🔺️انتخابات سرد با مشارکت پایین استراتژی محافظهکاران
🔺️محافطهکاران هیچگاه در تاریخ انقلاب نتوانستهاند از مردم رای بگیرند، جز با حذف رقیب. چراکه حفظ وضع موجود برای هیچکس جذابیت ندارد. چاره را درچه میبینند؟ انتخابات سرد با مشارکت پایین. بهگونهای که فردی که بارها نتوانستند از صندوق بیرون بیاورند، بهقیمت خارج کردن مردم از صحنه، پیروز شود. توجیه اینکه یک دوره کارآمدی ایجاد میکنیم دورههای بعد مشارکت ایجاد میشود.
🔺️علاقهمندان نامزد دیگری هم میگویند مهم مشارکت نیست، مهم اینست رییسجمهور نزدیک بیست میلیون رای داشته باشد ولو مشارکت فقط بیستوچند میلیون باشد.
🔺️غربگراها هم که بحرانسازی کردهاند، و جذابیتی برای بدنهشان ندارند و بازی برایشان جذابیت ندارد، دغدغه مشارکت ندارند.
🔺️برخی مسئولین هم نگرانند اگر مشارکت باشد و فضای انتخابات گرم باشد ممکن است کار از کنترل خارج شود. لذا بهدنبال محدود کردن انتخابها و گلخانهای کردن فضای انتخاباتند.
🔺️خیل بیرون ماندهها از دولت که در این هشت سال در نهادهای عمومی غیردولتی و فلان ستاد و بنیاد و قرارگاه و استان و نهاد عالی و... بودهاند با عجله میخواهند به دولت بروند بیآنکه زمینه مردمی اماده کنند یا برای آواربرداری از فاجعه هشتساله ایده و برنامه داشته و زمینهسازی کنند.
🔺️همه منافع کوتاهمدت عمدتا جناحی را میبینند و از مسئله اهم و بلندمدت یعنی رشد مردم غافلند. میخواهند با دوپینگ و انتخابات کنترلشده و تکقطبی و از پیشمعلوم، زحمت کار مردمی را کم کنند و کمکاریها و کمبودها را از سر بگذارنند. متوجه نیستند اگر مردم صدای خود را در انتخابات پیدا نکنند، و به انتخابات و ماههای پس از آن برای تغییر دل نبندند، ممکن است نارضایتیها از ناکارامدیها تبدیل به اعتراضات شود.
🔺️اگر دولت بعدی بدون فرایند طبیعی و فراهم کردن زمینهها و اقتصائات نارس سزارین شود، نه مردم را با خود خواهد داشت که از حل مشکلات ناتوان خواهد ماند.
🔺️بیرون کردن سلایق مختلفازفرایند انتخابات اگر به ناهمراهی و غلیان اعتراضات در میان مدت نینجامد به همدلی هم نخواهد انجامید. تمامکنندگی انتخابات برای منازعات سیاسی و خدمت به مردم در دورههای چهارساله را هم با بحران مواجه خواهد کرد.
🔺در نگاه انقلاب و رهبرانش این فرایند و رشد مردم و تلاش انقلابیها برای همراهکردن مردم اصالت دارد، حتی اگر این تلاش به شکست مقطعی بینجامد و مردم در کوتاهمدت انتخابهای درستی نکنند. اما در میانمدت و درازمدت به رشد جامعه خواهد انجامید و بهصورت طبیعی با تلاش واقعی و مردمی ماجرا را بهصورت طبیعی و نه نارس تغییر خواهد داد. جای دوپینگ رویهها را اصلاح کنید!
#محمد_صادق_شهبازی
@teribon_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ #بازخوانی
۲۵اردیبهشت۹۶|جهانگیری درانتخابات:
ما فراموش نکردیم سال۹۰،۹۱را؛ درمدت کوتاه به بهانه تحریم،قیمت ارز ۳برابر شد؛ مردم پولهایشان را تبدیل میکردند؛ به مسئولین اعتماد نداشتند؛قیمتهای فردا قابل پیشبینی نبود
#حافظه_تاریخی
✅ @teribon_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️هشدار شهید بهشتی درباره «جنگ طبقاتی»
🔺وقتی که قهوه خانه اشراف غیر از قهوه خانه کارگر است، حمام اشراف غیر ازحمام کارگر است، وسیله نقلیه اشراف غیر از کارگر است...
#روز_کارگر
✅ @teribon_ir
⭕️ بزرگترین رهبران فکری و پیشوایان انقلابی اسلام به راستی «کارگر» بوده اند، کشاورزی و نخل کاری می کرده اند، بیل میزده اند، خاک می کنده اند و یا برای دیگران شیر می دوشیده اند و مزد می گرفته اند.
🔹علی مردی، آنچنان کسی که جوهر فلسفی و فکری و عرفانی است، سر انگشتانی که زیباترین و عمیق ترین کلمات را که از سر انگشتان یک روشنفکر می تواند تراوید خلق کرده است، دستهایی پینه بسته داشت. در ینبع کار می کرده، در مدینه با دست خویش چاه ها و قنات هایی را حفر کرده است و با دو دست خویش باغ و نخلستان به وجود آورده است.
#دکتر_علی_شریعتی
#روز_کارگر
✅ @teribon_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ما مردم را لازم داریم، یعنی، جمهوری اسلامی تا آخر #مردم را میخواهد...
📌 #امام_خمینی:
💬 مردم این دولت را و این جمهوری را بپا کردند و آن هم، نه همه مردم؛ این مردم #پابرهنه، این بازاری و این متوسطین و این #محرومین. فشار انقلاب روی دوش این محرومین بوده.
💬 اگر در خیابانها، در تظاهراتی که مردم کردند در زمان رژیم سابق و بعد از او در اوایل انقلاب، اگر یک کسی بررسی کرده بود میدید که در بین اینها از آنهایی که مرفهاند چند نفرند و محرومین چقدرند؟ محرومیناند که این کار را کردند. بنا بر این، دولت شما دولت محرومین است، یعنی، باید برای محرومین کار بکنید.
💬 ما مردم را لازم داریم، یعنی، جمهوری اسلامی تا آخر #مردم را میخواهد. این مردماند که این #جمهوری را به این جا رساندند و این مردماند که باید این جمهوری را راه ببرند تا آخر.
💬 بدون پشتیبانی مردم نمیشود کارکرد. و پشتیبانی هم به این نیست که مردم الله اکبر بگویند این پشتیبانی نیست. پشتیبانی این است که همکاری کنند.
#جمهوریت
@teribon_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻قسمت پنجم
#کلاه_مذاکره
⬅️ پشت پرده مذاکرات وین...
✅ @teribon_ir
رهبر انقلاب: به کسانی که کارخانهها را به تعطیلی کشاندند هشدار میدهم
🔹وقتی کارگر بیکار شد و کارخانه از کار افتاد باید تولید آن کارخانه وارد شود و بخشی از مشکلات فعلی هم مربوط به این موضوع است. به کسانی که کارخانهها را به تعطیلی کشاندند هشدار میدهم.
🔹برخی به خاطر منافع خودشان و برای استفاده از زمین کارخانه کارگر را اخراج می کنند و ابزار کارخانه را به پول تبدیل میکنند تا زمین را به ساختمان تبدیل کنند و به ارزش افزوده باطل و حرام برسند. این کار خیانت است. تعطیل شدن کارخانه یعنی وارد شدن کالاهای خارجی به کشور.
✅ @teribon_ir
🔹مصوبات شعام برای نهایی شدن باید به تایید رهبر انقلاب برسد. در قضیه #برجام تایید مصوبه به همراه افزودن شروط نه گانه بود.
مجری سیاست بخشی از شروط را نتوانست اجرا کند. مثل لغو کلیه تحریمها، بسته شدن پرونده PMD و...
✅ @teribon_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹ظریف وزیر خارجه به عنوان مجری سیاست های کلان نظام نه تنها سیاست ها را به درستی اجرا نکرد، بلکه دقیقا مطابق توصیه های آمریکایی ها عمل کرد
در ماجرای برجام نه شرط رهبری را رعایت نکرد
از لغو کامل تحریمها، عدم تحریم جدید، تفسیرمتن برجام، بسته شدن پرونده PMD و...
🔹اکنون در مذاکرات وین هم از تصمیم قطعی نظام مبنی بر لغو تمام تحریم ها و راستی آزمایی عدول کرده و به تعلیق بخشی از تحریم ها و طرح گام به گام و راستی آزمایی صوری در حال تن دادن است.
@teribon_ir
سال هاست می نویسم و می گویم و نقد می کنم ولی هیچ وقت و هیچ وقت عادت نداشتم در صحبت هایم دائم بگویم مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری.
به همه می گفتم هرکس در حرف هایش زیاد اقا اقا می کند یعنی حرف درست و حسابی ندارد.
امروز اما می خواهم از آقایم و حرفش شفاف دفاع کنم.
مگر آقا چه گفت؟
گفت سیاست خارجی در همه جای دنیا براساس نظر وزیر خارجه تنظیم نمی شود.
حرف عجیبی است؟
غلط است؟
مگر آقا صریحا قبلا نگفته بودند بنده خودم اجازه مذاکره با آمریکا به دولت در موضوع هسته ای را داده ام؟
خوب معلوم است یک تصمیم شخصی نیست. در شعام تعدادی حق رای دارند بخش زیادی در دولت است و چندتایی خارج از دولت. ولی هرکس استدلال می کند و خواست اش را مطرح می کند و جمع بندی می شود. اقا مگر بار اول است برخلاف نظرش تصمیم می گیرد. تصمیم گیری کردن یک مدیر یعنی حتما تصمیم براساس نظرش بوده؟ مدیریت را اینطور می فهمید؟ نمی خواهم از ائمه خرج کنم. ولی حکمیت هم تصمیم نظام علوی بود ولی آیا شما مخالفت با اقدام ابوموسی را مخالفت با نظام علوی می فهمید؟
هر مجری ممکن است اصول را رعایت نکند یا سیاست خارجی نظام را رعایت نکند.
مگر شما فکر می کردید مثلا مذاکره با آمریکا(جدا از جزییات و نحوه مذاکره) تصمیم شخص ظریف بوده؟
خیر ولی اتخاذ این رویگرد در نظام با اصرار دولت و با خواست مردم انجام شده و نظام هم قبول کرد. مجری هم دولت بوده است و نتیجه بر عهده دولت است.
بار اول هم نیست. وقتی صالحی وزیر خارجه احمدی نژاد از اقا درخواست مذاکره داد. اقا مخالفت کرد و او اصرار کرد و اقا با شروطی قبول کرد. بله مذاکرات عمان هم تصمیم نظام بود اما مسئولیت اش با کی است؟
در همین مذاکرات هم تصمیم نظام در شروط اقا تبلور یافت. ولی دولت عمل نکرد. اجرا نکرد. خلاصه نه اتفاقی افتاده نه حرف جدیدی زده شده.
البته که عده ای دوست دارند از اب گل آلود ماهی بگیرند.
#حامد_ترابی
✅ @teribon_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ #بازخوانی/ جهانگیری: به همه اهدافمان در برجام دست یافتیم/ دیگر کسی از گرانی و تورم حرف نمیزند چون دولت وقت گذاشت و مشکل را حل کرد/ دنیا عاشق کار کردن با ماست.
#حافظه_تاریخی
@teribon_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻قسمت ششم
#کلاه_مذاکره
⬅️ مشکل ما همین جاست دروغ میگن تحریم هاست
✅ @teribon_ir
برخی نکات را درباره فرآیند پذیرش #برجام در ایران مرور کنیم
یک. رهبری جایگاه راهبری کلان دارد، نه مدیریت و یا احیانا دیکتاتور.
دو. خطوط کلان توسط رهبری تعیین و تبیین میشود. معمولا در جزییات و نحوه اجرا ورود نمیکنند و یا به بیان برخی قیود میپردازند.
سه. در قضیه #برجام خطوط کلان در مباحث مختلف خصوصا در قالب خطوط قرمز در ایام مذاکره تبیین شد.
چهار. بعد از نهایی شدن متن برجام و مدت سه ماهه برای بررسی آن در کشورها، مجلس و شعام به بررسی متن پرداخت. دولت و تیم مذاکره کننده هم ادعاهایی درباره تفسیر متن ارایه کرد. از جمله ...
لغو بالمره تمام تحریمهای اقتصادی و مالی...
پنج. رهبری پس از طی تمام این روندها در نامهای به روحانی اینگونه بیان کردند: اکنون که موافقتنامهی موسوم به «برجام» پس از بررسیهای دقیق و مسئولانه در مجلس شورای اسلامی، کمیسیون ویژه و دیگر کمیسیونها و نیز در شورای عالی امنیّت ملّی،سرانجام از مجاری قانونی عبور کرده و در انتظار اعلام نظر اینجانب است، لازم میدانم نکاتی را یادآور شوم...
شش. در متن نامه شروطی مطرح میشود که مقدمه آن اینگونه است:
«با این حال، محصول مذاکرات که در قالب برجام شکل گرفته است، دچار نقاط ابهام و ضعفهای ساختاری و موارد متعدّدی است که در صورت فقدان مراقبت دقیق و لحظهبهلحظه، میتواند به خسارتهای بزرگی برای حال و آیندهی کشور منتهی شود.»
هفت. بدنه اصلی نامه شروطی است که در کنار شروط نه گانه مجلس و شروط ده گانه شعام قیودی را برای اجرای برجام بیان میکند.
هشت. تفاوت فاحش میان ادعای دولت و تیم مذاکره کننده با متن برجام سبب شد که رهبری تصریح کنند:« توجّه شود که در موارد ابهام سند برجام، تفسیر طرف مقابل مورد قبول نیست و مرجع، متن مذاکرات است.»
نه. رهبری به منظور اطمینان از رعایت شروط اقدام به نهادسازی میکنند. «وجود پیچیدگیها و ابهامها در متن برجام و نیز گمان نقض عهد و تخلّفات و فریبکاری در طرف مقابل بویژه آمریکا، ایجاب میکند که یک هیئت قوی و آگاه و هوشمند، برای رصد پیشرفت کارها و انجام تعهّدات طرف مقابل و و تحقق آنچه در بالا بدان تصریح شده است، تشکیل شود. ترکیب و وظایف این هیئت باید در شورای عالی امنیّت ملّی تعیین و تصویب شود.»
ده. آنهایی که به دنبال سادهسازی هستند و میخواهند برجام را به پای رهبری بنویسند و خودشان را فراری بدهند، یا عقده گشایی کنند از کسانی که منتقد برجام هستند، بدانند آب در هاون میکوبند.
آنهایی که میگویند چرا رهبری شروطش را دنبال نکرد، باید ابتدا این مطالبه را از هیات عالی نظارت بر برجام که ترکیب مشخصی دارد بپرسند.
و در نهایت آنهایی که سوالات سطحی درباره نوع کنش رهبری میپرسند، باید فهم خود را از رابطه امام و امت ارتقا دهند. انتظار کنش دیکتاتورانه از رهبری نداشته باشند.
در نهایت پیشنهاد میکنم وقت بذارید و این نامه تاریخی را بخوانید:
https://farsi.khamenei.ir/message-content?id=31168
#مسعود_براتی
@teribon_ir
🔴 #خسارت_محض چگونه رقم خورد؟
🔺امروز رهبری فرمودند: « وزارت خارجه فقط مجری سیاست های نظام است.» عده ای این جمله را مستمسک ادعای « برجام تصمیم نظام است.» کرده اند تا تمام خطاهای دیپلماسی را به گردن نظام و شخص رهبری بیاندازند.
🔹واضح است که اجازه مذاکره با عنوان #نرمش_قهرمانانه سیاست بالادستی نظام بود که با توجه به شرایط کشور و مطالبه شکل گرفته در انتخابات ۹۲، با شروط و خطوط قرمز صادر شد و #ظریف موظف به اجرا بود. این مطلب جدیدی نیست.
🔹وقتی می گوییم نظام مسوول #برجام است، از کدام برجام حرف می زنیم؟ برجام «مشروط به نه بند» یا برجامی که «خسارت محض» شد؟
🔹رعایت نشدن اکثر شروط، گواه #اجرای_بد سیاست ها توسط مجریان است و با اطمینان می توان گفت اگر شروط اجرا می شد، یا الان شاهد لغو تحریم ها بودیم یا حداقل زیر بار این همه تعهدات سنگین بی حاصل نرفته بودیم.
🔰کدام #شروط_رهبری در برجام نادیده گرفته شد؟
برخی از آنان که آنقدر واضحند که اثباتش حتی نیاز به توضیح کارشناسی ندارد:
🔺نگرفتن #تضمین قوی و اعلام کتبی مبنی بر لغو تحریم ها از آمریکا و اروپا
🔺تفسیر پذیری بندهای برجام
🔺پذیرش نظارت های غیرمتعارف و #فراپروتکلی که ایران را به بزرگترین استثنای رژیم بازرسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی تبدیل کرد، بدون اینکه نظارتی برای اقدامات طرف مقابل تعیین شود
🔺رکورد زدن در #واردات کالا از آمریکا بر خلاف تاکید رهبری در نامه امضای برجام
🔺عدم توقف تعهدات برجامی ایران پس #نقض_برجام توسط طرف مقابل
🔺عدم پیگیری #اقتصاد_مقاومتی به امید گشایش اقتصادی برجامی بر خلاف سفارش همیشگی رهبری و تاکید در نامه امضای برجام...
🔹شروطی که به خاطر عجله، خوش خیالی، اعتماد با وجود سابقه خصومت تمام نشدنی آمریکایی ها، تحت تاثیر اشک! و لبخند طرف مقابل واقع شدن، دشمن نشناسی و زبان دنیا بلد نبودن، لجبازی با منتقدین، انفعال در مقابل قلدری... زیر پا گذاشته شد. همان مجری امروز در #وین برخلاف موضع قطعی نظام دنبال گام به گام کردن لغو تحریم ها و بازگشت تعهدات است.
🔻حال فقط انصاف است که می تواند موجب شود مجریان را مقصر خسارت محض بدانیم یا نظام؟ انصاف است که اگر نباشد، جمله امروز رهبری را با ذوق توییت و استوری می کنند با این زیرنویس که دیدید ظریف در برجام نقشی نداشت؟!
#رها_عبداللهی
@teribon_ir
38.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فروشنده ۳ قسمت دوم (شام آخر)
در میدان وزارت خارجه چه می گذرد؟
ظریف مجری کدام دستورها بوده است؟
روایتی تلخ و ناگفته از «هرگز یک ایرانی را تهدید نکن»رمز گشایی از ارتباط ایران پروجکت و گروه بحران نقش ویژه یک ایرانی در گروه بحران
⚠️ #وین، آغاز بازی یا پایان بازی؟؟
تعداد فارغالتحصیلان دکترا از دانشگاههای آمریکا در کابینهی روحانی بیشتر است یا کابینهی خود آمریکا!؟
#فروشنده ۳
🎥 مشاهده نسخه با کیفیت :↙️
https://m.aparat.com/v/UL8PT
@AntiBBC
@teribon_ir
⭕️فریاد سهم من است...
🔹ای دوست
از من جان بخواه
اما، فریاد سهم من است
چنان که سهم ابوذر بود
دیشب در نهج البلاغه با کسی بودم
که مرا پا به پای خویش، تا نخلستان های کوفه برد
از نخلستان صدای گریه می آمد.
دیشب به مضامین مظلوم نهج البلاغه می اندیشیدم
که ابوذر از راه رسید
این بار پا به پای ابوذر رفتم
از نخلستان تا خیابان.
از چار راه درد گذشتیم
از چار راه فقر
که اعتراض ابوذر مرا به خود آورد
اینان برادران علی (ع) هستند
من می گذشتم و ابوذر
از کنار این همه تفاوت نمی گذشت.
دردا که به ابوذر تنه می زدند
دردا که به ابوذر طعنه می زدند
دردا که اعتراض ابوذر
در لابه لای همهمه ها گم شد.
و از روی قصد
کوچهَ شهید صداقت را
کوچهَ اعتصام السلطنه بنامد.
دیروز در خیابان زنی را دیدم
که مانتوهای سبک سامورایی را تبلیغ می کرد
با آستین های تنگ
مخصوص آنان که با تیمم نماز می خوانند!
و تاجری سه تیغه را
که به مرد شش میلیون دلاری محل نمی گذاشت!
هزار تا چاقو می ساخت
همه اش را احتکار می کرد
در یک گوشه مردم با دو حلقه لاستیک خوشبخت
می شدند
در بالای شهر به نیت چهارده معصوم، آپارتمان های
چهارده طبقه می ساختند.
قاضی ای در یک روز
از دو طرف
سه بار سفارش شد.
من کلاهم را قاضی کردم
جهنمی شد!
من اما به واقعیتی می اندیشیدم
که در تاریکی شب، سطل های زباله را می کاوید!
امشب به علی (ع) خواهم گفت:
اینجا کسی انبان نان به دوش نمی گیرد
اینجا چقدر دروغ می گویند
اینجا عقیل درد فقیری نمی کشد
من خبر موثق دارم
هنوز در بیمارستان های بلوار کشاورز
هیچ کشاورزی پذیرش نمی شود!
و با پول بیت المال
رپرتاژ تسلیت چاپ می کنند.
بیایید به دلارها
به چشم یک اجنبی نگاه کنیم
بیایید با ماشین بیت المال
به خانه باجناقمان نرویم.
بیایید مظلومیت علی (ع) را صادر کنیم
و صداقت امام را،
بیایید استقلال را
در ورزشگاه آزادی جست و جو نکنیم
باور کنید حمام های سونا
ما را بی بخار بار می آورد!
دریغا که هنوز شاعری
خود را به آب و آتش می زند
و آب از آب تکان نمی خورد!
ای کاش دندهَ اخلاصمان نمی شکست
🔹بیا به آفتابی نهج البلاغه برگردیم
چرا نهج البلاغه را جدی نمی گیریم ؟
مولا ویلا نداشت
معاویه کاخ سبز داشت
پیامبر به شکمش سنگ می بست
امام سیب زمینی می خورد
البته به شما توهین نشود
بعضی برای جنگ شعار می دهند
و خودشان از جادۀ شمال به جبهه می روند.
🔹بگذار اندیشه های شاعری دق مرگ شود ،
بگذار چانۀ شاعری درد بگیرد
قانون ماست مالی شود.
بگذار حاجی آقا برای امام حسین(ع) بوقلمون بکشد
و مرغ کوپنی
برایش واژه خنده داری باشد.
بگذار صغری سر بچه هایش را
با سیراب و شیردان گرم کند ،
زینب همچنان پیه آب کند ،
مادر سه شهید دق کند ،
امام خون دل بخورد ،
حلیمه به خاک سیاه بنشیند ،
و حاجی آقا صیغۀ چهاردهمش را بخواند !
خدایا به ما اسلام ناب آمریکایی عطا کن
تا از هر اتهامی مبرا باشیم
✍🏻استاد #علیرضا_قزوه
#شهادت_حضرت_علی_ع
#عدالت
#اسلام_آمریکایی
✅به تریبون مستضعفین بپیوندید:
@teribon_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ قُتِل لِشِدَّةِ عَدلِه
🔺 اگر این کاری را که تو کردی، #فرزندانم بکنند، پیش من هیچگونه عذری نخواهند داشت!
🔹 روایت #رهبر_انقلاب از برخورد #امام_علی با تخلف مالی یکی از کارگزارانش
✅ @teribon_ir
⭕️کدام علی (علیه السلام)؟
🔻امروز، روز شهادت علی ع بیشتر دلآشوب تولد علی ع هستم. تولد مجدد تصویری از علی ع که در آن فضائل و ارزشهای علی ع محور است اما این فضیلتها هیچ نسبتی با عدالت ندارد. دوگانه شیعه/ سنی را تشدید میکند و به دوگانههای نهجالبلاغه علی ع، به جنگ فقر و غنا کاری ندارد. اصلاً به #نهجاالبلاغه هم کاری ندارد و با برجسته کردن اختلافات تاریخی و اعتقادی، از نقش علی ع در اختلاف طبقاتی و مسائل اجتماعی میکاهد.
.
🔻این طرز فکر البته مسئله جدیدی نیست. اینها مشخصات همان تصویری از علی ع و ولایت است که اسلامِ انقلاب بر آن شورید. مسئله جدید و جدی این است که امروز این اسلام به اسم انقلاب و به عنوان زیرساخت مذهبی تفکر انقلابی ترویج میشود.
https://www.instagram.com/p/CANLk8tJaJl/?igshid=1q0kke28l939j
🔻نتیجه؟ علیای که در فضیلت و ارزشهای او عدالت محور نیست یا به کلی غائب است، نظام ارزشی میسازد که در آن عدالت اهمیت چندانی ندارد. نیروهای ارزشیای میسازد که ...
تفکر دینی زمانه ما بد طوری به تحجر دچار شده است و مسئله امروز ما این است: #کدام_علی ع؟
. 🔻چاره چیست. در کنار انبوهی از منبرهای تلویزیونی و تریبونهای تصویرگران فضیلت منهای عدالت و بازتولیدکنندگان دوگانه شیعه/ سنی، تفسیرِ اسلام انقلاب از علی ع را در کتابها بخوانیم.
اگر قرار بر معرفی ده کتاب باشد، الآن این ده کتاب دم دستم بود.
اگر قرار بر معرفی یک کتاب باشد، همان کتاب اول نهجالبلاغه و بس.
✍حجه الاسلام مجتبی نامخواه
✅ @teribon_ir
⭕️ قتِل لِشِدَّةِ عَدلِه
🔹قبل از آنی که با آن حضرت بیعت کنند، حضرت فرمود که «و اعْلَمُوا» بدانید، «إنّی إنْ أجَبْتُکُمْ» اگر حالا که شما اصرار میکنید من حکومت را به دست بگیرم، اگر من پاسخ مثبت به شما دادم، مبادا خیال کنید که من ملاحظهی چهرهها و شخصیتها و استخوانهای قدیمی و آدمهای نام و نشان دار را خواهم کرد. مبادا خیال کنید من از این و آن تبعیت و تقلید خواهم کرد. روش دیگران را روش خودم قرار خواهم داد. ابداً. «وَ اعْلَمُوا أنّی إنْ أجَبْتُکُم رَکِبْتُ بِکُم ما أعْلَمُ»(۱۱) آنجوری که خود من علم دارم و میدانم و تشخیص دادم، از اسلام دانستم، آنجور من شما را حرکت خواهم داد و اداره خواهم کرد. این اتمام حجتها را هم با مردم کرد امیرالمؤمنین و خلافت را قبول کرد. میتوانست امیرالمؤمنین در آنجا هم به خاطر حفظ مصالح و ملاحظهی جوانب قضیه و این چیزها کوتاه بیاد، دلها را به دست بیاورد. اینجا هم با کمال قاطعیت بر اصول اسلامی و ارزشهای اسلامی پافشاری کرد به طوری که آن همه دشمن در مقابل علی صف کشید و امیرالمؤمنین در یک اردوگاه، با تجلی کامل زر و زور و تزویر و در یک ارودگاه با چهرههای موجه و معتبر و معروف، و در یک اردوگاه دیگر با عناصر مقدسمآب و علیالظاهر متعبد، اما ناآگاه از حقیقت اسلام، از روح اسلام، از تعالیم اسلام، از شأن و مقام امیرالمؤمنین، و اهل تَشَبُّث به خشونت و قصاوت و بداخلاقی، با اینگونه افراد مواجه شد. در سه اردوگاه امیرالمؤمنین با سه خط جداگانه که ناکثین و قاسطین و مارقین باشند، امیرالمؤمنین جنگید که هرکدام از این وقایع نشاندهندهی همان روح توکل به خدا و ایثار و دور شدن از منیت و خودخواهی در امیرالمؤمنین است.
🔹و بالأخره هم در همین راه امیرالمؤمنین به شهادت رسید؛ که دربارهی آن حضرت گفتهاند: «قُتِلَ فی مِحْرابِ عِبادَتِهِ لِشِدَّةِ عَدْلِهِ»(۱۲) علی را عدلش به خاک و خون غلطاند. اگر امیرالمؤمنین میخواست عدالت را رعایت نکند، اگر میخواست ملاحظهکاری بکند، اگر میخواست شأن و مقام و شخصیت خودش را بر مصالح دنیای اسلام ترجیح بدهد، موفقترین خلفاء میشد و قدرتمندترین و هیچ معارضی هم پیدا نمیکرد، اما امیرالمؤمنین شاخص حق و باطل است. اینی که علیبنابیطالب را معیار و شاخص حق و باطل میدانند و هرکس دنبال علی است و علی را قبول دارد و میخواهد مثل او عمل کند، او حق است و هر که علی را قبول ندارد، باطل است، این به خاطر همین است،. به خاطر این است که امیرالمؤمنین لُبّ وظیفه، بدون ذرهای دخالت دادن مَنیّت و احساسات شخصی و منافع شخصی و خود، در آن راه و حرکتی که انتخاب کرده است. یک چنین شخصیتی است امیرالمؤمنین. لذاست که علی علیهالسّلام میزانالحق است واقعاً
امام خامنه ای ۱۳۶۸/۰۲/۰۸
✅ @teribon_ir
HasrateDinar.mp3
3.68M
چشمه چشمه مشک میجوشد ز آب
وای از دستان بور بو تراب
دست او بر خاک و خون پامال شد
دست ما در جیب بیت المال شد
حسرت دینار با صدای #علیرضا_عصار
@teribon_ir
⭕️ وزیر خارجه و رئیس جمهور در سیاست خارجی آمریکا چقدر نقش دارند؟
🔹به دلیل نوع ساختار تصمیم گیری در سیاست خارجی آمریکا، رئیس جمهور و وزیر خارجه تام الاختیار نیستند و نهادهای رسمی و غیررسمی در آمریکا آنها را با محدودیت های زیادی مواجه می کند که از تغییرات ناگهانی و چرخش های بنیادین در سیاست خارجی جلوگیری میکند.
🔹ساختار پلورالیستی و تکثرگرایانه آمریکا موجب پذیرش اعمال نفوذ و قدرت نهادها و افراد مختلف رسمی و غیر رسمی در روند تصمیم گیری در سیاست خارجی آمریکا شده است. و هرچند ساختار تصمیم گیری غیرمتمرکز فدرال از نوع ریاستی و هموار کننده اختیارات ریاست جمهوری است اما چون ساختار آن براساس نظام تفکیک قوا و اصل بنیادی نظارت و توازن قرار دارد، تصمیم گیری یکجانبه قوه مجریه را با موانع زیادی روبرو کرده است.
🔹مدل فیلادلفیا در قانون اساسی آمریکا، با تفکیک قوا و وظایف نهادهای موثر در سیاست خارجی، تمرکز قدرت تصمیمگیری در سیاست خارجی را از نظر قانونی غیر ممکن کرده است.
🔹نظام تصمیم گیری سیاست خارجی آمریکا براساس اصل نظارت و توازن میان ارکان مختلف قدرت در سطوح مختلف استوار است. بین افراد و نهادهای مختلف درون قوه مجریه اعم از رئیس جمهور تا وزیرامور خارجه،مشاور امنیت ملی تا سازمان سیا، بین قوه مجریه و کنگره ، بین حزب حاکم و رقیب، بین نهادهای رسمی و غیررسمی اعم از گروه های ذی نفع، رسانه ها، اتاق های فکر و افکار عمومی
🔹رئیس جمهورو وزیر خارجه به تنهایی عامل اصلی تصمیم گیر در سیاست خارجی آمریکا نخواهند بود و نهادهای رسمی و غیررسمی دیگری در فرآیند تصمیم گیری در سیاست خارجی آمریکا نقش ایفا میکنند
🔹کنگره به عنوان یک نهاد فدرال از طریق نظارت بر قوه مجریه، کنترل بودجه، حق تایید صلاحیت مقام های سیاسی، حق اعلان جنگ و امثالهم قدرت قابل توجهی در فرآیند تصمیم گیری سیاست خارجی آمریکا دارا می باشد. کمیته های داخلی کنگره لوایح را بررسی و اعلام نظر می کنند. کمیته نیروهای مسلح در مجلس سنا و مجلس نمایندگان، کمیته روابط خارجی در سنا و کمیته امور خارجه در مجلس نمایندگان از جمله این کمیته ها می باشند. تمامی پیمان های دولتی با دیگر کشورها باید به تصویب دو سوم اعضای مجلس سنا برسد.هر نوع اعتبار و بودجه ای برای کمک به دیگر کشورها و بودجه وزارت امور خارجه و نمایندگان سیاسی آمریکا در دیگر کشورها باید به تصویب مجلس نمایندگان برسد. لذا کنگره به عنوان یکی از نهادهای رسمی در ساختار آمریکا نقش مهمی در تصمیم گیری سیاست خارجی آمریکا ایفا می کند و در موارد متعددی با استفاده از ابزارهای قانونی مانع از یکجانبه گری قوه مجریه میشود
🔹برای نمونه پس از جنگ جهانی اول رئیس جمهور وقت آمریکا وودرو ویلسون پیشنهاد تاسیس جامعه ملل را داد که در پی کنفرانس ورسای پاریس، نهایتا جامعه ملل در 1920 تاسیس شد. اما با اینکه پیشنهاد تشکیل جامعه ملل را رئیس جمهور آمریکا داده بود، به دلیل مخالفت مجلس سنا با الحاق آمریکا به جامعه ملل، آمریکا هیچگاه به آن نپیوست
🔹از طرفی نهادهای غیر رسمی شامل احزاب سیاسی، اتاق های فکر، گروه های ذی نفع، رسانه ها و افکار عمومی بصورت غیرمستقیم از طریق فشار افکار عمومی، حمایت های مالی، تولید اندیشه و برنامه، معرفی افراد نخبه برای جایگاه های مختلف در ارکان تصمیم گیری و...در روند تصمیم گیری سیاست خارجی به اعمال نفوذ می پردازند تا جاییکه گاهی بدون جلب نظر آنها تصمیم گیری در سیاست خارجی با بن بست مواجه میشود
🔹لذا فرایند تصمیم گیری سیاست خارجی آمریکا مبتنی بر تفکیک قوا و اصل بنیادین نظارت و توازن قرار دارد و ساختار و کارگزار بطور متقابل یکدیگر را متاثر می کنند. به نحوی که هرکدام بدون تاثیر از دیگری توان اعمال قدرت یکجانبه ندارد و بصورت رفت و برگشتی میان ساختار و کارگزار تصمیم گیری های سیاست خارجی آمریکا ایجاد میشود
🔹نهایتا اینکه همانطور که رهبرانقلاب فرمودند: «سیاست خارجی در هیچ جای دنیا در وزارت خارجه تعیین نمیشود. در همه جای دنیا مربوط به مجامع بالادستی و مسئولین عالی رتبه هستند که تعیین میکنند. البته وزارتخارجه هم مشارکت دارد.»
در نمونه موردی آمریکا نیز شاهد هستیم سیاست خارجه حتی در اختیار کامل رئیس جمهور هم نیست چه برسد به شخص وزیر امور خارجه و این امری بدیهی و منطق بر منطق حکمرانی است.
✍️ #علیرضا_فقیهی_راد
@teribon_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ خداوند روزی فقرا را در ثروت ثروتمندان قرار داده است
💬 استاد #رحیم_پورازغدی
🔹 هر جا فقیری بود، یک سرمایهداری حق او را خورده است
💢 همه دینداران بدانند که خداوند همه شما را برای گرسنگی همه فقرای عالم مسئول میداند و از شما در قیامت پرسش خواهد شد...
✅ @teribon_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥شاید شاه برگشته!
📌 #رحیم_پور: در یک فیلمی دیدم که یکی از مسئولین درجه دو دولتی، یک اسکورت با ۳۰ تا ماشین راه انداخته. یک لحظه فکر کردم ولیعهد شاه هست. کی شماها را ترور میکند؟
@teribon_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ مجانی ببخش!
🔹️ خاطره علامه مصباح یزدی از مرحوم آیت الله میرزا عبدالعلی تهرانی (ره) در شب ۲۳ ماه مبارک رمضان ۹۸/۰۷/۲۳
✅ @teribon_ir