eitaa logo
ببین و بپز( آشپزی)
139.6هزار دنبال‌کننده
31.8هزار عکس
4.1هزار ویدیو
13 فایل
﷽ کانون تبلیغاتی پر بازده "اعتماد" در ایتا👇 https://eitaa.com/joinchat/3574071380Ca1a252b0f9 مشاوره رایگان تبلیغاتی شما کپی از مطالب آشپزی برای(مدیران کانال وگروها) #حرااااام و #ممنوع است📛📛 ❌ #برای_پیداکردن_هردستوری_فقط_اسم_مورد_نظر_راسرچ_بزنید ❌
مشاهده در ایتا
دانلود
#دسر خوشمزه ،قدیمی و یلداییِ ترکی بنام #خَشیل 🍲 @bebinobepaz
خوشمزه ،قدیمی و یلداییِ ترکی بنام رو میل کردین؟ مردم نجیب و مهربون مخصوصا شهر زیبای در شب یلدا این دسر باحال درست می کنن 👍🏼 شب یلدا، در شهرهای آذربایجان و بین مردم ترک زبان ، شب دور همی و با هم بودن و شادیه که از غروب آفتاب مراسم مختلفی برای این شب اجرا می شه. البته تدارکات مربوط غذا و شب چره و کلی خرت و پرت های خوشمزه و رنگارنگ همیشه جایگاه خاصی در این شب داره 👍🏼 یکی از غذاها و یا دسرهایی که کنار غذاهای دیگه تو سفره شب یلدا ی آذری‌ها مخصوصا اردبیل های نازنیبن چیده می شه 😍و یکی از غذاهای زمستونی مردم آذربایجانه که به خاطر کالری بالایی که داره مقاومت بدن رو هم در مقابل هوای سرد این مناطق بالا می بره تا انشالله پر انرژی رو بگزرونن 🙏. گذشته از یه بسیار مفید و باحال برای اعضای خونواده ست 👍🏼 مواد لازم: یک پیمانه بلغور گندم (من از بلغور پوست نگرفته استفاده کردم 👍🏼) ۶ قاشق غذاخوری آرد گندم نیم لیتر آب سرد نیم لیتر شیر سرد عسل و کره به مقدار دلخواه شیره ی خرما، کنجد و عسل و دارچین و انواع مربا های بی نظیر ترکی برای عطر و طعمش 👍🏼 طرز تهیه: بلغور رو چند ساعت قبل از شروع بدو بدو برای تدارک شب یلدا با آب سرد خیس کنید. بذارید با حرارت ملایم بپزه و بعد که خوب پخت و آبش رو کشید، بذاریدش کنار. حالا آرد رو برای چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت بدید تا بوی خامش از بین بره و بعد همراه آب و شیر رو‌ به بلغور اضافه کنید. هم بزنید تا حسابی غلیظ بشه. وقتی این دسر ساده حسابی غلیظ شد، برای سرو اونو تو ظرف گودی بریزید و مقداری شیر و کمی عسل گرم رو بهش اضافه کنیبن . بعضی ها کره آب شده هم روی این غذا می ریزن و شما هم می تونید امتحانش کنید.عالی می شه😍 چاشنی این غذا شیره انگوره و خرما ست و البته عسل و مربا که خانم‌های آذری ید طولایی در طبخ انواع اون دارن👍🏼و به غیر از شب یلدا معمولا به عنوان صبحونه تو روزای سرد استفاده میشود. پ ن :خشیل یکی از خوراک‌های سنتی مردم آذربایجان است که شبیه فرنی یا حلیم شیر یا سفت‌تر از آن می‌ماند. خشیل یک خوراک زمستانی است که بطور سنتی مردم عقیده دارند خوردن این غذا باعث مقاومت بدن در طول زمستان می‌شود. خشیل را در شب یلدا و البته مناسبت‌های دیگر همانند چارچار (چله بزرگه) استفاده می‌کنند. 🍲 @bebinobepaz
#آجيل_پلو ي 🥜🍚 #ايده جذاب مخصوص شب #يلدا 🍲 @bebinobepaz
🥜🍚 جذاب مخصوص شب كه بخورين و كيف كنيد ...🤩 . البته طبخ اين غذا سليقه ايه و من اين مدلو به عنوان مدل منتخب سحر پز خواستم ثبتش كنم ...👩🏼‍🍳 نگم براتون از طعمش 😋👌🏻💥 مواد لازم: گردو، بادام ، فندق ، بادام هندي ، پسته و كشمش از هر كدام ١٠٠ گرم كره ١٠٠ گرم دارچين به مقدار لازم پياز خلالي و سرخ شده ٥ عدد متوسط برنج ١ كيلو مرغ يا گوشت به مقدار لازم ( بسته به سليقتون) روغن مايع و نمك و زعفران به ميزان لازم كدو حلوايي بزرگ طرز تهيه : ابتدا را از بالا يك برش عرضي ميديم و هسته هاشو خارج ميكنيم و با قاشق هم كمي ميتراشيم ، بعد روش كمي روغن مايع ميماليم و دورش فويل ميپيچيم و داخل فري كه ١٥ دقيقه قبل گرم شده ميگذاريم به مدت ٥ دقيقه در دماي ١٨٠ درجه سانتي گراد قرار ميدهيم. بعد رو ميذاريم خنك بشه و سپس داخل كدو حلوايي رو كمي ميتراشيم و خارج ميكنيم ( دقت كنيد نبايد لايه خارجي آسيب ببينه ) كمي پياز داغ را با يا گوشت پخته شده و نمك فلفل و زعفران تفت داده و كنار ميگذاريم... حالا آجيل هارو در ظرفي جداگانه با كره و پياز داغ باقي مانده تفت ميدهيم و كنار ميگذاريم... بعد برنج رو شسته و روي شعله قرار داده تا آب برنج تموم بشه و بعد كمي دون آبكش ميكنيم ... حالا داخل كدو حلوايي رو چرب كرده و يك لايه برنج ميريزيم و سپس يك لايه آجيل و كمي دارچين ميپاچيم و بعد يك لايه گوشت يا مرغ و دوباره تكرار ميكنيم تا سطح بالايي كدو و بعد درشو ميگذاريم و دورش فويل ميپيچيم و به مدت ١٥ دقيقه داخل فر با دماي ١٥٠ درجه سانتي گراد ميگذاريم تا خوب مزه داربشن و بعد خارج كرده و سرو ميكنيم 😋👌 نوش جان پيشاپيش يلداتون مبارك 🍉 و من الله توفيق 🤗🙏🏻❤️ 🍲 @bebinobepaz
اینم یه ایده یلدایی دیگه😍بیسکوییتای هندوانه یلدای😋😋😋 #بیسکوییت_هندوانه آرد ۲۵۰ گرم پودرقند ۱/۴ پیمانه کره ۱۲۵ گرم شیر ۱/۴ پیمانه زرده تخم مرغ ۱ عدد وانیل ۱/۴ ق چ نمک یک پنس طرز تهیه خمیر: ابتدا آرد و کره و پودرقند رو با نوک انگشت مخلوط میکنیم تا به صورت خورده نان در آید زرده و شیر و وانیل را اضافه کرده مخلوط میکنیم تا خمیری شود که به دست نمیچسبد خمیر رو سه قسمت میکنیم یه قسمت رو رنگ قرمز میزنیم و به یه فسمت رنگ سبز!(قسمت قرمز باید خمیرش بیشتر باشه) خمیر قرمز رو لوله میکنیم و لای سلفون میپیچیم و همه خمیرارویک ساعت در یخچال استراحت می دهیم بعد از یک ساعت خمیر بی رنگ رو باز میکنیم طولش باید با طول خمیر قرمز یکی باشه عرضش هم با دور خمیر قرمز، خمیر قرمز رو روی خمیر بی رنگ میزاریم و رول میکنیم خمیر سبز هم به همین شکل باز میکنیم و رول میکنیم داخل یخچال ۳ ساعت استراحت میدیم یا داخل فریزر یک ساعت، بعد برش میزنیم و در فر از قبل گرم شده ۱۶۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه میپزیم 🍲 @bebinobepaz
حلوای انار آرد سه چهارم لیوان شکر یک لیوان گلاب نصف لیوان روغن نصف لیوان آب انار سه چهارم لیوان پودر هل یک ق چ . دو عدد انار متوسط را دونه کنید و آب آن را بگیرید. سعی کنید از انارهای شیرین و پررنگ استفاده کنید تا رنگ حلوا خوشرنگ شود. می توانید از آب میوه های انار هم استفاده کنید ولی میزان شکر را کمتر بریزید . درون قابلمه گلاب و شکر را روی حرارت متوسط بگذارید تا شکر در گلاب حل شود. احتیاجی به جوشیدن شهد نیست ، سپس آب انار و پودر هل را اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید . سپس آرد را با حرارت کم روی حرارت قرار دهید و مدام با قاشق چوبی آرد را هم بزنید. فقط مواظب باشید خیلی تیره نشود در حدئیکه بوی خامی آرد گرفته شود کافی هست . سپس آرد را الک کنید و دوباره درون تابه برگردانید و بهش روغن مایع را اضافه کنید . شهد را کم کم به حلوا اضافه کنید تا حلوا وسط تابه جمع شود و سپس به حالت گهواره ای حلوا را تکان دهید تا به روغن بیفتد و سپس با سلیقه خود تزئین کنید . 🍲 @bebinobepaz
#موجور_مخلوط_برنجی یک کاسه کوچک برنج پخته ( از برنج پخته و مونده از قبل دارین هم میتونید استفاده کنید) یک عدد کدو متوسط -- یک عدد سیب زمینی متوسط یک عدد هویچ کوچک -- یک عدد پیاز متوسط -- دو ق جعفری و شوید یک ق مربا خوری نعناع (خشک) دو عدد تخم مرغ دو ق غذاخوری ارد سوخاری ( پودر نون باگت خشک شده هم میشه) سه ق غذاخوری آرد ( من یک ق ریختم چون سبزی خشک استفاده کردم) __ نمک وادویه حدود چهار پنج قاشق برنج رو بپزید وقتی پخت حدود یک کاسه میشه . ( من از برنج پخته و مونده از قبل استفاده کردم) .سیب زمینی و هویچ و کدو رو رنده کردم و خوب آبش رو گرفتم . شوید و جعفری باید کاملا خشک باشه و بعد ریز خرد کنید . ( سبزی خشک هم میتونید استفاده کنی). پیاز رو هم خیلی ریز ریز خرد کنید . همه ی مواد رو با ارد و تخم مرغ و نعناع خشک مخلوط کنید. روغن داخل ماهیتابه که گرم شد از مواد داخل تابه بریزین و با حرارت ملایم سرخش کنید. 🍲 @bebinobepaz
غذا هم همون مدل #کباب_تابه_ای همراه با سبزیجات معطر و توی رب انار هست که دستورشو گذاشته بودم. فقط این بار کمی دونه انار ملس هم توی سس اش ریخته بودم عالی تر شده بود. دستور #کباب_تابه_ای با #رب_انار اول پنج ساقه جعفری و یه ساقه ریحون تازه خرد کردم و با یک پیاز متوسط رنده شده که ابشو گرفته بودم، به حدود ۲۵۰ گرم گوشت چرخکرده اضافه کردم. نمک و فلفل و زردچوبه هم زدم. به اندازه دلخواه مثل کتلت دراوردم فقط نازک نگرفتم. تپل باشه. توی روغن چند دقیقه دوطرفشو سرخ کردم. بعد دراوردم و یه پیاز رو نگینی خرد کردم و توی روغن تفت دادم بعد یک قاشق سرپر رب انار ترش بهش زدم. نصف یه انار ملس هم دون کردم توش ریختم. خیلییی کم شکر برا ملس شدن زدم و تفت دادم. بعد یه لیوان اب ریختم و جوش که اومد کباب ها رو بهش اضافه کردم و گذاشتم بیست دقیقه توش بپزه بعد سرو کردم. کنارش سیب زمینی سرخ کردم و با چند ورقه گوجه سرخ شده. یه نکته درباره #ته_دیگ هم میگم. من خودم هر وقت ته دیگ نون کامل کف قابلمه میذارم موقع سرو وقتی برش میزنم خرد میشه خیلی ترده. جدیدا نون رو از قبل به شکل دلخواه برش میزنم و بعد کف قابلمه میذارم تا بعدش دیگه موقع برش خراب نشه👌 اون ماست هم #بورانی_بادمجان هست. بادمجان رو با پوست کبابی میکنیم و بعد پوستشو میگیریم و بادمجون رو ساطوری میکنیم. بعد توی ماست ترجیحا ملس یا ترش با مقداری سبزی دلال یا دلار محلی شمال و یه حبه سیر رنده شده و نمک مخلوط و سرو میکنیم. 🍲 @bebinobepaz
#قارچ_پلو موادلازم ؛ گوشت چرخ کرده ،، سویا ،، قارچ فراوون ،، فلفل دلمه ای کمی ،، هویج درشت رنده شده،،برنج آبکش شده ،، پیاز و رب گوجه و نمک و زردچوبه و ادویه پلویی و کمی زعفران آبکرده ب دلخواه . ابتدا مایه رو ک مث مایه ی ماکارونی درست میشه آماده میکنیم ب اینصورت ک گوشت چرخ کرده رو با پیاز رنده شده و زردچوبه و مقداری فلفل دلمه ای ریز خرد شده ، در روغن تفت میدیم .. کمی ک تفت خورد یک لیوان هم سویای خیس خورده اضافه میکنیم خوووب تفت میدیم و اگر لازم بود ک هست روغن اضافه میکنیم .. سبک و نرم‌ک شدن هویجها رو اضافه سپس رب و نمک میزنیم .. از طرفی قارچهارو ک درشت خرد کردیم و شستیم در ظرفی جداگانه تفت میدیم تا سبک شن و آب اضافیشون خارج" و حین تفت خوردن با کمی زردچوبه تبخیر بشه سپس ب مایه ی اصلی اضافه میکنیم .. ب دلخواه میتونین از نخود فرنگی هم استفاده کنین .. خوب ک همه ی مواد تفت خوردن و قوام اومدن .. با برنجی ک جوشونده و آبکش کردیم بصورت لایه لایه مخلوط میکنیم و در آخر کمی زعفران آبکرده روی پلو میدیم و دم میندازیم . 🔴 میتونین سویا رو حذف و از گوشت چرخی بیشتری استفاده کنین ... یا حتی با تکه های ریز سینه ی مرغ مایه رو آماده کنین . 🍲 @bebinobepaz
✔خوراک گوشت بادمجان بادمجان سه عدد گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم پیاز یک عدد سیر یک حبه فلفل دلمه رنگی خرد شده یک سوم پیمانه رب گوجه دو ق غ نمک و فلفل سیاه و پاپریکا زردچوبه دارچین رزماری یک شاخه ✔طرز تهیه : بادمجان را پوست بگیرید برشهایی به اندازه دو بند انگشت بدید با ابزار یا قاشق کوچیک داخلشو خالی کنید تا انتها نرید که سوراخ بشه ✔نمک بپاشید تا تخلی پس بده پیاز داغ کنید سیر له شده و گوشت چرخ کرده و فلفل رنگی و نمکو تمام ادویه رو اضافه کنید مغز بادمجان هایی که خالی کردید رو خوب ریز خرد کنید به مواد گوشتی اضافه کنید خوب تفت بدید در اخر یک قاشق رب اضافه کنید یه استکان اب اضافه کنید چند جوش بزنه و مواد کاملا غلیظ بشه ✔بادمجان ها رو سرخ کنید در حد طلایی شدن کافیه ✔بادمجان های سرخ شده رو داخل ظرف مورد نظر بکشید . این خوراک با همین ظرف سرو میشه پس ظرفتون مناسب سرو باشه ✔بادمجان را داخل ظرف بچینید از مواد داخل بادمجانها پر کنید روی هر کدوم گوجه چری بزارید ✔داخل تابه یک ق رب رو با خیلی کم روغن تفت بدید تمام ادویه ها و رزماری رو هم اضافه کنید بعد دو لیوان اب اضافه کنید سس اماده رو کف قالب خوراکمون میریزیم ✔داخل فر با درجه ۱۷۵ به مدت چهل دقیقه . 🍲 @bebinobepaz
#شیرینی_ناپلئونی مواد لازم : 1_خمیر هزار لا آماد‌ه یک‌بسته ۲-خامه قنادی زده شده۲پیمانه ۳-پودرقندمقداری ۴-پودرپسته دلخواه طرزتهیه: از لوازم قنادیها یا بعضی سوپر مارکتها یک بسته خمیر هزارلا یا فیلو رو تهیه کنید.سینی فر را کاغذ روغنی بیندازید و خمیرتون رو باز کنید خیلی کم با وردنه روش بکشید و قالب مستطیل یا مربع یاگرد هر اندازه که میخواید یا با چاقو برش بزنید و در سینی با فاصله بچینید و کنارها و بعضی از اضافات خمیر رو هم داخل سینی بریزیدوروش اسپری آب بزنید ودر فر از قبل گرم 180 مدت 10 تا 12 دقیقه بپزید بعد از پخت و خنک شدن خامه قنادی رو بزنیدکنار بزارید وهر یک عدد از شیرینی رو که خودش لایه لایه شده با چاقو لایه ها رو به آرامی باز کنید تا نشکنه کنار بزارید هر شیرینی حدود3 تا 4ورق میشه و خامه رو داخل قیف یکبار مصرف ریخته لایه اول پایینی رو روش‌ کمی خامه ریخته با پالت یا چاقو صاف میکنیم ومقداری از اضافه شیرینی که در سینی پختیم با دست پودر میکنیم و کمی روش ریخته و پودر قند هم روش الک کرده و لایه دوم و سوم هم به همین ترتیب تا لایه آخر مقداری پودر پسته میریزیم و همه رو آماده داخل یخچال میزاریم 5.6 ساعت البته یک شب بمونه بیات تر شه خیلی مزش عالی تر میشه.این رسپی برای شما عزیزان راحتر و سریع آسان است .امیدوارم درست کنید و نوش جان کنید. 🍲 @bebinobepaz