امام رضا علیه السلام:
همانا سکوت و خاموشی راهی از راههای حکمت است، سکوت موجب محبت و علاقه می گردد، سکوت راهنمایی برای کسب خیرات می باشد.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓سوال مهم استاد رحیم پور ازغدی از علامه مصباح یزدی:
⁉️ اگر امروز جوانتر بودید، کدام کارها را در اولویت قرار می دادید؟
▪️دیدار 24 آذر 96
#علوم_انسانی
#جامعه_شناسی
#کلام
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍جریان شناسی فکری جهان تشیع
⁉️پرسش جدی این است که جهان اسلام چگونه و چه تعاملی باید با جهان مدرن داشته باشد. این جریان ها و رویکرد ها در تلاش پاسخ به این سوال هستند.
1⃣ رویکرد کلامی: در سنت اسلامی ما از گذشته بود و هم اکنون هم حیات دارد که خود سه گرایش دارد:
🔹اخباری مسلکی
🔹کلامی اجتهادی، که مشرب خواجه نصیر الدین طوسی را قبول دارند و عمدتا متاثر از کشف المراد هستند. اصول فقه رو قبول دارند ولکن در مسائل اعتقادی فلسفه رو مبنای فکری قرار نمی دهند بلکه نصوص دینی معیار و مبنا در اجتهاد است.
🔹تفکر تفکیکی که خود شاهد سه نسل است:
🔸نسل اول ضد فلسفه و منطق مثل میرزا مهدی اصفهانی
🔸نسل دوم منطق را قبول دارد اما مباحث فلسفی را نمی پذیرد مثل میرزا جواد آقا تهرانی و آقا مجتبی قزوینی.
🔸نسل سوم از آیت الله سیدان شروع شده که منطق را قبول دارد و اگر نظریه فلسفی تعارض با نصوص داشت اجازه تأویل نصوص وجود دارد اما تاویلات فلاسفه را قبول ندارند. این رویکرد تفکیکی دغدغه پلورالیزم و تعارض علم و دین و دغدغه چالش های معاصر را ندارند.
2⃣ رویکرد فلسفی که خود سه گرایش است:
🔹تفکر مشائی که الان هم موجود است مثل آیت الله مصطفوی که ادعا دارند حکمت اشراق و متعالیه از گوهر تفلسف جدا شده اند.
🔹تفکر اشراقی
🔹تفکر حکمت متعالیه یا همان نوصدرایی که عمدتا این گرایش حاکم است و امروزه شبهات الهیات مدرن را پاسخ می دهند و با مبانی حکمت متعالیه می خواهند تولید علوم انسانی اسلامی کنند.
3⃣ رویکرد عرفانی
با مبنای وحدت وجود و تکثر و تشکیک در تجلیات مطرح است. امثال شاگردان خاص آیت الله حسن زاده آملی که با این مباحث می خواهند مسائل امروز انسان معاصر را پاسخ دهند.
4⃣ رویکرد نواندیشی و روشنفکری غرب گرای مدرن:
این افراد بین روشنفکری دینی و نواندیشی دینی فرق می گذارند. روشنفکری دینی آن است که نظریات فلسفی و مدرن و پسا مدرن را می گیرند و بر نصوص دینی تحمیل می کنند و دین را هم محدود می کنند.
در نواندیشی دینی شواهد را از نصوص دینی پیدا می کنند و دیگر دین را محدود نمی کنند.
#علوم_انسانی
#استاد_خسروپناه
#فلسفه
#عرفان
#کلام
#روشنفکری
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
اگر آسمان ها و زمین در برابر بنده ای سر به هم آورند و آن بنده تقوای خدا پیشه کند حتماً خداوند از میان آن دو شکاف و راه خروجی برایش قرار خواهد داد.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تیزر مستند بیتربیت
🔹فیلم مستند «بیتربیت» جدیدترین اثر مرکز مستند سفیرفیلم و آخرین فیلم مستند دوران دولت تدبیر و امید در آستانهی انتشار قرار گرفت
⏰این مستند چهارشنبه ساعت ۲۰ از شبکه افق پخش خواهد شد.
#مستند
#سیاسی
👇👇
@Taammolate_talabegi
روش شناسی کاربردی اجتهاد. واعظی.pdf
1.88M
فایل PDF کتاب «روش شناسی کاربردی اجتهاد» نوشته «سیدمحمدرضا واعظی» در اختیار علاقمندان قرار گرفت.
این کتاب به کمک و یاری «مجمع حامیان جامعه نخبگانی علوم اسلامی انسانی» وابسته به «مرکز خدمات حوزه علمیه» در ۱۵۶ صفحه و هفت فصل عرضه شده است.
در پشت جلد این کتاب آمده است : «روش شناسی اجتهاد» شناختِ مراحلِ تفصیلی و گام به گام به دست آوردن حکم شرعی از نقطه مواجهه با مسئله فقهی تا رسیدن به مطلوب است.
این دانش مسیر حرکت برای استنباط حکم را ترسیم می کند و می توان آن را به «مسیریاب» تشبیه کرد، مسیریابی که راه و روش طیّ آن را نشان داده و می تواند مانعِ وقوع بسیاری از خطاها در روند اجتهاد شود».
علاقهمندان به نسخه کاغذی برای تهیه این کتاب میتوانند به شماره 09932604978 پیامک ارسال کنند. (هزینه چاپ و ارسال نسخه ۳۵ هزار تومان است).
#روش_شناسی_اجتهاد
#فقه_روشمند
🆔 https://eitaa.com/yaddashhayetalabegi
✍ «لیبرالیسم و آزادی»/ مهدی تدینی
🔹بخش بزرگی از دشمنی با لیبرالیسم برای این است که گمان میکنند لیبرالیسم آزادی خاصی را تعریف میکند که این آزادی منزجرکننده است. لیبرالیسم تعریف محتوای آزادی را به جامعه واگذار میکند و این حق را به همگان میدهد که آزادی را برای خود تعریف کنند. در واقع لیبرالیسم به «تکثر مراجع» برای تعریف آزادی باور دارد و میخواهد انحصار را بشکند. بنابراین در اینجا هر گونه هراس، نفرت و ستیز با لیبرالیسم، به معنای هراس، نفرت و ستیز با این است که دیگران هم در تعریف آزادی سهیم باشند و این دو معنا دارد: معنای اول دیگرستیزانه است، زیرا حق تعیین سرنوشت و حق تعریف آزادی از دیگران سلب میشود و فقط یک مرجع برای تعریف آزادی معتبر انگاشته میشود. اما معنای دوم آن به زیان خود فرد است، زیرا لیبرالیسم هر آنچه از یک دست میگیرد، از دست دیگر به فرد برمیگرداند.
🔻باید مثالی بزنم: اقلیتی را در نظر بگیرید (اقلیتی مذهبی، قومی یا ایدئولوژیک). وقتی لیبرالیسم این اقلیت را از این منع میکند که به تنهایی مرزهای آزادی را تعریف کند و خود را یگانه مرجع قانونگذاری بداند، امتیازی را از یک دست آن گرفته است، اما همزمان به اقلیتهای دیگر هم اجازه نمیدهد که تعریف خود از آزادی و محدودیت را به این اقلیت تحمیل کنند ــ و به این شکل مابازایی را در دست دیگرش میگذارد.
🔸بنابراین در چنین وضعیتی ناگزیر مرجعیت آزادی میان اقشار و گروههای جامعه تقسیم میشود. تقسیمبندیهای اجتماعی نیز چندلایه و متقاطع است؛ یعنی یک فرد ممکن است همزمان جزء چند اقلیت یا چند گروه جامعه باشد که هر کدام تعریف متفاوتی از آزادی در ساحتهای مختلف داشته باشند. به این ترتیب، مرجعیت آزادی به گونهای پیچیده در جامعه پخش میشود و تازه با تضاربها و وزنکشیهای دائمی «محتوای آزادی» (و مرزهای آن) تعریف میشود و طبعاً تغییر میکند. کاری که لیبرالیسم در این میان انجام میدهد فقط این است که قواعد اصولی این تضارب و وزنکشی را مشخص میکند.
🔻لیبرالیسم صرفاً داوری است که میدان بازی را مشخص میکند، سوت میزند، خطا را اعلام میکند و قواعدی میگذارد تا بازی تضاربهای اجتماعی به شکلی مسالمتآمیز و جوانمردانه پیش رود. تازه از این رهگذر محتوای آزادی را این بازیگران تعریف میکنند.
#سیاسی
#لیبرالیسم
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
ای علی مهمان را گرامی بدار اگرچه کافر باشد.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
▪️گروه "وتر" از تابستان سال ۹۸ با هدف اصلی معرفی امام حسین(ع) به جهان، انتشار آثاری موسیقایی به زبان انگلیسی و با تمرکز بر ذائقه مخاطب غربی را آغاز کرد.
این گروه هنری که چند سالی است بدون وابستگی به هیچ نهادی، کار خود را آغاز کرده، توانسته به موفقیتهای کمنظیری در این عرصه دست پیدا کند و در رقابت با هزاران هنرمند نوظهور غربی به رتبۀ بالایی در «سومین سایت برتر موسیقی جهان» دست پیدا کند.
💽 نمونه ای از کارهای صورت گرفته:
🎵ترانهٔ When I Hear Your Name «وقتی نام تو را میشنوم» درباره حرارت محبت امام حسین(ع)
🎵ترانهٔ Drink Some Water «کمی آب بنوش» درباره پیاده روی اربعین
🎵ترانه بعد از تو / after you برای واقعه عاشورا
🎵ترانه قهرمان سه ساله من / my three year old hero برای حضرت رقیه (س)
📲 جهت دنبال کردن گروه وتر در اینستاگرام و مشاهده آثار از این لینک استفاده کنید:
http://instagram.com/vetrmusic_farsi
#موسیقی
#تبلیغ
#مذهبی
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi