#منبرک
در مجلس امام حسین، در محضر امام حسینیم!
استاد محمدرضا عابدینی
اگر انسان با این نگاه به مجلس «امام حسین» (سلام الله علیه) ورود پیدا کند [که خود ایشان در مجلس حضور دارند] حال او حال «مراقبه» و حال «توجه» است. اگر واقعا امام حسین (ع) را با بدن مادی میدیدیم، چطور با مراقبهی بیشتری ورود پیدا میکردیم! حتی اگر به «کربلا» مشرف شویم و به ضریح مبارک و مطهر ایشان وارد شویم، چقدر حالمان منقلب است! خود ایشان فرمودند ما این حضور و ارتباط مستقیم را به مجالس هم توسعه دادهایم لذا مجالس امام حسین (ع) ورود بر امام حسین (ع) است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#کدبانوگری
خوراک لوبیا چیتی
👩🍳مواد لازم:
لوبیا چیتی پخته شده: ½ پیمانه
پیاز متوسط: ۱ عدد
سیر: ۲ حبه
گوجه فرنگی متوسط: ۱ عدد
سیب زمینی: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ¼ پیمانه
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
👩🍳طرز تهیه:
پیاز را نگینی خردکرده و با کمی روغن
زیتون تفت دهید. سپس سیر خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید. سیب زمینی نگینی را به آن اضافه کنید و کمی تفت بدهید. سپس رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید. در ادامه لوبیاچیتی پخته شده را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید تا مواد بپزند و خوراک لوبیای شما جا بیفتد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
علت تیرگی استخوان در طیور پخته شده چیست؟
تیره شدن استخوان ها و گوشت اطراف استخوان ها عمدتا در جوجه های گوشتی سرخ کن جوان (۶-۸ هفته) رخ می دهد. از آنجایی که استخوان ها به طور کامل سفت نشده اند، رنگدانه های مغز استخوان از طریق استخوان ها به ناحیه ی اطراف نفوذ می کند. یخ زدگی نیز می تواند به این تیرگی کمک کند. این یک موضوع زیبایی شناختی است و ایمنی نیست. زمانی که تمام قسمت ها به حداقل دمای داخلی ایمن ۱۶۵ درجه ی فارنهایت که با دماسنج مواد غذایی اندازه گیری می شود، رسیده باشند، خوردن گوشت بی خطر است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#گفتگو
حجاب پرچم فرهنگ انقلاب اسلامی است (۳)
سیده یاسمن رودباری
ما در تظاهرات ۵۷ شاهد حضور مقتدرانه ی زنان بودیم. خانم هایی دیدیم که بی حجاب بودند و پس از مدتی باحجاب شدند چه اتفاقی باعث شد که حجاب بر سر بگذارند؟ در حقیقت در برخورد با دایره و اندیشه ی امام قرار می گیرند و انقلابی می شوند و متحول می شوند. حجاب پرچم انقلاب اسلامی بود. البته این را هم بگویم که خود حجاب در آن سال ها یک نماد مبارزاتی می شود. یعنی انگار مقابله ای که پهلوی با حجاب داشته باعث شد وقتی انقلاب اتفاق افتاد افراد با هر اعتقادی در تظاهرات روسری به سر می کردند. پس روسری در طلیعه ی انقلاب یک نماد مبارزاتی می شود. زن هایی که در انقلاب بودند نیز خیلی ها معتقدانه پوشش و حجاب را انتخاب می کنند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#گفتگو
وزارت زن و خانواده (۴)
سیده یاسمن رودباری
حجاب یک مسئله ی اجتماعی فرهنگی است. متأسفانه درحال حاضر خانواده متولی ندارد. در کشور ما کدام دستگاه متولی خانواده است؟ بهزیستی یا سازمان زنان؟ خانواده در کشور ما بی صاحب است. در حالی که بنیان جامعه با خانواده شکل می گیرد. اگر بخواهیم مسئله ی اعتیاد را حل کنیم، با خانواده باید پیش رویم. اگر بخواهیم باورهای مذهبی را شکل دهیم یا حجاب را پایه گذاری کنیم، همه ی این ها از خانواده شکل می گیرد. اگر متولی، مقتدر و متخصص غدغه مند در حوزه خانواده نداشته باشیم با مشکلات بی شماری روبرو می شویم و وقایع دیگری پیش خواهد آمد. لذا تنها راهش تشکیل وزارت زن و خانواده است. ما همه جا کار کردیم وزارت فرهنگ و ارشاد، وزارت آموزش پرورش با برنامه های چهار ساله و با یک سری دفاتری که برنامه ای ندارند پیش رفتند. الان مسائل کودک کجا متولی دارد؟ پله اول وزارت خانواده یا زنان است دولت آتی باید برنامه ریزی دقیق انجام دهد. و هرچند دیر هم شده و ما به خانواده ها بدهکاریم.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#هر_روز_یک_آیه
«وَقَالَتِ الْيَهُودُ وَالنَّصَارَىٰ نَحْنُ أَبْنَاءُ اللَّهِ وَأَحِبَّاؤُهُ ۚ قُلْ فَلِمَ يُعَذِّبُكُمْ بِذُنُوبِكُمْ ۖ بَلْ أَنْتُمْ بَشَرٌ مِمَّنْ خَلَقَ ۚ يَغْفِرُ لِمَنْ يَشَاءُ وَيُعَذِّبُ مَنْ يَشَاءُ ۚ وَلِلَّهِ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَا بَيْنَهُمَا ۖ وَإِلَيْهِ الْمَصِيرُ. یهود و نصاری گفتند: «ما، فرزندان خدا و دوستان (خاصّ) او هستیم.» بگو: «پس چرا شما را در برابر گناهانتان مجازات میکند؟! بلکه شما هم بشری هستید از مخلوقاتی که آفریده؛ هر کس را بخواهد (و شایسته بداند)، میبخشد؛ و هر کس را بخواهد (و مستحق بداند)، مجازات میکند؛ و حکومت آسمانها و زمین و آنچه در میان آنهاست، از آن اوست؛ و بازگشت همه موجودات، به سوی اوست.» (سوره مبارکه مائده، آیه ۱۸)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#یار_مهربان
معرفی کتاب «ساحل تهران» نوشتهی مجید قیصری (۱)
هانیه عدالتی
کتاب «ساحل تهران»، مجموعه ی پنج داستان کوتاه است. مجید قیصری در این داستان ها به شیوه ای هنرمندانه، بدون شعارزدگی و حرف های تکراری، از رنگ و بوی جنگ و تبعات آن بر زندگی و شهر می گوید. تبعاتی که تازه با پایان جنگ ها شروع می شوند. او حال وهوای بازماندگان جنگ؛ در شرایطی که بیش از سی سال از جنگ گذشته و آن ها در جامعه ی خود غریبه اند، را نشان می دهد. مجید قیصری، غیر مستقیم حرف می زند و برای بیان مقصودش، راه حاشیه را انتخاب می کند. او دریچه ی جدیدی از جنگ برای مخاطبش باز می کند و چالش های جدیدی پیش پایش می گذارد. از جذابیت های دیگر این مجموعه داستان، نقش پررنگ کودکان است. مجید قیصری با معصومیت و نگاه پاک و دقیق کودکان به ماجراها نگریسته است و نفوذ جنگ را در لایه ها و نسل های بعد نشان می دهد.
عنوان کتاب، ساحل تهران است، اشاره به جایی در تهران نزدیک بهشت زهرا دارد که مرغان دریایی پرواز می کنند. خیلی ها این مرغان را دیده اند. مرغ هایی که از دریا جدا مانده اند، همچون نی هایی که از نیستان دور شده اند و مثل جانبازی که از دوستان شهیدش و روزهای جنگ جدا شده است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#یار_مهربان
معرفی کتاب «ساحل تهران» نوشتهی مجید قیصری (۲)
هانیه عدالتی
مجید قیصری متولد ۱۳۴۵ است و از سال ۱۳۶۳ به جبهه ی کردستان می رود و تا آخر جنگ در جبهه ها می ماند. او تجربه ی جنگ را مهم ترین دلیل نویسندگی اش می داند و در کتاب های خود از خاطراتش استفاده می کند. او دانش آموخته ی رشته ی روان شناسی است و شاید همین باعث شده تا شخصیت های داستان هایش باورپذیر باشند. هر چند بیشتر آثار مجید قیصری حال وهوای جنگ دارد، ولی او چند نمونه ی کار تاریخی باارزش نیز دارد. او در این آثار هم از راه حاشیه حرفش را می زند. به عنوان نمونه در کتاب «شماس شامی»، با بیان داستانی از زبان خدمت کار امپراطوری روم؛ به حقانیت عاشورا می رسد و در کتاب «سه کاهن»، با داستان سه کاهنی که به دنبال آخرین پیامبرند، ماجرای بعثت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله را بیان می کند. ساحل تهران را نشر افق، منتشر کرده و ۱۲۰ صفحه دارد.
✨بریده ی کتاب
پرسید: «چرا بابات از آب متنفره؟»
«توی فاو داشته به چند تا زخمی کمک می کرده که ترکش خورده تو سرش.»
«همین؟»
«این کمه؟»
«باورش سخته.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان
هفت دور با قیامت
اکرم بادی
راضی کردنشان زیاد طول نمی کشد؛ مخصوصا مادر. می گوید: «پسر جون خودمون که ثبت نام داریم! قسمت بشه با هم می ریم دیگه»
می گویم: «می خوام با دانشجوها برم... با رفقا، به جاش فیش ثبت ناممو بفروشید.»
می آییم. بچه های زیادی از دانشگاه هستیم و چند تایی از استادها. و البته استاد آموزش قرآن خودمان. سحر صادقی هم آمده. اصلا شاید به خاطر همین سحر صادقی بوده که آمده ام. گاه گاهی توی لابی هتل می بینمش؛ اینجا هم مثل دانشگاه، همان طور مرتب می گردد. لباس های سنگین و تمیز، سرش به کار خودش است. آدم نمی فهمد در مغزش چه می گذرد!
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خداوند روزی دهنده...
🖤اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🖤
سلام! صبحتون بهخیر. عزاداریهاتون قبول درگاه حق ان شاالله.
@zane_ruz
#جریان_شناسی
خطر اندلسی شدن ایران
نفیسه زارعی
شاید بارها شنیده باشید که برخی از متفکرین اسلامی نسبت به اندلسی کردن سرزمین هایشان هشدار داده اند. ایران هم از قاعده ی اندلسی کردن مستثنی نیست. اصلا به همین علت است که سال ۱۳۸۱ و در بحبوحه ی تغییرات عجیب و غریبی که دولت اصلاح طلب سیدمحمد خاتمی در حوزه ی فرهنگ رقم زد، رهبر انقلاب درباره ی طرح آمریکا برای اندلسی کردن ایران گفتند، طرحی که آن روزها مثل مسئله ی مهم تهاجم فرهنگی مورد بی توجهی مسئولین قرار گرفت. ایشان در دیدار با جوانان سیستان و بلوچستان خطاب به همه ی جوان ها فرمودند: «اروپایی ها وقتی خواستند اندلس را از مسلمانان پس بگیرند، اقدامی بلندمدت كردند. آن روز صهیونیست ها نبودند؛ اما دشمنان اسلام و مراكز سیاسی، علیه اسلام فعال بودند. آن ها به فاسد كردن جوانان پرداختند و در این راستا انگیزه های مختلف مسیحی، مذهبی یا سیاسی داشتند»، جریان اندلسی کردن هنوز هم در ایران ادامه دارد جریانی که گاهی برخی از دولت ها به شتاب آن کمک کردند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جریان_شناسی
پیش به سوی اروپا
نفیسه زارعی
فتح سرزمین اندلس از سال ۹۲ هجری آغاز شد و در سال ۹۷ هجری که مصادف است با ۷۱۹ میلادی، اندلس به طور کامل در اختیار مسلمانان بود و یکی از ایالت های اسلامی و تابع خلافت بنی امیه در دمشق به شمار می رفت. سرزمین اندلس بیش از ۸۰۰ سال در اختیار آنان بود و در این مدت، فراز و نشیب های بسیاری را شاهد بوده است. این سرزمین در سال های نخست، بخشی از حکومت امویان به شمار می رفت و فرمانداران آن، معمولاً توسط امیر قیروان و با اجازه ی خلیفه اموی در شام انتخاب می شدند. این دوران یعنی از زمان فتح اندلس تا حکومت مستقل بنی امیه در این سرزمین ۴۱ سال به طول انجامید. پس از این دوران، دوره ی دوم حکومت اموی ها در اندلس شروع شد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
فریاد «هل من ناصر» امام حسین، برای دستگیری از ماست!
حجتالاسلام عالی
دعوتی که امام حسین (ع) در روز عاشورا کرد، همان «هل من ناصر» اباعبدالله (ع) که فرامکانی و فرازمانی است و برای کل تاریخ است، بهظاهر کمکخواستن است، اما در واقع امام حسین میخواهد کمک بدهد! سیدالشهدا (ع) میخواهد دستگیری بکند. کمک خواستن امام حسین، شبیه کمک خواستن خداست. خدا در قرآن کمک خواسته است؛ «ان تنصروالله ینصرکم» هر کسی خدا را یاری بکند، خدا هم او را یاری میکند. خدا نعوذبالله عاجز نیست که کسی بیاید و کمکش کند! یا اینکه خدا در قرآن قرض خواسته است؛ «من ذا الذی یقرض الله قرضا حسنة» کیست که به خدا قرض بدهد؟ نعوذبالله خدا که احتیاج ندارد! این زبان رحمت است؛ یعنی درواقع خدا میخواهد چیزی بدهد و کمکی بکند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
تا چه سنی باید به کودکان قطره ی آهن داده شود؟
به گفته سمیه عابدینی کارشناس ارشد تغذیه شروع قطره ی آهن باید هم زمان با شروع تغذیه تکمیلی باشد، اما اگر نوزاد نارس باشد، چون ذخیره ی آهن کمتری در بدن دارد از ۲ هفتگی تا ۲ ماهگی می توان قطره ی آهن را برایش شروع کرد. استفاده از این قطره تا ۲۴ ماهگی باید ادامه پیدا کند، اما در کل ریسک فقر آهن و کم خونی ناشی از آن تا پنج سالگی وجود دارد، بنابراین مدام فرزند شما باید از نظر میزان کم خونی چک شود و هر موقع که نیاز داشت باید مکمل آهن دریافت کند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#ینگه_دنیا
همه جا گاهی برق می رود!
پروازهای فرودگاه منچستر انگلیس به علت قطعی گسترده برق لغو شد. مدیریت فرودگاه منچستر اعلام کرد که در پی قطعی برق گسترده، چند پرواز ورودی و خروجی این فرودگاه لغو شده و احتمالاً در ساعت های آینده پروازهای بیشتری لغو خواهد شد یا به تعویق می افتد.
اینو چرا گذاشتم؟
باید بدونیم مشکلاتی مانند قطعی برق همه جای دنیا وجود دارد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#جریان_شناسی
تأثیرات شگرف اسلام بر اروپا
نفیسه زارعی
اسلام تأثیر مستقیم بر فرهنگ اروپای آن زمان گذاشت گویا جریان اسلام به صورت فعال در حوزه های علم و اندیشه یک تنه توانسته بود به شکلی نرم بر دنیای غرب تأثیر بگذارد، میدل دراف، یکی از تاریخ نویسان اروپا اعتقاد دارد: «در مقابل مردم بی فرهنگ روم و آلمان، اسپانیای اسلامی در آن زمان نقطه ی معروف و متمدن بود. تسلط مسلمانان در اسپانیا بی شک از اتفاقات نادر اروپاست. چنان که با این حرکت علوم و تمدن تمام اروپا را فراگرفت و به آن سعادت جاودانی بخشید... اگر این عده مسلمانان به سرداری طارق بن عزیز سال ۷۱۲ میلادی در کنار جبل الطارق فرود نمی آمدند و از آنجا داخل خاک اروپا نمی شدند، معلوم می شد که ما اهالی اروپا چه زیان ها می دیدیم و تا چه اندازه از ترقی های حالیه دور می افتادیم چنان که علم نجوم را از مسلمان ها آموختیم، جبر و مقابله ی معروف را از ایشان دریافتیم، اختراعات جدید در علم تعمیر شهرها و تأسیس پلیس برای حفاظت شهر و تشکیل کتابخانه های عمومی و وقفی را از آن ها آموختیم.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جریان_شناسی
سه مرحلهی جنگ نرم فرهنگی در اندلس
نفیسه زارعی
فتح اندلس مسیحی توسط مسلمانان برای مسیحیان بسیار گران تمام شد و بر همین اساس، فکر شکست دادن مسلمین، لحظه ای از سر زمامداران مسیحی خارج نشد. شکست راهبردهای مختلف مسیحیان علیه مسلمانان، آن ها را به سمت گشودن جبهه فرهنگی و ترویج فساد، فحشا و بی بندوباری سوق داد. راهبرد آن ها برای اجرایی سازی این پروژه شامل سه مرحله بود: «در مرحله ی اول تبلیغ و ترویج افکار و اندیشه های مسیحیت باهدف ایجاد تزلزل در عقاید جوانان مسلمان و سست کردن آنان در پایبندی به احکام دینی به صورت گسترده دنبال شد. در مرحله ی دوم نفوذ در امر حیاتی و مهم تعلیم و تربیت جوانان مسلمان از طریق گرفتن امتیاز باز کردن مدارس مجانی با هدف تعلیم مطالب انحرافی و القای شبهات در جوانان مسلمان در اقصی نقاط اندلس در دست اقدام قرار گرفت. مرحله ی سوم؛ توسعه ی روابط تجاری با مسلمین با هدف ترویج فساد و بی بندوباری در زمامداران و به ویژه جوانان مسلمان اندلس بود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#هر_روز_یک_آیه
«يَا أَهْلَ الْكِتَابِ قَدْ جَاءَكُمْ رَسُولُنَا يُبَيِّنُ لَكُمْ عَلَىٰ فَتْرَةٍ مِنَ الرُّسُلِ أَنْ تَقُولُوا مَا جَاءَنَا مِنْ بَشِيرٍ وَلَا نَذِيرٍ ۖ فَقَدْ جَاءَكُمْ بَشِيرٌ وَنَذِيرٌ ۗ وَاللَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ. ای اهل کتاب! رسول ما، پس از فاصله و فترتی میان پیامبران، به سوی شما آمد؛ در حالی که حقایق را برای شما بیان میکند؛ تا مبادا (روز قیامت) بگویید: «نه بشارت دهندهای به سراغ ما آمد، و نه بیم دهندهای»! (هم اکنون، پیامبر) بشارتدهنده و بیمدهنده، به سوی شما آمد! و خداوند بر همه چیز تواناست.» (سوره مبارکه مائده، آیه ۱۹)
@zaneruz97
#زیرگذرتاریخ
فرنگیس، شیرزن ایرانی
در سال ۱۳۵۹ پس از حمله ی عراق به روستای آوه زین مردم به دره های اطراف فرار می کنند. فرنگیس حیدرپور ۱۸ ساله شب هنگام، همراه برادر و پدرش برای تهیه ی غذا به روستا باز می گردند که در طول راه پدر و برادرش ضمن درگیری با عوامل عراقی شهید می شوند و خود او در پی برخورد با دو سرباز عراقی بدون داشتن هیچ گونه سلاحی فقط با یک تبر که یادگار پدرش بوده با آن ها درگیر شده، یکی را کشته و دیگری را با داشتن تمام تجهیزات جنگی اسیر می کند و به مقر فرماندهی ارتش ایران تحویل می دهد. تندیس او در کرمانشاه نصب شده است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مصاحبه_تخیلی
شاعر کتیبههای عزادار
ماه منیر داستانپور
قدم به بازار کاشان می گذارم. شهری که او هیچ گاه ترکش نکرد و تمام دوران حیات خویش را در آن زیست. محرم آمده و سیاه پوشی بازار به درد و غم مردم این شهر بر عزای سالار شهیدان شهادت می دهد. صدایی می شنوم . گویی عزیز از دست داده ای مویه می کند. چشم می گردانم اما هیچ کسی را در بازار نمی بینم که صاحب صدا باشد. بیشتر دقت می کنم. به ناله و فغانی که همه جا را پر کرده گوش می سپارم. در کمال ناباوری در می یابم این کتیبه های عزای محرمند که ضجه می زنند و برای کشتی شکسته ی طوفان کربلا مویه می کنند. در دل نامش را صدا می کنم و از خدا برای او اجر و پاداشی بزرگ در ازای سرودن این غمنامه ی شریف می طلبم. بال های خیال دوباره به پرواز درمی آید و مرا به سال های دور می برد. به روزگار پادشاهی شاه طهماسب صفوی بر ایران زمین!
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97