✅ عامل رستگارى و فلاح، ايمان و حمايت از پيامبر و پيروى از قرآن است
فَالَّذِينَ آمَنُوا بِهِ وَ اتَّبَعُوا ... أُولئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ
(۱۱)هزار و یک نکته پیرامون #حیاوعفاف و ثمره های مهم آن
«الَّذِينَ يَتَّبِعُونَ الرَّسُولَ النَّبِيَّ الْأُمِّيَّ الَّذِي يَجِدُونَهُ مَكْتُوباً عِنْدَهُمْ فِي التَّوْراةِ وَ الْإِنْجِيلِ يَأْمُرُهُمْ بِالْمَعْرُوفِ وَ يَنْهاهُمْ عَنِ الْمُنْكَرِ وَ يُحِلُّ لَهُمُ الطَّيِّباتِ وَ يُحَرِّمُ عَلَيْهِمُ الْخَبائِثَ وَ يَضَعُ عَنْهُمْ إِصْرَهُمْ وَ الْأَغْلالَ الَّتِي كانَتْ عَلَيْهِمْ فَالَّذِينَ آمَنُوا بِهِ وَ عَزَّرُوهُ وَ نَصَرُوهُ وَ اتَّبَعُوا النُّورَ الَّذِي أُنْزِلَ مَعَهُ أُولئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ» سوره اعراف، آیه۱۵۷
(رحمت الهى، شامل كسانى است كه علاوه بر ايمان، زكات وتقوا،) از رسول و پيامبر درس نخواندهاى پيروى مىكنند كه (نام و نشانههاى او را) نزد خويش در تورات و انجيل نوشته مىيابند. (پيامبرى كه) آنان را به نيكى فرمان مىدهد و از زشتى باز مىدارد و آنچه را پاكيزه و پسنديده است برايشان حلال مىكند و پليدىها را بر ايشان حرام مىكند و از آنان بار گران (تكاليف سخت) و بندهايى را كه بر آنان بوده برمىدارد (وآزادشان مىكند). پس آنان كه به او ايمان آورده و او را گرامى داشته و يارى كنند و از (قرآن) نورى كه همراه او نازل شده است پيروى كنند، آنان همان رستگارانند.
✍از مصادیق مهم پیروی کردن و یاری نمودن #پیامبرخدا صلی الله علیه وآله، تقویت فرهنگ #حیاوعفاف خانواده و جامعه است.
@toubaefaf
33.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
این خوشتیپی نیست، این جنایته!
دکترسیدعلی مرعشی روانشناس
(۱۲) هزار و یک نکته پیرامون #حیاوعفاف
@toubaefaf
💠 امام زمان (عج):
🔸 «تنها چیزی که ما را از آنان (شیعیان) پوشیده میدارد، اعمال ناخوشایندشان است که به ما میرسد و از آنان نمیپسندیم و انتظار نداریم»
#اَللّهُمَّعَجَّلْلِوَلِيِّكَالْفَرَجَ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 کلیپ تصویری: «جایگاه و منزلت حضرت خدیجه (س)»
🔸 حجةالإسلام عالی
🆔 @balagh_ir
نمونه کامل #حیاوعفاف
(۱۳) هزار و یک نکته پیرامون #حیاوعفاف و ثمره های آن
#علامه_مجلسی(ره) در کتاب گرانسنگ بحارالأنوار بارها به موضوع #عفاف_وحجاب #حضرت_خدیجه علیهاسلام قبل و بعد ازدواج با #پیامبرخدا صلی الله علیه و آله و مراسم خواستگاری اشاره می کند و می نویسد: «هر کس از نامحرمان در آن شب ملاقات می کرد، خدیجه پشت پرده بود: قد أقبل و دخل علی خدیجة و هی تحت حجابها؛
وقتی پدرش به همراه عده ای نزد او آمد او در حجاب کامل بود...
وقف أبوطالب خلف الحجاب فسلّمت علیه خدیجة؛
#ابوطالب در پس پرده ایستاد و #خدیجه به او سلام کرد.»
بحارالانوار، محمدباقر مجلسی، ج 16، ص68
@toubaefaf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 افتخارات حضرت ام المومنین خديجه کبری سلام الله علیها
🎙 حجت الاسلام و المسلمین رفیعی
#کلیپ
🔷🔸💠🔸🔷
https://eitaa.com/joinchat/4045733908C710c8085de
هدایت شده از طوبای عفاف
رهبر معظم انقلاب: حضرت خدیجه (سلام الله علیها)، مادر دوازده امام است.
🏴رحلت جانسوز حضرت خدیجه (سلام الله علیها) تسلیت باد.
🍃تقدیم کنیم به محضر با عظمت #حضرت_خدیجه سوره حمد، قدر و سه مرتبه توحید با ۱۴صلوات
@toubaefaf
May 11
(۱۴) هزار و یک نکته در موضوع #حیاوعفاف و ثمره های والای آن
...از نمونه های دیگر #حیاوعفّت مخصوصاً در شبهایی که حضرت #پیامبرخدا صلی الله علیه و آله به امر الهی چهل شب را دور از همسر خود بودند، این است که #خدیجه سلام الله علیها در غیاب همسر کمال #عفاف_وحجاب را مواظبت می کرد. او می گوید: «فَکانَ إِذَا جنَّتْنِی اللَّیلُ غطَّیتُ رَأْسِی وَ أَسْجَفْتُ سِتْرِی وَ غَلَّقْتُ بابِی(۱)
سرخود را در هنگام شب پوشانده و پردۀ در را انداخته و در خانه را می بستم.» این همه نشانه های عفّت و حیا در زمان جاهلیت و از بانویی که در اوج رفاه و آسایش قرار دارد، می تواند درسهای مهمی را به مسلمانان داشته باشد.
اصولاً نظام خانواده در اسلام بر پایۀ حیا و عفّت و ایمان و تقوا استوار شده، اگر زن دارای حجاب و حیا باشد، شوهرش هم دارای چشم پاک و آرامش خاطر او خواهد بود، اما اگر زنی از بی بندوباری جهان غرب تقلید کند، نه تنها کانون گرم خانواده را به هم می زند بلکه در جهنم ابدی و دائمی خواهد سوخت.
(۱) العدد القویة لدفع المخاوف الیومیة، رضی الدین علی بن یوسف بن المطهر حلی (برادر علامه حلی)، کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی، قم، چاپ اول، 1408ق، ص2
ماهنامه مبلغان، تیر و مرداد 1393، شماره 179، پاک نیا تبریزی، عبدالکریم
@toubaefaf
(۱۵) هزار و یک نکته پیرامون #حیاوعفاف و ثمره های زیبای آن
مشهورترین لقب حضرت خدیجه سلام الله علیها در عصر جاهلیت «طاهره» بود، زیرا او پاک ترین و عفیف ترین بانوی آن دوران بود.
«کانت خدیجة تدعی فی الجاهلیة الطاهرة.» سیر الاعلام النبلاء، شمس الدین ذهبی، مؤسسة الرسالة، بیروت، 1413ق، ج2، ص111
@toubaefaf
دنیا اگر چه مثل پیمبر نداشته
قطعاً نبی مثال تو همسر نداشته
دادی تمام ثروت خود را به راه دین
دین خدا شبیه تو یاور نداشته
بسیار با دعای تو مؤمن شدند و بعد
تو مادرانه مادر این مؤمنین شدی
از جان و مال و هستی و عمرت گذشتی و
با حضرت رسول امین همنشین شدی
بی بی چه شد که خسته شدی از زنان شهر
بی بی چه شد که با غم و غصه عجین شدی
بی بی چه شد که درد و اَلَم کم نداشتی
هنگام مرگ خود کفنی هم نداشتی
بی شک پس از تو همسر تو بی سپر شدست
بار رسالتش به یقین بیشتر شدست
در بین دشمنان به ظاهر رفیق خود
با غصه های امت خود خونجگر شدست
#حضرت_خدیجه سلام الله علیها بانوی فداکار، پس از یک عمر تلاش و کوشش و 25 سال خدمت به رسول گرامی صلی الله علیه وآله و دین مبین اسلام، پس از بازگشت از محاصره قریش در شعب ابی طالب، در دهم رمضان سال دهم بعثت، جان به جان آفرین تسلیم و روح مطهرش به اعلی علیین عروج نمود.
سال دهم بعثت: وفات حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها
اُمّ المؤمنین، حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها دختر خویلد بن اسدبن عبدالعزی نخستین همسر #رسول_خدا صلی الله علیه وآله از زنان شریف، اصیل و نامدار عرب و اسلام می باشد. وی با این که در عصر جاهلیت، در مکه معظمه دیده به جهان گشود و در آن شهر قبیله گرا و طایفه مدار رشد و کمال یافت، در #عفت، نجابت، طهارت، سخاوت، حسن معاشرت، صمیمیت، صداقت، مهر و وفا با همسر، کم نظیر بود و وی را در آن عصر، طاهره و سیده نساء قریش می خواندند و در اسلام یکی از چهار بانویی که بر تمام بانوان بهشت فضیلت و برتری دارند، شناخته شد و جز دختر ارجمندش حضرت #فاطمه_زهرا سلام الله علیها، هیچ بانویی این مقام و فضیلت را نیافت(1)
وی پیش از ازدواج با #رسول_خدا صلی الله علیه وآله در آغاز با هند بن بناس تمیمی، معروف به "ابوهاله" و پس از وی با عتیق بن عابد مخزومی ازدواج کرد و از هر دوی آن ها دارای فرزند شد. پس از مرگ همسر دوم، #خدیجه_کبری سلام الله علیها با درایت و خردمندی خویش صاحب دارایی فراوان شد و کاروان های متعددی برای بازرگانی به راه انداخت.
#حضرت پیامبر صلی الله علیه وآله پیش از بعثت، بنا به سفارش عمویش ابوطالب علیه السلام در یکی از سفرهای کارگزاران #خدیجه شرکت کرد و سود فراوانی نصیب وی نموده بود، علاقه خدیجه را به خویش جلب و زمینه ازدواج با وی را فراهم کرد.
#خدیجه_کبری سلام الله علیها در چهل سالگی با امین قریش، حضرت محمد صلی الله علیه وآله که در سنّ بیست و پنج سالگی بود ازدواج کرد(2) و زندگی شرافتمندانه و اصیلی را پایه ریزی کردند، که در تاریخ بشریت بی همتا و بی مانند است.
حضرت #خدیجه_کبری سلام الله علیها به پیامبر صلی الله علیه وآله عشق و علاقه ویژه ای داشت و هنگامی که آن حضرت مبعوث به رسالت شد، تمام توان و دارایی های خویش را در اختیار آن حضرت گذاشت، تا در راه اسلام و باروری آن هزینه کند. او نخستین زنی بود که به آن حضرت ایمان آورد و در این راه مشقت ها و آزارهای فراوانی از سوی قریش و اهالی مکه متحمل گردید.(3)
وی تا زنده بود، در تمام صحنه ها یار و یاور رسول خدا صلی الله علیه وآله و موجب تسلی قلب شریف آن حضرت بود و در روزگار سخت تبعید در شعب ابی طالب، هیچ گاه آن حضرت را تنها نگذاشت و با تمام وجود از وی پشتیبانی و نگه بانی می کرد.
سرانجام این بانوی فداکار، پس از یک عمر تلاش و کوشش و 25 سال خدمت به رسول گرامی صلی الله علیه وآله و دین مبین اسلام، پس از بازگشت از محاصره قریش در شعب ابی طالب به مکه معظمه، در دهم رمضان سال دهم بعثت، جان به جان آفرین و تسلیم و روح مطهرش به اعلی علیین عروج نمود.
پیامبراکرم صلی الله علیه وآله در مدت کوتاهی، دو یار و پشتیبان خویش، یعنی عمویش #ابوطالب علیه السلام و پس از وی، #خدیجه_کبری سلام الله علیها را از دست داد و از این باب، بسیار اندوهگین و ماتم زده بودو روزگار سختی را پشت سر می گذاشت. به همین جهت، آن سال را "عام الحزن" ]سال اندوه[ نامیدند.
پس از غسل و کفن بدن مطهر #خدیجه_کبری سلام الله علیها پیامبرصلی الله علیه وآله وی را در حجون مکه به خاک سپرد.(4)
حضرت #خدیجه سلام الله علیها در خانه پیامبر صلی الله علیه وآله صاحب دو پسر به نام های قاسم و عبدالله ]معروف به طیب و طاهر[ و چهار دختر به نام های زینب، رقیه، ام کلثوم و حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها گردید.(5)
پیامبراکرم صلی الله علیه وآله در شأن همسرش خدیجه سلام الله علیها فرمود: سوگند به خدا، پروردگار کسی را بهتر از خدیجه نصیبم نکرد. زیرا در حالی که مردم، کفر می ورزیدند، او به من ایمان آورد؛ در حالی که مردم تکذیبم می کردند، او مرا تصدیق کرد؛ در حالی که مردم محرومم کرده بودند، او با دارایی های خود با من مساوات کرد و خداوند از او به من فرزندانی عطا کرد، که از سایر همسرانم چنین موهبتی نصیبم نشد.(6)
1- رمضان در تاریخ (لطف الله صافی گلپایگانی)، ص 66
2- تذکره الخواص (ابن جوزی)، ص 271؛ کشف الغمه (علی بن عیسی اربلی)، ج2، ص 79
3- رمضان در تاریخ، ص 72
4- رمضان در تاریخ، ص 64؛ تاریخ الیعقوبی، ج2، ص 35؛ المنتخب من ذیل المذیل (طبری)، ص 86؛ البدایه و النهایه (ابن کثیر)، ج3، ص 156؛ کشف الغمه، ج2، ص 79
5- منتهی الآمال (شیخ عباس قمی)، ج1، ص 108؛ زندگانی چهارده معصوم(ع) (ترجمه اعلام الوری)، ص 211
6- تذکره الخواص، ص 273؛ رمضان در تاریخ، ص 76؛ کشف الغمه، ج2، ص 78
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴 بیانات رهبر معظّم انقلاب درباره #حضرت_خدیجه (سلام الله علیها) در قالب نماهنگ «مادر اُمّت»
🌷سالروز شهادت أم المومنین #حضرت_خدیجه سلام الله علیها تسلیت باد.
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
اولین آیه جزء دهم #آیه_خمس
«وَ اعْلَمُوا أَنَّمٰا غَنِمْتُمْ مِنْ شَيْءٍ فَأَنَّ لِلّٰهِ خُمُسَهُ وَ لِلرَّسُولِ وَ لِذِي اَلْقُرْبىٰ وَ اَلْيَتٰامىٰ وَ اَلْمَسٰاكِينِ وَ إبْنِ اَلسَّبِيلِ إِنْ كُنْتُمْ آمَنْتُمْ بِاللّٰهِ وَ مٰا أَنْزَلْنٰا عَلىٰ عَبْدِنٰا يَوْمَ اَلْفُرْقٰانِ يَوْمَ اِلْتَقَى اَلْجَمْعٰانِ وَ اللّٰهُ عَلىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ» سوره انفال، آیه41
و بدانید هر چیزی را که [از راه جهاد یا کسب یا هر طریق مشروعی] به عنوان غنیمت و فایده به دست آوردید [کم باشد یا زیاد] یک پنجم آن برای خدا و رسول خدا و خویشان پیامبر|، و یتیمان و مسکینان و در راه ماندگان است، اگر به خدا و آنچه بر بندهاش روز جدا کننده حق از باطل، روز رویارویی دو گروه [مؤمن وکافر در جنگ بدر] نازل کردیم، ایمان آوردهاید [پس آن را به عنوان حقّی واجب به خدا و رسول و دیگر نامبردگان بپردازید]؛ و خدا بر هرکاری تواناست.
👈رزمندگان در #جنگ_بدر به دلیل پیشگامی در دفاع از حریم دین خدا و پرداخت #خمس به #رسول_خدا صلی الله علیه وآله را تا این زمانه و به پاس گرامیداشت ایشان، #بدریّون میگویند. اولین آیه جزء دهم قرآن کریم در همین راستاست. عالمان و مفسّران، آیه یادشده در قرآنحکیم را آیه خمس نامیدهاند. (خمس، چالشها و راهکارها)
بیش از صد روایت در موضوع #خمس از امامان معصوم علیهم السلام آمده است که شامل سیره، احکام و حکمتها و برکات گرامیداشت این فریضه الهی است.
علامه شیخ #آقابزرگ_تهرانی(ره) بیش از بیست عنوان رساله و کتاب در موضوع خمس از قرن دوم و تا زمان #شیخ_صدوق(ره) و سپس #شیخ_انصاری(ره) برشمرده است (الذریعه، ج7، ص 253) و در این زمانه نیز کتاب، پایان نامه و مقالات بسیاری در این خصوص نگاشته شده است که همه معارف و مسایل مربوط به این فریضه را مطرح کرده اند.
پس از کودتای #سقیفه خلیفه اول خمس، باغ فدک و... را بر خانه #حضرت_أمیرالمؤمنین و #حضرت_زهرا سلام الله علیهما منع کرد و بقیه سقیفه ای ها هم ادامه دادند تا الان که بیشترین طرح شبهات از طرف #وهابیت_تکفیری در موضوع فریضه خمس است؛ زیرا #خمس بازوی اقتصادی #ولایت برای خدمت به دین، ترویج فضیلت ها، کمک به نیازمندان، تقویت جبهه خودی و مقاومت و... است.
خمس برکات ویژه ای دارد که در روایات به آن اشاره شده است و می توان به #برکت در نسل، #رزق و... اشاره کرد.
@toubaefaf