بسم الله الرحمن الرحیم...
✨🌹اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجّل فرجهم...
اعضای محترم کانال زن روز
سلام!✋💐
صبح روز یکشنبهتون بخیر و شادی
در ماه پر خیر و برکت رجب قرار داریم. نباید اجازه بدیم موج بیماری و نگرانی برای عزیزانمون مانع فیض بردن از دریای رحمت خدا در این ماه عزیز بشه. یکی از سفارش های مهم درباره ماه رجب، تلاوت زیاد سوره توحید است. امیدواریم خداوند توفیق بهره برداری هر چه بیشتر از این ماه رو نصیب همه مون کنه.
التماس دعا
@zane_ruz
#حدیث_امروز
امام حسین علیهالسلام فرمود:
حاجت خود را جز نزد سه کس مَبَر؛ نزد دیندار، یا جوانمرد یا بزرگزاده. زیرا دیندار برای حفظ دین خویش نیازت را برآوَرَد و جوانمرد از مردانگی خود شرم میکند و بزرگزاده میداند که تو با رو انداختن به او آبرویت را فروختی و او با برآوردن نیازت، آبروی تو را حفظ میکند.
تحفالعقول، صفحه ۲۴۷
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#مشاوره
ایستاده با بحران
یاسمین رضوی
مهم نیست شما چقدر در کار و زندگى تان موفقید، بحران ها از راه مى رسند و در اغلب آن ها ما هیچ کاره ایم، به ویژه بحران هاى اجتماعى که گریبان کل جامعه را با هم مى گیرد. مثل همین کرونا؛ ویروسى که این روزها حسابى ذهن جامعه را مشغول کرده است. مهم این است که ما با شرایط به وجود آمده تا چه اندازه مى توانیم ارتباط برقرار کرده و با آن طورى کنار بیاییم که مشکلاتمان بیشتر نشوند و به سلامت از آن عبور کنیم. بحران، در هر قسمتى از زندگى مى توانند سرو کله اش پیدا شود و خاصیتش این است که شرایط پایدار و ثابتى که وجود داشت و باعث مى شد احساس امنیت کنیم را به طور موقت به هم بریزد. فراموش نکنید که بحران براى همه رخ مى دهد. هیچ کسى نیست که در زندگى اش با عوامل بر هم زننده ثبات و آرامش زندگى اش رو برو نشده باشد. مانعى که به ناگهان همه چیز را متوقف یا دچار چالش مى کند. در این مواقع چه کار مى کنید؟ آن قدر حرص مى خورید و استرس دارید که زندگى تان فلج مى شود و از پس هیچ کارى برنمى آیید؟ شروع مى کنید به فرافکنى و دنبال مقصر گشتن و سرزنش دیگرانى که گمان مى کنید عامل به وجود آمدن این موقعیت هستند؟ ذهن تان را آرام مى کنید و به دنبال راه حل مى گردید؟ ما میخواهیم در «مشاوره» این هفته بگوییم که آدم هاى قوى و موفق در مقابل بحران ها چطور رفتار مى کنند و شرایط را مى سازند. در بخشی از این یادداشت میخوانیم:
اول بپذیرید که بحرانى وجود دارد، سپس به خودتان حق بدهید که دچار احساسات منفى شوید. غم، استرس، نگرانى، ترس و...! به خودتان حق بدهید و زمانى را براى لمس این احساسات و درك آن ها تعیین کنید. فرق کسى که مدیریت بحران بلد است با کسى که درباره آن چیزى نمى داند این است که اولى، مى داند که باید از فاز افکار منفى بیرون بیاید و به ذهنش قدرت تصمیم گیرى و پیدا کردن راه حل را بدهد. این فرد با خودش حساب و کتاب مى کند که آیا با استرس مى توانم از پس بحران برآیم؟ طبیعتا پاسخ منفى است. آیا نگرانى و ترس من مسأله را حل مى کند و پاسخ مناسبى براى بحران است؟ جواب این سؤال هم منفى است. پس هر کارى که مى داند و مى تواند انجام مى دهد تا ذهنش آرام بگیرد. حفظ خونسردى کارى است که باید حتما انجام دهید. به مکانى خلوت بروید. از اخبار منفى فاصله بگیرید. نفس عمیق بکشید و به خودتان بگویید که از پسش برمى آیید.
متن کامل این یادداشت را میتوانید در کانال زن روز بخوانید.
@zane_ruz
#سلامتی
چگونه در منزل محلول ضدعفونی کننده بسازیم؟
یک داروساز درباره ساخت محلول ضدعفونی کننده در منزل توصیحاتی ارائه داد. کامران حاج نبی داروساز، با اشاره به دسترس نبودن مواد شوینده و بهداشتی در برخی داروخانههای کشور درباره ساخت مواد بهداشتی در ضدعفونی کننده در منزل توضیح داد: مردم میتوانند با تهیه الکل طبی ۹۹ درصد از داروخانه و مخلوط کردن آن با آب محلول ضد عفونی کننده تهیه کنند؛ توجه داشته باشید باید سه برابر میزان الکل آب با الکل مخلوط شود. وی ادامه داد: آب مورد استفاده باید جوشیده باشد و پس از سرد شدن این محلول ساخته شود. به گفته این داروساز استفاده از الکل صنعتی برای ساخت محلول ضدعفونی کننده به هیچ وجه توصیه نمیشود به دلیل اینکه ممکن است استفاده مکرر از این ماده میتواند عوارض پوستی به همراه داشته باشد. حاجینبی با بیان اینکه مردم میتوانند با استفاده از بتادین نیز محلول ضدعفونی کننده سطوح را ایجاد کرد گفت: میتوان با مخلوط کردن یک و نیم لیتر آب با چند قاشق غذاخوری بتادین این محلول را ساخت.
@zane_ruz
#ینگه_دنیا
محراب و سجاده در فرودگاه پاریس
فرودگاه پاریس مکانى هرچند کوچک براى عبادت تدارك دیده است. البته با نام مدیتیشن. اما پر از سجاده است و قبله هم تعیین شده.
وارد فرودگاه که شدم، نماز ظهر بود. در همان ورودى، مأمورین فرودگاه ایستاده بودند. پرسیدم: آیا فرودگاه مکانى براى نماز خواندن دارد؟
یک آقاى سیاه پوست. گفت: البته! و خودش وقت گذاشت، مرا با خود همراه کرد و این مکان را نشان داد.
توجه: این که نمازخانه رو با نام مدیتیشن قرار دادند یا اشتباه در ترجمه داشتند که بعیده. یا تشابه ظاهرى برخى اعمال، یا نخواستند اسم نمازخانه بگذارند. این احتمالش بیشتره.
اما این که برخى فرودگاه ها نمازخانه دارند به خاطر احترام به اسلام نیست، بلکه براى مسائل گردشگرى و جذب توریست است و پر کردن جیب مبارك خودشان پس لطفا این را به پاى رعایت اصل احترام و آزادى اندیشه در غرب نگذارید.
@zane_ruz
#شماوما
حکایتی قدیمی درباره شرایط امروز ما!
در روزگاران قدیم دو همسایه بودند که همیشه با هم دعوا داشتند. روزی با هم قرار گذاشتند که هر کدام سمی بسازد و به دیگری بدهد تا یکی بمیرد و دیگری که زنده ماند، لااقل در آسایش زندگی کند! قرعه کشیدند و قرار شد ابتدا همسایه دوم سم همسایه اول را بخورد. پس همسایه اول به بازار رفت و قویترین سم موجود را خرید و به همسایهاش داد. همسایه دوم سم را سر کشید و به خانه رفت. قبلا به خدمتکارانش گفته بود حوض را از آب گرم پر کنند و یک ظرف دوغ پر نمک هم آماده بگذارند کنار حوض! او با ورود به خانه، دوغ را سر کشید، وارد حوض شد و آنقدر دست و پا زد تا هر چه خورده بود را برگرداند! بعد از تخلیه کامل معده اش، به اتاق رفت و خوابید. صبح روز بعد سالم بیدار شد و سراغ همسایه اش رفت و گفت: من جان سالم به در بردم. حالا نوبت من است که سمی بسازم و طبق قرار تو بخوری! او به بازار رفت، نمد بزرگی خرید و به خانه آورد و خدمتکارانش را گفت از حالا فقط کارتان این است که از صبح تا شب این نمد را با چوب بکوبید! همسایهِ اول هر روز میشنید مرد همسایه از صبح تا شب مواد سم را میکوبد! با هر ضربه و هر صدا، نگرانیاش بیشتر و بیشتر میشد. کم کم ترس همه وجودش را فرا گرفت. شبها از ترس نمیخوابید و روزها با هر صدایی از خانه همسایه ترسش بیشتر میشد. هر چوبی که بر نمد فرود میآمد، در ذهنش سم را قویتر و مرگ را نزدیکتر می کرد. روز سوم خبر رسید همسایه اول مرده است!
هموطن! ترس، سیستم دفاعی بدن را مقابل ویروسها مختل میکند. بیایید فقط روشهای پیشگیری از #کرونا را منتشر کنیم و اخبار بد و ترسناک از شیوع و تلفات کرونا را برای هم نفرستیم.
@zane_ruz
#سرگرمی
گاز حیاتی هلیوم
شاید این بار اگر بادکنک پر شده از گاز هلیوم را در مهمانى ها هوا کنید، احساس گناه کنید. گاز هلیوم هم یکى از منابع محدود زمین است که از لایه هاى عمیق زیر زمین استخراج مى شود و شاید فقط به اندازه مصرف چند دهه دیگر باقى مانده باشد. بعضى برآورد مى کنند که فقط بین 30 تا 50 سال دیگر منابع این گاز باقى بمانند. ممکن است فکر کنید این گاز فقط براى شادى و خوشحالى جشن تولد بچه ها کاربرد دارد، اما هلیوم کاربرد مهم پزشکى دارد که مهمترین آن خنک کردن مغناطیس هاى دستگاه هاى ام آر آى است. این دستگاه ها انقلابى در تشخیص و درمان سرطان و صدمات مغزى و نخاعى به وجود آورده اند.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#زیرگذرتاریخ
۱۱ اسفند سالروز تصرف قلعه اَلَموت توسط «حسن صباح»
حسن صباح، ایرانى و مروج فرقه اسماعیلیه بود. او در ابتدا در خدمت سلطان ملکشاه سلجوقی بود اما بعدها به شام و مصر مسافرت کرد و به فرقه اسماعیلیان ـ که به امامت اسماعیل فرزند امام جعفر صادق علیه السلام معتقد بودند و هفت امامی به شمار می روند ـ درآمد. وى که مریدان زیادى نیز پیدا کرده بود در رجب 483 هجرى قمرى بر قلعه الموت در قزوین استیلا یافت و آن جا را مرکز دعوت و تربیت سري خود قرار داد و دایره دعوت خود را توسعه داد. پس از مدتی، کار حسن صباح چنان بالا گرفت که سپاهیان سلجوقی از رویارویى با او و قلعه الموت، ناکام باز می گشتند. او یارانی در این منطقه و مناطق گوناگون شمال و شرق کشور فرستاد و پناهگاه هایى بسیار در دست گرفت. حسن صباح یاران فداکاري را تربیت کرد به طورى که مردم از کار آن ها به وحشت می افتادند و هرکار پرخطري به دست ایشان انجام می شد. از جمله کارهاي این فدائیان، قتل مخالفان این فرقه بود که قتل نظام الملک، وزیر کهنه کار سلجوقی و دو پسر او و بسیاري از دیگر افراد از این قبیل است. سلطان سنجر سلجوقی نیز بر اثر تهدیدي که از جانب حسن دیده بود، از تعقیب او باز ایستاد. گویند، حسن، یکی از فدائیان را مأمور کرد تا شب هنگام، کاردي نزدیک وي در زمین فرو کند. او سپس به شاه پیغام داد که «آن کس که کارد به زمین درشت فرو می کند، در سینه نرم سلطان هم تواند نشاند» سلطان ترسید و با صباحیان آشتی کرد و قدرت این فرقه افزایش یافت. صباح قبل از مرگ خود «کیا بزرگ امید» را از لمسر فراخواند و او را به عنوان جانشین خود معرفى کرد. مقبره حسن صباح تا سال 654 هجرى قمرى (1256 میلادى) پابرجا بود و جزو زیارتگاه هاى نزاریان به شمار مى آمد تا سرانجام به دست مغولان ویران شد.
@zane_euz