1⃣9⃣ مجموعه شعر «#خواهرم_پرنده_شد» برای کودکان غزه جمعآوری و منتشر شده و بار دیگر بازنشر و به دست کودکان ایرانی رسید. کتاب خواهرم پرنده شد، مشتمل بر ۱۲ قطعه شعر است. این آثار از دیدگاه کودکان جنگ و یا با تمرکز بر نگرش آنها سروده و منتشر شده است.
این مجموعه «خواهرم پرنده شد» به کوشش بابک نیک طالب است و با تصویرگری حدیثه قربان و عاطفه ملکی جو در انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده است. این کتاب مناسب گروه سنی ۷ تا ۹ سال است.
#بریده_کتاب :
"ناگهان از آسمان/ بمب دانه دانه ریخت/ کوچه غرق دوده شد/ شیشه های خانه ریخت/ از صدای انفجار/ قاب عکس کنده شد/ پای سفره ی ناهار/ خواهرم پرنده شد/ آسمان شهر من / پر شد از غبار و دود/ راستی پرنده ها/ ما گناهمان چه بود؟..."
📆 سال نشر: ۱۳۹۷
📤 ناشر: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
✍ نویسنده: بابک نیکطلب
📖 تعداد صفحات: ۲۸
📚 دسته بندی: #کودک_و_نوجوان/شعر/کتاب مصور
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
2⃣9⃣ کتاب «#سمیح_القاسم_و_شعر_معاصر_فلسطین» ضمن مروری بر شعر فلسطین، به معرفی این شاعر بزرگ «سمیح القاسم» و نقش انکارناپذیر وی در آفاق ادبی این کشور و حرکت مقاومت میپردازد و نمونههایی از اشعار وی را ارائه میکند.
مؤلف ابتدا به بررسی تقسیمبندیهای شعر فلسطین و ابعاد شعر مقاومت و تأثیر آن در انتفاضه فلسطین و شعر فولکور پرداخته و در ادامه به زندگینامه و آثار «سمیح القاسم» پرداخته است. مؤلف همچنین بیان میدارد که شاعران فلسطینی نقش انکارناپذیری در مبارزات مردم خود بر عهدهدارند و گاه در جبهههای نبرد یا به دست جوخههای ترور صهیونیستها، جان خویش را بر سر آرمانهایشان از دست میدهند.
📆 سال نشر: ۱۳۹۲
📤 ناشر: سروش
✍ نویسنده: حسین ابویسانی
📖 تعداد صفحات: ۳۹۵
📚 دسته بندی: شعر
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
3⃣9⃣ کتاب «#دخترک_ارغوانی»
اثر ابتسام برکات، نویسنده فلسطینی-آمریکایی، روایتی شاعرانه و تأثیرگذار از زندگی دخترکی فلسطینی است که در دوران کودکی و نوجوانی با مشکلات و رنجهای ناشی از جنگ و تبعید مواجه میشود. این کتاب به زیبایی و حساسیت بالا، زندگی و رشد شخصیت اصلی را در سایه چالشهای بزرگ اجتماعی و فردی به تصویر میکشد.
داستان کتاب از دیدگاه دختری روایت میشود که در بستر ناآرامیهای فلسطین بزرگ میشود و تجربههای تلخ و شیرین زندگی خود را به اشتراک میگذارد. او در میانه دشواریهای زندگی، از کودکی به بزرگسالی قدم میگذارد و به مرور تلاش میکند تا معنای هویت، عشق و زندگی را درک کند. روایت ابتسام برکات پر از احساسات انسانی و لحظات لطیفی است که از آرزوها، شکستها و امیدهای شخصیت اصلی حکایت دارد.
#بریده_کتاب:
"تمام اکحل در نقاشی و بیان احساسات و افکارش با رنگهای تند و ملایم استعداد دارد. تمام به جای داستان گویی یک تابلوی نقاشی میکشد و با رنگِ روغن از غم و اندوهش میگوید و دیگران را در شادی خود شریک میسازد."
📆 سال نشر: ۱۴۰۳
📤 ناشر: امیرکبیر
✍ نویسنده: ابتسام برکات
📝 مترجم: عظیم طهماسبی
📖 تعداد صفحات: ۴۰
📚 دسته بندی: #کودک_و_نوجوان
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
4⃣9⃣ کتاب «#جزئیات_کماهمیت»
نامزد نهایی جایزهٔ ملی کتاب، و نامزد جایزهٔ بوکر، در تابستان ۱۹۴۹ شروع میشود، یک سال پس از جنگی که فلسطینیان آن را نکبت میخوانند و اسرائیلیها جنگ استقلال ـ فاجعهای که منجر به آواره شدن و تبعید حدود ۷۰۰هزار نفر شد. سربازان اسرائیلی عدهای از بادیهنشینان را در صحرای نقب به قتل میرسانند و از میان قربانیان نوجوانی فلسطینی را اسیر میگیرند، به او تجاوز میکنند، او را میکشند، و در صحرا دفن میکنند.
سالها بعد، زن جوانی در رامالله مشتاق فهم حقایق مربوط به این واقعه میشود، واقعهای که درست ۲۵ سال مانده به روز تولد او رخ داده است. عدنیه شبلی این دو روایت را هنرمندانه تصویر میکند و نشان میدهد که حال چگونه در تسخیر گذشته باقی میماند.
داستانی لطیف و تأملی عمیق و تکاندهنده دربارهٔ خاطره و تجربهٔ جاری فلسطینی از جنگ، خشونت، زندگی تحت اشغال، و اسارت در خانهٔ خود.
📆 سال نشر: ۱۴۰۳
📤 ناشر: همان
✍ نویسنده: عَدَنیه شبلی
📝 مترجم: امیرحسین مهدیزاده
📖 تعداد صفحات: ۱۱۸
📚 دسته بندی: #رمان
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
5⃣9⃣ کتاب «#غرقشدگان_در_خنده»
قصههایی کوتاه از اردوگاه و حوالی اردوگاه. این کتاب مجموعه داستانیست از زیاد خداش، نویسندۀ فلسطینی، که در آن با طنزی تلخ از زیست روزمرۀ فلسطینیهای مقیم اردوگاه و مصائب و دغدغههای آنها سخن رفته است.
زیاد خداش در داستانهای کتاب «غرقشدگان در خنده» ما را با خود به متن سرزمینی اشغالشده میبرد و گوشههایی از زندگی مردمی را به تصویر میکشد که همواره تحت نظارتند و کابوس و واقعیت و وهم برایشان یکی شده است.
داستانهای «غرقشدگان در خنده» روایتگر کابوسهایی جمعیاند. در این داستانها وهم و واقعیت بههم میآمیزند و ماحصل این آمیزش طنزی سیاه و گروتسکوار است که چهرۀ هولناک واقعیت را عیان میکند.
#بریده_کتاب :
"وقتی که نوبتم شد، به اطرافم نگاه کردم.
کسی را ندیدم که ژن هایم به او رسیده باشد. پس به کسی اشاره نکردم و روی زمین نشستم و دوباره با دقت به اطرافم نگاه کردم. دخترم را نیافتم و همسرم را ندیدم. کتابم را از کیفم بیرون آوردم و گفتم: این خانواده من است."
📆 سال نشر: ۱۴۰۲
📤 ناشر: آده
✍ نویسنده: زیاد خداش
📝 مترجم: انتظار شعبانی
📖 تعداد صفحات: ۹۰
📚 دسته بندی: مجموعه داستان کوتاه
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
6⃣9⃣ کتاب «#سنافور» به قلم شهید یحیی سنوار در سال ۱۹۹۲ (۱۲ سال پیش از اتمام کتاب «خار و میخک») در سلول انفرادی به قلم تحریر در اومده.
کتاب در مورد یکی از مجاهدین حماس «اشرف البعلوجی» است که همراه با یکی از دوستانش، سه صهیونیست را ترور کرده، دستگیر شده و همراه با شهید سنوار در زندان بوده است.
در مقدمهی کتاب، نویسنده به اهمیت کار مجاهدین و اهمیت ثبت تاریخ آنها اشاره کرده است و سپس، از چندین مجاهد نام برده و در نهایت به «اشرف البعلوجی» میرسد. در ادامه غزه را هم توصیف کرده و در مورد اهمیت استراتژیک غزه به عنوان لولای سه قاره و اهمیت تاریخی، جغرافیایی و تمدنی این منطقه مینویسد.
فصلهای کتاب دردمورد چند برهه از زندگی «اشرف البعلوجی» است:
- کودکی و نوجوانی او که به ریشههای خانوادگیش قبل از یوم النکبه هم میپردازد.
- انتفاضه، آشنایی اشرف با روحیهی استکبار صهیونیستها و پیوستن به حماس.
- عملیات در ۱۹ سالگی.
- ۲ ماه فرار به رامالله و دستگیر شدن.
و در پایان شهید سنوار بخشهایی از گفتگوهای خودش و اشرف در زندان را آورده است. بخشی از گفتگو به این میپردازد که اشرف به ثبت خاطراتش راضی نبوده تا مبادا ریا شود ولی شهید سنوار اصرار بر ثبت تاریخ شفاهی او داشته.
در بخش دیگری از گفتگوها، البعلوجی از همان زندان به بچههای محلهی «سنافور» غزه -محل اولین کار اشرف در حماس- نامهای ارسال میکند با این مضمون که مقاومت را ادامه بدهند...
📆 سال نشر: ۱۴۰۳
📤 ناشر: کتابستان معرفت
✍ نویسنده: #یحیی_سنوار
📝 مترجم: اسماء خواجهزاده
📖 تعداد صفحات: ۷۲
📚 دسته بندی: ادبیات پایداری
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
7⃣9⃣ کتاب «#پردههای_تاریکی» درباره یک داستان واقعی است. در آوریل سال ۲۰۲۰ شش فلسطینی توانستند با شگفتی تمام از زندان جلبوع رژیم اسرائیل بگریزند. این حادثه سر و صدای زیادی به پا کرد اما در نهایت آن فلسطینیان دوباره به اسارت در آمدند و به زندان یا پرده های تاریکی افتادند.
👈 ولید الهودلی که یک خبرنگار و از همان گروه شش نفره است حوادث پس از بازداشت دوباره را در این رمان روایت میکند. این رمان یکی از جذاب ترین آثار حوزه ادبیات پایداری است که جوایز بسیاری را از آن خود کرده است.
📆 سال نشر: ۱۴۰۱
📤 ناشر: ایشتار
✍ نویسنده: ولید الهودلی
📝 مترجم: سمانه گندمی
📖 تعداد صفحات: ۱۷۶
📚 دسته بندی: #رمان / ادبیات پایداری
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin