غذای سالمندان
نخودپلو با نخود آبگوشتی
🔸طبع غذا: معتدل و مرطوب رو به گرمی
🔹مواد لازم:
۳ فنجان برنج
۱ فنجان روغن پخت و پز
۱ پیاز بزرگ و سیر
۱ قاشق غذاخوری نمک دریا
۱ قاشق غذاخوری دانه زیره
۱ قاشق غذاخوری دانه گشنیز
۱ قاشق چایخوری پودر زردچوبه
نخود آبگوشتی خیس شده
🔸طرز تهیه:
نخود را ۲۴ ساعت میخیسانیم و آب آن را مدام عوض میکنیم. آنرا جوشانده آبکش میکنیم.
سیر و پیاز را با ادویه داخل تابه ریخته و میگذاریم تا طلایی شود سپس نخود را میافزاییم. برنج را روی آنها ریخته و تا یک بند انگشت آب میریزیم.روغن کنجد یا کره حیوانی را هم اضافه میکنیم.
آب برنج که کشیده شد شعله را کم کرده دم کنی میگذاریم.بعد از نیم ساعت غذا حاضر است.
میتوانید این غذا را به همراه گوشت قلقلی و یا مرغ استفاده کنید.
🔻نکته: حتما نفخ نخود گرفته شود.
در ادامه انواع روشهای نفخ گیری ارائه خواهد شد.
#پنجشنبه_سالمندان
#بدون_روغن
#پلو_ها
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
🌯 ⃟✧✦━━━━━━━━━━━
🔰 روشهای مختلف نفخ گیری حبوبات:
1⃣ حبوبات را قبل از پختن بین ۸ تا ۴۸ ساعت در آب ولرم خیس کنید.
– بهتر است هر ۲ ساعت یک بار، آب حبوبات خیش شده را عوض کنید.
– حبوبات خیس شده را قبل از پختن داخل دستمال نخی بریزید و آنها را کمی مالش دهید تا بتوانید پوستشان را جدا کنید. جدا کردن پوست حبوبات تا حد زیادی باعث کاهش نفخ آن ها میشود.
2⃣ هنگام پخت به حبوبات خود هویج، پیاز، رزماری و کرفس اضافه کنید.
– حبوبات را با ادویههای دارای طبع گرم و خشک مانند زیره، زنجبیل و دارچین یا با مقداری نعناع خشک سِرو کنید.
3⃣ از مصرف هم زمان حبوبات با سایر هم خوراکیهای نفاخ مانند سیب زمینی پخته خودداری کنید.
– ۲ تا ۳ ساعت قبل از مصرف حبوبات، از خوردن میوه خودداری کنید، زیرا میوهها به خودی خود باعث ایجاد نفخ میشوند و مصرف حبوبات بلافاصله بعد از خوردن میوهها باعث تشدید ایجاد نفخ خواهد شد.
4⃣ جوشاندن در آب، اتوکلاو کردن و مایکروویو از مهمترین روشهای حرارتدهی بهشمار میآیند که میتوانند در از بین بردن ترکیبات ضد تغذیهای به خصوص مهارکننده تریپسین، فتیک اسید، لکتین و تانن نقش دارد.
5⃣ جوشاندن در آب یک روش مناسب برای از بین بردن فتیک اسید است و مایکروویو بیشتر از سایر روشها در حذف تانن نقش دارد. مهارکننده تریپسین و لکتین نیز به دلیل حساس بودن در برابر حرارت در هر سه روش بطور کامل از بین میروند. از میان روشهای گفته شده خیساندن و پخت کامل حبوبات در منزل بهترین روشها جهت کاهش مشکلات تغذیهای حبوبات است.
#نفخ_گیری
ادامه🔻🔻
طبع و مزاج غذاها
🔰 روشهای مختلف نفخ گیری حبوبات: 1⃣ حبوبات را قبل از پختن بین ۸ تا ۴۸ ساعت در آب ولرم خیس کنید. –
6⃣ بعد از یک روز خیساندن در آب و تعویض مرتب آب، آنها را در فلاسک که داخل آن آب جوش ریختیم، میگذاریم( مثل وقتی که چایی دم میکنید، ولی به جای چای، لوبیا و... بریزید) ،نیم ساعت در فلاسک میماند و نیم پز میشود ،بعد آب جوش را دور ریخته و از لوبیا و... در غذا استفاده میکنم. چون یک حالت نیم پز شده هم دارد ، هم نفخ آن کم میشود و هم در غذا زودتر میپزد.
7⃣ دمنوشهای زیره و نعناع، موثرترین دمنوشهای بادشکن هستند. مصرف عرق نعناع و عرق بادرنجبویه هم برای درمان نفخ بسیار مفید و موثر است.
8⃣ گرفتن نفخ سریع حبوبات با استفاده از ریحان و نعناع در سبد سبزی
اگر به مصرف سبزی خوردن علاقه دارید و با خوردن تربچه یا حتی تره و شاهی دچار نفخ و گاهی دلپیچه میشوید، سبزیهای بادشکن و ضدنفخ مانند ریحان یا نعناع را در سبزی خوردن خود جای دهید.
❇️ نفخ گیری سریع
اگر فرصت کافی برای خیساندن حبوبات ندارید، حبوبات را در آب به مدت پنج دقیقه بجوشانید و سپس از روی گاز برداشته و بگذارید به مدت یک ساعت در همان آب خیس بخورد.
این به معنی پخته شدن حبوبات نیست بلکه تقریبا معادل ۸-۱۰ ساعت خیساندن حبوبات است و باید بعد از یک ساعت حبوبات را به طور کامل بپزید.
💠 #نکته: حبوبات اگر نفخ گیری نشود، بهتر است. چون باعث می شود که ریح، از بدن خارج شود و درمان کننده دردهایی است که بر اثر ریح، در بدن، ایجاد می شود.
نفخ گیری را کسانی انجام دهند که دچار مشکل زیادی می شوند، مانند؛ افرادی که معده و روده حساسی دارند.
#نفخ_گیری
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
🌯 ⃟✧✦━━━━━━━━━━━
🤱غذای مادران باردار و شیرده
پلو شاه عباسی
🔸طبع غذا:#گرم_و_تر خونساز
🔹 مواد لازم:
لپه دو پیمانه
️2عدد پیاز نگینی خرد شده متوسط
️300گرم گوشت گوسفندی قیمهای
️زعفران غلیظ آب کرده
روغن سالم به میزان لازم
️نمک دریا و فلفل و زردچوبه
️هل و گل سرخ و دارچین به مقدار لازم
رب به یا آلو جایگزین رب گوجه
🔸طرز تهیه:
ابتدا برنج را با آب نمک غلیظ به مدّت حداقل یک ساعت خیس کنید. لپه را هم با آب سرد، برای یکی دوساعت خیس کنید، دو سه بار آب آن را عوض کنید. پیاز را بدون روغن در تابه ریخته تا نرم، برّاق و کمی طلائیرنگ شود. گوشت را اضافه کنید، اجازه دهید تا آبگوشت کشیده و کمی تفت داده بشه. بعد لپه را اضافه کرده، هم بزنید. ادویه را به همراه رب به یا آلو اضافه کنید و هم بزنید، آب را اضافه کرده، بگذارید تا بپزد. زعفران ادویه و نمک و فلفل خورش را میزان کنید و اجازه دهید آبش کشیده شود چون قرار است این خورش لای پلو دم بکشد. برنج را زنده تر آبکش کنید.
یک تکه نان یا سیب زمینی ته قابلمه قرار دهید و برنج و خورش را لا بلا بکشید تا تمام برنج و خورش تمام شود. روی گاز با شعله ی متوسط بگذارید تا بخار کند. دم کنی فراموش نشود.
نوش جان🧡
#شنبه_باردار_شیرده
#بدون_سرخ_کردن
#بدون_ربگوجه
#پلو_ها
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
═════●⃟ ᪥ ⃟●᪥᪥᪥════
👶غذای کودک
#تر_حلوا_قالبی
🔸طبع غذا: #گرم_و_تر
🔹مواد لازم:
1 لیوان نشاسته گل
آرد برنج نصف لیوان/ 6لیوان شیر
4لیوان آب
1 لیوان گلاب
2 و نیم لیوان شکر قهوهای
زعفران به مقدار لازم
🔸طرز تهیه:
ابتدا جدا نشاسته را در آب حل کرده و آرد برنج را در شیر حل کرده از صافی رد کنید. بعد با هم مخلوط کنید و شکر را هم اضافه کرده و مخلوط کنید روی حرارت ملایم گذاشته و مرتب هم بزنید کمی که قوام پیدا کرد گلاب رو اضافه کرده مرتب هم میزنیم با شعله ملایم تا ته نگیرد، حدودا 45دقیقه تر حلوا آماده است در قالب مورد نظر میریزیم کمی که سرد شد در یخچال میگذاریم تا خودش را بگیرد. برای قالب ساده، بعد که ترحلوا آماده شد بهتر است برای برش دادن کارد رو کمی خیس کنیم تا به راحتی برش بخورد.
اگر خواستید دو رنگ درست کنید نصف را سفید توی ظرف بریزید نیاز به چرب کردن ظرف نیست و نیم بند که شد مابقی را زعفرانی کرده و روی حرارت ملایم بگذارید و ده دقیقه آرام هم بزنید. بعد روی مواد سفید بریزید و بگذارید سرد شود. سلفون بکشید و توی یخچال بگذارید حداقل شش ساعت. بعد بصورت لوزی یا مربع برش بزنید.
🔻نکته مهم: همین که خط قاشق روی حلوا محو نشد پخت کافی است. زیاد روی حرارت بماند سفت میشود و زودتر هم بردارید آب می اندازد.
داخل یخچال که گذاشتید حتما سلفون بکشید چون ردی ترحلوا ترک میخورد. برای خارج کردن ترحلوا از قالب اول با چاقو دور حلوا رو از قالب جدا کنید وکمی قالب رو تکان بدید تا هوا وارد قالب شود و بعد بر گردانید در ظرف سرو کنید.
#یکشنبه_کودک
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
═════●⃟ ᪥ ⃟●᪥᪥᪥════
👱♂تغذیه دوران بلوغ
قنبر پلو
🔹طبع غذا:#معتدل
🔸مواد لازم:
برنج 3 پیمانه/ گوشت چرخ کرده 400 گرم/ گردو 50 گرم/کشمش 100 گرم/ رب انار یک پیاله پُر رقیق شده/ پیاز یک عدد متوسط/ نمک دریا و فلفل و پودر سیر
🔹طرز تهیه:
پیاز نگینی شده را داخل تابه ریخته و میگذاریم که بدون روغن طلایی شود. ادویه را اضافه کرده و گردو پودر شده را به آن اضافه میکنیم تا مقداری روغن بیندازد. سپس رب انار و زعفران حل شده را به آن اضافه میکنیم. مقداری ادویه به همراه یک پیاز رنده شده به گوشت چرخ کرده اضافه کرده و خوب ورز میدهیم. بعد گوشت را قلقلی کرده و داخل یک تابه با حرارت کم ریخته تا تغییر رنگ دهد. بعد از پخت کامل گوشتها را به همراه کشمش به بقیه مواد اضافه میکنیم و مقداری تفت میدهیم. سه پیمانه برنج را آبکش میکنیم و درآخر مواد را لابلای برنج ریخته و دم میاندازیم.
#دوشنبه_بلوغ
#بدون_سرخ_کردن
#پلو_ها
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
═════●⃟ ᪥ ⃟●᪥᪥᪥════
#نان کروسان خانگی 🥐
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
═════●⃟ ᪥ ⃟●᪥᪥᪥════
طبع و مزاج غذاها
#نان کروسان خانگی 🥐 https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff ═════●⃟ ᪥ ⃟●᪥᪥᪥════
طرز تهیه #نان کروسان خانگی🥐
نان کروسان به روشهای مختلف صورت می گیرد و با طعم های مختلف تهیه می شود. اما مادهی اولیه و اصلی در تمام آنها آرد، خمیر مایه و کره است. برای سلامت بیشتر این نان میتوانیم از نان سبوسدار و کره حیوانی استفاده کنیم.
مواد لازم: ۲ پیمانه آرد سبوس دار، ۱ قاشق چایخوری خمیر مایه، ۱/۴ پیمانه آب ولرم، ۱/۴ پیمانه شیر، ۱۵۰ گرم کره حیوانی، ۲ عدد مرغ، نوک قاشق چایخوری نمک دریا
طرز تهیه: خمیر مایه را به همراه آب داخل کاسه بریزید و بعد از مخلوط کردن، به مدت ۱۰ دقیقه به خمیر مایه ی آن اجازه دهید تا عمل بیاید. سپس نمک، شیر و ۵۰ گرم از کره حیوانی داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا کره ذوب شود. سپس آن را داخل ظرفی ریخته و آرد را به آن اضافه کنید، کمی هم بزنید و خمیر مایه را نیز به آن بیافزایید، با دست خوب هم بزنید تا به خمیری نرم تبدیل شود. خمیر را به مدت ۵ دقیقه خوب ورز دهید، آن را به شکل توپ درآورید و داخل کاسه ای که از قبل چرب کرده اید بگذارید و روی آن را بپوشانید تا ۱ ساعت در جای گرم استراحت کند و حجیم شود. بعد از حجیم شده خمیر روی کاسه را با نایلون یا فویل بپوشانید و به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا باز هم استراحت کند. باقی مانده ی کره (۱۰۰ گرم) را روی کاغذ روغنی که از قبل پهن کرده اید بمالید و داخل فریزر قرار دهید تا سرد و سفت شود. روی سطح کار آرد بپاشید، خمیر را با استفاده از وردنه پهن کنید و کره سرد را در مرکز آن قرار دهید. لبه های خمیر را روی هم آورده و به هم بچسبانید تا کره لای آن ها مخفی شود. سپس خمیر را چند تا بزنید و آن قدر روی هم بیاورید تا ۱/۴ اندازه ی قبلی شود. بعد از تا زدن خمیر آن را به مدت ۳۰ دقیقه داخل یخچال قرار دهید و بعد آن را با وردنه پهن کنید، مجدادا تا بزنید و مجدادا آن را به مدت ۳۰ دقیقه داخل یخچال قرار دهید. این کار را چند بار تکرار کنید تا کره به تمام لایه ها نفوذ کند. در نهایت خمیر را روی سطح کار نازک پهن کنید و به شکل مثلثی برش دهید. خمیر را از قسمت پهن مثلث به سمت باریک آن رول کنید. خمیر را داخل سینی فر قرار داده و به مدت ۲ ساعت داخل فر خاموش قرار دهید تا استراحت کند و حجم آن دو برابر شود. زرده تخم مرغ را با کمی شیر حل کنید و روی خمیرها بمالید. سپس فر را در دمای ۲۰۰ درجه روشن کرده و اجازه دهید خمیرها حدود ۱۵ دقیقه بپزند و طلایی شوند.
#نان_کروسان
#نان_ها
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
═════●⃟ ᪥ ⃟●᪥᪥᪥════
طبع و مزاج غذاها
#نان کروسان خانگی 🥐 https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff ═════●⃟ ᪥ ⃟●᪥᪥᪥════
تغذیه آقایون در مشاغل خاص
🥐ساندویچ لوبیا سفید با نان کروسان
🔸طبع غذا:#معتدل_رو_به_گرمی
🔹مواد لازم:
نان کروسان / لوبیا سفید / سیر / پیازچه / نمک دریا / فلفل / ساقه کرفس ریز شده / کاهو خورد شده / آبلیمو
🔸طرز تهیه:
لوبیا سفید را بپزید و سپس آن را به کمک گوشت کوب یا انتهای یک لیوان به خوبی له کنید. سپس پیازچه خورد شده، ساقه کرفس ریز شده، و کاهو ریز شده را به آن اضافه کنید و به همراه آبلیمو، نمک و فلفل، و پودر سیر به خوبی مخلوط کرده و هم بزنید. نان کروسان را از وسط برش زده و باز کنید و مواد را داخل آن قرار دهید.
#سهشنبه_مشاغل
#بدون_روغن
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
═════●⃟ ᪥ ⃟●᪥᪥᪥════
💥برخی از نظرات شما مخاطبین محترم درباره مطالب کانال طبع و مزاج غذاها
✅الحمدلله. واقعا کانال منظمی هست و این نظم مطالب و طراحی ها بخاطر تیم بسیار خوب تولید محتوای ما هست
از همه دست اندرکاران مدیریت این کانال تشکر میکنیم😊🌸
✍سید روح الله حسینی
https://eitaa.com/joinchat/3658612752C778c1803ba
࿐❁🍀❒◌🦋◌❒🍀❁࿐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👨🍳 رولت اسفناج
سالمندان
🔸طبع غذا: #معتدل_و_مرطوب
🛒 مواد لازم:
۲۵۰ گرم اسفناج یا برگ چغندر
۳ عدد سفیده تخم مرغ
۱ قاشق چایخوری نمک
۱ قاشق چایخوری فلفل
۱ حبه سیر
روغن زیتون به مقدار لازم
۱/۲ عدد پیاز
۱/۲ عدد فلفل دلمهای
۱ عدد هویج
۲ قاشق غذاخوری جعفری خردشده
📋 طرز تهیه:
فر رو با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنین.
اسفناج، سفیده تخم مرغ، نمک و فلفل رو مخلوط کنین و روی سینی فر بریزین و ۱۵ دقیقه داخل فر قرار بدین.
داخل ماهیتابه روغن بریزین و سیر خردشده، پیاز، هویج، فلفل دلمهای و جعفری خردشده رو با هم تفت بدین.
مواد تفتدادهشده رو روی اسفناج بریزین، رول کنین و دوباره به مدت ۲۵ دقیقه داخل فر قرار بدین.
برش بزنین و سرو کنین.
💚 نوشجون
🔻نکته: بجای اسفناج میتوان از برگ چغندر استفاده کنید.
#پنجشنبه_سالمندان
#بدون_سرخ_کردن
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
═════●⃟ ᪥ ⃟●᪥᪥᪥════
🤰غذای مادران باردار و شیرده
قیمه ریزه
🔸طبع غذا:#گرم_و_تر_صفرازا
🔹مواد لازم:
گوشت گوسفند چرخ کرده 500گرم / پیاز/ آرد نخودچی/زردچوبه/ فلفل سیاه/ نمک دریا/روغن کنجد/سبزیجات معطر ریحون مرزه ترخون شنبلیله/ رب آلو یا انار یا به بجای رب گوجه/ زعفران، به مقدار دلخواه
🔸طرز تهیه:
گوشت گوسفند دو بار چرخ شده را با يك عدد پياز متوسط ريز رنده شده چهار قاشق غذاخوري پر، آرد نخود، زردچوبه يك ق چ، نمك ، فلفل سياه مخلوط مرزه ، ترخون ، شنبليه خشك يك ق غذاخوري پر همه را با هم مخلوط كنيد و نصف ليوان آب سرد را كم كم به مخلوط گوشتيمون اضافه و خوب خوب ورز ميدهيم بعد از موادمان گلوله هايي اندازه فندق درشت توي دست درست كنيد و گلوله ها را با چند قاشق روغن تفت بديد توي ي قابلمه جداگانه يك عدد پياز بزرگ نگيني خورد كنيد داخل تابه بریزید تا بدون روغن طلایی شود خوب طلايي كنيد. زردچوبه، نمك، فلفل و يك ق غذاخوري رب انار یا آلو یا به را به پياز اضافه كنيد و يك ليوان آب جوش همينطور دوباره مخلوط سبزي معطر خشك ( مرزه ، ترخون ، شنبليه ) و وقتي سس جوش اومد گلوله هاي گوشتي را به سس اضافه كنيد و بگذارید خوب بپزد و جا بيفته و با ترشي، سبزي خوردن و نان تازه نوش جان کنین.
#شنبه_باردار_شیرده
#بدون_ربگوجه
#بدون_سرخ_کردن
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
═════●⃟ ᪥ ⃟●᪥᪥᪥════
🕵♂تغذیه آقایان در مشاغل خاص
سارمای بادمجان
طبع: #گرم_و_تر
🔸مواد لازم:
برای کوفته
500 گرم گوشت چرخ کرده
1 عدد پیاز متوسط
1 کاسه نان پودر شده یا آرد سوخاری
1 دسته جعفری
2 حبه سیر
نمک ،فلفل سیاه ،آویشن،زیره
4 عدد بادمجان بلند
🔸برای سس:
2 ق غ رب آلو
نمک ،فلفل سیاه
350 میلی لیتر آب
🔹برای رومالی:
روغن زیتون
🔸طرز تهیه:
ابتدا بادمجونها را پوست کنده و 30 دقیقه داخل آب نمک میگذاریم تا تلخیش گرفته شود.
کوفتهها را آماده میکنیم پیاز و سیر و میکس کرده و همه مواد کوفته رو اضافه کرده و مخلوط میکنیم و داخل یخچال استراحت میدهیم .بعد اینکه بادمجان ها را خشک کردیم داخل سینی فر که کاغذ روغنی توش پهن شده میچینیم پشت و روی آنها را با لیسک روغن زیتون میمالیم بعد روی آن نمک پاشیده و داخل فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه تا وقتی که سرخ بشن میپزیم. کوفته ها رو از یخچال در آورده و به اندازه گردو گرد میکنیم سپس داخل بادمجانها میگذاریم و رول میکنیم سپس سس رو آماده میکنیم و روش میریزیم و داخل فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه بمدت 40 _45 دقیقه میپزیم .
#سهشنبه_مشاغل
#بدون_ربگوجه
#بدون_سرخ_کردن
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
═════●⃟ ᪥ ⃟●᪥᪥᪥════
🤱تغذیه مادران باردار و شیرده
🥣تلبینه
🔹طبع غذا: #گرم_و_تر
🔸مواد لازم:
شیرطبیعی گاو 2 لیوان
آرد کامل جو یا گندم (یا هردو 4) قاشق غذاخوری
عسل طبیعی 3 قاشق غذاخوری
🔹طرز تهیه:
شیر را داخل قابلمه ریخته و همزمان که آنرا هم میزنیم، آرام آرام آرد را داخل آن میریزیم.مقداری هم میزنیم تا آرد و شیر ترکیب شود. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم و مدام هم میزنیم تا ته نگیرد. زمانی که به غلظت مناسب رسید و طعم و بوی خامی آرد گرفته شد شعله را خاموش میکنیم.آنرا در ظرف مناسبی مناسبی میریزیم و عسل را به آن اضافه میکنیم.
#شنبه_باردار_شیرده
#بدون_روغن
https://eitaa.com/joinchat/1793851412C5eae7704ff
═════●⃟ ᪥ ⃟●᪥᪥᪥════