هفتهنامه زن روز
#خبرخند
بیگودی های خواهر کاتبی!
حدودا ۱۸-۱۹ ساله بودم که حاج آقای مسجدِ محل یه شب خانوما رو جمع کرد و گفت: رزمنده ها لباس ندارن و خلاصه یه سری کارای تدارکاتی رو خواست که ما انجام بدیم! من و چند تا از خواهرا که پزشکی می خوندیم، پیشنهاد دادیم برای جبران نیروی پرستاری بریم بیمارستانای صحرایی. ما چمدونو بستیم و راهی جنوب شدیم. من تصور درستی از واقیعت جنگ نداشتم، کسی هم برای من توضیح نداده بود و این باعث شد که یه ساک دخترونه ببندم شبیه مسافرت های دیگه و عضو جدانشدنی از خودم رو بذارم تو ساک؛ یعنی بیگودی هام و چند دست لباس و کرِم دست و کلی وسایل دیگه ...
غافل از اینکه جنگ، خشن تر از اینه که به من فرصت بده موهامو تو بیگودی بپیچم یا دستمو کرم بزنم...
به منطقه جنگی و نزدیک بیمارستان رسیدیم...
نمیدونم چطور شد که ساک من و بقیهٔ خواهرا از بالای ماشین افتاد و باز شد و به دلیل باد شدیدی که تو منطقه بود، محتویاتش خارج شد و لباسا و بیگودی های من پخش شد تو منطقه. ما مبهوت به لباسامون که با باد این ور و اون ور میرفتن نگاه می کردیم؛ برادرا افتادن دنبال لباسا و ما هم این وسط خجالت زده!
برادرا بعد از جمع کردن یه کپه لباس اومدن به سمت ما، دلمون می خواست انکار کنیم!
اما اونجا جنس مونثی نبود جز ما سه نفر که تو اون بیابون وایساده بودیم!
بیگودی هام دست یه برادر دیگه بود و خانما اشاره کردن که اینا بیگودی های خواهر کاتبیه!
از اون لحظه که بیگودی ها رو گرفتم، تصمیم گرفتم اونا رو منهدم کنم...
شب تو کیسه انداختم و پرت کردم پشت بیمارستان. صبح یکی از برادرا اومد سمتم با کیسه بیگودی. گفت در حال کشیک بودن که این بستهء مشکوک رو پیدا کردن. یه کسایی گفتن بیگودی های خواهر کاتبیه!
شب که همه خوابیدن، تصمیم گرفتم چال کنم پشت بیمارستان صحرایی
چند روز بعد یکی از برادرا گفت: ما پشت بیمارستان خواستیم سنگر بسازیم زمین رو کندیم، اینا اومده بالا
گفتن اینا بیگودی های خواهر کاتبیه!
و من هر جور این بیگودی های لعنتی رو سر به نیست میکردم، دوباره چند روز بعد دست یکی از برادرا می دیدم که داره میاد سمتم:
خواهر کاتبی🗣
خواهر کاتبی🗣
بیگودی هاتون!😂😂
🔸بر اساس خاطرات بانو کاتبی یکی از امدادگران جهادگر ۸ سال دفاع مقدس
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مصاحبه_تخیلی
آسمانِ پر از آفتاب
مریم ابراهیمی شهرآباد
هم قدم شده ام با شیخ عفیف صالح حسن بن مثله جمکرانی، شخصی که در قرن چهارم هجری به ملاقات امام زمان علیه السلام مشرف شد و دستور ساخت مسجد جمکران را از ایشان دریافت کرد. شش کیلومتر است که هم پای هم راه آمده ایم، این خستگی برایمان پرحلاوت است و طعم خوشش قلبمان را غرق در شادی و نشاط کرده. هر دو می نشینیم لبه ی جدول بلوار پیامبراعظم و چشم می دوزیم به جمعیتی که از راه دور و نزدیک به قم آمده اند و پس از زیارت بانوی آب و آیینه با پای تن نه، که با پای دل راه مسجد مقدس جمکران را پیش گرفته اند که منتسب است به آن حاضر غائب از نظر.
می گویم: «شیخ حسن! این مسجد توی این روزهای ماه شعبان شده مأمنی برای دل این مردم تا عرض ارادتشون رو به محضر حضرت حجت برسونن.» شیخ حسن چند لحظه به جمعیت توی بلوار خیره می شود:
«شب هفدهم ماه رمضان بود که حضرت فرستادن دنبالم برم خدمتشون.» می گویم: «شیخ صدوق هم تو کتاب مونس الحزین به این موضوع اشاره کردن.»
شیخ حسن نفس پرحسرتی می کشد، نگاهش به سمت مسجد جمکران برمی گردد...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خدایی که زیباست و زیبایی را دوست دارد...
💛اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💛
🌿🌻سلام! صبح زیبای دوشنبه زمستانیتون بهخیر و شادی. امیدواریم تعطیلات خوبی رو پشت سر گذاشته باشید🌻🌿
«وَلِلَّهِ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۗ وَاللَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ. و حکومت آسمانها و زمین، از آن خداست؛ و خدا بر همه چیز تواناست.» (آل عمران آیه ۱۸۹)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#نگاه_نو
سهم من انگشت جوهری
نیلوفر حاج قاضی
ما را چه به سیاست! ما نمی دونیم کی به کیه! رانت و پارتی نماینده های مجلس رو انتخابمی کنه چرا وقت بگذارم برم رأی بدم وقتی نماینده های قبلی کاری برای مردم نکردند و سفره ی معیشت روزبه روز کوچک تر شده! ما همین مراقب اعمال، رفتار، نماز و روزه ی خودمون باشیم کافیه! این عبارات به گوش خیلی از ما آشناست و از زبان خیلی ها می شنویم. کسانی که ممکن است حقیقتا کم اطلاع باشند و دردهای روزگار باعث شود گله مند باشند. حق هم دارند. به خصوص که گاهی اخبار راست و دروغ منتشر شده، درد آن ها را بیشترمی کند.
اما خوب می دانیم تمام نامداران تاریخ نه به خاطر تهجد و سجاده نشینی که به خاطر اعلام مواضع سیاسی خود در بزنگاه ها و فضاهای غبارآلود فتنه مشهور شده اند و نام بلندشان به گوش ما رسیده است. و «نگاه نو» این هفته را در آستانه انتخابات به این موضوع مهم اختصاص دادهایم. در بخشی از این نوشتار میخوانیم:
این که می گوئیم دنیا ما را و انتخاباتمان را رصد می کند بیهوده نیست، همین که شبکه هایشان با هزینه های گزاف مدام اخبار انتخابات را انعکاسمی دهند موید همین نکته است پس خوب است ما هم جهانی بیندیشیم.
شرایط دنیا و خاورمیانه تغییرات اساسی کرده، کشور ما و ملت ما در شرایط مداخله در نظم جدید جهانی قرار دارد. مردم باید جهانی بیندیشند و بدانند مشارکت در انتخابات، علاوه بر مسائل داخلی، به شدت در حوادث فراملی اثرگذار است. اگر مشارکت مردم در انتخابات بالا باشد، وضعیت منطقه دگرگون می شود. راه اصلاح امور داخلی هم، همین عرصه ی حضور در انتخابات است.
حتی گاهی خود دشمن در این رابطه سیگنال هایی ارائه داده که به صورت معکوس نشان می دهد حضور و آرای مردمی چقدر در نگاه جهانیان به ایران و مهم تر از آن ایجاد زمینه برای تحریم یا حتی حمله ی نظا میبه ایران مهم است.
یکی از مجریان شبکه ی ماهواره ای من و تو قبل از تعطیلی این شبکه تأکید کرده بود که مردم تا می توانند رأی ندهند. چون وقتی ما سراغ افراد و نهادهای بین المللی و قدرتمند در کشورهای خارجیمی رویم و از آن هامی خواهیم در افزایش فشار و تحریم ها علیه ایران جدیت بیشتری در همراهی با ما داشته باشند آن ها فوری از حضور مردم و پشتیبانی آن ها از حکومت یادمی کنند ومی گویند این اتفاق کار را برایشان سخت کرده. همین موضوع نشانمی دهد چرا باید در انتخابات حتما شرکت کنیم.
شما میتوانید متن کامل این نوشتار را در شماره ۲۸۵۴ هفتهنامه زن روز مطالعه فرمایید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
به مستحبات کم توجهی نکنید
آیت الله حائری شیرازی
کم توجهی به مستحبات به بهانۀ اهمیت واجبات، از فریب های شیطان است / مستحبات است که انسان را به انجام واجبات میکشاند. معنای مستحب، «شد شد، نشد نشد» نیست! گاهی بریدن از مستحب، باعث سقوط انسان میشود و گاهی فعل مستحب باعث تداوم وظایف دینی [واجب] میشود. گاهی شیطان ذهنیتی برای انسان ایجاد میکند که باید فقط به واجباتش بپردازد. حتی اگر واجبات را مانند مغز بگیریم و مستحبات را همچون پوست فرض کنیم ـ که کمترین فرض است ـ باز هم پوست است که مغز را حفظ میکند؛ مانند بادام و گندم که پوستشان بسیاری از آفات را از آنها دفع میکند. عمل مستحبی گاهی رشتۀ ارتباط انسان با خداست و وقتی این رشته پاره شد، همهچیز فرو میریزد. برای مثال، روضه و گریه مستحب است؛ اما انجام ندادن همین نوع مستحبات، سبب بریده شدن انسان از رشتههای واجب زندگی میشود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
انگشت کردن در بینی سبب آلزایمر میشود!
علاوه بر اینکه انگشت کردن در بینی زشت است مشکلاتی را هم برای سلامتی درپی دارد.
محققان این یافته جدید را ناشی از کشف پروتئینی به نام بتا آمیلوئید اعلام کردند که این پروتئین به عنوان عامل مهمی در پیشرفت آلزایمر شناخته می شود. محققان در گزارشی که در این مجله در ارتباط با این مطالعه انتشار یافته، اعلام کردند که پاتوژن های وارد شده از طریق برداشتن محتویات داخل بینی ممکن است باعث تولید بتا آمیلوئید در مغز شوند و به التهاب عصبی مرتبط با آلزایمر کمک کنند. این گزارش بر نقش سیستم بویایی به عنوان دروازه ی بالقوه ای برای ورود پاتوژن ها به مغز تأکید می کند. پاتوژن ها، از جمله ویروس ها، قارچ ها و باکتری ها، می توانند عفونت های پایدار را در بافت های بینی ایجاد کنند، در نهایت به مغز می رسند و فرآیندهای عصبی را تحریک می کنند. این ارتباط مستقیم، بر اهمیت حفظ بهداشت بینی برای کاهش خطر ابتلا به آلزایمر تأکید می کند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#یار_مهربان
معرفی کتاب «انجمن مخفی» نوشته احمد شاکری
ماه منیر داستانپور
گاهی نویسنده برای تاریخ و سیاست حاکم بر ادوار پیشین جامعه، بیانی داستانی را برمی گزیند. چرا که داستان، مخاطب را درگیر خود کرده و پذیرش اتفاقات و یادگیری آن ها را امکان پذیر می کند. رمان تاریخی، رمانی است که تلاش می کند گذشته و شرایط دوران گذشته را بازگو کند و شخصیت ها، زمان رمان و محل وقوع آن، در واقعیت ریشه دارند. رمان تاریخی، معمولا بیان کننده ی موضوعی سیاسی یا اجتماعی در گذشته است. از سوی دیگر رمان های تاریخی ـ سیاسی را تنها نمی توان از لحاظ ادبی بررسی کرد و باید به جهت تاریخی و سیاسی نیز مورد بحث و تحلیل قرار گیرد. از این جهت کار نگارش آن از سوی نویسنده باید نسبت به رمانی عاشقانه یا فانتزی سخت تر و دقیق تر باشد. کتاب انجمن مخفی نوشته ی احمد شاکری است که مرکز آفرینش های ادبی آن را به چاپ رسانده است. داستانی که به ماجرای نهضت مشروطه و ریخته شدن خون شیخ فضل الله نوری با رأی دادگاه رسمی، تقابل در اندیشه ی سیاسی اسلامی ناب و التقاطی را در قالب بیان داستانی ترسیم نموده است. داستانی که از سقوط ارزش ها در کشوری مسلمان سخن می گوید که در آن فقیه جامع الشرایط از سوی دادگاه ظالم منتسب به پادشاه وقت رسما به اعدام محکوم می شود.
✨در بخشی از این کتاب می خوانیم:
صدای تیز کشیدن فلز بر فلز از گنجه بیرون می ریزد. تیغه ی براق شمشیری از مقابل چشم هایم می گذرد و صدای خرد شدن کاسه ی بلوری زیر سقف بلند اتاق پخش می شود. آقاجان از جایش می پرد. هوشیار شده. میرزا دستش را بلند می کند. گویا با دستش آقاجان را نیم خیز نگه داشته است. آقاجان می نشیند. صداهایی از اندرونی می آید. صداهای پرشتاب پاها پشت پرده می رسند. گویا منتظر اتفاقی بوده اند. قدسی جلوتر از همه به اتاق می آید. قدسی خودش را در پناه میرزا می کشاند. بال عبای میرزا توی مشتش است. بغض توی گلویش! صدای دخترهای دیگر پشت پرده است. هیچ کدام داخل نمی آیند. دست میرزا روی سر قدسی نشسته است.
دلتان ترک بر ندارد. عمر کاسه ی شکرپنیر به سر آمد. اما عمر شکرپنیرها به جاست!
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#آموزش
اکنست وال چیست؟
اگر کسی به شما گفت با «اکسنت وال» می توانید حسابی دکوراسیون خانه تان را چشمگیر کنید اصلا وحشت نکنید! اکسنت وال تنها یک اصطلاح پیچیده و پرطمطراق برای متفاوت شدن یکی از دیوارهای خانه ی شماست و خودتان هم می توانید از پس این کار برآیید.
استفاده از اکسنت وال یکی از راهکارهای مؤثر و عالی برای عوض کردن حال وهوای اتاق یا خانه، بدون صرف وقت و هزینه های آن چنانی است.
اکسنت (accent) یعنی اهمیت دادن، برجسته کردن یا تأکیدکردن. در این نوع دکوراسیون، شما یکی از دیوارهای اتاق موردنظرتان را انتخاب می کنید؛ سپس با رنگ آمیزی، استفاده از کاغذ دیواری، گذاشتن تابلوها و قاب های نقاشی ریز و درشت این دیوار را چشمگیر می کنید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جیک_جیکستان
شیخ زکزاکی در برنامه حسینیه معلی:
من شیعه نبودم، یکسال بعد از انقلاب به همراه ۴۰ نفر به دیدار امام (ره) آمدیم که ایشان به ما گفتند: قرآن را نشر دهید. سیره و روش اهلبیت که قبلا با آنها چندان آشنا نبودم باعث شیعه شدن من و (حدود ۲۰ میلیونی) مردم نیجریه شد
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان
عطر بهارنارنج (۱۳)
مرضیه ولی حصاری
خواندیم که بالأخره مراسم خواستگاری برگزار می شود با اینکه رفتار خانواده ی نصرت در شأن خواستگاری دختر حاج رحیم نیست. اما ماهچهره همچنان دل به نصرت بسته است و حتی حرف های صفورا هم در تغییر نظر او تأثیری ندارد...
و اینک ادامه داستان...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خداوند روزی دهنده...
💛اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💛
🌱💐همراهان نازنین کانال زن روز، سلام! صبح زیبای سهشنبه زمستانیتون بهخیر و شادی. روزتون پر روزی و نورانی💐🌱
«إِنَّ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَاخْتِلَافِ اللَّيْلِ وَالنَّهَارِ لَآيَاتٍ لِأُولِي الْأَلْبَابِ. الَّذِينَ يَذْكُرُونَ اللَّهَ قِيَامًا وَقُعُودًا وَعَلَىٰ جُنُوبِهِمْ وَيَتَفَكَّرُونَ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ رَبَّنَا مَا خَلَقْتَ هَٰذَا بَاطِلًا سُبْحَانَكَ فَقِنَا عَذَابَ النَّارِ. مسلماً در آفرینش آسمانها و زمین، و آمد و رفت شب و روز، نشانههای (روشنی) برای خردمندان است. همانها که خدا را در حال ایستاده و نشسته، و آنگاه که بر پهلو خوابیدهاند، یاد میکنند؛ و در اسرار آفرینش آسمانها و زمین میاندیشند؛ (و میگویند:) بار الها! اینها را بیهوده نیافریدهای! منزهی تو! ما را از عذاب آتش، نگاه دار!» (آل عمران آیات ۱۹۰ و ۱۹۱)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#مشاوره
نظام ارزشهات رو گم نکن
زهرا خالقی محمدی
در صفحه «مشاوره» این هفته میخواهیم درباره نظام ارزشها و چیدمان آنها بگوییم. در بخشی از این یادداشت میخوانیم:
🟣شادترین لحظات خود را بشناسیم: شناسایی شاد ترین لحظات مان می تواند به ما در شناخت ارزش های مان کمک کند. برای آگاهی از شادترین لحظات زندگی مان می توانیم به برخی از موقعیت هایی فکر کنیم که در آن ها احساس خوشبختی می کردیم. این موقعیت ها باید زندگی شخصی و حرفه ای مان را شامل شوند تا تعادل کافی بین زندگی شخصی و کاری مان برقرار باشد.
🔵موقعیت خود را بسنجیم: هر یک از لحظات شادی را که داشته ایم، بررسی می کنیم. به یاد بیاوریم که با چه کسانی در ارتباط بوده، چه می کردیم و چه عواملی در ایجاد احساسات و تعاملات مثبت مان نقش داشته اند.
🟢ارزش های رایج را بررسی کنیم: بهتر است برخی از رایج ترین ارزش های زندگی که در این مطلب هم موجود است، بررسی کنیم. دور مواردی خط بکشیم که برای مان مهم هستند یا آن هایی که احساس می کنیم که بخشی از شخصیت مان را شکل می دهند.
🟡ارزش های خود را مرتب کنیم: بعد از اینکه دور ارزش هایی که برای مان مهم هستند، خط کشیدیم، آن ها را به ترتیب از مهم ترین تا کم اهمیت ترین ارزش ها در لیستی قرار می دهیم.
🟠مقایسه کنیم: در این مرحله خوب است که به لیست ارزش های خود در زندگی نگاه کنیم و آن ها را با خاطرات شادی که داشتیم، مقایسه کنیم. عوامل مشترکی را مشخص کنیم که اهمیت ارزش های خاص در احساس شادی مان را نشان می دهند.
🔴ارزش های برتر خود را شناسایی کنیم: از هر دو فهرست استفاده می کنیم تا متوجه شویم که در هر موقعیت مثبت کدام خواسته ها یا نیازهای مان برآورده شده اند و چرا آن تجربه ی خاص برای مان اهمیت بیشتری دارد.
شما میتوانید متن کامل «مشاوره» این هفته را در شماره ۲۸۵۴ هفته نامه زن روز مطالعه فرمایید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
مرگ، بزرگترین داغ زندگی
آیت الله حائری شیرازی
اگر بچهای را از انسان بگیرند، انسان بیتاب میشود. وقتیکه خود انسان میخواهد از دنیا برود، «همهچیزش» را از او میگیرند. پدر، مادر، بستگان و آشنایانش را از وی میگیرند، و او داغ همۀ اینها را میبیند. کسی که میمیرد، داغ همۀ کسانش را با هم در یک لحظه میبیند! داغ دوستان و اهل شهر را میبیند؛ داغ همۀ اعضای خود و همۀ اموالش را هم میبیند؛ چون وقتی انسان از دنیا میرود، چشم و زبانش از او گرفته میشود. کسی که دستش یا پایش فلج میشود یا چشمش نابینا میشود، چقدر ناراحت میشود؟ وقتیکه کسی از دنیا میرود، همۀ اینها از او گرفته میشود. کسی که جیبش را میزنند، چقدر ناراحت میشود؟ وقتیکه انسان از دنیا میرود، همۀ پولش را میبرند و همۀ لباسهایش را بهزور از تنش درمیآورند! پس انسان باید حساب کارش را بکند. بالاترین داغ انسان در حین مرگ، داغ فرصت است؛ یعنی میگوید: «من یک فرصت توبه، استغفار و انابه داشتم، و این فرصت نیز از من گرفته شد!» و این داغ از همۀ داغها تلختر است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
پیاز را در یخچال نگذارید
پیاز در برابر دمای پایین مقاوم است. وقتی آن را در یخچال قرار می دهید، نشاسته آن به شکر تبدیل می شود و شروع به کپک زدن می کند. مردم معمولا این عادت را دارند که نصف پیاز را بریده و نیمی دیگر را در یخچال نگهداری کنند. هرگز این کار را نکنید، زیرا تمام باکتری های ناسالم را از محیط اطراف به خود جذب می کند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مشاوره_حقوقی
🔹سهم مرد از ارث زن چقدر است؟
🔸سهم مرد از ارث زن بسته به اینکه زن فرزند داشته باشد یا نداشته باشد متفاوت است. سهم مرد از ارث زن در صورت فرزند داشتن زن برابر با یک چهارم از ترکه ی زن می باشد.
سهم مرد از ارث زن در صورت فرزند نداشتن زن برابر با یک دوم از ترکه ی زن می باشد.
کارشناس: نفیسه خانی
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#کدبانوگری
تره شورباسی
👩🍳مواد لازم:
نمک و فلفل: به مقدار لازم
سبزی (تره کوهی): ۲۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
لیموعمانی: ۳ عدد
لپه: ۱۰۰ گرم
گوشت: ۱ کیلوگرم
زعفران: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
👩🍳طرز تهیه:
ظرف مناسبی انتخاب کنید و کمی از دنبه ی گوسفند یا کره را در آن آب کرده و پیازها را به ۴ قسمت تقسیم کنید و در آن نیمه سرخ کنید. گوشت را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و سپس لپه ی شسته شده و آبکش شده را به مواد اضافه کرده و کمی تفت دهید. پس از آن ۶ پیمانه آب به غذا اضافه کنید و اجازه دهید غذای شما بپزد. پس از پخته شدن گوشت، لپه، لیمو عمانی، نمک، زردچوبه، زعفران، فلفل و سبزی تره کوهی خردشده را به آبگوشت تره شورباسی اضافه می کنیم و اجازه می دهیم غذا کاملا جا بیفتد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97