🔶در قرن گذشته، الگوی مطبوعات و رسانه های لیبرالیسم، گرفتار یک سلسله تناقضات بزرگ و بحرانی شده است. تئوری و الگوی متداول #رسانه ها در غرب، وظایف #مطبوعات و رسانه های جمعی را اطلاع رسانی، تشکل افکار عمومی، انتقال فرهنگ، سرگرم کردن و تفریح مردم، ابزار و آلات سوداگری و پول در آوردن می دانند؛ اما همین لیبرال ها و محافظه کاران در #غرب بر این عقیده هستند که مطبوعات و رسانه ها در عمل، به وظایف اطلاع رسانی و نظارت بر امور #دولت و #جامعه آن طور که باید و انتظار می رود، وفادار نبوده اند.
🔷اولویت مطبوعات و کارنامه آنها مملو از ثروت گرایی، دلالی سیاسی، کنترل عقاید و آرای عمومی، انتقال فرهنگ مبتذل و ارزان به نسل های جدید و بالاتر از همه سرگرم کردن مردم و استفاده بازرگانی و سیاسی از آنها بوده است.
💢در سال های اخیر، بسیاری از جامعه شناسان، حقوق دانان، روانشناسان و استادان معتبر علوم سیاسی و ارتباطات به این نتیجه رسیده اند که مطبوعات و رسانه های مسلط و حاکم لیبرالیسم، نمی توانند آن نقشی را که یک جامعه مدنی از آنها انتظار دارد، ایفا کنند.
📖#ماهنامه_زمانه، شماره 14
#رسانه
#فرهنگ
#لیبرالیسم
#معرفی_کتاب
#کانون_اندیشه_جوان
📌@canoon_org
🔰اربعین و ظرفیت روایت سفر
🎞 ویدئو نشست «اربعین و ظرفیت روایت سفر»
👤با حضور محمدرضا وحیدزاده
🔶ویدئو این نشست را در سایت و شبکه های کانون اندیشه جوان ببینید.
🌐 در سایت کانون ببینید.
📽 در آپارات کانون ببینید.
📱در اینستاگرام کانون ببینید.
#اربعین
#روایت_ادبی
#روایت_سفر
#امام_حسین
#گفتگوی_زنده
#نشست_علمی
#نشست_مجازی
#نشست_حضوری
#محمدرضا_وحیدزاده
#کانون_اندیشه_جوان
📌@canoon_org
کانون اندیشه جوان
🔰اربعین و ظرفیت روایت سفر 🎞 ویدئو نشست «اربعین و ظرفیت روایت سفر» 👤با حضور محمدرضا وحیدزاده 🔶ویدئ
اربعین و ظرفیت روایت سفر.mp3
16.13M
🎧صوت نشست «اربعین و ظرفیت روایت سفر» را بشنوید.
👤با حضور محمدرضا وحیدزاده
📌@canoon_org
📖کتاب #عدالت_از_منظر_مردم_سالاری_دینی_و_لیبرال میکوشد تا تعریفی روشن از عدالت به عنوان یکی از مبانی نظام سیاسی اسلام ارائه دهد و تمایز و گسست آن از نظام دموکراسی لیبرال را برجسته سازد؛ أصول بینشی بر راهکارهای دستیابی به عدالت سیاسی در مردم سالاری دینی را از منظرهای گوناگون سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بازکاوی کند، با تبیین نگرش هستی شناختی و انسان شناختی به عدالت سیاسی در اسلام تمایز آن با مکتب رقیب را جست و جو کند و نقدهای چندگانهای از زوایای مختلف به نوع خوانش دموکراسی لیبرال از عدالت، ارائه دهد.
🔶این کتاب در هفت گفتار به تبیین مفاهیم بحث و #اصول_نظری هریک از مکاتب، نگرش هریک از این دو مکتب به #عدالت، عدالت از منظر دو مکتب و ساز و کارهای تأمین #عدالت_اجتماعی از منظر #مردم_سالاری_دینی میپردازد.
💢این کتاب به قلم #سید_محمدرضا_شریعتمدار و #سید_کاظم_باقری از انتشارات کانون اندیشه جوان منتشر شده است.
#معرفی_کتاب
#کانون_اندیشه_جوان
📌@canoon_org
🔶پوپولیسم را معمولاً در مقابل نخبه گرایی سیاسی قرار میدهند که به طور کلی درصدد نفی آن است؛ اعم از اینکه نخبه گرایی، تک حزبی باشد یا چند حزبی. البته نفی نخبه گرایی به معنای نفی دموکراسی نیست و پوپولیسم هم میتواند گونهای از دموکراسی به شمار آید. دموکراسی، مقسم پوپولیسم و نخبه گرایی است و #دموکراسی پوپولیستی در مقابل دموکراسی حزبی قرار دارد.
🔷پوپولیسم درصدد است به جای نخبگان، مردم را به صحنه وارد کند و تاریخ را به جای نخبگان، برای توده ها رقم زند یا اگر از نخبگان سخن می گوید، آنان را در سایه مردم مطرح می کند. شاید به همین دلایل باشد که در دولت های پوپولیستی، نخبگان پیشین، شخصیت های قدرت سیاسی نیستند.
💢به عبارت دیگر دموکراسی های #پوپولیستی، خود به تولید شخصیت های جدید میپردازند که برای بسیاری از مردم شناخته شده نیستند و میتوانند ظرفیتهای نادیده خود را برای همگان مشهود سازند. بیش از آنکه از نخبگان متن استفاده شود، از اقلیتهای حاشیه بهره می برد و می کوشد طیف جدیدی از نخبگان را معرفی کند که از حواشی به متن آمده اند.
📖کتاب #پوپولیسم به قلم #عبدالوهاب_فراتی
#نخبگان
#پوپولیسم
#عوام_گرایی
#آموزش_مفاهیم
📌@canoon_org
کانون اندیشه جوان
🔰الگوی اندیشکدهای در راهبری سیاست
🔶شروع کار اندیشکدهها را میتوان برای پاسخ به نیاز حکومتها و ارکان اجرایی دولت برای استفاده از نظرات کارشناسی خارج از دولت برای بهبود روند تصمیمگیریها و اقدامات اجرایی در نظر گرفت. شاید اولین اندیشکدهها را بتوان مشاوران مستقل حاکمان در اروپای دوره رنسانس تلقی کرد که به حاکمان درخصوص نحوه تعامل با کلیسای کاتولیک در آن دوره مشاوره میدادند. به مرور و در طی سالها این شیوه دریافت مشاوره تکمیل شد و نهادهای مستقل مشاوره به حکومتها شکل گرفت.
🔷در صد سال اخیر با توجه به چالشهای بزرگی که در سطح حکمرانی کشورها از جمله جنگهای جهانی، جنگ سرد بین بلوک غرب و شرق، چالشهای انرژی و اخیراً نیز در هم تنیدگی اقتصاد، سیاست و فرهنگ در بین کشورهای مختلف جهان شکل گرفته، نیاز به نهادهای مستقل برای ارائه مشاورههای راهبردی خارج از حکومت ها دو چندان شده است. برای دقیقتر شدن بحث می توان از زاویه نگاه دیگری به رشد اندیشکدهها پرداخت و این پرسش را مطرح کرد که با توجه به قدمت و سابقه تأسیس نهادهای علمی و دانشگاهی در دنیا چه نیازی به وجود اندیشکدهها احساس شده است؟
🗓در همین راستا قصد داریم تا در روز سه شنبه۱۱مهرماه ساعت ۱۵ عصر با حضور دکتر مهدی رحیمی چاکدل نشستی در اسکای روم کانون اندیشه جوان تحت عنوان «الگوی اندیشکدهای در راهبری سیاست» برگزار نماییم.
🌐این گفتگو به صورت برخط در اسکای روم کانون اندیشه جوان به نشانی b2n.ir/d05397 برقرار است.
#سیاست
#اندیشکده
#گفتگوی_زنده
#نشست_علمی
#نشست_مجازی
#راهبری_سیاست
#نشست_حضوری
#خبر_نشست_علمی
#کانون_اندیشه_جوان
#الگوی_اندیشکده_ای
#مهدی_رحیمی_چاکدل
📌@canoon_org
35.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰بایسته های فساد ستیزی
🔶مطالبه گری فعالان دانشجویی در حوزه مبارزه با فساد و فساد ستیزی در جامعه و دولت ها چیست؟
📽 برای مشاهده کامل گفتگو به چهل و پنجمین قسمت برنامه کالک مراجعه فرمایید.
🌐 در سایت کانون ببینید.
📽 در آپارات کانون ببینید.
📱در اینستاگرام کانون ببینید. بخش اول _ بخش دوم
#کالک
#انتخابات
#جمهوریت
#علیرضا_شاه_جلال
#حمید_رضا_صفری
#تشکل_های_دانشجویی
#گفتگو_های_تشکل_های_دانشجویی
📌@canoon_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 پيامبر اكرم صلی الله عليه و آله فرمودند:
🔷هركس كه بدون علم و آگاهى كار كند، بيش از آنكه اصلاح كند، خراب مى كند!
📖بحارالانوار، ج 74 ص 150
🌺 میلاد با سعادت خاتم الانبیا محمد مصطفی صلی الله عليه و آله به همه عاشقان مبارک باد.🌺
📌@canoon_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸امام جعفر صادق (علیه السلام) :
🔷 چون خدا خير بنده ای خواهد ، او را در دين دانشمند كند .
📖اصول كافی ، ج 1 ، ص 39
🌺 میلاد جامع علم و عمل و عبادت پرچمدار شاهراه ولایت علوى حضرت امام جعفر صادق علیه السلام گرامى باد 🌺
📌@canoon_org
🔶از نظر #اسلام مال و #ثروت اگر خوب سرمایه گذاری شود و نردبان صعود انسان به کمال گردد مطلوب است؛ ولی چنانچه موجب دلبستگی ما گردد و سد راه شود، ناپسند خواهد بود اسلام ثروتی را نکوهش می کند که مانع رسیدن به کمال باشد و موجب دلبستگی انسان شود؛ چنان که قرآن کریم می فرماید: «و کسانی که طلا و نقره را گنجینه می سازند و در راه خدا هزینه نمی کنند همه آنان را به عذابی دردناک بشارت ده.»
🔷افرادی که گمان می کنند تنها هدف زندگی دستیابی به مال از هر راه حلال و حرامی است از هدف خلقت بازمانده اند. از این رو امیر زاهدان علی می فرماید: «زیاده خواهی و زیاده روی، وزر و وبال انسان در قیامت است» همچنین می فرماید: «من پیشوای مؤمنان و مال پیشوای تبهکاران است».
💢اسلام مال و ثروت را امانت الهی می داند. علی می فرمایند: «همانا خدای سبحان روزی فقرا را در اموال سرمایه داران قرار داده است. پس فقیری گرسنه نمی ماند جز به کامیابی توانگران و خداوند از آنان درباره گرسنگی گرسنگان خواهد پرسید.
📖کتاب #دخل_خرج، مهارت تدبیر معیشت به قلم #سید_محمدرضا_موسوی_نسب
#خانواده
#معیشت
#مال_حلال
#معرفی_کتاب
#کانون_اندیشه_جوان
📌@canoon_org
32.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰عرفان شیعی در آینه شرق شناسی
💢اگر بخواهیم عرفان شیعی را در آینه شرق شناسی مشاهده کنیم کربن یکی از گزینه های مطرح در این زمینه است، اما این فیلسوف که بود؟ در ایران از کدام بزرگان تاثیر پذیرفت و چه مسیری را طی کرد؟
🔶در این مقاله تصویری، ضمن آشنایی با دیدگاه کربن نقاط مزیت او را مرور می کنیم.
#شابک
#عرفان
#فلسفه
#معرفی_کتاب
#هانری_کربن
#عرفان_شیعی
#شرق_شناسی
#مقاله_تصویری
📌@canoon_org
کانون اندیشه جوان
🔰عرفان شیعی در آینه شرق شناسی 💢اگر بخواهیم عرفان شیعی را در آینه شرق شناسی مشاهده کنیم کربن یکی از
عرفان شیعی در آینه شرق شناسی.mp3
6.74M
🎧 صوت کلیپ «عرفان شیعی در آینه شرق شناسی» را بشنوید.
📌@canoon_org
کانون اندیشه جوان
💢در آموزش هر زبانی چهار مهارت را باید کسب کنیم؛ این مهارت ها عبارت اند از شنیدن صحبت کردن، خواندن و نوشتن.
🔶مهارت اول مهارت شنیدن است. در میان حواس انسان بیشترین حسی که در آموزش زبان خارجی اهمیت دارد، حس شنوایی است. درست است که پیشینیان معتقد بودهاند که زبان باید از طریق روش چندحسی بینایی لامسه و شنوایی رشد نماید ولی امروزه رویکرد روان شناسان تربیتی به سمت روش تک جسی با عنوان روش شنیداری کلامی سوق یافته است در این روش اعتقاد بر این است که زبان پدیده ای شنیداری است بنابراین تنها از طریق شنیدن میتواند رشد و توسعه یابد.
🔸مبتنی بر یافته های روان شناسان امروزه شاهد تأکید زیاد و اغراق آمیزی بر گوش و تبیین روشهای بهبود مهارت گوش کردن هستیم. سیر طبیعی آموختن زبان مادری در زمان کودکی نیز این فرضیه را تأیید میکند که کودک از طریق گوش و عادت گوش کردن به اصوات محیط اطراف و اصوات گفتار اطرافیان، مهارت های زبانی را در خود ایجاد و تقویت میکند بنابراین اگر کودکی ناشنوا باشد به طور طبیعی لال خواهد بود. از این روست که پایش شنوایی کودک از سوی مراکز بهداشت کشور مورد تأکید است تا در صورت وجود اشکال، روند آموزش زبان و گفتار برای او با روشهای جایگزین به پیش برود.
🔷مهارت دوم یعنی «خواندن»، موجب تقویت صحبت کردن و نوشتن خواهد شد؛ بنابراین در کنار شنیدن، به عنوان مهارت هایی که بیشتر نقش ورودی دارند ایفای نقش می کند.
🔹در مقابل مهارت های «صحبت کردن» و «نوشتن» را داریم که مهارت هایی از جنس خروجی زبان هستند. مهارت صحبت کردن به توالی طبیعی - خصوصاً در زبان مادری - رتبه دوم است است و نوشتن آخرین مهارتی است که به دست می آید و شاید برای فرد خارجی از حيث یادگیری و تسلط سخت ترین مهارت لقب گیرد.
📖کتاب #زبان_دوم به قلم #محمد_علی_محسن_زاده
#زبان
#فرهنگ
#نوشتن
#مسئله
#صحبت_کردن
📌@canoon_org
🔶جنبش وال استریت را باید نمادی از بحران فراگیر در #اقتصاد سرمایه داری دانست. جنبشی که رهبران فراگیر آن اعتقاد دارند که #نظام_سرمایه_داری انحصاری نه تنها اقتصاد آمریکا، بلکه سرنوشت اجتماعی شهروندان آن کشور را به گروگان گرفته است. این جنبش از یک سو دارای نگرش انتقادی نسبت به #سیاست_اقتصادی امریکاست و از سوی دیگر میکوشد نظام سرمایه داری را عامل نادیده گرفتن نیازهای اصلی جامعه، یعنی نیاز به کار، تولید و مصرف، معرفی کند.
🔷اما این پرسش مطرح است که جنبش وال استریت دارای چه ویژگیها و کارکردهایی است؟ درک جنبش وال استریت زمانی ممکن است که نشانههای اجتماعی، اقتصادی و رفتاری آن شناسایی شود.
💢جنبش وال استریت را باید عکس العملی نسبت به سازوکارهای سیاسی و قواعد حقوقی توزیع ثروت در جامعه صنعتی غرب دانست. چنین عکس العملهایی در شرایطی شکل میگیرد که نشانههایی از بحران در نظام اجتماعی و اقتصادی به وجود آید. بنابراین میتوان جنبش وال استریت را انعکاس بحران در اقتصاد سرمایه داری دانست .
📖 #ماهنامه_زمانه شماره ۱۳۰
#پول
#سرمایه_داری
#جنبش_وال_استریت
#کانون_اندیشه_جوان
📌@canoon_org
🔶در زمان پبامبر مردی به پا خاست و گفت ای پیامبر خدا! آیا بر این باوری که اگر مردی شمشیر برگیرد و پیکار کند تا کشته شود و مرتکب گناه نیز بگردد، آیا باز هم شهید است؟ در این هنگام حق تعالی آیه بعدی را نازل کرد و در آن برای شهادت شرایطی مقرر داشت و فرمود: «التَّائِبُونَ الْعَابِدُونَ الْحَامِدُونَ السَّائِحُونَ الرَّاكِعُونَ السَّاجِدُونَ الْآمِرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَالنَّاهُونَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَالْحَافِظُونَ لِحُدُودِ اللَّهِ ...».
🔷آنگاه پیامبر اکرم آیه را چنین تفسیر فرمود مؤمنان پیکارگری که این ویژگی ها را دارند و با شهادت در بهشت مزین می گردند عبارت اند از:
۱. توبه کنندگان از گناهان؛ ۲. بندگانی که جز خدا را نمی پرستند و به او شرک نمی آورند . ۳. نان که در هر حال در سختی یا فراخی حمد و سپاس خدا را بر زبان دارند .۴. روزه داران) (السائحون)؛ ۵. آنان که مواظب نمازهای پنجگانه:اند الراکعون الساجدون وركوع و سجود و خشوع و اوقات آنها را پاس میدارند . ۶. امر به معروف میکنند و خود نیز به آن عمل می کنند. ۷. نهی از منکر نموده و خود نیز مرتکب منکر نمیشوند آنگاه پیامبر فرمود مژده دهید کسی که این شرایط را داراست.
📖کتاب #زندگی_در_بهشت به قلم #حمیدرضا_شاکرین
#اخلاق
#بهشت
#کانون_اندیشه_جوان
📌@canoon_org
🔶صنعت نفت یکی از اصلی ترین مزیت های اقتصاد ایران به شمار میرود؛ به طوری که بخش قابل توجهی از بودجه کل کشور متکی به بخش #نفت، #گاز و #پتروشیمی است. یکی از مزیت های مهم میادین نفتی خاورمیانه، کم بودن هزینه نهایی تولید نفت خام از میادین این منطقه نسبت به سایر میادین است و لذا منافع بیشتری را برای صاحبان این منابع طبیعی به همراه خواهد داشت.
🔷جنگ های نفتی، تحریمهای نفتی و مباحثی از این دست، همواره مورد توجه بسیاری از کشورها بوده است و از دغدغههای اصلی دنیای امروز به حساب میآید؛ به طوری که بسیاری از تحلیلگران سیاسی، رخداد جنگ های معاصر در منطقه #خلیج_فارس و #خاورمیانه را جنگ بر سر نفت و اجرای سیاستهای سلطه جویانه در حوزه انرژی میدانند.
📖کتاب #نفت_هست_نیست به قلم #سید_امیرحسین_اعتصامی توسط انتشارات #کانون_اندیشه_جوان منتشر گردیده است. این کتاب دارای سه فصل بوده که فصل اول شامل کلیات، فصل دوم چالشهای #صنعت_نفت_و_گاز و فصل سوم، راهکارها و پیشنهادها می باشد و در آن، اساتید و صاحب نظران اقتصادی درصدد پاسخگویی به چالشها و دغدغههای مورد بحث با محوریت اقتصاد نفتی میباشند.
#معرفی_کتاب
📌@canoon_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰فلسطین مسئله انسان ها
🔷دیگر صرفا بحث از آرمان فلسطین نیست، یک مسئله انسانی در حال رخداد است
#قدس
#فلسطین
#صهیونیسم
#حقوق_بشیر
📌@canoon_org
🔶درباره بهنجاری دیدگاههای مختلفی چون دیدگاه آسیب شناسی، آماری فرهنگی و سازش با توقعات خود و جهان بیرون مطرح شده است. از دیدگاه اسلامی این دیدگاه ها هیچکدام کامل نیست و نمی توانیم آنها را معیار مناسبی برای هنجار در نظر بگیریم. دیدگاه اسلامی، بر طبیعت فطری انسان استوار است.
🔷با توجه به مفهوم لغوی بهنجار (normal) و نابهنجار (abnormal) که به ترتیب به معنی طبیعی و غیرطبیعی است، بهنجار تمایل و رفتاری است که با طبیعت آدمی مطابقت دارد و بدون هر عامل بیرونی و عارضی، فرد خواهان آن است و به آن عمل میکند. از دیدگاه اسلامی شخص بهنجار شخصی است که بر اساس فطرت الهی ساحت های وجودی اش هماهنگ با هم پرورش و تشکل یافته باشد.
💢انسان آن هنگام نابهنجاری پیدا می کند که شناختش برخلاف طبیعت و فطرت خدادادی چیزی بخواهد و یا خواسته هایش هماهنگ با هم در جهت اهداف آفرینش سامان نگیرد.
📖کتاب #مشاوران_شریف، اصول و فنون مشاوره به قلم #علی_نقی_فقیهی
#مشورت
#مشاوره
#معرفی_کتاب
#آموزش_مفاهیم
#کانون_اندیشه_جوان
📌@canoon_org
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰فلسطین برای مردم فلسطین
💢اینجا شعار “در خانه بمانیم ” معنی دیگری می دهد؛
فلسطینی ها سالیانی است که می گویند:
“ما در خانه خود خواهیم ماند و ویروس اسرائیل را از بین خواهیم برد”
و اما آنها تنها نیستند، ملت ایران و تمام آزادی خواهان جهان همراه آنها هستند.
شعاری که ان شالله به زودی محقق خواهد شد،
اسرائیل خواهد مرد و “فلسطینِ «از نهر تا بحر» است، نه حتّی یک وجب کمتر”
#کرونا
#قدس
#فلسطین
#القدس_لنا
#مرگ_بر_اسرائیل
📌@canoon_org
🔰خوانش آیت الله طالقانی از رساله تنبیه الامه
🎞 ویدئو نشست «خوانش آیت الله طالقانی از رساله تنبیه الامه»
👤با حضور علی شیرخانی
🔶ویدئو این نشست را در سایت و شبکه های کانون اندیشه جوان ببینید.
🌐 در سایت کانون ببینید.
📽 در آپارات کانون ببینید.
📱در اینستاگرام کانون ببینید.
#فقه_سیاسی
#گفتگوی_زنده
#میرزای_نائینی
#نشست_علمی
#نشست_مجازی
#نشست_حضوری
#آیت_الله_طالقانی
#رساله_تنبیه_الامه
#خبر_نشست_علمی
📌@canoon_org
کانون اندیشه جوان
🔰خوانش آیت الله طالقانی از رساله تنبیه الامه 🎞 ویدئو نشست «خوانش آیت الله طالقانی از رساله تنبیه ال
خوانش آیت الله طالقانی از رساله تنبیه الامه.mp3
48.64M
🎧صوت نشست «خوانش آیت الله طالقانی از رساله تنبیه الامه» را بشنوید.
👤با حضور علی شیرخانی
📌@canoon_org
47.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰مردم سالاری از دیروز تا امروز
💢مردم سالاری دینی چه نسبتی با آرا و اندیشه های متکلمین دارد و در مفهوم نوین و تئوریزه شدن خود چه ابعادی دارد؟
📽 برای مشاهده کامل گفتگو به چهل و چهارمین قسمت برنامه کالک مراجعه فرمایید.
🌐 در سایت کانون ببینید.
📽 در آپارات کانون ببینید.
📱در اینستاگرام کانون ببینید.
#کالک
#انتخابات
#جمهوریت
#عرفان_علمشاهی
#امیر_مهدی_عبدی
#تشکل_های_دانشجویی
#گفتگو_های_تشکل_های_دانشجویی
📌@canoon_org
🔶 ترجمه و نشر کتاب پس از سالها رکود و فاصله گرفتن از نهضت ترجمه اول که در دوره خلفای عباسی رواج داشت و به ترجمه ی آثار یونانی، #هندی و دیگر تمدنهای شرقی مربوط بود در دوره #عباس_میرزا دوباره آغاز گشت. نهضت دوم ترجمه با تأسیس #دارالفنون و تشکیل هیئت مترجمان که مرکب بود از اتباع خارجی مستخدم دولت، ایرانیان #مسیحی و فارغ التحصیلان ایرانی خارج از کشور آغاز شد و با تأسیس مطبعه ی دولتی در دارالفنون، گسترش یافت.
🔷البته میان این نهضت ترجمه با نهضت ترجمه اول، دو تفاوت عمده قابل ذکر است؛ اول اینکه در نهضت ترجمه ی نخست، احساس مشترک یا برداشت عمومی مترجمان، مخاطبان و خوانندگان متون ترجمه ای، متفاوت از احساس مشترک متولیان نهضت ترجمه ی دوم بود. ثانیاً موضع مترجمان نهضت ترجمه ی نخست در قبال زبانهای بیگانه، با موضع مترجمان نهضت اخیر تفاوت داشت. نهضت ترجمه اول در یک دوره استغنای سیاسی و اقتصادی کشورهای اسلامی به وقوع پیوست و مسبوق به این حس مشترک بود که #فرهنگ و #تمدن ملی-اسلامی خود، در اوج برتری و نوآوری است.
📖کتاب #سکولاریسم_تربیتی به قلم #جمیله_علم_الهدی
#ترجمه
#نهضت_ترجمه
#کانون_اندیشه_جوان
📌@canoon_org