eitaa logo
انجمن البرز
225 دنبال‌کننده
781 عکس
149 ویدیو
2 فایل
🍎انجمن تغذیه و سلامت استان البرز 🔸بهداشت و سلامت 🔸روش های تغذیه‌ی سالم 🔸روش درمان به سبک سنتی 🔸و... #اگرسلامتی‌فرزندانتان‌برایتان‌مهم‌است‌به‌ما‌بپیوندید 💠 🆔 @anjoman_alborz20 نظرات،پیشنهادات،انتقادات
مشاهده در ایتا
دانلود
🍃سفره های سبز🍃 🌱خب بریم سراغ سبزی پر خاصیت و معجزه ی 🤫از نظر مامان بزرگم برگ چغندر مظلوم ترین سبزی بود 🙁 🤦‍♂️آخه یه دنیا خاصیت داره ولی کسی درست نمی شناسش 😲 و بدتر از اون اینکه مردم برگ چغندر رو میدادن به گوسفندها و خودشون چغندر رو میخوردن🙄 🍃مامان بزرگم میگفت روایت داریم برگ چغندر سبزی بهشتی هست و توش شفای دردهاست.🍃 @anjoman_alborz
🌱اصلا خواص رو میدونی؟ 👇🏻 ✅ می‌دونستی استخوان ساز و خونسازه؟؟ ‌‌‌‌ ‌‌‌‌‌‌✅ واقعاً فکرش رو میکردی همین برگ چغندری که اصلاً تحویلش نمیگیری میتونه توی درمان چقدر مؤثر باشه؟! 😇 این طفلی چقدر توی درمان پوکی استخوان کمکت میکنه و تازه گوشت تنت میشه😌 😎 تازه برگ چغندر عقل رو زیاد میکنه🧠 😕 برعکس خود چغندر که باعث کم عقلی میشه😐 😢 دیگه چی بگم برات که پی به مظلومیت این مخلوق خدا ببری؟ @anjoman_alborz
😇 حالا مامان خونه 🌸 👌🏻 شما که نگران سلامت عقل و جسم و روان بچه ها و همسر گرامی هستی🌸 😊 بهتر نیست این سبزی بهشتی رو بگنجونی تو سبد غذایی خونه؟! 😋 برگ چغندر رو توی آش و سوپ میتونی بریزی 👌🏻 😋 تازه توی قرمه سبزی هات میتونی ازش استفاده کنی 👌🏻 🌿میتونی خشکش کنی و پودرش کنی و توی همه چیز بریزی 😌 😌 حتی به فلافل خونگی که درست میکنی میتونی پودرش رو بزنی 🤫 اووووه هزار تا راه داره که بچه ها و همسر متوجهش هم نمیشن که بخوان ناز بیارن و نخورن😊 @anjoman_alborz
🍃سفره های سبز 🍃 😇 مامان بزرگ و سبزی هاش به آخریش رسید! 🍃 تره،کاسنی و برگ چغندر رو که گفتم و حالا چهارمین سبزی رو معرفی می کنم 😍👇🏻 ☘️ سبزی بهش بقلة الزهراء هم میگن، چون خانم فاطمه زهرا (س) علاقه خاصی به این سبزی داشتن. یادمه مامان بزرگم همیشه چند تا گلدون قشنگ توی خونه داشت که سرسبزی این سبزی رو توی چشم میزد ☘️ 😇هم قشنگ بود هم بعد از این همه رسیدگی و مراقبت، میتونست ازش بچینه و بخوره 😃 😃یعنی این فرایند کشاورزی، کاشت ☘️داشت☘️ برداشت رو قشنگ با یه گلدون توی خونه اجرا میکرد چه لذتی هم داشت ☺️ @anjoman_alborz
☘️حالا از این سبزی پر خاصیت چجوری استفاده میکنن؟ 🥗 🍃در کل که هر چیزی تازه اش یه صفای دیگه ای داره 😊 ☘️ولی میتونید خشک کنید و حتی پودرش کنید و توی غذاهای مختلف استفاده کنید. تازه هم،میشه خام خوردش🥙 🍃به عنوان سبزی سر سفره هم تو سوپ و آش ریخت🥣 🍃خشک یا تازه 😋یه دستور آش معرکه دارم که میگم برات 👌🏻 🍃و هم ازش ترشی درست کرد 😋آره ترشی 😃 اونم با سرکه طبیعی که خیلی هم خوشمزه هست و پر خاصیت 😊میخوای خواصشم بدونی؟ حتما میگم 👇🏻 @anjoman_alborz
🍃خواص فوق العاده رو میدونی؟! 👌🏻 ☘️پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله وسلم) از خرفه برای درمان ۹۹ درد اسم بردن😇 که چند تاش رو میگم برات👇🏻 ☘️ عقل رو زیاد میکنه ☘️ حافظه رو تقویت می‌کنه ☘️ حرارت را خاموش می کنه ☘️ یک داروی ادرار آوره ☘️ تب بره ☘️ صاف کننده خون هم هست ☘️ کمک به دفع سنگ کلیه و مثانه ☘️ کمک به درمان دیابت ☘️ تقویت قوای جنسی و...... فوق العاده اس👌🏻👌🏻🍃 @anjoman_alborz
🍲 قول دستور پخت دادم بهت☘️ الوعده وفا 😁👇🏻 🍲 مواد لازم: ✅ عدس: دو پيمانه ✅ بلغور : نصف پیمانه ✅ برنج(ترجیحا نیم دانه) نصف پيمانه ✅ سبزی : ٤٠٠ گرم ✅ پياز متوسط : يك عدد ✅ روغن زرد محلي : سه قاشق غذا خوري ✅ نعناع خشك : به مقدار لازم ✅ نمك طبیعی، زردچوبه و ادويه دلخواه: به مقدار لازم 🍲 دستور پختش هم 👇🏻 😌همه رو قاطی .... ☘️نه نه نه این دفعه اینجوری نیست😁 آداب داره بعععله 👌🏻🥗 🍃 برنج و عدس و بلغور خيسونده شده رو با چرخ گوشت چرخ يا با هاون له می كنی، 🍃 بعد با مقداری آب می پزی 🍃 بعد خرفه خرد شده، زردچوبه، ادويه و نمك رو اضافه میکنی و می گذاری غليظ بشه و جا بيفته 😋آخرشم که نعناع داغ درست میکنی 😉 اگرم دوست داشتی میتونی یه کمی کشک سابیده شده هم بریزی روی آش و نوش جاااان 😋 @anjoman_alborz
💠 تمامی نعمت هایی که خدا بهمون داده، کنارش دستور مصرف هم داره، تا به بهترین شکل استفاده بشه و اسراف نشه 😇 مثلا👇🏻 بهترین مدل مصرف سبزی در مرحله اول، سبزی تازه است🥦 🥗 این که میگن سبزی ها، تو همه فصلی نیستن و ما اونا رو ذخیره میکنیم، حالا خشک یا فریز شده، به نظرت درسته؟ 🤔 🤫 من که میگم حتما حکمتی داشته. ☘️ آخه هر فصل میوه و سبزی متناسب با آب و هوای خودش رو داره🍉🍋🍑 🍂🍃برای اینکه بتونی توی هر فصلی، با آب و هواش سازگاری داشته باشی بهتره که ، میوه و سبزی همون فصل رو استفاده کنی🥦🍒 🤕حالا اگه مورد ،درمانی باشه بحث فرق میکنه 😉 یا اگه عطر و طعم بعضی سبزیجات رو خیلی دوست داری و میخوای تو غیر فصل خودش داشته باشی👇🏻 ✅ بهترین روش نگهداریش خشک کردنشه 🌱چون تا حد زیادی املاح و مواد مغذی سبزی رو نگه میداره 😇 @anjoman_alborz
🤔حالا چرا میگیم سبزی رو خشک شده نگه دارید! ☘️وقتی میشه خواصش بهتر حفظ میشه 🥦 مصرفش راحت تره ماندگاریش بالاتره نسبت به فریز شده 🥗پودرش رو به عنوان چاشنی میتونی به غذاها و سالادها اضافه کنی 🍵حتی میشه از بعضیاش به عنوان دمنوش هم استفاده کرد. 🌱اگه خواستی سبزی خشک خورشتی یا آشی استفاده کنی، از قبل مقداری خیس میکنی، کاملا تازه میشه 👈🏻میتونی آبش رو هم خالی کنی و داخل غذا بریزی🥘 😊مقدارشم به ازای هر نفر مثلا دو تا قاشق غذاخوری 😃 تازه موقع سرخ کردنم روغن کمتری مصرف میشه. @anjoman_alborz
یه کمی هم از مضرات کردن سبزی بگم 😁 فریز کردن سبزی باعث میشه بعضی خواصش از بین بره 👈🏻یا اینکه اثرش رو تغییر میده ❤️ مثلا به جای اینکه خونسازی کنه .... ❤‍🔥 خونسوزی میکنه 👈🏻یعنی صفرای بد تولید میکنه که خودش باعث کم خونی میشه 😧 🤦‍♂️ بعضی هم که رو تفت میدن بعد فریز میکنن ... 😞 😦 این دیگه بدتر، حکم غذای مونده رو داره 📌از آسیب های خوردن غذای مونده هم میگم برات 😕 عزیزم دقت کن به چیزی که میخوری 🌭 خداوند حکیم‌، توی قرآن گفته که 👇🏻 🌸فَلْیَنظُرِ الْانسَانُ إِلىَ طَعَامِهِ🌸 👀 یعنی نگاه کن چی میخوری دقت کن چی برات داره و چه تاثیری روت میگذاره🧐 @anjoman_alborz
🙃😉بیاین یه خوشمزه و مقوی واسه این فصل که کلی خاصیت داره بهتون یاد بدم لذتش رو ببرید 😋 💖طرز تهیه با 💖 مواد لازم برای چهار نفر 🍁پیاز: یک عدد متوسط 🍁روغن دنبه: به مقدار لازم 🍁زردچوبه: به مقدار لازم 🍁گردو: یک پیاله کوچک 🍁: ۵۰۰گرم 🍁نمک و ادویه:به مقدار لازم 🍁رب انار : یک استکان 🍁شکر: به اندازه ذائقه شما 👈اول پیازها رو قشنگ تفت بدید 👈 زردچوبه و نمک و فلفل رو بهش اضافه کنید 👈 رو نگینی خورد کنید و اضافه کنید 👈 بعدش بذارید با مقداری آب بپزند. 👈بعد از پخت کدوها رو له کنید 👈 گردوها رو تفت بدید و اضافه کنید. 👈بعد از دو سه ساعت که خورشت جا افتاد و روغن گردو دراومد رب انار و شکر رو اضافه کنید و بعدشم نوش جان 😋 👌راستی مصلح این خورشت خوشمزه زردچوبه هست 👌 طبع این خورشت به خاطر کدوی سرد و گردوی گرم در کنار هم متعادله☺️ این برای کسانی که منع مصرف گوشت دارن یه غذای مقوی و عالی هست ولی اگه خواستید گوشت اضافه کنید حواستون باشه کدو حلوایی نباید زیاد پخته بشه گوشت رو جدا بپزید؛ اواخر پخت کدوها رو اضافه کنید جا که افتاد نوش جان کنید👌😊 @anjoman_alborz
کدو داریییییم چه کدویی باقلوا 😋👌 خواصش رو که یادته شب یلدا گفتیم چقدر فوق العاده بود؟! الانم که فصلشه پس تا هست حسابی ازش استفاده که کمه سووووء استفاده کن 😁😁😉 دستور پخت کوکو و خورشت با رو تقدیم کردیم و حالا حلواش رو میخوایم درست کنیم موادش رو آماده کن و زود بیا 👇 🌷پوره ٫۵ لیوان 🌷 شکر طبیعی ۱٫۵ لیوان 🌷آب½ لیوان 🌷گلاب½ لیوان 🌷 آرد گندم سبوس دار ۱ لیوان 🌷روغن طبیعی ½ لیوان 🌷 زعفران دم کرده۲ قاشق غذاخوری حالا مرحله به مرحله با من همراه باش ☺️👌 ✅مرحله اول چجوری پوره کدو رو آماده کنیم؟! 🤨 👈کاری نداره یه قابلمه رو تا نیمه آب میکنی میذاری جوش بیاد 👈 حالا کدوها رو خورد کن و بذار توی آبکش فلزی و بذار روی قابلمه که بخار پز بشن اگرم دستگاه بخار پز داری که حله دیگه خوش به حالت 😉😁 👈 وقتی پختن پوستشون رو بگیر و لهشون کن 👈 یک و نیم لیوان از پوره کدو رو بریز توی یه قابلمه و با حرارت کم هم بزن تا آبش قشنگ گرفته بشه 👍به همین راحتی پوره آماده شد حالا بریم سراغ مرحله بعدی حلوامون @anjoman_alborz