🍃 امروز ۱۹ آذر به ابتکار #مدرسه_علم_و_عمل، نشست «حوزه تهران و نقش آن در شکلگیری انقلاب اسلامی» با رعایت دستورالعملهای بهداشتی برگزار شد.
💠 موضوع جلسه اول: مبانی تربیتی امام خمینی (ره) با نگاه به نقش آیتالله شاهآبادی
🔹با حضور دکتر محمد حسین شهرستانی
برشی از مباحث مطرح شده👇👇👇
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
نشست، سبحانی صدر.aac
6.66M
🎙مقدمه بحث:
☘ نگاهی گذرا به نقش #حوزه_حکمیه_تهران در تحولات سیاسی دو قرن گذشته.
🔹آیتالله شاه آبادی حکمت را در حوزه تهران فراگرفته و #امام_خمینی (ره) هم در حکمت، از محضر ایشان بهره برده بود.
با توجه به اینکه روحیه اجتماعی و مبارزاتی آیتالله شاهآبادی برخاسته از نگرش عرفانی ایشان بود، و این مبنا به امام خمینی منتقل شده بود، آیا میتوان قائل به تأثیر حوزه حکمی تهران در شکلگیری انقلاب اسلامی شد؟
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
دکتر شهرستانی.aac
13.57M
🎙 #دکتر_محمدحسین_شهرستانی:
☘نظریه فطرت صورتبندی همان سیره و سنت علمای تهران است.
طرح آیتالله شاه آبادی اسلام اجتماعی و طرح امام خمینی اسلام سیاسی است.
آن بستر مناسبات تاریخی که از آن چنین نظریهای پدید میآید، تهران است.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
💠 پاسخ #امام_خمینی (ره) به نامه #آیت_الله_محمد_یزدی - 50/01/05
✍ بسمه تعالی
خدمت جناب مستطاب #عمادالاعلام و ثقه الاسلام آقای آقا شیخ محمد یزدی دامت افاضاته
مرقوم شریف واصل، سلامت و توفیق جناب عالی را از خداوند تعالی خواستار است. امید است ان شاءالله تعالی #حوزه_علمیه_قم و سایر مومنین از ارشاد و هدایت جناب عالی برخوردار باشند.
آنچه اخیراً مورد تأسف این جانب است اختلافاتی است که نمی دانم با چه دستی در حوزه علمیه قم و بین اهل منبر بلکه محراب حادث شده است و همین نحو بین #اهل_علم_تهران و #اهل_منبر آنجا حادث شده است، همان نحو اختلافی که بین علمای مسیحی در وقتی که ممالک آنها را می گرفتند حاصل شد.
امروز که اصول احکام در دستبرد اجانب و نوکرهای آنها است به جای وحدت کلمه، این نحو تفرق و توهین بعضی از بعضی و تکفیر بعضی موجب کمال تأسف است و کاشف از عدم رشد جامعه است.
امثال جناب عالی کوشش کنید شاید موفق شوید آقایان را از این خواب گران بیدار کنید قبل از اینکه همه چیز آنها به باد رفته باشد، اگر نرفته باشد. (و الی الله تعالی المشتکی). والسلام علیکم
روح الله الموسوی الخمینی
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
✍ آیتالله #حاج_شیخ_هادی_نجمآبادی (م۱۳۲۰ق/ ۱۲۸۰ش) از مجتهدین بزرگ تهران در دوران زعامت #حاج_ملاعلی_کنی و چندی پس از آن بود که در #محله_سنگلج زندگی میکرد. بسیاری از رهبران و فعالان #انقلاب_مشروطه یا از شاگردان وی بودند و یا با ایشان ارتباط داشتند.
🍃اگر بخواهیم در #تاریخ_حوزه_طهران فصلی با عنوان #خدمات_اجتماعی_حوزه بنگاریم، نام مرحوم حاج شیخ هادی در صدر آن میدرخشد. برخی از اقدامات اجتماعی ایشان عبارت است از احداث: #بیمارستان، #داروخانه، #مدرسه، #حمام و #مسجد.
☘تاریخیترین این بناها #بیمارستان_وزیری بود که بین سالهای ۱۳۱۴ تا ۱۳۱۸ق بنا بر وصیت #میرزا_عیسی_وزیر (وزیر شهر تهران) و با همت و تلاش #شیخ_هادی_نجم_آبادی ساخته شد.
🔹جالب است بدانید که ایشان با روحیه جهادی که داشت، خودش و فرزندانش دست به کار شده و به ساختن بنای بیمارستان و کاهگل کردن آن میپرداختند.
💉اولین عمل جراحی این بیمارستان #عمل_آپاندیس بود که وقتی جراح آلمانی بیمارستان آماده عمل شد، مجتهد بزرگ شهر، مرحوم حاج شیخ هادی نجم آبادی هم روپوش سفید پزشکی پوشید و به اتاق عمل رفت و علاوه بر کمک، به دقت به کار دکتر نگاه میکرد.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷 نفر سمت راست، استاد ابوالحسنی منذر در سنین جوانی در کنار مقبره شیخ فضلالله نوری
🗓 به بهانه ۲۲ آذر سالروز رحلت #استاد_علی_ابوالحسنی_منذر
✍ استاد ابوالحسنی که به تعمق و ژرفنگری در تاریخپژوهی شهرت دارد، در شکلگیری اندیشه خود بسیار متاثر از #امام_خمینی، #شیخ_حسین_لنکرانی، #علامه_عسکری، #شیخ_فضل_الله_نوری و #مرحوم_ادیب_پیشاوری میباشد.
📖 استاد ابوالحسنی در جریان اصلاح کتاب «مظلومی گمشده در سقیفه» به واسطه #شهید_دکتر_پاک_نژاد با شیخ حسین لنکرانی آشنا میشود و ایشان را دریایی از علم مییابد.
پدر شیخ حسین لنکرانی شاگرد شیخ فضل الله نوری و پدربزرگ او استاد شیخ فضل الله نوری، #سید_جمال_الدین_اسدآبادی، #سید_عبدالله_بهبهانی و #سید_محمد_طباطبایی بوده است.
▪️شیخ حسین لنکرانی درس #آخوند_خراسانی را در نجف دیده و روز اعدام شیخ فضل الله نوری را به خاطر داشت و سینهاش آکنده از اسرار تاریخ #مشروطه و #پهلوی بود؛ و این تجربیات گرانبها را به شاگرد خود استاد ابوالحسنی (منذر) منتقل ساخت.
🍃از اینرو آثاری که استاد ابوالحسنی کنار درباره مشروطه و بهویژه شیخ شهید نگاشته است، از ارزش تاریخی بالایی برخوردار است.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷 تصویر ۱:
🔸 #استاد_علی_ابوالحسنی_منذر در سنین جوانی
در کنار مرحوم #شیخ_حسین_لنکرانی
و #آیتالله_سید_عبدالله_شیرازی
📷 تصویر ۲:
استاد ابوالحسنی در کنار مرحوم #علامه_سید_مرتضی_عسکری
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
🗓 به مناسبت ۲۷ ربیعالثانی درگذشت آیتالله العظمی #سید_احمد_خوانساری
✍ پس از درگذشت مرحوم آیتالله #حاج_آقا_یحیی_سجادی از علمای تهران که در #مسجد_سید_عزیزالله اقامه جماعت مینمود، بازاریان متدین تهران در قم خدمت #آیت_الله_بروجردی رفته و از محضر ایشان درخواست نمودند که شخصیت با کفایتی را به تهران اعزام دارند تا در مسجد حاج سید عزیزالله اقامه نماز کرده و به امورات دینی مردم بپردازند و آیتالله بروجردی ایشان را به تهران فرستاد.
🍃حضور آیتالله خوانساری نمونه کاملی از ارتباط #بازار_تهران با علما و مراجع عاصمه بود که منشأ تحولات سیاسی و اجتماعی بزرگی میشد.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
✍ یک ماه بعد از ختم حوادث مربوط به #انجمنهای_ایالتی_و_ولایتی که به پیروزی روحانیت شیعه منجر شد، شاه طرح شش ماده ای موسوم به #انقلاب_سفید را در19 دی 1341 اعلام کرد.
🔹 #امام_خمینی(ره) این بار نیز رهبری مبارزه را بر عهده گرفت و اعلامیه تحریم رفراندم را در دومین روز بهمن انتشار داد. در پی آن اعتصاب در #بازار_تهران آغاز شد. #آیت_الله_خوانساری بازوی توانای حوزه علمیه و مرجعیت شیعه در تهران از ابراز نارضایتی خودداری نکرد.
🔹 مردم حاضر در بازار و مغازه های اطراف با تعطیل بازار به سوی خانه آیت الله خوانساری که نزدیک بازار بود به راه افتادند و آنگاه که آیت الله خوانساری به آنان پیوست، به منزل آیت الله #سید_محمد_بهبهانی رفتند. در آنجا حجة الاسلام فلسفی ضمن حملات شدید به «رفراندم تقلبی» اعلامیه مشترک آقایان بهبهانی و خوانساری را در تحریم رفراندم که همانجا صادر کرده بودند، قرائت کرد:
📃 بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی محمد و آله الطاهرین و لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم کلیه تصویبنامه هایی که بر خلاف شرع مقدس باشد، حرام و شرکت در آنها شرکت در امر حرام و در حکم مبارزه با امام زمان اروحنا له الفداء می باشد و محرمات الهیه به تصویبنامه و آرای عمومی حلال نمی شود، حلال محمد حلال الی یوم القیامة و حرامه حرام الی یوم القیامة
الاحقر احمد الموسوی الخوانساری
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
✍ آیتالله #شیخ_مرتضی_مدرس_گیلانی در نجف زاده شد و در همان دیار از محضر اساتید معظم #حوزه_نجف مانند آیتالله #سید_ابوالحسن_اصفهانی و آیتالله #سید_علی_آقا_قاضی در معقول و منقول و عرفان بهره برد و در همانجا به تدریس مشغول شد.
🔹پدرش #شیخ_شعبان_گیلانی از مدرسان حوزه نجف بود و برادرش #شیخ_ابوالحسن_فقیهی_گیلانی از علمای رشت بود.
🔹استاد مدرّس گیلانی در سال ١٣۶۵ ق به ایران سفر کرد و مدتى چند در تهران و قم توقف داشت و از محضر اساتیدى چون #آیت_الله_شاه_آبادى در حکمت استفاده کرد و به نجف بازگشت.
📚 مدرس گیلانی در ايرانىگرى و #زبان_فارسى تعصب داشت و در سال ١٣٧۵ ق نجف را ترک گفت و در تهران (#خیابان_گرگان) سکونت اختیار نمود، و به تألیف و پژوهش و نشر آثار قلمى خود و نیز تدریس در #مدرسه_مروى پرداخت.
📆 از کارهاى برجستۀ ایشان استخراج و نشر #تقویم_نجومى بود که سالها تقویم ایشان در شهرهاى ایران پخش مىشد.
📚 از ایشان ۱۵۵ اثر در فنون مختلف ثبت شده است.
🍂 وفاتش در ٨۵ سالگى روز یکشنبه ٢۵ ربیع الثانى ١۴٢٠ق مطابق با ١٧ مرداد ١٣٧٨ش اتفاق افتاد و در #بهشت_زهرا به خاك سپرده شد.
📖 یکی از آثار وی کتاب #معجم_الحکماء (فى تراجم الحکماء و الفلاسفه) است که تلخیصی از آن با تعلیقات #استاد_صدوقی_سها منتشر شده است و گزارش خوبی از مجموعهای از حکمای معاصر ارائه میدهد.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷 سمت راست: حجتالاسلام #شیخ_علی_برهان فرزند مرحوم حاج شیخ علی اکبر برهان
سمت چپ: مرحوم حجتالاسلام #حاج_شیخ_حسن_یزدیزاده
✍ مرحوم یزدیزاده از شاگردان آیتالله برهان و طلاب #مدرسه_لرزاده و اساتید سطح #حوزه_تهران که به تازگی رحلت فرمودند، در بیان فعالیتهای سیاسی و فرهنگی خود در ایام جوانی، به نگارنده میفرمود:
🔹سال ۱۳۲۶، یا ۱۳۲۷ من جمعیتی تأسیس کردم به نام «#اخوان_المؤمنین»؛ چون #اخوان_المسلمین در سال ۲۶ توسط #حسن_البنّاء تأسیس شد.
یک مدت کوتاهی شاید یکی دو سال گشت و کسانی که با من همکاری کرده بودند در شروع کار مانند مرحوم احمد آقا پسر #آقا_ضیاء_عراقی.
🔹 همان اخوان المؤمنین در سال 1330 مبدّل شد به «#گروه_شیعیان»؛ چون دیدم دولت داره حساسیت نشان میده و جواسیسشان می آمدند و می رفتند که اینها چی می گن، اسمش را عوض کردیم گذاشتیم «#پیروان_قرآن». بعد با #حاج_صادق_امانی و دیگران مثل #حاج_عبدالله_مهدیان و #حاج_حسین_مهدیان را دعوت کردم و #حاج_اسدالله_بادامچیان و اینها که بعدا آمدند.
🔸 آقای خمسی که طلبه فاضلی بود گفت که اسم باید جامع و مانع باشه؛ «پیروان قران» جامع هست ولی مانع نیست. وهابیان و باقی مسلمانها هم می گویند ما پیروان قرآنیم. لذا اسمش شد «گروه شیعیان».
🔸 یک دفتر گرفتیم در نبش #خیابان_خیام؛ ضلع جنوبی #پارک_شهر؛ یک ساختمان بود. مرکز تجمع گروه شیعیان آنجا بود. گروه شیعیان تقریبا فعال بود تا حدود سال 34 ، 35 که نواب صفوی شهید شد.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
✍ امروز بازدیدی از #کتابخانه_مجلس_شورای_اسلامی داشتیم. بهرههای علمی فراوانی برایم داشت که به مرور از آن خواهم نوشت.
🍃بد نیست یادی کنم از مرحوم #عبدالحسین_حائری (نوه مرحوم #حاج_شیخ_عبدالکریم_حائری_یزدی) که بیش از نیم قرن (از سال ۱۳۳۱) در این کتابخانه مشغول به خدمت بوده و نزدیک به ۲۰ سال از این دوران را عهدهدار سمت ریاست کتابخانه مجلس بودهاست.
✨مرحوم حائری تحصیل کرده حوزه قم بود و در سن ۲۴ سالگی به درجه اجتهاد رسید. اما حقیقتا باید وی را از مفاخر علمی #حوزه_تهران به شمار آورد که نزدیک به پنج دهه در این شهر در خدمت تراث علمی ما بوده است.
📚آن مرحوم در سال 1330 به تهران عزیمت کرد و به رغم مخالفت دوستان پیشکسوت و هم کسوت، لباس دینی را از تن درآورد و جذب کتابخانۀ مجلس برای فهرست نویسی نسخ خطی شد. در سال 1336 به استخدام کتابخانه درآمد و بیش از نیم قرن در کتابخانۀ مجلس شورای اسلامی مشغول به خدمت بود.
📚به همت این استاد فقید، نسخههای خطی بینظیر و ذیقیمتی جمعآوری شده که سخن گفتن از آن در این مجال نمیگنجد و شاید در آینده اجازه گفتگو پیرامون آن بیابم.
مرحوم حائری سال ۱۳۹۴ دارفانی را وداع گفت.
✍ #رهبر_حکیم_انقلاب در پیام درگذشت استاد حائری مرقوم فرمودند:
بیشک آن مرحوم که پرورشیافتهی حوزهی قم و بیت رفیع حائری و سبط مرحوم آیةالله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری بود، از فضلای برجستهی معاصر و یکی از پیشکسوتان نسخهشناسی و کتابشناسی بهشمار میرفت.
باتشکر از برادر #مجتبی_عباسلو مدیر روابطعمومی کتابخانه بابت هماهنگی
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷 حضور ائمه جماعات #شمال_تهران در مسجد قبا و به میزبانی شهید مفتح. در تصویر آیتالله #سید_نورالدین_طاهری_شیرازی هم دیده میشود.
🗓 به مناسبت ۲۷ آذر سالروز شهادت #شهید_محمد_مفتح
✍ #شهید_مفتح سال ۱۳۴۷ بهخاطر مبارزات خود در شهر قم به جنوب کشور تبعید شد و پس از پایان دوران تبعید، از سوی رژیم شاه مجبور به سکونت در تهران شد.
🔹شهید مفتح در تهران #مسجد_الجواد را مرکز فعالیتهای خویش قرار داد، و در کلاسها مباحث اسلامی را باطرح نوین و شکل جدید مطرح میکرد که مورد استقبال جوانان قرار میگرفت.
🔸پس از اینکه مسجد الجواد توسط #رژیم_پهلوی بسته شد در سال ۵۲ شهید مفتح در #مسجد_جاوید فعالیت خویش را آغاز کرد. در سوم آذر ۵۳ بعد از سخنرانی #آیت_الله_خامنهای در این مسجد، ساواک، مسجد را تعطیل نموده و آیت الله خامنهای و محمد مفتح را دستگیر و زندانی کرد.
🔹پس از آزادی شهید مفتح از زندان در سال ۵۴، امامت #مسجد_قبا -که به قول #شهید_بهشتی «قرار بود یک امام فعال و پرجوش در آنجا باشد»- به عهده او گذاشته شد.
🍃ایشان در سالهای ۵۶ و ۵۷ مبارزاتش را گسترش داد و مسجد قبا را به عنوان سنگر مبارزاتی آماده کرده بود و در ساماندهی و شکلدهی مبارزات مردم نقش تعیین کننده داشت. در ماه رمضان همان سال جلسات باشکوهی در مسجد قبا برگزار گردید.
✨در #عید_فطر نماز عید به امامت شهید مفتح در #تپه_های_قیطریه برگزار شد که به راهپیمایی بزرگی انجامید که مفتح و شماری از روحانیون انقلابی و مبارز پیشاپیش آن در حرکت بودند.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
✍ در تاریخ پنجشنبه ۱ جمادیالاولی، با ورود پست به تهران، چنین منتشر شد که جناب #میرزای_شیرازی حکم به تحریم تنباکو دادهاند.
شور و غلغلهای در تمام شهر به راه افتاد و در تمامی بازارها و مساجد خبر آن اعلام گردید.
📜 اصل دستخط جناب میرزای شیرازی را که در پاسخ به یک استفتاء درباره حکم استعمال دخانیات صادر شده بود، فقط جناب #میرزا_محمدحسن_آشتیانی دیده بود، اما مضمون آن در همان روز پنجشنبه در صد هزار نسخه تکثیر شد و به دست تمامی مردم تهران بلکه روستاهای اطراف رسید.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
✍ #میرزا_ابوالحسن_شریف_عسکری (دایی مرحوم #علامه_سید_مرتضی_عسکری) در شهر سامرا متولد شد.
پدرش #میرزا_محمد_تهرانی از زعمای #حوزه_سامرا بود.
🔹میرزا ابوالحسن بعدها از سامرا به قم آمد و از محضر آیات عظام بروجردی، حجت و سید محمد تقی خوانساری بهره مند گردید.
در حدود سال ۱۳۷۸ق به تهران رهسپار گردید و در شمیران سکونت گزید و سالها امامت جماعت #مسجد_ابوتراب آن نقطه را برعهده داشت. ایشان بسیار متواضع بود و تالیفات ارزندهای چون #نوادر_العرب داشت.
📖 مرحوم شریف رازی در #گنجینه_دانشمندان در مورد ایشان مینویسد:
«آقای شریف عسکری از دانشمندان غیور و متقی و موصوف به ورع و پارسائی و نسبت به مرحوم آیتالله مجاهد حاج #سید_ابوالقاسم_کاشانی قدس سره ارادت خاصی داشت و جنازه آن مرحوم را از تهران با پای برهنه تشییع نموده و به حقیر میفرمود آقای کاشانی مجهول القدر در تهران بود زیرا من شاهد و ناظر بودم که با آن مقام علمی چه فداکاریها و مبارزاتی بر علیه انگلیسیها نمود.»
🍂ایشان پس از عمری مجاهدت و تلاش در مسیر اعتلای تعالیم اهلبیت و دفاع از مکتب آل الله در تاریخ ۲۶ آذر ۱۳۶۶ش وفات کرد.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📜 تصویر فوق برگهای است از فهرست کتابخانه #مدرسه_مروی که در چهارم جمادیالاول ۱۲۹۹ق و در زمان تولیت #حاج_ملاعلی_کنی بر مدرسه، توسط کتابدار آن جناب #علیاکبر_طالقانی تنظیم شده است.
🔹این فهرست شامل مجموعه کتبی است که توسط #محمدحسین_خان_مروی، #میرزا_محمد_اندرمانی، حاجی کنی و دیگران تهیه و بر کتابخانه وقف شده است. این فهرست ارزشمند ۸۸ صفحه دارد.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷 نفر سمت راست #دکتر_حسین_کریمان در کنار #دکتر_مجتبی_مینوی( تابستان ۱۳۴۷)
✍ دکتر حسین کریمان در سال ۱۲۹۲ ش در تهران به دنیا آمد. پس از اخذ لیسانس ادبیات، در سال ۱۳۲۴ برای تحصیل علوم دینی به قم رفت و از محضر آیات عظام حجت، صدر، خوانساری و بروجردی بهرهمند شد و به تهران بازگشت.
✨دکتر کریمان در تهران نیز از محضر اساتیدی چون #سید_کاظم_عصار، #دکتر_محمود_شهابی و #شیخ_محمدحسین_فاضل_تونی استفاده کرد و پس از اخذ دکترای ادبیات فارسی، به تدریس در #دانشگاه_تهران و #دانشگاه_شهید_بهشتی پرداخت.
📚 ایشان آثار ارزشمندی در زمینه تاریخ و جغرافیای تهران، ری، و قم به رشته تحریر درآورده است و کتاب #تهران_در_گذشته_و_حال، یکی از آثار مفید وی در زمینه #تهران_شناسی است.
✨دکتر کریمان، به ساحت مقدس علمای اسلام و مراجع تقلید، ارادت خاصی داشت و #آیت_الله_مرعشی_نجفی یک انگشتری به جهت اعتقادات دینی قوی وی و حمایت از ساحت مقدس دین، به اواهداء کرده بودند که تا پایان عمر چون یادگاری ارزنده همراه داشت.
🍂 دکتر حسین کریمان در ۳۰ آذر ۱۳۷۲ وفات کرد و در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
✍ #علامه_محمد_قزوینی که بسیاری از ما وی را به تصحیح ارزشمند #دیوان_حافظ میشناسیم از مفاخر #حوزه_طهران است و در شرح زندگانی خود مینویسد:
🔹تولد این جانب در طهران و در محله #دروازه_قزوین در پانزدهم ربیعالاول سنه هزار و دویست و نود و چهار هجری قمری است. تحصیلات علوم متداوله اسلامی را در همان طهران [طی] کردهام.
📖 صرف و نحو را در خدمت پدرم و خدمت مرحوم حاج سید مصطفی مشهور به #قنات_آبادی در #مدرسه_معیرالممالک و فقه را در خدمت همان بزرگوار و مرحوم حاج #شیخ_محمدصادق_طهرانی مدرس همان مدرسه و سپس در محضر مرحوم حاج #شیخ_فضلالله_نوری، کلام و حکمت قدیم را در خدمت مرحوم #آخوند_ملا_محمد_آملی در #مدرسه_خازن_الممالک، و سپس اصول فقه خارج را در محضر درس مرحوم افضل المتاخرین آقا #میرزا_حسن_آشتیانی در سه چهار سال اخیر عمر آن مرحوم.
🔹دیگر علمائی که بدون حضور در مجالس درس ایشان از مفاوضات کثیر البرکات ایشان مدتهای مدید مستفیض شدهام یکی مرحوم #حاج_شیخ_هادی_نجمآبادی و دیگر مرحوم سید احمد #ادیب_پیشاوری و دیگر مرحوم شمس العلماء #شیخ_محمدمهدی_قزوینی عبدالرب آبادی یکی از مؤلفین اربعه «#نامه_دانشوران» است رحمه الله علیهم اجمعین»
🍁 #شب_یلدا
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷 از راست: آیتالله #محی_الدین_حائری_شیرازی (در سن نوجوانی)، آیت الله #حاج_شیخ_عبدالحسین_حائری (پدر)، آیتالله #صدرالدین_حائری_شیرازی (برادر)
🗓 ۲۹ آذر سالگرد رحلت #آیت_الله_حائری_شیرازی بود.
👌 در بیانیه انصراف ایشان از #انتخابات_مجلس_خبرگان در سال۹۶ نکته جالبی درباره اهمیت شهر تهران به عنوان پایتخت ایران اسلامی است که قابل تأمل است.
📝 در بخشی از بیانیه آمده است:
اینجانب هم، به امید اعلام کفر به طاغوت در زمینههایی که مورد غفلت واقع شده، میخواستم در #مجلس_خبرگان آینده حضور داشته باشم که برای #حوزه_انتخابیه_تهران ثبت نام کردم تا آرای #مرکز_کشور پشتوانه کار بزرگی که میخواهم انجام دهم باشد ولی #جامعتین تعهداتی به دیگران داشتند و غیر از مرکز تهران هم برای منظور حقیر مناسب نبود و از طرف دیگر مستقل وارد صحنه انتخابات شدن، ایهام مقابله با استخوان داران در حرکت انقلابی و اسلامی ما و پیوستن به دیگران را در پی داشت.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
✨ آیتالله #شیخ_محمدجواد_صافی_گلپایگانی (متوفای ۱۳۳۷ش) پدر آیات عظام حاج شیخ لطفالله و حاج شیخ علی آقا صافی گلپایگانی، از همدرسان #آیت_الله_بروجردی و آیتالله #سید_ابوالحسن_اصفهانی بود.
🔹ایشان مدّتی در تهران مقیم بود و علما و متدینان به اطراف او گرد آمده و اظهار لطف مینمودند. وی در زمان مشروطه، با روحیه مشروعهخواهی که داشت، در تهران با #شیخ_شهید حاج #شیخ_فضل_الله_نوری در ارتباط بود.
📖 از آن مرحوم دیوان اشعاری برجای مانده که یکی از آنها چنین است:
انگلیسی در جهان افکنده دام مکر و فن
ای خدایا مسلمین را سید و سالار کو
بحر پر موج و بلا در اوج کشتی در خطر
نوح کشتی بان در این دریای محنت بار کو
صفحه روی زمین بگرفت دجال فتن
مهدی صاحب زمان و تیغ آتشبار کو
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
💠 گزارش ساواک از انتشار #انجیل_برنابا زیر نظر #آیت_الله_سید_محمود_طالقانی که توسط آقای #مرتضی_فهیم_کرمانی ترجمه شده بود.
🍃به مناسبت ولادت #حضرت_عیسی(ع)
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
تاریخ حوزه طهران
💠 گزارش ساواک از انتشار #انجیل_برنابا زیر نظر #آیت_الله_سید_محمود_طالقانی که توسط آقای #مرتضی_فهیم_ک
📖 #آیت_الله_طالقانی در مقدمه انجیل برنابا مینویسد:
🔹«نام انجیل برنابا بیش از چهل سال گذشته که دوران طفولیت را گذرانده و وارد سنین جوانی شده بودم بگوشم میرسید.
در آن زمان تمدن غرب و تجددمآبی با سیر طبیعی و جبری در ایران نفوذ مینمود و همراه آداب و افکار جدید و شبهات و تبلیغات ضد اسلامی در اذهان جوانها راه مییافت و محافل و مجامعی از مذاهب و مکاتب مختلف تأسیس میشد.
🔸جمعی از علمای اسلامی و رجال دولتی و تجار متدین و سرشناس که خطر تزلزل ایمانی و اخلاقی نوجوانان را در برابر سیل تبلیغات گوناگون از نزدیک میدیدند و مجالس وعظ و سخنرانی های معمولی را کافی نمیدانستند، به فکر تشکیل مجالس آزاد بحث و مناظره برآمدند و اداره سرپرستی این مجالس را به عهده مرحوم پدرم آیتالله حاج #سید_ابوالحسن_طالقانی واگذار کردند و با موافقت رئیس حکومت وقت، از مبلغین و مؤسسین مذاهب و آراء مختلف برای بحث و گفتگو دعوت نمودند.
🔹یکی از کارهای این جمعیت بهدست آوردن کتب و نشریات ادیان و مذاهب بود. از کتابهایی که به هر وسیلهای بود میخواستند بهدست آوردند ترجمه عربی انجیل برنابا بود. زیرا با آنکه از زمان انتشار آن بیش از ۲۰ سال نگذشته بود، نسخهای از آن در کتابخانه ها یافت نمیشد.
نسخهای از آن را از کتابخانه خصوصی یکی از مراجع ساکن عراق بهدست آوردند. این نسخه برای مرحوم پدرم چون گوهر گرانبهایی بود که همیشه آن را محفوظ میداشت و در سفر و حضر با خود همراه داشت و در مجالس و مجامع، قسمتهایی از آن را برای اهل فضل و مؤمنین میخواند و پیوسته به فکر این بود تا به هر وسیلهای که باشد به فارسی ترجمه و منتشر گردد...
🔸تا آنکه به همت علامه ارجمند مرحوم #سردار_کابلی اولین ترجمه آن به اتمام رسید و منتشر گردید...»
💡چندی بعد زیر نظر #آیت_الله_سید_محمود_طالقانی متن عربی #انجیل_برنابا توسط آقای #مرتضی_فهیم_کرمانی ترجمه و منتشر گردید که در #اسناد_ساواک به آن توجه شده است.
🍃به مناسبت ولادت #حضرت_عیسی(ع)
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷 مرحوم آیتالله #سید_محمود_هاشمی_شاهرودی در کنار استاد خود #آیت_الله_سید_محمدباقر_صدر در دهه ۵۰
✨آیتالله هاشمی شاهرودی در تاریخ ۲۴ مرداد ۱۳۲۷ در نجف اشرف متولد شد و در تاریخ ۳ دی ۱۳۹۷ در تهران دارفانی را وداع گفت.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
🗓 ۵ دی سالروز تولد بقیةالسلف #حکمای_تهران و #حوزه_حکمی_تهران استاد #دکتر_غلامحسین_ابراهیمی_دینانی
🍃دکتر دینانی در خاطرات استفاده خود از محضر #حکیم_شیرازی میفرماید:
در اواخر که از قم به دانشگاه آمده بودم، در تهران در #مدرسه_مروی حجرهای گرفتم که موقت بود و برای این بود که هر وقت میآمدم در آنجا باشم. این مرد گاهی سرش را میانداخت پائین و به حجرۀ من میآمد. او اهل بحث بود، برخلاف عرفا که اهل بحث نیستند، بسیار بحّاث بود و از بحث خسته نمیشد...؛ یکی از ویژگیهایش این بود که قائم اللیل و صائم النهار بود. هر شب تا صبح به عبادت مشغول میشد و هر روز نیز در جمیع ایام سال روزه میگرفت...
گاهی که به حجرۀ من میآمد، سؤالاتی از او میکردم. فقط کافی بود کسی از او سؤالی بپرسد، بلافاصله وارد پاسخ میشد و یک ساعت حرف میزد که حرفهای خوبی بود. من از گفتارهای او یادداشتهایی دارم و مطالبی نوشتهام که تا امروز در جایی چاپ نکردهام...
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹چرا #دکتر_دینانی لباس طلبگی از تن درآوردند؟!
🎥توضیحات استاد را ببینید و بشنوید...
🕌 @tarikh_hawzah_tehran