تعیین ۶ طرح پایلوت برای مقابله با گرد و غبار بین ایران و عراق
❇️ ستاد ملی مقابله با گرد و غبار:
✅ #چهار_طرح به صورت #پایلوت در استانهای #میسان، #واسط، #ذیقار و #المثنی عراق و #دو_طرح نیز در استانهای #ایلام و #خوزستان در جمهوری اسلامی ایران تعیین شده است.
✅ سال گذشته در #اجلاس_منطقهای_مقابله_با_گرد_و_غبار، در تفاهم نامهای بین #سازمان_محیط_زیست_ایران با #محیط_زیست_عراق پیشبینی شده است که در قالب یک طرح پایلوت، عملیات مقابله با گرد و غبار به سمت اجرایی شدن پیش برود.
✅ پس از تعیین ۶ طرح پایلوت، #نقاط_اصلی نیز تا #۲_ماه_آینده مشخص میشود که متناسب با #وضعیت_اکولوژیکی این نقاط طرحهای مقابلهای اجرا میشوند.
✅ از #سال_۲۰۰۸ تاکنون #هشت_تفاهم_نامه میان #ایران_و_عراق به امضا رسیده است. این طرحها در راستای اجرایی شدن #برنامهِ_عملِ_زیرمنطقه_غرب_آسیا انجام میشود.
✅ عمده #مناطق_غبار_خیز در #غرب و #جنوب_غرب در #عربستان، #عراق و #سوریه است اما با توجه به این که گرد و غبار برخاسته از #عراق زودتر به #ایران و به ویژه استانهای #خوزستان، #ایلام و #کرمانشاه میرسد و کانونهای گرد و غبار آن #۲۴_میلیون_هکتار است؛ کشور عراق در اولویت قرار گرفت.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
طرح جامع احداث زیرساختهای آب و خاک استانهای شمالی کشور
❇️ وزارت جهاد کشاورزی:
✅ مراحل #تخصیص_مالی_اعتبارات این پروژه از محل #فاینانس_چین آغاز شده است.
✅#تامین_اعتبار این طرح مورد قبول طرف خارجی قرار گرفته است و قرار است بخشی از اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این پروژه از محل #فاینانس_چین تامین شود و برای بقیه این پروژه در مراحل دیگر تامین اعتبار انجام شود.
✅ مجموعهای از عملیات آب و خاک شامل #مرمت_آببندانها و #کانالها، #آب_چرخانی، #تسطیح، #تجهیز و #یکپارچگی_اراضی در این سه استان تعریف شده است.
✅ ۲۲۰#_میلیون_دلار بابت این طرح اختصاص داده شده است و موافقت اولیه برای تامین اعتبار توسط چین انجام شده است.
✅ با توجه به چالشهای موجود شامل #افزایش_نیاز_به_غذا و #کاهش_منابع_آب،با این سرمایهگذاریها، می توان بخش قابل توجهی از نیازهای کشور را تامین کرد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ #سلسله_نوشتاری پیرامون #دریای_کاسپین (۷)
✅ مشاهدات #تراز_دریای_خزر در #شش_ماهه_ابتدایی #سال_۱۴۰۲ نشان می دهد که تراز دریا نسبت به مدت مشابه خود در #سال_۱۴۰۱ حدودا #۲۰_سانتیمتر دیگر #کاهش_یافته است و با توجه به این #روند_کاهشی، #میانگین_سالیانه_تراز_دریای_خزر در سال ۲۰۲۳ از رکورد #یکصد_سال_اخیر عبور نموده و #تراز_میانگین_سالیانه کمتر از #منهای_۲۹ را ثبت می کند.
✅ تغییرات #تراز_آب_دریاچه_ها در مقایسه با #تغییرات_اقیانوسها و #آبهای_آزاد، به دلیل عدم اتصال به آبهای آزاد کاملا متفاوت بوده و وابسته به #تغییرات_اقلیمی در آن منطقه بوده و به همین دلیل، دریاچه ها تغییرات تراز بیشتری را تجربه می نمایند. بطوریکه #دامنه_تغییرات تراز آب دریای خزر در #یک_قرن_اخیر به میزان #چند_متر بوده در حالی که #افزایش_آبهای_آزاد به دلیل #گرمایش_زمین در حدود #۲_میلیمتر در سال می باشد.
✅ مشاهدات تراز دریا حاصل از #ایستگاههای_تراز_سنجی نشان می دهد که #کاهش_تراز_دریای_خزر در طی #دو_دهه_گذشته (بجز سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶ که افزایش تراز مشاهده است) بطور پیوسته ادامه داشته و در مجموع از سال #۲۰۰۵ تا سال #۲۰۲۲، #یک_متر و #هشتاد_و_پنج_سانتیمتر از تراز دریا کاسته شده که معادل #کاهش_۷۰۰_میلیارد_مترمکعب از آب این دریاچه است.
ادامه دارد...
منبع: سازمان نقشه برداری
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
ذخیره سدکجکی بخشی از حقآبه هیرمند را تأمین میکند
❇️وزارت نیرو:
✅ #تصاویر_ماهوارهای از #سد_کجکی نشان میدهد که #موجودی_این_سد در حدی هست که بتواند بخشی از #حقآبه ایران داده شود اما طرف مقابل با این مسئله موافقت نکرده است.
✅ در بحث #دیپلماسی_آب اقدامات خوبی صورت گرفته است. یک توفیق نسبی در این حوزه همواره به عنوان یک اقدام موفق ارزیابی میشود. بعد از سالها طرف مقابل پذیرفت که #هیئت_فنی_ایران از نقاط پیش بینی شده در معاهده #بازدید_کند.
✅ براساس #معاهده_سال_۱۳۵۱ در مواقعی که #ایران اقدامات طرف مقابل را #نپذیرد، میتواند #درخواست_بازدید داشته باشد. طرف مقابل در خصوص نحوه #رهاسازی_حقابه مشکلاتی را مطرح میکند که موضوع در دست پیگیری است.
✅ در معاهده سال ۱۳۵۱ مشخص شده است که برای #تأمین_آب #استان_سیستان_و_بلوچستان و به ویژه #منطقه_سیستان و اندکی از آب شرب #شهر_زاهدان باید #سالانه_۸۲۰_میلیون_متر_مکعب آب وارد کشور ما شود. این اتفاق در #دو_سال_گذشته به دلایل #خشکسالی، تقریباً #اتفاق_نیفتاده و از طرف مقابل آب مؤثری رهاسازی نشده است.
✅ برای #اجرای این معاهده #سازوکاری_پیش_بینی_شده است که به آن #کمیساران_آب_هیرمند گفته میشود و موضوع جلسات کمیساران نیز #اجرای_معاهده_فی_مابین_سال_۵۱ است. یکی از #پیش_بینیهای_متن_معاهده این است که #هر_زمانی ما از آمار و ارقام طرف مقابل #اقناع_نشدیم، درخواست بازدید از #ایستگاه_آبسنجی در #بالادست_سد_کجکی را داشته باشیم. #طرف_مقابل در جلسات اخیر بازدید از ایستگاه آبسنجی را به دلایل مختلف #نمیپذیرفتند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
در مذاکرات آینده در خصوص نحوه تامین حقابه ایران تصمیم گیری خواهد شد
❇️ وزارت نیرو:
✅ پس از پیگیری های اخیر و با کمک #وزارت_خارجه، بازدید از #ایستگاه_آبسنجی بالادست #سد_کجکی به عمل آمد. این بازدید در هر زمانی نمیتواند کاملاً تأمین کننده نظر ما باشد. این بازدید باید در #ماههایی_که_بیشترین_آبدهی اتفاق میافتد، صورت بگیرد و موثر است. اما اقدام طرف مقابل مبنی بر اجازه بازدید به گروه فنی کشور ما مطلوب بود.
✅ #گروه_فنی_ایران در بازدیدشان مشاهده کردند که #جریان_آب به سمت #سد_کجکی برقرار است. چون شرایط سالهای آبی متفاوت است و در این شرایط بهترین و مؤثرترین اقدام #کنترل_و_بازدید از #مخزن_سد_کجکی بود. در تصاویر ماهوارهای نیز اینطور مشاهده میشود که #موجودی_سد_کجکی در حدی هست که بتواند بخشی از حقابه نداده ما را جبران کند که با این مسئله موافقت نشده است.
✅ در #آخرین_مذاکرات قرار بر این شده است که در خصوص موضوع #نحوه_تأمین_حقابه تصمیمگیری شود. افغانستان مدعی است که در شرایطی که #مسیر_آب که در حدود #۷۰۰_کیلومتر است، اگر آبی رها شود به دلیل #شرایط_خشکی_مسیر، #یا_آب_نمیرسد و یا اینکه #همه_موجودی_سد باید به #تأمین_حقابه_ایران اختصاص داده شود. #تیم_فنی ایران بیان کرده است که این مشکل در یک #محاسبه_هیدرولوژیکی قابل بررسی و مدیریت است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مقام معظم رهبری:
✅ #به_قلّهها_نزدیک_شدهایم. امروز #روز_خسته_شدن و #ناامید_شدن_نیست. امروز #روز_شوق است، #روز_امید است، #روز_حرکت است؛
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ فرهنگستان علوم برگزار می کند:
✅ #ارزيابی و #آسيبشناسی #گفتمانهای مسلط بر #حكمرانی_آب كشور در دوران بعد از انقلاب اسلامی در پنج دهه اخير
سخنران: دکتر مهشید طالبی
✅ مروری بر #اصول_حكمرانی_داده و ضرورت و #الزامات_توسعه سامانههای_اطلاعات_آبی در راستای ارتقای حكمرانی آب كشور
سخنران: دکتر آسمان فرخ نیا
🗓 ۱۱ شهريور ماه ۱۴۰۲
⏰ ۱۰:۰۰ الی ۱۲:۰۰
🏢 فرهنگستان علوم
آدرس لینک مجازی جلسه:
🔗 https://www.skyroom.online/ch/ias/farthink.room
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
✅ به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات آب، پیشبینیها نشان از تداوم کاهش بارش در سطح کشور دارد. بر اساس این گزارش، با توجه به چشمانداز بارش پیشبینی شده برای هفته آینده، وقوع بارش به صورت پراکنده در برخی از مناطق شمال و جنوب کشور مورد انتظار است. بر اساس این گزارش، در هفته منتهی به ۱۰ شهریور تمام حوضههای ۶گانه اصلی آبریز کشور بارش خواهند داشت. برایناساس:
💧 #حوضه_آبریز_دریای_خزر در هفته منتهی به ۱۰ شهریور بیشینه بارش ۳۷.۸ میلیمتری و متوسط محدوده ۲.۷ میلیمتری را خواهد داشت.
💧 #حوضه_آبریز_خلیجفارس_و_دریای_عمان هم بیشینه بارش ۳۶.۱ میلیمتری و متوسط محدوده دو دهم میلیمتری را تجربه میکند.
💧 در این مدت، #حوضه_آبریز_فلات&مرکزی بیشینه بارش ۲۴ میلیمتری و متوسط محدوده سه دهم میلیمتری خواهد داشت.
💧 #حوضه_آبریز_دریاچه_ارومیه در هفته آینده بیشینه بارش ۱۸.۴ میلیمتری با متوسط بارش ۶ دهم میلیمتر را دارد.
💧 #حوضه_آبریز_مرزی_شرق هم هفته منتهی به ۱۰ شهریور، بیشینه بارش ۵.۸ میلیمتری و متوسط محدوده یک دهم میلیمتری را خواهد داشت.
💧 هفته آینده #حوضههای_آبریز_قره_قوم بیشینه بارش ۵.۱ میلیمتری با متوسط محدوده چهار دهم میلیمتری را تجربه خواهد کرد.
همچنین ۸ حوضه آبریز درجه ۲ هم بدون بارش خواهند بود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
حکمرانی مطلوب آب
❇️وزارت نیرو:
✅ در حوزه #شفافیت بهعنوان یکی از محورهای مهم #حکمرانی_مطلوب، ضمن تقویت #زیرساختهای_مدیریت_اطلاعات نظیر بهرهبرداری از #سامانه_جامع_تولید، #مدیریت و #انتشار_اطلاعات_پایه_منابع_آب، طرح « #رصدخانه_ملی_آب» هدفگذاری و طراحی پایه رصدخانه استخراج شد که تاسیس آن در حال پیگیری است.
✅ پرتال انتشار #آمار_پایه_منابع_آب به میز خدمت #دولت_الکترونیک متصل شد و همچنین #پیشخوان_رصد_منابع_آب کشور نیز به بهرهبرداری رسید.
✅ در محور #مشارکت نیز ضمن تدوین #سند_ساز_و_کار_مدیریت_بینبخشی_آب و تصویب آن در شورای عالی آب برای مشارکت همه #ذینفعان و #ذیمدخلان آب در فرایند تصمیم گیری، کارگروهها و جلسات مشترکی بین #وزارتخانههای_نیرو، #جهاد_کشاورزی و #صمت و #سازمان_محیط«زیست با هدف تعیین نقشها و مسوولیتهای طرفین و استخراج برنامه اقدام های مشترک در موضوع های مختلف برگزار شد.
✅ در این زمینه میتوان به موضوعاتی نظیر #کنترل_برداشت_چاههای_کشاورزی از طریق #کنتورهای_هوشمند_برق، #بازچرخانی_آب، #بازتخصیص_آب، #استفاده_از_پساب، #مدیریت_مصرف_آب، #تامین_حقابه_های_زیستمحیطی و غیره اشاره کرد.
✅ برای ارتباط بهتر با جامعه و پاسخگویی به دغدغهها و مطالبات عمومی، ضمن #انتخاب_سخنگوی_آب در حوزه های تخصصی مختلف، در موضوع های مهم نیز نشست های مختلفی با اصحاب رسانه برگزار شد و پاسخگویی لازم به سوالات انجام شد.
✅ تداوم این مسیر با هدف بهبود حکمرانی مطلوب آب کشور، جزو اهداف وزارت نیرو است و برنامه های لازم در این زمینه دنبال می شود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ کشاورزی با آب دریا
✅ #منطقه_ای_بیابانی در جنوب #استرالیا که از #بی_آبی رنج می برد اما با استفاده از #مزیت_در_کنار_دریا_بودن، توانسته از آب دریا، برای #کشاورزی استفاده کند.
✅ ۱۷.۰۰۰ تن گوجه فرنگی در سال معادل #۱۵% از کل گوجه فرنگی استرالیا از این #گلخانه_بیابانی و با #آب_دریا تولید می شود.
این #گلخانه حتی #به_خاک برای رشد گوجه فرنگی #نیاز_ندارد و از #روش_کشت_آبی ( #هیدروپنیک) برای رشد استفاده می کند.
بیرون از گلخانه، #برج_خورشیدی با #۲۳_هزار_آینه مامور #نمک_زدایی_آب دریاست و #روزانه_۱_میلیون_لیتر_آب شیرین تولید می کند.
منبع: کانال watlawgovernance
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#سلسله_نوشتاری پیرامون بازشناسی #هویت_جغرافیایی_و_تاریخی رود #فرات (۷)
در #حوالی_بصره جایی که به نام #روستای_قرنه شناخته میشود، #فرات و #دجله بعد از #کیلومترها به یکدیگر #میپیوندند و پس از اتحاد با #کارون، #اروندرود (شط العرب) را تشکیل می دهند و پس از آن به #خلیج_پارس میریزند.
برخی چون #ابن_رسته نام #اروند را #فرات نوشتهاند و از #دریای_فارس در قسمتی که مجاور کنارههای فرات است.
#فرات معمولاً #از_دجله #پهناورتر_و_پرآب_تر بوده است. این نکته به شکل #ضرب_المثل رواج داشته است. پرآبی فرات، گاه به اندازهای بود که بر اثر تلاقی با #نهر_خابور (کنار شهر #رقه)، دژ مستحکم #قرقیسیا (اکنون قریه البصیره) به صورت #جزیره در میآمد.
این وضعیت به حدی بوده که در #قرن_چهارم_هجری #استخری، بیان کرده که #نهر_صرصر و #نهر_الملک و #نهر_عیسی که به نام هر سه، #شهرهای_آبادان نیز وجود داشته، #محل_کشتیرانی بسیار بوده است.
#ابنخرداد به #رئیس_مکتب_عراقی در #جغرافی و #وزیر_پست_عباسیان نیز از وجود کشتیهای بسیار برای تجارت بر روی فرات در #قرن_سوم_هجری یاد کرده است.
در #قرن_ششم_هجری نیز این پرآبی در گزارش های بر جای مانده دیده می شود. در این قرن، #ابن_بطوطه از زورقهایی به نام « #صنبوق» بر فرات نام میبرد و مینگارد:
«کشتیبانان این نواحی در حال ایستاده پارو میزنند. اکنون میزان تخلیه آن را تا #۲۵۰۰ (م) در ثانیه برآورد کردهاند.
ادامه دارد...
منبع: دلبری، شهربانو (۱۳۹۶).
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ #سلسله_نوشتاری پیرامون #دریای_کاسپین (۸)
✅ آب دریای خزر از طریق #بارش_مستقیم و #رودخانه_های_ورودی به آن تامین شده و سپس از سطح دریا #تبخیر می گردد. بنابراین، #تغییرات_تراز_دریای_خزر را می باید در #تغییرات این #موازنه جستجو نمود.
✅ #رودخانه_ولگا به تنهایی #۸۰_درصد_آب_ورودی به دریای خزر را تامین می نماید و در رده های بعدی #رودخانه_های_آرال و #کورا، #سفید_رود و ... قرار می گیرند.
✅ بررسی ها نشان می دهد که اگرچه #ورودی_رودخانه_ها در سالیان گذشته به آرامی #رو_به_کاهش بوده ولی کاهش مداوم تراز دریای خزر را نمی توان به تنهایی به این عامل نسبت داد.
✅ #مطالعات_جهانی و #اندازه_گیری_های_انجام_شده در خصوص #دمای_محیطی و #آب_دریای_خزر همچنین نشان دهنده آن است که دمای محیطی در منطقه خزر به #میزان_یک_درجه طی دهه های اخیر افزایش یافته است.
✅ با توجه به اینکه #افزایش_دمای_هوا، #افزایش_تبخیر را به دنبال دارد، مطالعاتی در این خصوص انجام شده و نتیجه این بررسی نشان داد که #افزایش_یک_درجه_دمای_محیط معادل #تبخیر بیشتر آب به میزان #سالیانه_۴۰_میلیارد_متر_مکعب از سطح این #دریاچه می باشد که معادل بیش از #۱۰_سانتیمتر_کاهش_تراز_سالیانه است.
ادامه دارد...
منبع: سازمان نقشه برداری
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
26.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
الله مولانا
#نترسید؛ دچار #اشتباه_محاسباتی نشوید
#خدا_با_شماست...
اگر #ایمان_در_دل_و_در_عمل وجود داشته باشد؛ #کوه_ها در #مقابل یک #انسان_قوی هموار خواهد شد...
#از_خدا_استعانت_بجویید و #صبر_کنید و #پایداری_کنید...
بعضی ها می گفتند؛ ما گیر افتادیم...
#بدانید_خدا_با_ماست...
از #همه_امکانات استفاده می کنند برای اینکه #این_رویش_مبارک را #شکست_بدهند و نتوانستند...
#دشمنان_ما، با همه وجود آمدند در #مقابل این #انقلاب و این #حرکت #ایستادند و #ضربه_زدند و همه تلاش شان را بکار گرفتند...
خیلی این #انقلاب چیز #عجیبی است؛
#حالا_حالاها، #دردسر_برای_ارباب های دنیا در سرها #خواهد_داشت...!
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
در مدیریت منابع آب اولویت اصلی بعد از شرب، باید تامین حقابههای زیست محیطی باشد
❇️ #سازمان_حفاظت_محیط_زیست:
✅ در #دولت_سیزدهم تعامل بسیار خوبی میان #وزارت_نیرو و #سازمان_محیط_زیست برقرار شده است که امیدواریم در ادامه، این #تعامل اثرات مطلوب خود را بر روی محیط زیست کشور نشان دهد.
✅ اکنون هم مجموعه #سازمان_محیط_زیست و هم مجموعه #وزارت_نیرو بر این باور هستیم که #اولویت_اصلی_تامین_آب بعد از بخش شرب باید حقابههای محیط زیستی باشد.
✅ باید #برنامههای_مدیریتی در #حوزه_آب به سمتی برود که ضمن #افزایش_بازدهی در #بخش_کشاورزی میزان #مصرف_آب در این بخش #کاهش_یابد و در مقابل #سهم_حقابههای_زیست_محیطی_افزایش_یابد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
پنج ابر پروژه انتقال آب دریا برای تامین آب کشور در حال اجرا است.
✅ این #پروژههای_بزرگ بخشی از #نیازهای_آبی مناطقی از کشور را تامین خواهد کرد و توسعه این ابرپروژهها با کمک #صنایع انجام میشود.
✅ یک خط از #دریای_عمان آب برای استانهای #سیستان_و_بلوچستان و #خراسان_جنوبی و #رضوی احداث میشود که این طرح #۱۳_درصد_پیشرفت_کار داشته است و #۲۸۰_میلیون_متر_مکعب شیرین سازی آب برای #۳۰_میلیون نفر در این طرح پیش بینی شده است.
✅ پروژه خط انتقال برای استانهای #یزد و #کرمان نیز #۹۶_درصد_پیشرفت دارد که در سال گذشته خط دوم این طرح کلنگ شد و #۲۰۰_میلیون_مترمکعب_آب شیرین و به #فلات_مرکزی منتقل میشود.
✅ خط بعدی انتقال آب برای استان #اصفهان است که برای رفع مشکل کمبود آب در #بخش_صنعت خواهد بود و #۴۰۰_میلیون_متر_مکعب آب برای اصفهان شیرین سازی خواهد شد که در گام اول #۲۰۰_میلیون_مترمکعب است.
✅ #طرحهای_انتقال_آب حدود #یک_میلیارد_مترمکعب را تا پایان #دولت_سیزدهم منتقل میکند که در #زاهدان طبق برنامه تا پایان سال آینده به سرانجام خواهد رسید.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
موسسه تحقیقات خاک و آب برگزار می کند:
📊 #مدیریت_داده_های گم شده در #علوم_آب_و_خاك
سخنران: دکتر میلاد نوری، عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات خاک و آب
🗓 ۱۳ شهريور ماه
⏰ ۹:۰۰ الی ۱۱:۰۰
#لینک ورود به جلسه:
🔗https://vc.areeo.ac.ir/ch/swrij
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
طرح بازار تبادل آب کشور
✅ اجرای طرح بازار آب، #هم_به_نفع_کشاورزان و #هم_به_نفع_آیندگان است. ازاینرو ایجاد دفتر کارگزاری بازار آب بهصورت رسمی موجب انجام #تسهیلگری_اجتماعی و #شناخت_خریداران_و_فروشندگان و #کشف_قیمت در این کارگزاری های اجرایی میشود.
✅ با توجه به #کاهش_بارندگیها در چند سال اخیر و #عدم_توازن_بارش و با توجه به #افزایش_تقاضاها در بخشهای #شرب، #صنعت و #کشاورزی موضوع تأمین آب شرب و صنعت و فعالیتهای پربازده از نظر #درآمد و #اشتغال با رویکرد #افزایش_بهرهروی_آب از اولویتها است.
✅ شرکت های آب منطقه ای با هدف #افزایش_بهرهوری، #تأمین بخشی از #نیاز_آب_صنعت و #توانمندسازی_کشاورزان و رسیدن به سایر اهداف #طرح_تعادل_بخشی (جلوگیری از اضافه برداشت، نصب کنتور، اصلاح و تعدیل پروانهها) در #آبخوان_ها، اقدام به اجرای طرح بازار آب در این استان ها کرده و کارگزاری آنها نیز به صورت رسمی افتتاح می شود.
✅ در اجرای طرح بازار آب به #صاحبان_پروانههای_مجاز_چاه_آب_کشاورزی اجازه داده میشود با رعایت و #حفظ_سطح_زیر_کشت و #الگوی_کشت و #کاهش_مصرف_آب نسبت به پروانه از طریق #افزایش_بهرهوری نسبت به فروش حداکثر ۱۰ درصد از حجم کل #پروانه_سالیانه_چاه_آب خود در #بازار_تبادل_آب به #صنایع_فعال بهصورت حجمی و یکساله اقدام کنند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مقام معظم رهبری:
هم #دشمن_بداند،
هم #دوستان_با_اخلاص_بدانند،
هم آن #دوستانی_که_گاهی_دلشان_می_لرزد بدانند که #جمهوری_اسلامی_مستحکم_ایستاده است و بدانید آنها نمی توانند به ما سیلی بزنند، #ما_به_آنها_سیلی_خواهیم_زد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
افتتاح سومین #بازار_تبادل_آب کشور در سمنان
✅ #سمنان به عنوان یکی از #۶_استان_پایلوت اجرای این طرح در کشور بوده و #سومین_استانی است که #کارگزاری_بازار_آب در آن افتتاح شده است.
✅ #هدف_اصلی_بازار_آب در نهایت #کاهش_فشار_بیشتر_به_منابع_آبی_زیرزمینی برای تخصیص #مصارف_صنعت است.
✅ #افزایش_سهم_صنعت از آب مصرفی در #سمنان با #تغییر_رژیم_مصرف_آب از نتایجی است که انتظار آن با اجرای طرح بازار آب میرود.
✅ در اجرای #طرح_بازار_آب قرار نیست #سطح_زیر_کشت یا #تولید_محصولات_کشاورزی برای صرفهجویی و عرضه آب بخش کشاورزی در بازار کاهش یابد.
✅ به عنوان یکی از شروط اصلی، حداقل میزان تولید کشاورزی متقاضیان شرکت در بازار آب، باید مانند سالهای گذشته باشد.
✅ #بهرهوری_در_مصرف_آب و استفاده از راهکارهای مختلف باعث #کاهش_مصرف_آب میشود. قرار نیست بخش زیادی از #آب_چاهها در #بازار_آب_به_فروش_برسد و در نهایت در صورت #صرفهجویی و رعایت شروط لازم این طرح از سوی #کشاورزان، #حداکثر_۱۰_درصد از #حجم_پروانه_برداشت_آب_کشاورزی معتبر #قابل_فروش خواهد بود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
آب، افغانستان و هیدروپلیتیک (۱)
✅ #افغانستان دارای #پنج_حوضه_آبریز است و #سرانه_آبی این کشور، بیشتر از کشورهای پیرامون است و #اکثر_رودخانه_های افغانستان از این کشور #خارج می_شوند.
✅ #افغانستان نسبت به کشورهای همسایه به لحاظ حوضه های آبریز، #حکم_بالادست را دارد. #۹۰_درصد_مردم افغانستان در #حوضه_های_آبریز_مشترک زندگی می کنند و #۸۴_درصد_کل_افغانستان در #حوضه_هایی واقع شده که #با_کشورهای_همسایه_مشترک_است
✅ از این بابت #افغانستان با تمام #کشورهای_همسایه_مناقشه_آبی دارد. #آب_مازاد_بر_نیاز حوضه های آبریز افغانستان به کشورهای همسایه این کشور می ریزد. این باعث شده که #حاکمان_افغانستان از #آب_به_عنوان_یک_ابزار_اقتصادی_و_سیاسی بهره ببرند.
✅ بنابراین #کنترل_آب_های_سطحی این کشور #مهم_ترین_اصل_در_سیاست_گذاری_آبی افغانستان به شمار میرود. از زمان روی کار آمدن #طالبان در افغانستان علی رغم #کاهش_حجم_سرمایه_گذاری_خارجی و فراری شدن #مهندسان_سدساز، #سیاست_های_آبی این کشور #تغییر_نکرده، اما کم شدن تعداد مهندسان سد ساز، باعث شده تا #روند_سدسازی_کُند و #روند_احداث_کانالهای_انحراف و #انتقال_آب_سرعت_گیرد.
ادامه دارد...
یادداشتی از فرشید عابدی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#سلسله_نوشتاری پیرامون بازشناسی #هویت_جغرافیایی_و_تاریخی رود #فرات (۷)
دو رود #قره_سو و #مراد_چای به شکل گرفتن #فرات کمک بسیار میکنند. برخی رودها مانند #نیل چون شیب چندانی ندارند، برای ایجاد #کانالهای_آبرسانی و #کشاورزی بسیار مستعد هستند؛ با وجود این #فرات_نسبت _به_رود_دجله؛ شیب کمتری دارد و در نهایت مهندسان آبیاری و کشاورزی این ناحیه از دوران گذشته، با ایجاد #ترعهها و #کانالهای متعدد و #بندهای_خاکی_آبرسانی توانستند آب فرات را به نواحی اطراف برسانند.
#ایرانیان دو کانال بسیار بزرگ هر یک به درازای بیش از #هزار_کیلومتر به موازات دو رود #دجله_و_فرات حفر کرده بودند که نام یکی « #نهروان» و دیگری « #کندک_شاپور» (خندق شاپور) بود.
«کندک شاپور ( #خندق_شاپور) کانال بسیار بزرگی بوده است که در #باختر_رود_فرات، به موازات آن رود کنده شده بود و گذشته از سود #آبیاری آن، #سرزمین_عراق را از دستبرد مردمان #عربستان حفظ میکرد.
#خندق_شاپور از پایین #شهر_هیت آغاز میشد و در باختر رود فرات روان بود و پایان آن به شاخهای از #خلیج_فارس میریخت که تا نزدیکیهای #سماوه بالا میآمد».
#باغهای_زیبای بسیاری از حواشی فرات از گذشته و تا امروز، توجه جهانگردان را به خود جلب کرده است. داستان #باغهای_معلق_بابل درباره همین نواحی است. #ابن_جبیر در قرن ششم مینگارد: «دیده در این مسیر بر جلوههایی از زیبایی گشوده میشود و جان را نشاط و انبساط میبخشد».
ادامه دارد...
منبع: دلبری، شهربانو (۱۳۹۶).
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
13.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شهید سپهبد سلیمانی:
اگر #بعضی_از_کارها با #دیپلماسی قابل حل بود؛
هیچکس مصلح تر از #امیرالمؤمنین (ع) نبوده است.
هیچکس مصلح تر از #امام_حسین (ع) نبوده است.
چرا #امام_حسین و چرا #امیرالمؤمنین (ع) در #بعضی_جاها دست به شمشیر بردند؟
و چرا #امام_حسین (ع) با #خون_خودش_و_فرزندانش آمد و دفاع کرد از اسلام با خون؟
#چون_آن_منطق، #منطق_دیپلماسی_نبود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
آب، افغانستان و هیدروپلیتیک (۲)
✅ #کنترل_آب_های_سطحی افغانستان #مهم_ترین_اصل_در_سیاست_گذاری_آبی افغانستان به شمار میرود. از زمان روی کار آمدن #طالبان در افغانستان علی رغم #کاهش_حجم_سرمایه_گذاری_خارجی و فراری شدن #مهندسان_سدساز، #سیاست_های_آبی این کشور #تغییر_نکرده، اما کم شدن تعداد مهندسان سد ساز، باعث شده تا #روند_سدسازی_کُند و #روند_احداث_کانالهای_انحراف و #انتقال_آب_سرعت_گیرد.
✅ در این زمینه احداث #نهر_لشکری با #ظرفیت_۹۰۰_میلیون_مترمکعب در سال، #کانال_قلعه_فتح به موازات نهر لشکری و در پایین دست #بند_کمال_خان در مسیر #رود_بیابان و همچنین احداث #سد_قلعه_افضل با هدف جلوگیری از آورد رود بیابان به سمت ایران و انحراف آب به سمت #گودزره است.
✅ در پایین دست #بند_کمال_خان، #دو_کانال انحراف و انتقال آب #ترکو_و_قلعه_افضل به #طول_۸۲_کیلومتر در #ولایت_نیمروز #۹۴_درصد_پیشرفت فیزیکی دارند.
✅ #ایجاد_توقع_حقابه برای #کشاورزان_ولایت_نیمروز یک مانع بزرگ بر سر #حقابه_ایران از رودخانه #هیرمند خواهد بود. به فرض این که #مذاکرات_حقوقی، #سیاسی یا #امنیتی میان #ایران_و_افغانستان به نتیجه برسد و دولت افغانستان با رهاسازی حقابه هیرمند موافقت کند، حقابه هیرمند با مانعی به نام #مردم_افغانستان مواجه خواهد شد.
ادامه دارد...
یادداشتی از فرشید عابدی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ آخرین وضعیت دریاچه ارومیه
⭕️ انتقال پساب به پیکره آبی دریاچه
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه:
✅ در حوضه آبریز دریاچه ارومیه در #بازه_زمانی_۱۵_ساله شاهد #کاهش_۱۰_درصدی بارش ها بوده ایم.
✅ #افزایش_دمای_روزانه باعث #تبخیر_۳۰_میلیون_مترمکعب و #سالانه_۲_میلیارد_مترمکعب از آب دریاچه ارومیه می شود.
✅ در یک #سال_گذشته_۶۰_درصد_کاهش_بارش_برف در حوضه آبریز دریاچه ارومیه داشته ایم. #کاهش_۱۰_درصدی_سطح_برف و #۵۵_درصدی_ارتفاع آن از جمله علل وضعیت حاد دریاچه ارومیه به شمار می رود.
✅ #مصرف_بی_رویه_آب در بخش #کشاورزی و #چاه_های_غیرمجاز به عنوان عوامل اصلی وضعیت فعلی دریاچه ارومیه هستند. علی رغم اینکه می بایست #توسعه_کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه #صورت_نمی_گرفت اما #میزان_اراضی_کشاورزی از #۳۹۰_هزار_هکتار در #سال_۱۳۷۷ به #۵۲۰_هزار_هکتار در #سال_۱۳۹۸ رسیده است.
✅ #۱۱۵_هزار_چاه_مجاز_و_غیر_مجاز در حوضه آبریز دریاچه ارومیه #فعال_هستند. #۴۲_هزار_چاه_غیرمجاز فعال #یک_میلیارد_مترمکعب_آب مصرف می کنند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ ایران در منطقه بحران آبی جهان
❌ بر اساس #شاخص_فالكن_مارک وضعيت آبی يك منطقه بر اساس #سرانه_آب_تجديدپذير_ساليانه تعریف می شود که عبارت اند از:
✅ سرانه مصرف آب برای هر فرد #سالانه_بيش_از_۱۷۰۰_متر_مكعب یعنی #بی_تنش و وضعیت در حالت نرمال و خوب است.
✅ سرانه مصرف آب برای هر فرد #سالانه_بين_۱۰۰۰_تا_۱۷۰۰_متر_مكعب یعنی وضعیت #دچار_تنش است.
✅ سرانه مصرف آب برای هر فرد #سالانه_بين_۵۰۰_تا_۱۰۰۰_متر_مكعب یعنی وضعیت #بسیار_کم_آب است.
✅ سرانه مصرف آب برای هر فرد #سالانه_كمتر_از_۵۰۰_متر_مكعب یعنی وضعیت #کم_آب_مطلق می باشد.
❌بر اساس #شاخص_سازمان_ملل_متحد وضعیت کشورها بر اساس #درصد_برداشت_از_آبهای_تجدیدناپذیر به صورت زیر تعریف می شود:
✅ برداشت آب #کمتر_از_۲۰_درصد: پر آب.
✅ برداشت آب #بین_۲۰_تا۴۰_درصد: به شرط مدیریت و تزریق مصنوعی آب به آبخوان ها در #شرایط_نرمال است.
✅ برداشت آب #بیش_از_۴۰_درصد: بسیار کم آب.
✅ برداشت آب #بیش_از_۵۰_درصد: بحران بسیار شدید.
❌ #بیشترین_تنش و #کمبود_آب در بین #۱۵_کشور_غرب_آسیاست که با #خطر_تنش_آبی بسیار زیادی مواجه هستند. #ایران نیز در #منطقه_بحران_آبی_جهان قرار گرفته است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
32.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یومالله یعنی چه؟
یعنی آن #روزی که #دست_قدرت_خدا را #انسان در حوادث #مشاهده_می_کند؛
آن روزی که #دهها_میلیون_در_ایران و #صدها_هزار_در_عراق و بعضی کشورهای دیگر به #پاس_خونِ_فرمانده_سپاه_قدس به خیابانها آمدند و #بزرگترین_بدرقه_جهان را شکل دادند، این یکی از #ایّامالله است.
آن روزی هم که #موشکهای_سپاه_پاسداران_انقلاب_اسلامی، #پایگاه_آمریکایی را #در_هم_کوبید، آن روز هم یکی از #ایّامالله است...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه:
✅ به زودی #برنامه عملیاتی #تغییر_الگوی_کشت به همت #وزارت_جهاد_کشاورزی تدوین و نهایی خواهد شد. در اجرای راهبرد اساسی تغییر الگوی کشت، #معیشت و #زندگی_مردم طبق تاکیدات ریاست محترم جمهور، معاون اول و وزیر کشور خط قرمز است.
✅ در سنوات گذشته #بجای_کشت_محصولات_کم_آب_بر، محصولات پرآب بر کشت شده به نحوی که سه محصول #یونجه، #سیب و #چغندر_قند بیشترین میزان آب را به خود اختصاص می دهند.
✅ #تغییر_الگوی_کشت به عنوان راهبرد اساسی دولت مطرح است. برای دستیابی به این راهبرد #افزایش_معیشت_مردم از طریق #کشت_جایگزین از جمله #گردو بصورت جدی پیگیری می شود.
✅ در تغییر الگوی کشت #افزایش_درآمد_کشاورز برای دولت یک اصل مهم است.
✅ #ترویج، #اقناع و #آموزش سه اصل مهم در تغییر الگوی کشت هستند. از ظرفیت #فعالین_زیست_محیطی در این مسیر استفاده می شود.
✅ پس از افتتاح #فاز_نخست_تونل_انتقال_آب از #کانی_سیب، فاز دوم نیز به زودی به بهره برداری می رسد.
✅ به زودی #آبگیری_سد_چپرآباد به عنوان یکی از پروژه های مهم در نجات دریاچه ارومیه با اهتمام وزارت نیرو اجرایی می شود.
✅ با توجه به #اهتمام_جدی_دولت بویژه در #تصویب_۲۳۰۰_میلیارد_تومان اعتبار در سال جاری برای نجات دریاچه ارومیه، پیش بینی می شود پرونده پروژه های نیمه تمام تا پایان امسال بسته شود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ تالاب بین المللی کانی برازان
✅ #یک_میلیون_متر_مکعب از حق آبه #تالاب_کانی_برازان مهاباد رها سازی و آبگیری مجدد آن شروع شد.
✅ #تالاب_بین_المللی_کانی_برازان دارای #مساحت_یک_هزار و #۵۰_هکتار پهنه آبی و #حوضه_آبریز_چهار_هزار_هکتاری است که قسمت وسیع این حوزه در محدوده #رودخانه_مهاباد و #سیمینه_رود قرار گرفته است.
✅ حقابه مورد نیاز این تالاب از #سد_مهاباد داده میشود و تا اردیبهشت ماه سال جاری #۱۱_میلیون_متر_مکعب حقابه آن اخذ شده است.
✅ برای اولین بار در فصل تابستان و برای #جبران_تبخیر، میزان #یک_میلیون_متر_مکعب حقابه زیست محیطی برای این تالاب #رهاسازی و #آبگیری_مجدد آن شروع شده است.
✅ روزانه بین #۶۰_تا_۷۰_هزار_متر_مکعب آب به سمت این تالاب سرازیر میشود و جهت جلوگیری از هدر رفت آن برای اولین بار #کانال_اختصاصی_حق_آبه_تالاب با همت و کمک #جوامع_محلی، منشعب از #کانال_اصلی_روستای_قره_داغ به #طول_یک_و_نیم_کیلومتر احداث و کار انتقال سریع و بلامعارض آب به سوی تالاب را انجام میدهد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
📊🌨 وضعيت #بارش_تجمعی
در #حوضههای_آبريز_درجه دو
از ابتدای سال آبی تا شهريور ماه ۱۴۰۲
منبع: سازمان هواشناسی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO