲ روز از سانحه بالگرد رئیسجمهور کشورمان و همراهانش میگذرد که حادثهای ناگهانی، سخت و غمانگیز برای مردم و مسئولان کشور بود؛ اما در این ۱۲ روز در کنار پیگیری روند اجرایی کشور در حوزههای مختلف، که از همان شب سانحه مورد تأکید رهبر معظم انقلاب بود: «ملت ایران نگران و دلواپس نباشند، هیچ اختلالی در کار کشور به وجود نمیآید.» شاهد رویدادهای بزرگی در صحنه اداری و اجرایی و خدماتی در کشور بودهایم.
🔶 چند روز پس از شهادت رئیسجمهور و شهدای خدمت، که هنوز مراسم تشییع شهدا در تهران و دیگر شهرها برگزار نشده بود، هشتمین دوره مجس خبرگان رهبری آغاز به کار کرد که برخلاف گمانهزنیها مبنی بر تأخیر و تعویق در برگزاری این مراسم به دلیل وضعیت حادث شده، با تأکید رهبر معظم انقلاب در موعد مقرر و بدون هیچ گونه تغییر و تأخیری برگزار شد. مجلسی که در همان روز اول و مطابق آییننامه موفق به برگزاری انتخابات داخلی شد و رئیس و نواب رئیس خود را هم شناخت.
🔶 بعد از این حادثه دردناک، مجلس دوازدهم هم با حضور منتخبان ملت طبق سنوات گذشته و با برگزاری آیین ویژهای با صندلی خالی رئیسجمهور شهیدمان در صحن بهارستان آغاز به کار کرد. فردای آن روز انتخاب رئیس، نواب رئیس و هیئت رئیسه در فضای کاملاً آرام برگزار شد و با وجود فضای رقابتی بر سر کرسی ریاست مجلس، رئیس مجلس با رأی بالای منتخبان ملت انتخاب شد و مجلس دوازدهم رسماً و به طور عملی وارد گود خدمت شد.
🔶 به اینها اضافه کنید برنامههای اجرایی اعضای دولت شهید رئیسی را که هفته ها گذشته، همچون همیشه مشغول کار و تلاش و خدمت هستند که نشانههای آن را در بهرهبرداری از پروژههای بزرگ در شهرهای مختلف کشور در حوزههای گوناگون شاهد هستیم. این برنامهها را بگذارید در کنار برنامهریزی فوری برای برگزاری انتخابات زودهنگام که طبق قانون و با دستور رهبر معظم انقلاب از همان روز اعلام شهادت شهدای خدمت کلید خورده است.
🔶 چنین رویدادی در هر کشور دیگری میتوانست لااقل تا مدتی روند اجرایی و اداری آن کشور را مختل کند و حتی گاها موجب اختلافات و هرج و مرجهایی شود، اما به برکت وجود رهبری حکیم و با تدبیر و به مدد قوانین متقن و محکم در یکی از سختترین برهههای سوگواری ملت برای رئیسجمهور شهیدشان، همه چیز طبق روال پیش میرود و هیچ گونه خللی در امور کشور ایجاد نشده است. انشاءالله با برگزاری انتخاباتی پرشور در هشتم تیرماه کشور از این مرحله مهم هم با عزت و سربلندی عبور خواهد کرد.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#رسانه #تورم
#تحریم
✅ پیامهای گزارش اخیر بانک جهانی
🔶 بانک جهانی در گزارشی اعلام کرده است، اقتصاد ایران با وجود تداوم تحریمهای اقتصادی و تشدید شرایط نامطمئن ژئوپلیتیک به رشدی پایدار طی چهار سال گذشته رسیده است. در این گزارش آمده است: «اگرچه بخشی از این رشد از محل فروش نفت بوده ولیکن بخش غیرنفتی به ویژه خدمات و صنعت، موتور اصلی رشد اقتصادی ایران بوده است. بخش تولید به سمت تأمین نیازهای داخلی سوق داده شده و این امر تاحدودی اثر تحریمهای مالی و تجاری و محدودیت دسترسی به منابع ارزی را خنثی کرده است. بخش اشتغال نیز اخیراً به سطح قبل از بحران کرونا رسیده است. سیاستهای مالی جدید به ویژه در زمینه تأمین اجتماعی و انتقال یارانه نقدی تاحدودی از اثرات شوکهای خارجی بر سطح زندگی اقشار آسیبپذیر کاسته و به رشد پایدار اقتصاد کمک کرده است.»
🔶 این گزارش از جنبههای اقتصادی و سیاسی بسیار مهم و امیدوارکننده است و پیامهای زیادی دارد که در ادامه به برخی از این پیامها اشاره میشود:
1⃣ مسیری که شهید رئیسی برای برونرفت از مشکلات اقتصادی برگزیده است، وابسته به دشمن نیست و دشمن نمیتواند آن را متوقف کند، هرچند در بسیاری از موارد آن را کند میکند. دولت سیزدهم با شعار خنثیسازی تحریمها به عرصه مدیریت اقتصادی کشور پا گذاشت و گزارش اخیر نشان میدهد، این مسیر موفق بوده است. مواردی که در این گزارش به عنوان موفقیت ایران اشاره شده است، همان محورهایی است که تحریمها به خاطر آن وضع شدهاند؛ این یعنی بی اثر کردن تحریمها.
2⃣ چند سال قبل رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی) فرمودند، مقاومت هزینه دارد، ولی هزینه مقاومت به مراتب کمتر از هزینه سازش است. این گزارش به روشنی نشان میدهد، نتیجه اقدامات دولت سیزدهم که با راهبرد تسلیم نشدن و سازش نکردن با دشمن، مسیر خود را در پیش گرفته است، هزینههای بسیار کمتری در مقایسه با دولتی دارد که همه تخممرغها را در سبد برجام گذاشت.
3⃣ بر خلاف فضاسازی رسانههای معاند و تعدادی از رسانههای داخلی، برآیند اقتصادی کشور مثبت بوده است و کشور در مسیر حل مسئله قرار دارد؛ اما باید توجه داشت که هنوز تا حل کامل مسئله فاصله زیادی داریم، اگرچه تورم کاهشی بوده است، ولی همچنان تورم حدود ۴۰ درصد است که بسیار بالاست و نمیتوان به کشوری که تورم ۴۰ درصدی دارد، گفت که اقتصاد این کشور بر ریل ثبات و پیشرفت قرار دارد، لذا باید درباره چگونگی سرعت بخشیدن به این روند اندیشید و طرحهایی را ارائه داد؛ البته نباید کلیات مسیر موفق دولت سیزدهم نقض شود. این موضوع پیام روشنی برای نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری پیش روست. همچنان که همین الان نیز در کار اداره کشور و تمشیت امور مسیری عقلانی و انقلابی در حال طی شدن است.
🆔 @tahlil_shjr
#شهید_جمهور
#بهداشت_و_درمان
#سیدالشهدا_خدمت
✅ شهید خدمت و دگرگونی چهره «سلامت»
🔰کارهای بزرگ و ماندگار شهیـد آیتالله رئیسـی در حوزه بهداشت و درمـان
🔶 محرومیتزدایی از سلامت، هدفگذاری ویژه برای مناطق کمبرخوردار و مرزی، ارزان کردن درمان و دسترسی آسان به خدمات پزشکی؛ رویکردی بود که از سوی شهید جمهور آیتالله سیدابراهیم رئیسی در دولت سیزدهم با جدیت دنبال شد. در ادامه راه در ۱۴۰۰، شیوع کرونای هندی (دلتا) شرایط مدیریت بیماری را در کشور پیچیدهتر کرد.
🔶 با شکلگیری موج پنجم و در شرایط مرگهای ۷۰۰ تایی و لبریز شدن بیمارستانها از بیماران کرونایی؛ در میانه تابستان برخی اقلام دارویی کرونا و از جمله سرم تزریقی کمیاب و توزیعشان به چند داروخانه محدود شد و مردم میبایست ساعتها به این داروخانه و آن داروخانه مراجعه میکردند و در صفهای طویل و گاه چند ساعته برای دریافت دارو و درمان میایستادند؛ موضوعی که رئیسجمهور منتخب را در ۲۱ مردادماه و در شرایطی که حدود ۹ روز از استقرارش در نهاد ریاست جمهوری میگذشت، به میان ازدحام مردم در داروخانه ۲۹ فروردین به عنوان یکی از داروخانههای توزیعکننده داروهای کرونایی کشاند و وی مجددا در این بازدید سرزده تاکید کرد که «همه توان دولت برای موضوع کرونا بسیج شده است.»
🔶 به این ترتیب بود که روند ورود واکسن به کشور شدت گرفت و با همراهی هلال احمر کشورمان، در هر پرواز حدود پنج و بعضا تا ۱۰میلیون دوز واکسن کرونا به کشور وارد شد و نهایتا هم سرعت تزریق واکسن کرونا در کشور شتاب گرفت.
🔶 هزینههای سرسامآور درمان بیماریها و تهیه دارو به ویژه برای اقشار کمدرآمد و محروم و دسترسی به خدمات درمانی ارزان از دیگر دغدغههای مهم رئیسجمهور شهید در حوزه سلامت بود و بارها درباره آن سخن گفت و بر لزوم دسترسی عادلانه و ارزان قیمت به خدمات باکیفیت پزشکی تاکید داشت. بر همین اساس هم موضوع بیمه رایگان دهکهای پایین درآمدی در دستور کار دولت قرار گرفت و ابتدا سه دهک اول جامعه به صورت رایگان بیمه شدند و پس از آن نیز براساس مصوبه دولت در ۳۰ خرداد ۱۴۰۲، دهکهای چهارم و پنجم درآمدی به مجموع بیمهشدگان رایگان این سازمان اضافه شدند.
🔶 تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت در وزارت بهداشت و اقداماتی در جهت اجرای قانون جوانی جمعیت، از جمله اقداماتی است که در جهت تاکیدات رئیسجمهور در راستای جوانی جمعیت انجام شد؛ به طوری که مردادماه سال ۱۴۰۱ بود که سخنگوی دولت از همگانی شدن بیمه درمان ناباروری خبر داد؛ مبحثی که بر اساس آن سازمان بیمه سلامت ایران مکلف شد نسبت به پوشش بیمهای همه زوجین نابارور فاقد بیمه پایه مطابق آییننامه بند «الف» ماده (۷۰) قانون برنامه ششم توسعه اقدام کند.
🔶 و اما، برنامه «سلامت خانواده و نظام ارجاع» از مهمترین اولویتهای وزارت بهداشت در دولت است که در جهت افزایش دسترسی به خدمات بهداشتی و تقویت نظام شبکه کشور طراحی و به اجرا گذاشته شد؛ به طوری که در قالب این برنامه مقرر شده در ازای هر سه هزار نفر جمعیت، یک تیم سلامت شامل دو مراقب سلامت و یک پزشک مراقب سلامت جمعیت تحت پوشش خود باشند.
🔶 حذف «پول» از درمان کودکان زیر هفت سال؛ جدیدترین اقدام دولت رئیسجمهور شهید در جهت دسترسی به خدمات پزشکی و به نوعی سرمایهگذاری برای سلامت جامعه است؛ خبر خوبی که با وجود تحریمها و مشکلات اقتصادی، توسط دولت اعلام و اجرائی شد و اکنون مراکز درمانی موظف به اجرای آن هستند.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#روسیه #جنگ_اوکراین
#آمریکا #غرب_شناسی
✅ قمار دو سر باخت آتلانتیکیها
🔰 قسمت اول
🔶 در هفتههای اخیر بحث استفاده یا عدم استفاده از سلاحهای غربی در خاک روسیه، اروپاییان و آمریکا را سخت به خود مشغول کرده است. این بدان معناست که اوکراین بتواند جنگ دفاعی را علناً به جنگ تهاجمی تبدیل کند و نقاط حساس روسیه را هدف گیرد. این کار بدون اجازه و بدون همکاری نظامی کشورهای غربی ممکن نخواهد بود. اما در حالی که فرانسه و همچنین برخی کشورهای همجوار اوکراین و ناتو از ورود علنیتر به جنگ سخن میگویند، آمریکا و آلمان اکراه نشان میدهند. به عبارت بهتر، شاهد تشدید دامنه جنگ میان روسیه و اوکراین (طی هفتههای آتی) خواهیم بود. یکی از اصلیترین دلایل تمایل برخی بازیگران غربی مبنی بر ورود به صحنه جنگ با روسیه، شکست مطلق ناتو در اوکراین است. مناطق شرقی اوکراین و در راس آن دونتسک و لوهانسک در معرض تصرف کامل از سوی روسها قرار دارد و اوضاع در خارکیف دومین شهر اوکراین نیز به ضرر زلنسکی و همراهانش رقم خورده است. در چنین شرایطی پیش بینی میشود اگر مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین صورت گیرد، بخشی از خاک اوکراین قطعا از این کشور جدا شده و مناطق شرقی تبدیل به جمهوریهای خودمختار یا حتی بخشی از روسیه خواهند شد. نکته مهمتر اینکه شکست میدانی و فرامتنی زلنسکی در جنگ اوکراین، مترادف با شکست اعضای ناتو در مواجهه سه ساله اخیر با روسیه محسوب میشود. در این صورت، ناتو دچار یکی از سختترین شوکهای ممکن پس از پایان جنگ جهانی دوم خواهد شد.
🔶 اختلاف نظرهایی که ادامه دارد
کشورهای اروپایی که در مورد میزان کمکهای نظامی به اوکراین اختلاف نظرهای زیاد دارند، در عین حال جز ارسال مدام کمک چارۀ دیگری نمیبینند. به تازگی بلژیک یک پیمان امنیتی دوجانبه با اوکراین به امضا رسانده و فرانسه نیز صحبت اعزام نیروی آموزشی را مطرح کرده است. به نوشتۀ روزنامۀ لوموند رئیس ستاد ارتش اوکراین از فرانسه به خاطر اعزام کادر آموزش نظامی تشکر کرده، پاریس نیز توضیح روشنی در این باره نداده است. در مقابل، مقامات روسی میگویند ورود رسمی ناتو به فاز تهاجمی (در مقابل روسیه)، معنایی جز آغاز جنگ مسکو و ۳۱ بازیگر عضو پیمان آتلانتیک شمالی نخواهد داشت. در این میان برخی اعضای ناتو مانند مجارستان نسبت به تشدید ماجراچویی فرانسویها و انگلیسیها در جنگ اوکراین هشدار داده و اعلام کرده اند علی رغم وجود ماده ۵ اساسنامه ناتو در خصوص دفاع یا حمله جمعی، از این قاعده تبعیت نخواهند کرد.
🔶 تاکنون امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه، چند بار از امکان اعزام نیروی زمینی به اوکراین سخن گفته و هر بار نیز با انتقادهای تند از سوی اپوزیسیون داخلی و برخی دولتهای اروپایی مواجه شده است. آنها قویا معتقدند که مکرون در حال هدایت کل اتحادیه اروپا به سوی جنگ و ناامنی است. تقویت موقعیت احزاب راست افراطی در انتخابات پارلمانی پیش رو در اتحادیه اروپا، قطعا منجر به محدود شدن دامنه قدرت و نفوذ رئیس جمهور فرانسه در قاره سبز و متعاقبا، کنترل برخی رفتارهای ناتو خواهد شد. رفتن سربازان فرانسوی به اوکراین– حتی در حد مستشار- عملاً به معنای ورود به جنگ و رویارویی مستقیم با روسیه خواهد بود. این در حالی است که ماکرون همچنان تأکید میکند که «ما با روسیه در جنگ نیستیم.»
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سعید سبحانی
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#مرزبندی_با_دشمن #روسیه #جنگ_اوکراین #آمریکا #غرب_شناسی ✅ قمار دو سر باخت آتلانتیکیها 🔰 قسمت اول
#مرزبندی_با_دشمن
#روسیه #جنگ_اوکراین
#آمریکا #غرب_شناسی
✅ قمار دو سر باخت آتلانتیکیها
🔰 قسمت دوم
🔶 جنگی که آغاز شده است
اما این دوگانگی زبان دیپلماتیک اندک اندک و به ناچار به صراحت نزدیک میشود. مذاکرات میان فرانسه و اوکراین در مورد اعزام مستشار نظامی که «بسیار حساس» توصیف شده، از ماهها قبل ادامه دارد. اما بعد از نشستی ویدئویی میان وزرای دفاع دو کشور، رئیس ستاد ارتش اوکراین که در جلسه حضور داشت، در کانال تلگرام خود نوشت: «من به اقدام فرانسه در اعزام مشاور برای آموزش دادن به نظامیان اوکراین درود میفرستم. من جواز بازدید از مراکز آموزشیمان را امضا کردهام تا آنها (فرانسویها) بتوانند با زیرساختها و نفرات ما آشنا شوند...» نه فرانسه و نه اوکراین این پیام رئیس ستاد ارتش را تکذیب نکردند. تنها چند ساعت بعد، وزارت دفاع فرانسه در شبکۀ «ایکس» نوشت که «دو کشور در این باره مذاکره میکنند.»
🔶 حمله به خاک روسیه رخ خواهد داد؟
این در حالی است که ارتش اوکراین در مقابله با روسها به دشواری افتاده و توان مقاومت را تا اندازهای از دست داده است. در عین حال، طی چند هفتۀ اخیر اروپاییان و سازمان ناتو این بحث را پیش کشیدهاند که اوکراین شاید بتواند به کمک سلاحهای دوربرد، به خاک روسیه ضربه بزند. این سلاحهای دوربرد را البته آمریکا و دولتهای اروپایی باید در اختیار کییف قرار دهند. استولتنبرگ، دبیرکل ناتو گفت: «وقت آن رسیده که در برخی محدودیتها تجدید نظر کنیم. اوکراین کاملاً حق دارد که برای دفاع از خود، برخی اهداف نظامی را در خارج از خاک خود (یعنی در روسیه) هدف قرار دهد.»
🔶 وزیر خارجۀ لیتوانی نیز صریحاً گفته است: «ما برای اعزام سرباز به اوکراین آمادهایم، به شرطی که فرانسه رهبری ائتلافی را در این جهت به عهده گیرد.» حتی جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا که به محافظهکاری و مماشات شهرت دارد، روز گفت: «باید میان ترس از بالا گرفتن جنگ و وظیفۀ اوکراینیها در دفاع از خود، تعادلی ایجاد کنیم.»
🔶 اقدامات تحریک کننده بلژیک علیه روسیه
در همین روز اعلام شد که بلژیک و اوکراین یک پیمان دفاعی دوجانبه امضا کردهاند که از جمله بلژیک را برای ده سال آینده متعهد به کمک میکند. در چارچوب همین پیمان، قرار است بلژیک تا سال ۲٠۲٨، سی هواپیمای جنگی اف-۱۶ به اوکراین تحویل دهد. بدین ترتیب به نظر میرسد که در نگاه اروپاییان، جنگ اوکراین به این زودی پایان نخواهد یافت. قدر متیقن مواضع بازیگران اروپایی، تشدید بحران میان غرب و روسیه است. به نظر میرسد هر اندازه دستاوردهای میدانی روسها در شرق اوکراین افزایش پیدا میکند، برخی بازیگران ناتو ریسکهای بیشتری را در قبال صحنه نبرد با مسکو میپذیرند. بنابراین، ما با یک بحران فراگیر و یک گره کور راهبردی میان روسیه و اروپا مواجه هستیم که قرار نیست به سادگی باز شود. از این رو حتی در صورت انعقاد پیمان صلح میان کی یف و مسکو، گارد بسته روسیه و ناتو در قبال یکدیگر باقی خواهد ماند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سعید سبحانی
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#شهید_امیرعبداللهیان #مقاومت
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
#وعده_صادق
✅ امیرعبداللهیان؛ شهید مقاومت
🔶 امیرعبداللهیان دارای ویژگیهای شخصیتی و حرفهای مهمی بود که سبب شد از وی به عنوان دیپلمات طراز انقلاب اسلامی یاد شود. به لحاظ شخصی، حسین امیرعبداللیهان از جمله وزرای محجوب، مؤمن، سادهزیست، سالم و پاکدست بود و تواضع و رفتار مؤدبانه وی نیز زبانزد بود. مهمترین شاخصه امیرعبداللهیان در کنار ویژگیهای شخصیتی ذکر شده، تخصص وی در حرفه سیاست بود. امیرعبداللهیان هم در مقطع کارشناسی، هم ارشد و هم دکترا در رشته روابط بینالملل تحصیل کرد. تحصیل در رشته روابط بینالملل سبب شد حسین امیرعبداللهیان شناخت کافی و لازم را از محیط سیاست خارجی داشته باشد.
🔶 نگاه به ظرفیتهای غیرغربی در سیاست خارجی
با این حال، مهمترین شاخصه امیرعبداللیهان در سمت سکاندار دستگاه دیپلماسی این بود که سیاست خارجی را معطل گفتگو با غرب نکرد. شهید دکتر امیرعبداللهیان تأمین منافع ایران را صرفاً در مذاکره با غرب نمیدید اگرچه از مذاکره با غرب همواره دفاع و تأکید کرد که ایران میز مذاکره را ترک نمیکند. وزیر خارجه فقید جمهوری اسلامی ایران تلاش کرد از ظرفیتهای غیرغربی مثل عضویت ایران در بریکس و شانگهای برای خنثیسازی راهبرد منزویسازی ایران توسط آمریکا و غرب بهره گیرد. وی از این سازمانها و گروهها برای پیش بردن منافع جمهوری اسلامی ایران و شکست راهبرد منزویسازی و ایران هراسی بهره درستی گرفت.
🔶 دوستی صمیمی و صادق برای همتایان مسلمان
علاوه بر این، شهید حسین امیرعبداللهیان با توجه به اشرافی که به محیط منطقهای غرب آسیا داشت در سیاست توسعه همسایگی نقش پررنگی ایفا کرد به نحوی که پس از شهادت وی، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در گفتگو با محمد مخبر، سرپرست قوه مجریه عنوان کرد. امیرعبداللهیان دوست صادق و صمیمی وزیر خارجه عربستان بود. حسن نیت، صداقت و نگرش مثبت امیرعبداللهیان به صلح و امنیت در منطقه و توسعه روابط با همسایگان برای مقامات کشورهای همسایه به امری پذیرفته تبدیل شد؛ لذا میتوان گفت امیرعبداللهیان موفق شد در دوره تصدی وزارت خارجه واگرایی در روابط ایران با همسایگان را به همگرایی تبدیل کند. از این رو، پس از شهادت امیرعبداللهیان، سامح شکری، وزیر خارجه مصر برای اولین بار به تهران آمد و عنوان کرد روابطی بسیار خوب و صمیمانه با امیرعبداللهیان داشته است.
🔶 وزیر مقاومت
حسین امیرعبداللهیان اعتقاد ویژهای نیز به محور مقاومت داشت. «حسین الدیرانی» نویسنده لبنانی میگوید امیرعبداللهیان نه تنها وزیر امور خارجه ایران بلکه وزیر محور مقاومت و پرچمدار آن در محافل بینالمللی و منطقهای بود. این شاخصه به خاطر باور قلبی امیرعبداللهیان به مقاومت و همچنین روابط صمیمانه و دوستانه وی با رهبران مقاومت از جمله سید حسن نصرالله بود. روابط دوستانه وی با رهبران مقاومت فلسطینی نیز نمود عینی داشت. همین ویژگی سبب شد از امیرعبداللهیان به عنوان وزیری یاد شود که در پیوند دیپلماسی و میدان موفق عمل کرد.
🔶 پرچمدار حمایت از غزه
پس از جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه و ارتکاب این رژیم به نسلکشی در غزه، امیرعبداللهیان حدود ۴ دور سفر منطقهای به منظور رایزنی درباره تحولات غزه انجام داد و در مجامع مختلف منطقهای و بینالمللی نیز پرچمدار حمایت از غزه و افشای جنایات رژیم صهیونیستی شد. میتوان گفت امیرعبداللهیان به همراه همتایان خود در الجزایر و آفریقای جنوبی بیشترین نقش را در افشای جنایتهای رژیم صهیونیست علیه مردم غزه ایفا کرد.
🔶 نقش فراموشنشدنی در وعده صادق
نکته پایانی اینکه، نقشآفرینی مؤثر حسین امیرعبداللهیان در عملیات وعده صادق نیز فراموشنشدنی است. امیرعبداللهیان و وزارتخانه تحت ریاست وی پس از اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در حمله به سفارت ایران در دمشق، زمینه لازم را برای متقاعد کردن مقامات و افکار عمومی منطقهای و جهانی مبنی بر اینکه ایران حق دفاع از خود در مقابل تهاجم رژیم صهیونیستی را دارد، فراهم کرد. محور تمرکز دکتر امیرعبداللهیان بر این بود که اقدام ایران حق دفاع مشروع مندرج در ماده ۵۱ منشور ملل متحد است. این کارکرد سبب شد عملیات وعده صادق پیوست رسانهای و دیپلماتیک موفقی نیز داشته باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سیدرضی عمادی
🆔 @tahlil_shjr
#بیداری_ملت_ها
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
#آمریکا #روشنگری
#نظم_نوین_جهانی #مقاومت
✅ نامهای سراسر تبیین/ تغییر تاریخ با جنبش جوانان بیدار
🔰 قسمت اول
🔶 چند ماهی میشود که جوانان و دانشجویان آمریکایی دست به اعتراضات گستردهای علیه جنایات صهیونیستها در غزه و فلسطین زدهاند؛ جنبشی که کم کم از دانشگاههای آمریکا به دانشگاههای اروپا کشیده شد و وجدانهای بسیاری را در برابر این حجم از وحشی گری رژیم آپارتاید اسرائیل بیدار و آگاه کرده و با جبهه مقاومت اسلامی که سالهاست در برابر این نسل کشی و کشتار مردم مظلوم فلسطین مبارزه میکند، همراه ساخته است.
🔶 جبهه مقاومت اسلامی و تلاش کشورهای مسلمان با رهبری رهبران ایران اسلامی سالهای سال است در برابر تجاوزات رژیم غاصب اسرائیل به سرزمین فلسطین و مردم مظلوم آن تعدی میکنند، اما جنایات این رژیم غاصب در غزه و حالا هم در رفح از حد گذرانده و خوی وحشی صهیونیستها و حمایتهای ضدبشری آمریکا از این رژیم کودک کش را بیش از همیشه برای مردم جهان نمایان ساخت.
🔶 نقش ایران در بیداری وجدانهای جهان
شاید در پی عملیات وعده صادق و نمایان شدن هیمنه پوشالی و دروغین این رژیم و بعد هم وایرال عکسها و تصاویر جگر خراش از کودکان و زنان و مردان شهید و مجروح که حالا از ۳۶ هزار نفر برای شهدای غزه گذشته است؛ سبب ساز بیداری وجدانهای بسیاری در جهان شد و حالا این وجدانهای بیدار برابر جنایات صهیونیستی در فلسطین قد علم کرده و در حال مبارزاتی هستند که رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنهای آن را هم راستا با جبهه مقاومت و در جهت درست تاریخ میدانند.
🔶 رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنهای در نامهای به دانشجویان دانشگاههای آمریکا، اساتید و دیگر جوانان آمریکایی معترض که چند ماهی میشود در پی جنبشی علیه جنایات رژیم آپارتاید اسرائیل خواهان اتمام این جنایات هستند ضمن ابراز همدلی و همبستگی با آنها در این مسیر آنان را بخشی از جبهه مقاومت دانستند و با بیان اینکه وضعیت و سرنوشت منطقه حساس غرب آسیا در حال تغییر است، عنوان میکنند تاریخ جهان در حال ورق خوردن است.
🔶 در طرف درست تاریخ ایستادهاید
حضرت آیت الله خامنهای در این نامه به عنوان بزرگترین شخصیت جامعه مسلمانان با جوانان آمریکایی در نامهای به طور مستقیم گفتار کتبی دارند و با ارج نهادن این حرکت بزرگ آنها مینویسند: «شما اکنون در طرف درست تاریخ ایستادهاید!» و این اعتراضات را نشانهای از وجدانهای بیدار شده دنیا علیه نسل کشی ملت مظلوم فلسطین میدانند. حضرت آیتالله خامنهای اینگونه آغاز میکنند که این نامه را به جوانانی مینویسم که وجدان بیدارشان آنها را به دفاع از کودکان و زنان مظلوم غزّه برانگیخته است. تاریخ در حال ورق خوردن است و شما در طرف درست آن ایستادهاید!
🔶 اعتراضات دانشجویان و دانشگاهیان آمریکایی حالا به جوانان و دانشجویان کشورهای اروپایی هم رسیده است و اعتراضات چنان بالا گرفت که برخی لایههای سیاسی را هم در بر گرفت و سبب به رسمیت شناختن فلسطین در چند کشور اروپایی مطرح جهان شد و این معنای همان کلام رهبری است که "شما در طرف درست تاریخ ایستاده اید! " چرا که این جنبش در کنار شدت گرفتن پاسخ جبهه مقاومت به رژیم صهیونیستی و نابود کردن کشتیهای حامل کمکهای غربی و آمریکایی و انگلیسی به صهیونیستهای کودک کشی که از این کمکها و سلاحها برای سوزاندن کودکان و خانواده آنها در رفح و غزه بهره میگیرند در حال تغییر گسترده نظم نوین جهانی به سمت نابودی کامل اسرائیل است لذا آنها در طرف درست تاریخ ایستاده اند.
🔸 #به_قلم_اساتید: سرکار خانم ملیحه زرینپور
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#بیداری_ملت_ها #فلسطین #رژیم_صهیونیستی #آمریکا #روشنگری #نظم_نوین_جهانی #مقاومت ✅ نامهای سراسر ت
#بیداری_ملت_ها
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
#آمریکا #روشنگری
#نظم_نوین_جهانی #مقاومت
✅ نامهای سراسر تبیین/ تغییر تاریخ با جنبش جوانان بیدار
🔰 قسمت دوم
🔶 مبارزه شرافتمندانه دانشجویان آگاه
حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به جنبش دانشجویان آمریکا علیه جنایات اسرائیلی مینویسد: "شما اکنون بخشی از جبههی مقاومت را تشکیل دادهاید، و در زیر فشارِ بیرحمانهی دولتتان ــ که آشکارا از رژیم غاصب و بیرحم صهیونیست دفاع میکند ــ مبارزهای شرافتمندانه را آغاز کردهاید." و ادامه مینویسند: "جبههی بزرگ مقاومت در نقطهای دور، با همین ادراک و احساسات امروز شما، سالها است مبارزه میکند. هدف این مبارزه، توقّفِ ظلمِ آشکاری است که یک شبکهی تروریست و بیرحم به نام «صهیونیستها»، از سالها پیش بر ملّت فلسطین وارد ساخته و پس از تصرّف کشورشان، آنها را زیر سختترین فشارها و شکنجهها گذاشته است. نسلکشیِ امروز رژیم آپارتاید صهیونیست، ادامهی رفتار بشدّت ظالمانه در دهها سال گذشته است."
🔶 رهبر معظم انقلاب در نامهای سراسر تبیین و روشنگری ابعاد تازه و دریچههای روشنی به روی این جوانان میگشاید تا اگر آنهایی که با این فشار دولت بی رحم آمریکا دچار تردید میشوند به عمق درستی جنبشی که برای پایان این جنایات و نابودی اسرائیل شکل گرفته آگاهتر شوند و بدانند سرزمین فلسطین به ساکنان و مالکان به حق آنها باز میگردد و غاصبان جایی در آن ندارند؛ غاصبانی که آمدند و تا با کشتار و بیرون راندن و آواره کردن مردم مسلمان، یهودی و مسیحی فلسطین برای آوارگی خود جایی محیا کنند غافل از آنکه جبهه مقاومت اسلامی روری با روشنگری همه مردم با وجدان دنیا را با خود همراه میسازند تا حق به حق دار برسد و ظالم و قاتل نابود گردد.
🔶 سرزمین مستقلی که حالا غصب شده
ایشان مینویسند: "فلسطین یک سرزمین مستقل است با ملّتی متشکّل از مسلمان و مسیحی و یهودی، و با سابقهی تاریخی طولانی. سرمایهداران شبکهی صهیونیستی پس از جنگ جهانی، با کمک دولت انگلیس، چند هزار تروریست را بتدریج وارد این سرزمین کردند؛ به شهرها و روستاهای آن هجوم بردند؛ دهها هزار نفر را کشتند یا به کشورهای همسایه راندند؛ خانهها و بازارها و مزرعهها را از دست آنان بیرون کشیدند، و در سرزمین غصبشدهی فلسطین، دولتی به نام اسرائیل تشکیل دادند."
🔶 رهبر معظم انقلاب در ادامه نامه روشنگرانه خود مینویسند: "بزرگترین حامی این رژیم غاصب، پس از نخستین کمکهای انگلیسی، دولت ایالات متّحدهی آمریکا است که پشتیبانیهای سیاسی و اقتصادی و تسلیحاتی از آن رژیم را یکسره ادامه داده و حتّی با بیاحتیاطی غیر قابل بخشش، راه برای تولید سلاح هستهای را به روی او گشوده و به او در این راه کمک کرده است."و این در حالی است که رژیم صهیونیستی همه ارزشهای وجدانی و انسانی و دینی را زیر پا گذاشته و روزبهروز بر بیرحمی و ترور و سرکوبگری خود در قبال مردم مظلوم فلسطین میافزاید دولت آمریکا و شرکایش، حتّی یک اخم هم در برابر این حجم جنایت نمیکند و حتی برخی اظهارات دولت ایالات متّحده در قبال جنایت هولناک غزّه بیش از آنچه واقعی باشد، ریاکارانه است.
🔶 وضعیتی که تغییر میکند
رهبری خطاب به جوانان هوشیار و آگاه آمریکایی که در برابر این جنایات دست به اعتراضات زده اند به مفاهیم حقوق بشری و نقش پروپاگاندا در جابجایی بی دفاع و تروریست اشاره کرده و مینویسند: "سردمداران سلطهی قهرآمیز جهانی، حتّی به مفاهیم بشری هم رحم نمیکنند. رژیم تروریست و بیرحم اسرائیل را دفاعکننده از خود وانمود میکنند، و مقاومت فلسطین را که از آزادی و امنیّت و حقّ تعیین سرنوشت خود دفاع میکند، «تروریست» مینامند!" اما "من میخواهم به شما اطمینان دهم که امروز وضعیّت در حال تغییر است. سرنوشت دیگری در انتظار منطقهی حسّاس غرب آسیا است. بسیاری از وجدانها در مقیاس جهانی بیدار شده و حقیقت در حال آشکار شدن است. جبههی مقاومت هم نیرومند شده و نیرومندتر خواهد شد. تاریخ هم در حال ورق خوردن است."
🔶 حضرت آیت الله خامنهای رهبر جامعه مسلمانان و رهبر جبهه مقادمت اسلامی با نوشتن آیهای از قرآن ادامه میدهند قرآن و کلام الهی به ما میآموزد که "نه ستم کنید و نه زیر بار ستم بروید" و به جوانان آمریکایی توصیه میکنند که "با قرآن آشنا شوید." رهبر معظم انقلاب ایران در تبیین و روشنگری مبارزات علیه رژیم صهیونیستی این تلاش و جنبش را ارج مینهند. به گفته بسیاری از تحلیلگران این نامه و نقش تاثیرگذار آن در تورق تاریخ میتواند در آینده نظم نوین جهانی هم تاثیر بسزایی داشته وجدانهای بسیاری را با این جنبش تا نابودی کامل جنایتکار از روی زمین همراه سازد.
🔸 #به_قلم_اساتید: سرکار خانم ملیحه زرینپور
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#انتخابات
#دولت_اسلامی
#شهید_جمهور
✅ نکاتی قابل توجه درباره انتخابات
1️⃣ ارتجاع امروز چیست؟
ارتجاع امروز بازگشت به دوران قبل از شهید رئیسی است. ما با این دولت شهید، به ترازی دیگر از حیات دولت اسلامی و جامعه اسلامی رسیده ایم.
2️⃣ غفلت امروز چیست؟
غفلت امروز مشغول شدن حزب الله است به گزینه بازی ها و نامزدبازی ها، غفلت از دوران جدیدی در زیست و اداره در جمهوری اسلامی که طلیعه آن دولت شهید رئیسی بود.
3️⃣ وظیفه امروز چیست؟
وظیفه ما، وظیفه طلاب و دانشجویان و بچه انقلابی ها در 1403 همان وظیفه 1404 است. تبلیغ و تبیین حجت الاسلام رئیسی و دولت کریمه او.
4️⃣ اگر غیورانه، روی تبلیغ و تبیین این دولت ایمان و عشق ایستادیم، صحنه دولت های آینده در دست انقلاب است و اگر غافلانه مشغول بازی های مرسوم انتخاباتی ما قبل شهید رئیسی شدیم، صحنه و پلتفرم از آن غیر انقلاب خواهد بود، حتی اگر گزینه انقلابی ها انتخاب گردد.
5️⃣ بعد از این شهادت پرمعنا که راه های بهشت آسمان را برای تحقق دولت اسلامی گشوده است حیف است در زمین سیاست اهل دنیا ماندن و بازی کردن.
🔸 #به_قلم_اساتید: حجت الاسلام حمزه وطن فدا
🆔 @tahlil_shjr
#بیداری_ملت_ها
#دانشجو #اسلام_ناب
#آمریکا #جهاد_تبیین
#انقلاب_اسلامی #مقاومت
✅ نامه تاریخ ساز امام خامنه ای به دانشجویان آمریکایی
🔶 نقشه راه امام خمینی در تشکیل "جبهه جهانی مقاومت"، قدم به قدم محقق میشود! در ایام نزدیک به سالگرد ارتحال امام خمینی قدس سره، امام خامنه ای در "پیامی مهم" به جوانان و دانشجویان آمریکایی از "بیداری" وجدان ها در مقیاس جهانی و "ورق خوردن تاریخ"!! و پیوستگی جنبش دانشجویی ایالات متحده با جبهه مقاومت!! سخن به میان آورده و تحلیلگران بین المللی را غافلگیر و هیئت حاکمه آمریکا را وحشت زده نمودند.
🔶 درحقیقت صدور این نامه و بازتاب گسترده، و واکنش انفعالی کارگزاران ایالات متحده به آن، خود "نشانه بارزی" از افول سیطره فکری و فرهنگی نظام سلطه و "ورق خوردن تاریخ" و آغاز "دوره جدیدی" از ادوار حیات اجتماعی، معنوی و سیاسی بشری است.
1⃣ لازم است جهادگران عرصه تبیین، برای درک هر چه عمیقتر "مبانی این پیام" به آرمانها و اهدافی که امام خمینی برای انقلاب اسلامی ترسیم نموده اند مراجعه نمایند.
2⃣ امام خمینی، بنیانگذار انقلابی با اهداف جهانی است. ایشان از ابتداء، بخش مهمی از آرمان های انقلاب اسلامی را در دایره ای "فراتر از مرزهای ایران" تعریف و تصویر نمودند.
3⃣ امام خمینی بارها بر جدیت خود در تحقق این رسالت الهی، پافشاری نمودند،
چنانکه در مقطع پذیرش قطعنامه آتش بس (۵۹۸) از سوی ایران، که دشمنان در صدد "القاء عقب نشینی" انقلاب اسلامی از آرمان های الهی و جهانی خود بودند، با صراحت تاکید نمودند: ... ما مي گوييم تا شرك و كفر هست، مبارزه هست و تا مبارزه هست، ما هستيم، ما بر سر شهر و مملكت با كسي دعوا نداريم، ما تصميم داريم پرچم « لااله الا الله » را بر قلل رفيع كرامت و بزرگواري به اهتزاز درآوريم.
4⃣ امام با بینش اشراقی خود با تبیین راهبرد انقلاب اسلامی و تصریح به "دست برتر" جنود حق در "جهان آینده"!! مجاهدان را به پیروزی قطعی "بشارت" دادند و تاکید نمودند: امروز روز هدایت "نسلهای آینده" است کمربندهاتان را محکم ببندید که هیچ چیز تغییر نکرده است. ... و فردا ان شاء الله روز پیروزی جنود حق خواهد بود.
🔶 و تصریح نمودن: بحمدالله از برکت انقلاب اسلامی ایران "دریچههای نور و امید" به روی همه مسلمانان جهان باز شده است، و میرود تا رعد و برق حوادث آن، رگبار مرگ و نابودی را بر سر همه مستکبران فرو ریزد.
5⃣ امام خمینی در پی تشدید فشار دشمنان در اواخر جنگ تحمیلی، به جای عقب نشینی از مواضع اصولی و اسلامی خود، با تبیین مختصات "میدان جهانی مصاف" انقلاب اسلامی با جبهه باطل، رسما "آغاز جنگ" بر علیه جبهه متحد کفر را اعلان نموده و فرمودند: ""مردم شریف ایران "باید توجه کنند" که امروز، روز مبارزه و جنگیدن با "تمام شیاطینی" است که حقوق حقه تمامی "پابرهنگان جهان" را صرف عیش و نوش و تهیه سلاح هایی مینمایند که برای همیشه "حاکم دنیای گرسنگان" باشند... جنگ ما، جنگ مکتب ماست علیه "تمامی ظلم و جور"؛ جنگ ما جنگ اسلام است علیه تمامی نابرابری های دنیای سرمایه داری...
6⃣ امام با "باز تعریف" چند و چون ماهیت این "نبرد تاریخی" فرمودند: این جنگ سلاح نمیشناسد، این جنگ محصور در مرز و بوم نیست!، این جنگ، خانه و کاشانه و شکست و تلخی کمبود و فقر و گرسنگی نمیداند، این جنگ، جنگ اعتقاد است، جنگ ارزشهای اعتقادی - انقلابی علیه دنیای کثیف زور و پول و خوشگذرانی است. جنگ ما، جنگ قداست، عزت و شرف و استقامت علیه نامردمی هاست.
7⃣ و اکنون امام خامنه ای با نامه تاریخی خود و بشارت به پیروزی جبهه مقاومت "باذن الله"، مرحله جدیدی از اجرای نقشه راه امام خمینی قدس سره، و نبرد سرنوشت ساز حق بر علیه باطل را رقم زدند، و باید گفت مرحله دیگری به قله و انقلاب جهانی موعود عج نزدیکتر شدیم؛ ان شاءالله. وَنُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ (قصص/ ۵)
🔸 #به_قلم_اساتید: میر احمدرضا حاجتی
🆔 @tahlil_shjr
رژیم صهیونیستی و جاسوسی از دیوان لاهه.pdf
63K
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#دیوان_لاهه #تروریسم_دیپلماتیک
✅ رژیم صهیونیستی و جاسوسی از دیوان لاهه
🔶 دیپلماسی از نگاه صهیونیست ها به معنای فشار، تهدید و بحران سازی علیه آن کشور یا آن نهاد می باشد. به عبارتی پایه موجودیت رژیم صهیونیستی بر مبنای نسل کشی و زور در داخل سرزمین های اشغالی، فشار و تهدید و جاسوسی از کشور ها و نهادهای بین المللی می باشد. دیوان لاهه از جمله نهادهای بین المللی است که سازمان تروریستی موساد، سعی در بدست آوردن اطلاعات این سازمان در راستای تاثیر بر رای دیوان بین المللی لاهه از طریق تهدید است.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#تحریم #شهید_جمهور
✅ حسن سلوک شهید رئیسی بهترین راه و رسم دیپلماسی خارجی را به ما آموخت
🔶 بی تردید ماحصل این نوع نگاه مثبت به برقراری و توسعه ارتباطات با کشورهای همسایه و منطقه در بعد دیپلماسی اقتصادی با رشد بسیار بالای فروش نفت در حین تحریمهای سخت آثار خود را به نمایش میگذارد. آمار فروش نفت ایران که دولت آمریکا آن را حداکثر روی فروش ۳۰۰ هزار بشکه نفت بسته بود و بسیاری از کشورها را به این خاطر تحت فشار قرار داده که حق خرید نفت از ایران را ندارند نشان میدهد فروش بالای نفت و درآمدزایی که دردولت سیزدهم از این طریق ایجاد شد حاصل وجود دولتی کارآمد و هوشمند است که تعاملات با کشورهای مختلف در حین تحریمها را در دستور کار قرار داد.
🔶 براساس آمارهای منتشر شده توسط نهادهای معتبر داخلی و خارجی، در دو سال و نیمی که از دولت سیزدهم گذشت عضویت در سازمانهای اقتصادی مثل شانگهای و بریکس و حضور فعال تجاری در مجامع اوراسیا و سایر سازمانهای بینالمللی زمینه ساز رشد اقتصادی کشور شده است. آمارهای معتبر داخلی و خارجی موید این موضوع بسیار مهم است که دولت شهید رئیسی زنده و پویا در عرصه بین الملل حاضر شد و توانست بسیاری از حقوق ضایع شده ملت ایران را احیا کند.
🔶 بسیاری از کشورها و ملتها بعد از شهادت رئیس جمهور و هیئت همراه ایشان اعلام عزای عمومی کردند. بیش از ۱۰ کشور دنیا که از جمله پرجمعیتترین کشورهای جهان به شمار میروند با مردم ایران عزای عمومی داشتند موضوعی کم سابقه در عرصه جهانی که کشور دیگری برای از دست رفتن رئیس جمهور کشور دیگری اعلام عزای عمومی کند، اینها همگی نشان دهنده دیپلماسی موفق رئیس جمهور شهید است که توانسته در بسیاری از کشورها مثل ترکیه، هند، پاکستان، عراق، لبنان، سوریه و کشورهای شرق آسیا راهبردی در پیش بگیرد که ملتها و دولتهای آنها با مردم ایران ابراز همدلی کنند.
🔶 بی شک احساساتی که آقای محمد بن سلمان در تماس تلفی با آقای دکتر مخبر در از دست دادن آیت الله رئیسی به خرج داد و بیان کلمات بسیار احساسی در خصوص شهادت جناب رئیسی که نشان دهنده عمق نفوذ معنوی و اخلاقی و حسن سلوک آقای رئیسی است بدین معناست که دولت سیزدهم در عرصه سیاست خارجی و توسعه ارتباطات با کشورهای همسایه راه درستی را پیموده که تا این حد در بین سران کشورها و ملتها نفوذ کرده ایم که آقای محمد بن سلمان چنین جملات احساسی بیان کنند و مایل به سفر به ایران برای دیدار با مقامات جمهوری اسلامی ایران باشند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای احمد دستمالچیان
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#تاریخ_معاصر #فلسطین
#رژیم_صهیونیستی #استعمار
#روشنگری #دموکراسی
✅ قتل عام فلسطینیان
🔶 لحظه تاریخی که اکنون ما انسانها در آن قرار داریم یعنی قتل عام بیش از ۳۸ هزار انسان فلسطینی و همزمان اعتراض جریان نخبگانی و مردم در غرب مصادف با سکوت مطلق و شرمساری جریان روشنفکری ایران است. همان جریانی که دلسوز پای گربه میشود و برای دختر بی گناه اوکراینی عزادار!
🔶 اما این سکوت مطلق جریان روشنفکری امر جدیدی نیست. همجلال آل احمد و هم شریعتی در دهه چهل و پنجاه به سکوت روشنفکران اعتراض دارند. ریشه سکوت امروزشان در رقابت و مخالفت با جمهوری اسلامی نیست. ماهیتا امکان مخالفت ندارند و سلطه چارچوب نظری اجازه مخالفت نمیدهد.
🔶 داریوش آشوری از روشنفکران دهه 40 در مقاله ای به دفاع از رژیم صهیونیستی پرداخت. زنده یاد دکتر شریعتی در مقاله ای که در 20 تیر 1346 در مجله فردوسی منتشر شد به شدت به آشوری حمله کرد.
🔶 دکتر علی شریعتی: آقای داریوش خان!رژیمی که با اسلحه انگلیس و آمریکا و فرانسه، سرزمینی را اشغال میکند و از سراسر اروپا، سرمایه داران را به یک کشور فقیر عربی میکشد و مردم آن را به صحرای سوزان سینا و اردن و سراسر آفریقا و خاورمیانه پراکنده میکند و دهقان مسلمان را در دهات خود محبوس میسازد و هرگاه یک کشور عربی، قصد نجات از یوغ استعمار غربی را دارد، با یک اشاره امپریالیسم بر آن میتازد، اسرای رسمی جنگ را وحشیانه شکنجه میکند، مردم را از خانههاشان بیرون میراند، و مبنای سیاسی و اجتماعی رژیم خود را بر یهودی بودن نژاد و کلیمی بودن مذهب استوار میکند، فاشیست است، یا کشوری که گناه نابخشودنیاش در چشم شما! این است که ملک فاروقها و گلوپ پاشاها و ملک فیصلها و ملک عبداللهها و ژنرال سوستل و آرگوها را رانده و آخرین پایگاه های امپریالیسم را در سراسر کشورهای عربی جمع میکند و از نظر داخلی فقط به پُر چانگیهای مشکوک و آلودۀ روشنفکران فروخته شدهای امثال آیت احمد و عبدالمالک و داریوش آشوری- که پُرند از آن «جوهر روشنفکری» که آنان را از تودۀ عوام الناس جدا میکند- مجال نمیدهد؟
🔶 زیرا ترحم بر یک روشنفکری که از همۀ لوازم روشنفکری فقط یک زبان نیمبند را بلغور میکند و طوطیوار کلمات رایجی را از قبیل آزادی و دموکراسی و انسانیت- که به قول سارتر، خودشان در دهانشان گذاشتهاند- در کشورهای استعمار زده واگو میکنند، خیانت به تودۀ عوام الناس است که اصالت دارد و ما کردیم و دیدیم.
🔶 آقای داریوش آشوری چرا از حق صدها هزار آوارۀ عرب که قرن هاست در فلسطین زندگی میکردهاند، کلمهای بر زبان نمیآورد. مجموعه آثار شماره 35 بخش دوم، صفحات 631 تا 637
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر علیرضا زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#مجلس
#رسانه
✅ سنگ محک مجلس دوازدهم
🔶 آیین افتتاحیه مجلس دوازدهم در تاریخ 7 خرداد 1403 برگزار شد که به رسم هر دوره، پیام صادره از سوی رهبر معظم انقلاب در این افتتاحیه قرائت شد. در پیام معظمله بر روی چهار مؤلفه تأکید شده بود که در ادامه بررسی میکنیم.
1⃣ آرامشبخش بودن مجلس: قطعاً اختلاف سلایق، تضارب آرا، شور و مشورت از نشانههای یک مجلس پویاست؛ اما این الزامات اولاً نباید همراه با بداخلاقی و بیتقوایی باشد و ثانیاً به دور از هیجانزدگی محدود به ساختمان بهارستان و کمیسیونهای تخصصی باشد. تصمیمگیری و کنشگری مجلس بر روی ریل عقلانیت انقلابی و رفتار خردمندانه میتواند آرامش را به جامعه تزریق کند.
🔶 رهبر حکیم انقلاب خرداد 1401 در توصیف ویژگیهای سلبی نماینده انقلابی فرمودند: «یکی از چیزهایی که نشانه انقلابی بودن نیست، نطقهای میاندستور پرشور همراه با اعتراض و عصبانیت است.»
2⃣ امیدآفرینی: یکی از آسیبها در مجلس بیاحتیاطی برخی نمایندگان در استفاده از تریبون و بلندگویی است که در اختیار آنان است. متأسفانه، در ادوار مجلس مشاهده شده است که برخی نمایندگان تحت تأثیر جوزدگی و بدون توجه به منافع ملی، محدودیتها و مقدورات با نطقهای هیجانی حاشیهساز التهابآفرین، سیاهنمایی و ارائه آمار غیرمعتبر، ناامیدی را در سطح افکار عمومی پمپاژ کرده و ضمن تهیه خوراک رسانهای برای اپوزیسیون چوب حراج به سرمایه اجتماعی نظام زدهاند.
🔶 موضوع مهمی که رهبر فرزانه انقلاب در دیدار با نمایندگان مجلس یازدهم پرهیز از آن را اینگونه گوشزد فرمودند: «بعضی نمایندگان خیال میکنند که هر نظر انتقادیای نسبت به هر جایی دارند، باید این را اعلان کنند و به اطلاع عموم برسانند، در حالی که به اطلاع عموم رساندن، گاهی فایده ندارد و گاهی علاوه بر نداشتن فایده ضررهای فراوانی دارد.»
3⃣ برانگیزاننده همتها: «امروز کشور در عرصه اقتصادی دچار مشکلاتی است. مشکلاتی که عبور از آن، مشارکت و همت مردم و بخش خصوصی میطلبد. مجلس دوازدهم میتواند با تصویب و تسهیل قوانین، رفع موانع قانونی و ریلگذاری صحیح برانگیزاننده همتها باشد.»
4⃣ دعوتکننده به همدلی و برادری در محیط عمومی: دو قطبیسازیهای غیرضروری و زیانآور سم مهلکی است که کارکردی جز لبخند دشمن و سوزاندن سرمایه اجتماعی نظام نخواهد داشت. انتظار جامعه از نماینده مجلس در تراز انقلاب، پرهیز از تهمت زدن، گروکشی سیاسی و معارضه، بیان مطالب اثبات نشده، بداخلاقیهای رسانهای، شوافهای رسانهای، جوزدگی و دخالت بیجا در انتصابات است. قطعاً گفتار و رفتار صبورانه و خردمندانه نمایندگان و نمایش همدلی بین قوا از متغیرهای تأثیرگذار بر تقویت همدلی ملی در محیط عمومی خواهد بود.
🔶 در پایان طبق آنچه گذشت، میتوان گفت از امروز چهار شاخص فوق سنگ محک مناسبی برای ارزیابی مجلس دوازدهم و سنجش عیار انقلابی بودن نمایندگان محترم خواهد بود. امیدواریم در این عرصه خطیر توفیقات روزافزون نمایندگان زمینه خدمت به ملت را بیش از پیش فراهم آورد.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#دولت_سیزدهم
✅ ریلگذاری دولت سیزدهم عامل توسعه ارتباطات اقتصادی با کشورهای منطقه است
🔶 در طی روزهای اخیر بعد از حادثه جانگذار سقوط هلیکوپتر حامل خدمتگزاران ملت، عملکرد اقتصادی و سیاست خارجی دولت سیزدهم که در حوزهها و بخشهای مختلف اقتصادی بسیار تاثیرگذار بوده مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. علی رغم اینکه هر دولتی نقاط ضعف و قوت خاص خود را دارد، اما پرواضح پیداست یکی از مهمترین دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه اقتصادی بسترسازی برای تقویت دیپلماسی اقتصادی ناظر بر توسعه روابط با کشورهای همسایه و منطقه است که تاثیرات آن در ماهها و سالهای آینده روی خوب خود را به ما نشان میدهد.
🔶 یکی از مهمترین شعارهای دولت سیزدهم که همزمان در بخش خارجی و اقتصادی دنبال میشد تقویت ارتباطات و تعاملات اقتصادی با کشورهای مختلفی بخصوص همسایگان و منطقه است. شهدای عزیزی، چون رئیس جمهور و وزیر امور خارجه در طی سه سال گذشته تلاش کردند تا با توسعه روابط اقتصادی بازارهای منطقه را برای ورود کالای ایرانی و واردات کالاها و مواد اولیه مورد نیاز کشور آماده کنند، ناظر بر این موضوع که حدود ۷۰۰ الی ۸۰۰ میلیون جمعیت در منطقه زندگی میکنند که همسایه ما به شمار میروند و به شدت متقاضی کالای ایرانی هستند.
🔶 رئیس جمهور و وزیر امور خارجه که به تازگی به مقام والای شهادت نائل آمدند در راستای فعالسازی و تقویت ارتباطات با کشورهای منطقه بسیار تلاش کردند و عواید آن را امروز در افزایش تقاضا برای خرید کالاهای ایرانی و به تبع آن بالا رفتن نرخ تولید و افزایش اشتغال در کشور شاهد هستیم.
🔶 اقدامات موثری در عرصه سیاست خارجی در راستای نرمال سازی یا عادی سازی روابط با عربستان به عنوان یکی از تاثیرگذارترین کشورهای منطقه در این دولت صورت گرفت. این اقدام بدین جهت حائز اهمیت است چرا که دولت شهید رئیسی و وزیر امور خارجه فقید به درستی میدانستند توسعه ارتباطات با عربستان سعودی به منزله کلید خوردن روابط و توسعه ارتباطات با کشورهای حوزه خلیج فارس است.
🔶 از سوی دیگر نباید فراموش کنیم سفر آخر رئیس جمهور و وزیر امور خارجه که به شهادت این بزرگواران منجر شد ناظر بر افتتاح سد آبی– خاکی در مرز ایران و آذربایجان بود که دستاوردهای داخلی و خارجی داشت. با اینکه در طی سالهای اخیر روابط ایران و آذربایجان دچار چالشهای عدیدهای شد و رژیم غاصب صهیونیستی تلاش کرد زمینههای لازم برای تخریب و ایجاد چالش در رابطه بین ایران و آذربایجان را فراهم کند، اما شاهد بودیم دولت سیزدهم برای بازگشایی کریدورهای صادراتی و جابهجایی کالاهای متعلق به تولیدکنندگان ایرانی که برای رسیدن به روسیه و کشورهای تازه استقلال یافته در این حوزه باید از آذربایجان عبور کند بسیار تلاش کرد و ریلگذاریهای لازم را برای این منظور در دستور کار قرار دادند که تاثیرات قابل توجهی در بهبود روابط ایران و اذربایجان و حمل کالای ایرانی داشته است. عضویت دائم ایران در سازمان همکاریهای شانگهای و سازمان بریکس که دارنده نزدیک به ۵۰ درصد از سهم اقتصاد جهانی است سبب دور زدن تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ایران شده که این موضوع هم از جمله دستاوردهای اقتصادی دولت سیزدهم به شمار میرود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای رحمان سعادت
🆔 @tahlil_shjr
#نماینده_مجلس
#وحدت
#رسانه
✅ پدیده "نماینده بلاگری" تهدیدی برای امنیت روانی مردم!
🔶 سالها قبل نماینده ای داشتیم که از فردای روز انتخابش کارگروه های متعددی تشکیل داده و جلسات زیادی برگزار میکرد. هر موضوع مهمی پیش می آمد فعالین سیاسی و رسانه ای را دعوت میکرد، از متخصصین امر نظر میخواست و با بزرگان مشورت مینمود. انصافا در مجلس نیز به شدت فعال، موثر و بی حاشیه بود.
🔶 خوب میدانم اگر نماینده ای بخواهد واقعا کار کند و مسائل مربوط به مردم و کشور را پیگیری نماید، حتی فرصتی برای خواب و خوراک مناسب هم ندارد؛ کلا مسئول در جمهوری اسلامی باید اینگونه باشد؛ همانطور که شهید رئیسی اینگونه بود؛ نه پنجشنبه میشناخت نه جمعه؛ خودش را وقف کشور کرده بود و این روزها از این و آن زیاد میشنویم که گاهی به ناحق زیر سوال میرفت و آنگاه که به او میگفتند چرا از خودت دفاع نمیکنی، میگفت نمیخواهم کشور درگیر مجادلات شود، یا میگفت بگذار به من حرف بزنند و به دیگران حرفی نزنند؛ یا اینکه پاسخ بسیاری حرف را نمیداد که مبادا مجادلات سبب ناراحتی حضرت آقا بشود.
🔶 از آن طرف شهید امیرعبداللهیان را داریم که تمام دوران وزارتش در سفر بود؛ از خود و خانواده گذشته بود تا به مردم و این مملکت خدمت کند؛ کار به جایی رسیده بود که حتی رئیسی که خودش شب و روز نداشت به او گفته بود یک مقدار به خودت و خانواده ات هم رسیدگی کن!
🔶 خداوندا تو شاهدی که ما چه عزیزانی را همین ۱۵ روز پیش از دست دادیم، کسانی که الگو بودند، نمونه بودند و بعد از رفتنشان شنیدن چنین خاطراتی از آنها فقط اشکمان را جاری میکند و افسوس میخوریم که چرا خداوند درست در همین روزها که به سوگ چنین بزرگمردانی نشسته ایم، چهره های جنجالی مجلس را به رخ مان میکشد! خدایا این چه امتحانی است؟
🔶 اصلا نخواستیم این آقایان کارگروه تشکیل دهند، جلسات مکرر بگذارند، به مشکلات رسیدگی کنند و گره از کار مردم باز کنند؛ باور کنید همین که وقت کشور را نگیرند، به اختلافات دامن نزنند، زمان شناس باشند و شرایط حساس کشور را درک کنند برایمان کافی است!
🔶 آخر این چه نماینده مجلسی است که اکانت هایش هر نیم ساعت یک بار توسط خودش آپدیت میشوند؟ مرد حسابی تو رفته ای مجلس تولید محتوا کنی یا به مشکلات مردم برسی؟ رفته ای دعوا راه بیندازی و با روح و روان مردم بازی کنی یا در سرنوشت کشور موثر باشی؟! اصلا تو کِی وقت میکنی این همه پست بنویسی؟ تو نماینده ای یا بلاگری؟ مگر نمایندگان رسانه ای قبلا نداشتیم؟ آقای نوباوه هم خبرنگار بوده؛ چرا مثل شما نیست؟! چرا نمیخواهید بپذیرید حتی الیاس حضرتیِ اصلاح طلبِ اعتماد هم مثل شما وقت مجلس را خرج رسانه اش نمیکرد؟!
🔶 یکی تان کیفیت غذای مجلس و عبور و مرور با پرشیا و غیره را بجای شفافیت به ملت قالب میکند و دیگری هم لحظه به لحظه گزارش جنجال های مجلس را آپدیت مینماید. دست بردارید؛ هنوز چیزی از تذکر حضرت آقا به امثال شما نگذشته؛ معلوم است شما از کجا خط میگیرید که حتی بیانات حضرت آقا نیز در رفتارتان اثری ندارد؟!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عبدالرحیم انصاری
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#مصر #رژیم_صهیونیستی
#فلسطین #حقوق_بشر
✅ همه نگاه ها به رفح/ ناکارآمدی مطلق سازمانهای بینالمللی
🔰 قسمت اول
🔶 در میان تداوم محکومیت جهانی کشتار بامداد دوشنبه زنان و کودکان فلسطینی توسط اشغالگران صهیونیست در رفح و هدف قرار دادن آوارگان در اردوگاهی در نزدیکی منطقه تلالسلطان در غرب رفح در جنوب نوار غزه، ارتش اشغالگر بامداد سهشنبه بار دیگر این منطقه را بمباران کرد. خبرنگار الجزیره گزارش داد در نتیجه گلولهباران چادرهای آوارگان و محله تلالسلطان توسط توپخانه رژیم صهیونیستی، ۱۶ فلسطینی به شهادت رسیدند
🔶 نتیجه سکوت جامعه جهانی در مقابل این جنایت این بود که ارتش اسرائیل یکباردیگر چادر آوارگان فلسطینی را درمنطقه المواصی که اسرائیل پیشتر مدعی شده بود امن است، هدف قرارداد.همزمان با این گزارش، پایگاه خبری سوا به نقل از شاهدان عینی گزارش داد در پی این حمله، دستکم ۲۰ فلسطینی به شهادت رسیدهاند ودهها نفر دیگرمجروح شدهاند. منابع فلسطینی میگویند اغلب شهدای این حمله زن و کودک هستند.منابع فلسطینی، بامداد دیروزنیز خبردادند که ارتش اسرائیل چادر گروهی از آوارگان را مورد حمله قرارداده است.اگرچه جنایات اخیر ارتش اسرائیل دررفح بر شدت انتقادها از دولت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل افزوده است و درواکنش به این حملات، الجزایر خواستار تشکیل جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد شد اما عملا هیچیک از این موضعگیریها و نشستها مانعی در مقابل جنایات اسرائیل نیست و این رژیم با شدت به حملات خود ادامه میدهد.
🔶 تانکهای اسرائیلی در مرکز رفح
با وجود حکم دیوان کیفری بینالمللی مبنی بر پایان حملات نظامی رژیم صهیونیستی به رفح، دیروز خبرگزاری رویترز به نقل از شاهدان عینی گزارش داد که تانکهای اسرائیلی در نزدیک مسجد العوده در مرکز شهر رفح هستند. اسرائیل تاکنون به صورت رسمی ورود نیروهای نظامی خود را به مرکز شهر رفح تأیید نکرده و انتشار اطلاعات بیشتر در این مورد را به آینده موکول کرده است. خبرگزاری رویترز همچنین در گزارش خود خبر داد که تانکها و جنگندههای اسرائیلی دوشنبهشب و روز سهشنبه به اهدافی در شهر رفح حمله کردهاند. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت که هیچ مکان امنی در غزه وجود ندارد و این وضعیت ترسناک باید پایان یابد. مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه نیز با اشاره به هشدارهای این نهاد بینالمللی در مورد احتمال مرگ غیرنظامیان در صورت حمله اسرائیل به رفح، گفت که عواقب چنین حملهای را در حمله یکشنبه شب میتوان دید. او در بیانیهای که به همین دلیل منتشر کرد، نوشت: اشتباه نامیدن حمله به اردوگاه رفح، پیامی است که برای قربانیان آن معنایی ندارد. اسرائیل با وجود هشدارهای بینالمللی نسبت به بروز یک بحران انسانی با ورود نیروهای نظامی به رفح، عملیات خود را در این منطقه مرزی از حدود سه هفته پیش آغاز کرد. رفح منطقهای پرجمعیت در جنوب نوار غزه است که بسیاری از کشورها و نهادهای بینالمللی پیشتر درباره تبعات حمله به این منطقه به اسرائیل هشدار دادهاند.
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#مرزبندی_با_دشمن #مصر #رژیم_صهیونیستی #فلسطین #حقوق_بشر ✅ همه نگاه ها به رفح/ ناکارآمدی مطلق سازم
#مرزبندی_با_دشمن
#مصر #رژیم_صهیونیستی
#فلسطین #حقوق_بشر
✅ همه نگاه ها به رفح/ ناکارآمدی مطلق سازمانهای بینالمللی
🔰 قسمت دوم
🔶 ابعاد فرامتنی حمله به رفح
وقوع فاجعه تلخ و دهشتناک بمباران آوارگان بیدفاع فلسطینی در رفح،نقطه آشکارساز جنایت و قساوت ذاتی رژیم اشغالگر قدس و اصلیترین حامی آن یعنی آمریکا محسوب میشود. بدون شک اقدام اخیر صهیونیستها منبعث از استیصال و شکست آنها در قبال رسیدن به اهداف اعلامی و حتی غیراعلامی در میدان نبرد بوده که در جای خود قابلتحلیل است.بااینحال در این مرقومه قصد داریم بر ابعاد فرامتنی این جنایت شنیع متمرکز شویم. در این خصوص با دو گزاره محکم و متقن روبهرو هستیم: نخست نظم بحرانساز غربی و دیگری اثبات مرگ ساختاری و کارکردی سازمانهای بینالمللی.
🔶 در خصوص گزاره اول،با منظومهای مواجه هستیم که غرب آن را تبدیل به چارچوبی برای زیست سلطه گرایانه خود بر نظام بینالملل ساخت و صهیونیسم را به نقطه ثقل این ساختار نفرتانگیز مبدل ساخت. در چنین منظومهای، راهبردها، استراتژیها، رفتارها، گفتارها و حتی جنايات مطلق ضد بشری بهخودیخود اصالت و موضوعیتی نداشته و ارزشگذاری و تفسیر آن بر اساس منافع دشمنان بشریت شکل میگیرد.در جریان جنگغزه و جنایت اخیر رفح، حتی هدف قراردادن دهها کودک و زن فلسطینی بیپناه در اردوگاه آوارگان ،قبحی ذاتی برای جریان سلطه ندارد،چون آمر و عامل آن، دو رکن اصلی منظومه شیطانی فوق به شمار میآیند.
🔶 نکته و گزاره دوم به ناکارآمدی مطلق سازمانهای بینالمللی، ازجمله سازمان ملل متحد و دادگاه لاهه در قبال جنگ غزه باز میگردد.متأسفانه در نظم غربی-صهیونیستی حاکم بر روابط بینالملل، هيچ نهاد و سازمانی قدرت تسلط بر بازی اضلاع جریان سلطه را ندارد، زیرا در اکثر موارد این نهادها خود خروجی و جزئی از این منظومه محسوب میشوند. بنابراین باید نسبت ساختار و کارگزار را در اين خصوص بهدرستی احصاء و محاسبه کرد. در چنین شرایطی صرفا یکراه پیش روی بشریت وجود دارد و آن گذار جمعی از نظم ادعایی غربی صهیونیستی در جهان و بازسازی نهادهای بینالمللی با کارکردی واقعی و در بطن یک ساختار کلان،عدالت محور و ضد سلطه خواهد بود.
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#اخلاق
#انتخابات
#وحدت #امام_خمینی
#انقلاب_اسلامی #گفتمان_سازی
✅ «وحدت کلمه؛ میراث حیاتی امام»
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله_۴۴۷.pdf
513.9K
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#اخلاق
#انتخابات
#وحدت #امام_خمینی
#انقلاب_اسلامی #گفتمان_سازی
✅ «وحدت کلمه؛ میراث حیاتی امام»
🔶 در آستانه سیوپنجمین سالگرد ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، تازهترین شماره هفتهنامهی خطحزبالله با عنوان «وحدت کلمه؛ میراث حیاتی امام» منتشر شد.
🔶 در گزارش «وحدت کلمه؛ میراث حیاتی»، وصیت کلیدی امام خمینی کبیر از ابتدای انقلاب تا آخرین روزها مرور شده است. با توجه به شروع فرآیند انتخابات ریاستجمهوری و ثبتنام نامزدها، در یادداشت هفته این شماره،چارچوبهای شرعی و قانونی رفتار نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از نظر رهبر انقلاب بررسی شده است.
🌷این شماره هفتهنامه خط حزبالله به روح مطهر شهدای قیام پانزدهم خرداد سال ۱۳۴۲ تقدیم میشود.
🔸 خط حزب الله؛ شماره ۴۴۷
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#استقلال_و_آزادی
#جمهوری_اسلامی #امام_خمینی
✅ معمار ایران مستقل
🔰 قسمت اول
🔶 بررسی نحوه تعامل و کیفیت عملکرد دولت اسلامی در عرصه بینالمللی و نوع نگاه امام خمینی (ره) به سیاست خارجی میتواند ما را در شناخت اندیشه سیاسی امام (ره) کمک شایانی کند. استقرار جمهوری اسلامی ایران در بهمنماه سال ۱۳۵۷ در شرایط خاصی به لحاظ ارتباطات بینالمللی صورت گرفت که جهان در دو بلوک شرق و غرب تقسیم شده بود. به عبارتی، در میان کشورها سیاست خارجی مستقل و خارج از اراده بلوک غرب و شرق وجود نداشت و کشورها تنها اجراکننده سیاستهای غرب به سرکردگی ایالات متحده آمریکا و شرق به سرکردگی شوروی بودند و عملاً خارج از چارچوب منافع این دو امکان اتخاذ رویکرد مستقلی در جهان وجود نداشت.
🔶 از این رو آغاز جمهوری اسلامی ایران همزمان با «خفقان سیاست خارجی» برای کشورها در جهان بود و رهایی از این وضعیت نیز رویایی برای بسیاری از کشورها بود که روزی بتوانند براساس منافع ملی خودشان تصمیم بگیرند و اقدام کنند. در چنین فضایی، امام خمینی (ره) توانستند سیاست مستقل و بر اساس منافع ملی ایران در قامت جمهوری اسلامی را عرضه کنند. بنابراین، امام (ره) مبنای سیاست خارجی را خارج از اراده دو بلوک غرب و شرق نهادند.
🔶 بررسی اصول حاکم بر سیاست خارجی امام خمینی (ره) از آن رو حائز اهمیت است که افزون بر نقش روشنگر آن، که به بیان رهبر معظم انقلاب «چون چراغی روشنگر فرا راه حرکت صحیح انقلاب اسلامی است»، نشاندهنده اصولی برآمده از متن تعالیم اسلامی نیز هست که میتواند به منزله سندی فقهی برای اجرایی کردن آموزههای تئوریک اسلامی در عرصه روابط بینالملل استناد شود.
🔶اصول حاکم بر روابط بینالمللی:
1️⃣ اصل گسترش روابط بر اساس مبانی اسلامیـ انسانی
«ما با شما که همجوار ما هستید و فرسخها بین دو کشور مرز مشترک است، مایلیم که به طور مسالمتآمیز، به طور انسانی رفتار کنیم.» (صحیفه امام (ره)، ج ۶، ص ۲۲۰) این اصل اساسی تنها درباره رابطه با کشورهای همجوار یا کشورهای مسلمان منحصر نمیشود، بلکه رابطه با تمام کشورهای جهان را در بر میگیرد. «اسلام برای همه است، دلسوز برای بشر است. ما هم تابع اسلامیم، ما هم دلسوزیم برای بشر. ما با هر کس که با ما به طور انسانی رفتار کند ما با او دوستیم.» (همان، ج ۱۱، ص ۱۴)
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای اکبر معصومی؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#استقلال_و_آزادی
#جمهوری_اسلامی #امام_خمینی
✅ معمار ایران مستقل
🔰 قسمت اول
🔶 بررسی نحوه تعامل و کیفیت عملکرد دولت اسلامی در عرصه بینالمللی و نوع نگاه امام خمینی (ره) به سیاست خارجی میتواند ما را در شناخت اندیشه سیاسی امام (ره) کمک شایانی کند. استقرار جمهوری اسلامی ایران در بهمنماه سال ۱۳۵۷ در شرایط خاصی به لحاظ ارتباطات بینالمللی صورت گرفت که جهان در دو بلوک شرق و غرب تقسیم شده بود. به عبارتی، در میان کشورها سیاست خارجی مستقل و خارج از اراده بلوک غرب و شرق وجود نداشت و کشورها تنها اجراکننده سیاستهای غرب به سرکردگی ایالات متحده آمریکا و شرق به سرکردگی شوروی بودند و عملاً خارج از چارچوب منافع این دو امکان اتخاذ رویکرد مستقلی در جهان وجود نداشت.
🔶 از این رو آغاز جمهوری اسلامی ایران همزمان با «خفقان سیاست خارجی» برای کشورها در جهان بود و رهایی از این وضعیت نیز رویایی برای بسیاری از کشورها بود که روزی بتوانند براساس منافع ملی خودشان تصمیم بگیرند و اقدام کنند. در چنین فضایی، امام خمینی (ره) توانستند سیاست مستقل و بر اساس منافع ملی ایران در قامت جمهوری اسلامی را عرضه کنند. بنابراین، امام (ره) مبنای سیاست خارجی را خارج از اراده دو بلوک غرب و شرق نهادند.
🔶 بررسی اصول حاکم بر سیاست خارجی امام خمینی (ره) از آن رو حائز اهمیت است که افزون بر نقش روشنگر آن، که به بیان رهبر معظم انقلاب «چون چراغی روشنگر فرا راه حرکت صحیح انقلاب اسلامی است»، نشاندهنده اصولی برآمده از متن تعالیم اسلامی نیز هست که میتواند به منزله سندی فقهی برای اجرایی کردن آموزههای تئوریک اسلامی در عرصه روابط بینالملل استناد شود.
🔶اصول حاکم بر روابط بینالمللی:
1️⃣ اصل گسترش روابط بر اساس مبانی اسلامیـ انسانی
«ما با شما که همجوار ما هستید و فرسخها بین دو کشور مرز مشترک است، مایلیم که به طور مسالمتآمیز، به طور انسانی رفتار کنیم.» (صحیفه امام (ره)، ج ۶، ص ۲۲۰) این اصل اساسی تنها درباره رابطه با کشورهای همجوار یا کشورهای مسلمان منحصر نمیشود، بلکه رابطه با تمام کشورهای جهان را در بر میگیرد. «اسلام برای همه است، دلسوز برای بشر است. ما هم تابع اسلامیم، ما هم دلسوزیم برای بشر. ما با هر کس که با ما به طور انسانی رفتار کند ما با او دوستیم.» (همان، ج ۱۱، ص ۱۴)
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای اکبر معصومی؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #روابط_خارجی #استقلال_و_آزادی #جمهوری_اسلامی #امام_خمینی ✅ معمار ایران مستقل 🔰 قسمت اول
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#استقلال_و_آزادی
#جمهوری_اسلامی #امام_خمینی
✅ معمار ایران مستقل
🔰 قسمت دوم
2️⃣ روابط حسنه و مسالمتآمیز
«ما نمیخواهیم در یک کشوری زندگی کنیم که از دنیا منعزل باشد، ایران امروز نمیتواند این طور باشد، بلکه کشورهای دیگر هم نمیتواند این طور باشد، که در یک جا بنشینند و مرزهایشان را ببندند، این غیر معقول است. امروز دنیا مانند یک عائله و یک شهر است، و یک شهر دارای محلههای مختلفی است که با هم ارتباط دارند. وقتی دنیا وضعش این طور است ما نباید منعزل باشیم. ما باید با کشورهایی که با ما هستند و ما را اذیت نمیکنند، روابط داشته باشیم و آقایان در این فکر باشند که روابط را تحکیم کنند.» (همان، ج ۱۹، ص ۴۱۳)
3️⃣ حفظ تمامیت ارضی
روابط سیاسی خارجی از منظر امام خمینی (ره) باید به گونهای تنظیم شود که تمامیت ارضی و حاکمیت ملت اسلامی را تحتالشعاع قرار ندهد و مخدوش نکند. اهمیت این اصل در پاسخ امام خمینی (س) به پیام تبریک «برژنف» رئیس هیئت حاکمه اتحاد جماهیر شوروی به مناسبت شصتمین سالگرد روابط ایران و مسکو به خوبی بیان شده است. «احترام به حق حاکمیت ملتها و تمامیت ارضی کشورها و عدم مداخله در امور دیگران پیوسته مورد توجه شما و سایر رهبران جهان باشد و روابط میان کشورها روابط دوستانه به معنای واقعی آن بوده و برقرار گردد.» (همان، ج ۱۲، ص ۳۴۲)
4️⃣ حفظ استقلال و نفی وابستگی
امام خمینی (س) استقلال ملی را یکی از بنیادهای اسلام معرفی میکنند و میفرمایند: «بنیاد دیگر اسلام، اصل استقلال ملی است. قوانین اسلام تصریح دارند که هیچ ملتی و هیچ شخصی حق مداخله در امور کشور ما را ندارد.» (همان، ج ۴، ص ۴۲۴)
5️⃣ اصل پایبندی به قراردادهای بینالمللی
امام خمینی (ره) میان قراردادهایی که با اراده و اختیار ملت مسلمان ایران، منعقد شده و معاهداتی که در اثر اکراه و اجبار و به دلیل سلطه و تحکم قدرتی بیگانه بر ملت مسلمان ایران انعقاد یافته است، تفاوت قائل بودند و قراردادها و تعهداتی را که دولت اسلامی با اراده و اختیار خود و با استقلال کامل منعقد کرده است، لازمالرعایة و الزامآور میدانستند. برای نمونه، میتوان به پذیرش قطعنامه ۵۹۸ به عنوان معاهدهای بینالمللی اشاره کرد که امام (ره) اعلام کردند: «من باز تأکید میکنم که ما در سیاست خود برای رسیدن به صلح در چهارچوب قطعنامه شورای امنیت جدی هستیم، و هر گز پیشقدم در تضعیف آن نخواهیم بود.» (همان، ج ۲۱، ص ۱۳۴)
6️⃣ دفاع از مستضعفان و مظلومان
دفاع از مظلومان و مستضعفان نیز در آموزههای قرآنی و تعالیم بلند اسلامی ریشه دارد. گاه مظلوم و مستضعف از زمره مسلمین است و گاه از غیر آنان. در هر دو وجه مفروض، مبارزه علیه ظلم و دفاع از مظلوم و کوشش برای رفع استضعاف مستضعفان از مواردی است که در تعالیم اسلامی به آن اشاره شده است. این اصل را باید از اصول غیر قابل تغییر حکومتی اسلامی دانست. «ما طرفدار همه مظلومین در همه جا هستیم و میل داریم که مظلومین بر همه ستمگران غلبه کنند.» (همان، ج ۱۹، ص ۹۴)
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای اکبر معصومی؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr