به نام خداوند بخشندهی هستی بخش....
🌸اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🌸
سلام! صبح چهارشنبهتون به خیر. آرزو میکنیم خداوند امروز بهترینها رو نصیبتون کند.🌷🌾
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#جریان_شناسی
به نام آبادی، برای ویرانی
نفیسه زارعی
استعمارگرها برای منافع خودشان به یک سرزمین لشکرکشی می کنند و تمام آن سرزمین را به شیوه های مختلف شخم می زنند تجربه ی تاریخی کشورهایی مثل هند و ایران نشان می دهد استعمارگرانی که در لباس دوست آمده بودند روزی کُت را از تن سیاستمداران و پادشاه ها درآوردند و خیلی راحت تن خودشان کردند، استعمار و مفاهیم مرتبط با آن پیش از آنکه یک رویه ی تاریخی باشد یک جریان سیاسی است، جریانی که حتی امروز با به روز شدنش توسط قدرت های بزرگ ادامه دارد و همیشه مستعمره ها علیه آن ها اسب شان را زین کرده اند و گاهی آبروی یک سرزمین را خریده اند، جریان شناسی استعمار و استعمارگران در ایران سوژه پرونده این هفته جریان شناسی زن روز است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جریان_شناسی
آغاز تاراج
نفیسه زارعی
استعمار به معنای مهاجرت کشورهای متمدن به سرزمین های خالی از سکنه کشورهای زورمند در کشورهای ناتوان به بهانه ی آبادی و سازندگی است؛ معمولاًبه منظور عمران آن سرزمین است. اما امروزه استعمار به معنای نفوذ و دخالت کشورهای زورمند در جستجوی به تاراج بردن دارایی کشورهای دیگر بوده است. واقعیت پدیده ی استعمار با معنای لغوی آن متفاوت است و در عمل به معنای تسلط جوامع و کشورهای قدرتمند بر جوامع و سرزمین های دیگر به منظور استثمار و بهره کشی از آن ها در آمد؛ بنابراین استعمار از لحاظ سیاسی به معنای حاکمیت گروهی از قدرت های خارجی بر مردم یا بر سرزمین دیگر است. مارکسیست ها به جای کلمه ی استعمار از کلمه ی مشابهی تحت عنوان «امپریالیسم» استفاده می کنند. امپریالیسم در حقیقت به حکومتی اطلاق می شود که در آن یک حاکم نیرومند بر بسیاری از سرزمین های دور و نزدیک حکومت داشت. این شکل در ظاهر مثل امپراتوری بود و توجیه های به ظاهر منطقی برای آن می آوردند؛ ولی بعدها به هرگونه حاکمیت مستقیم و غیرمستقیم کشورهای قدرتمند و کشورهای دیگر عنوان امپریالیسم داده شد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
دعا یعنی ایستادن وسط میدان مسؤولیتها!
حجتالاسلام حاجعلیاکبری
در فرهنگ اسلام «نیایش» جانشین تلاش، مسؤولیتپذیری و تدبیر ما نیست. اتفاقاً یکی از موانع جدی اجابت دعا همین است. این که انسان تدبیر و مشورت برای انجام وظایف خود را کنار بگذارد و مستقیماً سراغ دعا برود. این بدترین نوع برخورد با مکتب نورانی نیایش است. دعا والاتر از این برداشتهای سطحی است. دعا یعنی وسط میدان مسؤولیتها بایستیم. در تحصیل، پژوهش، تدبیر خانواده، اشتغال و... تلاشی پیگیر داشته باشیم تا بتوانیم همهٔ اسباب ظاهری را با خود هماهنگ کنیم. اما در مسیر این فرایند دشوار میدانیم و اعتقاد راسخ داریم که امورمان به شایستگی به جریان نمیافتد، مگر آن که عنایت ویژهٔ حق همراه ما باشد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#کدبانوگری
کوکوی اسفناج
👩🍳مواد لازم:
اسفناج: ۳۰۰ گرم
سیب زمینی: ۳ عدد متوسط
تخم مرغ: ۳ عدد
زعفران دم کرده: ۱ قاشق چای خوری
زرشک (اختیاری): ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به اندازه ی کافی
روغن و زردچوبه: به اندازه ی کافی
👩🍳طرز تهیه:
ابتدا سیب زمینی ها را به همراه آب داخل یک قابلمه نیم پز پخته و پوست می گیریم.
سیب زمینی ها را با رنده ی ریز رنده می کنیم سپس تخم مرغ ها را به همراه زعفران دم کرده و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم. در ادامه اسفناج ها را ساطوری ریز خرد می کنیم و به کاسه ی حاوی سیب زمینی ها اضافه می کنیم. حالا مواد را به خوبی ترکیب می کنیم تا کاملاً یکدست شوند، سپس یک تابه ی مناسب روی حرارت قرار می دهیم و روغن به تابه اضافه می کنیم. حالا با یک قاشق مقداری از مایه ی کوکو را بر می داریم و در تابه می ریزیم تا سرخ شود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مجازیست
هرکه سنگت زد دوصَد مَنصب به پایش ریختند
اشرفیهای فراوان در قَبایش ریختند
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#هر_روز_یک_آیه
«وَإِذْ قَالَ اللَّهُ يَا عِيسَى ابْنَ مَرْيَمَ أَأَنْتَ قُلْتَ لِلنَّاسِ اتَّخِذُونِي وَأُمِّيَ إِلَٰهَيْنِ مِنْ دُونِ اللَّهِ ۖ قَالَ سُبْحَانَكَ مَا يَكُونُ لِي أَنْ أَقُولَ مَا لَيْسَ لِي بِحَقٍّ ۚ إِنْ كُنْتُ قُلْتُهُ فَقَدْ عَلِمْتَهُ ۚ تَعْلَمُ مَا فِي نَفْسِي وَلَا أَعْلَمُ مَا فِي نَفْسِكَ ۚ إِنَّكَ أَنْتَ عَلَّامُ الْغُيُوبِ. و آنگاه که خداوند به عیسی بن مریم میگوید: «آیا تو به مردم گفتی که من و مادرم را بعنوان دو معبود غیر از خدا انتخاب کنید؟!»، او میگوید: «منزهی تو! من حق ندارم آنچه را که شایسته من نیست، بگویم! اگر چنین سخنی را گفته باشم، تو میدانی! تو از آنچه در روح و جان من است، آگاهی؛ و من از آنچه در ذات (پاک) توست، آگاه نیستم! بیقین تو از تمام اسرار و پنهانیها باخبری.» (سوره مبارکه مائده، آیه ۱۱۶)
@zanr_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneriz97
هفتهنامه زن روز
#جریان_شناسی
کیف های انگلیسی
نفیسه زارعی
تکیه ی آموزشکده های فرنگی و فرنگی مآب در ایران، از سده ی نوزدهم تا نخستین جنگ جهانی بیشتر بر زبان و ادب فرانسه است؛ زیرا در این دوره فرانسویان پیشاهنگان فعالیت فرهنگی در ایران بودند. تا جایی که در سال ۱۳۲۰ زبان فرانسه برای کسانی که داوطلب خدمت دیوانی بودند، اجباری اعلام شد. دولت های رقیب روس و انگلیس کارشکنی کردند، اما از این توان برخوردار نبودند که در این زمینه با فرانسویان رقابت کنند. در این سال ها هدف اصلی آن دو ابرقدرت چیرگی سیاسی و رخنه اقتصادی بود، و بی گمان درماندگی و بی فرهنگی مردم را بهترین ابزار برای رسیدن به مقصود می دانستند. علاوه بر این، مردم به هر انگیزه که بود، هنوز از فرستادن فرزندان خود به این نهادها خودداری می کردند؛ ازهمین رو تا انقلاب مشروطه آموزش زبان انگلیسی و روسی را بیشتر مدارس فرانسوی عهده دار بودند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جریان_شناسی
از استعمار نو تا فرانو
نفیسه زارعی
هنگامی که هیمنه دروغین هیولایی به نام آمریکا با پیروزی انقلاب اسلامی در هم شکست، قدرت های بزرگ دریافتند که دیگر به سادگی نمی توانند مستعمرات خود را به همان سبک و سیاق گذشته اداره کنند؛ زیرا انقلابی اصیل که محصول رشد فکری جامعه ای اسلامی بود در برابرشان قرار داشت؛ بنابراین در یک دگردیسی عجیب در سال های پس از پیروزی انقلاب و در دهه ی ۷۰ هجری، برای بازگشت به اهداف استعمارگرانه خود با محوریت آمریکا گرد یکدیگر آمدند و این بار به سبکی فراتر از نو برای چپاول ثروت های ملل گوناگون و ضربه زدن به انقلاب اسلامی و دیدگاه هایی که در حال انتشار به نقاط دیگر دنیا و به خصوص خاورمیانه بود پا به میدان گذاشتند.
آن ها در این طرح با استفاده از قوای داخلی یک کشور که قدرت غالب را در دست داشتند و به مدد رسانه های فرامرزی کوشش کردند تا در سریع ترین زمان ممکن و پنهان از چشمان توده های مردم طرح های استعماری خود را به اجرا درآورند. درست در زمان اوج این چپاول نامحسوس و زیرکانه بود که رهبر فرزانه انقلاب با کالبدشکافی پدیده ای به نام استعمار فرانو و این طرح کاملاً آمریکایی را افشا کرد، البته در آن روزها سعی شد به مدد برخی از عناصر و رسانه های وابسته به فرانو استعمارگران در داخل با تعابیر غلط و شانتاژ رسانه ای این تیزبینی رهبر انقلاب از دیدگان بصیر مردم پنهان بماند؛ اما به هرحال آنچه بعدها با صرف هزینه های هنگفت کاخ سفید در قالب تهاجم، شبیخون و ناتوی فرهنگی و در نهایت جنگ نرم در معرض دیدگان ما قرار گرفت بخشی از سیاست به روز استکبار در استعمار فرانو بود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#ینگه_دنیا
ماشین خوابی؛ پدیده ای عجیب در آمریکا
اوضاع مسکن در ایالات متحده به قدری بحرانی شده که در حال حاضر ده ها هزار نفر تو ماشین هاشون زندگی می کنند!
ده ها محوطه در سراسر ایالات متحده برای اسکان «بی خانمان های متحرک» افتتاح شده که «پارک های امن» نامیده می شوند. پارکینگ برای «ساکنان وسایل نقلیه» به قدری رایج شده که یک کالج محلی در کالیفرنیا یک پارکینگ را باز کرده تا دانش آموزان بی خانمان بتونند تو ماشین هاشون بخوابند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#عطارباشی
نوشیدنیهای نشاط آور
به گفته ی دکتر غلامرضا کرد افشاری متخصص طب سنتی، نوشیدن بعضی نوشیدنی ها هم می تواند احساس شادمانی بیشتری در شما ایجاد کنند و با لذت بردن از نوشیدن آن ها احساس بهتری در شما ایجاد کند. نوشیدنی هایی مانند سکنجبین ساده، سکنجبین همراه با به و لیمو، شیربادام، شیرفندق، شیرگردو، شیرپسته همراه با گلاب، زعفران یا شیر، عسل، گلاب، دارچین و شربت لیمو نیز چنین خاصیتی دارند.
دکتر کرد افشاری می گوید: «شما با استفاده از بعضی دمنوش ها هم می توانید نشاط بیشتری را تجربه کنید؛ دمنوش هایی حاوی بادرنجبویه، گل بابونه و بهارنارنج، اسطو خدوس، زعفران و ترکیب سیب و به چنین خاصیتی دارند.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مصاحبه_تخیلی
استاد عشق
معصومه تاوان
توی اتاق کارش نشسته بودم نمی دانستم از کجا و چگونه باید سر صحبت را باز کنم در مقابل مردی با آن همه کمالات واقعاً حرف زدن کار دشواری بود. شنیده بودم بسیار از زبان دیگران که مردی است فروتن و کم سخن. قانع و اهل مدارا. خودش سر صحبت را باز کرد با آن صورت استخوانی، تکیده و عینکی ضخیم که گواه شماره ی بالای چشم هایش بود. قبل تر گفته بود زیاد اهل مصاحبه و خودنمایی نیست اما این بار آن قدر اصرار از من و انکار از او تا رضایت داد. حال جسمی اش خوشایند نبود. چند لحظه ی قبل دیده بودم که چطور در تب می سوزند و از شدت لرزش بدن شان حتی تختی که روی آن هم خوابیدند با شدت به دیوار برخورد می کرد...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خداوند پذیرندهی توبهها...
❣اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم❣
اهضای محترم کانال زن روز، سلام! صبح زیبای پنجشنبهی پاییزیتون مبارک. امیدواریم آخر هفتهی خوبی در کنار خانواده داشته باشید.💐🌿
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#یادداشت
کارشناسهای کپیکار
رضوانه باهری
زیاد از زمانه ای که در کلاس منطق دبیرستان خواندیم بعضی چیزها واقعیت دارند؛ اما لزوماً حقیقت ندارند، نگذشته است. همان ایام با دودوتا چهارتای مغز نوجوانی مان می گفتیم چطور چنین چیزی ممکن است، بزرگ تر که شدیم فهمیدیم نه تنها ممکن است؛ بلکه حتی خودمان هم می شود در چاله ی چنین چیزهایی بیفتیم. وقتی در فضای مجازی و در بین شبکه های اجتماعی گوناگون که ماهیت خبررسانی، آگاهی بخشی و ارائه تحلیل دارند پرسه می زنیم تا شاید از این مسیر بر دانش خود بیفزاییم خیلی زود متوجه تحلیل های عجیب وغریب می شویم. تحلیل هایی که مرزهای تحلیل را درنوردیده و به مرز طالع بینی کلی برای یک جامعه رسیده است. شاید نام گذاری این تحلیل ها با عنوان تحلیل رودخانه ای برازنده باشد که زیر آن کلمه هایی نظیر استاد ارجمند، دکتر گرامی، کارشناس ارشد نظامی و... درج شده است، کافی است کلمات کلیدی برخی مطالب را در عالی جناب! گوگل جستجو کنیم، آن وقت نه خبری از دکتر و کارشناس و منبع آگاه پیدا می کنیم و نه اصولاً منبع آن ها منابع درست و درمانی است. بعضی ها هم البته در کانال های شخصی شان پا را فراتر از این گذاشته اند و با کپی تمیز از سایت های خبری و تحلیلی یا حتی به روزآوری مطالب گذشته و چسباندن نام مبارک شان به آن سعی می کنند خودشان را کارشناس جلوه بدهند گاهی آن ها خلاقیت را به اوج می رسانند و مواردی را به دلخواه به مطالب عنوان شده اضافه می کنند تا دِین گوینده آن قدرها به گردنشان نباشد.
اما نکته ی قابل توجه این است که چرا با وجود این همه تحلیل گر و کارشناس و منبع موثق و آگاه مشکلات کشور به قوت باقی است و حتی سر سوزن و پرکاهی حل نشده است؛ پاسخ به این پرسش ساده تر از حد تصور است این کارشناس ها و منابع آگاه و آقایان دکتر چیزی جز دکترای کپی کاری و خلاصه نویسی... ندارند و اصولاً اتکا به این تحلیل ها و اخبار چیزی جز تشویش اذهان عمومی به همراه نخواهد داشت.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
ثروت بیداری!
آیت الله سید حسن عاملی
در قیامت، مصیبت سؤال کردن یک طرف است، اما مصیبت بزرگتر این است که سؤالکننده خود خداست! کسی که از ما حساب میکشد خود خداست! کافر در آن روز میگوید ای کاش نامهٔ اعمالم را به دستم نمیدادند.
این مطلب را همیشه یادتان باشد که کافر در روز قیامت، میخواهد به دنیا بازگردد، اما نه فقط به این دلیل که از جهنم نجات پیدا کند، بلکه مخصوصا به این دلیل که از شرمندگی خدای متعال نجات پیدا کند! به عظمت خدا نگاه میکند، به بدیهی بودن توحید مینگرد و بر سر خود میزند و میگوید من در دنیا چه میکردم؟! وای بر من! در قرآن هست که خدا هم فوراً میگوید یک بار نگو وای بر من، پشت سر هم بگو!
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#یار_مهربان
معرفی کتاب «مرثیهای بر یک رهایی» نوشتهی آزاده جهان احمدی
فهیمه شاکری مهر
در برخورد با مقوله ی ازدواج و زندگی و خوشبختی، گمانم به گوش مان بیشتر کتاب هایی با عنوان های ازدواج خورده باشد یا بیشتر به دنبال کتاب های ازدواجی بودیم برای خودمان یا پیشنهاد به جوان های مجرد یا متأهلین تازه مزدوج شده که می شناسیم. کتاب هایی که خوب و کارآمد هم هستند اما خب نباید از کتاب هایی با عنوان طلاق هم غافل شویم چرا که آن بعد ماجرا را هم باید آگاهانه مطالعه کرد تا از طلاق و شکست جلوگیری کرد.
کتاب «مرثیه ای بر یک رهایی» ده روایت داستانی درباره ی طلاق است. انتشارات مهرستان این کتاب را به قلم جمعی از نویسندگان در سال ۱۴۰۳
راهی بازار نشر کرده است. کتابی که اسم طلاق و روایت هایی حول محور آن و شکست های زندگی را یدک می کشد اما به نظرم بیشتر ازدواجی ا ست. در واقع تا ازدواجی نباشد، طلاقی در کار نخواهد بود. این کتاب را می توان به جوان های مجرد و متأهل تا افراد پا به سن گذاشته هدیه داد. روایت آدم های کتاب از مجرد و در شرف ازدواج هست تا فرد مسنی که زندگی اش در معرض غرق شدن است و در این میانه آسیب های فرزندان طلاق هم به چشم می خورد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#یار_مهربان
ده روایت از طلاق های مختلف یا شکست در زندگی که ناشی از ده ها نقطه کوچک پیش افتاده بوده و کسی گمان نمی برد این نقاط کوچک روزی تبدیل به چاهی عمیق شود که شاید چندین زندگی را در خود بکشد و نابود کند. شاید روایت هایی برآمده از قهر و آشتی هایی که همه نمک زندگی می پندارند اما از جایی به بعد و بر اثر پندار غلط و پیشگیری نکردن ممکن است شوری ها زیاده شود و زندگی را شبیه چای سرد شده از دهان بیندازد.
دو سه تا از روایت ها زیاد باب میل نبودند و از جهت داستانی و پرداخت ضعیف تر از باقی بودند؛ اما باقی روایت ها طوری بودند که باید بعد از هر روایت کتاب را می بستی و به عمق و زوایای آن فکر می کردی تا بتوانی تلخی و حقایق آن را هضم کنی و سراغ روایت بعدی بروی. فضاسازی، زبان و ملموس بودن روایت ها باعث همراهی مخاطب می شد و چه بسا حین مطالعه خودت را میان مشکلات زندگی آدم های قصه تصور می کردی. بدون اغراق پیشنهاد خواندن کتاب را به همه می دهم و به گمانم درسی که دارد کم از کتاب های روان شناسی ازدواج نیست. به همه حتی آن هایی که زندگی خوب و خوشی دارند پیشنهادش می دهم برای آگاهی از نقاط ریز بی خطر و جلوگیری از رشد و فوران آتش فشان های زندگی.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#هر_روز_یک_آیه
«مَا قُلْتُ لَهُمْ إِلَّا مَا أَمَرْتَنِي بِهِ أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ رَبِّي وَرَبَّكُمْ ۚ وَكُنْتُ عَلَيْهِمْ شَهِيدًا مَا دُمْتُ فِيهِمْ ۖ فَلَمَّا تَوَفَّيْتَنِي كُنْتَ أَنْتَ الرَّقِيبَ عَلَيْهِمْ ۚ وَأَنْتَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ شَهِيدٌ. إِنْ تُعَذِّبْهُمْ فَإِنَّهُمْ عِبَادُكَ ۖ وَإِنْ تَغْفِرْ لَهُمْ فَإِنَّكَ أَنْتَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ. من، جز آنچه مرا به آن فرمان دادی، چیزی به آنها نگفتم؛ (به آنها گفتم:) خداوندی را بپرستید که پروردگار من و پروردگار شماست! و تا زمانی که در میان آنها بودم، مراقب و گواهشان بودم؛ ولی هنگامی که مرا از میانشان برگرفتی، تو خود مراقب آنها بودی؛ و تو بر هر چیز، گواهی! (با این حال،) اگر آنها را مجازات کنی، بندگان تواند. (و قادر به فرار از مجازات تو نیستند)؛ و اگر آنان را ببخشی، توانا و حکیمی! (نه کیفر تو نشانه بیحکمتی است، و نه بخشش تو نشانه ضعف!)» (سوره مبارکه مائده، آیات ۱۱۶ و ۱۱۷)
@zane_ruz