#گارنی_یاریخ
#بادمجون_شکم_پر
بادمجان قایقی شکل که زیاد تپل نباشد: 6 عدد
سیر: 10 حبه متوسط
پیاز ریزشده:یک عدد
گوشت چرخ کرده: 250 گرم
گوجه فرنگی سفت: 2 عدد
جعفری ساطوری: 3 قاشق سوپ خوری
رب گوجه فرنگی ، نمک و روغن مایع : به میزان کافی
طرز تهیه
ابتدا بادمجانهارا راه راه پوست کنده یک برش تو قسمت گود بادمجان میدیم(مثل نون باگت که برا ساندویج برش می زنیم) بعداون هارو2 ساعت تو آب نمک می خوابونیم بعدش شسته خشک کرده و درروغن مایع سرخ می کنیم و کنار می ذاریم
سیر هارو خلال می کنیم و یه تفت کوچولوتو روغن مایع میدیم توجه کنید که رنگش مطلقا نباید عوض بشه (جلوه سیر تو این غذا مثل خلال بادام میشه)، پوست گوجه فرنگیها رو میکنیم ، مغزشون رو خالی میکنیم و گوشت اونهارو ریز خرد می کنیم، تو همون ظرفی که سیر را تفت دادیم پیاز رو تفت میدیم بعد گوشت رو بهش اضافه میکنیم بعد ازکمی تفت دادن، رب ،مغزگوجه فرنگیهاو نصف لیوان آب رواضافه میکنیم و در ظرف رو میذاریم تا گوشت کاملا پخته بشه فقط یه نکته هست و اونم اینه که رنگ این مخلوط باید کاملا قرمز باشه به عبارتی ربش یه خورده زیادتر ازبقیه غذاهاست بعد ازرو حرارت برداشته جعفری، گوجه فرنگی ریز شده و سیر رو باهاش مخلوط می کنیم
از مخلوط آماده داخل بادمجانها پرکرده و اونهارو داخل ماهیتابه می چینیم از روغن قرمزی که از مایع گوشتی مونده ته ماهی تابه ریخته در ماهیتابه رو میذاریم و روی حرارت خیلی ملایم یه 20 دقیقه ای میذاریم تا غذا جابیفته و بعد سروش میکنیم
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#کیک_ساده
این کیک هم راحت درست میشه هم خوشمزه هست.
🍴مواد لازم:
تخم مرغ 2 عدد
شیر یا ماست نصف پیمانه
بیکینگ پودر 1 قاشق چای خوری
شکر 1 پیمانه
روغن ½ پیمانه
آرد 1 و ½ پیمانه
وانیل ½ قاشق چای خوری
🍴طرز تهیه:
ابتدا فر را روی 180 درجه سانتی گراد روشن کنید. قالب را چرب و ارد پاشی کنید. آرد را همراه بیکینگ پودر 3 بار الک کنید .
تخم مرغ ها را همراه وانیل و شکر انقدر بزنید تا حجم آن چند برابر شده رنگ آن روشن شود . ماست یا شیر را اضافه کنید. سپس روغن را اضافه کرده در آخر ارد و بیکینگ پودر الک شده را اضافه کنید و چند ثانیه با دور تند همزن بزنید تا مواد مخلوط شود . فقط در حد مخلوط شدن بزنید.
مواد را داخل قالب ریخته در فر 180 درجه به مدت 30 تا 40 دقیقه بپزید.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#کوفته_کباب_سماقی
#کباب 🍢🍢
👩🍳طرزتهیه کوفته کبابی با سیخ
چوبی:
گوشت چرخ شده همراه با یک پیاز نرم رنده شده وزنحبیل تازه ورنده شده وپودر تخم گشنیز خونگی وکمی نمک وفلفل وزردچوبه ویک قاشق غذاخوری سماق اصل باهم ورز میدهیم وکوفته هایی به اندازه ی کشک معمولی درست کنید وبه سیخ چوبی بزنید و در تابه نچسب که باکمی روغن چرب شده باشه کمی سرخ میکنیم در حد تفت دادن( دوطرف کوفته ها ) وقتی سس آماده شد(تهیه سس را پایینتر توضیح دادم) سیخهای کوفته رو منتقل میکنیم توی ظرف سس وسر را گذاشته با حرارت خیلی کم تا آروم چند تا جوش کوچولو بزنه وآماده خوردن بشه
طرزتهیه سس سماق:
یک قاشق غذاخوری رب گوجه اصل و یک قاشق روغن مایع در تابه تفت میدهیم و دوعدد گوجه بدون پوست را با رنده یاغذاساز پوره میکنیم ودر تابه اضافه میکنیم وکمی تفت میدهیم اگر دیدین سس خیلی غلیظ هست یک استکان آب جوش اضافه کنید درآخریک ق سماق اصل اضافه میکنیم(منظور از سماق اصل چون که توی بازار سماقهای تقلبی زیاده واگر اونها رو مصرف کنید خوراکتون بدمزه میشه) درصورت
تمایل کمی نمک وفلفل
نوش جان
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#برگر #شکلاتی
مواد لازم #خمیر #پنکیک :
تخم مرغ ................... 2 عدد
شکر ......................... 5 قاشق غذاخوری
روغن مایع ................. 4 قاشق غذاخوری
شیر ......................... 2 لیوان
آرد ........................... 2 لیوان
پودر کاکائو ................ 2 قاشق غذاخوری
وانیل ....................... 1 قاشق چای خوری
بیکینگ پودر .............. 1 قاشق چای خوری
.
مواد لازم بین #کرپ :
خامه ...................... 100 میلی لیتر
کرم شانتی ............... 1 پاکت
عسل ...................... 1 قاشق غذاخوری(یا پودرشکر)
.
مواد لازم روی برگر شکلاتی:
شکلات فندقی .......... 160 گرم
.
طرز تهیه:
#تخم_مرغ ها و #شکر را در #ظرف مناسبی ریخته و با همزن برقی می زنیم تا قوام #کرم مانند پیدا کند سپس #روغن مایع، #شیر ، #آرد ، #وانیل ، #پودر #کاکائو و بیکینگ پودر را اضافه کرده و همه ی مواد را با همزن برقی به خوبی با هم #مخلوط می کنیم تا خمیر یکدستی حاصل شود. تابه ی نچسبی را روی #شعله ی متوسط #اجاق قرار می دهیم تا #گرم شود سپس از خمیر به اندازه ی یک ملاقه برداشته و در تابه ی بدون روغن می ریزیم. دو طرف پنکیک ها را درون تابه می پزیم. بعد از آماده شدن تمام پنکیک ها، برای تهیه ی خامه ی بین برگر شکلاتی، #کرم_شانتی ، #خامه و #عسل (یا پودر شکر) را درون ظرفی ریخته و با همزن برقی می زنیم تا خامه فرم بگیرد سپس خامه ی فرم گرفته شده را درون قیف مخصوص ریخته (و یا به وسیله ی یک قاشق غذاخوری)، روی نیمی از کرپ ها، به اندازه ی یک قاشق غذاخوری خامه می ریزیم و نیم دیگر کرپ ها را روی آن برمی گردانیم، به این ترتیب برگرهای #شیری و شکلاتی را آماده می کنیم. #شکلات تخته ای #فندقی را به روش #بن_ماری ذوب می کنیم و هر کدام از برگرهای شکلاتی را تا نصفه درون شکلات مذاب فرو کرده و روی سینی که کف آن کاغذ روغنی قرار داده ایم، می گذاریم بعد از این که تمام برگرهای شکلاتی آماده شد، سینی را درون یخچال قرار می دهیم تا شکلات سفت شود، سپس #نوش_جان می کنیم.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
سوپ جو در افرادی که کمر درد ، ارتروز . دیسک دارند مفیده
🔹 ھفته ا ی 3 وعده این غذا را بخورید:
⚜جو یک پیمانه
⚜روغن زیتون6 ق.غ
⚜پاچه گوسفندیک عدد
⚜زنجبیل ساییده یک ق.چ
⚜ھویج،سبزیجات،لیمو ترش
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
نشانه های کمبود آهن
_دچار زردی چشم میشود
_پوست دچار رنگپریدگی و زردرنگ میشود
_فرد دچار کمبود نفس میشود
_عضلات ضعیف میشود
_تغییر رنگ مدفوع
_خستگی مداوم
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
زردچوبه را از فهرست ادویههای خود حذف نکنید
👈زردچوبه میتواند باعث سمزدایی از کبد شود و هم نفخ مواد اولیه موجود در غذاها را تا حد زیادی کاهش میدهد.
👈 بهتر است برای بهره بردن هرچه بیشتر از خاصیتهای زردچوبه، این ادویه را حدود 15 دقیقه مانده به پایان زمان پخت به غذا اضافه کنید
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
روغن زیتون خاصیت ضد التهابی دارد و برای حفظ سلامت استخوان ها نیز مفید است. از این رو، بهتر است از آن به عنوان چاشنی سالاد و برای پخت و پز سبزیجات استفاده شود.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
✅ كيك مرغ 😋
✍ مواد لازم:
سينه مرغ يه دونه كامل ،
يه دونه خامه صبحانه
ماست خامه اي
سس مايونز
پيازچه خورد شده
گردو خورد شده
دو بسته نون تست ، ادويه ( نمك ، فلفل ، پودر اويشن ، پودر سير و ... )
🍜طرز تهيه :
سينه مرغ و ابپز و ريش ميكنيم ، و با بقيه مواد مخلوط ميكنيم ( سس مايونز و ماست خامه اي بايد به مقداري باشه كه مخلوط نه خيلي سفت باشه و نه خيلي شل ) پيازچه رو كم كم اضافه ميكنيم و بعد هر بار هم زدن يه كم ميچشيم اگه مزه پيازچه به اندازه بود كه هيچ اكر نه يه مقدار ديگه اضافه ميكنيم ( پيازچه نبايد زياد باشه چون هم تلخ ميشه و هم مزه گوشت و سس و گردو رو از بين ميبره و باعث ميشه مزه پيازچه قالب باشه)
وقتي مخلوط اماده شد ( يه مخلوط شبيه ماست همزده يا چكيده ) دور نون هاي تست رو برش ميزنيم ( قسمت تيره رنگ ) و نون ها رو به هر ترتيبي كه ميخوايم يه رديف كنار هم ميچينيم و مايه ميزاريم و باز لايه بعدي نون ميزاريم به همين ترتيب تا مايه و نون ها تموم شه ( لايه ي اخر فقط بايد نون باشه كه بشه تزئين كرد ) بعد روشو يه لايه سس مايونز ميزنيم و با مواد دلخواه تزئين ميكنيم ، يه نكته كه خيلي مهمه اينه كه كيك مرغ رو حتما ١ يا نهايت ٢ ساعت قبل سرو بايد به صورت نهايي درست كنين چون اين مخلوط و نون هاي تست اگه زياد بمونه باعث ميشه نون ها خمير بشه و مزش خراب بشه ( البته ميتونين سس كيك رو از روز قبل يا چند ساعت قبل اماده بكنين ) . يكي از موضوعاتي كه براي جلوگيري از خمير شدن مهمه اينه كه مخلوط و سسي كه درست ميكنين خيلي ابكي و شل نباشه .
دور كار همون اضافه هاي برش زده دور نون هاي تست هست كه با دست پودر شده است.
#کیک_مرغ
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
✅ ژله گل 😋
✍مواد لازم :
ژله آلورا
ژله رنگ دلخواه
دو سایز قالب
شیر یا بستنی
🍜 طرز تهیه:
ابتدا ژله رنگی (به دلخواه) رو با یک لیوان آب جوش بن ماری کنید(حل کردن روی بخار کتری) و بعد از خنک شدن به جای آب سرد یک لیوان بستنی وانیلی و یا نصف لیوان شیر بریزید. سپس قالب سایز کوچک رو با این ژله پر کنید. و بذارید یخچال تا کامل ببنده.
حالا ژله آلورا رو با یک و نیم لیوان آب جوش درست کنید و مقداری از اون رو کف قالب سایز بزرگ بریزید و بذارید یخچال تا نیم بند بشه. حالا ژله رنگی رو از قالب بیرون بیارید. و در قالب های بزرگ روی ژله نیم بند قرار بدید و مقداری از ژله آلورا رو اطرافش بریزید و بذارید یخچال تا فیکس(ثابت) بشن. بعد از فیکس شدن اطرافش رو کامل از ژله آلورا پر کنید تا قالب پر بشه و بذارید یخچال که ببنده.
#ژله_گل
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
✅ شيرينىكركى 😋
ابتدا 225 گرم روغن جامد را با 175 گرم پودر قند الك شده با همزن برقي و دور تند حدودا ده دقيقه ميزنيم تا كاملا مخلوط و كرم مانند بشه پودر هل را اضافه
سپس مخلوط آردها (500 گرم كه شامل 125 گرم آرد نخودچي 125 گرم آرد برنج و 250 گرم آرد سفيد )را كه خوب مخلوط و الك كرده ايم را قاشق قاشق اضافه كنيد
تا خميري لطيف بدست بياد بستگي به نوع آرد ها ممكنه چند قاشق از آرد اضافه بياد پس يكباره آرد را اضافه نكنيد خمير را داخل كيسه بريزيد و چهار ساعت استراحت بديد بعد از خمير گلوله اي اندازه فندق برداشته خوب گرد كنيد
داخل سيني فر بچينيد در فر از قبل گرم شده با دماي 175 ده تا پانزده دقيقه بپزيد .
#شیرینی_کرکی
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
آشپزی خاص
🔷 #پاچینی_مرغ👇👇
برای تهیه این پاچینی های هوس انگیز؛
با استفاده از چاقو، گوشت کتف مرغ رو از بالای استخوان جدا کرده و به سمت پایین میکشیم و برمیگردونیم و تو دست گرد میکنیم و چند ساعت در مواد(پیاز.نمک.فلفل. زعفرون)واگه دوست داشتین کمی ابلیمو مزه دار میکنیم.
بعد از مواد جدا کرده و به ترتیب در سه ظرف آرد سفید، تخم مرغ و زعفرون ، ارد سوخاری غلطانده و در روغن شناور با شعله ملایم سرخ میکنیم تا هم بپزه هم سرخ بشه
#سیب_زمینی_فست_فودی 👇👇
سیب زمینیهارا پوست کنده وخلال درشت زده وشسته....سپس داخل قابلمه ای اب ونمک ریخته وروی حرارت گذاشته تابجوش بیادبعداز جوشیدن اب سیب زمینهاراداخل قابلمه ریخته وحدود سه تاچهار دقیقه اجازه دهید تاسیب زمینیها دراب بجوشد وسریع ابکش کنید وبعداب سرد روی سیب زمینیها ریخته واجازه دهیدتا کامل ابش کشیده شود وبعد سیب زمینیها را در روغن داااااغ سرخ کرده و نوووووش جان کنید😊😍
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#رول_تست_پنیر
موادلازم:
نان تست ۴ عدد
ژامبون گوشت ۴ ورق
پنیر ورقه ای به مقدار لازم
تخم مرغ ۱ عدد
پودر سوخاری به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا کناره های نون رو با کمک چاقو جدا میکنیم . و بعد با وردنه روی نون میکشیم تا بافتش منسجم و نازک بشه
نون که نازک شد روش یه ورق ژامبون و یه ورق پنیر میذاریم بعد آروم رول میکنیم .
تخم مرغ رو با چنگال میزنیم تا از حالت لختگی در بیاد و بعد رول ها رو اول تو تخم مرغ و بعد تو پودر سوخاری میغلطونیم تا همه جاش پوشیده بشه . روغن رو داغ کرده و رولها رو تو روغن سرخ میکنیم
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
آشپزی خاص
🔷 #کله_جوش
#کالجوش
مواد لازم :
کشک نيم كيلو
نعنا خشک ٢ق غ
پیاز خرد شده ١عدد
گردو خرد شده به مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
كمى روغن براى سرخ كردن.
طرز تهیه
پیاز را در مقداری روغن تفت بديد تا طلایی بشه،نعنا خشک و کمی زردچوبه وفلفل سياه بهش اضافه کنید اگه كشكتون شوره نمك رو حذف كنيد. گردوى خرد شده رو هم اضافه كنيد.
کشک را با1 لیوان آب رقیق کنید و به مواد اضافه كنيدو هم بزنید تا جوش بیاد.